גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שמעון אקהויז מגיע לבורסה בתל אביב ומספר על התבגרות שוק האסתטיקה בישראל

ד"ר שמעון אקהויז, שאחראי להצלחות הגדולות של ישראל בתחום האסתטיקה הרפואית, הביא לאחרונה לבורסה בת"א את סופווייב, שפיתחה מוצר למיצוק והצערת העור • לאחר שהנפיק בעבר את החברות לומניס וסינרון מעבר לים, הוא טוען: "אנחנו קצת צעירים לנאסד"ק, ולכן אמרנו שאולי דווקא בת"א נקבל ערך אטרקטיבי, ואכן קיבלנו"

ד''ר שמעון אקוהיז / צילום: איל יצהר
ד''ר שמעון אקוהיז / צילום: איל יצהר

אף על פי שישראל מובילה את שוק האסתטיקה הרפואית העולמי מאז שנות ה-90, עם חברות ענק כמו לומניס, סינרון, אינמוד ואלמה לייזרס, שכולן הונפקו או נמכרו לפי שוויים של מאות מיליוני דולרים, אף לא שמץ מההצלחה דבק עד היום בבורסה המקומית. 

במשך שנים ארוכות לא הצטרפה חברת אסתטיקה רפואית למסחר בת"א לאחר שבעבר הסב הענף מפח נפש למשקיעים המקומיים. כך, חברה פוטומדקס, שנרשמה למסחר דואלי ב-2012, קרסה ברעש גדול שנים ספורות לאחר מכן, ואילו אנדימד שהונפקה ב-2008, נסחרת כיום לפי שווי של 48 מיליון שקל בלבד, לאחר שאיבדה כ-80% מערכה מאז.

השנה התווספה לבורסה חברה חדשה הפועלת בתחום האסתטי שמוביל לא אחר ממי שנחשב לחלוץ ואבי התחום, ד"ר שמעון אקהויז, שייסד שתיים מההצלחות הגדולות שיצאו ממנו - החברות לומניס וסינרון. 

מדובר בחברת סופווייב, שאקהויז, שותף-מייסד, משמש בה כיו"ר וכבעל מניות מרכזי (מחזיק 25% מההון). החברה שנוסדה ב-2015 פיתחה מוצר למיצוק והצערת עור (טיפולי אנטי אייג'ינג) על בסיס טכנולוגיה חדשה בתחום האולטרסאונד, והחלה למכור את מוצריה ב-2020, שנת הקורונה.

"דברים שחשובים למי שקונים אותם"

למרות התזמון המאתגר של ההתחלה, נראה שהיא חודרת בהצלחה לשוק. במחצית הראשונה של 2021 עמדו הכנסותיה על 10.2 מיליון דולר, כאשר שיעור הרווח הגולמי מהמכירות כבר מתאים לתחום האסתטיקה הרפואית: 73.8% (לעומת 61.2% ב-2020). ההפסד בחציון עמד על 2.3 מיליון דולר, לעומת 7.6 מיליון דולר במחצית הראשונה של 2020.

סופווייב הונפקה במאי 2021, במסגרת גל גיוסי חברות הטכנולוגיה בבורסה בת"א, וגייסה כ-160 מיליון שקל לפי שווי של 800 מיליון שקל. נכון להיום נסחרת המניה במחיר דומה לזה שבו נמכרה בהנפקה, אולם נמוך בכ-25% מהמחיר אליו זינקה עם תחילת המסחר בה. 

המכשור של סופווייב / צילום: יח''צ

למרות הביצועים הפושרים, אקהויז, בראיון לגלובס, נשמע בטוח לגמרי בכך שהחברה תוכיח את עצמה. "סופווייב הוקמה כאשר הגיע אלי מהנדס עם מוצר מבוסס אולטרסאונד בתחום הקרדיולוגיה, ואמרתי לו מיד - אפשר לעשות עם זה דברים מעניינים ורווחיים בתחום האסתטי", הוא מספר. "דברים שגם אם אי אפשר לומר שהם 'חשובים', ובכן - הם חשובים לאנשים שקונים אותם".

