גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"אנחנו מגייסים נשות סייבר, מתוך אמונה שגיוון בחברה זה חשוב, וזה הופך אותנו למקום יותר שקול ומקצועי"

רם לוי, מייסד ומנכ"ל חברת הגנת הסייבר קונפידס ● בן 43, אב לילד, מתגורר בתל אביב ● "בשנה האחרונה יש מכה של אירועי סייבר - אחד מכל חמישה עסקים חווה אירוע" ● גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז 

רם לוי, מייסד ומנכ"ל חברת הגנת הסייבר קונפידס / צילום: דרור סיתהכל
רם לוי, מייסד ומנכ"ל חברת הגנת הסייבר קונפידס / צילום: דרור סיתהכל

כשמבקשים מרם לוי להסביר את הבחירה שלו להקים חברת הגנת סייבר, הוא מדבר על משולש הקריירה שלו. הצלע הראשונה היא הקריירה הצבאית שעשה עד שהשתחרר בדרגת רס"ן מחיל המודיעין. הצלע השנייה היא אקדמית, והיא כללה בין היתר תואר שני עם תזה על תקיפת לוויינים בהיבט הסייבר, עבודה כעמית מחקר באוני' תל אביב, ולימודים באוניברסיטת החלל הבינלאומית בצרפת.

"הבוס שלי, פרופ' איציק בן ישראל, היה יו"ר סוכנות החלל הישראלית, ויחד איתו כתבנו את מדיניות החלל של ישראל", הוא מספר. "כשראש הממשלה פנה אליו ב-2011 כדי שיכהן כראש מרכז הסייבר הלאומי, אני הייתי המזכיר. אחר כך הייתי יועץ הסייבר של המועצה הלאומית למחקר ופיתוח, במשך כארבע שנים".

זה גם היה הזמן שבו נולדה הצלע השלישית, העסקית: הקמת קונפידס, ב-2013. "חשבתי שיש לי ניסיון יזמי, במובן הזה שכל תפקיד בחיי - הייתי הראשון שעשה אותו, ולכן הרגשתי שאני מוכן לאתגר. בדיעבד זה היה יותר קשה ממה שחשבתי", מודה לוי. "בסוף, אתה צריך לשכנע את הלקוח לקנות ממך, ולפעמים הוא קצת יותר איטי ומגיב באופן שונה ממה שחשבת. אתה צריך להתאים את עצמך, ולהחזיק את כל הקשיים והפחדים שיש כשאתה מקים עסק. וכשאתה צריך לשלם 15-20 משכורות בחודש, זה הופך ליותר מורכב. אנחנו גם חברה שצמחה בלי לגייס כסף".

החברה מתמקדת בייעוץ וליווי לתאגידים גדולים בכל הנוגע למוכנות לניהול משבר, ובניהול אירועי סייבר. "בשנה האחרונה יש מכה של אירועים - אחד מכל חמישה עסקים חווה סוג של אירוע. אבל מבחינת עסקים, אי אפשר לבנות על משברים".

לפני כשנתיים נוסף גם שירות מנוהל לעסקים קטנים. "אין להם ברירה, כי עסק קטן שעובד עם בנק צריך לעמוד גם הוא בדרישות הסייבר, וזה נכון לגבי כל שוק ההון וכל מי שעובד עם גופי ממשלה", מסביר לוי. "הקטנים לא יודעים לעשות הגנת סייבר, וזה גם מורכב ויקר, אז החלטנו להתלבש על הנישה הזו, ואנחנו מספקים הגנה כמו ליסינג תפעולי".

כמו בקריירה המשולשת שלו, גם פה יש זרוע שלישית - סייבסטאר, חברה בת שהקים באוקטובר 2020 בשיתוף עם חברת הספנות צים. "זו חברה שעוסקת בהגנה על עולם הספנות והלוגיסטיקה, שהוא מאוד מותקף. 90% מהסחר העולמי מתקיים בים, וכל חברות הספנות שילמו מאות מיליוני דולרים על נזקים".

כיום מעסיקה קונפידס כ-20 עובדים, והיא נמצאת בתקופת גיוסים גם לעצמה וגם לסייבסטאר - כ-10-20 משרות - בדגש על נשים. "אנחנו רוצים להיות מאוזנים מבחינה מגדרית, ולכן מחפשים נשות סייבר. כדי להגדיל את כמות המועמדות ניסחנו אחרת את דרישות המשרה, שיהיו פמילי אוריינטד. זה אומר שתהליך גיוס לוקח פי 3 ופי 4 יותר זמן, אבל אני מוכן לשלם את המחיר הזה.

