גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה חיובית בוול סטריט; ריסקיפייד זינקה בכ-24% ביום המסחר הראשון

המסחר באירופה ננעל בעליות ● משרד העבודה האמריקאי פרסם את נתוני המאקרו לרבעון השני, ומהם עולה כי קצב הצמיחה השנתי חזר לרמה של 6.5% ● רובין הוד נסחרת לראשונה בנאסד"ק ● עונת הדוחות: היום יפורסמו תוצאות אמזון

וול סטריט / אילוסטרציה: Shutterstock, Bumble Dee
וול סטריט / אילוסטרציה: Shutterstock, Bumble Dee

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

23:00

בורסות וול סטריט ננעלו בירוק: הדאו ג'ונס ומדד הS&P 500 ננעלו בעליות של  כ-0.4%, הנאסד"ק עלה ב-0.1%. מניית ריסקיפייד קפצה בכ-24% ביום המסחר הראשון שלה.

21:30

נמשכות העליות בבורסות ארה"ב: דאו ג'ונס ו-S&P 500 עולים בכ-0.6%, הנאסד"ק מתחזק ב-0.24%. מניית ריסקיפייד מזנקת בכ-27%.

19:28

רובין הוד נסחרת לראשונה בנאסד"ק, בתחילת המסחר המחיר עמד על 38 דולר למניה, וכעת, אחרי ירידה של 3.4%, הוא עומד על 36.6 דולר.


18:50

המסחר באירופה ננעל בעליות. פוטסי טיפס ב-0.9%, קאק הוסיף 0.5% ודאקס עלה ב-0.4%. סטוקס 600 הוסיף 0.5%. המסחר בארה"ב מתנהל בשעה זו בעליות. S&P 500 ודאו ג'ונס עולים ב-0.6% ונאסד"ק מטפס ב-0.5%.

מניית ריסקיפייד מזנקת בכ-32% ביום המסחר הראשון שלה וכעת מחיר מניה עומד על כ-28 דולר. החברה מנפיקה כ-17.3 מיליון מניות במחיר של 21 דולר למניה, גבוה מעט מטווח המחירים המבוקש שהיה 18-20 דולר. היקף הגיוס עומד על 363 מיליון דולר, והוא עשוי לגדול ב-55.1 מיליון דולר נוספים, בהנחה שחתמי ההנפקה יממשו אופציה שיש להם לרכוש מניות נוספות במחיר ההנפקה תוך 30 יום. 

18:10

העליות בוול סטריט מתחזקות: דאו ג'ונס ו-S&P 500 עולים שניהם ב-0.6%, נאסד"ק מתחזק ב-0.5%.

ננו-ויברוניקס הישראלית מזנקת ב-49.2%.

17:15

המסחר בוול סטריט ממשיך להתנהל במגמה חיובית: הדאו ג'ונס עולה ב-0.47%, ה-S&P 500 ב- 0.38%, והנאסד"ק מוסיף 0.18%.

חברת הביוטק Atreca מתרסקת במעל ל-30%, זאת בעקבות פרסום תוצאות מחקר.

16:30
המסחר בארצות הברית נפתח כעת במגמה חיובית. דאו ג'ונס מטפס ב-0.5%, S&P 500 מוסיף 0.3%, ונאסד"ק עולה ב-0.1%.

סיטריקס סיסטמס צונחת ב-16.9%.  קוואלקום  עולה ב-4.3%, ופייפאל  מאבדת 6.1%.

15:55

נתוני המאקרו של ארה"ב לרבעון השני מצביעים על צמיחה בקצב שנתי של 6.5% - כמו בימים שלפני מגפת הקורונה. עם זאת, הציפיות של האנליסטים היו לנתונים גבוהים משמעותית, לרמה של 8.5%.

בתוך כך, מספר הבקשות לדמי אבטלה ירדו בשבוע שעבר, מה שמעיד על כך ששוק העבודה האמריקאי ממשיך להתאושש למרות התפשטות זן הדלתא. מספר התביעות הסתכמו ב-400 אלף ב-24 ליולי, ירידה של 24 אלף בהשוואה לשבוע הקודם, וקצת מעל ההערכות המוקדמות שדיברו על כ-385 אלף בקשות.

