גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לאחר מרכזי המסחר: רני צים נכנס לייזום נדל"ן למגורים בחברה הערבית

מתכוון להקים חברה שתעסוק בייזום, הקמה ובנייה רוויה למגורים בחברה הערבית ● צים: "התפתחות טבעית עבורנו למימוש הפוטנציאל הרב הקיים בחברה הערבית"

איימן סייף / צילום: איל יצהר
איימן סייף / צילום: איל יצהר

כשלוש שנים אחרי שחברת הנדל"ן רני צים מרכזי קניות ביצעה השקעה ראשונה בפעילות של הקמת מרכזי קניות פתוחים ביישובים ערביים, כעת היא נכנסת גם לפעילות ייזום והקמת פרויקטים למגורים בחברה הערבית. הפרויקט הראשון שעליו הכריזה החברה בתחום מיועד להתבצע במועצה המקומית פוריידיס.

רני צים עדכנה על אישור הדירקטוריון שלה להקמת חברה ייעודית שתבצע פעילות "ייזום, הקמה ובנייה רוויה למגורים בחברה הערבית", וזאת "תוך ניצול הידע שהצטבר בחברה". ברקע להחלטה, מחירי הדירות בישראל שוברים שיאים, ונרשמים להן ביקושים גבוהים במיוחד, ובמבט קדימה ההערכות הן כי מגמות אלה יימשכו.

רני צים / צילום: מאיר אדרי

לפי תוכניותיה של רני צים, היא תקים מאות יחידות דיור בחברה הערבית בשנתיים הקרובות, ולפי הערכות שפרסמה, "נדרשות התחלות בנייה של כ-13 אלף יחידות דיור בשנה כדי לענות על הביקושים בערים בחברה הערבית".

פעילותה של רני צים בתחום המגורים במגזר הערבי "תכלול, בין היתר, ייזום והקמת יחידות דיור בבנייה רווייה על קרקע פרטית, לרבות באמצעות עסקאות קומבינציה, השתתפות במכרזי רשות מקרקעי ישראל ומשרד השיכון והבינוי ועוד".

מי שצפויים לחבור לרני צים בפעילות, ולצורך כך חתמו מולה על הסכם מייסדים, הם איתי שליין, יזם בתחום הנדל"ן שישמש כמנכ"ל החברה שתעסוק בתחום ויחזיק 10% מהונה (ובאופציה לרכישת 10% נוספים מרני צים), ואיימן סייף, מי שהיה פרויקטור הקורונה במגזר הערבי, שיחזיק ב-4% מהון החברה ויכהן כיו"ר שלה.

"עסקאות משולבות מסחר ומגורים"

פעילותה של רני צים מרכזי קניות כוללת בעיקר פעילות של מרכזי קניות פתוחים, בעיקר בפריפריה. כחלק מפריחת תחום הנדל"ן בבורסה, בשנה האחרונה מציגה מניית החברה טיפוס של קרוב ל-40% בערכה, כך שהיא משקפת לחברה שווי שוק נוכחי של כ-660 מיליון שקל. בד בבד ביצע לאחרונה צים, באמצעות זרוע בורסאית אחרת שלו, חברת וואליו קפיטל, השקעה משמעותית ברכישת פעילות ניהול קרנות הנאמנות ותיקי ההשקעות של בית ההשקעות פסגות.

רני צים, יו"ר ובעל השליטה בחברת הנדל"ן הנושאת את שמו, מסר כי "הכניסה לתחום המגורים בחברה הערבית היא התפתחות טבעית עבורנו ומהווה חלק מאסטרטגיית החברה לממש את הפוטנציאל הרב הקיים בחברה הערבית, תחום שיש לנו בו מערכת קשרים רחבה, ניסיון בשטח וידע שנצבר לאורך שנים.

"החברה מתכוונת, בין היתר, ליזום עסקאות משולבות מסחר ומגורים. כפי שאנו מביאים לחברה הערבית את בשורת המרכזים המסחריים האיכותיים, אנו מתכוונים גם לפעול באותה האינטנסיביות לפיתוח וקידום פעילות המגורים".

כאמור, במקביל להחלטת הדירקטוריון על כניסה לפעילות בתחום, רני צים עדכנה על זכייתה במכרז של רשות מקרקעי ישראל (רמ"י) להקמת 36 יחידות דיור בשני מתחמים בבנייה רוויה בפוריידיס, הממוקמת בסמוך להר הכרמל.

לפי רני צים, מימוש הזכייה במכרז כפוף, בין היתר לחתימה על הסכם מול רמ"י, ותשלומי הוצאות פיתוח למועצה המקומית ודמי חכירה בסכום של כ-10 מיליון שקל.

ברני צים צופים רווח של כ-10 מיליון שקל לפני מס מהפרויקט, שלפי החברה צפוי להשתרע על שטח של כ-6,100 מ"ר, ואשר תחילת ביצוע העבודות בו מתוכננת שנה ממועד החתימה על הסכם החכירה.

"רואה במגזר הלא-יהודי מנוע צמיחה"

לפני כשלוש שנים נכנסה רני צים לשותפות בפעילות ייזום מרכזים מסחריים במגזר הערבי. כיום מחזיקה רני צים בשני מרכזים מסחריים שהחלו לפעול בשנת 2018, באום אל פאחם ובירכא, וכן במרכזים מסחריים בשלב הייזום בטירה, אום אל פאחם (שלב ב'), טמרה, רהט וטייבה - שלגביו עדכנה מוקדם יותר החודש על קבלת היתר בנייה להקמתו.

בדוחותיה הכספיים מציינת רני צים, כי החברה רואה "במגזר הלא-יהודי כיעד פוטנציאלי ומנוע צמיחה לגידול בפעילותה", בתמיכת העלייה העקבית שנרשמת ברמת החיים במגזר זה, ולפי תוכניותיה שפורסמו בעבר היא צפויה להחזיק בעשרה מרכזים מסחריים במגזר הערבי תוך חמש שנים.

בתמיכת איחוד הכנסות צמד הקניונים במגזר הערבי אחרי רכישת חלקה של מידאס, בסיכום הרבעון הראשון של השנה צמחו הכנסותיה של רני צים ב-25% ל-13 מיליון שקל, ואחרי שנהנתה מעליית ערך נכסיה, הרווח הנקי שלה קפץ ב-220% והתקרב ל-9 מיליון שקל.

את 2020 סיכמה החברה עם שיפור של 8% בהכנסותיה, שהגיעו ל-44 מיליון שקל, וגם בשנה שעברה נהנתה משערוכי נכסים, כך שסיכמה אותה עם עלייה של 12% ברווח הנקי, שהגיע ל-37 מיליון שקל.

עוד כתבות

ארי קלמן, מנכ''ל מנורה מבטחים / צילום: איל יצהר

הבכירים במנורה שנחקרו בפרשת ההסתדרות: מנכ"ל הקבוצה, יו"ר חברת הביטוח ומנהלת אגף הבריאות

מנכ"ל חברת ההחזקות ארי קלמן, יו"ר חברת הביטוח יהודה בן אסייג והמשנה למנכ"ל ומנהלת אגף הבריאות אורית קרמר נחקרו ביום שלישי בלהב 433 במסגרת פרשת השחיתות בהסתדרות "יד לוחצת יד" ● לפי המשטרה, מנורה מבטחים חשודה "בביצוע עבירות מתחום השחיתות הציבורית"

OnePlus 15 / צילום: יח''צ

המכשיר שמביס את האייפון באחד המאפיינים הכי חשובים

סמארטפון הדגל הסיני החדש, OnePlus 15, מביא בשורה ענקית בסוללה שמחזיקה מעמד לפחות יום וחצי ומציג ביצועים טובים ● לעומת זאת, מערך הצילום לא מתחרה בענקיות השוק

מכוניות סיניות נפרקות ממכולות בנמל המפרץ / צילום: יח''צ

לקראת ביקורו של מאסק? המהלכים החדשים של משרד התחבורה

המעבר לשוק "סיני" שינה את מתווה היבוא הימי של כלי רכב לישראל ● הובלת רכב במכולות מזנקת ונמלי חיפה והמפרץ רושמים גידול משמעותי בפריקה ● והאם הביקור של מאסק יקדם רכב אוטונומי בישראל? ● השבוע בענף הרכב

בית החולים מדיקה רפאל בפארק עתידים בתל אביב. רכישה שאפשרה את המהלך של הרשת / צילום: עמית גרון

מתחרה באסותא: רשת בתי חולים פרטית חדשה יוצאת לדרך

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מינואר 2026 יחלו ארבעה מרכזים רפואיים לפעול רשמית כרשת אחת תחת השם "מדיקה", בשאיפה להיות שחקן משמעותי במערכת הבריאות ולהתרחב בהמשך ● בין הבעלים: קופות החולים לאומית ומאוחדת ● מנכ"ל הרשת: "יש לנו אתגר להיתפס כספק לרפואה הציבורית ולא כאויב"

מה עומד מאחורי נסיקתו / צילום: Shutterstock

צבי סטפק לא מתרשם מהזינוק בכסף: "לא אתפלא אם זו ספקולציה"

מבין שלושה אפיקי השקעה אלטרנטיביים למניות - שכוללים גם את הזהב והביטקוין, הכסף הוא זה שנצץ בשנה החולפת ● השאלה מה עומד מאחורי נסיקתו החזירה אותי 46 שנים אחורה, למקרה של האחים האנט ● הזהב "כרגיל" לא איכזב את המשקיעים, ומי דווקא כן?

