גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה חיובית בארה"ב; טסלה עלתה לקראת הדוחות

S&P 500 והדאו ג'ונס התחזקו קלות בעוד הנאסד"ק נותר ללא שינוי ● נעילה מעורבת בבורסות אירופה ● המדדים בסין נפלו במעל ל-2%, ובהונג קונג הירידות התקרבו ל-4% ● ביפן נרשמו עליות שערים ● הביטקוין נוסק מעל 39 אלף דולר

וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock
וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

23:15
נעילה חיובית בוול סטריט: S&P 500 הוסיף 0.3%, דאו ג'ונס התחזק ב-0.2% ונאסד"ק נותר ללא שינוי של ממש.

22:35
המסחר בוול סטריט מתנהל כעת בעליות. דאו ג'ונס ו-S&P 500 מוסיפים 0.2%, והנאסד"ק נותר ללא שינוי של ממש.

מניית חברת TripAdvisor קופצת ב-7%, ומניית טוויטר מאבדת 4.1%.

21:00

תנודות קלות נרשמות במדדי וול סטריט הערב, כאשר S&P 500 ודאו ג'ונס מתחזקים בכ-0.1% בעוד שהנאסד"ק יורד בשיעור דומה.

חברת הצעצועים הסברו מזנקת מעל 12% לאחר שפרסמה תוצאות רבעוניות טובות מהתחזיות. בעוד שהאנליסטים בוול סטריט חזו רווח למניה של 48 סנט בלבד, החברה רשמה רווח של 1.05 דולר למניה. החברה הכתה את התחזיות גם בסעיף ההכנסות, כאשר רשמה הכנסות רבעוניות של 1.32 מיליארד דולר לעומת צפי של 1.16 מיליארד. מנגד, תאגיד התעופה והטכנולוגיה לוקהיד מרטין מאבד 3.4% לאחר שפירסם דוחות פושרים.

עוד רושמות עליות: חברת הצעצועים מאטל ורשת בתי הקולנוע AMC שמטפסות 9%, וכן בורסת הקריפטו קוינבייס שנהנית מהראלי בשוק הקריפטו ומנייתה עולה מעל 8% הערב.

בקרב החברות הישראליות, אורמד שומרת על מומנטום חיובי, וגם איי.סי.אל , ביום אקס , סנטינל וואן , טרמור , גילת , מאנדיי ולמונייד רושמות עליות נאות.

בגזרת הנפט נרשמת כעת מגמה מעורבת, שכן הנפט האמריקאי יורד 0.1% אך נפט מסוג ברנט מתחזק ב-0.2% ועולה לרמה של 73.58 דולר לחבית.

20:00

המסחר בוול סטריט מתקיים במגמה מעורבת, כאשר דאו ג'ונס ו-S&P 500 מתחזקים מעט, ואילו הנאסד"ק נסחר בירידה של כ-0.1%.

בקרב ענקיות הטכנולוגיה, טסלה מטפסת 3% בעוד המשקיעים ממתינים שהחברה תפרסם את תוצאותיה הכספיים (אחרי סיום המסחר), אמזון עולה 1% ואינטל עולה 1.8%. עליות קלות נרשמות גם אצל אפל , גוגל ופייסבוק , בעוד אנבידיה יורדת כ-1.5%.

מנייתה של חברת החינוך הסינית TAL צונחת יותר מ-20% על רקע ההגבלות הרגולטריות בסין. גם שאר המניות הסיניות מצטרפות למפולת, בהן טנסנט שיורדת 9%, עליבאבא שמשילה מעל 7%, וכן פינדודו , JD.com וביידו . גם מניית מודרנה מאבדת גובה היום ויורדת קרוב ל-4%, טוויטר יורדת 3% ונייקי משילה 0.8%. טאבולה הישראלית יורדת 4.2%, ווקמי משילה 2.9%.

בגזרת הסחורות נרשמות ירידות הן בזהב והן בנפט. הזהב נחלש קלות ויורד ל-1,798 דולר לאונקיה. נפט אמריקאי WTI מאבד 0.5% ויורד ל-71.6 דולר לחבית, בעוד שנפט מסוג ברנט משיל 0.2% ויורד לרמה של 73.2 דולר לחבית.

בשוק הקריפטו נרשמות עליות שערים, והביטקוין שוב נסחר מעל 39 אלף דולר. מטבע המם דוג'קוין נהנה גם מהראלי בשוק ומטפס ל-22 סנט. כמו כן, נתח השוק שלו צמח במהלך היום והוא שב להיות המטבע השביעי בגודלו, ותפס את מקומו של ה-USD Coin.

18:47

נעילה מעורבת בבורסות אירופה. מדד דאקס ירד 0.3%, הפוטסי ירד פחות מ-0.1% וקאק התחזק ב-0.1%. המדד הווינאי התחזק היום ב-1.5% כמעט, ונרשמו עליות גם במדריד, מילאנו, ליסבון וסטוקהולם.

בוול סטריט נמחקו הירידות שנרשמו עם פתיחת המסחר וכעת נרשמות עליות קלות של עד 0.2% במדדים המובילים. AMC מזנקת 11.5%, חברת האנרגיה BP מטפסת מעל 3.2% בעוד מחירי הנפט דווקא מאבדים מעט גובה. עליבאבא ממשיכה לרדת ושיעור הירידה מעמיק ל-6.4%.

מבין הישראליות, אורמד ממשיכה את המומנטום החיובי שרשמה בתל אביב ומזנקת גם בוול סטריט בקרוב ל-9%. סנטינל וואן עולה 7.3%, איירון סורס עולה 2.7%. מנגד, קומפיוג'ן מאבדת 4.5%, וגם ווקמי , צים , צ'ק פוינט , סיירן ופיוניר רושמות ירידות.

17:53

ירידות קלות נרשמות כעת בוול סטריט, כאשר דאו ג'ונס יורד קרוב ל-0.2%, ו-S&P 500 ונאסד"ק יורדים פחות מ-0.1%.

בהמשך למומנטום השלילי בבורסות אסיה הבוקר, המניות הסיניות מאבדות גובה גם בארה"ב. חברת TAL Education Group צונחת 8% לאחר שהרשויות הורו על הפיכת פלטפורמות אינטרנטיות העוסקות בתחום החינוך לגופים ללא מטרת רווח, וגם עליבאבא וטנסנט רושמות ירידות. חברת דידי לעומתן, "אובר הסינית" שאפליקציית שיתוף הנסיעות שלה נחסמה בסין, עולה 2.6%.

באירופה ממשיך להתקיים מסחר מעורב. מדד דאקס בפרנקפורט משיל 0.4%, הפוטסי בלונדון יורד 0.1% ונרשמות ירידות גם באמסטרדם וציריך. מנגד, מדד קאק נסחר ביציבות עם תנודות קלות מעלה, ונרשמות עליות בבורסות מדריד, מילאנו, וינה וליסבון.

16:30

המסחר בוול סטריט נפתח היום במגמה שלילית. דאו ג'ונס יורד ב-0.1%, נאסד"ק מאבד 0.3% ו-S&P 500 נותר ללא שינוי. המסחר באירופה מתנהל כעת במגמה מעורבת: דאקס יורד ב-0.2%, הפוטסי מאבד 0.1% והקאק מוסיף 0.1%.


15:20

הירידות באירופה נמשכות: דאקס יורד ב-0.27%; פוטסי 100 יורד ב-0.07%; ויורוסטוקס 50 יורד ב-0.19%. קאק 40 עולה ב-0.02%.

מחיר הנפט הגולמי יורד ב-0.25% ועומד על 71.9 דולר (חוזים עתידיים).

מחיר הנפט ברנט יורד ב-0.08% ועומד על 73.39 דולר (חוזים עתידיים).

מחיר הזהב עולה ב-0.19% ועומד על 1,805.35 דולר (חוזים עתידיים).

13:50

הירידות באירופה מתמתנות: הפוטסי והקאק נסחרים סביב 0.24%, והדאקס יורד ב-0.43%. מניית איזיג'ט ממשיכה לנסוק ועולה ב-4.5%.

11:10

בורסות סין נסגרו בירידות חדות: מדדי שנחאי ושנזן נפלו ב-2.34% ו-2.65%, ובורסות הונג קונג נפלו ב-3.9%. בינתיים, הנפילות באירופה מחמירות, והדאקס והקאק מאבדים שניהם כ-0.75%, בעוד הפוטסי יורד ב-0.66%.