14:57

סמסונג פרסמה את תוצאותיה לרבעון השני והכתה את התחזיות. יצרנית השבבים והסמארטפונים רשמה זינוק של 54% ברווח התפעולי (שעמד על 12.6 טריליון ין, כ-11 מיליארד דולר), התוצאה החזקה ביותר זה שנתיים, בין השאר הודות למחסור בשבבים שהביא לעלייה בביקושים ובמחירים.

החברה רשמה רווח למניה של 12.6 דולר (1,391 ין) לעומת תחזיות של 11.6 דולר רווח למניה. ההכנסות הרבעוניות הגיעו ל-578 מיליארד דולר, בעוד שבשוק ציפו שתגיע ל-564 מיליארד דולר.

14:10

העליות באירופה מתחזקות. מדד דאקס עולה כ-0.5%, הפוטסי מתחזק בקרוב ל-1% וקאק מתקדם 0.8%. גם באמסטרדם, מדריד, מילאנו ווינה נרשמות עליות.

בולטות לחיוב המניות של הבנקים האירופאיים, ובראשם דויטשה בנק  שמתחזק ב-3.8%. הבנק הצרפתי קרדיט אגריקול  מטפס גם הוא בכ-2%, ובלונדון נרשמות עליות אצל לוידס , ברקליס , סטנדרט צ'רטרד  ו-HSBC. בריטיש טלקום ממשיכה לצנוח ומאבדת כבר 8%.

המסחר בחוזים העתידיים בוול סטריט מאותת על עליות קלות בפתיחת המסחר, כאשר החוזה על הדאו ג'ונס עולה ב-0.4% ועל S&P 500 עולה ב-0.2%. החוזה על הנאסד"ק יורד 0.1%.

מה צפוי לפייסבוק  בהמשך השנה? דן בינשטוק, מנהל השקעות בפעילים ניהול תיקי השקעות, התייחס לדוחות שענקית הטכנולוגיה פירסמה אמש, שבהם הוצג שיפור בהכנסות בין השאר על רקע גידול תקציבי הפרסום של החברות. "החברה ציינה שתהיה האטה בצמיחה בהכנסות הרבעון השלישי והרביעי השנה, בהשוואה לרבעונים המקבילים אשתקד, על רקע הצמיחה החזקה בחציון השני של 2020. כמו כן, החברה הודיעה כי תהיה ירידה ביכולות מיקוד המודעות שלה למשתמשים בהמשך, בעקבות עדכון של מערכת ההפעלה במכשירי אפל, אשר תשבש את האופן שבו פייסבוק מקבלת ומעבדת מידע על המשתמשים".

12:32

מגמה חיובית בחוזים העתידיים. החוזים על דאו ג'ונס עולים ב-0.3%, על S&P 500 ב-0.1%. החוזה על הנאסד"ק עדיין נסחר בירידה קלה.

בשוק הסחורות נרשמות עליות קלות, ונפט מסוג WTI עולה ב-0.6% לרמה של 72.8 דולר לחבית, ונפט מסוג ברנט עולה ב-0.7% לרמה של 74.2 דולר לחבית.

באירופה המסחר נמשך המומנטום החיובי.

11:50

הבורסות באירופה ממשיכות להתנהל במגמה חיובית, כאשר דאקס עולה 0.2%, פוטסי מתחזק ב-0.6% וקאק מתקדם 0.8%.

בצרפת בולטות מניות אורנג' (שמאבדת 3%), איירבוס (שמזנקת 4%) ודנונה שעולה ב-5.5%. בבריטניה, בריטיש טלקום נחתכת ב-7%, רולס רויס מתחזקת.

11:20

יום המסחר באסיה הסתיים בעליות שערים. מדד שנחאי עלה ב-1.5%, מדד שנזן התקדם 3% והבורסה בהונג קונג התחזקה ב-3.2%. גם בסידני, טייוואן ודרום קוריאה נרשמו עליות.

