גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

למה הוזמנו 50 אלף מסכות N95 עבור אמיר ברמלי?

תביעה שהוגשה נגד אשת העסקים חגית שינובר חושפת את קשריה עם אמיר ברמלי, שהורשע בהונאת ענק והיה שותפו של אביה, מייסד קופיקס אבי כץ ● עפ"י התביעה, באפריל 2020 שינובר הזמינה עבור ברמלי 50 אלף מסכות N95 בשווי חצי מיליון שקל - והתשלום לא הגיע מעולם

אמיר ברמלי / צילום: שלומי יוסף
אמיר ברמלי / צילום: שלומי יוסף

מה הקשר בין אמיר ברמלי שהורשע בהונאת ענק של משקיעים, אשת העסקים חגית שינובר והזמנת מסכות בשווי של חצי מיליון שקל?

תביעה שהוגשה נגד חגית שינובר לאחרונה חושפת את קשריה עם ברמלי והזמנה בסכום של חצי מיליון שקל שביצעה עבורו באפריל 2020, זאת בעת שהתנהל נגדו משפט פלילי, שלימים הורשע בגינו ונידון לעשר שנות מאסר, ובעת שהתנהל הליך פירוק לחברות שהיו בבעלותו. המסכות יובאו לישראל על-ידי חברת פרסום תבור, אך על-פי הנטען שינובר וברמלי לא שילמו לחברה כל תשלום עד היום, וחגית העבירה לחברה אישור מברמלי הנחזה להעברה בנקאית בגובה החוב.

הזמנת המסכות נעשתה בחודשים שקדמו למעצרו המחודש של ברמלי באוגוסט 2020, אז התגלו ראיות כי הוא מתכוון להימלט מישראל בניגוד לצו איסור היציאה מן הארץ נגדו. מאז מצוי ברמלי בכלא והחל לרצות את מאסרו. ערעור שהגיש לבית המשפט העליון תלוי ועומד.

על-פי התביעה שהוגשה לבית משפט השלום בראשון לציון על-ידי פרסום תבור באמצעות עו"ד עופר רשו, עם פרוץ הקורונה ובשיאו של הגל הראשון באפריל 2020 פנתה שינובר לסוכן הנסיעות של החברה וביקשה להזמין 50 אלף מסכות N95 בעלות של כחצי מיליון שקל. מדובר על הימים בהם ישראל סבלה ממחסור במסכות והמחירים היו בשיא.

עו״ד עופר רשו / צילום: ליאת מנדל

פרסום תבור היא חברה ותיקה העוסקת ביבוא ומכירת מוצרים ועבדה בעבר עם שינובר. לטענת החברה, ההזמנה בוצעה על בסיס היכרות עסקית קודמת עם שינובר, והתחייבותה לשלם עבור ההזמנה. למרות הבטחות חוזרות ונשנות הכסף לא הועבר. שינובר כתבה לסוכן המכירות כי היא "עוזרת לחבר" ובהמשך הפנתה את החברה לברמלי, והסבירה כי הכוונה היא למכור את המסכות ברומניה, ברמלי מעביר את הכספים מחו"ל ולכן לוקח זמן.

לברמלי קשר ארוך שנים עם אביה של שינובר, אבי כץ מייסד קופיקס, שהחל בשנת 2009 במסגרת קרן הגשמה שכץ היה בין מקימיה. ברמלי רכש מניות בקרן ובשיאו החזיק כ-14% מהמניות. השותפות נפסקה כעבור 3 שנים, אז מכר ברמלי את המניות לבקשת כץ. למרות הפרידה מקרן הגשמה, הקשר בין כץ לברמלי נותר קרוב. במהלך משפטו של ברמלי הגיע כץ להעיד לטובתו. "באופן אישי מאוד אהבתי אותו, ואני עדיין אוהב אותו, זה לא מתחלף מהר, גם אם בן אדם עשה משהו, ויש ויכוח על זה", העיד כץ בבית המשפט. כץ עצמו השקיע בקרן קלע שהיתה בבעלות ברמלי 1.4 מיליון שקל.

"לא ידעתי בכלל שהוא לא שילם"

ובחזרה להזמנת המסכות - על-פי התביעה, שינובר העבירה אישור של בנק דיסקונט מברמלי הנחזה להיות העברה כספית של מלוא סכום ההזמנה, אלא שהכסף לא הועבר. בעל החברה פנה לברמלי לאחר שקיבל את הטלפון משינובר, וברמלי הבטיח פעם אחר פעם שיבצע את ההעברה ואף הודיע במהלך מאי 2020 שביצע העברה כספית וביקש להוציא את שינובר מהמשוואה.

בתביעה טוענת החברה כי שינובר "ידעה היטב ו/או עצמה את עיניה להתנהלותו של אותו אמיר אליו הפנתה את התובעת, שכן, בין היתר, נגד זה נפתחו הליכים פליליים שנים קודם לכן ואף עסקיו נמצאו בחקירות על-ידי הרשויות וגורמים נוספים, וזאת, בין היתר, בגין התנהלות לא תקינה".

כשנדרשה לשלם עבור ההזמנה כתבה שינובר לסוכן החברה: "עזרתי לו בזמן הקורונה ואני בכלל עושה עכשיו דברים אחרים. לא ידעתי בכלל שהוא לא שילם". בחודש יוני 2020 כתבה לבעלי החברה "למה אתה לא פונה עם זה לאמיר? ניסיתי לעזור לפתור את הנושא כמו שדיברנו. פניתי אליו אבל הוא לא ענה לי. אני לא מבינה איך כרגע אני יכולה לעזור לך בזה".

ביוני 2020 שינובר ואביה נכנסו למיזם של רשת חנויות למכירת יהלומים מלאכותיים "אקס לאב דיימונדס" ופתחו חנויות בקניון הגדול בפתח תקווה ובנתניה.

ביולי 2020, חודש לפני מעצרו המחודש של ברמלי, הוא נפגש עם מנהל החברה, שניסה לגרום לו לשלם עבור ההזמנה. ברמלי התחייב בפניו לשלם עבור ההזמנה.

שינובר: "מדובר במקרה קלאסי של סיפור קפקאי שנקלעתי אליו"

עו"ד עופר רשו המייצג את פרסום תבור מסר כי "בלית ברירה ומשעה שהנתבעת התכחשה להזמנה שביצעה אצל מרשתי לא נותרה ברירה אלא לפנות להליכים משפטיים".

חגית שינובר מסרה: "כתב התביעה לא הגיע לידינו. אבל אין הדבר משנה את העובדה שמדובר בכפיות טובה מוחלטת מצד פרסום תבור שיודע שאיני צד בעניין וחלקי בעניין היה לעזור לפרסום תבור".

"לא עשיתי את ההזמנה משום צד. מדובר במקרה קלאסי של סיפור קפקאי שנקלעתי אליו ואין לי צד בו מעבר לכך שפרסום תבור מנסה לערב אותי כצד".

אמיר ברמלי מסר: "איני יכול להגיב לתביעה שלא קיבלתי ובטח שלא לרכילות. אציין באופן כללי שמאז הכרעת הדין מאוד פופלארי להגיש נגדי תביעות סרק על כל מחלוקת או תקלה עסקית הסטורית. זאת, בעיקר בשל הקלות שהן מקבלות במה תקשורתית, הרבה לפני שהאמת מתבררת בבית המשפט. כל ניסיון לערב ולקשור שמות ואנשים אחרים לעניין, הוא ניצול פסול של הבמה במטרה לפגוע בי ובאחרים. ככל שיש תביעה כזו, הטענות יתבררו בבית המשפט ורק בבית המשפט".

44011-07-21 

עוד כתבות

עומס תנועה בנתיבי איילון / אילוסטרציה: Shutterstock

אלקטרה זכתה במכרז להקמת מערך מס הגודש בגוש דן

הפרויקט נועד לעודד מעבר לתחבורה ציבורית ולצמצם את עומסי התנועה בכניסה לתל אביב ובצירים המרכזיים ● הטמעת מס הגודש בישראל צפויה להניב לקופת המדינה 1.3 מיליארד שקל מדי שנה, ומיועדת למימון פרויקטים של תחבורה ציבורית, כולל פרויקט המטרו

טראמפ לוחץ את ידו של אמיר קטאר, השייח' תמים בן חמד אאל ת'אני / אילוסטרציה: ap, Alex Brandon

ישראל, קטאר וארה"ב מקיימות פסגה משולשת בניו יורק

על הפרק: שיקום היחסים אחרי התקיפה הכושלת ● צה"ל והשב"כ חשפו רשת חלפנות חשאית שחמאס מפעיל בלב טורקיה, בהכוונה איראנית ● גורם ישראלי מאשר: חודשו החיפושים אחר החטוף האחרון רן גואילי בשכונת זייתון ● השיחות הליליות של בכירי צה"ל ב-7.10 - גילויים חדשים, וההנחיות שלא בוצעו ● מסוק קרב פגע ב-7.10 ברכב מחבלים שהיו בו גם חטופות, שנפצעו מהתקיפה ● עדכונים שוטפים

תאונת דרכים / צילום: פביו טרופה

הכאוס יידחה: משרד התחבורה מאריך בשנה את הרישיון של שמאי הרכב

לאחר חשיפת גלובס, משרד התחבורה ממהר למנוע מצב שבו חברות הביטוח לא יכולות לשלם על תיקון רכבים, ולכן מוסכים לא יתקנו והציבור יתקע בלי כלי רכב לאחר תאונה ● עד כה, ניתנו לשמאים רישיונות רק לחמש שנים, וכעת אלו יהיו תקפים לשש שנים

וול סטריט / צילום: Shutterstock

ירידות קלות בוול סטריט; ברודקום קופצת בכ-3%

הנאסד"ק יורד בכ-0.3% ● IBM רוכשת חברת דאטה ב-11 מיליארד דולר ● מנהל ההשקעות של ברקשייר האת'וויי עובר לג'יי.פי.מורגן ● מגנום, שפוצלה מיוניליבר החלה להיסחר הבוקר באירופה ● לראשונה מזה עשור, אין מתאם בין שוק המניות לביטקוין • טראמפ על עסקת נטפליקס - וורנר ברדרס: "זה בעייתי" • בלומברג: עליית הריבית הצפויה ביפן תרחיק משקיעים מנכסי סיכון

חדשות הביומד / צילום: Shutterstock

בפה אחד: ועדת ה-FDA הצביעה נגד אישור המוצר של החברה הישראלית

ועדת ה-FDA הצביעה נגד אישור המוצר של V-Wave הישראלית, שרק לפני כשנה עשתה אקזיט ● רק לפני כחודש מונה ראש תחום תרופות ב-FDA אך הוא סיים את תפקידו לאחר חילוקי דעות עם בכירים בארגון ● החברה הישראלית שפיתחה מערכת לשיקום ממשיכה בגל הרכישות ● הפיתוח שיאפשר לנטר באופן לא פולשני צהבת יילודים ● וזו הזוכה בתחרות איתור טכנולוגיות להתמודדות עם סרטן השד ● השבוע בביומד

השקל מתחזק מול הדולר / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

השקל מתחזק היום בחדות מול הדולר. אלו הסיבות

השקל נסחר קרוב לשפל של 3.5 שנים ומתחילת החודש הוא המטבע החזק ביותר בעולם ● הורדת הריבית הצפויה בארה"ב מול היציבות היחסית פה מגדילה את פער הריביות לטובת ישראל ● גורם נוסף הוא נתון הגירעון הממשלתי, שהפתיע לטובה ומהווה אינדיקציה לאיתנות המשק ● האם התחזקות נוספת תביא את בנק ישראל להתערבות בשוק המטבע?

הסטארט-אפים הביטחוניים גייסו מיליארד דולר / צילום: יח''צ החברות

שנת שיא לדיפנס טק הישראלי: מיליארד דולר זרמו לסטארט־אפים בתחום

הדיפנס טק הישראלי רושם שנת פריצה יוצאת דופן: גיוסי ענק, מיזוגים ורכישות בהיקף שעולה על זה שנרשם בכל השנים האחרונות גם יחד ● מעורבות מפא"ת במבחני שטח ובחיבור ללקוחות זרים תרמה להאצה, בזמן שביקושי הענק בעולם משכו עוד ועוד כסף זר לשוק המקומי ● האם המומנטום יימשך גם לאחר הפסקת האש?

תקיפות צה''ל ברצועת עזה / אילוסטרציה: ap, Leo Correa

חיל האוויר תקף במרכז הרצועה מחבל שתכנן פיגוע מיידי נגד כוחות צה"ל

צה"ל מאשר: הותקף מחבל במרכז הרצועה שתכנן לבצע פיגוע טרור נגד כוחות צה"ל בטווח הזמן המיידי ● לפי הצעת חוק שעליה יצביע הקונגרס השבוע, ארה"ב תבחן את השעיית הסיוע הצבאי ללבנון ● הדרישה של חמאס לאנשי מיליציות: תסגירו את עצמכם ותקבלו חנינה ● דיווחים בעזה: חמאס והצלב האדום נערכים לחידוש החיפושים אחר החלל החטוף רס"ל רן גואילי ● עדכונים שוטפים

חגי אלון / צילום: צילום מסך יוטיוב

המניה הישראלית שנסחרה שנים בשווי זניח, וזינקה פתאום פי 56

מניית SMX, הנסחרת בנאסד"ק, זינקה בתוך שבוע משווי של פחות מ-6 דולר, והגיעה לשווי שוק של כ־349 מיליון דולר ● למרות זאת, החברה עדיין לא מייצרת הכנסות ומציגה הפסדים משמעותיים

שי אהרונוביץ, מנהל רשות המסים / צילום: מורג ביטן

נתוני רשות המסים חושפים: זו ההכנסה של העשירון העליון

ע"פ מחקר חדש של רשות המסים, הכנסה ממוצעת של משק בית בעשירון העליון עומדת על 94 אלף שקל בחודש - נתון שגבוה ב-42% מנתוני הלמ"ס ● הפער, בעיקרו, נובע מהטיות בסקרי הלמ"ס ומחוסר התחשבות בהכנסות מהון ● וגם: למה דווקא המאיון העליון משלם פחות מס מאלו שמתחתיו?

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

שעון החול לחתימה על הסיוע האמריקאי התהפך. היעד: בחירות האמצע לקונגרס

הקונגרס עומד לבחור מחדש את חבריו, וההחלטות על הסיוע עלולות להשתנות בהתאם ● במקביל, סעיף ההמרות, המאפשר להמיר חלק מהכסף לשקלים ולתמוך בתעשייה המקומית, מצטמצם במהירות ● בישראל מציעים פתרונות: לראות את ההסכם כ"שיתוף פעולה" ולא כ"סיוע"

רג'פ טאייפ ארדואן, נשיא טורקיה / צילום: ap, Achmad Ibrahim

טורקיה החלה להזרים כוחות לצפון סוריה. ישראל צריכה לדאוג?

ע"פ דיווחים ברשתות הכורדיות, טורקיה החלה להזרים כוחות לצפון סוריה ● ברקע, סירובם של הכורדים להשתלבות מלאה בממשלה שמנהיג א-שרע ● האם המהלך ישמש "אליבי" לנוכחות צבאית טורקית מובהקת בצפון סוריה?

מגרש רכבים / צילום: Shutterstock

ישראל עיכבה חידוש זיכיונות יבוא רכב, וסין דורשת הבהרות

סין פנתה רשמית לישראל בדרישה להבהרות אחרי שעיכוב בחידוש רישיונות יבוא, לרבות של מותגים בבעלות ממשלתית סינית, יצר חשש לפגיעה בפעילותם ● רשות התחרות בוחנת הגבלות נוספות על יבואנים גדולים, בעוד המתיחות בין המדינות כבר מתרחבת לזירת הביטחון

