גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לא רק עבודה מהבית: הקורונה דוחפת חברות לעבור ל-4 ימי עבודה בשבוע

פורטר הישראלית הודיעה לאחרונה שתעבור לארבעה ימי עבודה פעם בשבועיים אחרי ניסוי שעשתה בתקופת הקורונה ובהשראת הפיילוטים שנעשו באיסלנד ● חברות נוספות מתחילות להפנים ששעות עבודה מרובות לא בהכרח מגבירות פרודוקטיביות, אבל שבוע העבודה המקוצר מציב גם אתגרים

שבוע מקוצר / עיצוב: טלי בוגדנובסקי
שבוע מקוצר / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

בתחילת יולי השנה, הודיעה חברת פורטר הישראלית, הפועלת בתחום של מניעת הונאות מסחר אלקטרוני, שהיא מאמצת את המודל של ארבעה ימי עבודה פעם בשבועיים כמודל קבוע. את הניסוי שלה במודל הזה, שהיא מכנה Appreciation Sunday, היא החלה ביוני 2020, בעיצומה של מגפת הקורונה. האם חברות ישראליות נוספות ילכו בעקבותיה? "לא עובר יום שאין לי שיחה בנושא בשבועיים האחרונים, אני מקבל פניות בכל הפורומים של ה-HR, שבהם מבקשים ממני לספר איך החלטנו", אומר נעם ואקרט, דירקטור משאבי אנוש בפורטר.

בהדרגה, חברות מבקשות לנסות את המודל הזה, בהמשך לניסוי הגדול של העבודה מהבית. רק לאחרונה סיפר ל"וול סטריט ג'ורנל" מנכ"ל קיקסטארטר עזיז חסן על כוונתה של חברת גיוס ההמונים להתחיל בשנה הבאה פיילוט של שבוע עבודה מקוצר. בינתיים, ניסויים שנעשו ברחבי העולם מראים שיש למודל הזה יתרונות רבים.  

השראה מהניסוי של איסלנד 

בפורטר אומרים שההשראה למהלך שלהם הייתה איסלנד, שערכה בשנים 2015 ו-2017 ניסוי שתוצאותיו התפרסמו לאחרונה והראו שהמעבר למודל של שבוע עבודה מקוצר ללא הפחתה בשכר העובדים משפר את תפוקת העובדים ואת רווחתם.

הניסוי באיסלנד היה יוזמה של מועצת העיר רייקיאוויק וממשלת איסלנד, והוא כלל יותר מ-2,500 עובדים, כ-1% מאוכלוסיית העובדים במדינה, שעברו משבוע עבודה של 40 שעות לשבוע של 35 או 36 שעות. הניסויים התקיימו במגוון רחב של מקומות עבודה, ממשרדים ועד גני ילדים, נותני שירותים חברתיים ובתי חולים.

ממצאי המחקר הראו שהפרודוקטיביות ומתן השירותים נותרו זהים או השתפרו ברוב מקומות העבודה ורווחת העובדים עלתה: המתח הנפשי והשחיקה פחתו וחל שיפור בבריאות ובאיזון בין העבודה לחיים הפרטיים. בעקבות הצלחת הניסויים, עבר כ-86% מכוח העבודה במדינה לשבוע עבודה מקוצר, והדבר אף עוגן בחוזים של עובדי האיגודים המקצועיים. 

גם יפן, הידועה בתרבות העבודה הנוקשה שלה, מנסה לערוך שינויים בשבוע העבודה הסטנדרטי במדינה. הממשלה, בראשות יושיהידה סוגה, מתכננת לעודד חברות, בעלי עסקים, מעסיקים קטנים ותאגידי ענק לתת לעובדים לבחור לעבוד ארבעה ימים בשבוע  בניסיון לשפר את האיזון בין העבודה לחיים הפרטיים בקרב עובדים האחראים לטיפול במשפחה או זקוקים לזמן חופשי רב יותר כדי לרכוש כישורים חדשים. קידום האפשרות של שבוע עבודה מקוצר נכלל בקובץ ההנחיות הכלכליות השנתיות שפרסמה ממשלתו של סוגה לאחרונה.

 

"שומעים ציניות מהקולגות"

בחברת פורטר, משמעות המהלך היא תוספת של 26 ימי חופשה בשנה על חשבון החברה. פורטר מעסיקה כיום 350 עובדים, 180 מתוכם בישראל, אבל היא ממשיכה לגייס ולפי דיווחיה צפויה להכפיל את מספר העובדים במרכז הפיתוח בתל אביב. המהלך שלה קרוב לוודאי יסייע לה לעשות זאת.

לדברי אנשי החברה, סקרים פנימיים אנונימיים מעידים על שביעות רצון גדולה מאוד בקרב העובדים ומחוברות גדולה לארגון. 90% מהעובדים ענו שבכוונתם להמשיך לעבוד בפורטר גם בשנתיים הבאות. 

ואקרט מספר מה הביא את החברה למהלך הנוכחי. "התחלנו את התהליך אי שם ביוני 2020, בעקבות הקורונה, שהביאה לשחיקה של עובדים וטשטוש בין בית לעבודה. הבנו שאנחנו צריכים לבחון מחדש את ה-well being של העובדים, חשבנו איך אנחנו מיטיבים עם העובדים בתקופה כל כך לא ברורה. תוך כדי אספנו דאטה, שלחנו סקרים וראינו שהעובדים מרוצים וזה לא פוגע בפרודוקטיביות. החברה שלנו הצליחה מאוד בתקופת הקורונה ואת כל הממצאים הרגשנו מאוד נוח להביא להחלטת ההנהלה, והיא אישרה את המהלך הזה במהירות".

איך העובדים מגיבים לזה?
"זו הטבה מטורפת. היא מצטלמת פחות טוב מהפי-האוור או משלוח עוגות לבתים בסופי שבוע, אבל היא משמעותית לאין שיעור. העובדים אומרים לי היום ראשון הזה הוא אוויר לנשימה. זה בכוונה מנותק מהלו"ז של הילדים ובני הזוג. זה יום חופש שהוא באמת שלך, יום שאין בו פעילות גלובלית. זה מתיישב טוב עם התרבות הארגונית של פורטר. אנחנו במוד וולנטרי לגבי ההגעה למשרד, לא מודדים שעות וכל הדבר הזה מושתת על הרבה מאוד אמון".

והקולגות?
"עוד לא יודעים בדיוק איך לעכל את זה. אני גם שומע את הציניות מהקולגות, שלא מאמינים שהעובדים באמת בחופשה ואומרים: בטח העובדים עובדים ולא מדווחים".

איך מוודאים שבאמת לא עובדים ביום הזה אם יש משהו דחוף?
"אנחנו רואים שתעבורת האימיילים בימים האלה ירדה ב-95%-98%. המנהלים לא עובדים והיום סגור ביומן הארגוני מהבוקר עד הערב".

נעם ואקרט, דירקטור משאבי אנוש בפורטר / צילום: ויקטור לוי

ארבעה ימים, בשכר מופחת

בסטארט-אפ הישראלי-אמריקאי medflyt, המציע פלטפורמה לניהול סוכנויות סיעוד ביתי, אפשרו עוד לפני הקורונה לחלק מהעובדים לעבוד פחות ימים בשבוע, אבל במודל של משרה מופחתת. "זה הגיע מהעובדים", אומר מנהל הטכנולוגיות (CTO) ניר ברנשטיין. "אחד העובדים הוותיקים אמר לנו 'אני הולך ללמוד ולא מתאים לי לעבוד כל השבוע'. הוא ביקש לעבוד רק יומיים. אם מישהו אחר היה מבקש, לא היינו מסכימים אבל הוא עובד מעולה ומוערך וביומיים האלה הוא עבד יותר מכולם. אז אמרנו נספוג את זה, וזה היה סבבה. אחריו הגיעו עובד ועוד עובד. כיום חצי מהעובדים עובדים פחות מחמישה ימים בשבוע. גם אני עומד לרדת לארבעה ימים כשתיוולד לי עוד ילדה".

הימים האחרים ארוכים יותר?
"לא, השעות רגילות. כל אחד לא מגיע בימים אחרים ואנחנו לוקחים עוד עובדים כדי להשלים את ה-20% מהמשרות של אלה שעובדים פחות".

והתפוקה?
"התפוקה לא ירדה אבל זה כן פוגע בגמישות. אם צריך משהו מעובד מסוים ומחר הוא בחופש. זו חבילה שצריך לקבל אותה אם נותנים את החופש. ידענו מראש שיש עובדים שלא יהיו זמינים בכל מצב. אם יש תקלה חריגה, ברור שעובדים יירתמו גם אם זה יום החופשה שלהם, כמו לתקלה שקורית אחרי שעות העבודה".

ניר ברנשטיין, סמנכ"ל טכנולוגיות במדפליט / צילום: יח"צ

רעיון שמתגלגל כבר שנים

מחקרים וניסויים שנעשו בעולם לאורך השנים הצביעו על הקשר בין מספר שעות העבודה למידת הפרודוקטיביות. כך, לדוגמה, מחקר מ-2017 שפורסם בכתב העת Labour Economics מצא שככל שעובדים במרכזי שירות עבדו שעות רבות יותר הפרודוקטיביות שלהם ירדה.

מנכ"ל קיקסטארטר אמר ל"וול סטריט ג'ורנל" שהוא מקווה שהפרודוקטיביות של העובדים לא תרד במסגרת הפיילוט שהחברה מתחילה. "שבוע עבודה קצר יותר דורש גם שינוי בתרבות וניפוץ המיתוס ששעות עבודה ארוכות מובילות לתוצאות טובות יותר", אמר. 

המשק הישראלי ממחיש זאת היטב עם שעות עבודה ארוכות ופריון נמוך לעומת מדינות ה-OECD. הרעיון של שבוע מקוצר עלה כמה פעמים לאורך השנים אך לא הגיע ליישום. ב-2004 העלה יו"ר המפד"ל אז, זבולון אורלב, הצעת חוק שלפיה יונהג במשק סוף שבוע ארוך, משישי בצהריים עד שני בבוקר, אבל התאחדות התעשיינים התנגדה.

ב-2011, הצהיר השר לפיתוח הנגב והגליל לשעבר סילבן שלום כי יקדם הצעת חוק לסוף שבוע ארוך, שבמסגרתה יום ראשון יהיה חופשי מעבודה. היוזמה הזו התגלגלה במשך כמה שנים דרך הקמת ועדה לבחינת שינויים בשבוע העבודה, עד שצומצמה ב-2014 לפיילוט של שישה סופי שבוע ארוכים בשנה, שהתמסמס אף הוא בינתיים.

ב-2013, בעקבות הצעתו של שלום, ערכה התאחדות התעשיינים מחקר משלה ומצאה שהנזק שייגרם לתעשייה מהחלת שבוע עבודה מקוצר יעמוד על 5.5 מיליארד שקל והיישום יעלה למגזר העסקי 14 מיליארד שקל בשנה - 2% מהתוצר השנתי שלו.

בכתבה שפורסמה בגלובס בסוף מרץ הציע מנכ"ל ביטוח לאומי מאיר שפיגלר להנהיג בעקבות לקחי הקורונה שבוע עבודה מקוצר. "הרעיון הוא ליצור מסגרת שתאיץ את גלגלי הכלכלה ותביא ליותר רווחה", אמר. לפי המודל שלו, אנשים יעבדו ארבעה ימים, באותו שכר, והמעסיק יצטרך להגדיל את כוח האדם שלו ב-20% כדי לספק את הביקוש ביום העבודה הנוסף. 

לפי שפיגלר, המודל הזה יגדיל את האפשרויות של העובדים לצרוך ולבלות וכך יגביר את הביקושים במשק. המעסיקים יקבלו עובדים מאושרים יותר, נכונים לעבודה והתפוקה לכל שעת עבודה שלהם תעלה. כך הם יוכלו לממן את הגדלת כוח האדם.

בעיות שדורשות פתרון

לא הכול ורוד. מעסיקים שיבחרו במודל השבוע המקוצר יצטרכו להתמודד עם אתגרים שונים. מנכ"ל קיקסטארטר עצמו הבהיר שהפיילוט בחברה יחל רק אחרי שיבוררו כמה סוגיות המקשות על המהלך הזה. מנהלת שיווק בחברת תוכנה בפילדלפיה שהתראיינה אף היא ל"וול סטריט ג'ורנל", הצביעה על אחת מהן. לדבריה, התנאי למעבר לשבוע עבודה מקוצר הוא עבודה ממוקדת ללא הפרעות.

שאלות נוספות קשורות בהחלטה על הימים הפנויים: האם אותם ימים לכל הארגון? האם כל עובד יכול לבחור? בפורטר החליטו על יום ראשון פעם בשבועיים ללא בחירה, ולעומת זאת במדפליט, שמעסיקה 40 עובדים בלבד, יש חופש בחירה. בכל מקרה, מדובר באתגר לוגיסטי, בעיקר בחברות שנותנות שירות רציף ללקוחות.

שאלה נוספת היא אם קיצור שבוע העבודה יביא גם לצמצום המשרות ואם בכלל עובדים יוכלו לעמוד בזה. גם אם המשרה לא תקוצץ, האם מעסיקים ידרשו מעובדיהם למלא יותר מטלות בימי העבודה, כאילו עבדו משרה מלאה? במקרה כזה, השאיפה לרווחת העובדים באמצעות קיצור שעות העבודה עלולה דווקא לפגוע בהם.

היתרונות מול האתגרים של ארבעה ימי עבודה

היתרונות שעלו בניסוי האיסלנדי
● הפרודוקטיביות ורמת השירות נותרו זהים או השתפרו
● המתח הנפשי והשחיקה של עובדים פחתו
● חל שיפור ברווחת העובדים ובאיזון בין העבודה לחיים הפרטיים

האתגרים שעלו בארגונים
● איך יוצרים תנאים המאפשרים עבודה ממוקדת ללא הפרעות
● האם היום החופשי יהיה לפי בחירת העובד או אותו יום לכולם
● איך מבטיחים רצף שירות ללקוחות
● איך מוודאים שעובדים לא מפצים על היום החופשי בשעות נוספות

עוד כתבות

גירושים. שיתוף נכסים עשוי להיווצר גם בלי כוונה מפורשת / אילוסטרציה: Shutterstock

ביהמ"ש הכריע: בעל ישלם לגרושתו 50 מיליון דולר - "אחד המקרים המקוממים"

סכסוך גירושים באלפיון העליון הוביל להכרעה דרמטית נגד מי שנקבע כי השתמש במומחיותו למקלטי מס ונאמנויות, כדי להסתיר רכוש משפחתי בהיקף של 75 מיליון דולר ● האישה צפויה לקבל כמחצית מהרכוש ומהבית, ובסך-הכול כ-50 מיליון דולר ● עורכי דינו של הבעל: "בפסק הדין נפלו טעויות חריפות, נערער"

מצלמות לרחפנים של נקסט ויז'ן / צילום: יח''צ

המצלמה שהפכה את האלוף במילואים, ולא רק אותו, למיליונר כבד

המניה שזינקה ב־2000% בארבע שנים, המימושים שהניבו לבכיריה 800 מיליון שקל והאלוף במיל' עמירם לוין שרשם אקזיט עצום ● איך הפכה חברה ביטחונית קטנה מרעננה לאחד מסיפורי ההצלחה הגדולים של שוק ההון, והאם יש סדקים בחלום של נקסט ויז'ן?

קובי זריהן בשיחה עם עו''ד רונית סיטון זלקינד / צילום: שיר הלוי

הממונה על הגנת הצרכן: "יש לי רק 8 מפקחים על 650 אלף עסקים"

קובי זריהן הסביר באירוע של משרד עוה"ד פירון מדוע הרשות לא פרסמה הקלות לקמעונאיות המזון במהלך המערכה נגד איראן ● יאיר אבידן, המפקח על הבנקים לשעבר, וד"ר שלומית וגמן-רטנר, ראש רשות איסור הלבנת הון ומימון טרור לשעבר, מצטרפים למרכז הפינטק הישראלי ● אירועים ומינויים

שטפון בטקסס / צילום: ap, Eric Gay

יותר מ-20 הרוגים בשיטפונות בטקסס, עשרות ילדות נעדרות

כ-20 ילדות ממחנה קיץ על גדות נהר הגוואדלופה נעדרות בשל הצפה של הנהר • הרשויות במדינה ציינו כי "אנחנו לא יודעים מתי הגשם ייפסק" • מושל טקסס פרסם סרטון של חילוץ באמצעות מסוק: "מחלצים מסביב לשעון"

יונדאי טוסון הייבריד 4X4 / צילום: יח''צ

מלחמת הסחר שולחת אלינו רכב חדש מאמריקה. האם הוא גם משתלם?

הגרסה האמריקאית של הטוסון, שהגיעה לישראל באדיבות מכסי טראמפ, מציעה תוספת מקום ומערכת הנעה היברידית חסכונית ● המחיר מציב לה אתגר שיווקי ● מבחן דרכים

מאפים וסלטים ב–Benno / צילום: אורנה בן חיים

היקב עם המיתוג המוזר שמוכר 10,000 בקבוקים בשנה

יקב בוטיק עם בלנד ייחודי, סדנת קרמיקה משעשעת, הרצאה בשפת הסימנים ותפריט עם נגיעות מקורדון בלו ● מצאנו חמלה לנפש ביישובים סביב נתב"ג ● חגית אברון תופרת יום

התחדשות עירונית בת''א. התחום תופס יותר משליש מהתחלות הבנייה / צילום: דיויד לוין

אופטימיות על סטרואידים: 13 חברות נדל"ן חדשות הגיעו לבורסה מאז ינואר

13 חברות נדל"ן הצטרפו לבורסת תל אביב במחצית הראשונה של השנה, חלקן אפילו לא מסרו פרויקט עדיין ● במקום שהריבית הגבוהה תנקה את השוק, רק צצים עוד ועוד יזמים - וההוצאות שלהם דווקא גדלות

עופר ינאי, שחר גרשון, נדב טנא, נועם פישר / צילום: שלומי יוסף

מארבעה נשאר אחד: מאבקי הכוחות והכסף הגדול שטלטלו את מניית נופר אנרג'י

מצד אחד עופר ינאי, מייסד ובעלים אמביציוזי ששואף גבוה ולא נרתע מלבצע שינויים ● מולו צמד המנכ"לים של נופר, שהחזיקו מניות במאות מיליוני שקלים שאותן קיבלו מידיו במתנה ● גורמים בשוק מנתחים את שרשרת האירועים, שהובילו לסיום הדרמטי של השותפות ארוכת השנים בחברת האנרגיה המתחדשת נופר

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק / צילום: ap

המועמד שמסמל את "סופה של ניו יורק היהודית שאנו מכירים"

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק, צמח בעולם פריבילגי והגיח משם עם פוליטיקה רדיקלית וערימות של קסם אישי ● הוא מבטיח להוריד את יוקר המחיה ולמסות את האחוזון העליון ● אלא שעבור ישראל הנבחר המוסלמי מציג אג'נדה מדאיגה

פופקורן. ליאור פרנקל בשיחה עם אור רז / צילום: לירון ויסמן

רוצים לקדם את האינטרסים שלכם במקום העבודה? הטיפ שאסור לכם לדלג עליו

הפודקאסט הפופולרי פופקורן מגיע לגלובס במדור חדש על עולם העבודה • "אתם לא מבינים כמה בכירים עובדים בפוליטיקה ארגונית", אומר אור רז, מנכ"ל ובעלים של קבוצת לדעת, מלווה ומפתח מנהלים בחברות הייטק ופיננסים • בשיחה עם ליאור פרנקל הוא מסביר איך תצליחו להעביר את הקולגות שלכם צד בשולחן הדיונים ● פופקורן

בניין אנבידיה בישראל / צילום: אנבידיה

אנבידיה יוצאת להשקעת ענק בישראל. כל הפרטים

אנבידיה מתכננת להקים קמפוס חדש בצפון הארץ שיעסיק אלפי עובדים חדשים ● לפי ההערכה החברה תוציא עד 500 מיליון שקל על רכישת הקרקע ועוד כ-1.5 מיליארד שקל על בניית הקמפוס החדש ● מדובר באחת מעסקאות הנדל"ן הגדולות ביותר בישראל שנוהלה אי פעם על ידי חברת טכנולוגיה זרה

בובות לבובו מוצגות לראווה בחנות של פופ מארט / צילום: Reuters, Oriental Image via Reuters Connect

חיוך מטריד ששווה מיליארדים: בובת הפרווה שהפכה לטרנד וכבשה את העולם

לבובו, הבובה הפרוותית בעלת הבעת הפנים המעט קריפית, הפכה ללהיט גלובלי - ולפריט חובה אצל סלבריטאיות על, כמו ריהאנה וקים קרדשיאן ● היצרנית, חברת פופ מארט הסינית, הכפילה את הכנסותיה ב־2024 ובסין כבר הזהירו מהתמכרות לבובה המעוצבת

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

ביה"ד קבע: רכיב לא מוצדק יכול להפוך תלוש שכר לפיקטיבי

ביהמ"ש קבע שתלוש שכר בו הופיע מרכיב "בונוס" אותו המעסיק לא ידע להסביר, הינו תלוש שכר פיקטיבי ● ביהמ"ש השלום בירושלים דחה תביעת בני משפחה שטענו לזכויות דיירים מוגנים וזכות בעלות בדירת מגורים ● בעל עירב את אישתו בעסקי החברה, האם היא זכאית לחלק ממנה בגירושים?

השבוע בעולם / צילום: רויטרס - PA Images

האם ארה"ב נוטשת את אוקראינה והאם חייזרים מתקרבים על גבו של אסטרואיד

אוקראינה חוששת שהפעם ארה"ב מתכוונת ברצינות לנטוש אותה ● פצצת המכסים מתקתקת - וטראמפ עושה עסקים עם קומוניסטים מכובדים מאוד ● שרת האוצר הבריטית מוחה דמעות ● ביבשת אמריקה הבוחרים מחפשים שמאל קיצוני ● עצם בין כוכבי סר לביקור ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

עומסים בנתב''ג. המסלולים והתנועה האווירית סביב השדה לא הותאמו לגידול בישראל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המקום בנתב"ג עומד להיגמר. מאיפה נטוס?

עד 2040 צפוי נמל התעופה בן גוריון להגיע לקיבולת המקסימלית שלו, כ–40 מיליון נוסעים בשנה ● אלא שבמשך עשרות שנים מקבלי ההחלטות מתלבטים על המיקום האולטימטיבי של שדה בינלאומי נוסף, ובינתיים הכרעה סופית לא נראית באופק ● אילו אפשרויות כבר בשלב התכנון, מה מסכל אותן וכמה נשלם על הסחבת?

שליח מזון רובוטי בארה''ב / צילום: ap, Carlos Osorio

רחובות אמריקה מתמלאים בשליחים רובוטיים - והאנשים מתעלמים ממצוקתם

השליחים האוטומטיים, שאפשר לראות בחלקים נרחבים של ארה"ב, נתקעים לעיתים בשלג או מתהפכים על גבם ● הציבור לפעמים מוצא אותם חביבים, אבל כשהם תקולים, התמונה ברורה: זה כל רובוט לעצמו

חיסכון לכל ילד / אילוסטרציה: Shutterstock

מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתכנית חסכון לכל ילד, מי קופת הגמל שבראש?

נתוני ביטוח לאומי שמתפרסמים היום מראים כי מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד ב-3.6 מיליון חשבונות, מאז שהחלה התוכנית ב-2017 ● אלטשולר שחם מובילים עם כמעט מיליון חשבונות חיסכון

צ'רצ'יל מסמן V. ביום הניצחון על גרמניה הנאצית / צילום: Reuters, IMAGO/piemags via Reuters

לסיים מלחמה: עצתו הפיקטיבית של צ'רצ'יל לנתניהו

אבי הכישלון הגדול של המלחמה הקודמת הוביל את הבריטים אל חוף מבטחים, וזכה בסליחה ובהערצה. הוא הבין כי אנחת הרווחה חשובה יותר מתרועת הניצחון

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

נעילה אדומה באירופה; טראמפ: מדינות יתחילו לשלם מכסים ב-1 באוגוסט

טראמפ הודיע כי 10 עד 12 מדינות יקבלו הודעה היום בנוגע לשיעור המכס שיוטל עליהן, וכי מכסים בטווח שנע בין 10% ל-70% ייכנסו לתוקף בתחילת אוגוסט ● דאקס מאבד 0.7%, קאק נסוג ב-0.9% והפוטסי נחלש ב-0.2% ● הביטקוין ירד ביממה האחרונה ב-0.6%, וכעת ערכו של מטבע אחד עומד על כ-108,870 דולר ● היום יום העצמאות בארה"ב - לא יערך מסחר בוול סטריט

אילוסטרציה: shutterstock

המניות שיטפסו והסיכוי שבנק ישראל יפתיע: מה צפוי השבוע בתל אביב?

לאחר שבוע ירוק במיוחד בת"א, עסקת החטופים המסתמנת צפויה לתת רוח גבית למסחר ● עוד תרכז עניין - החלטת הריבית בישראל שתכלול את תחזיות הבנק המרכזי ● נתון המאקרו שפורסם בארה"ב ומרחיק את הפחתת הריבית של הפד ● וגם: אנבידיה לא עוצרת וכובשת שיא חדש בוול סטריט