חברת Align טכנולוגיות , שמעסיקה בישראל כ-500 עובדים, פרסמה את דוחותיה לרבעון השני של 2021. החברה רשמה הכנסות שיא של למעלה ממיליארד דולר ברבעון - זינוק של 187% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. ההכנסות ממערכות ההדמיה iTero (המפותחות בארץ) זינקו בלמעלה מ-200%. רווחי החברה עמדו על 242 מיליון דולר לעומת הפסד של 27 מיליון דולר ברבעון השני של 2020.

10:25

יצרנית התרופות אסטרהזנקה  פרסמה דוחותיה הבוקר, ולפיהם עקפה את תחזיות האנליסטים בשוק. בעוד שהצפי היה 45 סנט רווח למניה, החברה רשמה רווח של 90 סנט למניה. כמו כן, ההכנסות עמדו על 8 מיליארד דולר לעומת צפי ל-7.4 מיליארד דולר.

10:15

יום המסחר באירופה נפתח בעליות שערים. מדד דאקס נסחר ביציבות עם תנודות קלות מעלה, הפוטסי מתקדם 0.5% וקאק עולה ב-0.7%.

בריטיש טלקום נחתכת בקרוב ל-5% בלונדון, על אף שדיווחה על עלייה של 3% ברווחים המתואמים (נתון טוב יותר מהתחזיות). יחד עם זאת, הכנסותיה עמדו על 5 מיליארד ליש"ט, ירידה של 3% ומתחת לציפיות השוק.

הבורסה ביפן ננעלה בעלייה של 0.7%, כאשר ניסאן קפצה 5.7% במחזור מסחר גבוה מאוד לאחר דוחות רבעוניים חזקים מאוד. קבוצת סופטבנק עלתה 4%.

8:10

מסכים ירוקים בבורסות אסיה. בהמשך לנעילה חיובית אתמול, גם היום מדד האנג סנג ממשיך בהתאוששות ומטפס בכ-2.7%. גם בסין נרשמות עליות כאשר שנחאי עולה 2% ושנזן מטפסת 2.4%. ביפן, מדד הניקיי מתקדם 0.7%. 

ניסאן מזנקת בטוקיו לאחר שפירסמה את תוצאותיה לרבעון שהסתיים בסוף יוני, מהן עולה שהרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות היה 114.5 מיליארד ין (כמיליארד דולר ארה"ב), בהשוואה להפסד של 285.6 מיליארד ין בשנה שעברה. ההכנסות עברו את ה-2 טריליון ין (18.2 מיליארד דולר), כמעט פי שניים מהשנה שעברה (1.1 טריליון ין).

ענקיות הטכנולוגיה בארה"ב ממשיכות להכות את התחזיות, כאשר אתמול פייסבוק  דיווחה על זינוק של 56% בהכנסותיה ברבעון השני של השנה. התחזיות בשוק צפו רווח של 3.04 דולר למניה (לעומת 1.80 דולר ברבעון השני של 2020), ובפועל הרווח למניה זינק ל-3.61 דולר, כאשר הרווח הנקי של החברה הכפיל את עצמו ועמד על 10.39 מיליארד דולר.

היום, בין השאר, יפורסמו בארה"ב התוצאות הכספיות של אמזון , מסטרקארד , נסטלה  ועוד. מחר יפורסמו דוחות ברקשייר האת'וויי , פרוקטר אנד גמבל , אקסון מובייל , שברון , קטרפילר  ועוד.

גם באירופה עונת הדוחות בשיאה, והיום יפורסמו בלונדון התוצאות של אסטרה-זנקה , רויאל דאטץ' , לוידס , בריטיש טלקום ועוד. בפריז יפורסמו דוחות לוריאל , סאנופי , איירבוס , דנונה  ואורנג' , ומחר יפורסמו דוחות הרמס , שניידר אלקטריק  ורנו .

באסיה יפורסמו היום תוצאותיהן של סמסונג, פנסוניק, פוג'יטסו, LG, קיה, יונדאי ועוד.

אמש החליט הפדרל ריזרב, כצפוי, להותיר את הריבית בארה"ב ללא שינוי ברמה האפסית (0.25%) שבה היא נמצאת מאז מרץ אשתקד. גם היקף רכישות האג"ח החודשי, שעומד על כ-120 מיליארד דולר, לא ישתנה בינתיים. 

החוזים על המדדים בוול סטריט נסחרים הבוקר במגמה מעורבת, כאשר הדאו מתחזק קלות אך הנאסד"ק צפוי לרדת. בגזרת האג"ח נרשמה ירידה קלה בלבד, וכעת התשואה לאיגרת ל-10 שנים עומדת על 1.24% - לעומת 1.25% טרום החלטת הריבית.

בשוק הקריפטו נרשמות עליות מתונות, כאשר הביטקוין נד סביב 40 אלף דולר.

עוד כתבות

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ ונשיא סין שי ג'ינפינג, בימים טובים יותר / צילום: ap, Susan Walsh

סין מהמרת שתוכל לנצח במלחמת סחר, והולכת ראש בראש עם טראמפ

מנהיג סין חושב שנשיא ארה"ב יתקפל לפני שיוציא לפועל מכסים חדשים שיפגעו בשווקים ● היחסים בין המעצמות מתוחים, אך נראה כי שני הצדדים מאותתים על רצון להגיע להסכמה כוללת

אילוסטרציה: Shutterstock

לקראת מיסוי על קרנות ההשתלמות? איך יעבוד המהלך, ומי ייפגע

באוצר נחושים לקדם מחדש את המיסוי על קרנות ההשתלמות - הפעם באמצעות הנמכת תקרת ההפקדה ●  כיצד ישפיע המהלך על כספי החוסכים, והאם יש לו בכלל היתכנות לעבור? ● גלובס עושה סדר

AirPods Pro 3 של אפל / צילום: יח''צ

אפל משיקה אוזניות חדשות. האם הן שוות 1,170 שקל?

שלוש שנים חלפו מאז השיקה ענקית הטכנולוגיה אפל את אוזניות הפרו האחרונות שלה ● כעת מגיע ה–AirPods Pro 3 - מוצר מעולה, אך עם חידושים מינוריים ותג מחיר גבוה

סוכנות דירוג האשראי מודי'ס / צילום: Shutterstock, Daniel J. Macy

חברת מודי'ס: ההסכם בעזה "חיובי לדירוג" של ישראל - אבל הסיכון עדיין גבוה

"ההסכם חיובי לאשראי עבור ישראל", נכתב בסקירה שפרסמה מודי'ס אתמול, אך גם הזהירה: "הסיכונים נותרים גבוהים שההסכם לא ייושם במלואו" ● דירוג האשראי של ישראל נותר על Baa1 עם תחזית שלילית

בית זיקוק אשדוד / צילום: רפי קוץ

התקלה בבתי הזיקוק באשדוד: איך תפח הנזק ביותר מ־100 מיליון שקל

התקלה בבית זיקוק אשדוד בעקבות נפט מזוהם מאזרבייג'ן, הובילה תחילה להערכת נזק של עשרות מיליוני דולרים ● לאחר שלושה חודשים, הנזק כבר הגיע ל־130 מיליון דולר במצטבר ● וגם: כך באירופה הצליחו להתמודד עם תקלה דומה

פנסיה (אילוסטרציה) / צילום: Shutterstock

ציון מעולה לפנסיה שלכם: החמישית באיכותה בעולם

מערכת הפנסיה הישראלית מדורגת חמישית בעולם בדירוג מרסר לשנת 2025, וזוכה לציון A – לצד מדינות כמו הולנד ודנמרק ● ובכל זאת, מהדו"ח עדיין עולות כמה נקודות לשיפור

קופרה טווסקאן VZ / צילום: יח''צ

זה הקרוס אובר המהנה ביותר לנהיגה שפגשנו. כמה תשלמו עליו?

קשה להאמין, אבל הקרוס־אובר האירופי והמהנה ביותר לנהיגה שבו פגשנו עד היום מיוצר בסין ● קופרה טווסקאן VZ הוא רכב מרווח, בנוי היטב ומעוצב כמו עמדת גיימרים ומחירו בפלח תחרותי למדי ● מבחן דרכים

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה שלילית בתל אביב; מדד הבנקים נפל בכ-3.5%, מדד הביטוח ב-2%

מדד ת"א 35 ירד בכ-1.1% וב-2.2% השבוע ● סיכום תקופת החגים: מדד ת"א 35 ומדד ת"א 125, זינקו בשיעורים של כ-6% ושל כ-7% בהתאמה ● פרמיית הסיכון של ישראל ירדה לתקופת טרום המלחמה ● המניות שנצצו בימי "חרבות ברזל" ממשיכות לאבד גובה, עם ירידות של ארית תעשיות, אלביט ואל על

אלכס בואזיז ושואו וואנג, מייסדי DEEL / צילום: DEEL

שווי של 17 מיליארד דולר: הסטארט-אפ הישראלי-אמריקאי יוצא בגיוס ענק

חברת דיל, שפועלת בתחום משאבי האנוש, מספקת פלטפורמה לניהול עובדים ותשלומים גלובליים ● מוקדם יותר השנה הוערכה דיל ב־12.6 מיליארד דולר, כשקרנות ג'נרל קטליסט ומובדאלה רכשו מניות ב־300 מיליון דולר ממשקיעים מוקדמים

אלי פודה / צילום: קונסטנטין גרוסמן

החוקר שמסביר: מה מחפשת אינדונזיה בישראל ומה הסיכוי של חמאס לשרוד

המחיר של היעדרות נתניהו מהוועידה בשארם, השליטה של חמאס בשטח גם היום, סלידת הפלסטינים מטוני בלייר והקלף של ישראל מול אינדונזיה בדרך לכינון היחסים ● פרופ' אלי פודה, חוקר המזרח התיכון כ-30 שנה, קורא את האותיות הקטנות בהסכם טראמפ

חיילי מילואים בצפון הארץ / צילום: דובר צה''ל

כרטיס האשראי "פייטר" ללוחמי מילואים: מה הוא יציע בתום המלחמה?

כרטיס המועדון "פייטר" ללוחמים - תוצר של שיתוף פעולה בין משרד הביטחון, משרד האוצר וצה"ל - עלה לכותרות פחות מחודש לאחר השקתו עקב צמצום שחל בהטבות שהוא מקנה ● האם סיום המלחמה מבשר על שינויים נוספים שיחולו בהמשך? גלובס עושה סדר ● חוזרים מהמילואים, פרויקט מיוחד

יירוטים של כיפת מגן מספינת סער 6 / צילום: תע''א

הלייזר יגיע גם לספינות של חיל הים: "עוד לא ראינו את כל היכולות"

ישראל כבר הוכיחה חדשנות באוויר וביבשה, אך היכולות בים בחלקן לא נחשפו ● סא"ל ה', ראש ענף ים במפא"ת במשרד הביטחון, מפנה זרקור לאתגרים בזירה הזו, מסבירה למה חשוב לעבוד עם סטארט־אפים, ומצהירה: "חלק מהיכולות נראה רק בהמשך"

הצוואות החדשות  של הישראלים / צילום: Shutterstock

מספר הצוואות שהופקדו בשנה החולפת קפץ. מה עומד מאחורי התופעה?

מספר הצוואות שהופקדו אצל רשם הירושה בשנה החולפת קפץ ב־32% בהשוואה לשנה שקדמה למלחמה ● חיילים צעירים שחששו שלא יחזרו מהשטח, מילואימניקים שמסדירים את חלוקת הרכוש בין האישה והילדים, וציבור שמבין שהמציאות השתנתה: מאז ה־7 באוקטובר יותר ויותר ישראלים נערכים לתרחיש הגרוע ביותר

נתניהו וטראמפ בכנסת. ''לראש הממשלה יש עוד נשק סודי, רון דרמר'' / צילום: ap, Evelyn Hockstein

רה"מ נתניהו והנשיא טראמפ שוחחו על הצעדים הבאים בעזה

נתניהו בדיון המצומצם שמתקיים כעת: ״אני יודע בדיוק בכמה חללים החמאס מחזיק, ואם לא נקבל אותם - ישראל תדע לפעול בהתאם״ ● גשש צה״ל שנפל בקרב ומי שהייתה האישה החטופה האחרונה בעזה יובאו למנוחות ● דיווח ברויטרס: נשיא סוריה א-שרע ביקש מפוטין את תמיכת רוסיה נגד העמדה של ישראל ליצירת אזור חיץ רחב בדרום סוריה ● שורד השבי מתן אנגרסט: "אני מוכן להיכנס עכשיו לעזה להחזיר את החללים" ● עדכונים שוטפים 

בכמה נמכר צמוד קרקע בהרצליה הירוקה? / צילום: שני גנץ

ירידה של 700 אלף שקל: בכמה נמכר צמוד קרקע בהרצליה הירוקה?

צמוד קרקע עם חמישה חדרים ושתי גינות נמכר ב-4.9 מיליון שקל אחרי שעמד כשנה על המדף ● "השוק בהרצליה כרגע איטי, וזה משחק לטובת הרוכשים", אומר מי שייצג את הקונים בעסקה ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון

הדמיית פרויקט של גינדי גלובל בקפריסין / צילום: סייברקו

נצלו את הרגש הפטריוטי להתעורר גם מהפנטזיה על דירה בקפריסין או ביוון

שנים של פחד, ריבית גבוהה ומחירי דירות בלתי אפשריים הפכו את החלום על "מקלט נדל"ני" מעבר לים לטרנד לאומי ● עכשיו, כשהמציאות הישראלית מתבהרת והרגש גובר על הפחד, הגיע הזמן לבחון אם יש בכלל היגיון כלכלי מאחורי ההימור על דירה בקפריסין, יוון או פלורידה

ג'וליה הארטלי־ברואר / צילום: Reuters, PA Images

העיתונאית שמציגה את הצד הישראלי לבריטים: "בשביל הרבה אנשים, עובדות לא חשובות. הרגשות חשובים"

העיתונאית ג'וליה הארטלי־ברואר סבורה שהאנטישמיות בבריטניה מסוכנת, ומדברת בתקשורת על ההטיה נגד ישראל ועל מה שהיא למדה מהביקור בארץ ● "ממשלות המערב אוהבות לחשוב שיש להן הרבה מה ללמד את ישראל, אבל לישראל יש הרבה יותר מה ללמד אותנו"

הערבה / צילום: יח''צ

הערבה מתבססת כיעד אטרקטיבי: הקיבוץ והמלון שזכו בהכרה עולמית

קיבוץ נאות סמדר נבחר לרשימת Best Tourism Villages של ארגון התיירות העולמי של האו״ם - ומצטרף בכך לרשימה מצומצמת של 250 כפרים ברחבי העולם שנבחרו בזכות קידום תיירות בת קיימא, קהילתיות ושימור תרבותי ● גם מלון Six Senses שחרות נבחר השבוע לאחד מעשרת אתרי הנופש הטובים במזרח התיכון

המגה–ריזורט של קים ג'ונג און / צילום: ap, Jon Chol Jin

הכניסה לרוסים בלבד: הצצה לריזורט של אחד הדיקטטורים הגדולים בעולם

מנהיג קוריאה הצפונית מנסה להוכיח לבני עמו שגם הם יכולים ליהנות, למרות ערימת הסנקציות ● באתר הנופש היוקרתי שחנך, שמנסה ליצור תדמית של מדינה מודרנית ועשירה, יש חופים לבנים, מים צלולים ואוכל בשפע ● אלא שהאורחים היחידים שמורשים להיכנס הם רוסים ● ולמה מוכרים שם דגם של טיל בליסטי ב-500 דולר?

מסעדת מלכה של איל שני / צילום: אנטוליו מיכאלו

החריימה מושלם, השניצל מתפרץ והקינוח אגדי - אבל משהו חסר

בבית האוכל מבית איל שני מבקשים להיות בו זמנית גם מסעדת שף עכשווית וגם ליצור אווירת חאפלה, ולא תמיד זה מצליח להתיישב יחד