גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

למה הוזמנו 50 אלף מסכות N95 עבור אמיר ברמלי?

תביעה שהוגשה נגד אשת העסקים חגית שינובר חושפת את קשריה עם אמיר ברמלי, שהורשע בהונאת ענק והיה שותפו של אביה, מייסד קופיקס אבי כץ ● עפ"י התביעה, באפריל 2020 שינובר הזמינה עבור ברמלי 50 אלף מסכות N95 בשווי חצי מיליון שקל - והתשלום לא הגיע מעולם

אמיר ברמלי / צילום: שלומי יוסף
אמיר ברמלי / צילום: שלומי יוסף

מה הקשר בין אמיר ברמלי שהורשע בהונאת ענק של משקיעים, אשת העסקים חגית שינובר והזמנת מסכות בשווי של חצי מיליון שקל?

תביעה שהוגשה נגד חגית שינובר לאחרונה חושפת את קשריה עם ברמלי והזמנה בסכום של חצי מיליון שקל שביצעה עבורו באפריל 2020, זאת בעת שהתנהל נגדו משפט פלילי, שלימים הורשע בגינו ונידון לעשר שנות מאסר, ובעת שהתנהל הליך פירוק לחברות שהיו בבעלותו. המסכות יובאו לישראל על-ידי חברת פרסום תבור, אך על-פי הנטען שינובר וברמלי לא שילמו לחברה כל תשלום עד היום, וחגית העבירה לחברה אישור מברמלי הנחזה להעברה בנקאית בגובה החוב.

הזמנת המסכות נעשתה בחודשים שקדמו למעצרו המחודש של ברמלי באוגוסט 2020, אז התגלו ראיות כי הוא מתכוון להימלט מישראל בניגוד לצו איסור היציאה מן הארץ נגדו. מאז מצוי ברמלי בכלא והחל לרצות את מאסרו. ערעור שהגיש לבית המשפט העליון תלוי ועומד.

על-פי התביעה שהוגשה לבית משפט השלום בראשון לציון על-ידי פרסום תבור באמצעות עו"ד עופר רשו, עם פרוץ הקורונה ובשיאו של הגל הראשון באפריל 2020 פנתה שינובר לסוכן הנסיעות של החברה וביקשה להזמין 50 אלף מסכות N95 בעלות של כחצי מיליון שקל. מדובר על הימים בהם ישראל סבלה ממחסור במסכות והמחירים היו בשיא.

עו״ד עופר רשו / צילום: ליאת מנדל

פרסום תבור היא חברה ותיקה העוסקת ביבוא ומכירת מוצרים ועבדה בעבר עם שינובר. לטענת החברה, ההזמנה בוצעה על בסיס היכרות עסקית קודמת עם שינובר, והתחייבותה לשלם עבור ההזמנה. למרות הבטחות חוזרות ונשנות הכסף לא הועבר. שינובר כתבה לסוכן המכירות כי היא "עוזרת לחבר" ובהמשך הפנתה את החברה לברמלי, והסבירה כי הכוונה היא למכור את המסכות ברומניה, ברמלי מעביר את הכספים מחו"ל ולכן לוקח זמן.

לברמלי קשר ארוך שנים עם אביה של שינובר, אבי כץ מייסד קופיקס, שהחל בשנת 2009 במסגרת קרן הגשמה שכץ היה בין מקימיה. ברמלי רכש מניות בקרן ובשיאו החזיק כ-14% מהמניות. השותפות נפסקה כעבור 3 שנים, אז מכר ברמלי את המניות לבקשת כץ. למרות הפרידה מקרן הגשמה, הקשר בין כץ לברמלי נותר קרוב. במהלך משפטו של ברמלי הגיע כץ להעיד לטובתו. "באופן אישי מאוד אהבתי אותו, ואני עדיין אוהב אותו, זה לא מתחלף מהר, גם אם בן אדם עשה משהו, ויש ויכוח על זה", העיד כץ בבית המשפט. כץ עצמו השקיע בקרן קלע שהיתה בבעלות ברמלי 1.4 מיליון שקל.

"לא ידעתי בכלל שהוא לא שילם"

ובחזרה להזמנת המסכות - על-פי התביעה, שינובר העבירה אישור של בנק דיסקונט מברמלי הנחזה להיות העברה כספית של מלוא סכום ההזמנה, אלא שהכסף לא הועבר. בעל החברה פנה לברמלי לאחר שקיבל את הטלפון משינובר, וברמלי הבטיח פעם אחר פעם שיבצע את ההעברה ואף הודיע במהלך מאי 2020 שביצע העברה כספית וביקש להוציא את שינובר מהמשוואה.

בתביעה טוענת החברה כי שינובר "ידעה היטב ו/או עצמה את עיניה להתנהלותו של אותו אמיר אליו הפנתה את התובעת, שכן, בין היתר, נגד זה נפתחו הליכים פליליים שנים קודם לכן ואף עסקיו נמצאו בחקירות על-ידי הרשויות וגורמים נוספים, וזאת, בין היתר, בגין התנהלות לא תקינה".

כשנדרשה לשלם עבור ההזמנה כתבה שינובר לסוכן החברה: "עזרתי לו בזמן הקורונה ואני בכלל עושה עכשיו דברים אחרים. לא ידעתי בכלל שהוא לא שילם". בחודש יוני 2020 כתבה לבעלי החברה "למה אתה לא פונה עם זה לאמיר? ניסיתי לעזור לפתור את הנושא כמו שדיברנו. פניתי אליו אבל הוא לא ענה לי. אני לא מבינה איך כרגע אני יכולה לעזור לך בזה".

ביוני 2020 שינובר ואביה נכנסו למיזם של רשת חנויות למכירת יהלומים מלאכותיים "אקס לאב דיימונדס" ופתחו חנויות בקניון הגדול בפתח תקווה ובנתניה.

ביולי 2020, חודש לפני מעצרו המחודש של ברמלי, הוא נפגש עם מנהל החברה, שניסה לגרום לו לשלם עבור ההזמנה. ברמלי התחייב בפניו לשלם עבור ההזמנה.

שינובר: "מדובר במקרה קלאסי של סיפור קפקאי שנקלעתי אליו"

עו"ד עופר רשו המייצג את פרסום תבור מסר כי "בלית ברירה ומשעה שהנתבעת התכחשה להזמנה שביצעה אצל מרשתי לא נותרה ברירה אלא לפנות להליכים משפטיים".

חגית שינובר מסרה: "כתב התביעה לא הגיע לידינו. אבל אין הדבר משנה את העובדה שמדובר בכפיות טובה מוחלטת מצד פרסום תבור שיודע שאיני צד בעניין וחלקי בעניין היה לעזור לפרסום תבור".

"לא עשיתי את ההזמנה משום צד. מדובר במקרה קלאסי של סיפור קפקאי שנקלעתי אליו ואין לי צד בו מעבר לכך שפרסום תבור מנסה לערב אותי כצד".

אמיר ברמלי מסר: "איני יכול להגיב לתביעה שלא קיבלתי ובטח שלא לרכילות. אציין באופן כללי שמאז הכרעת הדין מאוד פופלארי להגיש נגדי תביעות סרק על כל מחלוקת או תקלה עסקית הסטורית. זאת, בעיקר בשל הקלות שהן מקבלות במה תקשורתית, הרבה לפני שהאמת מתבררת בבית המשפט. כל ניסיון לערב ולקשור שמות ואנשים אחרים לעניין, הוא ניצול פסול של הבמה במטרה לפגוע בי ובאחרים. ככל שיש תביעה כזו, הטענות יתבררו בבית המשפט ורק בבית המשפט".

44011-07-21 

עוד כתבות

כוחות צה''ל בגבול לבנון (ארכיון) / צילום: דובר צה''ל

6 חיילים נפצעו מאש מחבלים, 3 מהם במצב קשה

משפחות פונו, בסוריה מדווחים על 10 הרוגים - ולכודים תחת ההריסות ● מנהיג איראן ח'אמנאי: "ארה"ב לא ראויה שהרפובליקה האיסלאמית תפנה אליה או תהיה איתה בקשר" ● דיווח: איראן העבירה בשנה האחרונה לחיזבאללה מאות מיליוני דולר באמצעות בתי עסק שונים בדובאי ● עדכונים שוטפים

שר האוצר יורם ארידור. פעולותיו חקקו בתודעה את המושג ''כלכלת בחירות'' / צילום: נתי הרניק, לע''מ

לתשומת ליבו של סמוטריץ': מה קרה לשר האוצר שהציף את המדינה ביבוא לפני הבחירות?

הפחתת מכסים סיטונאית, הקלה על נוטלי משכנתאות ושורה ארוכה של מענקים ● הגדלת הפטור ממע"מ בשנת בחירות החזירה אותנו לצעדים הבולטים שביקשו להקל על הציבור - דווקא לפני פתיחת הקלפיות ● איך נראתה כלכלת הבחירות בעבר, והאם היא בכלל נשאה פרי?

בני זוג חויבו להחזיר מיליונים למאהב / צילום: Shutterstock

המאהב דרש מאישה ובעלה להשיב לו מיליוני שקלים. מה קבע בית המשפט?

לאחרונה דן בית משפט בתביעה חריגה, במסגרתה אדם תבע את המאהבת שלו ואת בעלה ודרש מהם להשיב לו כספים שהעביר להם לאורך השנים בהם ניהל עימה רומן ● בית המשפט בחן האם מדובר בהלוואות עסקיות או במתנות שניתנו כחלק ממערכת היחסים - מה נפסק?

איראן מנסה לשכנע את המדינה הגרעינית: תתמכי בנו מול ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: בעולם חושבים שהפסקות האש בלבנון ועזה עלולות לקרוס, איראן רוצה להבטיח שפקיסטן תפעל איתה נגד ישראל אבל לא בטוח שזה יקרה, מה ישראל רוצה בסוריה, ואיך נשיא סוריה עוזר לסכל הברחות נשק של חיזבאללה ● כותרות העיתונים בעולם

הסכמי מתנה / איור: לירון בר עקיבא

אחות נתנה לאח את הדירה שירשו, ואז התחרטה. מה קבע ביהמ"ש?

אחות העבירה לאחיה את כל זכויותיה בנכסים שירשו יחדיו מהוריהם המנוחים ללא תמורה ● לאחר שהאח העביר את הזכויות בנכסים לבתו ללא תמורה, הגישה האחות תביעה נגד אחיה ובתו בטענה כי החוזים היו למראית עין בלבד ● מה קבע בית המשפט?

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

מה שחק את הרווח של רמי לוי, ואלטשולר ממשיך לאבד לקוחות

גלובס מביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● התחזקות השקל וירידה בתיק ני"ע פגעו ברווח של רמי לוי ● אלטשולר שחם איבד 150 אלף לקוחות מתחילת השנה

סכר מרכזי באיראן שנפגע מהבצורת / צילום: Reuters, Vantor

כך מייצר המחסור במים במדינות שכנות הזדמנות לגופי אנרגיה והתפלה בישראל

בעוד איראן מתפוררת כתוצאה ממחסור במים, גם ירדן ומצרים בסיכון גבוה להתייבשות, והופכות לתלויות בישראל לאספקת מים ואנרגיה ● מהן המשמעויות הכלכליות שייגזרו מכך, היכן הזדמנויות ההשקעה, ואיך זה יתגלגל עד האג"ח הממשלתיות והדירוג של ישראל

ח''כ דוד ביטן / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

"תפסיקו להדליף ואני אענה": החקירה הנגדית של ח"כ דוד ביטן יצאה לדרך

במהלך החקירה הנגדית ניסתה התובעת להראות שוב ושוב כי ח"כ דוד ביטן התחמק מלמסור תשובות מלאות על אף שידע אותן ● ביטן, שמואשם בקבלת שוחד לצד עבירות של הלבנת הון והפרת אמונים, טען כי חשש מהדלפות וכי הוא "לא יכול לזכור את כל הפרטים ב-12 שעות חקירה" ● וגם: איך הוא מפרש את המילה "שטינקר"?

מייק פומפאו, מזכיר המדינה האמריקאי וראש ה־CIA לשעבר / צילום: Reuters, Nina Liashonok/Ukrinform

המוח מאחורי מדיניות החוץ של טראמפ בראיון בלעדי

מייק פומפאו, מזכיר המדינה האמריקאי וראש ה־CIA לשעבר, היה מעורב עמוקות בעיצוב הסכמי אברהם • בראיון מיוחד לגלובס הוא מדבר על הסיכויים לנורמליזציה בין ישראל לערב הסעודית, מתייחס ליחסים עם טראמפ, וחושף: "האיראנים עדיין מנסים לחסל אותי"

חיילי מילואים בחוף עזה / צילום: Associated Press, Ariel Schalit

רגע לפני מועד התשלום, מאות קצינים עלולים לאבד מענק של אלפי שקלים

כחלק ממתווה הסיוע למשרתי המילואים, הממשלה הבטיחה לפני כחצי שנה מענקים מיוחדים למפקדים לוחמים עבור שירותם במלחמה ● המענקים, בגובה של עד 20 אלף שקל אמורים לעבור ללוחמים ב-1 בדצמבר, אולם כעת מתברר שעשרות עד מאות מפקדים נשמטו מהרשימה למרות זכאותם ● היום יתכנסו נציגי משרד האוצר ומערכת הביטחון בניסיון לפתור את הסוגייה

מגן אור, מערכת קרן הלייזר הישראלית / צילום: דוברות משרד הביטחון

ישראל לא לבד: המדינה האירופית שמתקרבת למערכת לייזר להגנה

למרות הביקורת על ישראל, נורבגיה רוכשת את טנקי ליאופרד החדשים שמצוידים במערכת מעיל רוח של רפאל ● שמונה חברות דיפנס-טק ישראליות הציגו בתערוכת הטכנולוגיה הגדולה באסיה ● בריטניה קידמה חוזה לפיתוח מערכת דראגון פייר ● רוסיה החלה להשתמש בדגם איראני מתקדם של חימוש משוטט ● וגם: אוקראינה ויוון חותמות על הסכם לייצור כשב"מים משותף ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

טילי ספייק מתוצרת רפאל / צילום: דוברות רפאל

אירופה מזנקת, בעוד אמריקה יורדת: רבעון שיא לרפאל

צמיחה של 14.5% במכירות לכ־1.59 מיליארד דולר מתחילת השנה, וצמיחה של 17.6% לכ־4.46 מיליארד דולר, כך עולה מדוחות הרבעון השלישי של רפאל ● זהו רבעון שיא בהיבט הרווח הנקי: 95.23 מיליארד דולר, זינוק של 39.2% ביחס לרבעון המקביל אשתקד

מנכ''ל שיכון ובינוי, עמית בירמן

דוחות שיכון ובינוי: מספר העסקאות של מכירות דירות צנח, אך הרווח זינק

למרות צניחה חדה במכירות הדירות, שיכון ובינוי מציגה זינוק ברווח הנקי - שהגיע ל־55 מיליון שקל ברבעון ו־325 מיליון שקל מתחילת השנה ● העלייה מיוחסת בעיקר לצמיחה במגזרי התשתיות והנדל”ן בחו”ל ● בחברה מעריכים כי אי־הוודאות בענף תתמתן ותחזיר את הביקושים ב־2026

פרופיל בעלי העסקים בישראל מתבהר / צילום: Shutterstock

שנה לרפורמה שמקילה על עוסקים זעירים: 80% טרם ניצלו את ההטבות

לפי נתוני רשות המסים רוב העסקים הזעירים הם בבעלות צעירים בני 35 ומטה, המרוויחים פחות מ־6,000 שקל בחודש ● עד כה נרשמו קצת יותר מ־100 אלף מהזכאים, רבים מהם מתחת לסף המס ● המהלך הביא לעלייה במספר המדווחים בזכות ההקלות והנגישות שהרפורמה מאפשרת

מכוניות ליצוא בנמל בסין / צילום: Shutterstock

המאבק סביב הריכוזיות עולה מדרגה: יבואני רכב זומנו לשימוע במשרד התחבורה

משרד התחבורה שוקל שלא לחדש רישיונות ליבואנים גדולים בעקבות המלצות רשות התחרות; ממשלת סין עשויה להתערב ● אחרי שנתיים של חרם טורקי, הקורולה ההייברידית עושה קאמבק לישראל ביבוא חדש הפעם מיפן ● וגם: מרצדס מציגה דגם חשמלי חדש ו־BYD מוסיפה לשוק גרסת פלאג־אין מוזלת ● השבוע בענף הרכב

פרויקט exchange ברמת גן / צילום: 3division

למרות פגיעת הטיל: אזורים מקווה להשלים את בניית מגדל Exchange בר"ג עד לסוף השנה

החברה מציינת בדוח הכספי לרבעון השלישי של 2025 כי היא ממשיכה לפעול לקבלת תעודת גמר "במועד שתוכנן", קרי הרבעון הרביעי של השנה ● השיפוצים צפויים להתארך מעבר לכך ● אחת מהשפעות הפגיעה: החברה מכרה לאורך השנה רק שלוש דירות בפרויקט

 

עמית גל, הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון / צילום: מארק ניימן, לע''מ

המספרים נחשפים: 120 אלף ישראלים עושים בכל שנה את הטעות הגדולה ביותר בפנסיה

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● נתונים שהגיעו לידי גלובס חושפים כי התופעה של משיכת כספים מקרנות הפנסיה מוקדם מדי, הולכת וצוברת תאוצה, הגם שבכך מאבדים החוסכים זכויות ומשלמים קנס גדול ● בכיר בלשכת סוכני הביטוח: "עם ישראל מפרק לעצמו את הפנסיה תחת שידול ורמייה"

בעיית הפקקים הולכת ומחמירה, והציבור צמא לפתרונות / אילוסטרציה: Shutterstock, bibiphoto

לפני עשור הוחלט להאיץ את מיזמי התחבורה. מה קרה בפועל?

בעיית הפקקים הולכת ומחמירה, והציבור צמא לפתרונות ● כמעט עשור אחרי שהממשלה החליטה על האצת מיזמי הענק בתחום התחבורה, איפה הם עומדים כיום? ● מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח - בשיתוף 15 דקות, ארגון צרכני תחבורה ציבורית בישראל - עוקב אחרי ההשקעה בפיתוח התחבורה הציבורית במטרופולינים

מנכ''ל מקורות, עמית לנג, בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: רפי קוץ

דוחות מקורות: הרווחים קפצו ב-47% בתשעת החודשים הראשונים של 2025

הזינוק ברווחי חברת המים הממשלתית נרשם בעיקר בעקבות עלייה בשיעור התשואה על ההון שמוכר לה, בעקבות העלייה בתשואות על אגרות החוב הממשלתיות ● מתחילת השנה, השקיעה החברה כ-1.3 מיליארד שקל בהקמה וחידוש מפעלי מים

א.ל.מ / צילום: אייל טואג

לא רק בנקים וחברות תעופה: א.ל.מ נכנסת לעולם סוכני ה-AI

רשת מוצרי החשמל משיקה סוכן AI שלומד את העדפות וצרכי הלקוח, משווה דגמים ועונה על שאלות ● מהנדסי ישראל קוראים להאצת פרויקטי תשתיות לאומיים ● סטודיו באובאב יוצא במכירת אמנות פומבית למען נפגעי המלחמה ● וגם: המינויים החדשים של הח"כ ומנהל רשות המסים לשעבר ● אירועים ומינויים