עצות פרקטיות מכתבות חזית המדע / צילום: Shutterstock

איך להישאר חדים בגיל 80 ומה כדאי להכניס לחוזים: 15 עצות שקיבלנו מחוקרים השנה

חוקר המוח שהסביר מה מכשיל בני אדם במלחמות, המומחית שהזהירה מקבלת החלטות תחת לחץ, החוקרת שגילתה מה נותן לנו משמעות בחיים, זוכה הנובל שרוצה לשנות את כללי המשחק בכלכלה, והתובנה האופטימית שכדאי להפנים ● אלה העצות שאספנו השנה מהמרואיינים שלנו במדור "חזית המדע"

מוריס קאהן / צילום: איל יצהר

בגיל 96: מוריס קאהן, ממייסדי אמדוקס, הלך לעולמו

קאהן היה אחד ממייסדי חברת אמדוקס, שנסחרת כיום בוול סטריט לפי שווי של 8.7 מיליארד דולר ונחשבת לאחר החברות הוותיקות בהייטק הישראלי ● בשנים האחרונות היה בין התורמים והרוח החיה של פרויקט Space IL, שהוביל להנחתת חללית פרטית ראשונה על הירח

שנה מצוינת בבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

שיא של 16 שנה: אלו התשואות של קרנות ההשתלמות וקופות הגמל ב-2025

חודש דצמבר הסתכם בתשואה של כ-1% במסלולים הכלליים, כך לפי בית ההשקעות מיטב ● כפי שהוערך בגלובס, בשנה כולה החוסכים במסלולים הכלליים צפויים ליהנות מתשואה של 15% ובמסלולי המניות מ-25% ● מנגד, מסלולי ה-S&P 500 אכזבו עם תשואה של פחות מ-4%. הסיבה העיקרית: זינוק של מעל 50% בבורסה בת"א

דירה למכירה. כבר לא סמל סטטוס / צילום: תמר מצפי

כבר לא רוצים דירה: שיעור משקיעי הנדל"ן הגיע בחודש שעבר לשפל היסטורי

לא מעט מומחים ניסו להסביר את המספרים העגומים בשוק הדיור - שרוכשי הדירות מחכים לסיום המלחמה, לחזרת החטופים, להורדת הריבית - אבל כל אלה קרו, והמכירות עדיין ברצפה ● השאלה הגדולה איננה מתי הריבית תרד, אלא מתי יחזור האמון בשוק הזה

צילום: ננו בננה AI

סקר מנהלי השיווק: משקיעים יותר בכלי AI, פחות בטלוויזיה

קהילת "מנהלי שיווק מצייצים" ערכה סקר בקרב כ-400 מבכירי ענף השיווק, ממנו עולה כי כ-75% משוכנעים שהבינה המלאכותית תעשה עד מחצית מעבודתם בשנת 2026 ● הדיגיטל מתחזק כזירת הפרסום המבוקשת ביותר, ולמשפיעני ה-AI עוד יש דרך ארוכה לעשות

וול סטריט / צילום: Shutterstock

אחרי יום תנודתי: וול סטריט ננעלה במגמה מעורבת

יום המסחר הראשון של 2026 בוול סטריט התאפיין בתנודתיות, כאשר מניות טכנולוגיה ובמיוחד שבבים תמכו בשווקים, אך המדדים הרחבים נסוגו מהשיאים שלהם ● פוטסי חצה היום לראשונה את רף 10,000 הנקודות ● טסלה דיווחה על ירידה של 16% במסירות רכבים חשמליים ברבעון הרביעי של 2026

שוק הסטרימינג / צילום: Shutterstock

HBO Max יעלה לישראל ב-13 בינואר. כמה זה יעלה?

חברת וורנר ברדרס דיסקברי הודיעה היום על תאריך ההשקה בישראל של HBO Max, שירות הסטרימינג הגלובלי שלה, וחשפה גם את המחירים לקהל המקומי ● מספר שעות לאחר הודעת HBO, הספקיות yes והוט הודיעו על שיתוף-פעולה אסטרטגי עם החברה, אך לא ציינו בהודעתן את המחירים המוצעים

ד''ר שמרית ממן / צילום: דני מכליס

בשורת החלל המותאם אישית של יו"ר סוכנות החלל הישראלית החדשה

ד"ר שמרית ממן מנהלת באוניברסיטת בן גוריון מעבדה שמשויכת לנאס"א, שותפה של האו"ם בתוכניות להתמודדות עם אסונות ומקדמת לימודי מדעים בקרב נערות ● לפני כחצי שנה היא גם מונתה ליו"ר סוכנות החלל הישראלית ● בראיון ראשון בתפקיד, היא מסבירה איך החלל יכול לעזור לנו להתמודד עם אסונות ומגלה את מי הייתה רוצה לראות כאסטרונאוטית הישראלית הראשונה

טובי שמלצר מבעלי שלמה ביטוח / צילום: עזרא לוי

הערכות בענף: שלמה ביטוח תונפק לפי שווי של 1.5 מיליארד שקל לפני הכסף

לגלובס נודע כי שלמה ביטוח מתכננת להנפיק 20%-25% ממניותיה, לפי שווי של 1.5 מיליארד שקל לפני הכסף ● אם החברה תצליח לגייס את הסכום הזה, השווי הפעם יהיה גבוה ב-56% לעומת השווי בו ביקשה להנפיק בגל ההנפקות של שנת 2021, אך נסוגה ממנו בסופו של דבר

מוריס קאהן. 1930-2026 / צילום: תמר מצפי

יזם כושל בתחילת הדרך, חלוץ הייטק ופילנתרופ: פרידה ממוריס קאהן

מוריס קאהן שהלך לעולמו בגיל 96, נטל חלק פעיל בתעשייה, שהפכה ברבות הימים להייטק הישראלי ● קבוצת עורק שהיה ממייסדיה, אחראית למיזם "דפי זהב" ולהקמת אמדוקס ● את מרבית הונו עשה עם הנפקת אמדוקס, ומאז תרם רבות לפעילות פילנתרופית

בוררות בפרויקטי התחדשות עירונית / איור: עומר הופמן

ניהול תביעה בבית משפט או במסגרת בוררות - מה נכון יותר בפרויקטי התחדשות עירונית?

בעלי דירה בפרויקט התחדשות עירונית תבעו את היזמית בטענה כי עבודות הבנייה שעשתה פגעו באיטום של דירתם ● החברה טענה כי בהתאם להסכם התמ"א, על התביעה להתברר בפני בוררות ולא בבית המשפט ● מה החליט בית המשפט?

יוסי אבו, מנכ''ל ניו-מד אנרג'י / צילום: כדיה לוי

רשות המסים נגד ענקית הגז הישראלית: שלמו עוד 198 מיליון דולר

חברת הגז הישראלית ניו-מד אנרג'י, השותפה הגדולה ביותר במאגר לוויתן, נדרשת לשלם תוספת מס בשיעור כ-198 מיליון דולר לשנות המס 2019-2020 ● רשות המסים קבעה כי ההכנסה החייבת של החברה גבוה במאות מיליוני דולרים מההכנסות עליהן דיווחה

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

חשיפה: המדריך של מטא להורדת לחץ הרגולטורים בסוגיית ההונאות הפיננסיות

מסמכים פנימיים שנחשפים ברויטרס הלילה מראים את הטקטיקות של מטא - כולל מאמצים להעלים מודעות ולא להסירן כדי שמשתמשים לא ייפלו בפח, אלא לפי התחקיר – איך לגרום להן להיות "בלתי ניתנו למציאה" כשהרשויות מחפשות אותן ● המסמכים חושפים איך מטא מגנה על מיליארדי דולרים מהכנסות מפרסומים

ענף התעופה והתיירות משגשג / צילום: יח''צ

נתקעתם בחו״ל בלי ביטוח? מה אפשר לעשות ואילו כיסויים אסור לפספס

מה ניתן לעשות אם התגלה רק אחרי הנחיתה שאין ביטוח נסיעות לחו"ל, האם אפשר לרכוש ביטוח מחברה מקומית במדינת היעד ואילו ביטוחים מומלץ לעשות? ● גלובס עושה סדר

יו''ר רב-בריח, שמואל דונרשטיין, והמנכ''ל לשעבר עידן זו-ארץ / צילום: אייל טואג

המלכוד של התביעות הייצוגיות: המוסדיים נותרים בחוץ, וההליך נכשל

ביהמ"ש הכלכלי דחה בקשה לאישור תביעה ייצוגית שהגישה עמותה בעקבות הנפקת רב-בריח, בנימוק כי המוסדיים שהשתתפו בהנפקה בחרו שלא לתבוע את החברה ● מומחים מצביעים על שוק רווי ניגודי עניינים ועל חסמים כלכליים שמרתיעים את המוסדיים מלפעול