גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

רכישת פרשמרקט: זו לא העסקה שמשקיעי פז חלמו עליה. המנהלים דווקא מרוצים

בכירי פז מנסים לצייר את רכישת רשת המזון הצומחת כ"עסקה פנומנלית" שתהפוך את חברת האנרגיה למעצמה קמעונאית ● המשקיעים, מנגד, מגיבים באכזבה לסיבוב הפרסה מהכוונה המקורית שפז תימכר בעצמה, ויש מי שטענו שהנהלת ודירקטוריון פז בחרו באופציית הרכישה לטובתם האישית

סניף של רשת פרשמרקט / צילום: מצגת החברה
סניף של רשת פרשמרקט / צילום: מצגת החברה

קשה היה להתעלם מהניגוד שבין המסרים החיוביים ששידרו בכירי חברת האנרגיה פז  בשיחת משקיעים מיוחדת שערכו לאחר הדיווח על רכישת רשת פרשמרקט , ובין תגובת המניה במסחר בבורסה.

בשעה שיו"ר פז הראל לוקר ומנכ"ל החברה ניר שטרן היללו את העסקה לרכישת רשת המזון הצומחת תמורת כ-2.1 מיליארד שקל, צנחה מניית פז בכ-10%, ומחקה את התשואה החיובית שהניבה מתחילת השנה, בעיקר על רקע ההצעות לרכישת השליטה בחברה.

בפז תיארו את רכישת פרשמרקט כעסקה חלומית, שתייצר בעתיד תשואה פנומנלית לבעלי המניות שלה, כדברי היו"ר לוקר. אלא שהמשקיעים בשוק, מתברר, חלמו על עסקה אחרת - למכירת השליטה בפז עצמה - או לפחות על עסקה שתוסיף יותר נכסים ותוציא ממנה פחות מזומנים.

מתווה העסקה לרכישת פרשמרקט כולל תשלום של 1.7 מיליארד שקל במזומן ולצדו הקצאה של מניות פז לבעלי מניות פרשמרקט בשווי שוק של 380 מיליון שקל (לאחר הנפילה בבורסה).

 

מי שכבר מורווחים בגדול מהעסקה הם צמד בעלי השליטה ברשת פרשמרקט, האחים יוסי ושלומי אמיר, שמחזיקים כל אחד ב-32.4% ממניות החברה, ושהתמורה שלה יזכו יחד, במזומן ובמניות פז, תעמוד על 1.4 מיליארד שקל כמעט (ראו מסגרת). נכון למועד ההודעה על העסקה היא שיקפה פרמיה של 14% ביחס למחיר מניית פרשמרקט בבורסה, ובתגובה זינקה המניה בכ-9% וסגרה את מרבית הפער.

בעלי הרשת פרשמרקט, שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ פרשמרקט

רשת פרשמרקט מפעילה כיום 42 חנויות סופרמרקט (מרכולים) שכונתיות בפריסה ארצית. היא פועלת תחת שישה מותגים (פרשמרקט, מחסני מזון, סופר דוש, מחסני להב, טיפ טוב והיפר דודו), ומרבית פעילותה מרוכזת בתוך שכונות מגורים ובמרכזי הערים. בשנת 2020 רשמה פרשמרקט רווח נקי של 116 מיליון שקל, והרווחיות הגולמית (35.2%) והתפעולית (10.4%) שלה הן הגבוהות ביותר בתעשייה.

לאתגר את ההגמוניה בשוק חנויות המזון

עבור פז, רכישת רשת פרשמרקט עולה בקנה אחד עם רכישתה אשתקד של רשת סופר יודה, שמפעילה 17 מרכולים בתל אביב. נוסף על כך, מפעילה פז עוד 20 חנויות yellow בפורמט שכונתי, ויחדיו היא רואה עצמה כמי שיכולה לאתגר את ההגמוניה הנוכחית בשוק חנויות המזון הישראלי, ולהפוך לאחת מקבוצות הקמעונות הגדולות והמשמעותיות בישראל.

