גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בידוד לחוזרים מיוון וארה"ב: מתי תהיו זכאים להחזר על כרטיסי הטיסה?

18 מדינות חדשות נוספו לרשימה של מדינות שהשבים מהן מחויבים בבידוד, בהן גם איסלנד, בולגריה וגרמניה ● מה עושים אם יש לכם כרטיס טיסה לאחד מהיעדים האלה, והאם תוכלו לקבל את כספכם בחזרה?

נתב"ג בימי קורונה / צילום: אנדי ריקובר
נתב"ג בימי קורונה / צילום: אנדי ריקובר

נתב"ג אמנם לא נסגר אבל האפשרויות לטוס ליעדים ללא בידוד הולכות ופוחתת. זאת לאחר שרשימת המדינות המחייבות בידוד התרחבה ב-18 מדינות נוספות, וכוללת כעת גם את שני היעדים הנפוצים ביותר עבור ישראלים - יוון וארה"ב. כך, מה-11 באוגוסט החוזרים מארה"ב, יוון, מצרים, איטליה, צרפת, אוקראינה, איסלנד, בולגריה, גרמניה, הולנד, טנזניה, צ'כיה, קובה ומדינות נוספות מאפריקה - יחויבו להיכנס לבידוד.

יצוין כי על פי נתונים שפרסם משרד הבריאות בנוגע לתחלואה של החוזרים מכל מדינה, לא ברור מדוע ארה"ב או מצרים, ששיעור המאומתים בהן נמוך מהממוצע, נכללות ברשימה זו. במקביל, בממשלה ניסו גם להתמודד עם אכיפת הבידוד, נקודת תורפה שנמשכת לאורך המשבר. בנושא זה דנה היום ועדת החוקה כשעל הפרק נבחנת האפשרות לשימוש באפליקציית "הסכמון" לאכיפת בידוד לשבים מחו"ל. הוועדה תדון בהכרזה שאמורה להיכנס לתוקף השבוע לפיה ייעשה ניטור מיקום של מחויב הבידוד על פי הטלפון הסלולרי שלו וגם לפי טלפון קווי (כך במערכת המשודרגת).

עם ההודעה על ההחלטה להרחיב את רשימת המדינות שהשבים מהן יחויבו בבידוד, רבים מהנוסעים שרכשו כרטיסי טיסה מבקשים כעת לבטל את טיסתם. בנוסף, יש להניח שגם לו"ז הטיסות של חברות התעופה יצומצם. ומה באשר להחזר כספי על הטיסות האלה?

מה קורה כשחברת התעופה מבטלת את הטיסה?

משרד הבריאות מגדיר את רמת הסיכון של מדינות בשתי רמות: מדינות שנמצאות באזהרת מסע חמורה, כלומר שכל השבים מהן יחויבו בבידוד, ומדינות שעליהן יש אזהרת מסע מירבית, כך שנאסרה הטיסה אליהן אלא באישור ועדת חריגים בין מדינות אלה נכללות גם טורקיה, קפריסין, בריטניה וגיאורגיה. את הבקשה לטוס למדינה "אסורה" יש להגיש באתר משרד הפנים. כחמישית מכלל הפניות המוגשות מאושרות בממוצע. כאשר מדינה נכנסת לרשימה שאליה הנסיעה אסורה או שחלה חובת בידוד על השבים ממנה ניתנת התראה של מספר ימים - כפי שקורה גם כעת.

אם חברת התעופה מחליטה לבטל טיסה אחרי שהיעד שאליה היא טסה הפך לאדום, עליה להשיב את כספי הטיסה לנוסע. כך, למשל, וירג'ין אטלנטיק שביטלה את טיסותיה בקו ת"א-לונדון. החברה תעדיף כמובן להשאיר את כספי הטיסה למימוש עתידי (ובמקרה של וירג'ין עד לאפריל 2023) אלא שעל פי חוק שירותי תעופה (טיבי) החברה מחויבת להשיב לנוסע את כספו.

מה קורה אם הנוסע מבטל את הכרטיס?

במידה והנוסע הוא שמחליט לא לטוס והטיסה אכן מתקיימת כך שחברת התעופה מבחינתה מספקת את חלקה בהסכם מול הצרכן - האפשרות לקבל החזר כספי נתונה לסוג הכרטיס שנרכש. חברת התעופה "לא אשמה" בהגבלות שמטילות ממשלות והיא יכולה משיקוליה להמשיך להפעיל טיסה גם ליעד אדום - גם משיקול שעדיף לה להפעיל טיסה על פני להשיב לנוסעים את כספם וגם משיקולים של הטסת מטען בבטן המטוס.

אם הנוסע בוחר לבטל את טיסתו, והכרטיס שרכש אינו מאפשר שינוי או ביטול, הוא יאבד את כספו. במידה ורכש כרטיס "גמיש" או כרטיס שמאפשרי שינוי במועד - מה שחברות תעופה רבות מציעות כיום - הוא יוכל לשנות את מועד הטיסה. כך, למשל, בכרטיסי קלאסיק (דירוג מחיר הביניים) של אל על.

לאור חוסר הוודאות שאופף את התקופה האחרונה, ההמלצה היא להזמין שירותים - לרבות טיסות, לינה והשכרת רכב - הניתנים לביטול או לשינוי. במידה ומתאפשר מומלץ לרכוש פוליסת ביטול נסיעה מכל סיבה - כפי שמוכרת ישראייר למזמינים דרכה, למשל. חברות הביטוח שאפשרו לרכוש פוליסת ביטול נסיעה מכל סיבה ובראשן טריפ גרנטי של הפניקס - לא מציעות בשלב זה את רכישת הפוליסה לביטולי טיסה לנוכח המציאות המורכבת והביטולים הרבים. חברת הראל מציעה כיסוי לביטול במקרה של מגפה אולם יש לשים לב כי מדובר בביטול במקרה והנוסע אומת חיובי או שנדרש לבידוד ולא במקרה שהמדינה אליה הוא התעתד לטוס הפכה לאדומה על פי הגדרות משרד הבריאות.

באשר להחזר על ביטול השהות בבית המלון או הזמנה של רכב שכור יש לבדוק מהם תנאי הרכישה. רבים מבתי המלון מציעים כיום, בתוספת מחיר, להזמין חדר שניתן לביטול גם עד ליום ההגעה. במקרים אחרים ההמלצה היא לשאת ולתת מול בתי המלון, גם לאפשרות לשנות את מועד החופשה במידה ולא מתאפשר לבטלה על פי תנאי ההזמנה.

עוד כתבות

ולדימיר פוטין - נשיא רוסיה, דונלד טראמפ - נשיא ארה''ב, וולודימיר זלנסקי - נשיא אוקראינה / צילום: ap, Julia Demaree Nikhinson, Alex Brandon, Jacquelyn Martin

מניות ביטחוניות ירדו, אירופה במצוקה: ארה"ב דוחפת להסכם שלום כפוי באוקראינה

הבית הלבן הפתיע את אירופה כשדרש מקייב בסוף השבוע לקבל תוכנית שלום ובה הגבלות צבאיות וכן ויתור על שטחים ● האירופאים קוראים לתוכנית "בסיס לדיון" ושוב נאלצים לבקש מקום ליד שולחן הדיונים ● לצד ירידות במניות ביטחוניות, באיחוד מנסים לקנות זמן להקמת כוח צבאי

קורנליוס קורנליו בוועידת ישראל לעסקים / צילום: כדיה לוי

שגריר קפריסין: "הביקורת על ישראל עצומה, אבל רק כאן מבינים את המציאות של המדינה"

שגריר קפריסין בישראל, קורנליוס קורנליו, אומר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי היחסים הכלכליים בין המדינות רחוקים ממיצוי - לא רק תיירות ונדל"ן אלא גם הייטק ואנרגיה ● עוד אמר: "אל תשכחו שיש לכם חברים באיחוד האירופי, חשוב לא לסגור דלת לאיחוד"

בנקים בישראל

הבנקים חילקו דיבידנד של 5 מיליארד שקל לציבור – אז מדוע בשוק לא מתלהבים?

הרווח של הבנקים צמח, התשואה על ההון רשמה נתונים מרשימים, וגם בחלוקת הדיבידנדים חלה עלייה חדה ● אך למרות זאת, בשוק מתריעים משינוי המגמה: "יש להיות ערים לשחיקה באיכות הנכסים ולתוצאות חלשות יותר בהמשך" ● ואיך דווקא דעיכת המלחמה עלולה לייצר קשיים כלכליים לבנקים?

פרופ' רוני גמזו, יו''ר מגדל אחזקות, בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: שלומי יוסף

פרופ' רוני גמזו: "תמיד ארגיש החמצה שלא הייתי מנכ"ל הכללית"

יו"ר מגדל אחזקות, מנכ"ל בית החולים איכילוב בעבר, אמר עוד בוועידת ישראל לעסקים של גלובס: "הפער בין שיבא לאיכילוב הוא רק בכותרות; ברמת הרופאים והרפואה לא רק שאין פער - איכילוב מוביל"

מימין: אסף זגריזק, יודפת אפק-ארזי, ינקי קוינט ורועי כחלון בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: כדיה לוי

רועי כחלון: "עובדים מסביב לשעון על הנפקת התעשייה האווירית"

במסגרת פאנל "תשתיות לישראל" בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, מנהל רמ"י ינקי קוינט אמר כי "מחירי הדירות יכולים להגיע לרמה שזוג צעיר יוכל לרכוש דירה בעלות סבירה" ● יו"ר נת"ע, יודפת אפק-ארזי: "פרויקט המטרו זה גיים צ'יינג'ר עשורים קדימה"

מנכ''ל קבוצת הפניקס, אייל בן סימון, בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: כדיה לוי

אייל בן סימון: "הפניקס היא מחוללת התחרות המרכזית בעולם הפיננסי"

מנכ"ל הפניקס אמר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי עוד לפני הכלכלה, "אנו חייבים להבין שמדינת ישראל צריכה תוכנית ארוכת-טווח" ● לגבי החוסן של הכלכלה הישראלית הוא טוען: "הרבה מדינות היו רוצות יחס חוב-תוצר כמו שלנו" ● וגם: מה הוא חושב לגבי הכוח של המתווכים הפיננסיים בישראל?

גבי בוגנים / צילום: פזית אסולין

הרכישה הסתבכה: אקסל טוענת לטעות של 20 מיליון שקל בדוחות סינאל

לאחר שרכשה את השליטה בחברת התוכנה ב־93 מיליון שקל, טוענת אקסל כי סינאל רשמה בעבר הכנסות יתר של 20 מיליון שקל בשל הפרשה שגויה ● המוכר: "אולי רוצים לשפר תנאי העסקה"

גיא פרופר, מנכ''ל סוגת / איור: גיל ג'יבלי

המנכ"ל שגדל בבית שבו הומצאה הבמבה ומוביל עכשיו הנפקה חדשה בשוק המזון

שורה של רכישות אסטרטגיות הפכו את סוגת לאחת מחברות המזון המובילות במשק ● כעת פועלת קרן פורטיסימו להנפיק את החברה, שמנהל גיא פרופר, לפי שווי של 900 מיליון שקל ● סוגת, שהפכה למרכזית במכירת מוצרי מזון בסיסיים, מציגה יציבות בהכנסות לצד קפיצה ברווח

שוק ההון והשקעות / צילום: Shutterstock

האם שוק המניות האמריקאי יחזור לעלות, או שהריבאונד עדיין רחוק?

אחרי הירידות החדות שנרשמו בוול סטריט ביום חמישי האחרון, והעליות ביום שלמחרת, אנליסטים ששוחחו עם מרקטווץ' הסבירו כי התנודתיות כנראה כאן כדי להישאר ● לדברי אחד מהם: "המשקיעים רודפים אחרי רצפים של עליות, כיסי אוויר. זה שם את השוק על מסלול מאוד בלתי־יציב"

אלונה בר און בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: כדיה לוי

אלונה בר און: "גלובס, כמו הכלכלה הישראלית, הוא סיפור של חוסן מול האתגרים"

מו"ל גלובס אלונה בר און דיברה בוועידת ישראל לעסקים של גלובס על ימיו הראשונים של העיתון ב-1983 זמן קצר לאחר קריסת הבורסה, על האתגרים במציאות שמשתנה ללא הרף ועל ההתמקדות בסיקור מקצועי ואמין ● "הכלכלה הישראלית חשובה לנו מאוד, וזו גם התמה של גלובס", אמרה

אמיר ירון, נגיד בנק ישראל / צילום: איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בנק ישראל צפוי להוריד את הריבית אחרי קרוב לשנתיים. לאן הולכים מכאן?

בשוק צופים בהסתברות כמעט מוחלטת שבנק ישראל יפחית בהחלטה הקרובה את הריבית בשיעור סולידי של 25 נקודות בסיס - לרמה של 4.25% ● הפעם האחרונה שבה הריבית ירדה בשיעור זהה הייתה בינואר 2024 ● עם זאת, מי שמצפה לרצף הפחתות ריבית עשוי להתבדות

מנכ''ל דוראל, יוני חנציס, בוועידת ישראל לעסקים / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל קבוצת דוראל: "כל מתקן אנרגיה מתחדשת שנכנס לפעולה מוריד לכולם את חשבון החשמל"

יוני חנציס שוחח במסגרת ועידת ישראל לעסקים של גלובס על החשיבות של תחום האנרגיה המתחדשת למשק החשמל וכן על פעילותה של דוראל בארץ ובעולם ● "שוק החשמל העולמי חייב אגירה לשעות שאחרי שהשמש שוקעת. בלי זה, לא נוכל לוותר על התלות באנרגיה קונבנציונלית"

יו'' אגד אמיר לוי / צילום: שלומי יוסף

יו"ר אגד אמיר לוי על הנפקה אפשרית: "זו חברה קלאסית לשוק ההון"

אמיר  לוי התארח בוועידת ישראל לעסקים של גלובס וקרא למנות בדחיפות ממונה חדש לאגף התקציבים, להימנע מתוספות מוגזמות לתקציב הביטחון - ורמז כי אגד במסלול להנפקה, אחרי השבחתה: "אנחנו מחזקים את הממשל התאגידי" ● על משבר התחבורה בישראל: "צריך לשטוף את המדינה עם נתיבי תחבורה ציבורית ולצאת במכרז אגרות הגודש"

אל''מ במיל' ניצן אלון בוועידת ישראל / צילום: כדיה לוי

"שנתיים של סערת רגשות": האלוף ניצן אלון מדבר לראשונה על מפקדת השבויים והנעדרים

ראש מפקדת השבויים והנעדרים סיפר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס על מאמצי שחרור החטופים בשנתיים האחרונות, המתיחות מול הדרג המדיני והתוכניות שלו להתחלה החדשה באזרחות ● "למדינת ישראל יש אחריות לתקן את מה שאפשר. אנחנו נמצאים בתחילתו של ריפוי ושיקום שממנו אפשר לצמוח"

יאן לקון. זכה בפרס טיורינג הנחשב / צילום: Reuters, Ron Sachs - CNP

40 שנה הוא צדק לגבי הבינה המלאכותית. עכשיו הוא חושב שכולם טועים

יאן לקון המציא רכיבי בסיס רבים של ה-AI המודרני ● כעת האיש החריג במטא משוכנע שרוב השחקנים בתחום מסונוורים ממודלי שפה גדולים כמו ChatGPT ושבתוך חמש שנים לכל היותר, הם יעלמו: "אף אדם שפוי לא ישתמש בהם יותר"

בנק הפועלים / צילום: אביב גוטליב

הקרב על הצעירים: הפועלים יממן את המסחר בניירות ערך לגילאי 35 ומטה

בנק הפועלים משיק חבילת הטבות לצעירים ולסטודנטים, והוא יממן להם החזר מלא של עמלות המסחר בניירות ערך בארץ ובחו"ל ● כמו כן, לקוחות אלו שיצטרפו לבנק הפועלים, ייהנו מהחזר מלא של עמלות מסוף נובמבר 2025 עד לסוף חודש יוני 2026

גדי קוניא ושירה ספיר / צילום: גלובס

מנכ"ל תנובה: "ישראל לא יכולה לוותר על ייצור מוצרי המזון הבסיסיים, בטח לא המפוקחים"

ענף החלב ידע לא מעט סערות בשנתיים האחרונות - החל מהמחסורים בתקופות החגים, דרך העלאות המחירים ועד התוכניות החדשות שהוצגו בשבוע שעבר במשרדי הממשלה ● בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, מנכ"ל קבוצת תנובה גדי קוניא פתח את הכול והסביר מהן הבעיות השורשיות של הענף ● וגם: האם בקרוב תנובה תצא להנפקה?

מנכ''ל הבורסה איתי בן זאב בוועידת ישראל לעסקים / צילום: שלומי יוסף

האם לשוק יש עוד לאן לעלות? התשובה של מנכ"ל הבורסה בת"א

למרות השיאים והתשואות החזקות בבורסה המקומית, איתי בן זאב, סבור שהיא רחוקה מלבטא את הפוטנציאל העתידי, ובטוח שמפולת במדדים לא על הפרק ● כך אמר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס: "ירידות חדות מגיעות בדרך כלל בתקופה של בועה וזה לא המצב כרגע"

מנכ''ל בזק, ניר דוד, בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל בזק: "ביטול ההפרדה המבנית יעשה שינוי משמעותי וישפיע על יוקר המחיה"

ניר דוד, מנכ"ל בזק, אמר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי "ישראל יכולה להפוך לצומת תקשורת עולמי, וזו הזדמנות גדולה" ● הוא הוסיף כי המשקיעים הזרים חוזרים לישראל: "הפוטנציאל עומד להתפוצץ"

פרופ' יצחק קרייס בוועידת ישראל לעסקים / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל שיבא: "זו המהפכה הכי גדולה בבריאות מאז ימי היפוקרטס"

במסגרת ועידת ישראל לעסקים של גלובס אמר פרופ' יצחק קרייס כי הבינה המלאכותית יכולה "לשנות את כל הדרך שבה תחום הבריאות פועל" • לדבריו, אחוזי הצלת החיים בבתי החולים בישראל עומדים על יותר מ־99% • על השת"פ עם אנבידיה אמר: "פרויקט שיאפשר לנו לפצח 98% מה־DNA"