גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חברת הקידוד הרפואי NYM גייסה 25 מיליון דולר בהובלת קרן ההשקעות Addition Health

החברה מפענחת מטקסטים של רופאים אילו טיפולים ניתנו, כדי להקל על קריאה עתידית של המידע ועל חיוב חברות הביטוח עבור הטפול הנכון

חברת NYM - אדם רימון  ועמיחי ניידרמן / צילום: איל יצהר
חברת NYM - אדם רימון ועמיחי ניידרמן / צילום: איל יצהר

חברת Nym הישראלית, שפיתחה מערכת לניתוח והבנת טקסטים רפואיים בתיקי חולים, הודיעה על גיוס של 25 מיליון דולר, בהובלת קרן גוגל ונצ'רס. הסבב מגיע מספר חודשים אחרי סבב הגיוס A של החברה, אותו הובילה GV (גוגל ונצ'רס), בהיקף של 16.5 מיליון דולר. בגיוס הנוכחי השתתפו משקיעים קיימים, ביניהם בסמר ונצ'ר פרטנרס, דיינמיק לופ קפיטל, טייגר גלובל, ולייטספיד ונצ'קס.

במערכת הבריאות האמריקאית, בתי חולים מקבלים את השיפוי עבור הטיפולים הנערכים בהם, הוא על ידי הגשה של קודים לחברת הביטוח, כאשר כל קוד מייצג סוג מוגדר מאוד של טיפול רפואי, או שימוש בציוד רפואי על ידי בית החולים.

כיום יש ל-200 אלף קודים במערכת הבריאות האמריקאית. לכל קוד יש תשלום. כדי לקודד תיק נדרשות כמה דקות, מה שאומר שהדבר יכול לעלות בשעת עבודה של רופא כל יום. אם ניזכר כמה יקרה שעת עבודה של רופא בארה"ב, נבין באיזה הפסד מדובר לבית החולים או לרופא עצמו בקליניקה הפרטית.

הרופא לא חייב לקודד בעצמו, ואכן התפתח מקצוע של מקודדים. בשיחה קודמת עם "גלובס" הסביר מנכ"ל החברה עמיחי ניידרמן, כי: "ישנם היום רבע מיליון מקודדים עבור מערכת הבריאות האמריקאית, וחלקם בכלל לא אמריקאים אלא יושבים בפיליפינים, בהודו, ויש אפילו קבוצה של מקודדות חרדיות בישראל". המקודד קורא את מכתב השחרור, ומתרגם אותו לשפת הקודים, וזאת אחרי שעבר קורס הכשרה בן כמה שבועות במונחים רפואיים. בשנים האחרונות מתווספים קודים במהירות, והמקודדים זקוקים ליותר ויותר ידע רפואי כדי לבצע את המשימה.

Nym משלבת שיטות של בלשנות קלאסית עם אלגוריתמיקה חדשה כדי ליצור קידוד מדוייק. היא לא החברה הראשונה שמנסה ליצור אלגוריתמים לפענוח הטקסט שכותבים הרופאים והמרתו האוטומטית למאגר נתונים מובנה. חברות כמו IBM ומיקרוסופט עוסקות בכך, לצד עשרות חברות קטנות יותר. אבל לכולם היה דבר אחד במשותף: הם פיתחו מודלים שמבוססים על למידה עמוקה ולמידת מכונה. ניידרמן ציין בשיחה הקודמת כי באמצעות בינה מלאכותית קשה להגיע לרמת דיוק מספיק גבוהה בטקסטים רפואיים. "כל משפט הוא מאוד עשיר במידע. הרופא מזכיר תרופה - האם זו התרופה שהמטופל לקח בבית? או באשפוז? צריך להבין את רמת הביטחון שבה כל דבר נאמר. אם מוזכרת אבחנה - זו אבחנה של הרופא? אולי משהו שרוצים לשלול? אולי החולה אמר שזה מה שהוא מאמין שיש לו והרופא ציין זאת אף שהוא חושב שזה משהו אחר?". השיטה של Nym מבוססת גם על למידת מכונה, אבל גם על כללים מובנים, כדי לפענח את השיחות.

החברה הוקמה ב-2018 על ידי ניידרמן ושותפו אדם רימון. עד לפני כשנה החברה נכנסה לשוק בזהירות, והשקיע בעיקר בפן הטכנולוגי. בשנה האחרונה היא מתרחבת ברמה השיווקית, ובין היתר לאחרונה חתמה על הסכם עם אחד מאיגודי הרופאים המובילים בארה"ב. ניידרמן עדיין לא חושף את ההכנסות, אך מציין: "קצב סגירת העסקאות כרגע גבוה משציפינו".

ניידרמן: "יום אחד הודיעו לנו שעשו עלינו אודיט בהפתעה. הבדיקות הללו הן מקובלות בעולם הקידוד. המקודדים האנושיים שהחלפנו קיבלו ציון של 73% דיוק. אנחנו קיבלנו 98%". במקרה אחר, הוא מספר, הסתבר שהמערכת אפשרה לבית החולים לגבות עוד כמיליון דולר שהיו מגיעים לו, אך המקודדים האנושיים לא רשמו (הם חששו שיואשמו ב"גביית יתר"), ולכן הם לא נגבו.

החברה מעסיקה היום 160 עובדים, רובם בישראל. תקופת הקורונה עשתה לה טוב. "ההסתמכות על אנשים במערכת הבריאות האמריקאית בכדי לבצע פעולות קריטיות לתפעול השוטף הביאה למצב שבו ארגוני בריאות לא יכולים לגדול במהירות ולהתאים את עצמם לנסיבות משתנות בשוק . התפרצות הקורונה במדינות כמו הודו הובילו לפערי כוח אדם של מקודדים שרובם מגיעים ממדינות אלה. עקב כך מוסדות רפואיים רבים מצאו את עצמם ללא פתרון כלכלי בזמן המגפה וראינו עלייה משמעותית בביקוש למוצר שלנו. אנחנו שמחים לצעוד היום עוד צעד בדרך לייעול מערכת הביטוח והבריאות, ומודים למשקיעים על האמון שנתנו בנו ובפלטפורמה שלנו".

עוד כתבות

כרזת הסרט ''בחזרה לעתיד'' בעברית. אופטימיזציה של ההווה / צילום: גולן גלובוס - קנון ישראל / יוניברסל

40 שנה ל"בחזרה לעתיד": שובר הקופות שלימד אותנו מה עושים עם טיימליין ואיך לספר מחדש את חיינו

הסרט האייקוני היה הרבה יותר מבידור - הוא עיצב את ההיגיון הפנימי של תרבות הפופ ● בסרט מרטי מק'פליי חוזר בזמן עם הדלוריאן כדי ליצור גרסה משופרת של החיים שלו. היום צריך בשביל זה רק להעלות פוסט

דונלד טראמפ, נשיא ארצות הברית פוסט ברשת Truth, 26.6.25 / צילום: ap, Michael Perez

חנינה בלי הרשעה: האם הנשיא יכול לחלץ את נתניהו ממשפט?

הקריאה של הנשיא האמריקאי להפסיק את משפט נתניהו העלתה לשיח את האפשרות שהנשיא הרצוג יעניק לו חנינה ● אלא שנתניהו טרם הורשע בדבר, מה שמקשה על כניסה למסלול הזה ● וגם: מה חשב בזמן אמת אהרן ברק על הרעיון?

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

ארבעה סוגי ירקות מכילים ניקוטין. באיזה מהם הכמות הגדולה ביותר?

מה מקור המילה ונדליזם, איך נקרא המטבע בגמביה ובאיזו קבוצת NBA ישחקו הישראלים בן שרף ודני וולף? ● הטריוויה השבועית

שליח מזון רובוטי בארה''ב / צילום: ap, Carlos Osorio

רחובות אמריקה מתמלאים בשליחים רובוטיים - והאנשים מתעלמים ממצוקתם

השליחים האוטומטיים, שאפשר לראות בחלקים נרחבים של ארה"ב, נתקעים לעיתים בשלג או מתהפכים על גבם ● הציבור לפעמים מוצא אותם חביבים, אבל כשהם תקולים, התמונה ברורה: זה כל רובוט לעצמו

אילוסטרציה: shutterstock

המניות שיטפסו והסיכוי שבנק ישראל יפתיע: מה צפוי השבוע בתל אביב?

לאחר שבוע ירוק במיוחד בת"א, עסקת החטופים המסתמנת צפויה לתת רוח גבית למסחר ● עוד תרכז עניין - החלטת הריבית בישראל שתכלול את תחזיות הבנק המרכזי ● נתון המאקרו שפורסם בארה"ב ומרחיק את הפחתת הריבית של הפד ● וגם: אנבידיה לא עוצרת וכובשת שיא חדש בוול סטריט

אנה וינטור בשבוע האופנה בפריז. תובענית / צילום: Reuters, Benoit Tessier

על המלכה הבלתי מעורערת של עולם האופנה שפרשה השבוע מווג

אחרי יותר משלושה עשורים הכוהנת הגדולה של עולם האופנה פורשת מעריכת ווג ● אבל לא צריך להספיד כל כך מהר את האישה שעל פיה יישק דבר, אנה וינטור מקבלת קידום ותמשיך להיות האורים והתומים של המסלול ● עכשיו נותרת השאלה מי יצליח להכנס לנעלי המנולו שלה?

גירושים. שיתוף נכסים עשוי להיווצר גם בלי כוונה מפורשת / אילוסטרציה: Shutterstock

ביהמ"ש הכריע: בעל ישלם לגרושתו 50 מיליון דולר - "אחד המקרים המקוממים"

סכסוך גירושים באלפיון העליון הוביל להכרעה דרמטית נגד מי שנקבע כי השתמש במומחיותו למקלטי מס ונאמנויות, כדי להסתיר רכוש משפחתי בהיקף של 75 מיליון דולר ● האישה צפויה לקבל כמחצית מהרכוש ומהבית, ובסך-הכול כ-50 מיליון דולר ● עורכי דינו של הבעל: "בפסק הדין נפלו טעויות חריפות, נערער"

שלי הוד מויאל / צילום: חן מזרח

הכרישה החדשה: הדרך של היזמת שהייתה מעורבת כבר ב-27 אקזיטים

לפני 15 שנה אבא של שלי הוד מויאל נפטר בפתאומיות, והיא החליטה לעזוב את הקריירה בניו יורק ולחזור לארץ ● מאז היא הספיקה להקים קרן הון סיכון ובקרוב גם נראה אותה על המסכים בתוכנית "הכרישים": "במשך שנים הרגשתי שהיה לי הרבה מזל כשאנשים מסביבי העצימו אותי ודאגו לי - ורציתי לתת את זה גם לאחרים"

ישי דוידי, מראשי קרן פימי / צילום: יונתן בלום

קרן פימי ממשיכה למכור מניות בטחוניות: הציפה רווחים של כ-2 מיליארד שקל מתחילת השנה

הקרן, שמוביל ישי דוידי, מכרה אמש מניות עשות אשקלון ברבע מיליארד שקל - בהמשך למימושים בפי.סי.בי, אורביט ותאת

נתב''ג. הישראלים חזרו להזמין חופשות / צילום: ap, Matias Delacroix

רוב החברות הזרות לא יחזרו לנתב"ג בקיץ. לאן בכל זאת תמצאו טיסה בפחות מ-200 דולר

על אף המספר המצומצם של חברות התעופה שפועלות כיום מנתב"ג, עדיין ניתן למצוא כרטיסי טיסה ברגע האחרון במחירים יחסית זולים, בעיקר ליעדים קרובים כמו קפריסין ויוון ● ייתכן שפתיחתו מחדש של טרמינל 1 באוגוסט יזרז את חזרתן של חברות הלואו קוסט, מה שיגדיל את היצע הטיסות

שטפון בטקסס / צילום: ap, Eric Gay

יותר מ-20 הרוגים בשיטפונות בטקסס, עשרות ילדות נעדרות

כ-20 ילדות ממחנה קיץ על גדות נהר הגוואדלופה נעדרות בשל הצפה של הנהר • הרשויות במדינה ציינו כי "אנחנו לא יודעים מתי הגשם ייפסק" • מושל טקסס פרסם סרטון של חילוץ באמצעות מסוק: "מחלצים מסביב לשעון"

קרנות הגידור התמודדו עם המבחן האולטימטיבי / אילוסטרציה: Shutterstock

כך התמודד ענף קרנות הגידור עם חצי השנה המשוגעת של הבורסות

הבורסה טסה במחצית הראשונה, וקרנות הגידור המקומיות התקשו להדביק את הפער. אולם, כשבודקים מה קרה מתחילת 2023, מבינים שקרנות הגידור נותרו הצעצוע המועדף של המולטי-מיליונרים ● "הסרנו איום של עשרות שנים שהלך והתעצם בשנתיים האחרונות"

שחרור חטופים בעסקה האחרונה / צילום: ap, Abdel Kareem Hana

משלחת ישראלית יוצאת לקטאר, עימות בדיון בין רה"מ לרמטכ"ל

שעות לפני יציאת המשלחת: השרים הצביעו בעד חלוקת סיוע הומניטרי לעזה ● דיווח: איראן הצליחה לפגוע ב-5 בסיסים של צה"ל ● צה"ל יירט טיל בליסטי ששוגר מתימן ● "האויב ממתין לשאננות": חמאס מזהיר את המחבלים לקראת הפסקת האש ● 50 חטופים - 639 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

מל''ט אנקה 3 / צילום: צילום מסך יוטיוב

המל"ט הטורקי שהתרסק והביך את ארדואן

אנקה 3, המל"ט המתקדם ביותר של טורקיה, התרסק במהלך טיסת ניסוי ● קוריאה הצפונית תקבל הדרכה שתאפשר לה לייצר כטב"מים איראניים מסוג שאהד 136, תמורת העברת 25 אלף עובדים למפעל כטב"מים ברוסיה ● אוקראינה מייצרת מוקשים במדפסות תלת־ממד ● והודו חושפת כטב"ם מתאבד חדש ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

ניב כרמי, מייסד פולוס-טק / איור: גיל ג'יבלי

לתפוס מחבלים מהאוויר: המיזם החדש של ההייטקיסט שהקים חברה שנויה במחלוקת ועזב לשוויץ

חברת פולוס־טק שהקים אחד ממייסדי NSO, ניב כרמי, מפתחת חיישן שמותקן על מל"טים ומזהה מחבלים על פי אותות רדיו מהטלפון - בלי לפרוץ למכשיר ● לגלובס נודע: מתקיימים מגעים עם מערכת הביטחון לשילוב הטכנולוגיה, שהחלה את דרכה בתחום החילוץ וההצלה

זוהר לוי, מבעלי סאמיט ו'בעל הבית' החדש בפז / צילום: באדיבות סאמיט

בין פז לניו יורק: רואה החשבון שהקים אימפריית נדל"ן בחו"ל מסמן יעד רכישה חדש

אחרי שהסיט את פעילותה של סאמיט מגרמניה לארה"ב, והפך לבעל המניות הגדול בפז, לוטש זוהר לוי עיניים לנכסי חברת הנדל"ן האמריקאית דה זראסאי, שנקלעה למשבר חוב ● האם הצפת הערך הבאה של מי שיצר לעצמו הון של כ־2 מיליארד שקל בשני עשורים, תגיע משוק הנדל"ן של ניו יורק, שעד כה לא האיר לו פנים?

בניין אנבידיה בישראל / צילום: אנבידיה

אנבידיה יוצאת להשקעת ענק בישראל. כל הפרטים

אנבידיה מתכננת להקים קמפוס חדש בצפון הארץ שיעסיק אלפי עובדים חדשים ● לפי ההערכה החברה תוציא עד 500 מיליון שקל על רכישת הקרקע ועוד כ-1.5 מיליארד שקל על בניית הקמפוס החדש ● מדובר באחת מעסקאות הנדל"ן הגדולות ביותר בישראל שנוהלה אי פעם על ידי חברת טכנולוגיה זרה

בניין בשכונת סיגליות בבאר שבע / צילום: יובל ניסני

עליית שווי של 60%: דירה בב"ש נמכרה ב־1.62 מיליון שקל

ביום האחרון של מבצע "עם כלביא" נרכשה דירת 4 חדרים, בשכונת הסיגליות בבאר שבע ● מדובר בדירת "מחיר למשתכן" שהזוכים מכרו עתה ● לדברי השמאי, "השוני במחירים בשכונה נעוץ בעיקר ברמת ההשקעה של הרוכשים המקוריים, שיכולה להעלות או להוריד את המחיר ב־50־80 אלף שקל"

מגדל המילניום בסן פרנסיסקו / צילום: ap, Eric Risberg

הבניין בסן פרנסיסקו התנדנד ועבר שיפוץ. מה קרה למחירים?

מגדל המילניום בסן פרנסיסקו עבר שיפוץ יסודי בשווי 100 מיליון דולר, לאחר שהחל לשקוע זמן קצר לאחר שהושק • אלא שלמרות הצלחת השיפוץ, מחיר הדירות בו ירדו ביותר מ־20%

עופר ינאי, שחר גרשון, נדב טנא, נועם פישר / צילום: שלומי יוסף

היחסים עלו על שרטון: מאבקי כוח וכסף טלטלו את מניית נופר אנרג'י

מצד אחד עופר ינאי, מייסד ובעלים אמביציוזי ששואף גבוה ולא נרתע מלבצע שינויים ● מולו צמד המנכ"לים של נופר, שהחזיקו מניות במאות מיליוני שקלים שאותן קיבלו מידיו במתנה ● גורמים בשוק מנתחים את שרשרת האירועים, שהובילו לסיום הדרמטי של השותפות ארוכת השנים בחברת האנרגיה המתחדשת נופר