פז, שמפעילה כיום 264 תחנות דלק ועוד 220 חנויות נוחות בצמידות לתחנות, רוצה להפוך עצמה מחברת אנרגיה לחברת קמעונות, כלומר לחברה המשרתת בעיקר את הצרכן הסופי. זאת היא גם הפילוסופיה של המנכ"ל ניר שטרן, שהגיע מחברת סלקום, אשר מוכרת לצרכנים שירותי סלולר, אינטרנט, טלוויזיה רב-ערוצית וטלפוניה קווית.

לשם כך בונה פז את עצמה בתחום חנויות המזון ומנגד מתנתקת מתחום ייצור הדלקים, עם החלטה מהעת האחרונה להיפרד מההחזקה בבית הזיקוק אשדוד באמצעות חלוקת מניותיו כדיבידנד בעין לבעלי המניות של פז. לתפיסתה של פז, גם פזגז היא למעשה חברה המשרתת את הצרכן הסופי, ולכן משתלבת גם היא באסטרטגיה הנוכחית.

יש לציין כי מלבד פעילויות אלו, מחזיקה פז בשלוש חברות תעשייתיות: פזקר, פזמוביל, ופז שמנים. דומה כי השלוש הללו יאבדו בהדרגה את מקומן בליבת עסקיה של פז, אולם ימשיכו לפי שעה לחסות תחת כנפיה, לנוכח העובדה כי מדובר בחברות טובות ורווחיות.

"העסקה תוסיף לנו הרבה עוצמה וכוח"

בשיחת המשקיעים אמר היו"ר לוקר כי "העסקה תוסיף לנו הרבה עוצמה וכוח. יהיו לנו את המיקומים הכי טובים בענף - 80 חנויות בלוקיישנים מנצחים וזאת עוצמה אדירה". לוקר הוסיף כי "יש לנו את תחנות הדלק במיקומים הכי טובים בישראל, ואנחנו מגיעים עם פז גז ל-600 אלף בתי אב. אנחנו במגע עם הלקוח במיליוני עסקאות בחודש, ורכישת פרשמרקט היא התפתחות טבעית לפז.

"פרשמרקט היא חברה פנטסטית, לטעמי הכי טובה בענף עם רווחיות גולמית ותפעולית הכי טובות בענף. הרכישה הזאת תצעיד את פז קדימה. יש שינויים בעולם הדלקים ואנחנו נערכים לזה במסגרת תוכנית פז 2030.

"יש לנו חזון ואסטרטגיה לפז ב-2030 והעסקה הזאת היא חלק ממנה. היא תביא תשואה גבוהה לבעלי המניות". עוד ציין היו"ר לוקר, כי בניגוד לשנים עברו, כיום יש הרמוניה בדירקטוריון של פז והרמוניה בין ההנהלה לדירקטוריון, וזה הכי חשוב לדבריו.

הראל לוקר / צילום: איל יצהר

מנכ"ל פז, ניר שטרן, הדגיש כי "זאת עסקה טובה מאוד מאוד לפז ולבעלי המניות שלה. פרשמרקט זאת רשת מצוינת, היא השכילה בשנים האחרונות לרכוש עוד ועוד סניפים באופן הדרגתי. כולם מבינים היטב שהרווחיות נמצאת בשכונה, ובזכות לוקיישנים טובים הם מציגים רווחיות כל כך טובה.

"פרשמרקט מצטיינת בעולמות הרווח הגולמי והתפעולי. צריך לציין שלא מדובר בסופר נקודתי אלא ברשת עם מטה חזק, אנשי סחר ולוגיסטיקה ותפעול מצוינים. יש שם מערכת מאוד ברורה עם שיטה נכונה של רכישה ותמחור המוצרים".

האחים אמיר יישארו לשישה חודשים

במסגרת העסקה, נקבע כי בעלי השליטה יוסי אמיר ושלומי אמיר, שמחזיקים כיום בתפקידי היו"ר והמנכ"ל של פרשמרקט, ימשיכו בתפקידיהם למשך שישה חודשים ממועד ההשלמה. בנוסף, יעניקו השניים ייעוץ לחברה למשך שישה חודשים נוספים, כך שלמעשה ילוו את המיזוג.

על כך הוסיף היו"ר לוקר, כי "יוסי ושלומי מחויבים לשנה, ומי שמכיר אותם מכיר את האיכות שלהם ואת הג'נטלמניות שלהם. יש פה עסק ענק עם אלפיים עובדים, עם שיטה ומנגנון, והם יחפפו אותנו במשך 12 חודשים".

בפז גם הציגו את הסינרגיות הרבות בין החברות שייצור המיזוג, שכוללות שיפור תנאי הסחר והרכש, חיזוק מועדון הלקוחות של yellow והשבחת הפעילות באמצעות כלים טכנולוגיים מתקדמים וכניסה לתחום המכירות המקוונות.

לדברי לוקר, "הסינרגיות האלה בסוף הולכות להביא תשואה פנומנלית לבעלי המניות. הן שוות המון כסף וזה בסוף הלוגיקה של העסקה".

המנכ"ל שטרן ציין עוד, כי "אנחנו עם תשתית לקוחות ומועדון שיכולים להצעיד את החברה קדימה ואנחנו עם עין אחת על הטווח היותר קצר, אבל כל הזמן עם העין על 2030, ועם הצורך ליצור איזון בין הדלקים לבין הקמעונות".

מאי 2021: פז הופכת למטרה לרכישה

למנכ"ל שטרן היה ברור שכדי לצמוח תידרש פז לעסקה גדולה, ומניתוחים שבוצעו בחברה נמצא שרק פרשמרקט מעניינת לרכישה. יש לציין כי חברת יינות ביתן הוצעה לפז, וניתן היה כנראה לרוכשה לפי שווי של כ-500 מיליון שקל בלבד, כלומר ברבע מהמחיר שבו נרכשה פרשמרקט.

עם זאת, בהנהלת פז לא ראו ביינות ביתן חברה איכותית, בשעה שהיסודות של פרשמרקט נתפסו אצלה כלא פחות ממדהימים. בדיווח לבורסה חושפת פז, כי כבר בחודשים מרץ-אפריל 2021 באה הנהלתה בדברים עם פרשמרקט בנוגע לאפשרות לרכישת מניותיה, אלא שעניין זה לא הבשיל.

מאז התהפך הסיפור ב-180 מעלות, כאשר בתחילת חודש מאי 2021 הפכה פז, המתנהלת זה מספר שנים ללא בעל שליטה, למטרת השתלטות בעצמה.

תחילה הייתה זו קבוצת משקיעים בראשות לאומי פרטנרס שהציעה לרכוש בהקצאת מניות 25% ממניות פז. בהמשך הגיעו הצעות נוספות, בהן של קבוצת שיכון ובינוי, שהציעה למזג לפז את החברה הבת, שיכון ובינוי אנרגיה, תמורת הקצאה של 58% ממניות פז, ושל פרשמרקט עצמה, שהציעה עסקת מיזוג שבה יוקצו 36% ממניות פז לבעליה.

"אלו לא עסקאות שאנו מוכנים לעשות"

ההצעות הללו חייבו את דירקטוריון פז לפתוח בהליך מסודר לבחינתן, תוך מינוי יועצים משפטיים וכלכליים חיצוניים לצורך בחינתן. בעוד שארקו ופרשמרקט נשרו מהמרוץ, שיפרו לאומי פרטנרס ושיכון ובינוי את הצעותיהן, אלא שגם ההצעות המשופרות שהגישו נדחו על-ידי דירקטוריון פז. בדיווח לבורסה נכתב על כל אחת מההצעות, כי "שווי פז הגלום בהצעה נמוך משמעותית מהשווי ההוגן של החברה בהתאם לשתי הערכות שווי שערכו היועצים הכלכליים לדירקטוריון החברה".

לדברי היו"ר לוקר, "אלו לא עסקאות שאנחנו מוכנים לעשות. המחירים נמוכים ממה שאנחנו חושבים ואלו לא עסקאות טובות לפז ולבעלי המניות שלה". אלא שבשוק היו לפחות כמה משקיעים גדולים שהתאכזבו מהבחירה של הדירקטוריון לרכוש במקום להימכר, ובראשם כמה קרנות גידור שפתחו ככל הנראה פוזיציות השקעה סביב אפשרות זו.