בגרמניה נופלות מניות BMW ופולסווגן ב-2% ו-2.3% (בהתאמה), ובבריטניה מניית איזיג'ט יורדת ב-2%.

10:15

בורסות אירופה נפתחו בירידות שערים. מדד דאקס יורד קרוב ל-0.6%, הפוטסי והקאק מאבדים 0.4%. ירידות נרשמות גם בבורסות אמסטרדם, מדריד, ציריך ובריסל. מנגד, המדדים בליסבון ובווינה רושמים עליות של יותר מ-1%.

ביפן ננעל המסחר כאשר מדד הניקיי עלה 1%. המדד האוסטרלי ננעל ללא שינוי מהותי. בסין ממשיכות הירידות בשעה זו, כאשר שנחאי מאבדת 2.3%, שנזן יורדת 2.7%, מדד סין 50 צונח 4.5%, מדד הנג סאנג משיל 3.3%.

8:25

הירידות באסיה מחמירות בשעות האחרונות של המסחר. מדד שנחאי יורד 2.7%, מדד שנזן נסוג 2.5% והמדד ההונג קונגי נופל כבר מעל 3%. מדד סין 50 צונח 4.3%.

בהונג קונג בולטות בירידות טנסנט שמאבדת 6.8% מערכה, עליבאבא שמשילה 5.2%, שיאומי שיורדת 2.3% ופטרוצ'יינה נסוגה 1.2%. רשת המסעדות Haidilao נופלת ביותר מ-17% לאחר שפירסמה תוצאות רבעוניות, על אף שהצליחה לעבור מהפסד לרווח.

אייל גורן, מנכ"ל פסגות קרנות נאמנות, התייחס להתרסקות המדדים בסין החל מסוף השבוע האחרון וציין כי "הנפילות בהונג קונג הבוקר הן המשך ישיר לכך ותוצאה של משקיעים שבורחים בגלל אי הוודאות שנוצרה מהרגולציה. בשנים האחרונות משקיעים רבים השקיעו בסין בגלל תחזיות כלכליות של צמיחה מהירה ותמחור. ואולם, לא לקחו בחשבון שבסין הממשל בעייתי ולא עובד כמו בשוק החופשי כך שבהשקעה בסין יש סיכון מובנה של שיטת הממשל והמעורבות שלהם. דוגמה לכך היא ההתערבות שהייתה בסוף השבוע האחריון במניות החינוך שירדו בכ-60% בגלל שהממשל החל לשקול שהשירות שלהן יינתן בחינם. בכל הקשור בהשקעות בסין, יש סיכון מובנה שאסור לשכוח אותו".

ביפן כאמור דווקא נרשמות עליות כאשר מדד ניקיי מטפס 0.9%. עליות נאות נרשמות בקרב מניות הרכב והטכנולוגיה, בעוד שקבוצת סופטבנק יורדת 1.9% וחברת החשמל בטוקיו נחתכת ב-3.3%.

7:38

הבורסות בסין רושמות ירידות שערים חדות הבוקר. מדד שנחאי מאבד 2.1%, שנזן יורדת 2.5% ומדד הנג סאנג נופל 2.7%. הירידות לא הגיעו ליפן, ומדד הניקיי עולה 1%.

ענקית הטכנולוגיה הסינית טנסנט צונחת בהונג קונג 6.7% הבוקר, וגם עליבאבא מאבדת גובה. הירידות נרשמות לאחר שהרגולטור להגבלים עסקיים בסין הורה לטנסנט לוותר על זכויות הרישוי הבלעדיות שלה למוזיקה והטיל עליה קנס בגין התנהגות לא תחרותית. גם מניות חברות החינוך הפרטיות הרשומות בהונג קונג צונחות, לאחר שהרשויות הסיניות הגבירו את המגבלות גם על המגזר הזה.