ראש עיריית רעננה, חיים ברוידא / צילום: יחצ - רפי דלויה -

"רעננה אינה תפאורה לפריימריז בליכוד": פוצץ אירוע חתימת הסכם הגג בעיר

טקס החתימה הופסק לאחר שראש עיריית רעננה חיים ברוידא סירב שיו"ר הליכוד וסגנה בעיר ישתתפו, ואילו שר הבינוי והשיכון חיים כץ התעקש על נוכחותם ● לפי ההסכם, המדינה צפויה להשקיע 1.75 מיליארד שקל להקמת שכונה חדשה

חיילי מילואים / צילום: Shutterstock

תאגיד בנקאי לקח רכב כמשכון. ואז השופט גילה שהוא שייך למילואימניק

הגנה מפני הליכי הוצאה לפועל, הקדמת תשלומים באמצעות הלוואה חברתית והצעת הסדר שהגיעה אחרי קריסת החברה: שלושה פסקי דין שניתנו לאחרונה ממחישים כיצד מערכת המשפט מנסה למצוא את האיזון ולהגן על המילואימניקים

אוניית LNG של צים / צילום: Craig Cooper

הקשר הקטארי וההצעה של גליקמן: ועד עובדי צים מבקש ממירי רגב שתשתמש במניית הזהב

הוועד צפוי לפגוש השבוע את שרת התחבורה מירי רגב ולדרוש שהמדינה תפעיל את "מניית הזהב" שלה בחברת הספנות ● זאת בניסיון למנוע מכירה אפשרית של צים לחברת הפג לויד מגרמניה, שבין בעלי המניות הגדולים שלה גופים בשליטת קטאר וערב הסעודית

מתחם הנרקיס, בית שמש - הדמיה / צילום: קסם הדמיות

אושר פרויקט פינוי־בינוי מבין הגדולים בארץ: 3,500 יחידות דיור חדשות בבית שמש

הוועדה המחוזית לתכנון ובניה במחוז ירושלים אישרה את פרויקט הפינוי-בינוי הגדול ביותר בתולדות העיר בית שמש ● יוקמו כ־3,500 דירות חדשות, לצד מוסדות חינוך ותשתיות ציבוריות משודרגות ● המודל שאושר מאפשר לדיירים לעבור ישירות לדירות החדשות במגרש החלוץ, ללא מעבר ביניים

סופר פארם. מפרסם ענק במונחי דיגיטל / צילום: אייל טואג

מבצעי נובמבר הקפיצו את ביצועי האתרים הישראליים, הרבה יותר מהבינלאומיים

מספר ההזמנות באתרים המקומיים זינק ב־32% לעומת עלייה של 18% באתרים הבינלאומיים במהלך נובמבר ● כחמישית מהישראלים פיצלו את ההזמנות מחו"ל כדי ליהנות מהפטור ממע"מ, שאמור להכפיל עצמו בחודש הבא ● המדד החודשי של רכישות הישראלים באונליין

פערי שכר / אילוסטרציה: Shutterstock, Ink Drop

ישראל במקום הרביעי מהסוף: פערי השכר בין נשים לגברים לא הצטמצמו בשני העשורים האחרונים

הדוח, שנערך על ידי ד"ר אלינה רוזנפלד, מראה כי בקרב שכירים ושכירות בעלי תואר ראשון בגילאי 64-25 המועסקים במשרה מלאה, הפערים בשכר מגיעים ל-36% ● בעוד מדינות ה-OECD הצליחו לצמצם פערים והגיעו לממוצע של 11.4% בין השכר החציוני לגברים ונשים, ישראל דרכה במקום ונותרה עם פער של 20.8% לפי חישוב הארגון, לנתוני 2022

פרופ' אמנון שעשוע / צילום: Nasdaq, Inc

מובילאיי מפטרת כ-200 עובדים, הרוב מישראל

החברה מפטרת כ-5% מכח האדם שלה, רוב המפוטרים יהיו בישראל, ויגיעו מחלקים שונים בחברה ● מובילאיי: "החברה תפעל לתמוך בעובדים המושפעים ובמקביל תמשיך לגייס למשרות הנדרשות למימוש תוכניותיה ארוכות הטווח"