גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

רחפנים ישראלים מחפשים נפט באיחוד האמירויות

רחפנים אוטונומיים של חברת פרספטו יוצבו באיחוד האמירויות לטובת ניטור שדות נפט, חוות סולאריות ומתקני תשתיות נוספים ● וגם: הסטארט-אפ Circles, שפיתח פלטפורמה לתמיכה רגשית קבוצתית, רשם גיוס סיד של 8 מיליון דולר ● אירועים ומינויים

הרחפן של פרספטו. פוטנציאל של עשרות מיליוני דולרים / צילום: Percepto
הרחפן של פרספטו. פוטנציאל של עשרות מיליוני דולרים / צילום: Percepto

חברת פרספטו (Percepto) הישראלית הציבה רחפנים אוטונומיים באיחוד האמירויות לטובת ניטור שדות נפט, חוות סולאריות ומתקני תשתיות אחרים, במטרה לאתר תקלות תשתית ובעיות בטיחות ואבטחה בזמן אמת. הרחפנים פועלים בכל שעות היממה, כולל בתנאי חום קיצוני, וסורקים שטחים נרחבים באופן קבוע - ללא צורך בהתערבות אנושית.

איך זה עובד? הרחפנים מתרוממים מתחנת העגינה, מבצעים את עבודות הבדיקה וחוזרים באופן עצמאי לביצוע טעינה מחודשת. הם מצוידים במערכות צילום יום ולילה, ומשתמשים ביכולת פענוח ובינה מלאכותית על מנת לזהות תקלות מבצעיות ובטיחותיות.

החברה נוסדה ב-2014 על ידי דור אבוחצירה, שגיא בלונדר, רביב רז ואריאל אביטן, וכיום היא אחת מעשר חברות הרחפנים האוטונומיים הגדולות בעולם. החברה מעסיקה 120 עובדים בישראל, במרכז חדשנות והדגמה בטקסס ובאוסטרליה. מאז הקמתה גייסה החברה יותר מ-72 מיליון דולר.

לדברי אביטן, הקשר הראשוני עם האמירתיים נוצר לפני קרוב לשנה, מיד לאחר חתימת הסכמי אברהם - וכעת החל להיות ממומש. עוד קודם לכן נרשמה התעניינות הדדית במפגשים בתערוכות וכנסים, אולם לא ניתן היה לבסס קשר עסקי ממשי, בהעדר קשרים בין המדינות.

אביטן סבור כי בעבודה עם תאגידי הנפט והאנרגיה באיחוד האמירויות, שמתמודדים עם אתגרים רבים בתחזוקה ואבטחת האתרים רחבי הידיים וקווי הולכת הנפט, קיים פוטנציאל בסדר גודל של עשרות מיליוני דולרים.

רחפני פרספטו קיבלו אישורים מרשות התעופה האמריקאית להפעלה מרחוק גם כשאין קשר עין בין המפעיל לבין הרחפן (BVLOS), וזאת לאחר שעמדו בבדיקות המחמירות של הרשות. החברה עובדת עם חברות אנרגיה, תשתיות ותקשורת מהגדולות בעולם, כולל חברת החשמל של פלורידה, דלק ארה"ב, חברת התקשורת וריזון, ענקית המכרות ריו טנטו ומפעלי ים המלח בישראל.

אזור התעשייה

מעגלי הגיוס

לא צועדים לבד: הסטארט-אפ Circles, שפיתח פלטפורמה ייחודית לתמיכה רגשית קבוצתית, רשם גיוס סיד של 8 מיליון דולר בהובלת Flint Capital ו-NFX של גיגי לוי-וייס, ובהשתתפות סר רונלד כהן, ג'ף שוורץ ומשקיעים נוספים.

הפלטפורמה של סירקלס מבוססת על העיקרון שכדי להתגבר על אתגרי החיים, אנשים זקוקים לתמיכה - מה שנכון ורלוונטי במיוחד מאז פרוץ הקורונה, הסגרים והבידודים. באמצעות טכנולוגיות מתקדמות כמו AI ו-NLP החברה בונה "מעגלים" של 6-8 אנשים הסובלים ממצוקה רגשית זהה, ומייצרת עבורם חווית תמיכה משמעותית בסביבה בטוחה, תומכת ואינטימית, בהנחיית מטפלים מקצועיים.

הסטארט-אפ נוסד בשנת 2020 על ידי היזם החברתי עירד אייכלר, שגם משמש כמנכ"ל החברה, ודן לנדא, בעבר מנהל השיווק של גוגל ישראל, המשמש כמנהל הצמיחה הראשי (CRO). החברה מעסיקה 15 עובדים, ולאור הגיוס מתכננת להרחיב את מעגל עובדיה.

עירד אייכלר, מייסד ומנכ''ל החברה

"כולנו מתמודדים עם בעיות שהיינו רוצים לדבר עליהן עם מישהו, אך לא כל אתגר מחייב טיפול פסיכולוגי. חשוב מכך, לעתים הדרך הטובה ביותר לשפר את ההרגשה היא להקיף את עצמך במעגל של אנשים שממש מבינים אותך וחשים אמפתיה כלפיך", אומר אייכלר. "לא כולם מסוגלים ליצור קשרים משמעותיים, ועם הפלטפורמה שלנו, אנשים לא יצטרכו להתמודד לבד עם קשייהם".

"בריאות נפשית ורווחה רגשית הם קריטיים כיום, אך לפני Circles לרוב האנשים לא הייתה גישה לחלופות תמיכה שיסייעו להם", אומר לוי-וייס. "באמצעות שילוב בין טכנולוגיה חדשנית למודל שמבוסס על מחקר, Circles פותרת את הבעיה".

כיום מתמקדת החברה במתן תמיכה קבוצתית לאנשים המתמודדים עם אובדן, בעיות במערכות יחסים, פרידות וגירושים. עד כה היא סיפקה למעלה מ-100 אלף שעות תמיכה עם צמיחה של 300% בשנה האחרונה. ההון שגויס יסייע לחברה לפתח טכנולוגיות חדשות, וכן להתרחב לקטגוריות נוספות של תמיכה רגשית - למשל ללהט"בים, מטפלים בחולים או בהורים מבוגרים, מתמודדים עם סרטן ועוד.

אזור התעשייה 2

אני רק השליח

בין הענפים שרשמו צמיחה משמעותית מאז פרוץ הקורונה נמנה ענף השליחים - מאחר שהישראלים מבצעים אחוז משמעותי יותר מקניותיהם באונליין. רבים מהעובדים בענף עברו הסבת מקצוע בעקבות משבר הקורונה, ומסקר חדש של חברת המשלוחים Getpackage עולה כי כשליש מהם מעידים שזו העבודה המרכזית שלהם.

לגט פקג' יש 40 אלף שליחים במודל של כלכלה שיתופית. כל אחד יכול להוריד את האפליקציה, לעבור סינון ראשוני אלמנטרי ולבחור במסלולים. לשליח אין התחייבות מול החברה אלא רק מול המסלול שאותו בחר - מעין "אובר״ של המשלוחים, כך שהשליח הוא למעשה הבוס של עצמו.

מהסקר, שנערך בקרב שליחי החברה, עולה גם כי כ-72% מהשליחים מבצעים את השליחויות ברכבם הפרטי, כ-18% באופנוע, כ-3% באופניים או בקורקינט ו-7% ברכב גדול או במשאית. 66% מהנשאלים בסקר מחזיקים במקצוע נוסף פרט להיותם שליחים.

פילוח גיל השליחים מצביע על מנעד רחב - 23% הם בני 18-25, 26% בני 26-33, 22% בני 34-41, 18% בני 42-49, ו-12% בני 50 ומעלה. בתשובה לשאלה באיזו שעה הם מעדיפים לבצע את המשלוח, ענו 20% בשעות הבוקר, 16% בשעות הצהריים, 27% בשעות הערב, ו-35% ענו כי אין להם העדפה ספציפית.

אזור התעשייה 3

מתלבשת על הקולקציות: Browzwear גייסה 35 מיליון דולר

חברת ההייטק Browzwear, המפתחת טכנולוגיה לתעשיית האופנה, גייסה 35 מיליון דולר מקרן ההון פרטי Radian Capital. ההשקעה בוצעה על סמך צמיחה עקבית של החברה, שהגדילה את פעילותה ב-40% בכל אחת מחמש השנים האחרונות.

הפלטפורמה של Browzwear מאפשרת לייצר קולקציה שלמה מקצה לקצה, משלב תכנון הסקיצה ועד הוראות הייצור למפעל התעשייתי. הטכנולוגיה מייצרת לפריטי האופנה תאום דיגיטלי (Digital twin), שמייתר את הצורך בסקיצות פיזיות של הפריטים, ומאפשר לבצע שינויים באופן פשוט עד להחלטה על הדגם הסופי.

החברה עובדת עם יותר מ-650 מותגים, ובהם נייקי, טומי הילפיגר, ראלף לורן, אדידס, קולומביה, פומה, וולמארט, ניו באלנס, קלווין קליין, לולולמון ועוד. המערכת שלה מבוססת ענן, ומאפשרת לצוותי עבודה שונים מסביב לעולם לעבוד על קולקציה במשותף, בצד המעצבים ומנהלי המותג במערב ובצד הייצור התעשייתי במזרח. כך מתבטל הצורך לייצר ולהטיס דוגמאות של פריטי אופנה מהיצרנים למשרדי המותגים וחזרה.

העבודה על ענן גם מאפשרת להאיץ את היציאה לשוק - מ-50 שבועות (במקרה הקיצוני) ל-5-15 שבועות. במהלך תקופת הקורונה, העבודה בענן אפשרה לענקיות האופנה להמשיך לעבוד על קולקציות חדשות גם לאחר התפרצות המגפה בעולם, והשיבושים הרבים בצד היצרנים.

כבר כיום בגדים דיגיטליים שנוצרים בפלטפורמה של Browzwear נמכרים אונליין באתרי איקומרס מובילים - עוד לפני הייצור. בימים אלה מפתחת החברה חוויית רכישה דיגיטלית - בשיתוף עם חברות שיווק אופנה מובילות בעולם - שתאפשר לקונה לדעת עוד בשלב בחירת הבגד עד כמה הוא יתאים לגופו (בדומה למה שעושה חברת זיקית של יעל ויזל, שנמכרה לאחרונה לוולמארט). בכך יתאפשר לחברות לא רק להגדיל את המכירות, אלא גם להקטין את ההחזרות.

חדשות טובות

קרן פטריק ולינה דרהי תרמה 30 מיליון שקל לבניית מרכז מחקר וחדשנות בקמפוס החדש של האקדמיה בצלאל, הנבנה בימים אלה במרכז ירושלים. מדובר בקמפוס בשטח  של 42 אלף מ״ר, שיהווה מנוע מרכזי בהתחדשות מרכז העיר ויסייע להפיכתה של ירושלים למרכז לאומי ובינלאומי לתרבות, חדשנות ויצירתיות. עלות ההקמה עומדת על 164 מיליון דולר. 

מרכז פטריק ולינה דרהי למחקר וחדשנות, אשר ימוקם בקומה העליונה של הבניין החדש שתוכנן על ידי משרד האדריכלים היפני זוכה פרס פריצקר SANAA, יהווה מרכיב מרכזי באסטרטגיית המעבר של בצלאל חזרה ללב ירושלים. המרכז יאחד את כל פעילויות המחקר והחדשנות באקדמיה, יסייע בהרחבת פעילות רב-תחומית ובין-מחלקתית, ויהווה מנוף ליצירת הזדמנויות חדשות לאמנים ומעצבים.

עוד כתבות

פליקס בייקר / איור: גיל ג'יבלי

האחים שהמתינו 20 שנה עד שהשקעה של מיליונים הפכה ל־8 מיליארד דולר

משקיעים בקרן גידור של האחים פליקס וג'וליאן בייקר זכו לאחרונה להכנסה מפתיעה, מהגדולות ביותר שחולקו אי פעם בתעשייה, בעקבות עסקת ביוטק ● זה קרה כשהאחים מכרו החזקה היסטורית בחברת הטיפול לסרטן, סיג'ן, לענקית התרופות פייזר

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

האוניברסיטה שהפכה למוקד הפגנות פרו-פלסטיניות סגרה את שעריה: "הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי"

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

רס''ן דור זימל ז''ל / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: מת מפצעיו רס"ן במיל' דור זימל, שנפצע מכטב"ם הנפץ בצפון

דור זימל שנפצע אנושות מהתפוצצות הכטב"ם בערב אל-עראמשה מת מפצעיו ● ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס למבוי הסתום בסוגית העסקה לשחרור חטופים ● השר בני גנץ תקף את השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר והתייחס בדבריו לציוץ שלו שלשום ● חיל האוויר תקף יעדי טרור של חיזבאללה, מחבל חוסל ומבנים צבאיים הושמדו ● הקונגרס אישר חבילת סיוע של מיליארדי דולרים לישראל, גלנט בירך ● עדכונים שוטפים

לוטרה. דגי בריכות הנוי חוסלו כמעט לחלוטין / צילום: Shutterstock

קרבות על טריטוריה, פלישות וחיסולים: משפחות הפשע של סינגפור הן בכלל לוטרות

הסגרים שהונהגו בקורונה נתנו לבעלי חיים רבים הזדמנות להשתלט על שטחים אורבניים ● בתום המגפה הם נדחקו בחזרה לשיפולי הערים, אבל לא הלוטרות בסינגפור: אלה עושות שם שמות אפילו על חשבון קרוקודילים

סקטור השבבים יורד / צילום: Shutterstock

אנבידיה יורדת למקום החמישי בשווי שוק: מה עובר על הסקטור הלוהט בוול סטריט?

ביום אחד איבדה החברה הלוהטת של וול סטריט 10% מערכה, והיא רק דוגמה לסגמנט השלילי שאפיין את שוק השבבים כולו ● אנליסטים מנתחים את הסיבות: מנתוני מאקרו בעייתיים שמכבידים על השוק כולו ועד ל"תיקון" בתחום, שנהנה מפריחה משמעותית בשנה האחרונה

קשת שביט, חוקרת בפרויקט Candle של נאס''א / צילום: שמוליק עלמני

"ניצלתי בנס": הצעירה שהגיעה עד לפרויקט השאפתני של נאס"א

בגילה הצעיר במיוחד קשת שביט הספיקה להיות חתומה על מאמר פורץ דרך בשער מגזין Science היוקרתי, ועובדת בפרויקט של נאס"א על מחקר שעתיד לדייק את המידע שיש לנו על כוכבים ● ב-7 באוקטובר היא הייתה בביתה בקיבוץ בארי, כשמחבלים ניסו לחדור אליו: "הוא ספג הרבה כדורים, ניצלתי בנס" ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

ח''כ משה ארבל, מפלגת ש''ס / צילום: איל יצהר

"מוכרחים להבין את גודל השעה": ראיון חג עם השר הכי לא שגרתי שיש

שר הפנים משה ארבל מכוון אצבע מאשימה לבג"ץ שיצר תגובת נגד בציבור החרדי לשאלת הגיוס ● בענייני התכנון, הוא מגלה שהוא הודף לחצים להתערבות ומאשים את שרי הליכוד באינטרסים צרים ● את הפועלים הפלסטינים, הוא אומר, צריך להחזיר, "אין שאלה בכלל" ● ולמה הוא משוכנע שזה הזמן להעלות ארנונה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / חומרים: אתרי החברות, Shutterstock

תוספים וטריקים: כך קונים ברשת חכם ובזול

היקף הרכישות של ישראלים באונליין נמצא בעלייה מתמדת, אבל רבים לא מכירים את הכלים שמאפשרים לחסוך בתשלום ● מתוספים שמשתלם להתקין בדפדפן ועד שיחה עם צ'אטבוט

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: רס"ל במיל' סאלם אלכרישאת נפל בצפון הרצועה

אלכרישאת, גשש בן 42 מאבו רובייעה, נפל בקרב בעזה ● דובר צה"ל לעזתים שבבית לאהייא: "עזבו את האזור מיד" ● צה"ל תקף בדרום לבנון; רקטות שוגרו למרחב מרגליות שבאצבע הגליל ● שני בכירי חיזבאללה חוסלו בדרום לבנון בתגובה על הפלת הכטב"ם הישראלי אתמול ● לפחות שתי מטרות יורטו בשמי נהריה ● כל העדכונים

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

הסנאט אישר את חבילת הסיוע לישראל, הנשיא ביידן בירך

פגיעה ישירה בלול במרגליות, חיזבאללה: "שיגרנו עשרות קטיושות" • אלפי בני אדם מחו יחד עם משפחות החטופים מחוץ לקריה בת"א • הרצוג והאריס שוחחו, סגנית הנשיא הדגישה את מחויבותה לגינוי גילויי אנטישמיות בארה"ב • הותר לפרסום: רס"ל במיל' סאלם אלכרישאת נפל בצפון רצועת עזה • עדכונים שוטפים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: Shutterstock

