גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מלימודי הנדסה אל העולם האמיתי: שלושה פרויקטי גמר שיכולים להפוך לסטארט-אפ הבא שישנה את חיינו

אחד הקריטריונים המובילים לבחינת מסלול אקדמי בתחומי ההנדסה הוא מידת התאמתו לצורך האמיתי של התעשייה, לעולם שבחוץ, והכלים המעשיים שהוא מספק ● שלושה פרויקטי גמר שפיתחו סטודנטים במכללת אפקה להנדסה ממחישים כיצד צורך הופך למציאות ואיך כבר במהלך הלימודים אפשר לפתח מוצרים פרקטיים, בעלי תועלת וחשיבות לתעשייה ● כך נראית הנדסה עם משמעות

תערוכת פרויקטי הגמר של מכללת אפקה / צילום: יח''צ מכללת אפקה
תערוכת פרויקטי הגמר של מכללת אפקה / צילום: יח''צ מכללת אפקה

הכתבה בשיתוף מכללת אפקה

עבור רבים לימודים אקדמיים כיום קמים ונופלים על מידת הרלוונטיות שלהם ביום שאחרי - עד כמה הם מותאמים לעולם שבחוץ, מהם הכלים הפרקטיים שהם מקנים וכיצד הם מכינים את הסטודנטים והסטודנטיות לעבודה במקצוע אותו בחרו ללמוד.

בעולם ההנדסה, שבו הפרקטיקה היא שם המשחק, עניין זה הוא בעל משנה תוקף. כך למשל, במכללת אפקה להנדסה מקבלים הסטודנטים כבר משנת הלימודים הראשונה כלים פרקטיים; הם מתנסים בשיטות העבודה של העולם האמיתי והתעשייה - בעשייה שוטפת של מהנדסים ונחשפים לתהליכים ול'שפה' שאותה דוברים אנשי המקצוע ביומיום. שיאו של תהליך זה מגיע בשנת הלימודים האחרונה, שבמהלכה עובדים הסטודנטים על פרויקט גמר הנדסי, אותו הם מפתחים משלב הרעיון ועד לתוצר (המוצר) הסופי.

במכללה מסבירים כי העבודה על פרויקטי הגמר שוות ערך לניסיון תעסוקתי בשוק העבודה. היא מקנה לסטודנטים הבנה ביישום עקרונות הנדסיים, מפתחת יכולת להתמודד עם אתגרים וצרכים שמגיעים מהשטח ומאפשרת פיתוח של פרויקטים למגוון צרכים שעשויים לשנות מציאות או לשפר את איכות החיים של רבים. לא פעם גם טמון בהם פוטנציאל מסחרי. לפניכם שלושה פרויקטים כאלו, שממחישים היטב עד כמה פרקטיקה ומקצועיות בזמן הלימודים יכולות לסייע לסטודנט - ובעצם לכולנו.

מדידה אפקטיבית מכל מכשיר רפואי - סטורציה מדויקת לפגים ולתינוקות

"המערכת שפיתחנו נובעת מצורך ממשי שקיים כבר שנים רבות: החיפוש אחר מכשיר שיספק בדיקת סטורציה (רוויית חמצן) איכותית ומדויקת, במיוחד אצל פגים וילדים קטנים", מסביר אלדן גורוביץ, שפיתח עם שותפו עדן ארמן (שניהם מהנדסים שסיימו לאחרונה את לימודיהם בבית הספר להנדסה רפואית) מכשיר אשר מעלה את דיוק מדידת החמצן בדם. פיתוח רב תחומי זה שילב ידע ויישום של עקרונות מתחומי הנדסה שונים.

"זה צורך שעלה במהלך כנס משותף למכללת אפקה ולבית החולים מאיר בכפר סבא, שבו הבנו כי חיבור חיישני המדידה בבית החולים - לצורך א.ק.ג, בדיקת חום הגוף, רוויית החמצן ועוד - מאתגר מאוד כשמדובר בפעוטות ובפגים. זאת משום שהם מסתובבים, זזים, מנתקים אותם בעצמם. חשבנו שנדרשת כאן מערכת שתפחית את כמות החיישנים והחוטים שמוצמדים לילדים".

