גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה שלילית בוול סטריט; מחיר הנפט נחתך

חברת התרופות הישראלית גלמד זינקה לאחר שקיבלה אישור FDA לניסוי בטיפול לכבד שומני ● עונת הדוחות: הרווח לפני מס של HSBC הוכפל, טאואר ו-DSPG פרסמו דוחות חיוביים ● הנפט צנח בקרוב ל-4%, הביטקוין ירד מתחת ל-40 אלף דולר

מסחר בבורסה / צילום: Shutterstock
מסחר בבורסה / צילום: Shutterstock

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

23:00

בורסות וול סטריט ננעלו בירידות בעיקר לאחר יום שאופיין בתנודתיות רבה. הדאו ג'ונס ו-S&P 500 ננעלו בירידות של 0.3% ו-0.2% בהתאמה. מדד הנאסד"ק נסגר ביציבות.

הנפט נסחר בירידות של כ-3.4%. בגזרת הקריפטו נרשמו ירידות שערים קלות, הביטקוין נסחר סביב 39.2 אלף דולר.

20:55

מדדי וול סטריט נסחרים בתנודתיות רבה הערב, כאשר כעת דאו ג'ונס ו-S&P 500 ננעלו בירידות של 0.3% ו-0.2% בהתאמה. מדד הנאסד"ק עדיין מתחזק ומטפס ב-0.3%.

טסלה ממשיכה במומנטום החיובי ומטפסת 3.8%, AMD עולה 3.4%. חברת סקוור , שבראשה נמצא ג'ק דורסי מנכ"ל טוויטר, מזנקת 11% לאחר שדיווחה על רכישת חברת התשלומים אפטרפיי האוסטרלית (Afterpay) בעסקת מניות בשווי של כ-29 מיליארד דולר. סקוור תפרסם את תוצאותיה הרבעוניות ביום חמישי.

מנייתה של חברת התרופות הישראלית גלמד פרמצבטיקל מזנקת מעל 20% בהמשך לדיווח של החברה על כך שקיבלה את אישור מנהל המזון והתרופות האמריקאי (ה-FDA) להמשיך בניסוי קליני שלב 3 של הפורמלציה המשופרת של ארמקול (Aramchol) לטיפול בכבד שומני.

20:30

המסחר בוול סטריט מתקיים במגמה חיובית. מדדי דאו ג'ונס ו-S&P 500 עולים ב-0.1%, הנאסד"ק מתחזק ב-0.4%.

באשר לישראליות בוול סטריט, עליות נאות נרשמות אצל אורמד , קלטורה , טאואר (שפרסמה דוחות חזקים), ריסקיפייד , ת.א.ת. , סנטינל וואן , למונייד ואופקו הלת' .

מנגד, מיטק 3 די , גלובל-אי אונליין , מאנדיי , ראדא , בריינסטורם , פריון נטוורק וטוקספייס רושמות ירידות.

ד"ר רון אייכל, אנליסט ראשי ב'קולמקס שוקי הון', פירסם המלצת "קנייה חזקה" לענקית המזון המהיר מקדונלד'ס . החברה דיווחה השבוע שההכנסות נטו ברבעון השני של 2021 עמדו על 2.22 מיליארד דולר, או 2.95 דולר למניה, לעומת 483.8 מיליון דולר, או 65 סנט למניה, ברבעון המקביל לפני שנה. המכירות נטו עלו ב-57% ל-5.89 מיליארד דולר, מעל הציפיות . המכירות העולמיות בחנויות זהות זינקו ב-40.5% לעומת שנה קודמת ו-6.9% לעומת 2019, לפני המגפה. לדברי ד"ר אייכל, "טכנית, המניה נמצאת בעמדת קניה חזקה לשבוע הקרוב. אינדיקטור המומנטום הוא חיובי. קו התמיכה נמצא ברמה של 148.57 דולר. קו ההתנגדות נמצא ברמה של 256.25 דולר".

19:15

מגמה מעורבת בוול סטריט. בעוד שמדד נאסד"ק עולה 0.1%, S&P 500 נסחר ללא שינוי מהותי ואילו הדאו ג'ונס נחלש ב-0.1%.

בין המניות שמרכזות עניין בניו יורק אפשר לציין את טסלה שמתקדמת 4%, אפלייד מטריאלס שעולה 2.5%, פולו ראלף לורן ואנדר ארמור עולות 3.2% כל אחת. מנגד, גלובל פיימנט נחתכת ב-8% לאחר שפרסמה דוחות רבעוניים, על אף שהכתה את התחזיות גם ברווחים וגם בהכנסות. מודרנה יורדת 1.7%.

מחירי הנפט נחתכים ב-4%, כאשר נפט מסוג WTI יורד לרמה של 70.8 דולר לחבית ונפט מסוג ברנט ל-72.6 דולר לחבית. בגזרת הקריפטו עדיין נרשמות ירידות שערים קלות, אך הביטקוין יציב יחסית סביב 39.7 אלף דולר. האת'ריום דווקא מתחזק היום ועולה לרמה של 2,600 דולר, הדוג'קוין נסחר תמורת 20 סנט.

בורסות אירופה ננעלו בעליות שערים. מדד דאקס התחזק ב-0.1%, הפוטסי התקדם 0.7% וקאק עלה ב-1%. גם במדריד, ציריך, וינה, אמסטרדם, ליסבון ובריסל נרשמו עליות.

14:30

העליות התמתנו באירופה: העליות של הפוטסי והקאק עומדות על 0.6%, הדאקס עבר למגמה יציבה של עלייה ב-0.04%.

חברת הביטחון הבריטית Meggitt עולה ב-55% לאחר שנרכשה על ידי חברת Parker-Hannifin האמריקאית.

דוחות חיוביים לחברת השבבים טאואר סמיקונדקטור ולחברת הטכנולוגיה DSPG ברבעון השני של 2021.

טאואר רשמה צמיחה של 16.8% בהכנסות ביחס לרבעון המקביל ושל 4.3% לעומת הרבעון הקודם, להכנסות של 362 מיליון דולר, גבוה מעט מתחזיות האנליסטים שציפו לכ-360 מיליון דולר.

DSPG עקפה את תחזיות האנליסטים בדוחות הרבעון השני שפרסמה היום. DSPG, שמפתחת שבבים למכשירי מדיה, רשמה הכנסות של 35.8 מיליון דולר בעוד האנליסטים ציפו ל-35 מיליון דולר, ובשורה התחתונה היא רשמה רווח נקי Non-GAAP של 12 סנט למניה, כשתחזית האנליסטים הייתה ל-8 סנט בלבד. המנייה עולה לאחר המסחר ב-3.51%.

12:45

העליות באירופה נמשכות: הפוטסי עולה ב-1.09%, הקאק ב-0.95%, והדאקס ב-0.27%. מניית רולס רויס עולה ב-4.2%. מניית רנו עולה ב-3.2%.

11:00

העליות באירופה נרגעות: הפוטסי נשאר חזק ועולה ב-1%, אך הקאק והדאקס התמתנו ועולים רק ב-0.9% ו-0.5% (בהתאמה).

הונג קונג ננעלה בעליית שערים של 0.93%.

10:14

יום המסחר באירופה נפתח במגמה חיובית, כאשר דאקס, פוטסי וקאק עולים שלושתם מעל 1%. את העליות מובילות בעיקר מניות הבנקים הגדולים באירופה.

ביפן ננעל המסחר בעלייה של 1.8%, כאשר מניית מאזדה נחתכה ביותר מ-5%. המדדים בשנזן ושנחאי התחזקו ביותר מ-2%. מדד הנג סנג נהנה גם הוא מעליות שערים ומתחזק ב-1%. בנק אוף צ'יינה עולה בהונג קונג 1.1% במחזור מסחר גבוה, וגם שיאומי, פטרוצ'יינה, HSBC ועליבאבא מטפסות.

רוברט כרמלי, מנהל דסק החוץ בפעילים ניהול תיקי השקעות, התייחס לעונת הדוחות בארה"ב. נכון לסוף השבוע כ-60% מהחברות ב-S&P 500 דיווחו את תוצאותיהן לרבעון השני של השנה. לדברי כרמלי, 83.6% (אל מול ממוצע רב שנתי של 74%) היכו את שורת ההכנסות ו-87% היכו את שורת הרווח. "שיעור צמיחת הרווחיות לרבעון השני אל מול הרבעון המקביל ניצב על 98%, מול תחזיות של 68%. מגזרי הצריכה המחזורית, התעשייה והפיננסים בולטים לטובה. יחד עם זאת, למרות הרווחיות החזקה ושיעור ההפתעות החיוביות שווקי המניות מביטים קדימה בחשש מה לנוכח העלייה בתחלואה וההכרה ששיעורי הצמיחה בהמשך השנה יהיו מאופקים יותר".

8:20

בורסות אסיה פתחו את השבוע בעליות שערים נאות. המדדים בסין עולים כ-1.5%, מדד הונג קונג מתחזק ב-1%, מדד הניקיי מטפס כ-2%. גם המדד בסידני מטפס לקראת החלטת הריבית באוסטרליה מחר.

יצרנית הרכב מאזדה רושמת ירידה חדה של 5.7% בטוקיו הבוקר, קבוצת סופטבנק עולה 1.8%, פנסוניק וטויטה עולות 2.3%. בהונג קונג שיאומי מטפסת 1.6%, בנק אוף צ'יינה עולה 1.1%, טנסנט ומייטואן נחלשות.

HSBC מתחזקת ב-3.6% בהונג קונג וככל הנראה מניית החברה תיסחר בעליות שערים בכל הבורסות שבהן היא פעילה, לאחר שפרסמה תוצאות חזקות במחצית הראשונה של השנה. בין השאר, הרווח לפני מס קפץ כמעט הוכפל ועמד על 10.8 מיליארד דולר, מעל הערכות האנליסטים. יחד עם זאת, הכנסות הבנק ירדו ב-4% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד, ועמדו על 25.6 מיליארד דולר.

בין החברות הנוספות שיפרסמו דוחות היום אפשר לציין את סולאר אדג' וטאואר הישראליות, ובאסיה יתפרסמו דוחות קיה, יונדאי, LG, בנק הנג סנג ועוד.

החוזים העתידיים מאותתים על פתיחה ירוקה גם בוול סטריט, כאשר החוזים על שלושת המדדים המובילים עולים כ-0.5%. בשוק האג"ח האמריקאי נרשמות ירידות קלות בתשואות, וכעת התשואה על האיגרת ל-10 שנים עומדת על 1.22%.

בשוק הנפט נרשמות ירידות של 1% הן בנפט מסוג WTI והן בנפט מסוג ברנט (שיורדים למחיר של 73.2 ו-74.5 דולר לחבית בהתאמה). בגזרת הקריפטו נרשמות ירידות שערים, כאשר הביטקוין - שאתמול חצה את רף ה-42 אלף דולר - נחלש ונסחר ברמה של 39.7 אלף דולר.

עוד כתבות

חגיגות פתיחת 2016. חזרה שהיא מקלט / צילום: Reuters, Darren Ornitz

הטרנד שלא מפסיק ברשתות: איך שוב הגענו ל-2016

בוודאות נתקלתם בטרנד שמחזיר את 2016 לפיד שלכם: תמונות מלפני עשור, פילטרים ישנים, ותחושה מוזרה של "כבר היינו פה" ● זה לא סתם געגוע נוסטלגי אלא ניסיון אנושי לברוח מהעומס של חדשות רעות, פוליטיקה וחששות מבינה מלאכותית

בודקים את המיתוס. ניצול המוח / איור: הנרי צ'רלטון בסטיאן, ויקיפדיה

אנחנו משתמשים בכל חלקי המוח שלנו - אז למה יש שמועות שלא?

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והשבוע: לא 10% ולא 20% - האדם משתמש ב-100% מהמוח, ויש לזה הסבר אבולוציוני

זום גלובלי / צילום: Reuters

השם החדש והמפתיע שעשוי להיכנס למועצת השלום

קים ג'ונג און משפיל את סגן ראש הממשלה ושולח מסר לקראת אירוע ענק • טראמפ מציע לאפיפיור להצטרף ל"מועצת השלום", למרות הביקורת נגדו • וההכרעה במשפט של רוצח ראש ממשלת יפן ● זום גלובלי, מדור חדש 

נואה ווייל קוטף את גלובוס הזהב על משחקו ב''הפיט'' בשבוע שעבר / צילום: Reuters, Mario Anzuoni

ההיגיון העסקי של הדרמה הרפואית: איך ד"ר אחד שווה יותר מעשרה דרקונים

ענקיות הסטרימינג מנסות לייצר "אירועים" טלוויזיוניים עם סדרות שעולות סכומים מטורפים כדי לצרף מנויים חדשים ● ובינתיים "הפיט" של HBO Max, שנחת בישראל, מוכיחה שוב שהפרוצדורה הרפואית הישנה והטובה היא עדיין אחד הנכסים המניבים ביותר על המסך

רשת 13 / צילום: Shutterstock

הדירקטורית החדשה בחדשות 13 והדרישה שקשורה לאיל ברקוביץ

אילת אליאב מונתה ע"י הרשות השנייה כדירקטורית מטעם הציבור בחדשות 13, אף שקיים קשר עסקי שוטף בין החברה שהיא מנהלת לבנו של איל ברקוביץ ● היועץ המשפטי קבע שאין מניעה חוקית למינוי - אך דרש שורת מגבלות, בהן הרחקה מכל עיסוק בעניינים הנוגעים לברקוביץ ולתוכניתו

ליפ-בו טאן, מנכ''ל אינטל / צילום: אינטל

הציפייה הייתה בשמיים, אבל ההתאוששות של אינטל עוד רחוקה

אינטל רשמה בשבועות האחרונים עלייה פנומלית ובתי ההשקעות שדרגו את המלצת הקנייה שלהם למנייה ● אלא שעם פרסום התוצאות לרבעון הרביעי ההתלהבות נבלמה והמשקיעים קיבלו תזכורת למשבר הגדול בו מצויה החברה ● האם 2026 תהיה שנת המפנה?

וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה מעורבת בוול סטריט - מחיר הכסף זינק לשיא חדש; אינטל צללה בכ-17%

נעילה מעורבת בבורסות אירופה ● הזהב רושם היום עלייה של 1%, ונע סביב מחיר של 4,932 דולר ● מחיר הכסף חצה לראשונה את רף ה-100 דולר לאונקיה ● אינטל צללה לאחר שפרסמה תחזית נמוכה מהצפי

פלטפורמת הרמוני של WIX / צילום: יח''צ

לא רק חזרה למשרדים: wix חוזרת גם לסופרבול, בהשקעה של מיליונים

אחרי הפסקה בת שש שנים, חברת Wix חוזרת לסופרבול, שנחשב לאחד מאירועי הפרסום הגדולים בעולם ● אסף גרניט מסביר לראשונה מדוע הצטרף כיועץ אסטרטגי לקרן ההון סיכון IL Ventures, ומידרג משקיעה במיזם ישראלי שמסייע לזרים המתגוררים בחו"ל למצוא בעלי מקצוע ● אירועים ומינויים

ידין קאופמן / צילום: יח''צ תמורה

למד בישיבה, היה בן בית אצל אהרן ברק - והופך אופציות של חברות לתרומות במיליונים

"כמה שנים אחרי האינתיפאדה השנייה גייסתי קרן לסטארט־אפים ברמאללה. עזרנו בהקמה, והשקענו בחברות פלסטיניות. שום חברה לא שרדה" ● שיחה קצרה עם ידין קאופמן, מייסד קרן תמורה, שמתרימה אופציות מסטארט־אפים למטרות אימפקט

מנכ''ל אינטל, ליפ-בו טאן / צילום: Reuters, Laure Andrillon

אינטל עקפה את צפי האנליסטים אך אכזבה בתחזית להמשך; המניה יורדת במסחר המאוחר

אינטל הרוויחה 15 סנט למניה והכנסותיה עמדו ברבעון על 13.7 מיליארד דולר, מעל הצפי ● למרות זאת החברה מאכזבת בציפיות לרבעון הראשון של 2026

מטוס JF-17 שפותח על ידי פקיסטן וסין / צילום: Reuters

לידיעת טראמפ: סעודיה קונה נשק ממדינה מפתיעה

לאחר חילופי שלטון, צ'ילה רוכשת אמצעי לחימה מחברה־בת של אלביט ● ערב הסעודית משלימה הכשרת צוותי THAAD אך בוחנת במקביל מטוסי קרב מתוצרת סין ופקיסטן ● ואזרבייג'ן חושפת מערכות הגנה אווירית מבוססות לייזר ומיקרו־גל לפגיעה בכטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

רשת החשמל בישראל מתקשה להדביק את הזינוק בביקושים / צילום: Shutterstock

שמש זה לא מספיק: המכשול המרכזי שתוקע את מהפכת החשמל הסולארי

אחרי שנים של הזנחה, רשת החשמל בישראל מתקשה להדביק את הזינוק בביקושים ואת קצב ההקמה של מתקנים סולאריים ● "אנחנו יודעים לרוץ הרבה יותר מהר מהרשת", אומר יזם בתחום, וברשות החשמל מודים ש"זה המכשול המרכזי היום" ● התוצאה: צוואר בקבוק תשתיתי שמאיים על התחרות במשק, על אמינות האספקה ועל המעבר לאנרגיה זולה ונקייה

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

"המוכרת הייתה לחוצה": בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בשכונת יד אליהו בתל אביב?

דירת 4 חדרים בשטח של 80 מ"ר בשכונת יד אליהו בתל אביב נמכרה תמורת 2.4 מיליון שקל ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

הראל ויזל / צילום: כדיה לוי

מה הסיכוי: איכשהו דווקא "הבנים של" הם תמיד הכי מתאימים

בחברות ציבוריות ממשיכים לתת תפקידים ל"ילדים של" ● באוצר קפצו למסקנות ● ומה שווה לבדוק בפירוט האשראי ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מעבר רפיח על גבול מצרים / צילום: ap, Sam Mednick

מעבר רפיח ייפתח: המועד הצפוי, והוויתור הישראלי

גורם ביטחוני: "ערים לשמועות סביב איראן, אין שינוי בהנחיות" ● נשיא טורקיה שוחח בטלפון עם נשיא איראן על "ההתפתחויות האחרונות באיראן" ● מת מפצעיו עשהאל באבד, לוחם המילואים שנפצע קשה בהיתקלות בשבוע הראשון להפסקת האש ● הגברת התקיפות של ישראל - והחשש בלבנון: "שלב חדש של הסלמה באזור שמצפון לליטאני" ● נשיא רוסיה ולדימיר פוטין אמר שייפגש עם ג'ארד קושנר וסטיב וויטקוף, שליחיו של נשיא ארה"ב ● דיווחים שוטפים

דונלד טראמפ וראש ממשלת קנדה מארק קרני / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ מאיים במכס של 100% על קנדה אם תחתום על הסכם סחר עם סין

הנשיא מחריף את המתיחות עם קנדה, מכנה את ראש הממשלה קרני "מושל" ומאיים במכסים של 100% במידה ואוטווה תחתום על הסכם עם הסינים ● האיום של טראמפ מגיע שבוע לאחר שהציג עמדה מפויסת ואמר כי על קנדה להגיע לעסקה עם סין

מטוס של דלתא איירליינס / צילום: דלתא איירליינס

החברה האמריקאית שמבטלת טיסות לישראל בגלל הסופה בארה״ב

חברת התעופה דלתא איירליינס הודיעה על ביטול טיסות בקו תל אביב-ניו יורק ● זאת על רקע סופה הפוקדת את צפון מזרח ארה"ב, והובילה לביטול של אלפי טיסות במדינה

רוני אינסאז / צילום: כפיר זיו

התחזה למוסלמי, גויס למשמרות המהפכה ונתפס. היום יש לו אימפריה עם 70 סניפים בישראל

רוני אינסאז' גדל בטהרן, גויס למשמרות המהפכה כשהתחזה למוסלמי, ועזר ליהודי איראן מבפנים ● אלא שאז הוא נתפס - וברח לישראל ● חנות הנעליים שפתח עם אחיו בתחנה המרכזית בתל אביב הפכה לרשת SCOOP, עם 70 סניפים בפריסה ארצית ועוד ארבעה בדרך ● כל זה כשהוא מוכר זוג בעשרות שקלים בודדים ● ראיון

מיכאל קלמן וערן גריפל / צילום: נטי לוי, גיא חמוי

אלו שני הבכירים הנוספים במנורה שנחקרו בפרשת ההסתדרות

ערן גריפל ומיכאל קלמן נחקרו ביום רביעי השבוע בלהב 433 במסגרת פרשת השחיתות "יד לוחצת יד" של ההסתדרות וסוכן הביטוח עזרא גבאי ● במשטרה אומרים שמנורה מבטחים חשודה "בביצוע עבירות מתחום השחיתות הציבורית"

בית המעצר בברוקלין בתחילת ינואר, בסמוך להגעת מדורו / צילום: Shutterstock

"גיהנום עלי אדמות": הצצה לכלא הידוע לשמצה שבו כלוא הרודן מוונצואלה

עברייני מין מפורסמים, נאשמים ברצח, ברוני סמים ונשיאים לשעבר: בית המעצר המטרופוליטני בברוקלין מאכלס שורת דמויות קצה, אך נודע בעיקר בשל תנאי כליאה קשים והזנחה מתמשכת ● "לא אנושי": כך נראה המקום שאפילו שופטים מהססים לשלוח אליו נאשמים