גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מחיר שמתחיל ב-458 אלף שקל ומנוע לא הכי מרגש: מה בכל זאת נוצץ בקרוס-אובר של יגואר?

הדור המחודש של הקרוס-אובר הגדול של יגואר שומר על העיצוב הייחודי והאווירה האריסטוקרטית בתא הנוסעים מבלי להתפשר על טכנולוגיה

יגואר F-APCE P250 S / צילום: יח''צ
יגואר F-APCE P250 S / צילום: יח''צ

את התנהגות פלח רכבי היוקרה העולמי בשנה החולפת אפשר להגדיר בשתי מילים: "בוכים ומרוויחים". כמעט כל היצרנים נכנסו לפאניקה בתחילת משבר הקורונה, פיזרו נבואות זעם, הורידו תחזיות, פתחו קווי אשראי ענקיים, ורצו לממשלות במדינות שבהן הם מייצרים רכב כדי לקבל סיוע. אבל בדיעבד כמעט כל היצרנים בשוק רכבי היוקרה סיימו את 2020 ברווח מכובד, ואילו המחצית הראשונה של 2021 הייתה אחת הטובות אי פעם עבורם בזכות ההון הפנוי האדיר, שהזרימו מתעשרי שוק ההון לשוק מוצרי הצריכה היוקרתיים.

אבל בכל כלל יש יוצא מן הכלל ובמקרה הזה מדובר בחברת יגואר הבריטית, שנקלעה לסערה קשה ומתקשה עדיין להגיע לחוף מבטחים. סגרי הקורונה הממושכים בבריטניה הסתיימו רק באפריל השנה; המהומה סביב הסכם ה"ברקזיט" של המדינה יצרו סביבה וסביב כל תעשיית הרכב הבריטית ערפל סמיך של אי ודאות; וממשבר המחסור בצ'יפים ששלח את הדו"חות של חברת האם טאטא לטריטוריה אדומה ברבעון הראשון.

 

ליגואר אין כרגע יותר מדי פתרונות לטווח הקצר. בטווח הארוך היא מתכוונת להסב את כל ליין הדגמים שלה לחשמל עד 2025, אבל מכירות הדגם החשמלי הבודד שלה, I-PACE, מדשדשות ולא נותנות מענה מיידי להסתערות של היצרנים הגרמנים על שוק חשמליות היוקרה. משכך היא ממשיכה להתמקד בתחום המומחיות המסורתי שלה - ייצור רכבי יוקרה גדולים ומוחצנים, שמשדרים אווירה בריטית אריסטוקרטית עם קורטוב של נצנוצי מלוכה ונשענים על כמעט 100 שנות היסטוריה (99 ליתר דיוק). את המומחיות הזו מתמצת הדור המחודש של יגואר F-PACE שנחת כאן לאחרונה.

מבחינה חיצונית, דגם ה-F המחודש הוא כלי נאה, שעדיין מצליח ליצור נוכחות כביש ייחודית בסביבה רוויה בדגמי קרוס-אובר יוקרתיים למיניהם. החידוש כולל את החרטום הטיפוסי של יגואר ודגש שבכת גריל חדשה ונוצצת, שני פנסי LED דקיקים מצדדיו ופגוש גדול ואגרסיבי עם כונסי אוויר מאסיביים בחלקו התחתון.

פרופיל הצד ממשיך לשמור על האיפוק האלגנטי-ספורטיבי של העיצוב המקורי: הזנב ההדוק עם הפנסים הצרים מסתיים כעת בפגוש, שמכיל בתוכו מעין כונס אוויר מפוסל. בצבעים הנכונים - רק לא לבן כמו רכב ההדגמה שלנו - ועם החישוקים הנכונים הוא עדיין נראה כמו סמל סטטוס.

קפיצת הדרך המרכזית במודל 2021 נעשתה בתא הנוסעים, שמצליח לשלב את המסורת של "מועדון ג'נטלמנים בריטי", עם כמות מכובדת של הייטק. מערך הפיקוד מתבסס כעת על שני מסכי LCD גדולים, שהמרכזי שבהם הוא לוח מחוונים משודרג עם תצוגה חדה וצבעונית, שבניגוד לדור הקודם ניתן לצפות בו ללא משקפי קריאה. במרכז הקונסול ממוקם כעת מסך LCD קמור גדול ומפוסל בתוך מסגרת מתכת קרירה והפיקוד הפיזי מתבצע כבעבר באמצעות מסך מגע, שלישי במספר, שממוקם מתחת.

ממשק אנושי

כל העסק מנוהל על ידי ממשק אנושי מאורגן היטב עבור רוב הנהגים, אם כי בני הדור הטרום-סלולארי עדיין עלולים להתקשות באיתור פיצ'רים חיוניים תוך כדי נהיגה. המכלול של ידית ההילוכים עוצב מחדש עם "מוט" קצר ועבה, וכל הטוב הזה עטוף בעור בריטי עם תפירה נאה ובגימור עץ ומתכת על פי מיטב המסורת הבריטית.

האבזור התקני כולל גם מכלול מקיף של מערכות אקטיביות לסיוע בנהיגה, אם כי היינו שמחים לקבל מתגים פיזיים לביטול מהיר של חלק מהמערכות היותר טורדניות.
תא הנוסעים נותר שימושי כמו שהיה עם סף כניסה-יציאה בגובה נוח, תנוחת ישיבה גבוהה ושלטת, ומושב אחורי שיספק את רוב הדרישות של שניים-שלושה מבוגרים במידה XL.

בלי ריגושים

הדור המחודש של ה-F-PACE כולל כמה מנועים חדשים ומשודרגים, החל מגרסת פלאג-אין שזהה לזו של ריינג'-רובר, עבור דרך מנועים עם מערכת "היברידית קלה" וכלה בגרסת SVR אימתנית עם סופר צ'ארג'ר. המחיר של גרסת הפלאג-אין מוציא אותה כרגע מחוץ לתמונה וההיצע המקומי מתמקד בגרסת דיזל אחת ובגרסת ה-2 ליטר טורבו עם 250 כ"ס שבה נסענו. את המנוע הזה כבר פגשנו בדגמים עדכניים של לנדרובר וריינג'רובר וגם כאן הוא מספק ביעילות את הצרכים הבסיסיים בפלח הזה, ללא דרמה וללא ריגושים. התגובה הראשונית ללחיצה מרגישה די עצלה וזינוק מאפס ל-100 ב-7.3 שניות הוא מכובד, אבל לא שובר שיאים בקבוצה.

כשהטורבו נכנס לפעולה הרכב צובר מהירות בקצב ראוי, ולמרות משקל עצמי של יותר מ-1.8 טון הוא לא מתקשה להאיץ בעליות תלולות עם מטען משפחתי מלא. יש בפלח תיבות אוטומטיות יותר זריזות וחלקות אם כי מצב התכנות הספורטיבי מחדד משמעותית את התגובה שלה.

תמחור שאפתני מדי

עוד שיפור משמעותי בוצע באגף נוחות הנסיעה. זה עדיין לא הרכב הכי סלחני למהמורות שאפשר למצוא בקבוצת המחיר הזו, אבל גם ללא מתלי אוויר הוא מנטרל את העוקץ מבורות ושיבושי אספלט נפוצים. כמו כל קרוסאובר ממשפחת JLR גם לכלי הזה יש מגוון אפשרויות לשטח אם כי קרוב לוודאי, שמי שחייב לרדת מהאספלט עם רכב של כמעט חצי מיליון שקל, ימצא תמורה טובה יותר בלנדרובר ושות'.

בשורה התחתונה ה-F-PACE המחודש ממלא טוב יותר מתמיד את ייעודו כרכב פנאי משפחתי עתיר סטטוס, שלא מותיר את הסביבה אדישה. אבל עם תג מחיר של 458 אלף שקל לדגם הטורבו-בנזין - שנוסק לאזור ה-488 אלף בדגם בו נסענו - יגואר עדיין נאלצת להיאבק בתמחור שאפתני מדי של היצרן בהתחשב בתחרות האגרסיבית בפלח. מצד שני המחיר הזה מבטיח את נדירות הדגם הזה על הכביש וגם זה סוג של נכס בעולמם של שוחרי הסטטוס.

חלק מהמתחרות

ג'נסיס GV70

ב-399 אלף שקל מציע ג'נסיס, מותג הפרמיום של קבוצת יונדאי, את ה-GV70 החדש בגרסה המפוארת ביותר. הרכב נמתח לאורך 4.7 מ' וניצב על בסיס גלגלים של 2.87 מ' ומציע בגרסה הבכירה תא נוסעים מרווח מאד סופר-מפואר, עם רשימת אבזור נוסח "הכל כלול". המנוע הוא 2.5 ליטר טורבו עם 304 כ"ס, שמאיץ את הרכב ל-100 ב-6.1 שניות.

ג'נסיס GV70 / צילום: יח''צ

אאודי Q5 50TFSI

399 אלף שקל עולה גרסת ה-2 ליטר טורבו הבכירה של ה-Q5 החדש, שהוא קצר מעט מהיגואר אך ניצב על בסיס גלגלים של 2.83 מ' ומציע תא נוסעים מפואר ועמוס טכנולוגיות. ההנעה היא כפולה עם שליטה אלקטרונית, השלדה מושחזת והמנוע מייצר 295 כ"ס ומומנט של 46 קג"מ ומאיץ את הרכב ל-100 ב-6.1 שניות.

אאודי Q5 50TFSI / צילום: יח''צ

מרצדס GLC 300

460 אלף שקל עולה גרסת ה-300 של מרצדס GLC החדש. הרכב ניצב על בסיס גלגלים באורך 2.87 מ' ומציע תא נוסעים מרווח, איכות ועמוס בטכנולוגיות דיגיטליות. ההנעה של הגרסה הזו כפולה והמנוע הוא 2 ליטר טורבו בנזין, שמייצר 258 כ"ס, משודך לתיבה אוטומטית בת 9 מהירויות ומאיץ את הרכב ל-100 קמ"ש ב-6.2 שניות.

מרצדס GLC 300 / צילום: יח''צ

עוד כתבות

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: Reuters, AHMAD AL-RUBAYE

לאחר חשיפת גלובס: בלומברג מדווחת כי טורקיה עוצרת לחלוטין את קשרי המסחר עם ישראל

בבלומברג דיווחו כי עדיין לא מדובר באישור רשמי, אלא בדיווח של גורמים טורקיים ● מוקדם יותר היום נחשף בגלובס כי בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף ● בנוסף, חברת התעופה הטורקית MNG מפסיקה לייבא מטענים לישראל

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בית הנבחרים האמריקאי העביר את חוק האנטישמיות. מה הוא יכלול?

החוק עבר ברוב מוחץ, ואם יעבור גם בסנאט וייחתם ע"י הנשיא, חלק מן האמירות הנשמעות היום בקמפוסים בארה"ב נגד ישראל, יהפכו לעבירה פלילית ● גורמים אמריקאים רואים בקבלת החוק תגובה למהומות המתרחשות בימים אלה בקמפוסים ברחבי ארה"ב

לטענת הבעל, תכנון מס היא זכות השייכת לו, שכן מדובר בפעולה שאינה מתייחסת לזכות משותפת שנוצרה במהלך החיים המשותפים / אילוסטרציה: Shutterstock

האם גרוש רשאי לבצע תכנון מס שיפגע בזכויות בת זוגו לשעבר?

זוג התגרש לאחר 19 שנות נישואים ● בסמוך לפרידתם, הבעל פרש משירות קבע והחל לעבוד כאזרח עובד צה"ל במשכורת חודשית, לצד קבלת פנסיית גישור ● ביהמ"ש קבע כי האישה זכאית לכ-40% מפנסיית הגישור, אולם אז התעוררה השאלה האם הבעל רשאי לקבוע כי פנסיית הגישור תסווג כ"הכנסה שנייה", והכנסתו מעבודתו השוטפת תיחשב כ"הכנסה ראשונה"

שר המשפטים יריב לוין / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

לוין סירב למנות, וחברי הוועדה התקפלו: אלו 32 השופטים החדשים שנבחרו

לוין סירב לאפשר הצבעות שאינן ברוב של כל חברי הוועדה, וכך הצליח למנות מועמדים שחברי הימין ביקשו לקדם ● לבית המשפט המחוזי בירושלים מונה רק שופט אחד, על אף שישנם תקנים פנויים נוספים, בשל מחלוקת על זהות יתר המועמדים

מתן ותומר, מייסדי חברת Apex / צילום: בן חכים

הם עוד לא בני 40 וכבר הצליחו לגייס את היזם המדובר בעולם לחברת הסייבר שלהם

מתן דרמן ותומר אבני ראו מקרוב את מהפכת הבינה המלאכותית קורמת עור וגידים במהלך שירותם הארוך ב־8200 ● לפני עשרה חודשים, הם הקימו חברה שמאבטחת את השימוש ב־ChatGPT, וכך מנטרלת את הרתיעה ממנו בקרב מנהלים ● היום, סם אלטמן מייעץ להם ומשקיע מכיסו

גבינת סקי של שטראוס. צפויה להתייקר בקרוב

גל העלאות המחירים נמשך: שטראוס וגד מייקרות את מוצרי החלב

אחרי תנובה וטרה, גם שטראוס מודיעה כעת על התייקרות בחלק ממוצרי החלב הלא מפוקחים בשיעור של כ-1.6% ● בין היתר מדובר על גבינת סקי, שמנת להקצפה וחלב יטבתה ● העלאת המחירים תיכנס לתוקף ב-19 במאי ● גם מחלבות גד הצטרפו לגל העלאות המחירים, והודיעו על העלאת מחירים בשיעור ממוצע של 3.5% החל מ-16 במאי

ב-OECD מעריכים כי המלחמה תוביל לפגיעה בתוצר בישראל בהמשך השנה / צילום: ap, Ariel Schalit

ארגון ה-OECD: הצמיחה בישראל תרד, ענף הבנייה יתאושש באופן חלקי

בדוח שפרסם ה-OECD צוין כי המלחמה תפגע בתוצר של ישראל ב-2024 ● לצד זאת, להערכתם, קיים חשש כי רכיבי ההשקעות וענף הבנייה יתאוששו באופן חלקי בלבד ● בדוח מציינים לחיוב את העלאת המע"מ ל-18% ב-2025, ומעריכים כי האינפלציה בישראל תרד בהמשך השנה

מערכת טילי פטריוט / צילום: Reuters, Baz Ratner

אחרי למעלה מ-30 שנה: ישראל נפרדת ממערכת הנשק המיתולוגית. זו המחליפה

33 שנים מאז שהוטמעה בישראל, בחיל האוויר התחילו בתהליכי פרידה ממערכת הפטריוט, שהצליחה ליירט תשעה איומים במלחמה הנוכחית ● למה מפרישים אותה דווקא עכשיו, מה הבדלי המחירים למערכת המחליפה קלע דוד, ואילו שכבות הגנה נוספות יש לישראל? ● גלובס עושה סדר

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה חיובית בבורסה; היום עודכנו המדדים, אלה שיצאו ואלה שנכנסו למדד ת"א 35

מדד ת"א 35 עלה ב-0.5% ● השקל נחלש מול המטבעות הזרים ● הנפקות האג"ח הקונצרניות באפריל גדלו בישראל בכ-300% ● במיטב מעריכים כי בנק ישראל יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● הפד הותיר את הריבית על כנה אך פאוול הדגיש שלא תהיה העלאת ריבית בקרוב ● עונת הדוחות בוול סטריט ממשיכה לתפוס תאוצה והערב אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות בסיום המסחר

קמפיין freeTV / צילום: צילום מסך

ב־freeTV לא חושפים את מספר הלקוחות, אבל משקיעים 2 מיליון בקמפיין בכיכובם

הקמפיין של מיזם הסטרימינג מתברג במקום השני בזכירות, ובמקום האחרון באהדה - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק מזרחי טפחות, בית ההשקעות מיטב חוזר למסך עם עוד פרסומת בהובלת כוכב "חברים"

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

בסכום של 13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

5,000 דולר לפליט: המצרי שמגלגל מיליונים על חשבון תושבי עזה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ארה"ב וסעודיה קרובות מתמיד להסכם, גם בלי ישראל, אסמעיל הנייה כבר כמעט שבועיים באנקרה, במצרים עושים מיליונים מפליטים בעזה וארה"ב משלבת טכנולוגיה ישראלית בנגמ"שים ● כותרות העיתונים בעולם 

משרדי אאורה בגבעתיים / צילום: טלי בוגדנובסקי

החברה שמוכרת חלומות לדירות בגבעתיים, אבל בעירייה לא מכירים

בדיווח לבורסה כללה חברת אאורה פרטים על יחידות הדיור שתקים בפרויקט התחדשות עירונית ברחוב כצנלסון בגבעתיים ● בעירייה אומרים: "הנתונים אינם תואמים את המציאות", ומצביעים על מקרה דומה שקרה עמה בעבר

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: ap, Markus Schreiber

דרמה בנמלים: ארדואן אוסר על יצוא סחורות לאשדוד וחיפה

בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף - כך נודע לראשונה לגלובס מפי גורמים המעורים בפרטים ● מדובר בחוליה האחרונה של שרשרת אירועים שוותיקי הסוחרים עם טורקיה לא זוכרים כמותם, וקשה לדעת מתי וכיצד יסתיימו

מנכ''ל SMCI, צ'ארלס ליאנג, מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג, מנכ''לית AMD, ליסה סו / צילומים: רויטרס - Jonathan Ernst, Mark Lennihan ,AP, Chiang Ying-ying

דוחות חברות השבבים חושפים את האתגר הגדול של הסקטור הלוהט בוול סטריט

השבוע פרסמו שתי חברות שבבים גדולות, AMD ו-SMCI, את התוצאות הכספיות שלהן ואיכזבו את המשקיעים ● בתגובה לדוחות, מניות שתי החברות צללו בחדות במסחר בוול סטריט יחד עם אנבידיה שנסחרת בירידות ● מומחים מסבירים: "יש ביקוש והשקעות של חברות גדולות, אבל ההכנסות לא מתרוממות"

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

למכור את המניות בחודש מאי ולצאת מוול סטריט? זה מה שההיסטוריה מלמדת

האם נכנסו לחצי השנה הגרועה של השנה, וזה הזמן לצאת משוק ההון עד אוקטובר? לא בטוח ● אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה הוותיקה "Sell in May and go away" ● ולמה הנפילה של אפריל לא מפחידה אותם?

זירת החיסול של חסן מהדווי בדמשק, סוריה / צילום: ap, Omar Sanadiki

דיווחים בסוריה: לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - ישראל תקפה בדמשק

למרות האופטימיות המצרית, חמאס טרם השיב להצעה ובכיר בארגון הטרור הצהיר כי "עמדתנו שלילית" ● לפיד לשר החוץ האמירתי: "הדבר החשוב ביותר - השבת החטופים הביתה" • תא"ל שלומי בינדר ימונה לתפקיד ראש אגף המודיעין ותא"ל אבי בלוט ימונה לתפקיד מפקד פיקוד מרכז • עדכונים בולטים

תיירים באקרופוליס, יוון. יחס החוב־תוצר במדינה הגיע ב־2023 לרמה הנמוכה ביותר מאז 2010 / צילום: Reuters, Beata Zawrzel

הפתעה כלכלית באירופה: מדינות ה"פריפריה" מובילות את הצמיחה ביבשת

כלכלות דרום אירופה רשמו צמיחה מהירה ב־2023, בעוד שגרמניה וצרפת התכווצו, ובכך הפכו את המגמה ביבשת ● איטליה, ספרד, פורטוגל ויוון מצליחות לצמצם את החובות שצברו במשבר 2008 ובקורונה, אך מומחים טוענים כי כדי לשמר את השגשוג דרושים שינויים מבניים

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

אפל היכתה את התחזיות ברבעון, והכריזה על "בייבאק" ענק

יצרנית האייפונים הרוויחה 1.53 דולר למניה, לעומת הצפי שעמד על 1.5 דולר ● הכנסותיה היו 90.8 מיליארד דולר לעומת צפי של 90 מיליארד דולר ● תבצע רכישה עצמית של מניות בשווי של 110 מיליארד דולר, הכי הרבה אי פעם ● שווי החברה נוסק במסחר המאוחר בכ-180 מיליארד דולר

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות המכוניות הסיניות זינקו, אקספנג ב-17%

נאסד"ק עלה ב-1.5%, הדאו ב-0.8% ● שיא במשיכות כספים מקרנות הביטקוין ● קוואלקום זינקה ב-10%, אנבידיה ב-3% ● גוגל שוב מפטרת עובדים ● ישראליות: רדקום זינקה ב-8%, היפו צללה ב-13% ● מחר דוח התעסוקה בארה"ב ● וגם, בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה "Sell in May and go away"