גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עזיבה נוספת בהראל: מנכ"ל קרנות הנאמנות ירון דייגי פורש

דייגי מכהן גם כמשנה למנכ"ל הראל פיננסים, זרוע הפיננסים של קבוצת הביטוח ● אורי שור יחליף אותו כמנכ"ל קרנות הנאמנות, שרון תובל ימונה למשנה למנכ"ל הראל פיננסים ● זו העזיבה הרביעית של בכיר בהראל בחודשיים האחרונים

ירון דייגי / צילום: איל יצהר
ירון דייגי / צילום: איל יצהר

ירון דייגי, מנכ"ל חברת קרנות הנאמנות של הראל והמשנה למנכ"ל הראל פיננסים, הודיע על רצונו לעזוב את התפקיד. בהראל מציינים כי דייגי מסיים קדנציה מוצלחת של כחמש שנים בתפקידו, "במהלכן החברה הפכה לאחת החברות הצומחות בתעשייה וזכתה לאמון רב מצד יועצי ההשקעות בבנקים השונים". עוד ציינו בהראל כי דייגי פונה לדרך חדשה ומקים פעילות עצמאית, וכי בחברה בוחנים את האפשרות להמשך התקשרות עמו במסגרת פעילות הראל פיננסים. דייגי הוא הבכיר הרביעי שעוזב את הראל בחודשיים האחרונים.

הוא הגיע להראל בינואר 2017 אחרי חמש שנים שבהן היה מנכ"ל פסגות קרנות נאמנות. לפני כן הוא שימש במגוון תפקידים ניהוליים בפסגות, בהם מנהל מערך קשרי יועצים ומנהל מוצר תעודות סל.

מי שיחליף אותו כמנכ"ל הראל קרנות נאמנות הוא אורי שור, מי שהקים ושימש למעלה מ-10 שנים כמנכ"ל הראל סל. שור הוא מנהל פעילות ההשקעה במוצרים אלטרנטיביים בקבוצת הראל פיננסים ויו"ר דירקטוריון הראל פיננסים אלטרנטיב ומכהן גם כמנכ"ל הראל קרנות מדד ומנכ"ל הראל מוצרים פיננסים.

שרון תובל, אשר כיהן כמשנה למנכ"ל הראל קרנות נאמנות, ימונה כעת למשנה למנכ"ל הראל פיננסים וינהל את מערך הכספים והתפעול של הראל פיננסים. תובל, שנחשב למנהל מקצועי, מנוסה ומוערך מאוד, ירחיב את תחומי אחריותו וינהל גם את תחום הכספים ויחליף את דרור דפס אשר מסיים כ-15 שנים בהראל פיננסים.

סבב מינויים נרחב בהראל פיננסים

בקבוצת הביטוח והפיננסים הסבירו כי מדובר בסבב מינויים. במסגרת המשך חיזוק מערך ההשקעות של הראל פיננסים יצטרף מיכאל בנוולגי, אשר שימש כסמנכ"ל השקעות של פסגות ני"ע והיה אחראי על צוות השקעות שניהל מעל ל-60 מיליארד שקל. בנוולגי ימונה כסגן מנהל חטיבת ההשקעות של החברה, בניהולו של כפיר חסין מנהל ההשקעות הראשי.

בנוסף, יאיר מנדלסון, המשמש כסמנכ"ל פיתוח עסקי בהראל פיננסים ומנכ"ל אלפא טק ניהול השקעות, ימונה למשנה למנכ"ל חברת קרנות הנאמנות בתחום האקטיבי. זאת לצד דוד ידיד משנה למנכל הקרנות בתחום הפאסיבי .

בחברה מציינים כי מדובר בסבב מינויים שתוכנן מראש, אך הוא מגיע על רקע עזיבתם של שלושה בכירים בקבוצת הביטוח והפיננסים לאחרונה, מאז מינויו של מנכ"ל חברת הביטוח החדש, ניר כהן. לפני שבועיים היה זה אייל אפרת, ראש החטיבה הטכנולוגית בהראל, שהודיע כי יפרוש מתפקידו ב-1 באוקטובר. על פי ההודעה שמסר להנהלת החברה בכוונתו לפנות לערוצים חדשים בעולמות הפיננסים והטכנולוגיה.

החלטתו של אפרת לעזוב נעשתה זמן קצר לאחר שמנהל חטיבת החיסכון ארוך הטווח בחברה, דורון גינת, הודיע על רצונו לעזוב, כאשר בתווך היה זה מנהל חטיבת הביטוח הכללי של הראל, שגיא יוגב, שביקש לסיים את תפקידו.

