גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

טבע לא תצמח גם ב-2021: מנמיכה את תחזית ההכנסות בשל הקורונה

הכנסות החברה ברבעון עמדו על 3.9 מיליארד דולר, בעוד שהתחזיות היו ל-4.04 מיליארד דולר ● טבע הפחיתה את תחזית ההכנסות השנתית שלה על רקע מגפת הקורונה

מנכ"ל טבע קאר שולץ / צילום: שלומי יוסף
מנכ"ל טבע קאר שולץ / צילום: שלומי יוסף

חברת התרופות טבע מסכמת רבעון שני פושר, עם הכנסות נמוכות מתחזיות האנליסטים ורווח נקי Non-GAAP זהה לתחזיות. במקביל, החברה מפחיתה את תחזית ההכנסות השנתית שלה - היא צופה כעת הכנסות של 16-16.4 מיליארד דולר ב-2021, לעומת התחזית הקודמת, שהייתה ל-16.4-16.8 מיליארד דולר. המשמעות היא שגם 2021 לא תהיה שנת צמיחה בטבע; ב-2020 הכנסותיה היו גבוהות יותר והסתכמו ב-16.7 מיליארד דולר.

התחזית כוללת הכנסות נמוכות מהצפוי לתרופה המקורית אוסטדו, שתימכר השנה ב-850 מיליון דולר ולא ב-950 מיליון דולר כמו בתחזית המקורית. אין שינוי בתחזיות לקופקסון שתימכר ב-1.05 מיליארד דולר ובתרופה אג'ובי שתימכר ב-300 מיליון דולר.

עם זאת, בפרמטרים המשמעותיים של רווח נקי למניה (Non-GAAP), רווח EBITDA (בנטרול ריבית, מס, פחת והפחתות) והחשוב ביותר - תזרים המזומנים החופשי - אין הפחתת תחזיות, והחברה ממשיכה לצפות לרווח של 2.5-2.7 דולר למניה, EBITDA מתואם של 4.8-5.1 מיליארד דולר ותזרים חופשי של 2-2.3 מיליארד דולר.

ברבעון השני, ההכנסות הסתכמו ב-3.9 מיליארד דולר, עלייה של 1% לעומת הרבעון המקביל, והמחצית הראשונה הסתיימה עם הכנסות של 7.9 מיליארד דולר, ירידה של 4.1% לעומת התקופה המקבילה ב-2020 (לפי התחזית, ההכנסות במחצית השנייה יהיו גבוהות יותר, ויגיעו לכ-8.3 מיליארד דולר באמצע טווח התחזית).

בשורה התחתונה, הרווח הנקי לפי כללי החשבונאות המקובלים (GAAP) המיוחס לבעלי המניות הסתכם ברבעון ב-207 מיליון דולר, לעומת 140 מיליון דולר ברבעון המקביל, ובמחצית הסכום הגיע ל-284 מיליון דולר, עלייה של 35.9%.

 

בשיחת הוועידה, הנהלת טבע הביעה אופטימיות בנוגע להגעה לפשרה בהליכים המשפטיים בנוגע לשיווק משככי כאבים אופיואידיים, בשנת 2022. מתווה לפשרה כזו נחתם עוד ב-2019 אך לא סוכם סופית.

פערים גדולים בין סוגי הרווח הנקי

כרגיל בטבע, סעיפים חשבונאיים שונים מובילים לפער גדול בין הרווח הנקי לפי כללי GAAP לרווח הנקי Non-GAAP המנטרל סעיפים אלה. ברבעון השני הרווח הנקי Non-GAAP המיוחס לבעלי המניות היה 651 מיליון דולר, שהם 59 סנט למניה. במחצית הרווח הגיע ל-1.35 מיליארד דולר או 1.22 דולר למניה - כך שגם בשורת הרווח המחצית השנייה צפויה להיות משופרת.

בין הסעיפים החשבונאיים הללו, עוד ירידת ערך בגין נכסים שנרכשו מאקטביס ב-2016, הפעם בסך 226 מיליון דולר, וכן הוצאה חשבונאית של 34 מיליון דולר בגין ההחזקה של טבע במניות חברת אמריקן וול.

ה-EBITDA המתואם ברבעון היה כ-1.16 מיליארד דולר, עלייה של 4.9%, והתזרים החופשי הגיע ל-625 מיליון דולר, עלייה של 7.4%. בסיום הרבעון, היקף החוב של טבע היה 25.1 מיליארד דולר - עלייה של 146 מיליון דולר (0.6%) ברבעון, המוסברת בשינויי שערי חליפין. עם זאת, היקף החוב ירד מאז כי לאחר סיום הרבעון טבע שילמה חוב בסכום המתקרב ל-1.5 מיליארד דולר.

בבחינה גיאוגרפית של התוצאות, ההכנסות והרווחיות בצפון אמריקה שהוא השוק המרכזי של טבע ירדו ביחס לרבעון המקביל, והסתכמו ב-1.9 מיליארד דולר ו-521 מיליון דולר, בהתאמה.

מתוך הסכום, ההכנסות בארה"ב היו 1.8 מיליארד דולר, ירידה של 6%. הירידה נבעה בעיקר מירידה של 36% במכירות הקופקסון בצפון אמריקה, ושל 16% בהכנסות חברת ההפצה של טבע, שקוזזה חלקית בעליות במכירות הגנריות (3%) ובמכירות התרופות המקוריות אוסטדו להפרעות תנועה (8%, לרמה של 174 מיליון דולר) ואג'ובי למיגרנה (32%, ל-106 מיליון דולר).

ירידה בהיקף הפעילות האמריקאית

בטבע מציינים שהפעילות האמריקאית חוותה ירידות בהיקפים בשל ירידה בפעילות רופאים ובתי חולים בשל המגפה, לצד עלייה בביקוש למוצרים ספציפיים שקשורים לטיפול בקורונה. בנוסף, החברה חווה קושי בקידום מוצרים מקוריים מסוימים בשל ירידה במספר הביקורים אצל רופאים ופחות מפגשים של הרופאים עם צוותי המכירות.

באירופה, ההכנסות צמחו ב-18.3% ל-1.2 מיליארד דולר והרווחיות עלתה ב-40.6% ל-343 מיליון דולר. בשווקים הבינלאומיים המכירות היו 485 מיליון דולר, כמעט ללא שינוי, והרווח עלה ב-26.8% ל-123 מיליון דולר.

קאר שולץ, נשיא ומנכ"ל טבע, מסר עם פרסום הדוחות: "תפקדנו היטב ברבעון השני, שיפרנו את הרווחיות ואת תזרים המזומנים החופשי שלנו. זה אפשר לנו להפחית את החוב נטו שלנו בעוד 500 מיליון דולר ל-22.7 מיליארד דולר, באופן שחוזר ומדגים את מחויבותנו והאמון שלנו ביעדים ארוכי-הטווח שהצבנו. בקרב מנועי הצמיחה שלנו, מכירות אוסטדו גדלו בהשוואה לרבעון השני אשתקד, המכירות של אג'ובי צמחו ל-70 מיליון דולר ברחבי העולם ותרופת הביוסימילר שלנו Truxima המשיכה להגדיל את נתח השוק שלה בארה"ב, והגיעה ל- 25%".

שולץ הוסיף: "במהלך כל תקופת המגפה נשארנו מחויבים לשרת את המטופלים שלנו, שמרנו על התפעול, וסיפקנו תרופות איכותיות ובנות השגה. בשל השפעות המגפה, אנו מנמיכים את תחזית ההכנסות לשנת 2021, ומאשררים את התחזית לרווחים ותזרים המזומנים".

טבע נסחרת בשווי 9.8 מיליארד דולר אחרי ירידה של 8% במחיר המניה מתחילת השנה.

במקביל טבע פרסמה את דוח ההשפעה הכלכלית שלה, ולדבריה ב-2020 יצרה חיסכון של 1.5 מיליארד שקל למערכת הבריאות בישראל ותרמה 15.4 מיליארד שקל לתמ"ג בזכות תעסוקה ישירה ועקיפה, יצוא וייצור.

עוד כתבות

מניות התוכנה צונחות, ושולחות את החברות לחשב מסלול מחדש / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

מניות התוכנה צונחות, ושולחות את החברות לחשב מסלול מחדש

סיילספורס, ServiceNow ו־SAP איבדו עשרות אחוזים מערכן בשנה החולפת, גם בלי נטישה של לקוחות ● בשוק מתגבר החשש שהבינה המלאכותית מייתרת עובדים, ופוגעת ישירות במודל הרישוי שעליו בנויות חברות התוכנה ● ​כך עובדת "מלכודת היעילות"

חץ דורבן, מערכת ההגנה של אלביט / צילום: אלביט

עם צבר הזמנות דמיוני: מה יכול לבלום את המומנטום בפעילות אלביט מערכות

מניית החברה הביטחונית נסחרת בשיא, לאחר שהפכה בשנתיים האחרונות ל"מפעל לאומי" ● במקביל היא לא זונחת את ההתרחבות הגלובלית, כשמרוץ ההתחמשות באירופה ומעמד אסטרטגי בארה"ב מבטיחים לה אופק יציב לשנים קדימה ● המחיר: השקעות עתק ותלות בשערי החליפין ● ניתוח חברה, מדור חדש

סניף של רשת מקדונלד’ס / צילום: Shutterstock

גם מקדונלד'ס מעלה מחירים: כמה תשלמו על ארוחת ביג מק?

רשת המזון המהיר הודיעה על העלאת מחירים במוצרי הדגל ובארוחות הקלאסיות, בהמשך לגל ההתייקרויות במשק ● ארוחת הילדים במקדונלד'ס תעלה מעתה 32 שקל במקום 31, הביג מק המסורתי יעלה ב15% מ־20 ל־23 שקל, והמק רויאל יעלה מ־36 ל־40 שקל

רשת moltbook / צילום: צילום מסך

מהתפעמות לחשש ועד פרצת אבטחה: מה הסיפור של Moltbook, הרשת החברתית של הבינה המלאכותית

הרשת החברתית לבוטים עוררה סקרנות עולמית, עד שפרצת אבטחה אחת העבירה את הדיון מתודעה לניהול ואבטחה

אתר BUYME / צילום: צילום מסך

מסע הקניות של הפניקס נמשך: במו"מ לרכישת BUYME לפי שווי של 1 מיליארד שקל

חברת-האם של הפניקס צפויה לרכוש את השליטה בחברת השוברים הדיגיטליים BUYME מידי המשפחות שחר וקז, בעלות השליטה בקבוצת מאיר ● עפ"י ההערכות, העסקה תבוצע באמצעות חברת ההחזקות ולא דרך חברת הביטוח, שכן זו מחזיקה במניות של קבוצת מאיר

היועצת המשפטית לכנסת, עו''ד שגית אפיק / צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת

הייעוץ המשפטי ממליץ לפצל כשני שלישים מחוק ההסדרים; מה יישאר בחוץ?

רפורמת החלב, הבנקים הקטנים ומס הקרקעות – בחוץ: היועצת המשפטית לכנסת, עו"ד שגית אפיק, ממליצה להוציא מהמסלול המהיר של חקיקת התקציב כשני שלישים מסעיפי חוק ההסדרים ולקדם אותם בחקיקה רגילה ● באוצר מודאגים מהיקף הפיצולים ומלינים על כך שלא מאפשרים להם לקדם רפורמות מבניות – לא בהסדרים ולא מחוצה להם

אונקיית כסף / צילום: Reuters, CFOTO

אחרי נסיקה מסחררת הגיעה הנפילה: מה גרם לירידות החדות במחירי המתכות?

בשבוע שעבר הזהיר צבי סטפק כי מחירי שתי המתכות ב"סחרור מסוכן שיגרום הפסדים כבדים למשקיעים" ● לדבריו "זה קורה בעיקר כאשר הראלי המטורף מוכתב ע"י כניסת משקיעים ש'מגלים' את ההזדמנות באיחור רב" ● ולמה גם הביטקוין הצטרף לירידות?

נשיא סין שי ונשיא איראן פזשכיאן נפגשים בבייג'ינג / צילום: ap, Ng Han Guan

תחת עיני הבית הלבן: סין הפכה לגורם מרכזי בשימור המשטר האיראני

בעוד שמוסקבה מתמהמהת באספקה, סין מטמיעה בטהרן מערכות הגנה מתקדמות ● מנגנון משומן של "מכליות רפאים" מאפשר לסין ליהנות מנפט איראני בהנחות עתק ● אלא שמאחורי הדברים, מסתתרת תמונה מורכבת של גירעון סחר מעמיק וניצול ציני

בניין להב 433 בלוד / צילום: שלומי יוסף

בתום חקירה סמויה: ראש עירייה נחקר בלהב 433 בחשד לשחיתות

ראש רשות מקומית, בכירים ברשות ואנשי עסקים עוכבו לחקירה בלהב 433 בחשד לעבירות שחיתות ● עפ"י החשד, מיליוני שקלים מכספי תרומות שקיבלה הרשות במלחמה הועברו לכיסם הפרטי של ראש הרשות ומקורביו ● היום נערכו חיפושים בבתים ובמשרדים, ועוכבו לחקירה ראש הרשות המקומית, בכירים ברשות וכן אנשי עסקים

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון / צילום: עופר עמרם

רשות שוק ההון דורשת מגלובל נט גמל להחזיר 11 מיליון שקל שהושקעו בקרנות בחו"ל

בדיקת הרשות מצאה כי הכספים שהשקיעו עמיתים בקופות גמל בניהול אישי (IRA) של החברה הועברו לקרנות בחו"ל, אשר חלקן אורגנו על ידי סוכנים המעורבים בפרשת סלייס ● גלובל נט גמל: "דוחים את המסקנות, שוקלים את צעדינו המשפטיים"

שער הדולר מתחיל להשפיע על ענף ההייטק / צילום: Unsplash, Igor Omilaev

הכסף נשחק, השכר מתייקר: צניחת הדולר מאיימת על ענף ההייטק הישראלי

בזמן שטראמפ מצהיר כי "מצב הדולר מצוין", חברות ההייטק הישראליות מתמודדות עם שחיקה מתמשכת בהון שגייסו וזינוק בעלויות השכר השקליות ● השילוב בין היחלשות המטבע לחוסר התערבות ממשלתית מעמיד בסכנה את הכנסות המדינה ממסים, ומאלץ את התעשייה לבחון מחדש את תוכניות הצמיחה והגיוס בישראל

מוצרי חלב / צילום: גלובס

ממחר: הרפתנים יעצור את אספקת החלב למחלבות כמחאה על רפורמת סמוטריץ'

ארגון יצרני החלב הכריז על עצירת אספקת החלב למחלבות, דבר שעלול לשבש את אספקת החלב בכל הארץ ● לטענת הארגון, הרפורמה בשוק החלב תביא לסגירת רפתות ותפגע בביטחון המזון ● שר האוצר סמוטריץ': "אזרחי ישראל לא יהיו בני ערובה של מונופולים וקבוצות לחץ" ● מנהל אגף המשק בתנועת המושבים: "מתנצלים בפני הציבור על אי הנוחות"

בנימין נתניהו, דונלד טראמפ, עלי חמינאי / עיבוד: AP

מגעים למו"מ עם איראן, וויטקוף ייפגש עם רה"מ והרמטכ"ל

דיווח באיראן: נשיא איראן נתן אור ירוק לפתיחת המו"מ ● דובר צה"ל בערבית הוציא התרעת פינוי למבנים בשני כפרים בדרום לבנון ● נתניהו כינס פגישה מרובעת עם זמיר, ראש המוסד ברנע ושר הביטחון כ"ץ • בישראל מעריכים: טראמפ יממש את האיומים, ה"נעלם" שנותר במשוואה - היקף התקיפה • איחוד האמירויות מנהלת בשבועות האחרונים מגעים עם ארה"ב וישראל על ניהול ההיבטים האזרחיים של רצועת עזה ● עדכונים שוטפים

צילום: Shutterstock

הנתונים חושפים: מי העיר עם איכות החיים הגבוהה בארץ, ומי בתחתית?

בהסתמך על כ-60 פרמטרים שונים, הלמ"ס מחשבת את מדדי איכות החיים ב-18 הערים הגדולות • כפר סבא בראש, ירושלים בתחתית, ומי הערים שקפצו לצמרת הדירוג? • המשרוקית של גלובס

קווין וורש, מינויו של טראמפ ליו''ר הפד / צילום: Reuters, Ann Saphir

המשימות של האיש שיחליף את פאוול: לרסן את האינפלציה ולהתמודד עם טראמפ

הנשיא טראמפ הכריז בשישי האחרון על מינוי קווין וורש ליו"ר הפד, בכפוף לאישור הסנאט ● וורש, אחד מנגידי הבנק המרכזי בעבר, סבור כי יש צורך ב"שינוי משטר בפד" וב"נקיטת צעדים נוקשים" ● לצד תומכיו הרבים בוול סטריט, יש החוששים שגישתו תביא לטלטלה

סוכנות דירוג האשראי מודי'ס / צילום: Shutterstock, Daniel J. Macy

פיץ' צפויה להצטרף: מאחורי הודעת מודי'ס והאם העלאת הדירוג קרובה

במשרד האוצר קיימו שיחות עם פיץ' ומעריכים כי תיישר קו בשבועות הקרובים בייצוב תחזית הדירוג ● במודי'ס העלו את תחזית הצמיחה של ישראל ל-5%, אבל הדרך חזרה לדירוג שלפני המלחמה עוד ארוכה

אילוסטרציה: Shutterstock

ירידות באירופה ובחוזים העתידיים; הנפט, הכסף והביטקוין נופלים

אורקל מגייסת כ-50 מיליארד דולר ● אנבידיה מדווחת שתוכנית ההשקעה של החברה בהיקף של עד 100 מיליארד דולר ב־OpenAI נעצרה ● בורסת דרום קוריאה נפלה בכ-5% ● מחירי המתכות היקרות ממשיכים לצנוח ● בלומברג: ספקולנטים סינים עזרו לדחוף מעלה את מחירי הזהב והיו הראשונים להפיל אותם

ד''ר פרוסטינג

נונו מימי ברכישה נוספת: קנתה את קונדיטוריית הבוטיק ד"ר פרוסטינג

הקבוצה, בראשות איש העסקים דובב לוינסון, רכשה כבר לפני חודשיים 80% מהשליטה בקונדיטוריה תל אביבית בשם ד"ר פרוסטינג לפי שווי של 1.6 מיליון שקל

שדה התעופה בהרצליה / צילום: נועם הרמן

המס על קרקעות פנויות מתקדם לאישור: מי ישלם ולמה זה עלול להיות בעייתי

מס הרכוש על קרקעות פנויות כלול בחוק ההסדרים לתקציב 2026 ● האם היזמים שקנו לאחרונה קרקעות במכרזי המדינה הגדולים יצטרכו לשלם מיליונים לרשות המסים? ● גלובס עושה סדר

מוחמד ספורי / איור: גיל ג'יבלי

פס הייצור של עו"ד ספורי: כך הפכו התביעות הייצוגיות למנגנון שכר־טרחה

עמותת "היבה" הוקמה כדי לסייע למשפחות במצוקה, אך ביהמ"ש העליון קבע כי נעשה בה "שימוש פיקטיבי" לתביעות ייצוגיות של עו"ד מוחמד ספורי ● כעת מתנהלת נגדו קובלנה משמעתית של ועדת האתיקה ● מודל הפעולה: הגשת עשרות הליכים, הסתלקות שיטתית מוסכמת וקבלת שכר־טרחה - בלי דיון מהותי ובלי פיצוי לציבור ● ספורי בתגובה: "אין שחר לטענות, זה ניסיון ניגוח"