גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

למה הוזמנו 50 אלף מסכות N95 עבור אמיר ברמלי?

תביעה שהוגשה נגד אשת העסקים חגית שינובר חושפת את קשריה עם אמיר ברמלי, שהורשע בהונאת ענק והיה שותפו של אביה, מייסד קופיקס אבי כץ ● עפ"י התביעה, באפריל 2020 שינובר הזמינה עבור ברמלי 50 אלף מסכות N95 בשווי חצי מיליון שקל - והתשלום לא הגיע מעולם

אמיר ברמלי / צילום: שלומי יוסף
אמיר ברמלי / צילום: שלומי יוסף

מה הקשר בין אמיר ברמלי שהורשע בהונאת ענק של משקיעים, אשת העסקים חגית שינובר והזמנת מסכות בשווי של חצי מיליון שקל?

תביעה שהוגשה נגד חגית שינובר לאחרונה חושפת את קשריה עם ברמלי והזמנה בסכום של חצי מיליון שקל שביצעה עבורו באפריל 2020, זאת בעת שהתנהל נגדו משפט פלילי, שלימים הורשע בגינו ונידון לעשר שנות מאסר, ובעת שהתנהל הליך פירוק לחברות שהיו בבעלותו. המסכות יובאו לישראל על-ידי חברת פרסום תבור, אך על-פי הנטען שינובר וברמלי לא שילמו לחברה כל תשלום עד היום, וחגית העבירה לחברה אישור מברמלי הנחזה להעברה בנקאית בגובה החוב.

הזמנת המסכות נעשתה בחודשים שקדמו למעצרו המחודש של ברמלי באוגוסט 2020, אז התגלו ראיות כי הוא מתכוון להימלט מישראל בניגוד לצו איסור היציאה מן הארץ נגדו. מאז מצוי ברמלי בכלא והחל לרצות את מאסרו. ערעור שהגיש לבית המשפט העליון תלוי ועומד.

על-פי התביעה שהוגשה לבית משפט השלום בראשון לציון על-ידי פרסום תבור באמצעות עו"ד עופר רשו, עם פרוץ הקורונה ובשיאו של הגל הראשון באפריל 2020 פנתה שינובר לסוכן הנסיעות של החברה וביקשה להזמין 50 אלף מסכות N95 בעלות של כחצי מיליון שקל. מדובר על הימים בהם ישראל סבלה ממחסור במסכות והמחירים היו בשיא.

עו״ד עופר רשו / צילום: ליאת מנדל

פרסום תבור היא חברה ותיקה העוסקת ביבוא ומכירת מוצרים ועבדה בעבר עם שינובר. לטענת החברה, ההזמנה בוצעה על בסיס היכרות עסקית קודמת עם שינובר, והתחייבותה לשלם עבור ההזמנה. למרות הבטחות חוזרות ונשנות הכסף לא הועבר. שינובר כתבה לסוכן המכירות כי היא "עוזרת לחבר" ובהמשך הפנתה את החברה לברמלי, והסבירה כי הכוונה היא למכור את המסכות ברומניה, ברמלי מעביר את הכספים מחו"ל ולכן לוקח זמן.

לברמלי קשר ארוך שנים עם אביה של שינובר, אבי כץ מייסד קופיקס, שהחל בשנת 2009 במסגרת קרן הגשמה שכץ היה בין מקימיה. ברמלי רכש מניות בקרן ובשיאו החזיק כ-14% מהמניות. השותפות נפסקה כעבור 3 שנים, אז מכר ברמלי את המניות לבקשת כץ. למרות הפרידה מקרן הגשמה, הקשר בין כץ לברמלי נותר קרוב. במהלך משפטו של ברמלי הגיע כץ להעיד לטובתו. "באופן אישי מאוד אהבתי אותו, ואני עדיין אוהב אותו, זה לא מתחלף מהר, גם אם בן אדם עשה משהו, ויש ויכוח על זה", העיד כץ בבית המשפט. כץ עצמו השקיע בקרן קלע שהיתה בבעלות ברמלי 1.4 מיליון שקל.

"לא ידעתי בכלל שהוא לא שילם"

ובחזרה להזמנת המסכות - על-פי התביעה, שינובר העבירה אישור של בנק דיסקונט מברמלי הנחזה להיות העברה כספית של מלוא סכום ההזמנה, אלא שהכסף לא הועבר. בעל החברה פנה לברמלי לאחר שקיבל את הטלפון משינובר, וברמלי הבטיח פעם אחר פעם שיבצע את ההעברה ואף הודיע במהלך מאי 2020 שביצע העברה כספית וביקש להוציא את שינובר מהמשוואה.

בתביעה טוענת החברה כי שינובר "ידעה היטב ו/או עצמה את עיניה להתנהלותו של אותו אמיר אליו הפנתה את התובעת, שכן, בין היתר, נגד זה נפתחו הליכים פליליים שנים קודם לכן ואף עסקיו נמצאו בחקירות על-ידי הרשויות וגורמים נוספים, וזאת, בין היתר, בגין התנהלות לא תקינה".

כשנדרשה לשלם עבור ההזמנה כתבה שינובר לסוכן החברה: "עזרתי לו בזמן הקורונה ואני בכלל עושה עכשיו דברים אחרים. לא ידעתי בכלל שהוא לא שילם". בחודש יוני 2020 כתבה לבעלי החברה "למה אתה לא פונה עם זה לאמיר? ניסיתי לעזור לפתור את הנושא כמו שדיברנו. פניתי אליו אבל הוא לא ענה לי. אני לא מבינה איך כרגע אני יכולה לעזור לך בזה".

ביוני 2020 שינובר ואביה נכנסו למיזם של רשת חנויות למכירת יהלומים מלאכותיים "אקס לאב דיימונדס" ופתחו חנויות בקניון הגדול בפתח תקווה ובנתניה.

ביולי 2020, חודש לפני מעצרו המחודש של ברמלי, הוא נפגש עם מנהל החברה, שניסה לגרום לו לשלם עבור ההזמנה. ברמלי התחייב בפניו לשלם עבור ההזמנה.

שינובר: "מדובר במקרה קלאסי של סיפור קפקאי שנקלעתי אליו"

עו"ד עופר רשו המייצג את פרסום תבור מסר כי "בלית ברירה ומשעה שהנתבעת התכחשה להזמנה שביצעה אצל מרשתי לא נותרה ברירה אלא לפנות להליכים משפטיים".

חגית שינובר מסרה: "כתב התביעה לא הגיע לידינו. אבל אין הדבר משנה את העובדה שמדובר בכפיות טובה מוחלטת מצד פרסום תבור שיודע שאיני צד בעניין וחלקי בעניין היה לעזור לפרסום תבור".

"לא עשיתי את ההזמנה משום צד. מדובר במקרה קלאסי של סיפור קפקאי שנקלעתי אליו ואין לי צד בו מעבר לכך שפרסום תבור מנסה לערב אותי כצד".

אמיר ברמלי מסר: "איני יכול להגיב לתביעה שלא קיבלתי ובטח שלא לרכילות. אציין באופן כללי שמאז הכרעת הדין מאוד פופלארי להגיש נגדי תביעות סרק על כל מחלוקת או תקלה עסקית הסטורית. זאת, בעיקר בשל הקלות שהן מקבלות במה תקשורתית, הרבה לפני שהאמת מתבררת בבית המשפט. כל ניסיון לערב ולקשור שמות ואנשים אחרים לעניין, הוא ניצול פסול של הבמה במטרה לפגוע בי ובאחרים. ככל שיש תביעה כזו, הטענות יתבררו בבית המשפט ורק בבית המשפט".

44011-07-21

עוד כתבות

משה בן זקן, מנכ''ל משרד התחבורה והבטיחות בדרכים / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל משרד התחבורה: "לוויזאייר יש תיאבון והם רוצים להביא כמה שיותר מטוסים. מאמין שייכנסו עוד חברות"

מנכ"ל משרד התחבורה, משה בן זקן התייחס בכנס תשתיות לעתיד של גלובס לתוכניות להקים בסיס וויזאייר בנתב"ג ולאפשרות לכניסת אובר לפעילות בישראל ● "אני מאמין שוויז זו רק הסנונית הראשונה וייכנסו עוד חברות. המטרה שלנו היא לראות את המחירים צונחים" ● "היוזמה להבאת אובר לארץ מתקדמת בקצב שלא היה אף פעם"

פרופ' מתן גביש / צילום: ינאי יחיאל

הפרופסור הישראלי שנלחם באדובי: "הגיע הזמן להחליף את ה-PDF"

החברה של פרופ' מתן גביש מהאוניברסיטה העברית, עושה את צעדיה הראשונים ובוחנת את האפשרות להחליף את מסמכי ה-PDF הוותיקים של אדובי, בפורמט דיגיטלי משוכלל הרבה יותר ● "הגיע הזמן לסטנדרט חדש. ה-PDF הוא אובייקט סגור ולא יעיל, וגם כזה שלא מתאים לעידן האוטומציה של ה-AI", אומר גביש לגלובס

ניסים פרץ, מנכ''ל נתיבי ישראל, בכנס תשתיות לעתיד / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל נתיבי ישראל: "אנחנו במבוא לקרייסס של התחבורה בגוש דן"

בכנס תשתיות לעתיד של גלובס, מנכ"ל נתיבי ישראל, ניסים פרץ, הביע פסימיות גדולה באשר למצב התחבורה בישראל בשנים הבאות ● הוא לא מאמין שהמטרו יהיה מוכן ב-15 השנים הקרובות, וגם מעוניין לפרוש השנה, אחרי 10 שנים בתפקיד

נשיא ומנכ''ל חברת טבע, ריצ'רד פרנסיס / צילום: אלעד מלכה

טבע מציגה שנה שלישית של צמיחה, אז למה המשקיעים מאוכזבים?

ענקית התרופות דיווחה על הכנסות של 17.3 מיליארד דולר, המשקפות צמיחה שנתית של כ-4% ● עם זאת, תחזית ההכנסות שלה לשנת 2026 נמוכה מקונצנזוס האנליסטים ● המניה יורדת בכ-3% במסחר המוקדם בוול סטריט

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

הבורסה בת"א ננעלה בירידות; מדדי הבנקים והבנייה נפלו בכ-2%

מדד ת"א 35  יורד ב-0.8% ● הדולר נסחר סביב 3.09 שקלים ● טבע נתנה תחזית מאכזבת להכנסותיה ורווחיה ב-2026 ● מיקרוסופט, מטא וטסלה יפרסמו היום דוחות, הפד יודיע על החלטת הריבית בארה"ב ● וגם: בבנק הפועלים מסמנים ארבע מניות דיפנס אירופיות מומלצות

אברהם נובוגרוצקי / צילום: תמר מצפי

ברוב גדול: זה נשיא התאחדות התעשיינים החדש

אברהם (נובו) נובוגרוצקי זכה ב-523 קולות מול המועמד צורי דבוש שקיבל רק 219 קולות ● הוא יחליף את רון תומר שכיהן בתפקיד בשש השנים האחרונות

דיון בבית המשפט העליון בעתירות שעניינן החלטת הממשלה על סגירת גלי צה''ל / צילום: דוברות הרשות השופטת

בג"ץ דן בהחלטת הממשלה לסגור את גלי צה"ל: "למה זה כ"כ דחוף?"

השופטים רמזו לפגמים בהליך שהוביל להחלטת הממשלה לסגור את תחנת השידור עד 1 במרץ, כולל סביב זיקה לליכוד של חלק מחברי הוועדה הציבורית שהמליצה על המהלך ●  מנגד, השופט שטיין תהה "מה ההבדל בין סגירת התחנה לסגירת פלס"ר נח"ל"

אייל שוחט, מנכ''ל טופ גאם / צילום: גבריאל בהרליה

סוכריה קופצת: המהלך שסידר למשקיעים במניית טופ גאם רווח בזק של כמעט פי 2

יצרנית תוספי המזון וסוכריות הגומי ניצלה זינוק של 150% במניה בשנה האחרונה כדי לגייס 57 מיליון שקל, באמצעות מהלך יצירתי להקדמת מימוש אופציות שהוענקו למוסדיים ● בעלי מניות ותיקים בטופ גאם מכרו לאחרונה מניות בכ־400 מיליון שקל והותירו אותה ללא בעל שליטה

שלטי בחירות 2022 בישראל / צילום: דביר הלוי

בחירות 2026: ישראל כמקרה מבחן עולמי לניצול לרעה של AI

הבחירות בישראל עשויות להיות קו ההגנה הראשון של הדמוקרטיה בעידן הבינה המלאכותית ● אם לא יוקם מנגנון הגנה טכנולוגי, אזרחי ואופרטיבי כבר כעת, ההכרעה לא תהיה ע"י הציבור ● טור דעה

הקהל בכנס / צילום: כפיר זיו

מניעים את הכלכלה: התמונות והרגעים מכנס תשתיות לעתיד

בכנס תשתיות לעתיד של גלובס, שנערך במרכז הכנסים של הבורסה בהשתתפות כ-200 אורחים, נידונו סוגיות תחבורה, תעשייה, אנרגיה והיבטי מדיניות ● מושב מיוחד ניתח לעומק את פרויקט הענק של הקמת המטרו בגוש דן ● באי הכנס נהנו מיין בוטיקי משפחתי ומגבינות המיוצרות ב"מחלבה הקטנה" ● אירועים ומינויים

יוסי אלמלם, מנכ''ל קבוצת רימון / צילום: דוד מוסקוביץ

האקזיט של הקיבוצניקים והמייסד: קבוצת גרנות ויוסי אלמלם מכרו מניות רימון ב-200 מיליון שקל

בעלת השליטה בחברת התשתיות והמנכ"ל הוותיק יוסי אלמלם ניצלו זינוק של 130% כדי למכור 5% ממניותיהם; בצד הרוכש, שורה של גופים מוסדיים שנהנו מדיסקאונט של 8% על מחיר המניה

השופט יצחק עמית בכנס ההסמכה לעריכת דין

השופט יצחק עמית בכנס עורכי הדין החדשים: "מערכת המשפט תחת מתקפה של ממש"

את הדברים הנוקבים אמר השופט עמית בטקס ההסמכה לעריכת דין שהתקיים הערב (ה') בירושלים ● "אם מי שנמצא בעמדת כוח או השפעה מרשה לעצמו להתעלם מהכרעה שיפוטית שאינה לרוחו, מדוע שאזרח מן היישוב יראה עצמו מחויב לה?"

משרדי ענקית ציוד השבבים ASML / צילום: ap, Peter Dejong

עקפה תחזיות ומפטרת: מה היה בדוחות ענקית השבבים?

ASML דיווחה על צמיחה של כ-29% בהכנסות לעומת הרבעון הקודם, ועקפה את צפי האנליסטים בשורה העליונה והתחתונה ● ההזמנות החדשות שהתקבלו ברבעון הרביעי עקפו בפער גדול את תחזיות האנליסטים ● חברת השבבים דיווחה גם על פיטורים של כ-1,700 עובדים בהולנד ובארה"ב ● המניה קופצת בקרוב ל-7% בבורסה באמסטרדם

מארק צוקרברג, מנכ''ל מטא / צילום: ap, Nic Coury

מטא עקפה את הצפי ומעלה תחזיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו כ-60 מיליארד דולר, עלייה של כ-25% לעומת השנה שעבר ● והרווח עמד על 8.88 דולר למניה, מעל הצפי ● החברה מעלה את התחזיות מעל צפי האנליסטים ● החברה תפטר כ־10% מעובדי חטיבת Reality Labs ● המניה מזנקת בכ-7% במסחר המאוחר

אלונה בר און, מו''ל גלובס, בכנס תשתיות לעתיד / צילום: שלומי יוסף

אלונה בר און, מו"ל גלובס: "על רקע קריסת העיתונות שראינו ב-BBC, התפקיד שלנו בגלובס רק מתחדד"

כנס תשתיות לעתיד של גלובס נפתח עם דבריה של מו"ל גלובס, אלונה בר און, שדיברה על ירידת האמון בתקשורת בישראל ובעולם, אך אמרה שזה לא קורה בטעות, אלא בגלל התנהלות לקויה של כלי התקשורת ● "לתפיסתנו יש להביא תוכן עובדתי, בדוק, רלוונטי ומונגש - ובהקשרו"

מנכ''ל מיקרוסופט, סאטיה נאדלה / צילום: ap, Elaine Thompson

מיקרוסופט עקפה את התחזיות, אז למה המשקיעים מודאגים מהתוצאות?

ענקית הטכנולוגיה עקפה את התחזיות בשורה העליונה והתחתונה ● עם זאת, הצמיחה מפלטפורמת הענן שלה, אז'ור, עמדה על 39% - מעל צפי האנליסטים, אך מתחת לשיעור הצמיחה שנרשם ברבעון הקודם, שעמד על 40% ● המניה יורדת במסחר המאוחר בוול סטריט

גלעד בר אדון, מנכ''ל מוריה / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל מוריה: "ירושלים תהפוך לעיר הראשונה בישראל עם רשת של רכבות קלות"

גלעד בר אדון, מנכ"ל מוריה - החברה לפיתוח ירושלים, התייחס בכנס תשתיות לעתיד של גלובס למהפכת תשתיות התחבורה שעוברת עיר הבירה בימים אלו ●  "רואים היום תוכניות של מגדלים בני 30–40 קומות ליד הרכבת הקלה – דבר שלא היה מעולם בירושלים"

ארז בלשה, מייסד ומנכ''ל קרן ג'נריישן / צילום: שלומי יוסף

מנכ״ל ג'נריישן על משבר התשתיות: "הפתרון חד משמעית במגזר הפרטי. למדינה יש תפקיד חשוב בהסרת החסמים"

מנכ"ל ג'נריישן ישראל, ארז בלשה, אמר בכנס תשתיות לעתיד של גלובס כי הפתרון לפיתוח התשתיות נטוע במגזר הפרטי, ש"מביא יכולות שאין במגזר הציבורי" ● בלשה מסביר כי השירות הנמוך של התחבורה בישראל קשור ל"מחסור בנהגים ובנתיבים עמוסים"

יוני חנציס, מנכ''ל קבוצת דוראל אנרגיה, בכנס תשתיות לעתיד / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל דוראל: "חברות האנרגיה בנקודת שינוי היסטורית"

יוני חנציס, מנכ"ל דוראל, דיבר בכנס תשתיות לעתיד של גלובס על החסמים לייצור חשמל סולארי בישראל, על הפוטנציאל של חברות האנרגיה המתחדשת וגם על התוכניות להנפקה

משרדי אמזון / צילום: Shutterstock

מבוכה באמזון: מייל פנימי שנשלח בטעות חשף את גל הפיטורים הקרוב

אמזון חשפה בטעות את הקיצוצים המתוכננים בחטיבת הענן במייל שנשלח הלילה לעובדי החברה ● גל הפיטורים הנוכחי, שצפוי לכלול כ-14,000 עד 16,000 עובדים, אכן מתחיל השבוע, אולם המייל הקדים את ההודעות האישיות שהיו אמורות להמסר לעובדים שיושפעו מהמלך