במקביל לסבב המינויים בהראל פיננסים, הודיעה היום הראל על מחליף לאפרת בראש החטיבה הטכנולוגית (הראל המשמר מחשבים). שי גלילה מונה לתפקיד וייכנס באופן רשמי לניהול החטיבה ב-1 באוקטובר.

גלילה (42) עובד בקבוצת הראל 14 שנים ושימש בתפקידו האחרון כסמנכ"ל בכיר וראש אגף מערכות חיסכון ארוך טווח, מערכות מכירה ושירות בחטיבה הטכנולוגית. בהראל ציינו כי במסגרת תפקידו האחרון הוביל שי פרוייקטים רבים אשר שדרגו באופן משמעותי את היכולות של קבוצת הראל בכל תחומי פעילותיה.

כמו כן היה האחראי על ההטמעה של פלטפורמת SALES FORCE (סיילספורס) בתחומי המכירות, השירות והמרקטינג. בנוסף היה אחראי על הקמת מערכת אשר מנהלת בפלטפורמה אחת מוצרי פנסיה, גמל והשתלמות תוך שילוב טכנולוגיות חדשניות.

ניר כהן, מנכ"ל הראל ביטוח, איחל הצלחה לשי בתפקידו החדש והודה לאייל אפרת על שנות עבודתו ועל תרומתו לקבוצת הראל. עוד ציין כהן כי "אנו משוכנעים כי בהובלתו החדשה של שי קבוצת הראל תמשיך להשקיע משאבים ניהוליים וטכנולוגיים רבים לטובת פיתוח הכלים הטכנולוגיים, אבטחת המידע והטרנספורמציה הדיגיטלית הארגונית כל זאת על מנת להמשיך את תנופת החברה בעולמות הדיגיטל והמשך בניית מנועי הצמיחה החדשים לשנים הבאות קדימה".

עוד כתבות

רונן בר / צילום: אוהד צויגנברג

משפחת ראש השב"כ לשעבר הבטיחה הנפקה של 2 מיליארד שקל

הנפקת פרודלים, חברת תמציות הטעם והריח לתעשיית המזון והמשקאות שבשליטת משפחתו של ראש השב"כ לשעבר רונן בר, בדרך להשלמה ● המהלך שזכה לביקוש גבוה יכלול גיוס של 390 מיליון שקל תמורת 15% מהחברה

קרקע חקלאית בגדרה. מה האינטרס הציבורי? / צילום: תמר מצפי

לפי הייעוד, בזמן החכירה או בהפקעה? הקרקע שהובילה למחלוקת של מיליוני שקלים

המדינה הפקיעה 35 דונם בגדרה מבעלי קרקע פרטיים, וביקשה לשלם להם 1.6 מיליון שקל בהתאם לשווי הקרקע לפי הייעוד שבו רכשו את הקרקע ● אלא שבעלי הקרקע דרשו פיצוי של 24.5 מיליון שקל לפי הייעוד של הקרקע בזמן המכירה – תעשייה ומסחר ● מה קבע ביהמ"ש?

כנס שמים את הצפון במרכז בסיור כלכלי / צילום: שלומי יוסף

תושב הצפון שמגלה: מדוע לכפר גלעדי חזרו כל התושבים בעוד שלקריית שמונה חזרו רק מחצית

במסגרת הסיור הכלכלי לבאי כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס הוצגו מתחם סטארט־אפים חדש, מרכז קולינרי בהשקעה של 100 מיליון שקל והתרחבות אקדמית - בניסיון  לעצור את בריחת החברות והתושבים מהאזור

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

מהפך: ההסתברות להורדת ריבית צנחה באחת. זו הסיבה

הערכות בשוק התהפכו לקראת החלטת הריבית מחר ● בתחילת השבוע שעבר ההסתברות להפחתה עמדה על 80%, אך רוחות המלחמה באיראן טרפו את הקלפים

בנק לאומי / צילום: כפיר סיון

פיצוי של עד 3,000 שקל בשנה: המהלך החדש של בנק לאומי

הבנק מבטיח החזר של עד 3,000 שקל ללקוחות שתיק ההשקעות שלהם יציג תשואה שלילית ב־2026 ● ההטבה פתוחה למצטרפים חדשים וללקוחות קיימים שמרחיבים את היקף ההשקעה שלהם

טראמפ חטף מכה, איך יושפעו השווקים? / צילומים: Shutterstock, AP, עיצוב: טלי בוגדנובסקי

טראמפ חטף מכה, איך יושפעו השווקים?