אותה אכזבה, יחד עם סיום מאבק השליטה בפז והחשש אצל חלק מהמשקיעים מפני פגיעה בעסקי פרשמרקט לאחר עזיבתם של האחים אמיר, הובילו כנראה לנפילתה של מניית פז בבורסה.

בנוסף לכך, גם הודעתה של פז כי בכוונתה לבצע גיוסי הון וחוב לצורך מימון הרכישה יצרה כנראה לחץ על המניה. בשוק היו גם מי שטענו, כי ההנהלה והדירקטוריון בחרו באופציית הרכישה לטובתם האישית ולא לטובת החברה. עם זאת, קשה לקבל טענה זו לנוכח העובדה כי בראש פז עומדים כיום מנהלים צעירים יחסית (שטרן בן 50 ולוקר בן 56), שהגיעו לחברה לצורך השבחתה, ושביכולתם להתברג כנראה לתפקידי ניהול בכירים במרבית הגופים הגדולים במשק.

"אין חיה כזאת בדיני החברות", ענה לוקר, כאשר נדרש לשאלה מדוע לא הובא הנושא להכרעת אסיפת בעלי המניות. הוא הסביר כי מדובר בעוד עסקה שמבצעת פז. "הדירקטוריון וההנהלה מנהלים את החברה עם עשרות החלטות מדי חודש, וככה החברה עובדת". מי שכן יידרש לאשר את עסקת פז-פרשמרקט הם בעלי המניות בפרשמרקט והממונה על התחרות.  

עוד כתבות

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בית הנבחרים האמריקאי העביר את חוק האנטישמיות. מה הוא יכלול?

החוק עבר ברוב מוחץ, ואם יעבור גם בסנאט וייחתם ע"י הנשיא, חלק מן האמירות הנשמעות היום בקמפוסים בארה"ב נגד ישראל, יהפכו לעבירה פלילית ● גורמים אמריקאים רואים בקבלת החוק תגובה למהומות המתרחשות בימים אלה בקמפוסים ברחבי ארה"ב

הרמטכ''ל הרצי הלוי / צילום: חדשות 12

הרמטכ"ל: המתקפה בעזה תלך חזק, מכינים גם מתקפה בצפון

הרמטכ"ל קיים הערכת מצב בגבול לבנון יחד עם מפקד פיקוד צפון • שני בתים נפגעו ישירות מנ"ט בשתולה שבגליל המערבי, נזק כבד נגרם • ישראל פתחה מחדש את מעבר ארז להעברת סיוע הומניטרי, 30 משאיות הוכנסו לצפון הרצועה • שר הביטחון גלנט נפגש עם שר החוץ האמריקני בלינקן בכרם שלום: "מחויבים לשחרור החטופים, ונערכים לפעולה ברפיח" • עדכונים שוטפים

משרדי אאורה בגבעתיים / צילום: טלי בוגדנובסקי

החברה שמוכרת חלומות לדירות בגבעתיים, אבל בעירייה לא מכירים

בדיווח לבורסה כללה חברת אאורה פרטים על יחידות הדיור שתקים בפרויקט התחדשות עירונית ברחוב כצנלסון בגבעתיים ● בעירייה אומרים: "הנתונים אינם תואמים את המציאות", ומצביעים על מקרה דומה שקרה עמה בעבר

תיירים באקרופוליס, יוון. יחס החוב־תוצר במדינה הגיע ב־2023 לרמה הנמוכה ביותר מאז 2010 / צילום: Reuters, Beata Zawrzel

הפתעה כלכלית באירופה: מדינות ה"פריפריה" מובילות את הצמיחה ביבשת

כלכלות דרום אירופה רשמו צמיחה מהירה ב־2023, בעוד שגרמניה וצרפת התכווצו, ובכך הפכו את המגמה ביבשת ● איטליה, ספרד, פורטוגל ויוון מצליחות לצמצם את החובות שצברו במשבר 2008 ובקורונה, אך מומחים טוענים כי כדי לשמר את השגשוג דרושים שינויים מבניים

מאנגר ובאפט באסיפת משקיעים קודמת של ברקשייר האת'וויי / צילום: ap, Nati Harnik

"מעבר לעידן חדש": האסיפה השנתית של ברקשייר כבר לא תהיה אותו הדבר

משקיעים נערכים לתחושת "כיסא ריק" בכינוס השנתי של ענקית ההשקעות ברקשייר האת'וויי בשבת ● זאת לאחר שבנובמבר שעבר הלך לעולמו צ'רלי מאנגר, יד ימינו הוותיק של המנכ"ל והמשקיע האגדי וורן באפט ● המשתתפים יחפשו רמזים לעתיד הניהולי של ברקשייר

5,000 דולר לפליט: המצרי שמגלגל מיליונים על חשבון תושבי עזה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ארה"ב וסעודיה קרובות מתמיד להסכם, גם בלי ישראל, אסמעיל הנייה כבר כמעט שבועיים באנקרה, במצרים עושים מיליונים מפליטים בעזה וארה"ב משלבת טכנולוגיה ישראלית בנגמ"שים ● כותרות העיתונים בעולם 

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'אט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

שר המשפטים יריב לוין / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

לוין סירב למנות, וחברי הוועדה התקפלו: אלו 32 השופטים החדשים שנבחרו

לוין סירב לאפשר הצבעות שאינן ברוב של כל חברי הוועדה, וכך הצליח למנות מועמדים שחברי הימין ביקשו לקדם ● לבית המשפט המחוזי בירושלים מונה רק שופט אחד, על אף שישנם תקנים פנויים נוספים, בשל מחלוקת על זהות יתר המועמדים

מגרש מכוניות למכירה, נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

צ'רי חדשה וחשמלית בדרך לישראל, והמסים מענף הרכב בשיא היסטורי

הסכום הממוצע של מס קנייה מרכב נוסעים חדש זינק ב-12.6% לעומת שנת 2022 ● מותג הפרימיום Exlantix של צ'רי בדרך לישראל, וכך גם הקרוסאובר של KGM הקוריאנית ● ועוד חדשות מענף הרכב

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

למכור את המניות בחודש מאי ולצאת מוול סטריט? זה מה שההיסטוריה מלמדת

האם נכנסו לחצי השנה הגרועה של השנה, וזה הזמן לצאת משוק ההון עד אוקטובר? לא בטוח ● אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה הוותיקה "Sell in May and go away" ● ולמה הנפילה של אפריל לא מפחידה אותם?

שר הביטחון יואב גלנט / צילום: שחר יורמן, דוברות משרד הבטחון

שר הביטחון גלנט והרמטכ"ל הלוי סיכמו על מינויים לפורום מטכ"ל

למרות האופטימיות המצרית, חמאס טרם השיב להצעה ובכיר בארגון הטרור הצהיר כי "עמדתנו שלילית" ● לפיד לשר החוץ האמירתי: "הדבר החשוב ביותר - השבת החטופים הביתה" • תא"ל שלומי בינדר ימונה לתפקיד ראש אגף המודיעין ותא"ל אבי בלוט ימונה לתפקיד מפקד פיקוד מרכז • הפעולה במרכז הרצועה נמשכת: כמה מחבלים חוסלו, תשתיות טרור הושמדו • עדכונים בולטים

יו''ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאוול / צילום: Associated Press

פאוול שולל העלאת ריבית נוספת ומרגיע את המשקיעים

הריבית בארה"ב נותרה על שיעור של 5.5% בהתאם לציפיות ● עפ"י ההערכות, הנתונים הכלכליים החיוביים בארה"ב, לצד האינפלציה הדביקה, מרחיקים את הסיכויים להפחתת ריבית בטווח הקרוב ● פאוול הדגיש כי הנתונים הכלכליים לא נתנו לפד את הביטחון להוריד את הריבית, אך שולל אפשרות להעלאת ריבית

מטרו / אילוסטרציה: Unsplash, olivier collet

בעלי קרקעות עותרים לבג"ץ נגד הפקעות המטרו וחושפים התנהלות מרושלת סביב חקיקת התוכנית

העותרים טוענים כי ההפקעה לטובת הדיפו בראשל"צ, שמעליו מתוכננת בנייה מאסיבית, אינה חוקית, שכן החוק מאפשר הפקעה רק לשימוש ציבורי ● חוק המטרו אמור היה להסדיר זאת, אך החלק הנוגע לכך טרם הושלם

עבודות על הקו הירוק של הרכבת הקלה / צילום: בר לביא

הזרים נרתעים, והמכרז להפעלת קווי הרכבת הקלה הבאים בסכנה

לאחר שנדחה מספר פעמים בגלל המלחמה, במשרדי הממשלה שוקלים לבטל את מכרז ההפעלה של הקווים הירוק והסגול, ולהעביר את המלאכה לזכייניות ההקמה ● הסיבה: חשש חברות בינלאומיות מאי־ודאות בישראל

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

לאחר דברי פאוול אתמול ולפני הדוח של אפל הלילה: עליות בוול סטריט

נאסד"ק עולה ב-0.7% ● קוואלקום מזנקת ב-10%, אנבידיה ב-2% ● גוגל שוב מפטרת עובדים ● ישראליות: רדקום מזנקת ב-8%, היפו צוללת ב-15% ● תשואות אגרות החוב עולות, האוצר מתכנן למכור אג"ח בשווי של טרליון דולר בקרוב ● הלילה אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות ● מחר דוח התעסוקה בארה"ב ● וגם, בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה "Sell in May and go away"

מטוס של וויז אייר / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

חברת הלואו קוסט היחידה שפועלת כעת בישראל מבטלת טיסות

וויזאייר מבטלת טיסות מישראל למספר יעדים קרובים ● חברת הלואו קוסט ההונגרית לא הודיעה רשמית על ביטול הטיסות - אך בשעות האחרונות נוסעים התבשרו על ביטולים לטיסות לאיי יוון וליעדים קרובים נוספים ● רינאייר צפויה לחזור עם פתיחת טרמינל 1, ואיזי ג'ט רק בסוף עונת הקיץ הקרובה

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה חיובית בבורסה; היום עודכנו המדדים, אלה שיצאו ואלה שנכנסו למדד ת"א 35

מדד ת"א 35 עלה ב-0.5% ● השקל נחלש מול המטבעות הזרים ● הנפקות האג"ח הקונצרניות באפריל גדלו בישראל בכ-300% ● במיטב מעריכים כי בנק ישראל יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● הפד הותיר את הריבית על כנה אך פאוול הדגיש שלא תהיה העלאת ריבית בקרוב ● עונת הדוחות בוול סטריט ממשיכה לתפוס תאוצה והערב אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות בסיום המסחר

אפרת שפר / צילום: שלמה שהם

כמה יקבל כל מפונה שיירשם לתוכנית התעסוקה החדשה בחיפה?

יוזמה של החברה הכלכלית חיפה, שותפות חיפה־בוסטון והעירייה מציעה רצף תעסוקתי למפונים שנותרו במלונות ● ד"ר אפרת שפר, מובילת התוכנית: "המטרה היא להעלות אותם על מסלול השיקום"

מערכת טילי פטריוט / צילום: Reuters, Baz Ratner

אחרי למעלה מ-30 שנה: ישראל נפרדת ממערכת הנשק המיתולוגית. זו המחליפה

33 שנים מאז שהוטמעה בישראל, בחיל האוויר התחילו בתהליכי פרידה ממערכת הפטריוט, שהצליחה ליירט תשעה איומים במלחמה הנוכחית ● למה מפרישים אותה דווקא עכשיו, מה הבדלי המחירים למערכת המחליפה קלע דוד, ואילו שכבות הגנה נוספות יש לישראל? ● גלובס עושה סדר

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: עומר וידר, כדיה לוי

התקדים של רשות התחרות: הציטוטים שסיבכו את אייל רביד, ומי עשויים להיות הבאים בתור?

שנתיים לאחר שנחשפה פרשת תיאום המחירים, רשות התחרות החליטה לזמן את אייל רביד, מנכ"ל ויקטורי, לשימוע לפני הגשת כתב אישום ● לראשונה ובאופן תקדימי, קמעונאי מועמד לדין על בסיס התבטאויות בתקשורת ● בשבועות הבאים צפויות להתקבל החלטות לגבי עוד בכירים