אלכס זבז'ינסקי, הכלכלן הראשי של מיטב דש, התייחס בסקירתו השבועית למצב בסין, ולירידה של 8.5% במדד Nasdaq Golden Dragon China ביום שישי, לאחר הידיעה שהרשויות הורו על הפיכת פלטפורמות אינטרנטיות העוסקות בתחום החינוך לגופים ללא מטרת רווח. "למעט הירידה בשיא משבר הקורונה בתחילת 2020, זאת הירידה היומית החדה ביותר מאז משבר 2008. ההתפתחות האחרונה מתווספת לאירועים שהיו בחודשים האחרונים ומעלה סיכון של השקעה בסין מדרגה נוספת", הדגיש.

בשוק הקריפטו נרשמות עליות שערים חדות, והביטקוין עומד כבר על 38.2 אלף דולר - עלייה של כמעט 10,000 דולר מאז סוף השבוע. גם האת'ריום מתחזק ועולה לרמה של 2,300 דולר. בשני המטבעות מדובר בעלייה של כ-20% בתוך שבוע.

עוד כתבות

בצלאל סמוטריץ', שר האוצר / צילום: מירי שמעונוביץ

המדינה לבג"ץ: אין עילה להתערבות בהחלטה להרחיב את הפטור ממע"מ על יבוא אישי

לאחר עתירת איגוד לשכות המסחר נגד העלאת תקרת הפטור ממע"מ על יבוא אישי, המדינה משיבה לבג"ץ וטוענת כי אין לו סמכות להתערב בחקיקה מסוג זה ● בין היתר נכתב כי שר האוצר סמוטריץ' "בחן מגוון של שיקולים מקצועיים" בטרם קיבל את ההחלטה

ענף התעופה והתיירות משגשג / צילום: יח''צ

נתקעתם בחו״ל בלי ביטוח? מה אפשר לעשות ואילו כיסויים אסור לפספס

מה ניתן לעשות אם התגלה רק אחרי הנחיתה שאין ביטוח נסיעות לחו"ל, האם אפשר לרכוש ביטוח מחברה מקומית במדינת היעד ואילו ביטוחים מומלץ לעשות? ● גלובס עושה סדר

ד''ר שמרית ממן / צילום: דני מכליס

יו"ר סוכנות החלל הישראלית רוצה שכל אחד מאיתנו יידע איך להתכונן לאסון הבא

ד"ר שמרית ממן מנהלת באוניברסיטת בן גוריון מעבדה שמשויכת לנאס"א, שותפה של האו"ם בתוכניות להתמודדות עם אסונות ומקדמת לימודי מדעים בקרב נערות ● לפני כחצי שנה היא גם מונתה ליו"ר סוכנות החלל הישראלית ● בראיון ראשון בתפקיד, היא מסבירה איך החלל יכול לעזור לנו להתמודד עם אסונות ומגלה את מי הייתה רוצה לראות כאסטרונאוטית הישראלית הראשונה

מכוניות סיניות נפרקות ממכולות בנמל המפרץ / צילום: יח''צ

לקראת ביקורו של מאסק? המהלכים החדשים של משרד התחבורה

המעבר לשוק "סיני" שינה את מתווה היבוא הימי של כלי רכב לישראל ● הובלת רכב במכולות מזנקת ונמלי חיפה והמפרץ רושמים גידול משמעותי בפריקה ● והאם הביקור של מאסק יקדם רכב אוטונומי בישראל? ● השבוע בענף הרכב

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

תרחיש לא צפוי: המדינות שהורידו ריבית, ועכשיו בדרך להעלות אותה בחזרה

המגמה הגלובלית בחצי השני של 2025 הייתה של הורדת ריבית, אולם כעת בשוק יש כבר מי שמתמחרים העלאות ריבית מחודשות ב־2026 בכלכלות שונות ● בין הסיבות: עלייה בביקושים שיכולה לחמם בחזרה את האינפלציה, וכן סוגיות כמו המכסים והגבלות הגירה

שנה מצוינת בבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

שיא של 16 שנה: אלו התשואות של קרנות ההשתלמות וקופות הגמל ב-2025

חודש דצמבר הסתכם בתשואה של כ-1% במסלולים הכלליים, כך לפי בית ההשקעות מיטב ● כפי שהוערך בגלובס, בשנה כולה החוסכים במסלולים הכלליים צפויים ליהנות מתשואה של 15% ובמסלולי המניות מ-25% ● מנגד, מסלולי ה-S&P 500 אכזבו עם תשואה של פחות מ-4%. הסיבה העיקרית: זינוק של מעל 50% בבורסה בת"א