"השותף שלי, אלי זילברמן-כספי, ואני מאמינים שערכית זה הדבר הנכון לעשות. יש לנו מרחב תמרון מצומצם כי אנחנו חברה קטנה, אבל זו התחלה של שינוי. גיוון בחברה זה חשוב, וזה הופך אותנו למקום יותר שקול ומקצועי".

זילברמן-כספי הצטרף אל לוי שנתיים אחרי שקונפידס קמה. הוא יועץ ארגוני שהגיע מכלל ביטוח, אחרי שלשניים הייתה היכרות מוקדמת רבת שנים. "הרבה יותר קל להקים עסק עם חברים שנושאים בנטל ביחד. הוא מביא את הצד הרך, של איך מסתכלים על תאגיד בכלים של ייעוץ ארגוני. להקים עסק לבד זה לא טעות, אבל הצירוף שלו כשותף זו אחת ההחלטות הכי טובות שקיבלתי בחיים".

איך השפיעה עליכם הקורונה?
"איבדנו מרכיב מרכזי בהווי המשרד. היה מאוד קשה לדעת מה המצב הנפשי של העובדים בלי לפגוש איתם לכוס קפה במסדרון, בזום זה לא עובר. זה גם מקשה על הקשר שצריך לפתח עם הלקוחות. עברנו לשיחות יומיות עם העובדים כדי לראות אחד את השני בווידיאו, עשינו יותר מפגשים אישיים, עזרנו להם עם ציוד בבית ושלחנו להם מתנות. היום אנחנו עובדים היברידית, שלושה ימים במשרד ויומיים מהבית.

"במקביל לזה שהקורונה שיבשה את העבודה שלנו, כמות מתקפות הסייבר גדלה. כשארגונים עברו לעבוד מהבית הם נאלצו לפתוח מחשבים, וזה הגדיל את ההזדמנויות לתוקפים. ניהלנו, למשל, את משבר שירביט. אמנם זו חברה קטנה, אבל היא הייתה דוגמה למה אירוע יכול לעשות. עבדנו שם שבועיים ברצף מאוד אינטנסיבי. הגידול בכמות התקיפות אילץ אותנו לצמוח, כדי לתת מענה. ומצד שני, מאוד התקשינו לגייס עובדים - קשה לגייס ולקלוט וירטואלית. לכן חיכינו עם הגיוסים לתקופה שאחרי הסגרים".

בענף שלכם נהוג לנדוד בין חברות?
"יש היום תחרות אגרסיבית על כוח אדם, המשכורות מתחילות להיות גבוהות, וייעוץ זה תחום שוחק, אז אנשים עוברים מחברה לחברה. לכן חשוב לנו שאצלנו לא יעבדו 18 שעות ביום, שיהיה איזון ושינוחו בסוף שבוע. ואם צריך להביא לעבודה את הכלב או הילדים, אז בשמחה. חוץ מאשר לשלם משכורות תחרותיות בשוק, חשוב גם לייצר תחושת שייכות למשהו ערכי ומשמעותי.

"אנחנו מחפשים עובדים גם לתפקידים התחלתיים, וגם מתקדמים יותר. יש אצלנו וטרנים של אינטל או כאלה שהשתחררו מהצבא אחרי 20 שנה. אלה אנשים שעושים דוקטורט או מלמדים באקדמיה, ומגיעים עם עושר מקצועי גדול. מאוד מהר הם בונים אמון אצל הלקוחות. אנשים עם שיער לבן כבר יודעים מה חשוב, הם יועצים יותר שקולים, שנותנים תוצר בר יישום ולא איזה אידיאל שיש לצעירים. אם מגיעה אלינו משוחררת 8200, יש לה דמויות שהיא יכולה להתייעץ איתן. יש ממי ללמוד".

מה הטעות הכי גדולה שעשית בדרך?
"כשעוד היינו עסק צעיר לא ידענו להתנהל פיננסית. לא צפינו בזמן את העובדה שלא יהיו מספיק הכנסות, ופתאום שבוע לפני המשכורות, אין לך כסף. לא ידענו איך לעשות תכנון עתידי של הכנסות מול הוצאות, לגבות בזמן ולהיערך עם פתרונות, כמו הגברת מכירות, הלוואה מהבנק, הכנסת משקיע או צמצומים. הגענו למצב שבו העסק כמעט נעצר. בסוף לקחנו חברה שנותנת לנו שירותי אאוטסורסינג בתחום הזה.

"טעות שנייה הייתה גיוסים לא נכונים של אנשים לא מתאימים, ובעסק קטן זה מהותי. קשה להימנע מטעויות כאלה, אבל החלטנו להגדיר מחדש את תהליכי הגיוס ולהפגיש מועמדים עם סיטואציות. בחלק מהמקרים אנחנו גם שולחים אנשים לפסיכולוג תעסוקתי. הבאנו מגייס מקצועי, כי אולי אנחנו יודעים לעשות הגנת סייבר אבל בגיוס אנחנו פחות טובים.

"היו טעויות גם בצד העסקי. למשל, היינו אמורים לבנות ביחד עם חברת הביטוח הכי גדולה באיטליה מרכז מחקר ופיתוח שיפעל בישראל. השקענו חודשים של עבודה ונסיעות לאיטליה, ובסוף הם הלכו עם שותף אחר. הופתענו מאוד מההחלטה שלהם. אתה כבר מתחיל לדמיין את חייך אחרי שיגיעו עשרות מיליוני שקלים לישראל, ואז זה קורה. זה לימד אותנו לא לשים את כל הביצים בסל אחד, גם אנחנו היינו צריכים שיהיו לנו אלטרנטיבות. אתה לא יכול להרשות לעצמך שאם זה יתפוצץ, העסק יקרוס.

"זה קרה לנו גם בהודו - היינו בקשר עם אחת המדינות שם בנושא מדיניות לאומית, שנים של עבודה, ובסוף הם החליטו ללכת באפיק אחר. זה מלמד אותך שלפעמים צריך לוותר, ולא לפעול מתוך FOMO עסקי. בדיעבד הייתי מוותר על זה, חד משמעית. מאז היו עוד הזדמנויות שוויתרנו עליהן, מאותה סיבה.

"מודל הסייבר של ישראל מאוד מוצלח, ובסוף יש מעט אנשים שהיו חלק מזה, ואני אחד מהם. אנשים רוצים את הידע הזה, אבל כדי שהדברים יעבדו צריך צוות של כמעט 80 אנשים, ובעיקר מחויבות של ראש הממשלה, שמסוגל להניע תהליך רב משרדי ולגרום לו לקרות. אם זה לא מתקיים במדינה בה אתה עומד לייעץ, הסיכוי שתצליח לעשות כזה דבר הוא לא גדול.

"היום אני מעדיף להתמקד בפעילויות לחברות בינלאומיות כמו חברת רכב יפנית, חברת לוגיסטיקה בינלאומית או חברת טבע שהיא רב לאומית. אגב, זו הנקודה שבה הקורונה תרמה לנו - היום פרויקטים בינלאומיים נעשים בעלויות נמוכות, כי אין טיסות. שנית, כשאתה בחו"ל, אתה לא עושה כלום חוץ מההתחייבות המקצועיות, ופה אתה יכול בבוקר לטפל בלקוח מסינגפור ובצהרים לטפל בלקוח אחר. זה מאפשר לחברות הישראליות לייעץ לחברות הכי גדולות בעולם במחירים אטרקטיביים".

בשבוע שעבר השתתף לוי בתרגיל מוכנות סייבר מדינתי, המדמה תקיפת סייבר על תהליך ייצור חיסוני הקורונה. התרגיל נערך במסגרת אירועי שבוע הסייבר באוניברסיטת תל אביב. "ברוב מקרי הכופרה, ארגונים נוטים לשלם", מודה לוי. "הדרישות מאוד רציונליות, וארגונים מעדיפים לשלם ולחזור לפעילות עסקית תקינה - שיקום המערכות יעלה יותר כסף.

"מוסרית זה לא נכון, אבל כיום אין הרתעה וייקח זמן עד שהמדינות יפתרו את הבעיה. כדי להימנע מתשלום, צריך הגנה טובה שתקשה מאוד על מי שבא לתקוף, וגם לייצר מגנונים שיאפשרו רמת מוכנות גבוהה. ככל שיש יותר אלטרנטיבות לאירוע, אתה פחות חוסר אונים".

מה איום הסייבר הכי משמעותי בעתיד הקרוב?
"תקיפות מדינתיות. היו הרבה תקיפות מאיראן, גורמים פרו פלסטיניים וצפון קוריאה שהיו ברמת האיום התודעתי. כנראה נראה גם את סין ורוסיה שמשתמשות בכלי הזה כדי לרגל. כשמאחורי תקיפת סייבר יש רציונל כלכלי, אתה יכול להתכונן, אבל במתקפה מדינתית אתה לא יודע מה יבוא.

"העובדה שאין היום אכיפה מייצרת סיכון מאוד גדול. אני מעריך שארגוני פשיעה יעברו לסייבר, כי הסיכון נמוך והרווחים גדולים. יהיו הרבה יותר תקיפות על עסקים, שיעלו הרבה כסף למשק. תהיה גם פגיעה בחיי אדם - תקיפות בתי חולים ומפעלים".

איך אתה רואה את העתיד של החברה?
"אנחנו רוצים להעסיק 200 עובדים בעוד חמש שנים. סייבסטאר נבנתה כחברה בינלאומית, אז נרצה את הלקוחות הכי גדולים בעולם בתחום הספנות, הלוגיסטיקה, נמלים, חברות הפצה, עלי באבא ואמזון. אני צופה שם צמיחה משמעותית. וגם נהיה מאוזנים מבחינה מגדרית".

עצמאים, בעלי עסקים קטנים ושכירים בעלי שליטה - אנחנו רוצים לשמוע אתכם. להשתתפות במדור אפשר לפנות למייל i-can-help@globes.co.il

עוד כתבות

פיגוע במעבר אלנבי / צילום: מד''א

שני נרצחים במעבר אלנבי. המחבל: נהג ירדני במשאית שיועדה לעזה

גורם ביטחוני: המחבל הוא אזרח ירדני אשר צבא ירדן שכר לטובת שינוע משאית הסיוע מירדן לרצועת עזה ● טראמפ: "אני רוצה שכל החטופים ישוחררו עכשיו. מיד" ● מקורות בממשלת איחוד האמירויות הערביות מסרו כי המדינה שוקלת להוריד את דרגת הקשרים הדיפלומטיים עם ישראל אם יהיה סיפוח ● שגרירות סין בישראל תקפה את דבריו של ראש הממשלה, לפיהם סין וקטאר פועלות להטיל "מצור" על ישראל ● 48 חטופים - 713 ימים בשבי - עדכונים שוטפים

בית הדין הרבני / צילום: Shutterstock

בית הדין הרבני באמירה תקדימית: ניתן לחייב בעל במזונות אישה גם לאחר הגירושים

באמירה יוצאת דופן, בית הדין הרבני ציין כי במקרה בו יוגש הליך גירושים חדש המבוסס על עילה, קיימת אסמכתא הלכתית להמשך חיוב הבעל במזונות אישה גם לאחר הגירושים, עד לקבלת חלקה ברכוש 

אסף נתיב, ינקי קוינט, רם בלינקוב, אבי אדרי ועו''ד רונה ברגמן נוה / צילום: פרטי

ינקי קוינט נגד משרד האוצר: "רוב היום אני מתעסק בחסמים"

בכירי ענף ההייטק הגיעו לפתיחת המשרדים החדשים של קרן ההון סיכון פיטנגו ● פורום המנהיגות הנשית מציין 5 שנים להקמתו ● ואיזו שאלה הצליחה להוציא את ינקי קוינט משלוותו? ● אירועים ומינויים

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

המניה שמשקיע העל הימר עליה: 3 הזדמנויות ליום שאחרי הריבית

הורדת ריבית נחשבת לבשורה טובה לשווקים, אבל יש מי שירוויחו במיוחד ● ניר אורגד מבנק לאומי מסמן מניות עם פוטנציאל גדול לעליות אחרי השינוי המוניטרי בארה"ב. אחת מהן נהנתה רק לאחרונה מהשקעת ענק מביל אקמן ● נתון בשבוע

פרויקט &EAST של רבוע כחול נדל''ן / צילום: רבוע כחול נדלן

כפי שנחשף בגלובס: Jfrog תשכור משרדים בעסקה של כ־650 מיליון שקל

עפ"י ההסכם עם רבוע כחול נדל"ן, חברת התוכנה תתפוס שטח של 15 אלף מ"ר בפרויקט, ותוכל להתרחב עד ל־20 אלף מ"ר • ההכנסות המוערכות לרבוע כחול נדל"ן בגין כל תקופת השכירות, כולל תקופות האופציה, הן כ־500 מיליון שקל

החיסכון שלנו עבר לידיים של המוסדיים בעקבות רפורמת בכר / איור: Shutterstock

ממיליארד ל-100 מיליארד שקל: 20 השנים שבנו את השליטים החדשים של שוק ההון

לא סתם צבי סטפק ממיטב מכנה את רפורמת בכר "המפץ הגדול של שוק ההון". היא הפכה את חברות הביטוח ואת בתי ההשקעות למנהלים של טריליוני שקלים של הציבור בקופות גמל, קרנות פנסיה וקרנות נאמנות ● הללו הפכו לקבוצה עם כוח עצום, ויש הטוענים שאף ריכוזית לא פחות מהבנקים ● אבל בשוק מסבירים: התחרות ללא ספק מגיעה גם לשם ● 20 שנה לוועדת בכר, פרויקט מיוחד 

האם הורדת הריבית תכניס כסף חדש לוול סטריט? / צילום: Shutterstock

ההיסטוריה מלמדת: לא תמיד השווקים עולים אחרי הורדות ריבית

וול סטריט מחכה להורדות ריבית מתחילת השנה, אבל ההיסטוריה מלמדת שלא תמיד הקלה מוניטרית משמעותה עליות בבורסה, במיוחד בטווח הקצר ● בזמן שבשוק מצפים שטריליוני דולרים יזרמו מהקרנות הכספיות לשוק המניות, יש מי שמצננים את ההתלהבות: "הכסף הזה לא יזוז"

מערכת PULS של חברת אלביט / צילום: אלביט מערכות

אחרי ספרד, גם יוון מאיימת לבטל עסקת נשק עם ישראל

טורקיה מתקדמת עם פיתוח מטוס הדור החמישי קאאן וצפויה להטיס אב־טיפוס ב־2026 ● הקרבות בעזה מאיימים על עסקה ביטחונית של מאות מיליונים עם יוון ● לוקהיד מרטין ו־BAE מפתחות מל"טים אוטונומיים שילוו מטוסי קרב ● וארה"ב חושפת פצצות ימיות חדשות ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

מתוך ההגרלה של נגה / צילום: צילום מסך

לוטו גרסת נגה: הדרך החריגה שבה החליטו מי יזכה להתחבר לחשמל

בצל ביקוש אדיר לחיבור לרשת המתח העליון, בקבוצת נגה נאלצו לערוך הגרלה כדי לקבוע אילו פרויקטים יעברו סקירה ● שיכון ובינוי זכו ב־57% מההספק שנכנס לסקירה - כל ארבעת הפרויקטים שהגישו עברו ● אנלייט, שהגישה את ההספק הגדול ביותר, נאלצת להמתין לתורה ● בשוק מותחים ביקורת על חוסר הוגנות בהליך

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

נעילה אדומה בבורסת ת"א; מדד הביטוח איבד 4%, הבנקים 3%

מדד ת"א 35 ירד ב-2% ● איי.בי.איי: "הירידות נובעות יותר מההבנה שהצעדים מהעולם, הם אולי לא ברמה של סנקציות, אבל כן מוציאים לנו כרטיס צהוב" ● נקודות אור היום הן מניות נייס וארית שעולות בכ-2% ● פסגות מעלים את מחיר היעד של שופרסל ב-40% ● הערב תתקיים בארה"ב החלטת הריבית שהשוק מחכה לה

בנייה / צילום: Shutterstock

200 אלף דירות בבנייה: קצב התחלות הבנייה וההיתרים בשיא, אבל סיום הפרויקטים מתעכב

נתוני הלמ"ס מלמדים על קצב התחלות בנייה גבוה במיוחד: ב-12 החודשים האחרונים עד ליוני האחרון החלו להקים 77 אלף דירות ● בירושלים ובת"א נוספו בשנים האחרונות דירות בהיקף של ערים גדולות ● עם זאת, ענף הבנייה בישראל תקוע בין נתונים מרשימים של התחלות - לבין מספר גדל והולך של דירות שמצויות בפיגורים במהלך בנייתן

מערכת הלייזר ''מגן אור'' שתיקרא מעתה ''אור איתן'', על שמו של סרן איתן אוסטר ז''ל שנפל בלבנון / צילום: דובר צה''ל

כל יירוט יעלה דולרים בודדים: הושלמו הניסויים בקרן הלייזר

המערכת השלימה את סדרת הניסויים בטרם העברת המערכת לצה"ל, ונמסר כי היא הוכיחה את יעילותה מול טילים, רקטות ופגזי מרגמה ● המערכת תיקרא "אור איתן", על שמו של סרן איתן אוסטר ז"ל שנפל בלבנון

100 אלף נכי צה''ל עד 2030 / צילום: Shutterstock

יש מיליון וחצי אנשים עם מוגבלות. איך משלבים אותם בקהילה?

שיעור התעסוקה של אנשים עם מוגבלות עומד על 26% בלבד, והממשלה ניסתה לשנות את זה ● בדרך היא נתקלה בחסמים ממשלתיים ופרלמנטריים, ורק מעט באמת התבצע ● מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחרי שילוב אנשים עם מוגבלות

שי פולונסקי (מימין) ומיקי זיסמן / צילום: יח''צ

יזמי הנדל"ן שיש להם מלאי של 3 מיליארד שקל בת"א

ברקע המציאות המורכבת של ענף הנדל"ן, שני המייסדים של חברת ההתחדשות העירונית בולווארד־ג'נסיס, מיקי זיסמן ושי פולונסקי, ממשיכים להאמין בתל אביב ● לאחרונה חתמו על הסכם עם חברת העיר הלבנה, נהנים לבנות ברובעים 3 ו־4 ולא חוששים משדה דב בתור תחרות

מדד חדש למיתוג מעסיק / צילום: פלייטיקה

שבע תובנות על תפקיד מיתוג המעסיק ועל מה שהוא דורש

מה צריך כדי להיכנס לתפקיד מיתוג מעסיק? ● עיון ב-15 מודעות למשרות מסוג זה העלה תובנות על משמעות התפקיד, מקומו בארגון ולאן התחום מתקדם ● טור אורח

בנייה / צילום: Shutterstock

העדכון ההיסטורי של מדד תשומות הבנייה הפתיע לרעה את הקבלנים

בלמ"ס שינו את הרכב המדד לראשונה זה 14 שנה, ובענף ציפו לקפיצה חדה ● לאחר שנרשמה עלייה של 0.4% בלבד, הקבלנים טוענים: לא משקף את העלויות האמיתיות של שכר העובדים

אילוסטרציה: Shutterstock, alexfan32

החברות שיבטחו את כל צי הרכב של המדינה

החשכ"ל הודיע כי WeSure ומגדל זכו במכרז לביטוח רכבי עובדי המדינה וגמלאיה לשנת 2026 ● שתי החברות יבטחו למעלה מ-70 אלף כלי רכב, בהיקף כספי מוערך של למעלה מ-350 מיליון שקל ● בעקבות המכרז, עובדי המדינה יזכו ברובם להוזלת הפרמיה בעת חידוש הפוליסה הקרוב

האם AI יכול להחליף את מנהל ההשקעות שלכם? / צילום: Shutterstock

חוקרים נתנו לצ'אט לנהל תיק השקעות. התוצאות היממו אותם

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מהפכת הבינה המלאכותית נמצאת בכל פינה, ועולה השאלה האם היא יכולה גם לנהל את תיק ההשקעות שלכם טוב יותר ממומחה אנושי ● מספר מחקרים בשנים האחרונות ניסו לענות בדיוק על השאלה הזאת והגיעו לתשובות מפתיעות ● וגם: הכירו את קרנות ה־AI הישראליות

השותפים ארנון דינור, גיל גורן ויורם שניר והשותפה הבריטית לורל באודן / צילום: 83North

בעיתוי מפתיע: קרן ההייטק הוותיקה מודיעה על סוף דרכה

ארבעת המשקיעים מאחורי קרן ההון סיכון 83North הודיעו כי הקרן הגיעה לסוף דרכה, וכי לא יגייסו קרן המשך ● "אף אחד מאיתנו לא חושב שאנחנו מדהימים בניהול ובבניית הדור הבא", אמר ארנון דינור ל-Institutional Investor

בלוקסמבורג מנסים להבין: למה המדינה הפרו-פלסטינית נבחרה להנפיק אג"ח ישראליות?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: בריטניה צפויה להכריז על הכרה במדינה פלסטינית, בגרמניה מתווכחים על התמיכה בישראל, ובלוקסמבורג מבקרים את ההחלטה לסייע להנפיק אג"ח ישראליות ● כותרות העיתונים בעולם