גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה חיובית בארה"ב; טסלה עלתה לקראת הדוחות

S&P 500 והדאו ג'ונס התחזקו קלות בעוד הנאסד"ק נותר ללא שינוי ● נעילה מעורבת בבורסות אירופה ● המדדים בסין נפלו במעל ל-2%, ובהונג קונג הירידות התקרבו ל-4% ● ביפן נרשמו עליות שערים ● הביטקוין נוסק מעל 39 אלף דולר

וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock
וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

23:15
נעילה חיובית בוול סטריט: S&P 500 הוסיף 0.3%, דאו ג'ונס התחזק ב-0.2% ונאסד"ק נותר ללא שינוי של ממש.

22:35
המסחר בוול סטריט מתנהל כעת בעליות. דאו ג'ונס ו-S&P 500 מוסיפים 0.2%, והנאסד"ק נותר ללא שינוי של ממש.

מניית חברת TripAdvisor קופצת ב-7%, ומניית טוויטר מאבדת 4.1%.

21:00

תנודות קלות נרשמות במדדי וול סטריט הערב, כאשר S&P 500 ודאו ג'ונס מתחזקים בכ-0.1% בעוד שהנאסד"ק יורד בשיעור דומה.

חברת הצעצועים הסברו מזנקת מעל 12% לאחר שפרסמה תוצאות רבעוניות טובות מהתחזיות. בעוד שהאנליסטים בוול סטריט חזו רווח למניה של 48 סנט בלבד, החברה רשמה רווח של 1.05 דולר למניה. החברה הכתה את התחזיות גם בסעיף ההכנסות, כאשר רשמה הכנסות רבעוניות של 1.32 מיליארד דולר לעומת צפי של 1.16 מיליארד. מנגד, תאגיד התעופה והטכנולוגיה לוקהיד מרטין מאבד 3.4% לאחר שפירסם דוחות פושרים.

עוד רושמות עליות: חברת הצעצועים מאטל ורשת בתי הקולנוע AMC שמטפסות 9%, וכן בורסת הקריפטו קוינבייס שנהנית מהראלי בשוק הקריפטו ומנייתה עולה מעל 8% הערב.

בקרב החברות הישראליות, אורמד שומרת על מומנטום חיובי, וגם איי.סי.אל , ביום אקס , סנטינל וואן , טרמור , גילת , מאנדיי ולמונייד רושמות עליות נאות.

בגזרת הנפט נרשמת כעת מגמה מעורבת, שכן הנפט האמריקאי יורד 0.1% אך נפט מסוג ברנט מתחזק ב-0.2% ועולה לרמה של 73.58 דולר לחבית.

20:00

המסחר בוול סטריט מתקיים במגמה מעורבת, כאשר דאו ג'ונס ו-S&P 500 מתחזקים מעט, ואילו הנאסד"ק נסחר בירידה של כ-0.1%.

בקרב ענקיות הטכנולוגיה, טסלה מטפסת 3% בעוד המשקיעים ממתינים שהחברה תפרסם את תוצאותיה הכספיים (אחרי סיום המסחר), אמזון עולה 1% ואינטל עולה 1.8%. עליות קלות נרשמות גם אצל אפל , גוגל ופייסבוק , בעוד אנבידיה יורדת כ-1.5%.

מנייתה של חברת החינוך הסינית TAL צונחת יותר מ-20% על רקע ההגבלות הרגולטריות בסין. גם שאר המניות הסיניות מצטרפות למפולת, בהן טנסנט שיורדת 9%, עליבאבא שמשילה מעל 7%, וכן פינדודו , JD.com וביידו . גם מניית מודרנה מאבדת גובה היום ויורדת קרוב ל-4%, טוויטר יורדת 3% ונייקי משילה 0.8%. טאבולה הישראלית יורדת 4.2%, ווקמי משילה 2.9%.

בגזרת הסחורות נרשמות ירידות הן בזהב והן בנפט. הזהב נחלש קלות ויורד ל-1,798 דולר לאונקיה. נפט אמריקאי WTI מאבד 0.5% ויורד ל-71.6 דולר לחבית, בעוד שנפט מסוג ברנט משיל 0.2% ויורד לרמה של 73.2 דולר לחבית.

בשוק הקריפטו נרשמות עליות שערים, והביטקוין שוב נסחר מעל 39 אלף דולר. מטבע המם דוג'קוין נהנה גם מהראלי בשוק ומטפס ל-22 סנט. כמו כן, נתח השוק שלו צמח במהלך היום והוא שב להיות המטבע השביעי בגודלו, ותפס את מקומו של ה-USD Coin.

18:47

נעילה מעורבת בבורסות אירופה. מדד דאקס ירד 0.3%, הפוטסי ירד פחות מ-0.1% וקאק התחזק ב-0.1%. המדד הווינאי התחזק היום ב-1.5% כמעט, ונרשמו עליות גם במדריד, מילאנו, ליסבון וסטוקהולם.

בוול סטריט נמחקו הירידות שנרשמו עם פתיחת המסחר וכעת נרשמות עליות קלות של עד 0.2% במדדים המובילים. AMC מזנקת 11.5%, חברת האנרגיה BP מטפסת מעל 3.2% בעוד מחירי הנפט דווקא מאבדים מעט גובה. עליבאבא ממשיכה לרדת ושיעור הירידה מעמיק ל-6.4%.

מבין הישראליות, אורמד ממשיכה את המומנטום החיובי שרשמה בתל אביב ומזנקת גם בוול סטריט בקרוב ל-9%. סנטינל וואן עולה 7.3%, איירון סורס עולה 2.7%. מנגד, קומפיוג'ן מאבדת 4.5%, וגם ווקמי , צים , צ'ק פוינט , סיירן ופיוניר רושמות ירידות.

17:53

ירידות קלות נרשמות כעת בוול סטריט, כאשר דאו ג'ונס יורד קרוב ל-0.2%, ו-S&P 500 ונאסד"ק יורדים פחות מ-0.1%.

בהמשך למומנטום השלילי בבורסות אסיה הבוקר, המניות הסיניות מאבדות גובה גם בארה"ב. חברת TAL Education Group צונחת 8% לאחר שהרשויות הורו על הפיכת פלטפורמות אינטרנטיות העוסקות בתחום החינוך לגופים ללא מטרת רווח, וגם עליבאבא וטנסנט רושמות ירידות. חברת דידי לעומתן, "אובר הסינית" שאפליקציית שיתוף הנסיעות שלה נחסמה בסין, עולה 2.6%.

באירופה ממשיך להתקיים מסחר מעורב. מדד דאקס בפרנקפורט משיל 0.4%, הפוטסי בלונדון יורד 0.1% ונרשמות ירידות גם באמסטרדם וציריך. מנגד, מדד קאק נסחר ביציבות עם תנודות קלות מעלה, ונרשמות עליות בבורסות מדריד, מילאנו, וינה וליסבון.

16:30

המסחר בוול סטריט נפתח היום במגמה שלילית. דאו ג'ונס יורד ב-0.1%, נאסד"ק מאבד 0.3% ו-S&P 500 נותר ללא שינוי. המסחר באירופה מתנהל כעת במגמה מעורבת: דאקס יורד ב-0.2%, הפוטסי מאבד 0.1% והקאק מוסיף 0.1%.


15:20

הירידות באירופה נמשכות: דאקס יורד ב-0.27%; פוטסי 100 יורד ב-0.07%; ויורוסטוקס 50 יורד ב-0.19%. קאק 40 עולה ב-0.02%.

מחיר הנפט הגולמי יורד ב-0.25% ועומד על 71.9 דולר (חוזים עתידיים).

מחיר הנפט ברנט יורד ב-0.08% ועומד על 73.39 דולר (חוזים עתידיים).

מחיר הזהב עולה ב-0.19% ועומד על 1,805.35 דולר (חוזים עתידיים).

13:50

הירידות באירופה מתמתנות: הפוטסי והקאק נסחרים סביב 0.24%, והדאקס יורד ב-0.43%. מניית איזיג'ט ממשיכה לנסוק ועולה ב-4.5%.

11:10

בורסות סין נסגרו בירידות חדות: מדדי שנחאי ושנזן נפלו ב-2.34% ו-2.65%, ובורסות הונג קונג נפלו ב-3.9%. בינתיים, הנפילות באירופה מחמירות, והדאקס והקאק מאבדים שניהם כ-0.75%, בעוד הפוטסי יורד ב-0.66%.