הרעיון הוא להשתמש באולטרסאונד כדי לחמם את השכבה הפנימית של העור, הדרמיס, תוך קירור עז של השכבה העליונה של העור, האפידרמיס, כדי לא לפגוע בה. כל פגיעה בשכבה הפנימית של העור יוצרת תהליך של התחדשות, שמוביל למראה צעיר יותר".

החברה עברה ניסוי בחזירים ואז ניסוי בבני אדם כדי להוכיח יעילות ובטיחות, והמוצר שלה מאושר על ידי ה-FDA, מנהל המזון והתרופות האמריקאי. אקהויז, שכאמור מוביל חברות בתחום האסתטי מזה שנים רבות ונחשב לאחד מחלוציו בעולם, לא התקשה לגייס הנהלה מקצועית לחברה. "גייסנו כמנכ"ל את לו סקאפורי, שעובד איתי עוד מהימים המוקדמים של לומניס (החברה הראשונה שייסד אקהויז). 

"גייסתי אותו פעם שניה לסינרון, והוא שוב עשה עבודה מצוינת, ועכשיו פעם שלישית, כדי שיבנה איתנו את סופווייב. הוא כבר החל לבנות מערך הפצה מרשים, לפי המתכון המוכר של מכירות ישירות בארה"ב וביתר העולם דרך מפיצים בשלב הראשון.

לו סקאפורי -מנכ''ל / צילום: עינת לברון

"התחלנו למכור בסוף 2019 אבל בעצם נכנסנו לשוק ברצינות רק ב-2020. הקורונה נפלה עלינו, והקפיאה את כל הפעילות בשוק האסתטי, אבל כמו הרבה חברות, התאוששנו, והתחלנו למכור בקנה מידה קטן. כשראינו שקצב הצמיחה מתחיל להזכיר את מה שאנחנו מכירים מחברות קודמות, אמרנו לעצמנו: הבורסה מעוניינת בחברות עם צמיחה מהירה ופוטנציאל גדול, ואנחנו משוכנעים שאנחנו כאלה.

"גייסנו בהנפקה סכום של 160 מיליון שקל ששם את החברה מבחינת היכולות הפיננסיות שלנו במקום אחר לגמרי, ומאפשר לנו לבנות את ערוצי השיווק, ואת צנרת המוצרים העתידיים שלנו שאפשר לבנות אותה בהשקעה של כמה מיליוני דולרים".

"דרישה גבוהה, ממש מתדפקים על דלתנו"

אקהויז שבע רצון מהדוחות שמציגים צמיחה של 50% בהכנסות מרבעון לרבעון. "הדרישה למוצר בשוק היא גבוהה, ממש מתדפקים על דלתנו. ההצלחה היא בזכות לו והצוות שלו, שכולל כרגע 10 אנשים וצפוי להתרחב, ובזכות המוצר שלנו שהוא הדור החדש של הרפואה האסתטית.

"המוצרים הקיימים כיום בשוק למיצוק עור הם פולשניים ולא פולשניים. הלא פולשניים, מעבירים אנרגיה ומחממים את השכבה הפנימית. היעילות שלהם היא מוגבלת ודרושים טיפולים חוזרים ונשנים לאורך זמן כדי לראות תוצאות.

"לגבי הפולשניים - כבר בערך לפני 20 שנה, כמה חברות וביניהן גם אלו שאני הובלתי החלו לבחון פתרונות להגיע לדרמיס, למשל מחטים שנכנסות לתוך העור ומעבירות אנרגיה לתוך השכבה הפנימית.

"היעילות של טיפול כזה, שהוא חצי פולשני, היא יותר גבוהה אבל יש לזה מחיר. כשעושים טיפול חצי פולשני באנרגיית RF , דוקרים את הפנים עשרות אלפי פעמים. בתהליך הריפוי העור מגדל קולגן ואלסטין חדשים, ונעשה מוצק וחלק וכל האפקטים הטובים, אבל זה מחיר כבד למטופל שצריך לשבת בבית שבוע. זה כואב ומטריד ויש גם תופעות לוואי כי העור לא כל כך אוהב את הפציעה. למשל יכולה להיות פיגמנטציה.

"הטכנולוגיה שהציע לי אריאל סברדליק (המייסד-שותף האחר ב, ג"ו) מאפשרת לבצע כוויה מבוקרת של הדרמיס בלי לפצוע את השכבה העליונה וזה ייחוד מאוד גדול. אנחנו מקבלים יעילות כמו של לייזרים ומחטי RF, אבל בלי שום השבתה של המטופל. אצלנו טיפול פנים אורך 40 דקות בערך, ואחרי כן המטופל הולך לדרכו. אפילו עבור הרופא הטיפול יותר קצר".

טיפול בטכנולוגיה של סופווייב / צילום: מצגת החברה

יש לכם תחרות בתחום האולטרסאונד למיצוק עור?
"חברה אמריקאית בשם Ulthera שנרכשה לאחרונה ב-600 מיליון דולר, פיתחה טכנולוגיה שמנסה לרכז גלי אולטרסאונד מכמה מוקדים בתוך העור, כדי לצרוב רקמות במוח או באיברים הפנימיים ללא ניתוח, אך במקרה הזה המטרה הייתה לצרוב את הדרמיס.

"אבל הבעיה היא שמאור קשה למקד אנרגיה בדרמיס; הטיפול יכול להיות כואב ולצרוב את הרקמות. אנחנו לא ממקדים אולטרסאונד בנקודה, אלא ברקמה כולה, תוך הגנה על האפידרמיס. ולכן האנרגיה שלנו יותר נמוכה והמוצר יותר בטיחותי. בשיטות העברת אנרגיה אחרות, כמו לייזר, RF או IPL, אי אפשר להעביר אנרגיה רבה לדרמיס ולכן דרוש ריבוי הטיפולים שדיברנו עליהם קודם".

"כל רופא הוא לקוח לטווח רחוק"

המודל העסקי של סופוייב מבוסס, כמו בחברות האסתטיקה הקודמות שהוביל אקהויז, על מכירה של המכשיר עצמו בסכום נמוך ואז גביה של תשלום נוסף עבור כל טיפול. הלקוח הוא הרופא. "כל רופא הוא לקוח לטווח ארוך, שמניב לנו הכנסה חוזרת וגם מהווה הזדמנות למכירה בעתיד של שדרוגים טכנולוגיים ואפליקציות חדשות".

נראה כי אקהויז מיישם מודל מוכר וידוע על חברה עם טכנולוגיה חדשה. כך שנראה שהשאלה היא רק, האם מדובר באמת באותו שוק, עם אותן הזדמנויות שהיו בו בעבר.

"השוק היום הרבה יותר בשל. כשהקמתי את לומניס בתחילת שנות ה-90, המטופלים התביישו לפעמים בכך שהם מחפשים טיפול כמו שלנו, אבל היום הם מתגאים בכך, עושים תמונות לפני ואחרי. הטיפול הוא הרבה יותר פופולרי.

חברת לומניס יוקנעם / צילום: איל יצהר

"בתקופת הקורונה כולנו בהינו בתמונה של עצמנו בזום. נכון שהסלפי קיים כבר שנים, אבל הסלפי-זום הגיע גם לאנשים יותר מבוגרים. השוק כבר גדול יותר פי שלושה או ארבעה מכפי שהיה כשהקמנו את סינרון, והוא צומח ב-15% בשנה. כן, הוא מאוד תחרותי, וחייבים להביא אליו חדשנות כל הזמן. למדנו את זה מההתחלה.

"הבנו גם שאי אפשר לדאוג רק לטכנולוגיה אלא חייבים לטפל בכל שרשרת הערך. העבודה עם הרופאים, השיווק ששינה מאוד את האופי שלו - היום ישנו אלמנט מאוד חשוב של שיווק דיגיטלי, שבא במידה רבה על חשבון יחסי הציבור, וזה בהחלט ערוץ שהשקענו בו באמצעות הסכומים שגוייסו".

מדוע בניגוד לחברות קודמות שלך בחרתם להנפיק בת"א?
"הבורסה השתנתה מאוד לטובה. לפני עשור זו הייתה בורסה של כלכלה ישנה, מנותקת מההייטק. זה היה קצת אידיוטי שמשקיעים ישראלים לא יכלו ליהנות מהבום הטכנולוגי, והבורסה הבינה את זה, והם עשו מאמצים אדירים להיפתח לכיוונים הללו ולמשוך את חברות ההייטק. לא כולן מגיעות לבורסה בשלב הנכון להנפקה, אבל באופן כללי רואים ששוק ההון הישראלי הרבה יותר מגוון ובשל.

"אנחנו קצת צעירים לנאסד"ק, ולכן אמרנו לעצמנו שאולי דווקא בת"א נוכל לקבל ערך אטרקטיבי, ואכן קיבלנו. זה כמובן לא סוף הדרך, חברות רבות בוחרות בהמשך ברישום כפול בארה"ב".

הבורסה בתל אביב מסוגלת לתת לחברה כמוכם את השווי שאתם מאמינים שמגיע לה? 
"להנפקה היו ביקושי יתר ובין המשקיעים שלנו גופים מוסדיים מאוד סולידיים, בהם הפניקס. לגבי הערך שקיבלנו, אנחנו תמיד רוצים יותר אבל הרגשנו איתו מאוד נוח. ואני מאמין שכשהמשקיעים יראו את הביצועים הם יבינו שיש כאן פוטנציאל משמעותי".

אינמוד, שהוקמה על ידי שותפך מלומניס משה מזרחי, נסחרת בנאסד"ק במעל 4 מיליארד דולר?
"אינמוד חברה מצוינת. אני אומר את זה מאז שהם הנפיקו, ולמעשה עוד לפני כן אבל אז אף אחד לא שאל אותי. אני מעריך מאוד את העבודה שהם עשו. הם בחרו טכנולוגיה ותחום טיפול מצוינים והם עובדים היטב. וכן, הם גם מתחרים שלנו, ויש לנו חדשנות משמעותית גם ביחס אליהם. בעיני הדרך שלנו יחסית סלולה, מה שלא אומר שהיא קלה. גם להם היא לא הייתה קלה".

משה מזרחי - חברת אינמוד / צילום: איל יצהר

בעבר דובר על כך שחברות האסתטיקה נתקעות בשווי של מיליארד דולר. אינמוד פרצה את התקרה הזו. מה השתנה?
"בעבר השוק האסתטי היה בן חורג. זו לא בדיוק טכנולוגיה לצרכן, וגם לא בדיוק מכשור רפואי. ובכל זאת חברות הגיעו לשוויים מרשימים מאוד. אבל כן, השוק התבגר, 200-300 אלף רופאים מבצעים עשרות מיליוני טיפולים בשנה. ובכל יד כזו יש מכשיר, זה לא קורה מעצמו".

"מבין את השוק ואוהב אותו"

שמעון אקהויז, 76, נולד באוקראינה. בילדותו עלתה המשפחה לישראל, בה התגוררה תחילה במעברה בפרדס חנה. הוא למד פיזיקה בטכניון ובאוניברסיטת קליפורניה, ממנה קיבל דוקטורט. ב-1992 הקים את חברת ESC (לימים לומניס) שהייתה אחת החלוצות בתחום השימוש בלייזר ובאנרגיות אור בעולם הרפואה וגם ברפואה האסתטית, והייתה מחברות המכשור הרפואי הראשונות שהונפקו בנאסד"ק, שם הגיעה לשווי של מעל מיליארד דולר.

בעקבות מהלך השתלטות עויינת שהוביל אריה גנגר בשנת 1999, שהתרחשה במקביל לקשיים אליהם נקלעה לומניס, אקהויז נאלץ לעזוב את החברה שייסד, אך עד מהרה הקים חברה מתחרה, סינרון, שהונפקה אף היא בנאסד"ק.

לומניס נמחקה מהבורסה בנאסד"ק, חזרה, נמכרה ב-2015 לקרן ההשקעות XIO ב-510 מיליארד דולר וב-2019 לקרן בארינג אסיה תמורת כמיליארד דולר. לפני מספר חודשים נמכרה רק חלק מפעילותה (החטיבה הכירורגית) לענקית המכשור הרפואי בוסטון סיינטיפיק תמורת כמיליארד דולר. סינרון נמכרה ב-2017 לקרן אייפקס פרטנרס תמורת 400 מיליון דולר.

מודל של "משקיע מייסד"

מאז שתי הענקיות שייסד, פיתח אקהויז מודל של השקעה בחברות מכשור רפואי במודל של "משקיע מייסד". אקהויז משקיע בחברות בשלבים מוקדמים יחסית ולוקח על עצמו תפקידי יו"ר פעיל בחברות הללו, עד שהן מתחילות להתבגר. תחילה עסק בפעילות זו באופן פרטי, והיום הוא מנהל את רובה דרך חממת אלון מדטק ונצ'רס, בשותפות עם רשות החדשנות, בה הוקמה גם סופווייב.

ההצלחה הגדולה של המודל הזה הייתה ונטור, שנמכרה במעל 300 מיליון דולר לחברת מדטרוניק ב-2009. החברה פיתחה גישה זעיר פולשנית להחלפת מסתם בלב. בנוסף הוקמו כך חברות כמו Epitome, שפיתחה גלולה לטיפול בהשמנה וחתמה ב-2020 על הסכם שיווק משותף עם נסטלה ות'ראניקה, שקיבלה השנה אישור שיווק בארה"ב למוצר לטיפול במיגרנה באמצעות גירוי חשמלי של המוח.

עוד שתי חברות שצמחו בחממה נוסדו על-ידי ילדיו של אקהויז (ובשתיהן הוא משמש כיו"ר):  שמוביל רונן אקהויז, פיתחה מכשיר רפואי לטיפול בשבץ וגייסה לפני כמה חודשים כ-50 מיליון דולר. מוצרי החברה כבר נמכרים בעולם. בת נוספת, ורדית אקהויז, מנהלת את חברת Cherry Imaging, הפועלת בתחום הרפואה האסתטית. בת שלישית, עדי אקהויז-ברזילי, מנהלת חברה בתחום הגיימיג, לאחר שחברה קודמת שהובילה נמכרה לאפל.

רונן אקהויז, מנכ''ל רפיד מדיקל / צילום: עדי הלמן

"חושב על מה המדינה צריכה לעשות"

בעשור האחרון חברות מכשור רפואי ישראליות התקשו לגייס השקעות ולאתר רוכשות פוטנציאליות. היעדרן השאיר את התחום פנוי לאנג'לים כמו אקהויז, שמסביר: "אני מבין את השוק הזה, אוהב אותו ומאמין שנמשיך להצליח. אנחנו, בחממת אלון מדטק, יודעים היום איך לבחור את השקעות ההמשך כך שנמשיך להיות משמעותיים בחברות שהתחלנו איתן בשלב הראשוני.

''לא כולן מגיעות לבורסה בשלב הנכון להנפקה, אבל באופן כללי רואים ששוק ההון הישראלי הרבה יותר מגוון ובשל''. ד''ר שמעון אקהויז / צילום: תומר שלום

"הניסיון והמוניטין שלנו עוזרים לנו וכרגע ההחזר עבור ההשקעות הוא טוב, אבל אני חושב לא מעט על מה המדינה צריכה לעשות כדי להחזיק את חברות המכשור הרפואי. אולי באמת הבורסה בתל אביב היא המקום המתאים להן, ובתנאי שבאמת יגיעו המוצלחות שביניהן".

ד"ר שמעון אקהויז

אישי: יליד 1945, נשוי ואב ל־3, מתגורר בחיפה. למד פיזיקה בטכניון ובאוניברסיטת קליפורניה, ממנה קיבל דוקטורט. את הקריירה התחיל ברפאל, ומשם עבר לעבוד בחברת טכנולוגיות אמריקאית
מקצועי: בארץ הקים את החברות לומניס וסינרון, היה משקיע מייסד בוונטור שנמכרה ובחממת אלון מדטק וונצ'רס, וכיום בסופווייב
עוד משהו: הוביל מאבק נגד הקדמת שעון החורף, שבמסגרתו ביקש מהציבור להחרימו ולהמשיך להתנהל לפי שעון הקיץ

סופווייב

עיסוק: טיפול אסתטי לא פולשני באמצעות אולטרסאונד
היסטוריה: הוקמה ב־2015 על ידי אקהויז ואריאל סברדליק. גייסה לפני ההנפקה 9 מיליון דולר מאקהויז, האחים עופר וגנדיר. הונפקה במאי 2021 וגייסה כ־160 מיליון שקל לפי שווי של 800 מיליון שקל
נתונים: מנוהלת על ידי לו סקאפורי. רשמה במחצית 2021/1 הכנסות של 10.2 מיליון דולר והפסד של 2.3 מיליון דולר. בעלי מניות עיקריים היום בחברה: המייסדים אקהויז (25.3%) וסברדליק (11.8%), הפניקס (9%), וקרן XT של האחים עופר (9%)

עוד כתבות

לטענת הבעל, תכנון מס היא זכות השייכת לו, שכן מדובר בפעולה שאינה מתייחסת לזכות משותפת שנוצרה במהלך החיים המשותפים / אילוסטרציה: Shutterstock

האם גרוש רשאי לבצע תכנון מס שיפגע בזכויות בת זוגו לשעבר? לפי בית המשפט, התשובה היא לא

זוג התגרש לאחר 19 שנות נישואין ● בסמוך לפרידתם, הבעל פרש משירות קבע בצה"ל, והחל לעבוד כאזרח עובד צה"ל במשכורת חודשית, לצד קבלת פנסיית גישור ● ביהמ"ש קבע שהאישה זכאית לכ-40% מפנסיית הגישור, אולם אז התעוררה השאלה האם הבעל רשאי לקבוע שפנסיית הגישור תסווג כ"הכנסה שניה", והכנסתו מעבודתו השוטפת תחשב כ"הכנסה ראשונה"

הרמטכ''ל הרצי הלוי / צילום: חדשות 12

הרמטכ"ל: המתקפה בעזה תלך חזק, מכינים גם מתקפה בצפון

הרמטכ"ל קיים הערכת מצב בגבול לבנון יחד עם מפקד פיקוד צפון • שני בתים נפגעו ישירות מנ"ט בשתולה שבגליל המערבי, נזק כבד נגרם • ישראל פתחה מחדש את מעבר ארז להעברת סיוע הומניטרי, 30 משאיות הוכנסו לצפון הרצועה • שר הביטחון גלנט נפגש עם שר החוץ האמריקני בלינקן בכרם שלום: "מחויבים לשחרור החטופים, ונערכים לפעולה ברפיח" • עדכונים שוטפים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: עומר וידר, כדיה לוי

התקדים של רשות התחרות: הציטוטים שסיבכו את אייל רביד, ומי עשויים להיות הבאים בתור?

שנתיים לאחר שנחשפה פרשת תיאום המחירים, רשות התחרות החליטה לזמן את אייל רביד, מנכ"ל ויקטורי, לשימוע לפני הגשת כתב אישום ● לראשונה ובאופן תקדימי, קמעונאי מועמד לדין על בסיס התבטאויות בתקשורת ● בשבועות הבאים צפויות להתקבל החלטות לגבי עוד בכירים

במה העשירים משקיעים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

לא מתלהבות ממניות: כך המשפחות העשירות מנהלות את הכסף שלהן

מחקר של ג'יי פי מורגן בחן את דפוסי ההשקעה של משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● המשפחה העשירה הממוצעת משקיעה בעיקר בנכסים לא סחירים, משלמת 6 מיליון דולר בשנה על ייעוץ השקעות, ומצפה לתשואה של כ־11% בשנה

המקורב של א־סיסי שעושה מיליונים מדי יום מפליטים מעזה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ארה"ב וסעודיה קרובות מתמיד להסכם, גם בלי ישראל, אסמעיל הנייה כבר כמעט שבועיים באנקרה, במצרים עושים מיליונים מפליטים בעזה וארה"ב משלבת טכנולוגיה ישראלית בנגמ"שים ● כותרות העיתונים בעולם 

גדי מזור, מנכ''ל BioCatch / צילום: Zelazny

בדרך להנפקה? השליטה בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ׳ נמכרת לפי שווי של 1.3 מיליארד דולר

קרנות ההון סיכון האמריקאיות ביין קפיטל ומאבריק ונצ'רס מכרו מניות בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ' בהיקף המתקרב ל-750 מיליון דולר ● את המניות רכשה קרן הפרייבט אקוויטי פרמירה בעסקה ששיקפה לחברה שווי של 1.3 מיליארד דולר ● לפי הערכת גלובס, ביוקאץ' מועמדת להנפקה ישראלית בנאסד"ק במהלך השנתיים הקרובות

אילוסטרציה: shutterstock

הירידות בשווקים באפריל חתכו את התשואות בגמל ובפנסיה. איזה מסלול מנייתי נפגע פחות?

על פי תחזית מיטב, בחודש אפריל נרשמו תשואות שליליות של 1.6% במסלולים הכלליים ו-3.2% במנייתיים • התחזקות הדולר מול השקל הביאה את מסלולי ה-S&P 500 לרדת ב-2.5% בלבד, כשהם עדיין מציגים תשואה של יותר מ-9% מתחילת השנה

אתר בנייה / צילום: Shutterstock

גורם בענף הבנייה: 8,000 פועלים פלסטינים כבר נמצאים בישראל; במנהל האזרחי מכחישים

הגורם טוען כי מדובר בפועלים שכבר עבדו בעבר בארץ, וקיבלו לאחרונה אשרות חדשות מהשב"כ ● במנהל האזרחי מתעקשים: "אין כרגע אישור להכנסת פועלי בניין לישראל"

חממת קנאביס / צילום: Shutterstock

הבשורה מאמריקה שהקפיצה את מניות הקנאביס, גם בת"א

ממשל ביידן הודיע כי הוא בוחן הקלות במגבלות על סם הקנאביס, ושלח את מניות החברות הגדולות בענף לזינוק של עשרות אחוזים בוול סטריט

משרדי אאורה בגבעתיים / צילום: טלי בוגדנובסקי

החברה שמוכרת חלומות לדירות בגבעתיים, אבל בעירייה לא מכירים

בדיווח לבורסה כללה חברת אאורה פרטים על יחידות הדיור שתקים בפרויקט התחדשות עירונית ברחוב כצנלסון בגבעתיים ● בעירייה אומרים: "הנתונים אינם תואמים את המציאות", ומצביעים על מקרה דומה שקרה עמה בעבר

סניף של שופרסל / צילום: Shutterstock

רגע אחרי הפסח: שופרסל שלחה לכמאה עובדים מכתבי פיטורים

לא מדובר בהפתעה מבחינת העובדים, שלא מעט מהם תיארו בתקופה האחרונה כי הם חוששים למשרותיהם ● רק אתמול הודיע המשנה למנכ"ל ניצן גולדברג על עזיבתו את החברה

השופט בדימוס איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

לאחר פרסום ההקלטות: מפעל הפיס מבקש לעכב בוררות אצל אורנשטיין

הפיס, המנהל בימים אלה הליך בוררות בפני השופט בדימוס איתן אורנשטיין, פנה אליו בערב פסח וביקש לעכב את הליך הבוררות - וזאת על רקע פרסום השיחות בין אורנשטיין לבין יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה ● שתי בקשות דומות שהוגשו בבוררות גרטלר-גרטנר ובבוררות של הקבלן איציק תשובה נגד שותף עסקי - נדחו ע"י אורנשטיין

מוצרי תנובה בסופרמרקט / צילום: טלי בוגדנובסקי

מסנפרוסט ועד מאמא עוף: תנובה מעלה מחירים של עשרות מוצרים

מוצרי החלב המפוקחים של חברת המזון הגדולה בישראל יתייקרו החל ממחר בשיעור של 4.48% ● בנוסף, תנובה הודיעה גם על העלאת מחירים של מוצרי החלב הלא מפוקחים וכן מוצרי סנפרוסט, מעדנות, מאמא עוף וטירת צבי בשיעור של עד 9.8% החל מ-16 במאי

אייל רביד / צילום: עומר וידר

שימוע לפני הגשת כתב אישום למנכ"ל ובעלי ויקטורי אייל רביד בפרשת תיאום המחירים

רשות התחרות זימנה את אייל רביד, מנכ"ל ובעלי רשת ויקטורי, לשימוע לפני הגשת כתב אישום, וזאת בגין התבטאויות פומביות שבאמצעותן ניסה להגיע להסדרים להעלאת מחירים

מימין: דני בריקמן, מנכ''ל החברה, ועמית צימרמן, סמנכ''ל המוצר / צילום: Ben Itzhaki – Photography

הכפיל את השווי ב-6 חודשים ומגייס עוד עובדים: הסטארט-אפ Oasis Security גייס 35 מיליון דולר

אואזיס סקיוריטי פיתח פלטפורמת הגנה בסייבר לזהויות לא אנושיות בארגונים ●  עד כה גייס אואזיס סכום כולל של כ-75 מיליון דולר

ב-OECD מעריכים כי המלחמה תוביל לפגיעה בתוצר בישראל בהמשך השנה / צילום: ap, Ariel Schalit

ארגון ה-OECD: הצמיחה בישראל תרד, ענף הבנייה יתאושש באופן חלקי

בדוח שפרסם ה-OECD צוין כי המלחמה תפגע בתוצר של ישראל ב-2024 ● לצד זאת, להערכתם, קיים חשש כי רכיבי ההשקעות וענף הבנייה יתאוששו באופן חלקי בלבד ● בדוח מציינים לחיוב את העלאת המע"מ ל-18% ב-2025, ומעריכים כי האינפלציה בישראל תרד בהמשך השנה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'ט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

איורים: גיל ג'יבלי

הכירו את המנכ"ל שהרוויח השנה 50 מיליון דולר, במזומן

שמונה מנכ"לים ישראלים בחברות הנסחרות בוול סטריט קיבלו אשתקד תגמול של מעל 10 מיליון דולר ולעתים הרבה יותר ● מי המנכ"ל שקיבל כ־50 מיליון דולר במזומן, מדוע אחר העדיף לקבל הכול במניות, ולמה עלות העסקתו של אמנון שעשוע במובילאיי נחתכה דרמטית?

יו''ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאוול / צילום: Associated Press

פאוול שולל העלאת ריבית נוספת ומרגיע את המשקיעים

הריבית בארה"ב נותרה על שיעור של 5.5% בהתאם לציפיות ● עפ"י ההערכות, הנתונים הכלכליים החיוביים בארה"ב, לצד האינפלציה הדביקה, מרחיקים את הסיכויים להפחתת ריבית בטווח הקרוב ● פאוול הדגיש כי הנתונים הכלכליים לא נתנו לפד את הביטחון להוריד את הריבית, אך שולל אפשרות להעלאת ריבית

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה מעורבת בוול סטריט; תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב צללו

הנאסד"ק ירד ב-0.3% ● AMD וסופר מיקרו צללו בעקבות הדוחות ● מחירי הנפט ירדו במעל ל-3% ● הפד הותיר את הריבית ללא שינוי ופאוול שלל העלאות ריבית נוספות ● וגם, המניות המומלצות של גולדמן סאקס