גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מפורסמים ומשקיעים: גם אברי גלעד נכנס ליזמות

גלעד ייקח חלק בסטארט-אפ החינוכי DAATA המפתח את פלטפורמת הלימוד Brain Station, וישמש כחבר בוועדה המייעצת של החברה; גלעד אף רכש מניות של החברה ● וגם: משרד התיירות מחפש סמנכ"ל/ית שיווק ● אירועים ומינויים   

גם אברי גלעד נכנס ליזמות / צילום: גל חרמוני
גם אברי גלעד נכנס ליזמות / צילום: גל חרמוני

הזמר יוני בלוך הקים את הסטארט-אפ אקו, מגיש הטלוויזיה אביב פרנקל ייסד את אנרוט, לא מעט בכירים ביטחוניים הצטרפו כמשקיעים במיזמי קנאביס, וכעת גם מגיש הטלוויזיה אברי גלעד מצטרף לעולם היזמי. גלעד ייקח חלק בסטארט-אפ החינוכי DAATA המפתח את פלטפורמת הלימוד Brain Station, וישמש כחבר בוועדה המייעצת של החברה.

גלעד יפעל לקידום הפלטפורמה והשקתה בישראל ובעולם, וישתף פעולה עם המייסדים, דב רוטשטין ודרור אלוני, מנהל הגימנסיה העברית הרצליה לשעבר. גלעד אף רכש מניות בחברה.

בדאטה, שהוקם ב-2018, מפתחים פלטפורמת לימוד דיגיטלית מבוססת בינה מלאכותית וחיישנים מתקדמים, בשילוב משחקים חברתיים וחלקים מוחשיים. הפיתוח מאפשר לימוד חווייתי ומאתגר, דיפרנציאלי ועצמאי, פיתוח מיומנויות ועבודת, והוא כולל התאמה ייחודית לילדי החינוך המיוחד ולילדים על הרצף, יחד עם פיתוח עתידי המותאם גם לגיל השלישי.

"כמי שחינוך בראש מעייניו, והניכור שגורמים המסכים לילדים מטריד אותו מאוד, אני שמח להצטרף ליוזמת השולחן החכם, שהוא אמנם סוג של מסך, אבל עם בשורת החיבור", אומר גלעד. "הפיתוח הזה מחבר ילדים ללמידה, למשחק ולשיתוף פעולה סביב שולחן, שהוא בעצם מסך חכם מאוד באופן שלא הכרנו עד כה.

"אחרי שהשולחן הגיע לניסיון אליי הביתה, ובנותיי וחברותיהן התנסו בו, הבנתי שניתן להשתמש במסך כדי לייצר עשייה משותפת, גם במרחב הדיגיטלי וגם במרחב המעשי. אני בטוח שהמיזם ישנה מהותית את היחסים בין ילדים ובני נוער".

החברה, הפועלת בתחום האד-טק (חינוך טכנולוגי), נמצאת בימים אלו בהליך גיוס הון באמצעות פלטפורמת השקעות ההמונים פיפלביז. החברה בחרה בגיוס במודל אנג'לים, כך שרק 35 משקיעים בסכומי השקעה גבוהים יכולים להשקיע במיזם. על פי הצהרת החברה, היא שואפת להיות מופצת בשוק הפרטי בכל משק בית, והמטרה היא להנפיק בבורסה ב-2024.

קרדיט: גלית חתן

אזור התעשייה

לשווק את ישראל

תיירים אין, אבל היערכות יש: משרד התיירות מחפש סמנכ"ל/ית שיווק, שלוש שנים אחרי שהתפקיד לא אויש. המשרד פרסם מכרז לאיתור מועמד, בתקווה להחזיר את המספרים שלפני הקורונה.

התפקיד כולל ניהול קמפיינים בינלאומיים, לרבות בזירה הדיגיטלית, ניהול כ-20 לשכות תיירות ברחבי העולם ואירוח אלפי מובילי דעה, בהם עיתונאים ובלוגרים בישראל. לפני המגפה עמד תקציב השיווק במשרד התיירות על יותר מחצי מיליארד דולר, אך עדיין לא ברור מה יהיה התקציב שיועמד לשווק את ישראל בעולם כעת.

מאז עלה המכרז בימים האחרונים נשלחו כ-100 קורות חיים של מועמדים ומועמדות לתפקיד. זוהי המשימה האחרונה של מנכ"ל משרד התיירות בתשע השנים האחרונות, אמיר הלוי, שבקרוב יסיים את תפקידו. הלוי משמש מאז 2018 גם כסמנכ"ל השיווק, ויישם אסטרטגיה שיווקית ששיקפה חשיבה אחרת באשר להבאת תיירים לישראל, עד למספר השיא של 4.55 מיליון תיירים ב-2019. שנת 2020 התחילה במומנטום חיובי, שחזה שיא של 5 מיליון תיירים - אך כידוע משבר הקורונה קטע את התוכניות.

לדברי הלוי, "בטרם אעביר את השרביט לבא אחריי, הבאת סמנכ"ל שיווק מהמעלה הראשונה היא מטרה בפני עצמה, כדי להוציא את ישראל מהמשבר התיירותי שאליו נקלעה בעקבות נגיף הקורונה. השארת התשתיות הנכונות לאנשי המקצוע היא הדבר המהותי ביותר בימים אלה, וכך ייעשה".

קרדיט: מיכל רז-חיימוביץ'

צעד יפני

אם לא בספורט, אולי בפודטק: אג'ינומוטו, מחברות המזון הגדולות ביפן, הודיעה שתחל לשווק מוצר המבוסס על מנקאי, צמח מים הנחשב סופרפוד, בפיתוח ישראלי של חברת הינומן. זהו אמנם מוצר ראשון, אך החברות חתמו על שיתוף פעולה ארוך טווח לפיתוח מוצרים מועשרים בצמח הירוק, שנמכר במרכולים בישראל. 

אג'ינומוטו גם השקיעה בחברה במהלך השנים האחרונות, בסכום מצטבר של כ-23 מיליון דולר. נציין כי ההשקה ביפן מצטרפת להכרזה לאחרונה של חברת שטראוס על שיתוף פעולה בלעדי עם הינומן בשילוב המנקאי בקטגוריות מזון שונות של החברה בישראל.

למרבה הפלא, המוצר הראשון שהינומן הישראלית תמכור ליפנים הוא תה: אג'ינומוטו ישווקו אריזה הכוללת 30 שקיקי מנקאי, כמשקה שמיועד לצריכה יומיומית. החברה מציינת על גבי האריזה כי הוא מכיל כשליש מתצרוכת הירקות היומית המומלצת על ידי משרד הבריאות היפני.

זוהי בשורה טובה להינומן הישראלית, שמצליחה לפלס את דרכה בשוק היפני בעזרת חברה ציבורית שנסחרת בבורסה של יפן לפי שווי של כ-14.5 מיליארד דולר, וברשותה יותר מ-120 מפעלים בכ-130 מדינות. לפי הינומן, פלח השוק האפשרי שלה ביפן נאמד בכ-700 מיליון דולר בשנה.

עד היום לא רשמה הכנסות משמעותיות, ולאחרונה הודיעה כי היא מבקשת לבצע הנפקה בבורסה לפי שווי של 100 מיליון דולר, לאחר שצברה הפסדים של כ-48 מיליון דולר.

קרדיט: שני אשכנזי

זינוק בביטוחי סייבר

מאז פרוץ הקורונה נרשמה עלייה משמעותית במספר אירועי הסייבר בארץ ובעולם, מה שהוביל לזינוק גם במחירי הביטוח. מהשוואה שערכה חברת At Bay הישראלית בין גובה הפרמיות בסוף יוני 2020 לעומת היום, עולה שבענפים המסורתיים - תעשייה ותשתיות - נרשם הזינוק החד ביותר: כ-200%, כלומר פי שלושה.

לדברי רומן יצקוביץ', מייסד וסמנכ"ל ריסק בחברה, מדובר בענפים שבעבר כמעט שלא היו יעד לתקיפות, אולם מכיוון שמערכות המיחשוב בהם "ותיקות" ועם רמת הגנה נמוכה, החברות בענף מהוות כר נרחב לפעולה עבור האקרים - בוודאי בהשוואה לחברות ההייטק. חלקן גם לא מעסיקים מנהלי אבטחת מידע ומיחשוב פנימיים, ולעיתים אינן מצליחות למצוא ביטוח גם בתעריפים גבוהים - מאחר שאינן עומדות בתנאי הסף של המבטחים.

טיפוח הסביבה

מפחיתה את הפלסטיק: מותג הטיפוח הניו-יורקי קילס Kiehl's משיק לראשונה שקיות מילוי העשויות מחומר ממוחזר, לארבעה מוצרים פופולריים של החברה. את השקיות ניתן יהיה להשיג בחנויות החברה בארץ, ועל פי החברה, הן חוסכות בממוצע 80% יותר פלסטיק ממוצר חד פעמי של קיל'ס, ומכילות כמות גדולה פי 2 עד 5 מבקבוק רגיל של 250 מ"ל. בנוסף משיקה החברה בקבוק רב שימושי העשוי מ-100% אלומיניום, המתאים גם הוא למילוי מוצרים.

חדשות טובות

חברת סינופסיס ישראל תרמה כ-30 מחשבים ניידים של עובדי החברה לנערי ונערות פנימיית נווה הדסה, שרבים מהם מגיעים מרקע משפחתי-חברתי קשה.

חברת ווסטרן דיגיטל ערכה מסיבת בני ובנות מצווה לילדי בית הנוער "קדימה" בכפר סבא, המופעל על ידי עמותת לשובע. זו השנה ה-15 שהחברה מאמצת את ילדי בית הנוער, ומלווה אותם במגוון פרויקטים לאורך השנה.

ארגון FIDF ערך השבוע, לנוכח החום הכבד, מבצע חלוקת ארטיקים וחטיפים לחיילי צה"ל ומג"ב בעשרות בסיסים בכל רחבי הארץ. במבצע, שנערך בשיתוף "יחד למען החייל", השתתפו חמש ניידות ממותגות שעברו בין הבסיסים, המוצבים בגבולות והמעברים, וחילקו ללוחמים כ-45 אלף ארטיקים ואלפי חטיפים. כל המוצרים נתרמו על ידי תומכי הארגון בארה"ב, במטרה לעודד את חיילי צה"ל ולהודות להם על עשייתם למען ביטחון המדינה.

מבצע חלוקת ארטיקים וחטיפים לחיילי צה"ל ומג"ב / צילום: אורי שמש

אגף הלקוחות העסקיים של חברת סלקום ניהל השבוע הפנינג קיץ לילדי "שלווה" בתל חי, בהשקעה של כמה עשרות אלפי שקלים. ההפנינג כלל מתנפחים, תותח קצף, שולחנות משחקים, דוכני מזון, דוכני יצירה ועוד. בנוסף חולקו לילדים תיקים ושרביטים. בסך הכול השתתפו באירוע כ-150 ילדים בעלי צרכים מיוחדים ו-150 מלווים.

בשבת הקרובה (31.7) תיפתח בגלריה GH - גבעת חביבה לאמנות - תערוכת צילום קבוצתית של קבוצת "בעיניים אחרות", הכוללת בני נוער ערבים ויהודים. במהלך שנת הקורונה הם למדו יחד צילום, בעיקר דרך הזום. כעת הם מציגים תערוכה משותפת סביב יצירת האמנות "הסעודה האחרונה" של לאונרדו דה וינצ'י. את התערוכה אצרו ג'ינאן שרוף חלבי ודנה פרידלנדר אורן, והיא תתקיים עד ה-21.8.21.

