גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

S&P 500 נותר ללא שינוי; מניות אלפאבית ובואינג קפצו

הבורסות באירופה ננעלו בעליות שערים, בארה"ב הדאו ג'ונס נחלש ו-S&P 500 נותר ללא שינוי ● בואינג עברה מהפסד לרווח ברבעון השני ● טבע הפחיתה את תחזית ההכנסות השנתית שלה

וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock
וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

23:00

המסחר בוול סטריט ננעל כאשר מדד S&P 500 נותר כמעט ללא שינוי לאחר שבמהלך היום רשם עליות קלות (נעילה -0.02%). הדאו ירד ב-0.36% והנסדא"ק עלה ב-0.7%.

מניית אלפאבית עלתה בכ-3% לאחר פרסום הדוחות הרבעוניים ומניית בואינג זינקה ב-4.2% לאחר שהחברה פרסמה רווח רבעוני ראשון מאז הרבעון השלישי של 2019.

22:10

המגמה המעורבת בארה"ב נמשכת: דאו יורד ב-0.18% בעוד הנסדא"ק עולה ב-0.82% ו-S&P 500 עולה ב-0.17%.

החוזים העתידיים על זהב וגז טבעי מתחזקים במהלך יום המסחר.

נדב אופיר, אסטרטג שווקים גלובליים בחדר המסחר של בנק הפועלים אומר כי "בהודעת הריבית הערב, הבנק המרכזי האמריקאי משדר טון מעט ניצי (hawkish) בעניין הכוונה להפסקת תוכנית רכישות האג"ח. לדעת הפד, ישנה התקדמות ממשית לעבר היעדים שהוגדרו כדי להפסיק את תוכנית הרכישות - שתמשיך לעמוד בשלב זה על 120 מיליארד דולר בחודש (80 מיליארד באג״ח ממשלתי ו-40 מיליארד בנכסים מגובי משכנתאות).

"אמנם הקורונה עודנה כאן וסביר שנראה המשך עליות ומורדות לאור וריאנט הדלתא אך להערכתנו הפד משדר כי האטת תוכנית הרכישות (מה שקרוי tapering) קרובה וסביר שתתחיל עוד בשנת 2021".

לדבריו, "הפד אמנם רואה את העלייה באינפלציה אך סבור כי עלייה זו מורכבת מגורמים זמניים בלבד. השיפור באינפלציה (גם אם הוא זמני) ביחד עם השיפור בשוק העבודה, הם האינדיקטורים המשמעותיים ביותר על פי הפד לשיפור בכלכלה האמריקאית".

לסיכום אומר אופיר כי "התחזית שלנו נותרת בעינה - אנו צופים שעד סוף השנה הנוכחית תשואת האג״ח האמריקאי לעשר שנים תגיע לטווח של 2%-1.75%".

21:05

הפדרל ריזרב החליט הערב, כצפוי, להותיר את הריבית בארה"ב ללא שינוי ברמה האפסית שבה היא נמצאת מאז מרץ אשתקד. גם היקף רכישות האג"ח החודשי, שעומד על כ-120 מיליארד דולר, לא ישתנה בינתיים. בבנק, שבראשו עומד ג'רום פאוול, ציינו שעל אף התחדשות התחלואה הכלכלה המשיכה להתחזק.

התנודות במדדי וול סטריט לא השתנו מהותית לאחר ההודעה, וכעת S&P 500 יורד 0.1%, הדאו ג'ונס יורד 0.3% והנאסד"ק עולה 0.5%.

התשואה על אג"ח ממשל אמריקאי ל-10 שנים עלתה במעט ל-1.25%, בעוד שהדולר נחלש מעט אל מול האירו והפאונד.

20:45

הירידות בוול סטריט הגיעו גם למדד S&P 500, שכעת יורד 0.2%. הדאו ג'ונס משיל קרוב ל-0.4%, והנאסד"ק מתחזק ב-0.3%.

טבע ממשיכה לטוס הערב, בין השאר לאחר מסרים מרגיעים שהביעו בכירי החברה באשר לפשרה מסתמנת בפרשת האופיואידיים, והמניה מזנקת כבר 14%. עוד עליות נאות נרשמות אצל גוגל, בואינג, פייזר, AMD, מודרנה ובלאקברי.

גם המניות הסיניות ממשיכות להתקדם בעליות שערים גבוהות.

19:30

המגמה בוול סטריט עדיין מעורבת, אם כי הירידה של הדאו ג'ונס מתחזקת ל-0.2%. הנאסד"ק עולה 0.7%, S&P 500 נסחר ביציבות.

גוגל בולטת לחיוב הערב והיא מזנקת 3.8%. גם בואינג מטפסת כ-5% לאחר שפרסמה דוחות, AMD מזנקת 6.4%, טוויטר עולה 3.8%. מנגד, ניואג וצ'יזקייק פקטורי צונחות 12%, ספוטיפיי נופלת 7% ונרשמות ירידות של מעל 2.5% אצל מקדונלד'ס וסטארבקס .

זינוקים חדים נרשמים גם אצל המניות הסיניות, בהן מיניסו ופינדודו שנוסקות כ-17%, ג'יי.די.קום שעולה כ-9%, וכן מייטואן ודידי גלובל שקופצות 14%. עליבאבא מסתפקת בעלייה של 4.5%.

19:00

בארה"ב פורסמו נתוני מלאי הנפט השבועיים, שמראים נפילה חזקה יותר מהתחזיות. בשבוע החולף מלאי הנפט הצטמצם ב-4 מיליון חביות בעוד שאנליסטים צפו ירידה של 2.9 מיליון חביות. בשבוע הקודם לו נרשמה הפתעה כאשר מלאי הנפט דווקא עלה בכ-2 מיליון חביות.

מחירי הנפט מטפסים קלות. נפט אמריקאי מסוג WTI עולה 0.8% למחיר של 72.2 דולר לחבית, נפט מסוג ברנט עולה 0.5% לרמה של 73.8 דולר לחבית.

18:30

יום המסחר באירופה ננעל בעליות שערים. דאקס ופוטסי עלו 0.3%, מדד קאק התקדם 1.1%.

בלונדון נרשמו עליות נאות אצל ברקליס (שהתחזק ב-2.3% לאחר פרסום דוחות חזקים), רולס רויס וקבוצת התעופה IAG . הקמעונאית רקיט בנקיזר , יצרנית הליזול ושאר חומרי ניקוי וחיטוי, המשיכה במומנטום השלילי מאתמול וירדה 3%. בפריז התחזקו רנו ואיירבוס .

בארה"ב עדיין מתקיים מסחר מעורב, כאשר נאסד"ק מטפס מעל 0.5%, S&P 500 נסחר ללא שינוי מהותי ואילו הדאו ג'ונס נחלש ב-0.1%.

18:05

המסחר בוול סטריט ממשיך להתנהל במגמה מעורבת, כאשר S&P 500 עולה 0.1%, הנאסד"ק מתחזק ב-0.7% ואילו הדאו ג'ונס נחלש ב-0.1%.

טבע ממשיכה לבלוט לחיוב לאחר הדוחות ומזנקת 12%, בואינג קופצת 5%. מקדונלד'ס נחלשת ב-2.2% על אף שהכתה את תחזיות האנליסטים ורשמה ברבעון השני רווח של 2.37 דולר למניה (לעומת תחזית של 2.1 דולר).

17:15
מניית פייזר עולה ב-1.6%, לאחר שעקפה את תחזיות האנליסטים: מוקדם יותר היום החברה דיווחה על הכנסת של 18.98 מיליארד דולר לעומת 18.74 מיליארד דולר בתחזיות. הרווח למניה עמד על 1.07 דולר, לעומת צפי האנליסטים, שעמד על 97 סנט. פייזר דיווחה כי מכרה ברבעון השני של 2021 מנות חיסון בשווי 7.8 מיליארד דולר. לדברי מנכ"ל החברה, אלברט בורלא, יותר ממיליארד מנות חיסון הופצו ברחבי העולם.

במקביל, המסחר בארה"ב מתנהל במגמה מעורבת: דאו ג'ונס מאבד 0.3%, נאסד"ק עולה ב-0.8% ו-S&P 500 נותר ללא שינוי.

רשת המסעדות האמריקאית צ'יזקייק פקטורי מאבדת 10.3%.

16:30

המסחר בוול סטריט נפתח היום במגמה מעורבת. נאסד"ק עולה ב-0.1% ו-S&P 500 ודאו ג'ונס יורדים בכ-1%.

המסחר באירופה מתנהל בשעה זו בעליות. קאק קופץ ב-0.8% דאקס עולה ב-0.3% ופוטסי מוסיף 0.2%. סטוקס 600 עולה ב-0.4%.

העליות בנפט נחלשו מעט. כעת הוא עולה ב-0.5% למחיר של 72 דולר.

מניית בואינג קופצת ב-6%. זאת לאחר שיצרנית המטוסים עברה מהפסד לרווח ברבעון השני של השנה. הרווח הנקי של החברה עמד על 567 מיליון דולר לעומת הפסד של 2.96 מיליון דולר ברבעון המקביל. ההכנסות עלו ב-44% והסתכמו ב-17 מיליארד דולר, בעוד הצפי היה להכנסות של 16.54 מיליארד דולר.

חברת הטכנולוגיה רדוור עקפה את תחזיות האנליסטים בדוחות הרבעון השני, כשרשמה הכנסות של 70 מיליון דולר ורווח נקי Non-GAAP בגובה 8.9 מיליון דולר, שהם 19 סנט למניה. מנכ"ל החברה רועי זיסאפל אמר: "היה לנו רבעון מצוין, בזכות פתרונות אבטחת היישומים ופתרונות הענן שלנו. הצגנו הכנסות שיא עם צמיחה בשיעור דו-ספרתי בהכנסות וברווח למניה, ושילשנו את ההזמנות מלקוחות חדשים. המומנטום החזק נמשך בכל קווי המוצר והאזורים הגיאוגרפיים שלנו. השוק מספק לנו הזדמנויות רבות כאשר ארגונים מאיצים את הטרנספורמציה הדיגיטלית שלהם ובמקביל חווים יותר התקפות סייבר מתמיד. צבר ההזמנות שלנו חזק ואנו בטוחים ביכולתנו". המניה עולה ב-2.8% במסחר.

מניית טבע מזנקת ב-6.3% במסחר בניו יורק לאחר פרסום הדוחות. ברבעון השני, ההכנסות הסתכמו ב-3.9 מיליארד דולר, עלייה של 1% לעומת הרבעון המקביל, והמחצית הראשונה הסתיימה עם הכנסות של 7.9 מיליארד דולר, ירידה של 4.1% לעומת התקופה המקבילה ב-2020 (לפי התחזית, ההכנסות במחצית השנייה יהיו גבוהות יותר ויגיעו לכ-8.3 מיליארד דולר באמצע טווח התחזית). בשורה התחתונה, הרווח הנקי לפי כללי החשבונאות המקובלים (GAAP) המיוחס לבעלי המניות הסתכם ברבעון ב-207 מיליון דולר, לעומת 140 מיליון דולר ברבעון המקביל, ובמחצית הסכום הגיע ל-284 מיליון דולר, עלייה של 35.9%. במקביל, החברה מפחיתה את תחזית ההכנסות השנתית שלה - היא צופה כעת הכנסות של 16-16.4 מיליארד דולר ב-2021, לעומת התחזית הקודמת שהייתה ל-16.4-16.8 מיליארד דולר. המשמעות היא שגם 2021 לא תהיה שנת צמיחה בטבע.

14:30

המסחר באירופה מתנהל במגמה חיובית. הדאקס והפוטסי מוסיפים שניהם ב-0.3%, והקאק מתחזק ב-0.8%. סטוקס 600 עולה ב-0.5%.

רנו מתחזקת ב-5.2% ורולס-רויס מוסיפה 4.1%.

הביטקוין עלה ב-7.1% ביממה האחרונה, והאת'ריום התחזק ב-3.9%.

13:50

אירופה ממשיכה להתנהל בעליות: הדאקס והפוטסי עולים ב-0.17%, והקאק עולה ב-0.75%. מניית איזיג'ט מזנקת ב-5.2%, ומניית רולס רויס עולה ב-3.45%. מניית רנו עולה ב-4.73%.

12:40

המסחר בבורסות אירופה מתנהל בשעה זו בעליות. קאק קופץ ב-0.8%, דאקס מוסיף 0.3% ופוטסי עולה ב-0.2%. סטוקס 600 מטפס ב-0.4%. החוזים העתידיים מאותתים על פתיחה מעורבת בוול סטריט.

הנפט מוסיף 1.1% למחיר של 72.4 דולר.

הביטקוין עלה ב-6.6% ב-24 השעות האחרונות. מחירו עומד בשעה זו על כ-39.8 אלף דולר. האתר'יום עולה ב-3.1% ומחירו עומד על 2,298 דולר.

מניית ברקליס עולה ב-4.2%. הבנק הבריטי הצליח לעקוף את תחזיות השוק לרווח ברבעון השני של השנה. הרווח המיוחס לבעלי המניות עמד על 2.1 מיליארד ליש"ט ברבעון, לעומת 90 מיליון ליש"ט ברבעון המקביל. צפיות השוק היו לרווח של 1.7 מיליארד ליש"ט.

11:04

הבורסה בהונג קונג ננעלה בעלייה של 1.4%, לאחר מספר ימים של ירידות חדות. מנגד, הבורסה בשנחאי איבדה כמעט 0.6% ושנזן רשמה ירידה קלה מאוד.

באירופה נמשך המסחר החיובי, כאשר הבורסה היחידה שרושמת ירידה קלה היא בריסל, שמאבדת 0.1%. דאקס ופוטסי עולים 0.1%, קאק עולה 0.4%.

10:10

בורסות אירופה נפתחו בעליות שערים, כאשר דאקס עולה כ-0.1%, קאק מתחזק ב-0.2% והפוטסי נסחר ביציבות.

היום יפורסמו בלונדון דוחות חברת התרופות GSK (גלקסו סמית' קליין), ברקליס , וויז אייר , אסטון מרטין ועוד. בפריז יפרסמו דוחות רשת הקמעונאות קרפור . איי.סי.אל הדואלית, שנסחרת בישראל ובניו יורק, כבר פירסמה תוצאותיה לרבעון השני והכתה את התחזיות. הרווח הנקי המתואם כמעט הכפיל את עצמו והמכירות זינקו ב-34%.

בטוקיו ננעל המסחר בירידה של 1.4%, על אף עליות נאות שרשמו חברות הרכב, בהן מיצובישי שזינקה 8% וניסאן שקפצה מעל 3%. קבוצת סופטבנק איבדה 4.8%. בורסת הונג קונג ממשיכה להתחזק ומטפסת 1.3%, בין השאר בהובלת ענקית משלוחי המזון מייטואן שמזנקת 7% (לאחר שרשמה ירידות חדות בימים האחרונים).

הביטקוין נחלש במעט וירד מתחת ל-40 אלף דולר, אך עדיין נסחר במחיר שגבוה ביותר מ-8% בהשוואה לאתמול.

9:00

הבורסה בהונג קונג מתאוששת ורושמת עלייה של 1%, כאשר שיאומי, מייטואן, בנק אוף צ'יינה, בנק הנג סנג ופטרוצ'יינה מטפסות. מנגד, רשת המסעדות Haidilao נחתכת ב-5%, טנסנט יורדת 3.7% ועליבאבא מאבדת 0.4%.

הירידה בטוקיו התמתנה מעט ועומדת על 1.4%.

7:50

בבורסות אסיה נרשמות הבוקר בעיקר ירידות שערים, אם כי מדד הונג קונג (שצנח אתמול 4.5%) רשם עלייה עד לפני שעה קלה. כעת הוא נסחר ביציבות יחסית, בעוד מדד שנחאי יורד 0.6% ושנזן מאבדת 0.3%. את הירידה הגדולה ביותר רושם מדד ניקיי בטוקיו, שנחלש ב-1.5%, כאשר אחריו המדדים הטייוואני והאוסטרלי.

קבוצת סופטבנק נחתכת ביותר מ-4% ביפן, ונרשמת ירידה של 3% גם אצל Z הולדינגס, חברה בת של סופטבנק ובעלת אתר יאהו! יפן, אפליקציית ההודעות הגדולה ביפן וכן בעלת שירות הארנק הדיגיטלי הגדול במדינה. חברת SUMCO היפנית, שעוסקת בתחום המוליכים למחצה, צונחת 7%.

בהונג קונג נרשמות עליות קלות אצל בנק אוף צ'יינה, פטרוצ'יינה, שיאומי וזרוע שירותי המידע ובריאות של עליבאבא (שצנחה אתמול כ-20%). טנסנט, מייטואן וקבוצת עליבאבא נחלשות.

המגמה השלילית ניכרת גם במסחר על החוזים העתידיים בוול סטריט, כאשר החוזים על שלושת המדדים נסחרים בירידות של עד 0.2%. היום ב-21:00 (שעון ישראל) הבנק המרכזי בארה"ב יפרסם את החלטת הריבית. ככל הנראה, שיעור הריבית יוותר על כנו.

שוק הקריפטו לעומת המגמה בעולם מראה התחזקות נוספת, וכעת הביטקוין נסחר תמורת 39.7 אלף דולר - זינוק של 33% בתוך שבוע - וזאת על אף שאמזון הכחישה אתמול שתקבל את המטבע כאמצעי תשלום בקרוב.

עונת הדוחות בוול סטריט נמשכת, והיום צפויות לפרסם תוצאות: פייסבוק , פייפאל , פייזר , מקדונלד'ס , קוואלקום , בואינג , מודי'ס , טבע , איי.סי.אל (כיל לשעבר) ועוד.

אתמול אחרי סיום המסחר פורסמו הדוחות הכספיים של חלק מענקיות הטכנולוגיה בארה"ב: אפל, אלפבית (גוגל) ומיקרוסופט, ששווי השוק הכולל שלהן הוא כ-6.4 טריליון דולר ויחד הן מהוות כמעט 15% ממדד S&P 500. שלוש החברות הכו את התחזיות ודיווחו על צמיחה חזקה.

עוד כתבות

עובדי חברת החשמל / צילום: יוסי וייס, חברת החשמל

בשל עצים שנעקרים מהרוח: הפסקות חשמל נרשמות ברחבי הארץ

רוחות חזקות ברחבי הארץ - חלקן הגיעו גם למהירות של 100 קמ"ש - הובילו לנפילות עצים שפוגעים בקווי חשמל ויוצרים הפסקות חשמל מקומיות בכל רחבי הארץ ● עובדי חברת החשמל עובדים על מנת להחזיר את החיבורים ● בחלק מהתקלות, צפי חזרת החשמל עומד על שעות הערב

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

נעילה ירוקה בוול סטריט; אלפאבית התקרבה לשווי של 4 טריליון דולר

מספר המשרות החדשות בארה״ב נמוך מהצפי; שיעור האבטלה ירד ● באירופה מתבשלת עסקת ענק שתיצור את חברת הכרייה הגדולה בעולם: ריו טינטו עומדת לרכוש את גלנקור הבריטית ● מחירי הנפט עולים בעקבות המתיחות הגאו פוליטית בין ארה"ב לאיראן

הנאום הפך לתצוגת תכלית. מנכ''ל אנבידיה הואנג בכנס CES השבוע / צילום: Reuters, Kyodo

האיומים מגיעים מכל עבר, והשליטה של אנבידיה בשרשרת הערך מתחילה להיסדק

למרות דומיננטיות של 90% מהשוק ושווי דמיוני, אימפריית השבבים של ג'נסן הואנג ניצבת מול גל מתחרים חדשים - משבבי הסקה יעילים ועד פתרונות שרתים חסכוניים באנרגיה ● חברות ענן, ענקיות טכנולוגיה וסטארט־אפים ישראליים מנסים לנצל את נקודות החולשה שלה כדי לערער את הבלעדיות של מי שהפכה לשם נרדף למהפכת הבינה המלאכותית ● החזיתות של אנבידיה, פרויקט מיוחד

ארוחת בוקר בחאן בארותיים / צילום: באדיבות חאן בארותיים

היקב בקצה המדבר שמייצר 420 אלף בקבוקים בשנה וזכה במדליות

אגם נסתר שמפציע רק בחורף, שקשוקה בטאבון, טקס תה בדואי סביב מדורה, יין ששמו נודע למרחקים וחאן שבו תוכלו לישון תחת שמים זרועי כוכבים ● ביקור בפתחת ניצנה

חן גולן, יו''ר נקסט ויז'ן / צילום: שלומי יוסף

מימוש ענק: מייסדי נקסט ויז׳ן מכרו מניות ב-345 מיליון שקל, וזו הרוכשת

אחרי זינוק של 260% בשנה האחרונה מייסדי החברה הביטחונית מוכרים נתח נוסף ביצרנית המצלמות המיוצבות ● מאז ההנפקה מימשו המייסדים מניות בהיקף של מעל מיליארד שקל

חמישה פסקי דין שכל דייר ומשכיר חייבים להכיר / צילום: Shutterstock

בתי המשפט משרטטים מחדש את היחסים בין שוכר למשכיר

פיגומים במרפסת חתכו את שכר הדירה בחצי, והכניסה לנכס הפכה לחוזה מחייב גם ללא חתימה פיזית ● בתי המשפט קובעים מחדש את היחסים בין 3 מיליון שוכרים בישראל לבין בעלי הדירות שלהם - מתי השופט יגן על השוכר, ומתי דווקא על בעל הבית?

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

יום שישי הראשון בבורסת תל אביב: מה צפוי למשקיעים

רגע היסטורי: החל מהיום, יתקיים מסחר בימי שישי ● שבוע המסחר בבורסה עבר לימים שני עד שישי, כמו הבורסות המקבילות במערב ● מאז שהוקמה הבורסה ב-1953, המסחר התנהל בה בימים ראשון עד חמישי ● ככל שמניות הבורסה בתל אביב ייכנסו בסופו של דבר למדדי מניות גדולים בעולם, המשמעות היא הגדלת מחזורי המסחר בתל אביב

קוטג' עם 7 חדרים בקריית גת

5.18 מיליון שקל על קוטג' עם 7 חדרים בקריית גת

קוטג' בעל 7 חדרים בשכונת כרמי גת בקריית גת נרכש תמורת 5.18 מיליון שקל ● זוהי העסקה השנייה בגובהה בעיר, ולגלובס נודע כי הרוכש הוא תושב חוץ מארה"ב ● "יש ביקושים לצמודי קרקע בקריית גת, אבל בני המקום לא משלמים מחירים בסדרי גודל כאלה"

אולם קולנוע. טעמי הקהל משתנים / צילום: Shutterstock

על המודל החדש של הקולנוע: בין מועדון ג'אז לפארק שעשועים

כמו מועדוני הג׳אז של פעם, גם אולמות הקולנוע מאבדים את מעמדם כמרכז של תרבות המיינסטרים ● כעת, הקולנוע יצטרך לעבוד קשה ולהצדיק כל ביקור של הקהל

פייסבוק / צילום: Shutterstock

הונאות ההשקעה ברשת עולות מדרגה - זו ההודעה המחשידה

נוכלים פתחו פרופילים מזויפים בפייסבוק ובמסנג'ר והתחזו לכתב שוק ההון ולמגיש פודקאסט "כסף בקיר" של גלובס, בניסיון לקדם קבוצות השקעה פיקטיביות ● בתגובה ראשונית לפניית העיתון קבעה מטא כי אין הפרה של כללי הקהילה

מערכות תותח SIGMA של אלביט מערכות / צילום: אלביט מערכות

טראמפ לוחץ על תוצרת אמריקאית - וכך הגיבו לדרישה באלביט

חברת הבת של אלביט בארה"ב השלימה לאחרונה את יצירת הדגם הראשון של מערכת התומ"ת שלה במתקן בדרום קרולינה ● הקונגלומרט הביטחוני האמירותי מתעניין ברכישת 30% מהחברה האוקראינית פייר פוינט תמורת 760 מיליון דולר ● קזחסטן מתכוונת לפתח טנק שיתבסס על הנגמ"ש טולפאר מתוצרת טורקיה ● והודו מרחיבה את יכולות ייצור הטילים והרקטות שלה ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

שוק ההון והשקעות / צילום: Shutterstock

פרצה בגדר: כל אחד יכול לפתוח קרן גידור ועשרות מיליארדים מתנהלים ללא פיקוח

קרנות הגידור בישראל מושכות בשנים האחרונות עוד ועוד משקיעים, למרות דמי הניהול הגבוהים והיעדר השקיפות של פעילותן ● כך קורה שאפיק ההשקעה המתוחכם, שקורץ למיליונרים, מנהל כבר יותר מ–70 מיליארד שקל ללא פיקוח של הרגולטור ● רשות ני"ע: "הקרנות רשאיות לפעול במסגרת הפטורים שקבע המחוקק"

חפשו את הנציג האנושי / צילום: AI

החברה הזאת פיטרה 700 עובדים והחליפה אותם בבוטים. ואז החזירה את כולם

חברות רבות עוברות לאייש מוקדי שירות בבוטים, מחליפות את הנציגים האנושיים וגם גורמות ללקוחות ללא מעט תסכול ● יש מי שהחזירו את הגלגל לאחור ואת הנציגים האנושיים, ואחרים דווקא מתהדרים באחוזי פניות גבוהים שנסגרים בדיגיטל ● האם זו הצלחה או שרבים מהלקוחות נותרים חסרי מענה? ● גלובס יצא לבדוק לאן הולכת המהפכה, מה אנחנו מרוויחים ממנה ואם עוד אפשר לסגת לאחור

איתמר אבירן על רקע היקב שלו. ''אני משקיע אין סוף מאמץ בכרם כדי להביא את הפרי הכי טוב שאני יכול'' / צילום: טל להב

הקסם של יקב צור: בתל גזר יש יינן שהוא גם כורם, ואי אפשר לפספס את איכות העשייה שלו

בימים אלה מושלמת הקמתו של יקב חדש המשמר מסורת חקלאית בת מאות שנים ● זוהי הגשמת חלום עבור איתמר אבירן, שמלווה את התהליך לאורך כל שלבי הייצור: "חשוב לי לשמור על המובחנות ועל חותם המקום"

הטכנולוגיה שתשנה את חייכם ב-2026 / צילום: AP

אייפונים מתקפלים וכלי לקריאת מחשבות: הטכנולוגיה שתשנה את חייכם ב-2026

בדרך אליכם: פרויקט בגיבוי סם אלטמן ששואף לסרוק כל קשתית בעולם לפלטפורמת זיהוי, רובוטים ביתיים ומכוניות־על חשמליות ● ואי־אפשר להתעלם מהאתגרים שמציבה הבינה המלאכותית בתחומי הבריאות והסייבר

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

טראמפ: "איראן רוצה חירות, ארה"ב ערוכה ומוכנה לעזור"

גורמים בממשל טראמפ ערכו דיון ראשוני בנוגע לאפשרות של תקיפה באיראן ● ח'אמנאי הורה על העלאת הכוננות באיראן ● רופא בטהרן אמר לטיים כי בשישה בתי חולים בעיר נרשמו לפחות 217 מפגינים הרוגים ● רזא פהלווי יורש העצר הגולה של איראן: "אני מתכוון לחזור למולדת כאשר המהפכה תנצח" ● ניתוק האינטרנט באיראן נמשך כבר 48 שעות ● דיווח: בישראל ובחמאס נערכים לאפשרות של חידוש הלחימה ברצועת עזה ● ראש עיריית ניו יורק ממדאני גינה קריאות בעד חמאס בהפגנה נגד ישראל בעיר ● שר החוץ של איראן עראקצ'י נפגש אתמול בלבנון עם מזכ"ל חיזבאללה נעים קאסם ● עדכונים שוטפים

המודל המוזל של טסלה 3 / צילום: טסלה

הוזלה של 30 אלף שקל: טסלה מתחילה לשווק בישראל גרסת בסיס חדשה של טסלה 3 בכ-194 אלף שקל

רמת האבזור נמוכה יותר אך המכונית עדיין מצוידת בגג זכוכית ● בענף מעריכים כי טסלה תנסה לבצע עם הדגם החדש מהלך אסטרטגי בציי הרכב והליסינג בישראל ● על פי הערכות, בקרוב גם תתחיל החברה לשווק את גרסת הבסיס המוזלת של טסלה Y

בודקים את המיתוס. ילידי אמריקה / צילום: איור: ספריית הקונגרס, ויקיפדיה

אמריקה הייתה שלווה עד בוא האדם הלבן? המציאות הייתה יותר מורכבת

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והשבוע: לפי הוליווד, העולם החדש הושחת ע"י אירופה, אלא שגם לפניה לא הכל התנהל בהרמוניה

אקספנג G6 פרפורמנס 2026 / צילום: יח''צ

החל מ-205 אלף שקל: הקרוס-אובר החשמלי הזה עבר שדרוג מקיף

השדרוג המקיף שעבר הקרוס־אובר החשמלי אקספנג G6 פרפורמנס שמר על העיצוב, אבל העניק לרכב שיפור משמעותי באיכות, בעידון וביכולת הדינמית ● המחיר עדיין אטרקטיבי אבל התחרות העיקרית היא מול דגמי פלאג־אין חדשים

המדריך ל-2026 / צילום: Shutterstock

שמש בעשרות אלפי שקלים לשנה: כיצד תהפכו את הגג לאפיק השקעה

מהשנה מי שיבנה בית פרטי מחויב להתקין פאנלים סולאריים ● למעשה ניתן להרוויח מהם לא מעט: רשות החשמל משלמת סכומים משמעותיים על חשמל בגגות ביתיים