השניים פיתחו מעין קומפלקס טכנולוגי מיוחד, אשר יכול להתחבר לכל חיישן מדידה, ובצד השני לכל מכשיר קיים בבית החולים - למוניטור שבחדר, לעמדת האחיות, למאגר המידע של בית החולים ועוד - באמצעות שידור אלחוטי. כך נחסך הצורך בחיווט של החיישן המודד אל המכשיר הרפואי עצמו. בדרך זו הם הצליחו להפחית את כמות החוטים הנדרשת בבדיקות כאלו של פעוטות, ובמיוחד בפגים. מאחר שניטור כזה נדרש תמיד - ועל אחת כמה וכמה במדינה מרובת ילודה כמו ישראל - אפשר להניח כי הצורך והדרישה עבורו יכולים להיות גבוהים מאוד.

"מדידת סטורציה חשובה מאוד אצל תינוקות ופגים במיוחד, שכן היא יכולה למנוע פתולוגיות שגורמות לא פעם לפגיעה בלתי הפיכה במוח. העובדה שהמערכת שלנו מתחברת אלחוטית לציוד הקיים ולא מצריכה שימוש בחיישן חדש, גם חוסכת הדרכות על הציוד, וכן את הצורך ברכישת ציוד חדש - ובכך מקטינה עלויות כספיות. מדובר באבטיפוס שכבר עובד, והחלום שלי הוא שהמוצר שלנו יהיה בכל בית חולים, ושנוכל בעתיד גם לפתח גרסאות דומות ליתר המדדים המתבצעים בבדיקות שונות", מסכם גורוביץ.

הכוונה לעיוורים וללקויי ראייה - חגורת נחייה שמספקת הוראות קוליות

"פיתחנו חגורה שנחגרת מעט מתחת לחזה, בדומה לחגורת דופק, הכוללת מצלמה קטנה וקלה, בקר מיוחד, רמקול וסוללה", מסביר מהנדס החשמל אריאל אנגלברג על המכשיר המסייע לבעלי לקות ראייה שפיתח עם הצוות שלו, הכולל גם את מהנדסות החשמל בלה ושרה עבדולייב. "המערכת מזהה אובייקטים בסביבה, מנתחת אם הם מסוכנים ומדווחת למשתמש, האדם שחוגר אותה, על המיקום של כל אובייקט באמצעות חיווי קול. המצלמה קולטת שתי תמונות - אחת המתייחסת לצבע ואחת המתייחסת לעומק, וכך אפשר לקבל מידע על כל המרחב. זה יוצר מרחב ויזואלי ואינטואיטיבי".

חגורת נחייה שמספקת הוראות קוליות / צילום: באדיבות אריאל אנגלברג

הפיתוח המעניין אמור להיות מותאם לכל אדם הסובל מבעיות ראייה - החל בלקויי ראייה ועד עיוורים, בין אם הלקות נגרמה במהלך החיים ובין אם היא מולדת. בהתאם אפשר להעריך כמה גדול יכול להיות הביקוש למכשיר כזה, בעיקר בשל המצב הקיים בשוק מכשירי העזר לעיוורים, ולצד זה פשטות ההפעלה של המכשיר החדש. "כשחשבנו על רעיון לפיתוח, הבנו שלקהילת העיוורים ולקויי הראייה אין בנמצא פתרונות מתקדמים מאוד. אלו הקיימים מיושנים למדי ודורשים הסתגלות ארוכה. לחגורה שלנו אין צורך להתרגל, משום שהחיווי הקולי פשוט מאוד להבנה ולתפעול".

צוות הפיתוח של חגורת הנחייה מימין לשמאל: בלה עבדולייב, אריאל אנגלברג ושרה עבדולייב / צילום: באדיבות המצולמים

"אני באמת מדמיין עולם שבו אנשים עיוורים או לקויי ראייה יכולים ללכת תוך כדי שהם מקבלים התראות קוליות, וכך הם ירגישו בטוחים יותר, גם במקומות שהם אינם מכירים", מוסיף אנגלברג.

לחטא את הידיים, את הבגדים וכל חלק חשוף - עמדת חיטוי לכל הגוף בביה"ח

דולב משה, מהנדס רפואי, פיתח יחד עם שני שותפיו (שהם גם חברי ילדות שלו), רוי שטיינר (מהנדס מכני) ונדב יצחקי (מהנדס חשמל), עמדה לחיטוי של כלל חלקי הגוף בבתי החולים - זאת בניגוד למצב היום, שבו פרוטוקול החיטוי נוגע לרוב לידיים בלבד. נדמה שהיום, בעידן הקורונה, כולם מבינים את המשמעות הרבה של חיטוי מסוג כזה.

"מדובר בפרויקט רב תחומי המשלב שלושה חוגים במכללה: הנדסה רפואית, הנדסה מכנית והנדסת חשמל", מסביר משה. "כשהתחלנו בתהליך, עברנו כמה חודשים של מחשבה והעלאת רעיונות - לבסוף, הרעיון לפרויקט הוצע על ידי ד"ר רועי הירשנזון, מבית החולים מאיר בכפר סבא, שהגיע אלינו דרך יעל דנאי-מנוחין, פרויקטורית בית הספר להנדסה רפואית במכללה.

עמדת חיטוי לכל הגוף בביה''ח / צילום: באדיבות דולב משה, נדב יצחקי ורוי שטיינר

"בשלב הראשוני ביצענו מחקר מעמיק לגבי שיטות החיטוי הנפוצות כיום. לאחר ביצוע השוואה בין השיטות ובחינת היתרונות והחסרונות, נבחר השימוש בריסוס. בשלב הבא בחנו את תמיסת החיטוי. בסופו של דבר נבחר הכלורהקסידין, שמשמש לשמירה על היגיינת פה, לחיטוי ידיים, לחיטוי קטטרים, לחיטוי עור לקראת ניתוח ועוד".

המטרה העיקרית של הפיתוח היא ליצור ולהציב עמדות חיטוי לאנשי הסגל בכל בית החולים בעת המעבר בין מחלקות שונות, כדי להפחית את ההתפשטות של זיהומים נרכשים בבתי חולים. הפיתוח הגיע עד לשלב תיק ייצור מלא, לצד ייצור דגם תלת-ממדי ממוחשב.

משה מספר על חיבור אישי לפרויקט: "לפני כשלוש שנים סבתי הייתה מאושפזת בבית חולים במצב שלא היה מסכן חיים, לאחר תקופת אשפוז של שבועיים היא נדבקה בזיהום לא ידוע, ולצערנו נפטרה. לכן כשהרעיון לפרויקט הגיע אליי, נוצר אצלי רצון עז לבצע אותו. נוסף על כך, כשהרעיון הוצע לנו בדיוק החלה התפשטות הקורונה בעולם, ועלתה המודעות לחשיבות החיטוי במקומות ציבוריים וכמובן בבתי חולים".

"אנחנו מאמינים שהמוצר הזה יכול להיות בשימוש לא רק במרכזים רפואיים, אלא גם במרחבים ציבוריים כמו קניונים, אולמות תרבות, בתי מלון ועוד", אומר משה על הפוטנציאל הגלום בפיתוח. "החלום הכי גדול הוא שבעוד כמה שנים נוכל לראות אותו בכניסה לכל מקום ציבורי, כמוצר שכלל החברה תכיר ותבין את החשיבות שלו בחיי היום-יום שלנו".

הסטודנט יוצא נשכר, התעשייה - וגם החברה בכללותה

מאחורי שלושת הפרויקטים שהבאנו כאן עומדת חשיבה שמנחה את מכללת אפקה: מתן דגש על פרקטיקה, חיבור לתעשייה וצרכיה והענקת כלים לסטודנטים שישמשו אותם היטב בעולם העבודה.

בפרויקטים הללו קיים גם פוטנציאל עסקי אומנם כולם נמצאים בשלב ראשוני, אך עצם הגייתם, פיתוחם ויצירת אבטיפוס עובד, אפקטיבי ויעיל באמת - מוכיחה כי לפיתוחים אלה יש עתיד.

בשורה התחתונה מסבירים במכללה כי לימודי ההנדסה באפקה כפי שניכר בפרויקטי הגמר מציעים יתרון משולש: ראשית, הסטודנט מתנסה בעבודה מלאה, מקיפה, בתחום הלימודים שלו, והוא יוצא אל העולם הגדול עם יכולות פרקטיות מוכחות, שיסייעו לו בצעדים הראשונים בעולם התעסוקה; שנית, התעשייה זוכה למענה על צרכים קיימים, שעד היום לא באו אל פתרונם; ושלישית, החברה והקהילה נהנות משיפור איכות החיים - ומסיוע למי שזקוקים לכך יותר מכול, דבר חשוב בפני עצמו.

מעצבים את המחר - לצפייה בפרויקטי גמר נבחרים של מכללת אפקה הקליקו כאן>>

עוד כתבות

מל''ט אנקה 3 / צילום: צילום מסך יוטיוב

המל"ט הטורקי שהתרסק והביך את ארדואן

אנקה 3, המל"ט המתקדם ביותר של טורקיה, התרסק במהלך טיסת ניסוי ● קוריאה הצפונית תקבל הדרכה שתאפשר לה לייצר כטב"מים איראניים מסוג שאהד 136, תמורת העברת 25 אלף עובדים למפעל כטב"מים ברוסיה ● אוקראינה מייצרת מוקשים במדפסות תלת־ממד ● והודו חושפת כטב"ם מתאבד חדש ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

נתב''ג. הישראלים חזרו להזמין חופשות / צילום: ap, Matias Delacroix

רוב החברות הזרות לא יחזרו לנתב"ג בקיץ. לאן בכל זאת תמצאו טיסה בפחות מ-200 דולר

על אף המספר המצומצם של חברות התעופה שפועלות כיום מנתב"ג, עדיין ניתן למצוא כרטיסי טיסה ברגע האחרון במחירים יחסית זולים, בעיקר ליעדים קרובים כמו קפריסין ויוון ● ייתכן שפתיחתו מחדש של טרמינל 1 באוגוסט יזרז את חזרתן של חברות הלואו קוסט, מה שיגדיל את היצע הטיסות

השבוע בעולם / צילום: רויטרס - PA Images

האם ארה"ב נוטשת את אוקראינה והאם חייזרים מתקרבים על גבו של אסטרואיד

אוקראינה חוששת שהפעם ארה"ב מתכוונת ברצינות לנטוש אותה ● פצצת המכסים מתקתקת - וטראמפ עושה עסקים עם קומוניסטים מכובדים מאוד ● שרת האוצר הבריטית מוחה דמעות ● ביבשת אמריקה הבוחרים מחפשים שמאל קיצוני ● עצם בין כוכבי סר לביקור ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

ניב כרמי, מייסד פולוס-טק / איור: גיל ג'יבלי

לתפוס מחבלים מהאוויר: המיזם החדש של ההייטקיסט שהקים חברה שנויה במחלוקת ועזב לשוויץ

חברת פולוס־טק שהקים אחד ממייסדי NSO, ניב כרמי, מפתחת חיישן שמותקן על מל"טים ומזהה מחבלים על פי אותות רדיו מהטלפון - בלי לפרוץ למכשיר ● לגלובס נודע: מתקיימים מגעים עם מערכת הביטחון לשילוב הטכנולוגיה, שהחלה את דרכה בתחום החילוץ וההצלה

מאפים וסלטים ב–Benno / צילום: אורנה בן חיים

פסטות בטאבון וקינוחים מוגזמים: מסעדת השף החלומית במושב שלא הכרתם

יקב בוטיק עם בלנד ייחודי, סדנת קרמיקה משעשעת, הרצאה בשפת הסימנים ותפריט עם נגיעות מקורדון בלו ● מצאנו חמלה לנפש ביישובים סביב נתב"ג ● חגית אברון תופרת יום

קיבוץ ניר עם, 2021 / צילום: אייל פישר

עם טכנולוגיה גרמנית: מפעל מחזור סוללות הרכב הגדול בישראל ייפתח בקיבוץ ניר עם

בהשקעה של 50 מיליון שקל: חברת BRI, יחד עם קבוצת סמלת, קבוצת דן תחבורה, קבוצת מאיר, קרן מוביליטק קפיטל ומשפחת נוסבאום החלו להקים בקיבוץ ניר עם מפעל למחזור סוללות של רכבים ואוטובוסים חשמליים ● המפעל נבנה בטכנולוגיה גרמנית, ועובדים מגרמניה הוזמנו כדי להשתתף בבניה

אלוף תומר בר / צילום: דובר צה''ל

בין עזה לאיראן: קווים לדמות של מפקד חיל האוויר תומר בר

דורות של מפקדי חיל אוויר חלמו להיות בנעליים של האלוף תומר בר, האיש שפיקד על חיסול נסראללה ובכירי חמאס והוביל את התקיפה ההיסטורית באיראן ● אולם, כשמקורביו משוחחים איתו על כך, הוא משיב: "אני מוכן לוותר על הכול ולחזור ל־6 באוקטובר" ● ממכתב הסרבנים, דרך הטבח בעוטף ועד להישגים של חיל האוויר תחתיו: מיהו תומר בר?

איתי בן זאב, מנכ''ל הבורסה לניירות ערך / צילום: כדיה לוי

האקזיט של המשקיעים הזרים על מניית הבורסה בת"א, ומדוע הגופים המקומיים נעדרים ממנו

שתי קרנות השקעה זרות מכרו בימים האחרונים מניות הבורסה ב־650 מיליון שקל, ובתשואה של יותר מפי 10 על השקעתן

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בשיאים חדשים בעקבות דוח התעסוקה שהפתיע לטובה

נאסד"ק עלה ב-1% ● הנשיא טראמפ אמר שג'רום פאוול "צריך להתפטר מיד" בפוסט שפרסם אתמול בלילה ברשת Truth Social ● תשואות האג"ח עולות והדולר מתחזק ● הסיכויים להורדת ריבית בקרוב ירדו דרמתית ● דרמה כלכלית בבריטניה: שרת האוצר, רייצ'ל ריבס, פרצה בבכי בפרלמנט ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● מחר לא יתקיים מסחר בוול סטריט לרגל יום העצמאות במדינה

נתב''ג / צילום: Shutterstock

חברות הלואו קוסט יחזרו? טרמינל 1 ייפתח באוגוסט

טרמינל 1 צפוי להיפתח מחדש בתחילת החודש הבא - מה שמעלה את הסיכוי שחברות הלואו קוסט יקדימו את חזרתן לארץ ● חזרתן של החברות עשויה לתרום משמעותית להגדלת היצע המושבים ולהורדת מחירי הטיסות, שהתייקרו מאוד מאז תחילת המלחמה

קרן מור בקמפיין קופת חולים לאומית / צילום: צילום מסך יוטיוב

זו קופה, לא חופה: כוכבה שולחת את קופ"ח לאומית למקום הראשון באהדה

המקום השני באהדה שייך למתחרה, קופת חולים מאוחדת, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת למותג המזגנים טורנדו, שגם אחראי להשקעה הגבוהה ביותר השבוע, לפי נתוני יפעת בקרת פרסום

נווה אביב כפר שמריהו של ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

הריזורטים החדשים: כך הפך הדיור המוגן היוקרתי לשוק תחרותי במיוחד

ענף הדיור המוגן נחשב יציב, צומח ומבוסס דיירים "שבויים" לאורך שנים, מה שמוביל עוד ועוד שחקנים להיכנס אליו - מחברות נדל"ן ועד גופים מוסדיים ● בסגמנט היוקרה מדובר במוצר שממותג, ממוצב, משווק ומפורסם באופן חווייתי ומציע משירותי ספא ועד מסעדות גורמה

חזית המדע. מיפוי האקספוזום / צילום: Shutterstock

400 חוקרים השיקו את אחד הפרויקטים השאפתניים של המדע: מיפוי האקספוזום

הפרויקט, שהוכרז במאי השנה באירוע גדול של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, נועד למפות את כל הגורמים שאנחנו נחשפים אליהם לאורך החיים ומשפיעים על הבריאות שלנו - מחיבוק ועד חומרי הדברה ● האם טכנולוגיות חדשות יאפשרו להשלים את המשימה? שלוש חוקרות של התחום מסבירות למה הפרויקט מלהיב כל כך ומספרות על ההישגים שכבר הגענו אליהם

הדמיית מגדל הספירלה של קבוצת עזריאלי בתל אביב / צילום: KPF

עסקת ענק: משרד עורכי הדין שעובר למגדל הספירלה של עזריאלי

משרד עורכי הדין נשיץ, ברנדס, אמיר, ישכור 11,000 מ"ר במגדל הספירלה של עזריאלי ● על פי הערכות בשוק, המחיר לרמת מעטפת עומד על כ-130 שקל למ"ר, כך שהמשרד ישלם כ-17 מיליון שקל בשנה ● וגם: הריבית עוד לא ירדה - אבל היזמים מתנפלים על המכרזים: יותר מ־130 הצעות לארבעה מגרשים בת"א וביבנה ● חדשות השבוע בנדל"ן

ספגטי ארבייטה / צילום: בנצי ארבל

הטברנה שמגישה אוכל איטלקי קלאסי, פשוט ושמח

ב"טברנה רומאנה" אף אחד לא בא להמציא את הגלגל, רק להציע אוכל טעים ומספק שלפעמים אף עולה על הציפיות ● המחירים הם חלק מהפאן

ח''כ שמחה רוטמן / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

המהפכה בדיני החוזים יוצאת לדרך: כך היא תעבוד

ועדת החוקה אישרה את הצעת החוק שהוביל היו"ר שמחה רוטמן לביטול הפסיקה המאפשרת לבתי משפט לפרש חוזים בהתאם לכוונת הצדדים ● במקומה, הצדדים לחוזה הם שיקבעו כיצד לפרשו, זולת מספר החרגות ● בענף חלוקים לגבי ההשלכות ונערכים לשינוי דרמטי

חדשות ההייטק / צילום: ap, Michael Perez

החברה הישראלית שתספק נחילי רחפנים חמושים לארה"ב

המדור של גלובס מציג מדי שבוע את כל החדשות המעניינות בענף ההייטק • והפעם: Base44 של היזם מאור שלמה נמכרה לוויקס ב-80 מיליון דולר בעסקה יוצאת דופן, ענקית המחשוב שמאמינה בחברת הקוונטום הישראלית, חברת הרחפנים הישראלית, אקסטנד, זכתה במכרז לאספקת נחילי רחפנים חמושים משוטטים שפרסם משרד ההגנה האמריקאי בהיקף של 10 מיליון דולר, וגם סערה סביב מתכנת הודי שמואשם בהונאה סדרתית ● חדשות ההייטק

הסכם ממון / אילוסטרציה: Shutterstock, Elnur

האם ניתן להגיש תביעת נזיקין נגד בן או בת זוג שבגדו?

בני זוג רשאים לערוך ביניהם הסכם ממון הכולל ענישה כלכלית על בגידה ● בדרך-כלל הסכם זה מתווסף על רקע ניסיון עגום קודם שבו נחשף חוסר הנאמנות הזוגי של מי מהם ● כמסקנה מפסקי דין בנושא מהעבר, חשוב להגדיר מה ייחשב בעיני בני הזוג "כבגידה" המצדיקה את הפעלת הסנקציה הכלכלית

דונלד טראמפ, נשיא ארצות הברית פוסט ברשת Truth, 26.6.25 / צילום: ap, Michael Perez

חנינה בלי הרשעה: האם הנשיא יכול לחלץ את נתניהו ממשפט?

הקריאה של הנשיא האמריקאי להפסיק את משפט נתניהו העלתה לשיח את האפשרות שהנשיא הרצוג יעניק לו חנינה ● אלא שנתניהו טרם הורשע בדבר, מה שמקשה על כניסה למסלול הזה ● וגם: מה חשב בזמן אמת אהרן ברק על הרעיון?

גל קרובינר, מנכ''ל פאגאיה / צילום: יח''צ פאגאיה

מנכ"ל פאגאיה רוצה לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים

שלוש שנים לאחר הדרמה שנלוותה להנפקת פאגאיה בנאסד"ק, מציגה החברה לראשונה רווח נקי ● גל קרובינר, מנכ"ל ואחד ממייסדי החברה, מסמן יעד שאפתני: "להוכיח שאפשר לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים מישראל" ● ההמלצה שלו ליזמים צעירים: "להשקיע בבחירת השותפים, ולהבין שזה כמעט כמו נישואים"