בית המשפט העליון בארה"ב קבע כי הנשיא טראמפ חרג מסמכותו, ועל כן מרבית המכסים הבינלאומיים שהטיל פסולים ● כעת, לא ברור מה יעלה בגורל 175 מיליארד דולר שכבר נגבו מיבואנים ● מה היו הטיעונים המרכזיים של השופטים, כיצד הגיב טראמפ ומה עלול להדאיג את השווקים?

ירקות אורגניים של חברת אגרסקו / צילום: יח''צ

15 שנה אחרי קריסת אגרסקו: נדחתה תביעת הענק נגד רואי החשבון

ביהמ"ש דחה את התביעה בגובה 150 מיליון שקל שהגישו המפרקים של החברה ליצוא חקלאי שקרסה ב-2011 נגד פירמת EY ● השופט אלטוביה: "מקור ההפסדים בהתנהלותה העסקית של אגרסקו, לא באופן הרישום החשבונאי של פריט זה או אחר" ● עורך הדין המייצג את מפרקי אגרקסקו: "כשנקבע במפורש כי הדוחות הכספיים לא היו תקינים במשך שנים, הקשר הסיבתי נראה מובן מאליו"

חיה קינד / צילום: שירן קמר

מנכ"לית החברה שרכשה 40 דירות בבניין שנפגע מטיל: "הזדמנות שלא תחזור"

מנכ"לית קרן הריט אבו פמילי, חיה קינד, רואה במגמת הורדת הריבית סימן חיובי לסקטור השכירות לטווח ארוך, שנפגע קשות בשנים האחרונות, וקוראת למדינה לעשות יותר: "לא נעשו פעולות גדולות מספיק" ● בראיון לגלובס היא מספרת כי היא מזהה שהדור הצעיר כבר לא רואה בבעלות על דירה צעד מחייב

בודקים את המיתוס. עכבר וגבינה / צילום: Shutterstock

אל תציעו לחתול ולעכבר חלב ומוצריו

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והשבוע: הדימוי של התזונה המועדפת על היריבים המרים נוצר מתנאי החקלאות והאחסון של ימים עבר

מבצע ההעברה. 263 פילים הוסעו במשאיות כ–400 ק''מ / צילום: ap, Thoko Chikondi

עשרות הרוגים וציד בלתי חוקי: מבצע להצלת פילים באפריקה הסתיים באסון

פרויקט שימור טבע על הגבול בין זמביה למלאווי השתבש קשות ● ניסיון להקל את צפיפות הפילים הביא לרמיסתם של עשרות אנשים למוות, להריסה של גידולים בשווי 4.5 מיליון דולר ולהתעוררותו של ציד בלתי חוקי ● כך ניצת אחד הסכסוכים הקטלניים בין בני אנוש לחיות בר באפריקה זה עשורים

אילוסטרציה: איל יצהר

כתב תביעה נגד ויז'ן אנד ביונד: "פעלו תחת דפוס פעולה שיטתי של הטעיה מתמשכת והסתרת מידע מהותי"

החברה המשקיעה בנדל"ן בארה"ב, נתבעה על ידי 126 משקיעים על סכום של כ-29 מיליון שקל ● בכתב התביעה עולה טענה "לדפוס פעולה שיטתי של הטעיה מתמשכת, רשלנות והסתרת מידע מהותי" ● עוה"ד המייצג את החברה מסר כי:"טרם התקבל כתב התביעה וכאשר הוא יתקבל נוכל להתייחס, ככל שנדרש"

אתר בנייה במרכז הארץ. ''כשהשוק מאט, יש ליזמים תמריץ לתת הנחות והטבות'' / צילום: Shutterstock

28 דירות בחודש בפרויקט אחד ביהוד: מה גובה ההנחה שקיבלה קבוצת הרוכשים

ההאטה בביקושים וההיצע הגדול של דירות על המדף מאיצים את תופעת ה"פרי־פריסייל": יזמים מסכימים להנחות של 5%-15% בתמורה לוודאות תזרימית ומכירה מרוכזת של עשרות יחידות דיור בפרק זמן קצר ● למי זה מתאים, ומה הסיכונים?

הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר תומר פדלון / צילום: INSS

המומחה שמבהיר: הדולר היה חוף מבטחים, זה המטבע שיחליף אותו

שיחה עם ד"ר תומר פדלון, מומחה לכלכלה פוליטית מאוניברסיטת תל אביב ● על אובדן האמון בניהול המעצמה שמרעיד את המטבע, השפעת הבית הלבן על השוק והסיבות שהביאו להתחזקות השקל הרבה מעבר למגמה בעולם

הצ'אטבוט של קלוד / צילום: Shutterstock

אנתרופיק עושה זאת שוב: כלי ה-AI החדש שהפיל את מניות הסייבר

ההשקה של "קלוד קוד סקיוריטי" עוררה חשש מפגיעה בענף והובילה לירידות חדות במניות קראודסטרייק, קלאודפלייר וזיסקלר ● גם הישראליות התרסקו, ביניהן סנטינל וואן וג'יי פרוג ● כעת, בשוק חלוקים אם מדובר באיום ממשי או בירידה חדה מדי ביחס להיקף המהלך

עופר זרף, מבעלי חברת יסודות איתנים / צילום: אולפני חובב

יזם הנדל"ן שמספר בגילוי לב: "לקוחות באים ובאים, ולא סוגרים"

עופר זרף, יו"ר דירקטוריון חברת יסודות איתנים הבונה פרויקטים רבים בצפון, מספר על המציאות הנוכחית בגבול עם לבנון: "חזרנו לבנות מיד עם הפסקת האש, אבל יש קשיים לא קטנים והכול לוקח יותר זמן" ● הוא דורש מהמדינה להתערב ומצהיר: "אין לי שום כוונה לשלם פיצוי לדיירים על איחורים"

פרויקט ''תלפיות החדשה'' בירושלים / צילום: יח''צ

תושב חוץ רכש 7 דירות בירושלים. כמה הוא שילם?

הדירות נקנו בפרויקט "תלפיות החדשה" וכולן בנות 4 חדרים ● המחיר הממוצע של דירה בעסקה הגיע ל־3.86 מיליון והמחיר למ"ר הגיע לכ־38.5 אלף שקל ● הפרויקט מוקם על סמך תוכנית מ־2014, שכוללת פארק פנימי גדול, שדרה מסחרית ושטחים משותפים

כותרות העיתונים בעולם

תרחיש האימה של טראמפ: התגובה האיראנית שעוצרת מלחמה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: תקיפה באיראן לא תהיה קלה לביצוע כמו המבצע האמריקאי בונצאולה, השאלות הפתוחות שנשארו לטראמפ, ואיך עשויה להיראות המלחמה מול איראן? • כותרות העיתונים בעולם

אניית מטען של צים / צילום: Craig Cooper

בוועדת הכלכלה חוששים: האם ‘צים החדשה’ תעמוד בצורכי החירום?

בדיון בנושא בוועדת הכלכלה של הכנסת, עלו חששות רבים בנושא, ויו"ר ועד עובדי צים אורן כספי האשים: "נותנים לסעודים ולקטארים טבעת חנק על צוואר המדינה" ● ח"כ דוד ביטן, יו"ר הוועדה, מבקש לקיים דיון חסוי בנושא ● ישי דוידי, מייסד ומנכ"ל קרן פימי: "לא יהיה מצב שצים החדשה לא תעמוד בדרישות של מדינת ישראל"

צפנת דרורי, ד''ר חדוה בר, איילת שקד, מירי קמחי וטל אייל-בוגר / צילום: ניב קנטור

איילת שקד: "הממשלה יצרה קרע בחברה הישראלית"

איילת שקד, חדוה בר ונדין בודו-טרכטנברג לקחו חלק בכנס "נשים, משפט ועסקים" שערכו פירמת עורכי הדין פישר וארגון היועצים המשפטיים בחברות ● עמוס תמם יחליף את אסף גרניט כפרזנטור של אלבר. כמה יעלה הקמפיין החדש? ● והמהלך החדש של נמל חיפה ● אירועים ומינויים 

קלוד קוד / צילום: Shutterstock

כוננות שיא בסייבר הישראלי: האם הכלי החדש של קלוד יטרוף את הקלפים בענף

השקת כלי איתור החולשות של אנתרופיק טלטלה את השווקים והפילה את מניות הסייבר הגדולות בוול סטריט ● בזמן שהמשקיעים חוששים מאיום קיומי, בתעשייה המקומית טוענים כי הבהלה מוקדמת: "חברות הסייבר לא מוכרות לארגונים רק טכנולוגיה, הן מוכרות אחריות ואמון"