מנכ''ל OpenAI, סם אלטמן / צילום: Reuters, Lamkey Rod/CNP/ABACA

1.5 מיליון דולר לעובד: כך הפכה OpenAI לשיאנית שכר היסטורית

ניתוח של וול סטריט ג'ורנל מגלה כי חבילת השכר שמציעה OpenAI בשנה החולפת הגיעה לממוצע של 1.5 מיליון דולר לעובד - יותר מכל סטארט־אפ טכנולוגי גדול בהיסטוריה ● עפ"י ההערכות, הוצאות אלה יקפצו בכ־3 מיליארד דולר בשנה עד סוף העשור

מוריס קאהן / צילום: איל יצהר

בגיל 96: מוריס קאהן, ממייסדי אמדוקס, הלך לעולמו

קאהן היה אחד ממייסדי חברת אמדוקס, שנסחרת כיום בוול סטריט לפי שווי של 8.7 מיליארד דולר ונחשבת לאחר החברות הוותיקות בהייטק הישראלי ● בשנים האחרונות היה בין התורמים והרוח החיה של פרויקט Space IL, שהוביל להנחתת חללית פרטית ראשונה על הירח

אילוסטרציה: Shutterstock

הקרב על הדירות: ההבדל בין הסכם הדדי, מתנה והתחייבות למתנה

פסק דין שניתן השבוע בבית המשפט לענייני משפחה ממחיש את החשיבות שבהגדרה מדויקת של עילת התביעה ע"י התובע - וזאת לאחר שמחיקת התביעה, בתום שלוש שנות דיונים, נבעה משגיאה בסיווג העילה המשפטית

דיפאל S05 חשמלית / צילום: יח''צ

דיפאל S05 חשמלית: מפרט מרשים במחיר צנוע

לקרוס־אובר החשמלי החדש מבית שנגאן הסינית יש ממדים של רכב עם מיצוב ותמחור הרבה יותר גבוהים ● הוא מרווח, זריז ומאובזר היטב בגרסה הבכירה - אבל יש בפלח מכוניות עם התנהגות כביש יותר מלוטשת

נמל אילת / צילום: שלומי יוסף

המדינה דוחה את בקשת נמל אילת להארכת תקופת ההפעלה

מנכ"לי משרדי התחבורה והאוצר שלחו מכתב תגובה להנהלת נמל אילת, ובו דחו את בקשתה להארכת תקופת ההסמכה להפעלה פרטית - בשל אי-עמידה ביעדי הפעילות ● המכתב מנגיעה בעקבות הפנייה אתמול של הנהלת נמל אילת, בה נטען כי המדינה מתעלמת מנסיבות חריגות של הנמל כגון משבר השיט בים האדום ותקיפות החות'ים

שוק הסטרימינג / צילום: Shutterstock

HBO Max יעלה לישראל ב-13 בינואר. כמה זה יעלה?

חברת וורנר ברדרס דיסקברי הודיעה היום על תאריך ההשקה בישראל של HBO Max, שירות הסטרימינג הגלובלי שלה, וחשפה גם את המחירים לקהל המקומי ● מספר שעות לאחר הודעת HBO, הספקיות yes והוט הודיעו על שיתוף-פעולה אסטרטגי עם החברה, אך לא ציינו בהודעתן את המחירים המוצעים

ניר בר-דעה

התשואה הגבוהה בתולדותיה: קרן ברידג'ווטר מסכמת שנה

ברידג'ווטר שוברת שיא ומסכמת את 2025 עם תשואה של 33% בקרן המרכזית שלה, Pure Alpha ● הקרן שמנוהלת ע"י ניר בר-דעה נהנתה מהעליות במניות הקשורות לתחום ה-AI וגם מהתנודתיות שנוצרה כשהנשיא טראמפ הטיל מכסים ● מייסד הקרן, ריי דליו מכר השנה את מניותיו בקרן ונפרד, "זה היה מסע מדהים"

בוררות בפרויקטי התחדשות עירונית / איור: עומר הופמן

ניהול תביעה בבית משפט או במסגרת בוררות - מה נכון יותר בפרויקטי התחדשות עירונית?

בעלי דירה בפרויקט התחדשות עירונית תבעו את היזמית בטענה כי עבודות הבנייה שעשתה פגעו באיטום של דירתם ● החברה טענה כי בהתאם להסכם התמ"א, על התביעה להתברר בפני בוררות ולא בבית המשפט ● מה החליט בית המשפט?

בורסת דרום קוריאה, סיאול / צילום: Shutterstock, Ki young

מגמה חיובית באירופה; החוזים על וול סטריט ירוקים

פוטסי חצה היום לראשונה את רף 10,000 הנקודות ● טסלה צפויה לדווח היום על מסירות שעשויות לרדת ב־15% ברבעון הנוכחי ● למרות ש"ראלי סנטה קלאוס" לא הגיע, בשוק מקווים שהיומיים הקרובים, והאחרונים של תקופת סנטה, ישפרו את המצב ● למרות המהמורות שבדרך, וול סטריט סגרה שנה שלישית ברציפות של זינוק דו ספרתי ● בבתי ההשקעות מתגבש קונצנזוס אופטימי: וול סטריט תעלה גם ב־2026, ותרשום את רצף העליות הארוך מזה שני עשורים, "הפסימיות יצאה מהאופנה"

לא רק בגבול סוריה: המשבר בין טורקיה לישראל הופך להיות גלוי

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● דרום קוריאה מחמשת את מצרים בסוללת אריטלריה שנועדה להרתיע את ישראל ● התחרות בין טורקיה לישראל הופכת גלויה בשל המצב השברירי בגבול סוריה ושיתוף הפעולה המתהווה של ישראל, קפריסין ויוון ● לקראת כניסת זוהרן ממדאני לתפקיד, עיריית ניו יורק מפרסמת לראשונה דוח על אנטישמיות ● כותרות העיתונים בעולם

מיכל עבאדי-בויאנג'ו / צילום: איליה מלינקוב

ועדת המינויים אישרה: מיכל עבאדי-בויאנג'ו חוזרת לתפקיד החשבת הכללית

ועדת המינויים בנציבות שירות המדינה אישרה את בחירתה של מיכל עבאדי-בויאנג’ו לתפקיד החשבת הכללית במשרד האוצר ● במקביל, בכוונת שר האוצר להביא לאישור הממשלה גם את מהרן פרוזנפר לתפקיד ראש אגף התקציבים

דירה למכירה. כבר לא סמל סטטוס / צילום: תמר מצפי

כבר לא רוצים דירה: שיעור משקיעי הנדל"ן הגיע בחודש שעבר לשפל היסטורי

לא מעט מומחים ניסו להסביר את המספרים העגומים בשוק הדיור - שרוכשי הדירות מחכים לסיום המלחמה, לחזרת החטופים, להורדת הריבית - אבל כל אלה קרו, והמכירות עדיין ברצפה ● השאלה הגדולה איננה מתי הריבית תרד, אלא מתי יחזור האמון בשוק הזה

צילום: ננו בננה AI

סקר מנהלי השיווק: משקיעים יותר בכלי AI, פחות בטלוויזיה

קהילת "מנהלי שיווק מצייצים" ערכה סקר בקרב כ-400 מבכירי ענף השיווק, ממנו עולה כי כ-75% משוכנעים שהבינה המלאכותית תעשה עד מחצית מעבודתם בשנת 2026 ● הדיגיטל מתחזק כזירת הפרסום המבוקשת ביותר, ולמשפיעני ה-AI עוד יש דרך ארוכה לעשות

טיל L-SPIKE 4X / אילוסטרציה: דוברות רפאל

נגמ"שים וטילים: הרכישה הגדולה של גרמניה, והקשר לרפאל

צבא גרמניה ברכישת ענק של 200 נגמ"שים עם משגרים מתוצרת רפאל ● חברת האוזניות מנתניה, שנסחרת בבורסה בניו יורק, החלה במכירת מערכות שמע טקטיות ללקוחה ביבשת אסיה ● וגם: הודו השלימה את המשלוח הראשון לצבא מרוקו של משוריינים במסגרת עסקה רחבה בין הצדדים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות