גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"אנחנו לא רשימת קניות לילד ראשון שמלאה בדברים שלא צריך. חשוב לנו לא ליצור צרכנות מיותרת"

לירון אוזר ופיונה ביברשטיין, בעלות MYROO ● אוזר בת 40, נשואה ואם לשלושה מתל אביב; ביברשטיין בת 36, נשואה ואם לשניים מתל אביב ● "להיות עם אדם שיש לו אותו פשן זה מאוד מחזק ומעצים. הפעם העסק מצליח בזכות זה שיש לי שותפה" ● גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז  

לירון אוזר ופיונה ביברשטיין, בעלות MYROO / צילום: סלפי
לירון אוזר ופיונה ביברשטיין, בעלות MYROO / צילום: סלפי

זמן קצר אחרי שלירון אוזר ופיונה ביברשטיין יצאו לדרכן העצמאית, נחתה עליהן המכה הרצינית הראשונה. זו לא הייתה הקורונה, שעבורן הייתה לא יותר ממכשול זמני, אלא המקום שבחרו שייצר עבורן את מוצר הדגל שלהן: שקי שינה לתינוקות. "שלחנו הכול, עשינו מה שצריך, חיכינו, ואז השקים הגיעו וחשכו עינינו", מספרת אוזר.

"במקום לספור כמויות, לעשות משלוח ולהגיד תודה, עברנו מוצר מוצר וראינו ששום דבר לא תפור כמו שצריך. אי אפשר היה למכור את זה. היינו בהלם. זה היה מאוד מייאש כי זו הייתה הפעם הראשונה שהוצאנו סכום כסף שהבאנו מהבית, היינו ממש חדשות, ולא ידענו מה לעשות.

"בסוף גנזנו את כל הכמות הזו, חלקנו עם בעל המקום את העלויות של הבדים והתפירה, ונפרדנו ממנו. ואז פשוט התחלנו מחדש: שוב קנינו בדים, שוב חיפשנו מתפרה. הפעם היינו חכמות יותר לבקש דוגמה לפי הפרוטו-טייפ, כדי שנוודא שהפולואפ באמת נכון. זה לא משהו שניפול בו שוב".

אל הקמת Myroo (השם מבוסס על קנגורו שנושא את התינוק בתוכו) הגיעה אוזר אחרי שלמדה עיצוב טקסטיל בשנקר, אך לא עסקה בתחום. היא עבדה בעיצוב חללים באיקאה ("בית ספר מהמם שפתח לי דלתות ואפשרויות"), ומשם עברה לעצב חלונות ראווה לורדינון, לסטורי ולמעצבות אופנה. "אחרי הלידה הראשונה ידעתי שלא אחזור לעבודה מטורפת של חלונות ראווה מהבוקר עד הערב, זה גם הרבה לסחוב, עבודה פיזית", היא מספרת. במקום זה, פיתחה קריירה עצמאית בהום סטיילינג.

אחרי לידת בנה השלישי פגשה את ביברשטיין, שהפכה לשותפה שלה. "אני אוהבת לעשות לאנשים אמבוש", מספרת ביברשטיין, שוויצרית שעלתה לארץ בסוף 2014. "הייתי אחרי לידה ראשונה, ראיתי את לירון הולכת בשדרות בן גוריון עם עגלה שיש לה טרמפיסט, והתחלתי לשאול אותה שאלות. אחרי הלידה השנייה שוב עשיתי אמבוש ללירון, כי זכרתי שהיא מתחום הטקסטיל, והצעתי לה לעשות משהו יחד".

ה"משהו" הזה היה, כאמור, שקי שינה לתינוקות. "אני הייתי בשק שינה עד גיל 3", מספרת ביברשטיין. "בתי חולים בשוויץ ובגרמניה משתמשים בזה כבר בתינוקייה, מיד אחרי הלידה. בניו יורק, שבה גרתי כמה שנים, עושים עיטוף טטרה עד גיל חודשיים, ואז עוברים לשק שינה. בישראל יש קצת איחור במודעות לנושא - רק בשנה האחרונה התחילו בשערי צדק התחילו עם שקי שינה בתינוקייה".

"אחרי שפיונה הראתה לי את השקים, החלטנו לעשות מחקר וראינו שזה אמנם קיים בשוק הישראלי אבל בהיקף קטן, וגם אין מודעות לכך", מוסיפה אוזר.

בחרתן להשיק עסק ממש בתוך הקורונה.
ביברשטיין: "התחלנו שבוע-שבועיים לפני שהקורונה הגיעה לארץ. זה לא גרם לנו לרצות להפסיק, כי ראינו והרגשנו שבסגרים כולם רוצים שהילדים ישנו טוב. החלטנו לא להסתכל על המגפה כמכשול, הבנו שזה פשוט ייקח עוד קצת זמן".

מה ידעתן על יזמות כשהתחלתן?
אוזר: "לא הבנו לאן אנחנו נכנסות. התחלנו לגשש דרך קבוצות פייסבוק של מעצבים, אני הייתי על הצילומים, פיונה על פייסבוק ומודעות. חברה שיודעת עיצוב גרפי עזרה לנו עם הלוגו. עשינו עשרות פרוטו-טייפס למוצר, תהליך העיבוד נמשך חצי שנה. הכי קשה היה למצוא מקום שיסכים לייצר עבורנו כמות מסוימת, שבעינינו הייתה גדולה - 50 יחידות. הסתכלו עלינו במבט של 'אנחנו לא עובדים בשביל כמות כזו, זה לא שווה את הכסף'.

"עברנו בין כמה גזרנים, תדמיתנים ומתפרות עד שהגענו לאלה שאמרו 'אתם עסק קטן, וזה בסדר'. בהתחלה גם לא ידענו איך מחשבים מחיר של מוצר - לפי עלויות, לפי זמן עבודה. קיבלנו הצעות לעבוד עם מפעל בסין, אבל למרות שפה יותר קשה ויותר יקר, חשוב לנו להישאר מותג ישראלי שעובד פה בארץ - ושואף להתפתח ולמכור בחו"ל".

ביברשטיין: "לפני שעליתי לארץ עבדתי כדילרית אמנות בניו יורק, ובישראל אצרתי תערוכות. נכון ששקי שינה זה כיוון אחר, אבל בעיניי מכירה זו מכירה".

אחרי חצי שנה של עבודה, הן החלו למכור בינואר האחרון. יש להן פייסבוק ואינסטגרם, והן בדרכן להקים אתר. "האג'נדה שלנו היא להשתמש בבדים נעימים בפלטת צבעים רכה, מתוך מחשבה שתינוק לא צריך משהו מקושקש וצבעוני. העבודה שלנו עכשיו היא להכיר לקהל את הישראלי את הצורך בדבר הזה, שגם מגן ונותן שקט להורים, וגם מתקשר לטקס שינה, סדר ורוגע של התינוק".

בשונה מהמתחרים בארץ, הן מציעות שקי שינה לפי מידות, מניו בורן עד שנתיים. "פיתחנו גם מוצר מעל גיל שנתיים, שק עם רגליים, כדי שלילד שיודע ללכת יהיה המשך ישיר לשק". הן מציעות מארזי מתנה ליולדת, שבנוסף לשק השינה כוללים גם תיק חיתולים ומגבונים מבד עמיד למים, טטרות ועין מגולדפילד שניתן לשים בעגלה או במיטה. "כרגע אנחנו עובדות מהבית, חיות עם שקים בכל חדר", מספרת אוזר.

איך אתן משווקות את עצמכן?
אוזר: "אחרי שראיתי שאני מוכרת מתנה ליולדת, ואנשים מתלהבים, אבל לא יודעים מה עומד מאחורי זה, החלטנו לשמש גם כפלטפורמה שמציעה הרצאות של יועצות שינה ומדריכות הורים. ב-16 באוגוסט יהיה הערב הראשון שלנו - נארח אימהות להרצאה עם טיפים וכלים, על הגג של פיונה".