בגרמניה נופלות מניות BMW ופולסווגן ב-2% ו-2.3% (בהתאמה), ובבריטניה מניית איזיג'ט יורדת ב-2%.

10:15

בורסות אירופה נפתחו בירידות שערים. מדד דאקס יורד קרוב ל-0.6%, הפוטסי והקאק מאבדים 0.4%. ירידות נרשמות גם בבורסות אמסטרדם, מדריד, ציריך ובריסל. מנגד, המדדים בליסבון ובווינה רושמים עליות של יותר מ-1%.

ביפן ננעל המסחר כאשר מדד הניקיי עלה 1%. המדד האוסטרלי ננעל ללא שינוי מהותי. בסין ממשיכות הירידות בשעה זו, כאשר שנחאי מאבדת 2.3%, שנזן יורדת 2.7%, מדד סין 50 צונח 4.5%, מדד הנג סאנג משיל 3.3%.

8:25

הירידות באסיה מחמירות בשעות האחרונות של המסחר. מדד שנחאי יורד 2.7%, מדד שנזן נסוג 2.5% והמדד ההונג קונגי נופל כבר מעל 3%. מדד סין 50 צונח 4.3%.

בהונג קונג בולטות בירידות טנסנט שמאבדת 6.8% מערכה, עליבאבא שמשילה 5.2%, שיאומי שיורדת 2.3% ופטרוצ'יינה נסוגה 1.2%. רשת המסעדות Haidilao נופלת ביותר מ-17% לאחר שפירסמה תוצאות רבעוניות, על אף שהצליחה לעבור מהפסד לרווח.

אייל גורן, מנכ"ל פסגות קרנות נאמנות, התייחס להתרסקות המדדים בסין החל מסוף השבוע האחרון וציין כי "הנפילות בהונג קונג הבוקר הן המשך ישיר לכך ותוצאה של משקיעים שבורחים בגלל אי הוודאות שנוצרה מהרגולציה. בשנים האחרונות משקיעים רבים השקיעו בסין בגלל תחזיות כלכליות של צמיחה מהירה ותמחור. ואולם, לא לקחו בחשבון שבסין הממשל בעייתי ולא עובד כמו בשוק החופשי כך שבהשקעה בסין יש סיכון מובנה של שיטת הממשל והמעורבות שלהם. דוגמה לכך היא ההתערבות שהייתה בסוף השבוע האחריון במניות החינוך שירדו בכ-60% בגלל שהממשל החל לשקול שהשירות שלהן יינתן בחינם. בכל הקשור בהשקעות בסין, יש סיכון מובנה שאסור לשכוח אותו".

ביפן כאמור דווקא נרשמות עליות כאשר מדד ניקיי מטפס 0.9%. עליות נאות נרשמות בקרב מניות הרכב והטכנולוגיה, בעוד שקבוצת סופטבנק יורדת 1.9% וחברת החשמל בטוקיו נחתכת ב-3.3%.

7:38

הבורסות בסין רושמות ירידות שערים חדות הבוקר. מדד שנחאי מאבד 2.1%, שנזן יורדת 2.5% ומדד הנג סאנג נופל 2.7%. הירידות לא הגיעו ליפן, ומדד הניקיי עולה 1%.

ענקית הטכנולוגיה הסינית טנסנט צונחת בהונג קונג 6.7% הבוקר, וגם עליבאבא מאבדת גובה. הירידות נרשמות לאחר שהרגולטור להגבלים עסקיים בסין הורה לטנסנט לוותר על זכויות הרישוי הבלעדיות שלה למוזיקה והטיל עליה קנס בגין התנהגות לא תחרותית. גם מניות חברות החינוך הפרטיות הרשומות בהונג קונג צונחות, לאחר שהרשויות הסיניות הגבירו את המגבלות גם על המגזר הזה.

אלכס זבז'ינסקי, הכלכלן הראשי של מיטב דש, התייחס בסקירתו השבועית למצב בסין, ולירידה של 8.5% במדד Nasdaq Golden Dragon China ביום שישי, לאחר הידיעה שהרשויות הורו על הפיכת פלטפורמות אינטרנטיות העוסקות בתחום החינוך לגופים ללא מטרת רווח. "למעט הירידה בשיא משבר הקורונה בתחילת 2020, זאת הירידה היומית החדה ביותר מאז משבר 2008. ההתפתחות האחרונה מתווספת לאירועים שהיו בחודשים האחרונים ומעלה סיכון של השקעה בסין מדרגה נוספת", הדגיש.

בשוק הקריפטו נרשמות עליות שערים חדות, והביטקוין עומד כבר על 38.2 אלף דולר - עלייה של כמעט 10,000 דולר מאז סוף השבוע. גם האת'ריום מתחזק ועולה לרמה של 2,300 דולר. בשני המטבעות מדובר בעלייה של כ-20% בתוך שבוע.

עוד כתבות

צוות Deep33 / צילום: אוהד קב

100 מיליון דולר: גיוס ראשון לקרן הדיפ-טק הישראלית אמריקאית

קרן ההון סיכון Deep33 Ventures השלימה סגירה ראשונה של 100 מיליון דולר, ולפי חברי הקרן צפויה להגיע ליעד של 150 מיליון ברבעון הראשון של 2026 ● הקרן, שהוקמה לאחרונה בישראל ובארה"ב, תפעל ותתמקד בטכנולוגיות שמוגדרות קריטיות לתשתיות

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: ap, Gil Cohen-Magen

היועצת המשפטית לממשלה: סגירת גל"צ אינה חוקית ונועדה להשתיק כלי תקשורת מרכזי

בייעוץ המשפטי קובעים כי החלטת הממשלה לסגור את גלי צה"ל מחייבת חקיקה ראשית ● זאת, בייחוד בהקשר הרחב של מהלכים קואליציוניים נוספים שלדברי היועמ"שית מחלישים את התקשורת החופשית, ובשנת בחירות ● זאת ועוד, היועצת מפרטת שורה של פגמים שנפלו בעבודת הוועדה המייעצת לשר הביטחון לבחינת עתידה של התחנה

סטארט־אפים שגייסו באופוריה של תחילת העשור, שילמו את המחיר ב־2025 / איור: גיל ג'יבלי

בקיזוז וויז: אלה התשואות האמיתיות של ההייטק הישראלי

מחקר של IVC ולאומיטק מגלה כי לצד סכומי העתק בהם נמכרו חברות סייבר כמו וויז, חברות שנחשבו למבטיחות בעבר נמכרו השנה במכירת חיסול ● זאת לאחר שהן לא הצליחו לצמוח במהירות ולהשיג תשואה מבוקשת לבעלי המניות ●​ עלייה נרשמה בהיקף האקזיטים הכולל

שר הכלכלה ניר ברקת. ''סופשבוע'', ערוץ 14, 08.01.26 / צילום: איל יצהר

ברקת צודק: הפטור ממע"מ ליבוא מנוגד למגמה בעולם

שר הכלכלה ניר ברקת התנגד להעלאת הפטור ממע"מ ליבוא, וציין כי מדינות אחרות עושות את ההפך ● בחינת המצב בארה"ב, באיחוד האירופי ובבריטניה מראה שהוא צודק ● המשרוקית של גלובס

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

וול סטריט ננעלה בירידות חדות; אנבידיה, אמזון וטסלה נפלו בכ-4%

וול סטריט הגיבה לאיומי המכסים החדשים של טראמפ: נאסד"ק ירד ב-2.4% ● אנבידיה איבדה כ-170 מיליארד דולר בשווי שוק ● הדולר ירד בחדות מול האירו ותשואות האג"ח מזנקות לשיא של כ-4 חודשים ●  תשואת האג"ח של יפן ל-40 שנה חצתה לראשונה את רף ה-4% לאחר ההכרזה על בחירות בזק

צילום: Shutterstock

עיר מעל האיילון: התוכניות להקמת מתחמי התחבורה החדשים של גוש דן

התוכנית להקמת שבעה מרכזי תחבורה לאורך תוואי המטרו עולה שלב עם אישור התוכניות למחלפי השלום וההגנה ● הפרויקטים ישלבו מוקדי תחבורה ציבורית עם שטחי מסחר, תעסוקה ומבני ציבור

אילו הרגלים קטנים עושים הבדל בבריאות שלנו? / צילום: Shutterstock

במעבדה בבר אילן חוקרים מגלים איך תוכלו להאריך חיים עם שינוי אחד קטן

פרופ' יונתן רבינוביץ' הקים באוניברסיטה מכון מחקר לאריכות ימים ואיכות חיים, שמטרתו לבחון אילו שינויים בשגרת היומיום ישיגו את ההשפעה הכי גדולה על הבריאות לטווח ארוך ● למכון כבר יש תובנות ממחקרים הנוגעים לשתיית מים, שינה והליכה

פתיחת פורום דאבוס בשוויץ / צילום: ap, Markus Schreiber

הלו"ז של טראמפ בדאבוס נחשף: גרינלנד, עסקים והכרזה על מועצת השלום

הבית הלבן פרסם, כי נשיא ארה"ב יגיע לדאבוס מחר (ד') וינאם בפני הנוכחים בשעות הצוהריים ● על פי דיווח, טראמפ ישים דגש בפורום דאבוס, על סוגיית גרינלנד ועל "מועצת השלום" שהוא מנסה להקים כאלטרנטיבה לאו"ם במסגרת החזון האמריקאי לעזה

וולט מרקט, נווה צדק / צילום: שי עזרי, Wolt ישראל

וולט תיפרד מהנכס החשוב שלה? מאחורי האולטימטום של רשות התחרות

רשות התחרות פועלת בזהירות מוצדקת מול הכוח שצברה וולט בענף המשלוחים המהירים ● ואולם, פירוק וולט מרקט כעת עלול לפגוע בשירות שממלא צורך אמיתי עבור הצרכנים – עוד בשלב שבו החשש מפגיעה בתחרות הוא עדיין תיאורטי בלבד

צילומים: AP/Dimitar dilkof, Andy Wong, Ludovic Marin, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מלחמת היין ופרשת גרינלנד: טראמפ מחריף את הטון מול אירופה, והשווקים מגיבים

הנשיא האמריקאי מגביר את הלחץ לקראת הגעתו לפורום דאבוס: איים במכסי ענק על צרפת, חשף הודעות פרטיות ממקרון וביקר את בריטניה על נסיגתה מאיי צ'אגוס ● בעוד דנמרק מחרימה את הכינוס, השווקים מגיבים בבריחה מהדולר לעבר הזהב ● המסחר בוול סטריט נפתח בירידות

פרויקט חלוציות של אנלייט / צילום: אנלייט

מהגדולים בישראל: מתקן אגירת אנרגיה ייפתח בעוטף עזה

המתקן, שצפוי להיפתח בסמוך למושב אוהד, יכלול תחנת משנה שתיקרא על שם סרן יפתח יעבץ ז"ל ● איגוד השיווק הישראלי ערך לראשונה תחרות אימפקט חברתי, מי זכה? ● וזה המינוי החדש לסגנית נשיא קרן ההון־סיכון Cyberstarts ● אירועים ומינויים

כלי הטיס הבלתי מאויש של סטארלינג / צילום: קלע

בלי תלות בסינים: הסטארט-אפ הישראלי שיספק מערכת כטב"מים מארה"ב

חברת הדיפנס־טק הישראלית קלע חתמה על הסכם בלעדי, שבמסגרתו תטמיע במערכת שלה את הטכנולוגיה של הרחפן Pathfinder X של חברת סטארלינג האמריקאית ● המהלך נועד בין היתר לנתק את התלות בשרשרת אספקה לא מאובטחת ולהעניק לכוחות עצמאות מודיעינית

רווחים כלואים / אילוסטרציה: גלובס

כפול מהתחזית: היקף המס מהרווחים הכלואים צפוי להגיע ל-20 מיליארד שקל ב־2025

על פי הערכות של בכירים ברשות המסים, ההכנסות מרווחים צבורים צפויות להסתכם בשנת 2025 בעד 20 מיליארד שקל ● מדובר בגבייה כפולה מגביית מס ממוצעת בגין חלוקת דיבידנדים בשנה רגילה ● בינואר אשתקד רפורמת הרווחים הכלואים נכנסה לתוקף ואילצה בעלי חברות רבים לחלק עד סוף השנה 5% דיבידנד על רווח שנצבר או לשלם קנס בגובה 2%

מדד ת''א שובר שיא חדש / צילום: Shutterstock

הנקודה ה־4,000: מדדי ת"א חוצים רף היסטורי. האם זו בשורה טובה?

בתוך ימים מדד ת"א 125 וגם מדד ת"א 90 שברו שיא עגול חדש כשהגיעו ל־4,000 נקודות, וגם מדד ת"א 35 נמצא במרחק נגיעה מהשיא הזה ● ההיסטוריה מלמדת שהזמן שלוקח לחצות 1,000 נקודות הולך ומתקצר עם השנים, אבל בדרך לשם על המשקיעים לחצות רף פסיכולוגי ולעתים גם משבר

הרטמכ''ל אייל זמיר / צילום: דובר צה''ל

מכתב האזהרה החריג שהעביר הרמטכ"ל לנתניהו וכ"ץ

הקרמלין: טראמפ הזמין את פוטין להצטרף למועצת השלום של עזה ● צה"ל תקף תשתיות של חיזבאללה בלבנון ● במערכת הביטחון מוטרדים משילוב קטאר וטורקיה בעזה: "אסור למדינת ישראל לעמוד מנגד" ● בכיר אמריקאי על התקיפה באיראן שבוטלה בשבוע שעבר: "זה לא היה פייק או הונאה, זה היה אירוע אמת" ● סמוטריץ': "להציב לחמאס אולטימטום קצרצר ולהסתער על עזה בכל הכוח" ● עדכונים שוטפים

מגדלי ב.ס.ר שרונה / צילום: באדיבות בסר

היטל ההשבחה של בסר שרונה יופחת בעקבות תיקון דרכי החישוב

לאחר דרישת היטל של 127 מיליון שקל על תוספת זכויות הבנייה בפרויקט המגדלים במתחם שרונה, ועדת הערר המחוזית קבעה כי נפלו פגמים בשומת ההשבחה – והורתה לשמאי המכריע לערוך חישוב מחודש הצפוי להביא להפחתת ההיטל

קניות ב-AI - התמונה נוצרה באמצעות ג'מיני

לא יודעים להחליט מה לקנות? זה הצ'אט שיפתור לכם את הבעיה

רכישת פריטים ישירות מתוך צ'אט בינה מלאכותית וחוויות תשלום חלקות, לצד גניבת זהויות עוד לפני ביצוע העסקה - אלה המגמות שיובילו את תחום התשלומים ב-2026, לפי דוח חדש של חברת Visa ● וגם: לראשונה, מחצית מכלל תשלומי הצרכנים בעולם לא יהיו במזומן

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' חותם על צו שמרחיב את מכסות יבוא הגבינות הקשות / צילום: דוברות שר האוצר

סמוטריץ' חתם: מכסות יבוא הגבינות הקשות יורחבו בכ-70%

עפ"י הודעת האוצר, מוצרי החלב בישראל יקרים בכ-50% מהממוצע במדינות ה-OECD, כאשר מחירי הגבינות הקשות מגיעים אף לפי שניים מהממוצע ● הגדלת מכסות היבוא הפטורות ממכס נועדה להגביר את התחרות ולהוריד את מחירי הגבינות ● סמוטריץ': "עד היום הגבילו את הכמות של היבוא והכריחו את כולנו לשלם יקר. עכשיו זה נגמר"

ענף האופנה העמיק מבצעים, והמכירות עלו / אילוסטרציה: איל יצהר

אחרי המהלך של סמוטריץ': ענף האופנה העמיק מבצעים, והמכירות עלו

גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי בישראל ● נתוני הפניקס גמא מצביעים על עליות ברוב הענפים - באופנה נרשמו מבצעים אגרסיביים במיוחד

רחפן בשירות צבאי / צילום: Shutterstock

דוח חדש חושף היקף הזמנות חריג מסטארט-אפים ביטחוניים

דוח סיכום שנת 2025 של מפא"ת חושף כי חברות צעירות בשלבים מוקדמים מרכזות כמחצית מהעסקאות, עם דגש על פלטפורמות אוטונומיות ● ההזמנות מלקוחות זרים הסתכמו בכ־300 מיליון שקל