תערוכת צילום קבוצתית של קבוצת "בעיניים אחרות" / צילום: קבוצת בעיניים אחרות 21

עוד כתבות

המעבר הגדול של צה''ל לדרום / איור: גיל ג'יבלי

צה"ל מתחיל להעביר את אגפי המודיעין והתקשוב לנגב, ללא פתרונות תחבורה או דיור

18 שנה לאחר החלטת הממשלה, המעבר של אגפי המודיעין והתקשוב לנגב יתחיל בהדרגה בחודש הבא ● במסגרתו, אלפי חיילים ואנשי קבע יחלו לשרת בדרום, ומאות דונם במרכז יפונו לטובת מסחר ומגורים ● אלא שהתקציבים לפתרונות תחבורתיים ולדיור נותרו על הנייר או טרם יושמו בשטח, ובדרום מזהירים: אנו רחוקים מלהיות מוכנים

מנכ''ל ביג חי גאליס (מימין) ומנכ''ל טרמינל X ניר הורוביץ (משמאל) / צילום: יח''צ

בהשקעה של מיליון שקל: מותג האופנה פתח לראשונה חנות פיזית

אחרי חמש שנות פעילות, מותג האופנה‑אקטיב לנשים STRONGFUL מבית טרמינל X פתח חנות במתחם ביג פאשן גלילות ● חברת One Digital Marketing ערכה אירוע בנושא הטרנדים הדיגיטליים של 2026 ● וגם: אלו הזוכים בפרס רוטשילד ● אירועים ומינויים

חזית המדע / צילום: Shutterstock

מחקר על מאות מיליוני תאי זרע מערער על אחד מעקרונות היסוד של האבולוציה

חוקרים מאוניברסיטת חיפה, הטכניון ואוניברסיטת גאנה גילו שבניגוד לתפיסה המקובלת כיום במדע, מוטציות גנטיות אינן אקראיות וייתכן שהן מושפעות מתהליך של למידה ● יכולות להיות לזה השלכות על האופן שבו נתגונן מפני מחלות בעתיד

יירוט של מערכת כיפת ברזל / צילום: דובר צה''ל

בהיקף של מיליארדים: משרד הביטחון חתם על חוזה חדש עם רפאל

משרד הביטחון חתם היום (ה') על חוזה ענק עם חברת רפאל להרחבת הייצור של כיפת ברזל ● החוזה נחתם כחלק מחבילת הסיוע האמריקאית למלחמה, שכללה חבילה של 5.2 מיליארד דולר לחיזוק מערכות ההגנה האווירית של ישראל

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

באוצר מציגים הצעה למס חדש על הבנקים: כך הוא יעבוד

צוות משותף של משרד האוצר ובנק ישראל, לבחינת הטלת מס מיוחד על הבנקים, פירסם היום את מסקנותיו להערות הציבור ● החלופה המומלצת היא למס רווח דיפרנציאלי על רווחים של הבנקים העולים על 50%, בהשוואה לממוצע הרווחיות שלהם בשנים בהן סביבת הריבית הייתה נמוכה

לפני המלחמה עם איראן: פגישות סודיות של מדעני גרעין ברוסיה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: רוסיה ניסתה לסייע לאיראן בפיתוח נשק גרעיני, גרמניה נמנעה לראשונה בהצבעה על המשך מימון אונר"א, ובצרפת חוקרים את ה-AI של מאסק בחשד להכחשת שואה  ● כותרות העיתונים בעולם 

מפעל סנו / צילום: שלומי יוסף

רשות התחרות סגרה את התיק נגד סנו בפרשת תיאום המחירים

עוד חוליה בפרשת תיאום המחירים נסגרת: סנו מצטרפת ליפאורה, ויליפוד, רמי לוי ואושר עד שקיבלו הודעה על סגירת תיק החקירה ● בינתיים כתבי אישום הוגשו נגד בכירים ברשתות ויקטורי, יוחננוף וסופר ברקת, ובעניינה של שופרסל טרם התקבלה הכרעה

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

היקף המכירות ירד בכ־33%: דוחות דמרי ממחישים את המשבר העמוק בענף המגורים

בדוחות לרבעון השלישי ציינה דמרי כי מכרה כ־51% מהדירות "בתנאי מימון מיטיבים" – אך היקף המכירות מתחילת השנה הסתכם ב־536 דירות, לעומת 805 בתקופה המקבילה אשתקד • ולמרות זאת, הרבעון השלישי הוא המוצלח ביותר של החברה השנה מבחינת היקף מכירות, וגם הרווח הנקי הוסיף לעלות

מפעל סוגת - סוכר -  קרית גת / צילום: תמר מצפי

מלח הארץ וקפה נח'לה בדרך לבורסה: סוגת רוצה לגייס לפי שווי של 900 מיליון שקל

יצרנית ויבואנית המזון הגישה תשקיף ראשון לקראת הנפקה אשר צפויה לצאת לדרך עד סוף השנה ● החברה, המחזיקה בשורה ארוכה של מותגים פופולאריים, תתחיל להציג את פעילותה לגופי ההשקעות בשבוע הבא

שלומית ברנד / צילום: ענבל מרמרי

סגנית יו"ר מטה התכנון הלאומי: "יש מלאי של דירות מתוכננות, השאלה איך נבנה אותן"

שירה ברנד, סגנית יו"ר מטה התכנון הלאומי, גאה במלאי התכנוני הגדול ובמאמצים לקצר את הליכי התכנון והרישוי בישראל, ומקווה שהשנה תירשם פריצת דרך בתחום ● בראיון לגלובס היא מספרת גם על המאמצים לשיקום היישובים שנפגעו במלחמה והנגשת הבתים לפצועים הרבים

מאור מלול, עומר אדם ונסים גאון / צילום: עידן כהן, שי פרנקו

לפי שווי של מיליארד ש': קרן אמריקאית רוכשת 20% מחברת חוות השרתים של עומר אדם, מאור מלול ונסים גאון

קרן ההשקעות האמריקאית BGA רוכשת 20% מחברת חוות השרתים של היזמים מאור מלול, נסים גאון ועומר אדם ● לפי ההערכות, העסקה מגלמת לחברה שווי של מיליארד שקל ותאפשר לה לרכוש קרקעות נוספות ולהתרחב לפרויקטים נוספים

אסדת הגז לוויתן / צילום: Lev Radin/Si

תחרות לגז הישראלי? ארה"ב תייצא גז למצרים ב-4 מיליארד דולר

"הארטרי פרטנרס" האמריקאית תייצא למצרים גז בשווי 4 מיליארד דולר בתצורת גז טבעי מונזל ● וזאת לאחר שמצרים כבר חתמה עם שותפות "לוויתן" על עסקת יצוא בשווי 35 מיליארד דולר ● ברגע האחרון, במשרד האנרגיה החליטו לעכב את היתר היצוא הסופי

אמיר טייג / צילום: פרטי

המשקיע שעבר למדריד ויצא לפנסיה מוקדמת בזכות רכישת דירות

החיים האינטנסיביים בישראל וסקרנות הובילו עיתונאי ואדריכלית לעזוב את ישראל לטובת ספרד - לאחר שהחלו להשקיע בה בנדל"ן מניב ● כעת הם מחזיקים במדריד מספר דירות, חלקן להשכרה לטווח קצר וחלקן לטווח הארוך

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

החברה שהציגה זינוק של מעל 40% ברווח הנקי, וזו שהעלתה תחזית

גלובס מביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● עלבד דיווחה על זינוק של 42% ברווח הנקי ● ריט 1 הודיעה על עלייה של 8% ב-NOI והעלתה את תחזיתה ל-2025 ● וחילן דיווחה על עלייה של כ-14% ברווח הנקי המיוחס לבעלי המניות ● אלוט עקפה את תחזית הרווח של האנליסטים בפער, והמניה מזנקת

מחבלי חמאס לאחר הפסקת האש / צילום: ap, Jehad Alshrafi

חמאס מעכב במכוון את איתור החטופים החללים: "מנסה למשוך זמן"

חוליית מחבלים יצאה ממנהרה מעבר לקו הצהוב - וחוסלה מהאוויר, כוחות צה"ל פועלים להשמיד את התוואים התת-קרקעיים במרחב ● בחמאס סבורים שישראל מחכה להזדמנות להביא לקריסת ההסכם, ולכן הם מעכבים את המשך העברת החללים ● שני פלסטינים נפצעו בתקיפת פורעים יהודים ליד חברון ● טראמפ נפגש עם שורדי שבי בבית הלבן: "אתם לא חטופים - אתם גיבורים" ● עדכונים שוטפים

בכובע DOGE: מאסק בבית הלבן / צילום: Reuters, Nathan Howard

שנה אחרי הקמת המחלקה של מאסק: מה יצא מריצת האמוק הזו

בינואר הוקמה בסערה המחלקה לייעול ממשלתי, עם אילון מאסק כנער הפוסטר שמצהיר על קיצוץ של טריליון דולר ● המהלכים שלה גרמו למאות אלפים לאבד את עבודתם, יש שאומרים גם עלו בחיי אדם, ומנגד התומכים מתעקשים שהיא משמעותית ● מה קרה בסיכום השנה הזו

עמירם שחר / צילום: Upwind

לפני פחות משנה הסטראט־אפ הישראלי הזה נמכר. עכשיו הוא עומד להיסגר

כשנה לאחר שפלקסרה רכשה מ־NetApp את חברת הענן הישראלית ספוט, שנמכרה במקור ב־450 מיליון דולר, החברה האמריקאית מחליטה לסגור את פעילות הסטארט־אפ בארץ ● העובדים המקומיים פוטרו, והפיצויים הוענקו לפי ותק

זום גלובלי / צילום: Reuters

מה קורה לצוות כשחללית מתנתקת מהמסלול ועוד חדשות מהעולם

בהודו הוטל עונש מוות על ראשת הממשלה לשעבר, ובגרמניה מכירה פומבית עוררה סערה ● השבוע, באיחור של 9 ימים, שב צוות אסטרונאוטים מהחלל ● ואיזה סכסוך ארוך הגיע לסופו? ● זום גלובלי, מדור חדש

נחלות במושב / צילום: Shutterstock

זוג חתם על הסכם ממון. האם הם יכולים לקבל שתי הקצאות קרקע בפטור ממכרז?

ביהמ"ש דחה עתירה של אישה שביקשה לקבל נחלה במושב בפטור ממכרז, אף שבן זוגה כבר קיבל מגרש בפטור במושב אחר ● העותרת טענה כי קיים הסכם ממון המפריד רכושית ביניהם, אך ביהמ"ש קבע כי מדובר ב"הטבה שהתא המשפחתי כולו נהנה ממנה"

כריך במשק בולדס / צילום: רינת בין יח''צ

במושב עלום ליד חדרה מצאנו פודטראק עם כריכים מושחתים שיצאו ממעשנה

עגלת קפה שמגישה טוסט כמהין, תערוכה שממשיכה פרויקט אמנות מיתולוגי מלפני 50 שנה, מסלולון בין עצי תות וחרוב וסנדוויץ' בשר חלומי ● ביקור במועצה אזורית מנשה