להפסיק לרוץ על הגלגל. מה יקרה לכם אם תרוויחו פחות

המעבר למשרה עם משכורת נמוכה יותר, כרוך בדרך-כלל בקיצוץ בהוצאות ● יחד עם זאת, הוא עשוי להגיע עם עלייה ניכרת בזמן הפנוי ובאיזון בין העבודה והחיים

הפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, אתמול (ש') / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"ארגון טרור השתלט": גל הפגנות נגד ישראל באוניברסיטת קולומביה

ביום חמישי האחרון, נעצרו מעל מאה סטודנטים שהשתתפו בהפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, וההפגנות מאז נמשכות במלוא עוזן ● פרופ' שי דוידאי מבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה צייץ בעקבות האירועים: "ארגון טרור השתלט על האוניברסיטה והמדינה צריכה להתערב ולהשתלט על הקמפוס"

הסופרקמפיוטר של חברת Cerebras בחוות שרתים בקליפורניה / צילום: Reuters, REBECCA LEWINGTON/CEREBRAS

בחסות אלטמן ומשקיעים מישראל, המתחרה באנבידיה יוצאת להנפקה

סריבראס, יצרנית "השבב הגדול בעולם", בה מושקעים מייסדי OpenAI וכן ישראלים ואמירותים רבים, מתקדמת להנפקה ● בינתיים היא גייסה 723 מיליון דולר

צילום: Eduardo Munoz Alvarez (AP) (עיבוד תמונה)

הטעויות הנפוצות שמשקיעים עושים בהשקעה באג"ח ממשלתיות

בוול סטריט ג'ורנל מרחיבים על הטעויות הנפוצות של משקיעים באיגרות חוב ממשלתיות ● להערכתם, הטעות הנפוצה ביותר היא בהשקעה בקרנות אג"חיות שנסחרות בתנודתיות ● במקביל הם מסבירים כי כיום, תשואות האג"ח הממשלתיות קצרות הטווח אטרקטיביות יותר מאשר ארוכות הטווח

ראש אמ''ן, אלוף אהרון חליוה / צילום: דובר צה''ל

ראש אמ"ן האלוף אהרון חליוה הודיע על פרישה מצה״ל

חליוה הודיע היום על פרישה, חצי שנה אחרי המחדל המודיעיני העמוק של ה-7 באוקטובר ● במכתב שחיבר לרמטכ"ל, כתב כי "אגף המודיעין בפיקודי לא עמד במשימה עליה אנו אמונים. לעד אשא עימי את הכאב האיום של המלחמה"

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם  ד''ר עדית זכאי–אור / צילום: באדיבות ראוניברסיטת ייכמן

"חתרתי בים בזמן שהבנים שלי בחזית. לא צריך להתבייש במקומות שטוב לנו"

שיחה עם ד"ר עדית זכאי–אור, מנכ"לית מרכז מיטיב לפסיכולוגיה חיובית באוניברסיטת רייכמן ● על איך עצב ושמחה יכולים להשתלב זה בזה, כיצד להחזיק תקווה בזמן משבר והקשר בין חשיבה חיובית לתקיפה האיראנית • האזינו 

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קפצו

הנאסד"ק קפץ ב-1.5% ● אירופה ננעלה במגמה חיובית ● נעילה מעורבת באסיה, מדד ההנג סנג זינק בכ-1.9% ● מחירי הנפט עלו ● הביטקוין עומד על כ-66.27 אלף דולר למטבע ● מחיר הזהב נחלש בכ-1% ● מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור בארה"ב ירד והוביל לירידה בתשואות האג"ח הממשלתיות

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

ד''ר נטע מימון, מנכ''לית Neuro-Fi, חוקרת מוזיקה ומוח / צילום: יונתן בלום

החוקרת שיכולה להשפיע על המוח שלנו, בלי שנשים בכלל לב

ד"ר נטע מימון משלבת בין מוזיקה לחקר המוח כדי לסייע לחולי אלצהיימר ופרקינסון ● היא גם הקימה חברה שרוצה להפוך את מה שאנחנו שומעים באוזניות לגירוי מוחי שיעזור לנו להירגע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס