גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

פרופ' גילי רגב יוחאי: "מחוסנים עם פחות נוגדנים הם בסיכון גבוה יותר"

ירידה בכמות הנוגדנים אצל מחוסנים מגדילה את הסיכון שלהם להידבק בקורונה: בשיבא עוקבים מתחילת קמפיין החיסונים אחרי 5,000 עובדי בית החולים שחוסנו, ובודקים את רמות הנוגדנים שלהם על בסיס חודשי ● פרופ' רגב-יוחאי שהציגה את תוצאות המחקר אמרה שכרגע אינה מתכוונת להתחסן בעצמה במנה שלישית ● "אבל אולי עוד שנה אגיד 'איזו טיפשה הייתי'"

נגיף הקורונה / צילום: Shutterstock, creativeneko
נגיף הקורונה / צילום: Shutterstock, creativeneko

פרופ' גילי רב יוחאי מבית החולים שיבא הציגה היום תוצאות של מחקר ראשוני שיפורסם בכתב העת היוקרתי New England Journal of Medicine, לפיו ירידה בכמות הנוגדנים אצל מחוסנים מגדילה את הסיכון שלהם להידבק בקורונה, לעומת מחוסנים עם פרופיל דומה שאצלם לא חלה ירידה בכמות הנוגדנים. המחקר נערך שלושה חודשים אחרי החיסון הראשון, ולכן רלוונטי לווריאנט אלפא, אך רגב-יוחאי מציינת כי ניתן להעריך שהקשר העקרוני בין רמות נוגדנים לבין סיכון לתחלואה למרות החיסון נשמר גם בווריאנטים אחרים.

בשיבא עוקבים מתחילת קמפיין החיסונים אחרי 5,000 עובדי בית החולים שחוסנו, ובודקים את רמות הנוגדנים שלהם על בסיס חודשי. בשלושה החודשים הראשונים שלאחר הקמפיין, למרות החיסון, אומתו 39 עובדים מכלל עובדי בית החולים, מהם לגבי 22 היו נתוני נוגדנים רלוונטיים.

"ציוותנו את אותם 22 מחוסנים שחלו עם 22 מחוסנים אחרים שלא חלו, כאשר לכל אחד מהם היה 'תאום' מבחינת המאפיינים הדמוגרפיים ורמת החשיפה. ראינו שאצל מי שנדבקו, רמות הנוגדנים היו בעת ההדבקה כמחצית מרמות הנוגדנים באותו היום אצל מי שלא חלו. בהשוואה של הנוגדנים בשיא, הסתבר שלמי שלא חלו היו נוגדנים בכמות גבוהה פי 7 בשיא מאשר למי שחלו".

בנוסף, נצפה קשר בין הנוגדנים לבין העומס הנגיפי. "יש ראיות לכך שהעומס הנגיפי משפיע על כמה אותו אדם מדבק".

עוד נתון מעניין הוא כי למרות שנדיר היה שהמחוסנים שאומתו חלו במחלה תסמינית (זה היה, כאמור, בתקופת וריאנט אלפא), הרי שבכל זאת ל-7 מה-39 היו מתסמינים ממושכים: עייפות, שינויים בחוש הטעם והריח, ירידה בכושר הגופני, "והיו ביניהם גם כמה שלא יכלו לחזור לעבודה".

במסיבת העיתונאים לרגל פרסום המאמר נשאלה רגב-יוחאי מה ההשלכה של הנתונים לגבי סוגיית החיסון השלישי, וענתה: "זה לא פרקטי לעשות בדיקה סרולוגית לכל חולה לפני חיסון שלישי. אנחנו גם לא יודעים להצביע על מספר ולומר - זה הסף ממנו אתה כבר לא מוגן. אפשר יהיה לתת המלצות רחבות יותר שהן בקורלציה עם רמות הנוגדנים. למשל, אם נראה כי אצל 50% מבני ה-70 רמות הנוגדנים נמוכות מאוד, אז נמליץ לכל הקבוצה הזו להתחסן".

רגב-יוחאי מציינת כי במחקרים מחו"ל נמצאה עליה בנוגדנים בעקבות מתן חיסון שלישי גם למדוכאי חיסון, "כולל כאלה שלא היה להם בכלל. אין שאלה האם מנה שלישית תקפיץ נוגדנים. יהיו שאלות אחרות - למשל תופעות לוואי". בשיבא החלו לחסן במנה שלישית את מדוכאי החיסון, והכוונה היא לעקוב אחרי רמות הנוגדנים שלהם ואחרי קצב התחלואה שלהם לעומת מי שלא קיבלו מנה שלישית.

רגב-יוחאי מציינת כי סביר שהחיסון שינה משהו במהלך המחלה. "פעם היינו רואים חולה קשה, ואחרי כשבוע פתאום מתדרדר להנשמה. היום אנחנו רואים יותר מצבים של תחלואה קשה שפתאום משתפרת. אולי כאן החיסון התאי נכנס לפעולה".

היא ציינה שבבדיקה שערכה לעצמה, מצאה אצלה נוגדנים בכמות מטרידה, נמוכה מזו בה נדבקו חלק מאותם 39 חסרי מזל. "אני יודעת שאני מועדת למחלה עכשיו", היא אומרת.

אם כך, האם הייתה מוכנה כעת ליטול מנת חיסון שלישית בעצמה? "לא אקח בעצמי ולא אמליץ לצעירים, כי אנחנו לא יודעים מהם תופעות הלוואי. אצל מבוגרים ומדוכאי חיסון הסיכון הוא כל כך גדול והמערכת החיסונית כנראה כל כך חלשה, שזה משתלם. אבל יכול להיות שעוד שנה אומר 'איזו טיפשה הייתי', כי המידע כבר יגיע והסתבר שאין שום בעיה".

עוד כתבות

וול סטריט / צילום: Shutterstock

"לא לבעלי לב חלש": מה צופים מומחי ההשקעות לוול סטריט ב-2026?

מומחי השקעות בוול סטריט מנסים להעריך את כיוון השוק ב־2026 ● רובם מעריכים שנה חיובית, גם אם תנודתית, בזמן שאחד מזהיר מסיכון למיתון שידחוף את S&P 500 כלפי מטה ● BDO: "זה לא שוק לבעלי לב חלש. המניות מתומחרות לשלמות, ויש אפס מרווח לטעויות"

יו''ר דירקטוריון צים יאיר סרוסי והמנכ''ל אלי גליקמן / צילום: איל יצהר, don-monteaux

"להביא ערך לבעלי המניות": ההישג האקטיביסטי בצים

המאבק בין בעלי המניות לדירקטוריון חברת הספנות הגיע לסיומו, וכעת מתכוונים הצדדים לפעול יחד "להביא ערך לבעלי המניות"

שוק באנקרה. / צילום: ap, Burhan Ozbilici

בניגוד לכל הכללים: טורקיה הורידה ריבית בפעם הרביעית, למרות אינפלציה של 31%

נגיד הבנק המרכזי בטורקיה, פתיך קרהאן, הודיע לאחרונה על הורדת ריבית בפעם הרביעית בתוך שנה, וכעת היא עומדת על 38% ● זאת, על אף קצב האינפלציה השנתי שנותר גבוה ● בשנים האחרונות, הכלכלה הטורקית מתמודדת עם שורת אתגרים, בהם מחסור באנרגיה

מי ירכוש את אולפני וורנר ברדרס? / צילום: Shutterstock

עסקת הענק במדיה: בוורנר ברדרס ממליצים לדירקטוריון לבחור בנטפליקס על פני פרמאונט

במכתב לבעלי המניות, וורנר כינתה את הצעתה של פרמאונט "אשליה", העלתה חששות לגבי אמינות ההון המוצע על-ידה ואף הטילה ספק במחויבות של משפחת אליסון למימון העסקה ● "הצעת פרמאונט לא נותנת ערך מספק; תנאי המיזוג עם נטפליקס עדיפים"

שחר סיני, סמנכ''ל קרנות נאמנות פרופאונד בית השקעות / צילום: עמי ארליך

"אחרי שנתיים פנומנליות במניות הפיננסים, זה הזמן להוריד רגל מהגז"

שחר סיני, סמנכ"ל קרנות נאמנות בפרופאונד, ממשיך להעדיף את שוק המניות המקומי על פני חו"ל, ומסמן את מניות הטכנולוגיה, התעשיות הביטחוניות והאנרגיה הירוקה לשנה הקרובה ● למרות השיאים בשוק, הוא מציע "לא להפריע לכסף לעבוד, אבל כן אפשר לצמצם סיכון"

עו''ד יהודה גור, מונה לשותף בפירמת הליטיגציה הבינלאומית קווין עמנואל / צילום: Quinn Emanuel

פירמת הליטיגציה הגדולה בעולם ממנה שותף ישראלי

עו"ד יהודה גור פועל ממשרד הפירמה בניו יורק ומייצג לקוחות בפני בתי משפט פדרליים ומדינתיים, כמו גם מלווה לקוחות ישראלים בהליכים בארה"ב ● בעבר התמחה אצל המשנה לנשיא בית המשפט העליון, השופט עוזי פוגלמן ושימש כעורך הראשי של כתב העת "עיוני משפט" באוני' תל אביב

ד''ר ערן אופיר, מנכ''ל קומפיוג'ן / צילום: יוסי צבקר

מהלך משמעותי ראשון של ערן אופיר בקומפיוג'ן: שינוי הסכם אסטרהזנקה

חברת פיתוח התרופות קומפיוג'ן תקבל 65 מיליון דולר במיידי ועוד 25 אם תעמוד באבן-דרך קרובה יחסית, ומזומנים אלה צפויים להספיק למימון פעילות החברה עד 2029 ● בעבור זאת, במקרה של הצלחת המוצר היא תהיה זכאית לקבל מאסטרהזנקה תמלוגים מעט נמוכים יותר מכפי שנקבע בהסכם המקורי ● המניה מזנקת בבורסה בת"א

ירון קיקוז, בעלים ומנכ''ל פריים אנרג'י / צילום: שחר גל

הגורמים שעלולים לסבך את מכירת השליטה באלומיי לעופר ינאי

מגעים שניהלו בעלי השליטה באלומיי עם מספר רוכשות אפשריותהובילו אחת מהן, פריים אנרג'י, לדווח כי " תפעל לשמירת זכויותיה" ● גם מחזיקי האג"ח של אלומיי בוחנים את צעדיהם לנוכח העסקה עם נופר של ינאי

רו''ח אפי סנדרוב, המנהל המורשה בסלייס ואסף גולדברג, מנכ''ל סלייס לשעבר / איור: גיל ג'יבלי

תביעת ענק חושפת את השיטה בפרשת ההונאה בסלייס

תביעה בסכום של כמיליארד שקל שהגיש המנהל המורשה בסלייס נגד בעל השליטה ונושאי המשרה לשעבר, חושפת את שיטת העבודה בחברת הגמל הקורסת ● מחסכונות שעברו לקרנות עלומות ועד מנהלים שלא עשו דבר ● בעל השליטה: "הטענות יתבררו כלא נכונות"

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

באוצר חוששים: צה"ל בדרך למיצוי מכסת המילואים לכל 2026

לפי ההסכמות התקציביות בין משרד האוצר למערכת הביטחון, מילואימניקים ישרתו מספר מוגבל של ימים בשנה ● אולם, לוחמים קיבלו צווים לינואר 2026 שעוקפים זאת ● האם התקציב בדרך להיפרץ?

וול סטריט, תמשיך להיות ירוקה? / צילום: ap, Mary Altaffer

ירידות בוול סטריט; אורקל נופלת ב-4%, קמטק ונובה במעל 5%

נאסד"ק יורד ב-1.2% ● OpenAI מנהלת שיחות עם אמזון בנוגע להשקעה אפשרית ● וורנר ברדרס דיסקברי ממליצה לדחות את הצעת פרמאונט לרכישתה, מעדיפה את זו של נטפליקס ● אחר שצנחו אתמול - מחירי הנפט קופצים לאחר שהנשיא טראמפ הטיל מצור ימי על ונצואלה ● הביטקוין נסחר ביציבות סביב 86 אלף דולר ● מגמה מעורבת באירופה, לונדון עלתה ב-1%

מאגר הגז לוויתן / צילום: אלבטרוס

ראש הממשלה נתניהו העניק את האישור: עסקת הגז הגדולה עם מצרים יוצאת לדרך

האישור של נתניהו מגיע לאחר הסדרת התנאים בין משרד האנרגיה לחברות הגז, לקראת הרחבת ההפקה ממאגר לוויתן והיצוא למצרים ● התמורה בעסקה: 35 מיליארד דולר

מערכת CUAS של אלביט, נגד כלי טיס בלתי מאוישים / צילום: אלביט מערכות

דיווח: איחוד האמירויות היא הלקוחה המסתורית החדשה של אלביט

לפי דיווח באתר "אינטיליג'נס אונליין", הלקוחה מאחורי העסקה האסטרטגית שנחתמה בנובמבר בהיקף של 2.3 מיליארד דולר היא איחוד האמירויות ● אלביט שמרה על עמימות ביחס לתוכן ההסכם ולמדינה הרוכשת, וציינה רק כי הוא יתפרס על פני שמונה שנים ● העסקה מצטרפת לשורת עסקאות ביטחוניות בהיקפי שיא, על רקע צבר הזמנות שממשיך לטפס

חיילי צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

המתווך האמריקני-פלסטיני חושף: השלב השני של הפסקת האש צפוי להתחיל בחודש הבא

ראש ממשלת קטאר בתום הפגישה עם רוביו:"מדגישים את מחויבותנו לעבוד עם ארה"ב כדי להגן על הסכם הפסקת האש בעזה ולהעבירו משלב לשלב" ● האזהרה של הרמטכ"ל: מאות אנשי קבע פרשו בחודש האחרון ● טראמפ במסיבת חנוכה בבית הלבן: "יש אנשים שמכחישים את ה-7 באוקטובר. לא ניתן לזה לקרות" ● שר החוץ של איראן: מתקני הגרעין שלנו ספגו נזק כבד, אך הידע והטכנולוגיה ברשותנו ● דיווחים שוטפים

נשיא ונצואלה ניקולס מדורו ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: AP - ניקולס מדורו

הסלמה משמעותית: טראמפ הגדיר את המשטר בוונצואלה כארגון טרור

בהסלמה משמעותית בין המדינות, נשיא ארה"ב הכריז על משטר מדורו כארגון טרור ● טראמפ גם הודיע כי "ונצואלה מוקפת לחלוטין בצי המלחמה הימי הגדול ביותר שאי-פעם נפרס בדרום אמריקה", והוסיף: "מורה על מצור מוחלט ומלא על כל מכליות הנפט הנכנסות לוונצואלה והיוצאות ממנה" ● טראמפ איים: "ההלם שהם יחוו יהיה חסר תקדים" ● בקראקס הגיבו: "דוחים את האיום הגרוטסקי"

להיות משפיען טיקטוק עבור המעסיק / צילום: צילומי מסך

מיומנות חדשה ונדרשת בעבודה: להיות משפיען טיקטוק עבור המעסיק

בעבר, מעסיקים שנאו את העובדה שעובדים מעלים פוסטים לרשתות על חיי העבודה שלהם ● עכשיו סטארבקס, דלתא וחברות נוספות מעודדות אותם בעצמן ליצור תוכן - כאסטרטגיה ● העובדים מרוויחים כישורים כישורים חדשים, והמעסיקים נהנים משיווק אורגני

מייסדי נאבן, אריאל כהן ואילן טוויג / צילום: נאבן

בעקבות עזיבה מפתיעה של סמנכ"לית הכספים: מניית נאבן נופלת בחדות

מניית נאבן, שהונפקה בנאסד"ק לפני כחודש וחצי, נסחרת כעת בכחצי משווי ההנפקה ● עם זאת, המנכ"ל מציין: "מעולם לא הייתי אופטימי יותר בנוגע להזדמנויות שיש לפנינו"

מדד תשומות הבניה / איור: גיל ג'יבלי (עיבוד: טלי בוגדנובסקי)

המכות שנופלות על יזמי הנדל"ן אחת אחרי השנייה

ההאטה בענף הולכת ומעמיקה, אך היא לא המכה היחידה שנוחתת על יזמי הנדל"ן ● מדד תשומות הבנייה השלים קפיצה של 5% בשנה, מה שמכביד עוד יותר על צד ההוצאות

הדמיה של מתקן ההשבה המתוכנן / צילום: ג'ני ויינשטיין, אדריכלית נוף

לראשונה בישראל: יוקם מתקן שמייצר חשמל מפסולת

מתקן חדש להשבת אנרגיה מפסולת בגליל המערבי צפוי לקום תוך שלוש שנים ולאתגר את תחנות הכוח ● תמלוגי המוזיקאים זינקו בעשרות אחוזים השנה ל־13.6 מיליון שקל ● רשת סאלח דבאח משיקה סניף ענק מחודש בהשקעה של כ־7 מיליון שקל ● 200 נשים בכירות התכנסו במוזיאון ת"א לכבוד התערוכה "לו נשים היו שולטות בעולם" ● וגם: מינויים חדשים בענפי האנרגיה, הפינטק והבריאות ● אירועים ומינויים

אילוסטרציה: Shutterstock

שוק העבודה הדוק: שיא של שלוש שנים בשיעור המשרות הפנויות

לפי הלמ"ס, סך מספר המשרות הפנויות עלה ל-151,354 בנובמבר, לעומת 150,974 באוקטובר ● המחסור הכבד ביותר בידיים עובדות מצוי בקרב עובדי המכירות