מה התובנה הכי משמעותית שצברת כעצמאית?
"היו הרבה פעמים שניסיתי להרים ולעשות, וזה דישדש. פה יש משהו שצומח בזכות זה שיש לי שותפה. חשוב למצוא את האדם שמשלים אותך ושאפשר לעבוד יחד. כשלי נגמר האוויר כי שלחנו חמש דוגמאות ושום דבר לא יצא כמו שצריך, היא יודעת להרים אותי. וכשהיא מיואשת, אני מרימה אותה. הכדור עובר ממני אליה ובחזרה כל הזמן. להיות עם אדם שיש לו אותו פשן זה מאוד מחזק ומעצים.

"לא היינו נשות עסקים מפולפלות, וככל שעובר הזמן, אנחנו מבינות ויודעות יותר להתנהל מול אנשים. למדנו להגיד לא לכל מי שאומר לנו 'אתן מדקדקות יותר מדי'. ככה אנחנו רוצות את המוצר, ומי שלא יכול לעבוד איתנו, לא צריך".

ביברשטיין: "לי היה קשה להתמודד עם איך שעושים פה ביזנס. יש קומבינות, וכל אחד חושב שהוא יודע קצת יותר טוב. זה הופך את התהליך ליותר קשה. בחו"ל האחריות עוברת למי שחתמת איתו שייצר עבורך, ופה האחריות היא כל הזמן אצלנו, 24/7".

איזה עוד טעויות עשיתן בדרך?
אוזר: "היו תדמיתנים שלא עבדו לפי הראש שלנו, היו גם בדים שחשבנו שיהיו טובים ואז כיבסנו אותם, והייתה התכווצות מטורפת".

היכן תרצו להיות בעוד שנתיים?
אוזר: "לייצר עוד מוצרים, אבל לא להעמיס סתם, אלא דברים שחשובים ושעזרו לנו בתור אימהות. אנחנו לא רשימת קניות לילד ראשון שמלאה בדברים שלא צריך. חשוב לנו לא ליצור צרכנות מיותרת, אלא לזקק את המוצרים. אני גם רוצה שכמה שיותר אנשים יכירו אותנו, שיהיה אתר ושנמכור בחו"ל".

ביברשטיין: "הייתה לנו מכירה פרונטלית אחת באירוע פופאפ, וגילינו שאנשים חושבים ששקי שינה זה רק לחורף ורק לקטנים. אז אני רוצה להעלות את המודעות לנושא, שאנשים יכירו אותנו ושנהיה במיינדסט שלהם. ושזה יהיה גם בתודעה של גננות עד גיל שנתיים פלוס - ילדים יישנו צהרים בגן עם שק שינה".

 עצמאים, בעלי עסקים קטנים ושכירים בעלי שליטה - אנחנו רוצים לשמוע אתכם. להשתתפות במדור אפשר לפנות למייל i-can-help@globes.co.il 

עוד כתבות

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock

עליות בבורסות אירופה; סנאפצ'אט מזנקת ב-24.5% במסחר המוקדם

אינטל נופלת ב-7% במסחר המוקדם לאחר שהחמיצה את הציפיות למכירות ברבעון הראשון של 2024 ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● בהמשך היום יתפרסם בארה"ב מדד מחירי ההוצאה הפרטית (PCE), מדד האינפלציה המועדף על ידי הפד

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

חיזבאללה ירה לעבר חיילים במרחב הר דב, צה"ל השיב אש

החות'ים טוענים: "תקפנו ספינה ישראלית כאות סולידריות עם הפלסטינים" ● בשל ההפגנות הפרו-פלסטיניות: אוניברסיטת דרום קליפורניה הודיעה על ביטול טקס הפתיחה ● דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' ● כל העדכונים

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו