גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מפורסמים ומשקיעים: גם אברי גלעד נכנס ליזמות

גלעד ייקח חלק בסטארט-אפ החינוכי DAATA המפתח את פלטפורמת הלימוד Brain Station, וישמש כחבר בוועדה המייעצת של החברה; גלעד אף רכש מניות של החברה ● וגם: משרד התיירות מחפש סמנכ"ל/ית שיווק ● אירועים ומינויים   

גם אברי גלעד נכנס ליזמות / צילום: גל חרמוני
גם אברי גלעד נכנס ליזמות / צילום: גל חרמוני

הזמר יוני בלוך הקים את הסטארט-אפ אקו, מגיש הטלוויזיה אביב פרנקל ייסד את אנרוט, לא מעט בכירים ביטחוניים הצטרפו כמשקיעים במיזמי קנאביס, וכעת גם מגיש הטלוויזיה אברי גלעד מצטרף לעולם היזמי. גלעד ייקח חלק בסטארט-אפ החינוכי DAATA המפתח את פלטפורמת הלימוד Brain Station, וישמש כחבר בוועדה המייעצת של החברה.

גלעד יפעל לקידום הפלטפורמה והשקתה בישראל ובעולם, וישתף פעולה עם המייסדים, דב רוטשטין ודרור אלוני, מנהל הגימנסיה העברית הרצליה לשעבר. גלעד אף רכש מניות בחברה.

בדאטה, שהוקם ב-2018, מפתחים פלטפורמת לימוד דיגיטלית מבוססת בינה מלאכותית וחיישנים מתקדמים, בשילוב משחקים חברתיים וחלקים מוחשיים. הפיתוח מאפשר לימוד חווייתי ומאתגר, דיפרנציאלי ועצמאי, פיתוח מיומנויות ועבודת, והוא כולל התאמה ייחודית לילדי החינוך המיוחד ולילדים על הרצף, יחד עם פיתוח עתידי המותאם גם לגיל השלישי.

"כמי שחינוך בראש מעייניו, והניכור שגורמים המסכים לילדים מטריד אותו מאוד, אני שמח להצטרף ליוזמת השולחן החכם, שהוא אמנם סוג של מסך, אבל עם בשורת החיבור", אומר גלעד. "הפיתוח הזה מחבר ילדים ללמידה, למשחק ולשיתוף פעולה סביב שולחן, שהוא בעצם מסך חכם מאוד באופן שלא הכרנו עד כה.

"אחרי שהשולחן הגיע לניסיון אליי הביתה, ובנותיי וחברותיהן התנסו בו, הבנתי שניתן להשתמש במסך כדי לייצר עשייה משותפת, גם במרחב הדיגיטלי וגם במרחב המעשי. אני בטוח שהמיזם ישנה מהותית את היחסים בין ילדים ובני נוער".

החברה, הפועלת בתחום האד-טק (חינוך טכנולוגי), נמצאת בימים אלו בהליך גיוס הון באמצעות פלטפורמת השקעות ההמונים פיפלביז. החברה בחרה בגיוס במודל אנג'לים, כך שרק 35 משקיעים בסכומי השקעה גבוהים יכולים להשקיע במיזם. על פי הצהרת החברה, היא שואפת להיות מופצת בשוק הפרטי בכל משק בית, והמטרה היא להנפיק בבורסה ב-2024.

קרדיט: גלית חתן

אזור התעשייה

לשווק את ישראל

תיירים אין, אבל היערכות יש: משרד התיירות מחפש סמנכ"ל/ית שיווק, שלוש שנים אחרי שהתפקיד לא אויש. המשרד פרסם מכרז לאיתור מועמד, בתקווה להחזיר את המספרים שלפני הקורונה.

התפקיד כולל ניהול קמפיינים בינלאומיים, לרבות בזירה הדיגיטלית, ניהול כ-20 לשכות תיירות ברחבי העולם ואירוח אלפי מובילי דעה, בהם עיתונאים ובלוגרים בישראל. לפני המגפה עמד תקציב השיווק במשרד התיירות על יותר מחצי מיליארד דולר, אך עדיין לא ברור מה יהיה התקציב שיועמד לשווק את ישראל בעולם כעת.

מאז עלה המכרז בימים האחרונים נשלחו כ-100 קורות חיים של מועמדים ומועמדות לתפקיד. זוהי המשימה האחרונה של מנכ"ל משרד התיירות בתשע השנים האחרונות, אמיר הלוי, שבקרוב יסיים את תפקידו. הלוי משמש מאז 2018 גם כסמנכ"ל השיווק, ויישם אסטרטגיה שיווקית ששיקפה חשיבה אחרת באשר להבאת תיירים לישראל, עד למספר השיא של 4.55 מיליון תיירים ב-2019. שנת 2020 התחילה במומנטום חיובי, שחזה שיא של 5 מיליון תיירים - אך כידוע משבר הקורונה קטע את התוכניות.

לדברי הלוי, "בטרם אעביר את השרביט לבא אחריי, הבאת סמנכ"ל שיווק מהמעלה הראשונה היא מטרה בפני עצמה, כדי להוציא את ישראל מהמשבר התיירותי שאליו נקלעה בעקבות נגיף הקורונה. השארת התשתיות הנכונות לאנשי המקצוע היא הדבר המהותי ביותר בימים אלה, וכך ייעשה".

קרדיט: מיכל רז-חיימוביץ'

צעד יפני

אם לא בספורט, אולי בפודטק: אג'ינומוטו, מחברות המזון הגדולות ביפן, הודיעה שתחל לשווק מוצר המבוסס על מנקאי, צמח מים הנחשב סופרפוד, בפיתוח ישראלי של חברת הינומן. זהו אמנם מוצר ראשון, אך החברות חתמו על שיתוף פעולה ארוך טווח לפיתוח מוצרים מועשרים בצמח הירוק, שנמכר במרכולים בישראל. 

אג'ינומוטו גם השקיעה בחברה במהלך השנים האחרונות, בסכום מצטבר של כ-23 מיליון דולר. נציין כי ההשקה ביפן מצטרפת להכרזה לאחרונה של חברת שטראוס על שיתוף פעולה בלעדי עם הינומן בשילוב המנקאי בקטגוריות מזון שונות של החברה בישראל.

למרבה הפלא, המוצר הראשון שהינומן הישראלית תמכור ליפנים הוא תה: אג'ינומוטו ישווקו אריזה הכוללת 30 שקיקי מנקאי, כמשקה שמיועד לצריכה יומיומית. החברה מציינת על גבי האריזה כי הוא מכיל כשליש מתצרוכת הירקות היומית המומלצת על ידי משרד הבריאות היפני.

זוהי בשורה טובה להינומן הישראלית, שמצליחה לפלס את דרכה בשוק היפני בעזרת חברה ציבורית שנסחרת בבורסה של יפן לפי שווי של כ-14.5 מיליארד דולר, וברשותה יותר מ-120 מפעלים בכ-130 מדינות. לפי הינומן, פלח השוק האפשרי שלה ביפן נאמד בכ-700 מיליון דולר בשנה.

עד היום לא רשמה הכנסות משמעותיות, ולאחרונה הודיעה כי היא מבקשת לבצע הנפקה בבורסה לפי שווי של 100 מיליון דולר, לאחר שצברה הפסדים של כ-48 מיליון דולר.

קרדיט: שני אשכנזי

זינוק בביטוחי סייבר

מאז פרוץ הקורונה נרשמה עלייה משמעותית במספר אירועי הסייבר בארץ ובעולם, מה שהוביל לזינוק גם במחירי הביטוח. מהשוואה שערכה חברת At Bay הישראלית בין גובה הפרמיות בסוף יוני 2020 לעומת היום, עולה שבענפים המסורתיים - תעשייה ותשתיות - נרשם הזינוק החד ביותר: כ-200%, כלומר פי שלושה.

לדברי רומן יצקוביץ', מייסד וסמנכ"ל ריסק בחברה, מדובר בענפים שבעבר כמעט שלא היו יעד לתקיפות, אולם מכיוון שמערכות המיחשוב בהם "ותיקות" ועם רמת הגנה נמוכה, החברות בענף מהוות כר נרחב לפעולה עבור האקרים - בוודאי בהשוואה לחברות ההייטק. חלקן גם לא מעסיקים מנהלי אבטחת מידע ומיחשוב פנימיים, ולעיתים אינן מצליחות למצוא ביטוח גם בתעריפים גבוהים - מאחר שאינן עומדות בתנאי הסף של המבטחים.

טיפוח הסביבה

מפחיתה את הפלסטיק: מותג הטיפוח הניו-יורקי קילס Kiehl's משיק לראשונה שקיות מילוי העשויות מחומר ממוחזר, לארבעה מוצרים פופולריים של החברה. את השקיות ניתן יהיה להשיג בחנויות החברה בארץ, ועל פי החברה, הן חוסכות בממוצע 80% יותר פלסטיק ממוצר חד פעמי של קיל'ס, ומכילות כמות גדולה פי 2 עד 5 מבקבוק רגיל של 250 מ"ל. בנוסף משיקה החברה בקבוק רב שימושי העשוי מ-100% אלומיניום, המתאים גם הוא למילוי מוצרים.

חדשות טובות

חברת סינופסיס ישראל תרמה כ-30 מחשבים ניידים של עובדי החברה לנערי ונערות פנימיית נווה הדסה, שרבים מהם מגיעים מרקע משפחתי-חברתי קשה.

חברת ווסטרן דיגיטל ערכה מסיבת בני ובנות מצווה לילדי בית הנוער "קדימה" בכפר סבא, המופעל על ידי עמותת לשובע. זו השנה ה-15 שהחברה מאמצת את ילדי בית הנוער, ומלווה אותם במגוון פרויקטים לאורך השנה.

ארגון FIDF ערך השבוע, לנוכח החום הכבד, מבצע חלוקת ארטיקים וחטיפים לחיילי צה"ל ומג"ב בעשרות בסיסים בכל רחבי הארץ. במבצע, שנערך בשיתוף "יחד למען החייל", השתתפו חמש ניידות ממותגות שעברו בין הבסיסים, המוצבים בגבולות והמעברים, וחילקו ללוחמים כ-45 אלף ארטיקים ואלפי חטיפים. כל המוצרים נתרמו על ידי תומכי הארגון בארה"ב, במטרה לעודד את חיילי צה"ל ולהודות להם על עשייתם למען ביטחון המדינה.

מבצע חלוקת ארטיקים וחטיפים לחיילי צה"ל ומג"ב / צילום: אורי שמש

אגף הלקוחות העסקיים של חברת סלקום ניהל השבוע הפנינג קיץ לילדי "שלווה" בתל חי, בהשקעה של כמה עשרות אלפי שקלים. ההפנינג כלל מתנפחים, תותח קצף, שולחנות משחקים, דוכני מזון, דוכני יצירה ועוד. בנוסף חולקו לילדים תיקים ושרביטים. בסך הכול השתתפו באירוע כ-150 ילדים בעלי צרכים מיוחדים ו-150 מלווים.

בשבת הקרובה (31.7) תיפתח בגלריה GH - גבעת חביבה לאמנות - תערוכת צילום קבוצתית של קבוצת "בעיניים אחרות", הכוללת בני נוער ערבים ויהודים. במהלך שנת הקורונה הם למדו יחד צילום, בעיקר דרך הזום. כעת הם מציגים תערוכה משותפת סביב יצירת האמנות "הסעודה האחרונה" של לאונרדו דה וינצ'י. את התערוכה אצרו ג'ינאן שרוף חלבי ודנה פרידלנדר אורן, והיא תתקיים עד ה-21.8.21.

תערוכת צילום קבוצתית של קבוצת "בעיניים אחרות" / צילום: קבוצת בעיניים אחרות 21

עוד כתבות

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב / צילום: ap, Jacquelyn Martin

החלטה מתוחה במיוחד: הפד הוריד את הריבית בפעם השלישית ברצף

הפדרל ריזרב הודיע על הפחתת ריבית של רבע אחוז, מרמה של 4% ל-3.75%, באחת ההחלטות המורכבות ביותר שנאלץ לקבל בשנים האחרונות ● כפי שאנליסטים צפו, הבנק המרכזי אותת כי צפויה הפסקה במתווה הורדות הריבית בעתיד הקרוב, וצופה הורדת ריבית אחת בלבד במהלך 2026

עמית גל, המפקח על הביטוח / צילום: שלומי יוסף

יועצי המשכנתאות במוקד: רשות שוק ההון בוחנת את התגמול שלהם

הרשות צפויה לפנות למספר דו־ספרתי של חברות חוץ בנקאיות כדי לקבל נתונים על שכר יועצי המשכנתאות ● ברקע: טענות בשוק על תשלומים באמצעות טיסות לחו"ל וחופשות בבתי מלון

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: תדמית הפקות

משבר בהגדלות הרמטכ"ל: נתניהו שינה את דעתו, צה"ל מסרב לפשרה

לאחר פגישה לילית עם יו"ר ועדת חוץ ובטחון, בועז ביסמוט וראש המתנגדים להכשרת הגדלות הרמטכ"ל, ח"כ עמית הלוי, ראש הממשלה עבר לתמוך בפשרה מקיפה שלא כוללת את אישור ההגדלות לפנסיות הגישור ● בצה"ל דוחים את המהלך, והדיון שתוכנן בוועדת החוץ והביטחון בוטל - בעוד המועד שקבע בג"ץ להסדרת החוק מתקרב

הרב נתן אלנתן, יו''ר מטה התכנון / צילום: רז רוגובסקי

מטה התכנון: הגדרת "בניין גבוה" תורחב עד 42 מטר ותוזיל עלויות בנייה

אם המהלך יאושר, יזמים לא יידרשו לבנות שני חדרי מדרגות ולהתקין מערכות נלוות בבניינים עד 12 קומות

מחשב קוונטי / צילום: Shutterstock

מאה מיליון דולר: הגיוס החדש של חברת הקוונטים מנס ציונה

קוונטום ארט, שמפתחת מחשבים קווונטים, גייסה מאה מיליון דולר כדי לבנות את הדור הבא של המחשוב הקוונטי ● את הסבב הנוכחי של החברה, שהוקמה ב-2022 כספין אוף ממכון ויצמן, הובילה קרן Bedford Ridge Capital

חדשות ההייטק / צילום: AP

המהלך החדש שמוביל הצעיר הגאון במטא

SpaceX מתקרבת להנפקה הגדולה בהיסטוריה, מטא במהלך אסטרטגי חדש בהובלת אלכסנדר וונג, ומאבק חדש נפתח על המותג הנזנח של "טוויטר" ● במקביל, שלושה סטארטאפים ישראליים מגייסים יחד יותר מ־100 מיליון דולר וחברת הקריפטו הישראלית Lava Network מתחילה להיסחר בבורסות הגדולות בעולם ● חדשות ההייטק

האלוף במיל' ניצן אלון בוועידת ישראל / צילום: כדיה לוי

האלוף במיל' ניצן אלון ומייסד אנלייט גלעד יעבץ פותחים קרן השקעות באנרגיה

עד לאחרונה היה האלוף במיל' ניצן אלון, ראש מפקדת השבויים והנעדרים בצה"ל ● קרן ההשקעות החדשה "אלמנטס" תשקיע בחברות בתחום האנרגיה, התשתיות והאקלים

יצחק תשובה ועידן וולס / צילום: גדעון לוין ורון קדמי

שוויה של ישראכרט זינק, ויצחק תשובה ברווח של כמעט מיליארד שקל "על הנייר"

כתוצאה מהזינוק במחיר המניה שרק בחודש האחרון קפצה ב-12%, קבוצת דלק של יצחק תשובה מורווחת "על הנייר" כמעט מיליארד שקל ● הזינוק החד בשווי השוק של ישראכרט, מגיע על רקע הציפיות הגבוהות של המשקיעים ממהלכי דלק בחברה

גיורא אלמוגי, מנכל או פי סי אנרגיה / צילום: אפרת מזור

יצרנית החשמל של עידן עופר כבר שווה 20 מיליארד שקל. זה האיש שמוביל אותה

מניית או.פי.סי אנרגיה זינקה כמעט 130% בשנה האחרונה ● גיורא אלמוגי, מנכ"ל החברה מאז היווסדה, מספר על הזדמנויות הטמונות בביקוש הגדל לחשמל בארץ, התרחבות הפעילות בארה"ב, וגם על גיוסי הענק בשוק ההון: "אנחנו הדרך הכי נוחה של המוסדיים לצאת לחו"ל"

משתתפי המפגש, מימין: יאיר לפידות, מבעלי ילין לפידות, מורן סיטון, מנכ''ל ארבע עונות, גילעד אלטשולר מבעלי אלטשולר שחם, אילן רביב מנכ''ל מיטב ודייב לובצקי, מנכ''ל ומבעלי אי.בי.אי / צילום: יח''צ

"זה לא הזמן להגדיל את רכיב המניות": התחזיות והטיפים של מנהלי בתי ההשקעות הגדולים

יאיר לפידות טוען ש"צריך לראות את השנתיים־שלוש האחרונות כחריגות, ביחס למה שאפשר לצפות מהבורסה לאורך זמן" ● באירוע שיזמה חברת ארבע עונות טען מנכ"ל מיטב, אילן רביב, כי הוא "נשאר עם המדדים המקומיים, למרות ה'מוב' הפנטסטי שעשו", בעוד גילעד אלטשולר מעדיף בטווח הארוך את נאסד"ק ● וגם: באיזה סקטורים המליצו הבכירים להתמקד, והמחלוקת על ההשקעה במדד S&P 500

חניון תת קרקעי, רחוב ז'בוטינסקי 9  בני ברק / צילום: איל יצהר

חוק החניונים לא היחיד: החוקים למען הציבור שהפכו לנטל

חוק החניונים החדש, שנועד לגבות חניה לפי דקה במקום לפי שעה, הוביל דווקא לעליית מחירים ● סקירת גלובס את השנים האחרונות מראה כיצד חוקים שונים, משכירות הוגנת ועד הפעוטונים, התחילו מכוונה טובה - אך הסתיימו בהכבדה על הציבור

יו''ר דירקטוריון צים יאיר סרוסי והמנכ''ל אלי גליקמן / צילום: איל יצהר, don-monteaux

5 שנים מההנפקה, צים במרכז סערה - והשבועות הבאים יקבעו מי ינווט את ענקית הספנות

ברקע הצעות לרכישת צים, מתחמם המאבק בין בעלי מניות המבקשים למנות דירקטורים מטעמם, לבין דירקטוריון החברה ● בתווך נמצאים המנכ"ל אלי גליקמן, שהוביל את מסע ההתאוששות של ענקית הספנות וכעת מבקש לרכוש אותה, עובדי החברה, שחוששים ממשתלט זר ואף פנו לשרת התחבורה כדי לפעול לסיכול המהלך

"איום ממשי": המדינה האירופית שעל הכוונת של חמאס

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: באירופה מזהים סיכון משמעותי שחמאס יבצע פיגועים ביבשת, איראן לועגת לארה"ב לאחר שזו הודיעה שתפרוס כטב"מים שמבוססים על כטב"ם איראני, ואיך בקשת החנינה של נתניהו תשפיע על הדמוקרטיה הישראלית ● כותרות העיתונים בעולם

ירידה גדולה במכירת דירות חדשות / צילום: Shutterstock

שוק הנדל"ן בצניחה: באוקטובר נמכרו רק 4,518 דירות

עוד עולה מנתוני הכלכלן הראשי על שוק הדירות, כי באוקטובר נרשמה ירידה של 29% בסך הדירות החדשות שנמכרו ● אזור הדרום הוא האזור הבולט ביותר בירידות מכירות יזמי הנדל"ן

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

השראה מהמודל האמריקאי לדוחות כספיים: כללי הדיווח לבורסה משתנים

"ועדת חמדני" לשינוי מבנה הדוחות הציגה את המלצותיה, ובראשן מעבר לדוח ממוקד של ההנהלה והארכת המועד לדיווחים מיידיים ● בשוק מברכים, אך גם מזהירים מפני תביעות שיגישו משקיעים, בעוד שיו"ר הוועדה חושש דווקא שעורכי הדין ימסמסו את הרפורמה

אוניית צים LNG / צילום: Mr YC Chou

בעלי המניות של צים בדרישה לדירקטוריון: לפטר את מנכ"ל החברה

בחברת הספנות, שמתנהלת כבר שנה ללא בעל שליטה, מתפתח בשבועות האחרונים מאבק פרוקסי סוער ● צחי אברהם, אחד מבעלי המניות:"חברי הנהלה מנסים לרכוש את החברה בפחות מסך המזומנים בקופה" ● בעלי המניות קוראים לדירקטוריון להפסיק את כהונת המנכ"ל גליקמן

איגודי עובדים מפגינים בלונדון / צילום: Reuters, PA Images

הבשורה מבריטניה: עובדות בגיל המעבר יוכלו לקבוע את הטמפרטורה במשרד

הממשלה הבריטית משיקה את "חוק זכויות העובדים", המוגדר כ"שדרוג המשמעותי ביותר מזה עשור" בתחום ● "סוכנות לעבודה הוגנת" תאכוף את החוקים ● בין היתר, תוענק זכות לחופשת מחלה מהיום הראשון, ותוכניות להתמודדות עם הפסקת המחזור יוצעו לנשים בגיל המעבר

עלי חמינאי, המנהיג העליון של איראן / צילום: ap, Office of the Iranian Supreme Leader

"תעלומה" בטהרן: מי מנסה לפתות את תושבי הבירה תמורת הון

בעקבות הסופה: הרמטכ"ל הנחה על עוצר יציאות והגבלת פעילות בצה"ל - עד יום שישי בבוקר ● הנשיא טראמפ: "אודיע על הרכב מועצת השלום עבור רצועת עזה בתחילת 2026. החברים בה יהיו ראשי מדינות ● המגעים החשאיים בבית הנשיא להקמת ועדת חקירה ממלכתית ● עדכונים שוטפים

שי אהרונוביץ, מנהל רשות המסים / צילום: מורג ביטן

מנהל רשות המסים: "בין 1.5 ל־2 מיליארד שקל מועלמים בשוק ההשכרה"

מנהל רשות המסים שי אהרונוביץ' הזהיר בוועידת מרכז הבנייה הישראלי כי מיליארדי שקלים אינם מדווחים בשוק ההשכרה וקורא לחובת דיווח גורפת על כל חוזה שכירות ●  בנוסף, הציג תמונה חיובית של הכנסות המדינה, הסביר מדוע הוא צופה ש-2025 תסתיים הרחק מעל היעד, והתייחס לאפשרות החזרת מס הרכוש

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

איך השקל הפך לאחד המטבעות החזקים השנה מול הדולר. ומי ניצח אותו?

למרות אי־הוודאות הביטחונית שהייתה מנת חלקנו, השקל התחזק מתחילת 2025 בכ־11% ● מתי התרחשה נקודת המפנה שהביא לתיסוף הדרגתי של המטבע הישראלי ● מי הם השחקנים בשוק שאחראים למהלך ואיך נראה העתיד ● נתון בשבוע