גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"הסינים כבר לא ממוקדים ברפואה סינית; כשהם חולים, הם רוצים רפואה מערבית"

קרן GIBF של אבנר לושי וד"ר שוקי גלייטמן, המתמחה בהבאת טכנולוגיות ישראליות לסין, גייסה לאחרונה קרן שנייה של 300 מיליון דולר, ועכשיו היא משקיעה בחברת המפתחת קרנית מלאכותית

שוקי גלייטמן, שותף מייסד של קרן GIBF / צילום: תמר מצפי
שוקי גלייטמן, שותף מייסד של קרן GIBF / צילום: תמר מצפי

היה לא קל להיות ישראלי שעובד בסין בשנה וחצי האחרונות, אומרים אבנר לושי ושוקי גלייטמן, שותפים מייסדים של קרן GIBF, המשקיעה בחברות ישראליות ומקימה איתן חברות בנות בסין. "כל מי שנכנס למדינה מובל למלונית, שבה הוא סגור בחדר יחיד למשך שבועיים, אין מסיבות בלובי", מספר לושי, וגם האוכל לא משהו. "היום אנחנו יודעים להגיע יותר מאורגנים".

"יש מי שאומרים שסין נסגרת לעולם, בגישה ולא רק במגבלות של קורונה", אומר גלייטמן. אבל אנחנו לא חושבים כך. אנחנו מקבלים כאן יחס מעולה. בתקופה הזאת התל"ג בסין עלה. הם מייצרים לעצמם יתרון בעולם".

קרן GIBF הסינית-ישראלית פועלת ממחוז גואגנז'ו בסין, ויש לה קשרים חזקים עם ממשלת המחוז. המודל שלה הוא זיהוי חברות ישראלות עם טכנולוגיות רלוונטיות לשוק הסיני, בעיקר בתחום הבריאות, ולאחר מכן הקמת חברות בנות בסין בבעלות משותפת של הקרן והסטארט-אפ הישראלי, בניית הפעילות שלהן בסין עם אופק לאקזיט או להנפקה בבורסה סינית, ושיתופי פעולה עם בתי חולים ושירותי רפואה מקומיים.

לאחרונה השלימה גיוס של קרן שנייה בהיקף של 300 מיליון דולר. הקרן הראשונה, בהיקף של 100 מיליון דולר, השקיעה ב-12 חברות. תחילה המשקיעים היו בעיקר גורמים ממשלתיים ואסטרטגיים מסין, אבל הפעם הפרופיל שלהם מגוון יותר, אם כי אין ביניהם הרבה ישראלים, לדברי השותפים. 

אבנר לושי / צילום: תמר מצפי

להביא את המחקר לבתי החולים בסין

"הקרן הראשונה שלנו התמקדה במכשור רפואי", אומר לושי. "אחת ההשקעות שכבר הגיעה לאקזיט היא Inmode, שבנינו לה פעילות בסין והיא ממש עכשיו מתחילה להמריא. הם פועלים באותו מודל שאנחנו מתמחים בו: הקמה של חברה בסין כמיזם משותף, וכשהחברה הישראלית עושה אקזיט, אנחנו נותנים להם את המניות בחברה המשותפת ומקבלים מניות בחברת האם.

"זה טוב לשני הצדדים, כי בתקופה של אקזיט לחברה הישראלית טוב שכל המניות שלה בחברות הבנות יהיו בבעלותה, ואילו אנחנו מרוויחים מהאקזיט". במקרה של Inmode, קיבלה הקרן מניות שהניבו תשואה של מאות אחוזים. "גם לממשלה הסינית כדאי לתמוך בפעילות הזו, כי היא מביאה ציוד רפואי חדשני לסין ומקומות עבודה".

הקרן השנייה תתרכז לא רק במכשור רפואי אלא גם בפארמה. "זה חלק ממהלך יותר גדול שאנחנו עושים בגואנגז'ו. יש כאן בתי חולים מדהימים, אבל מאוד עמוסים ועסוקים, ואנחנו נותנים להם אוריינטציה מחקרית גדולה יותר, מחקר ופיתוח ומסחור טכנולוגיות - תהליכים שבתי החולים בישראל כבר עברו. "אנחנו רוצים להביא חברות מכל העולם לבצע את הניסויים הקליניים שלהם בבתי החולים. אנחנו ננהל את הקשר בין החברה, בית החולים והנבדקים בניסוי".

לדברי גלייטמן, הכוונה היא לבנות תיק רגולציה אחוד עבור הרשויות בסין ועבור ה-FDA. "חלק מהניסויים הקליניים יהיו במימון בית החולים או המדינה, וזה חוסך לחברה כסף בשלב הכי יקר ומסוכן שלה. הגענו למצב שבו אנחנו חלק מהמרקם של הרפואה בעיר. אני לא יכול לומר 'אנחנו עובדים בסין'. אנחנו עובדים בדרום סין, אבל זה מרחב מספיק גדול. האישור הרגולטורי הוא כלל סיני, אבל הפעילות היא מול בתי החולים והלקוחות הרפואיים של דרום סין".

לצד מכשור רפואי ופארמה, הקרן החדשה תשקיע גם בבריאות דיגיטלית. "אנחנו מאוד ממוקדים ברפואה מרחוק וברפואת קשישים", אומר לושי. "גואנגז'ו יוצאת בימים אלה למהלך שבמסגרתו יצוידו 1.8 מיליון בתי אב של מבוגרים במכשירי רפואה מרחוק. זה עולם שלם שנפתח כאן".

גלייטמן מוסיף: "עולם הבריאות הסיני נמצא בתהליך התפתחות מואץ. הסינים כבר לא ממוקדים ברפואה סינית, שעדיין נחשבת בעלת תפקיד חשוב במניעה וניהול אורח חיים בריא, אבל כשהם חולים הם רוצים רפואה מערבית".

"ניתוחי הקרנית נחתכו בחצי בקורונה"

השבוע הובילה הקרן החדשה של GIBF השקעה בחברת CorNeat המפתחת רקמות מלאכותיות בתחום הראייה. לדברי מנכ"ל החברה אלמוג עלי-רז, מחלות קרנית פוגעות ב-2 מיליון איש בעולם בשנה, בזמן שהשתלת קרנית מתרומת איברים מתבצעת רק כ-150 אלף פעם בשנה. "הקורונה פגעה בשרשרת ה'ייצור' בתחום הזה וחתכה את מספר הטיפולים בתחום בחצי, גם כשחזרו הניתוחים האלקטיביים".

המוצר הראשון של החברה היה מכשיר לחיבור של עדשת פולימר מלאכותית לדופן העין, במקום קרנית מהחי, וכיום היא מפתחת ארבעה מוצרים: קרנית מלאכותית, מוצר לציפוי של נקזי גלאוקומה כדי להפחית את התגובה הדלקתית אליהם, נקז גלאוקומה חדש שמשתלב בעין בצורה נוחה יותר ומקצר את זמן הניתוח, ורקמה לטיפול בחניכיים.

מוצר הקרנית נמצא בניסויים ראשונים. "היו לנו שני חולים שחזרו לראות. בחולה אחר נתקלנו בקושי והפסקנו את הניתוח, אבל הוא עדיין מועמד לניתוח חוזר", אומר עלי-רז.

השוק הסיני הוא אחד משוקי היעד המובילים של החברה. "בסין כ-5 מיליון איש מחכים בתור להשתלת קרנית ומתקיימות רק 5,000-8,000 השתלות בשנה. השוק השחור לרקמות בסין, אם היה קיים בעבר, כרגע לא נראה שקיים ומספר ההשתלות ירד מ-40 אלף לכמה אלפים המדווחים היום. בנוסף לגיוס שהובילה GIBF, עומדת החברה לצאת לגיוס רחב יותר.

עוד כתבות

שיפוצים בבניין / צילום: כדיה לוי

בניין הוכרז כמסוכן, אך דייר סירב לשלם על שיפוץ. מה קבע ביהמ"ש?

המפקח על רישום המקרקעין דחה תביעה של בעל דירה שסירב לשלם את חלקו בשיפוץ של בית משותף בבת ים

מפגינים פרו-פלסטינים באוניברסיטת ''סיינס פו'' בצרפת מסמנים מתוך בניין של המוסד עליו השתלטו / צילום: ap, Jeffrey Schaeffer

העימותים עם מתנגדי ישראל בקמפוסים התפשטו לאירופה

בצרפת, בבריטניה, בברלין, בקופנהגן, באמסטרדם ועוד - מפגינים אנטי-ישראלים ופרו-פלסטינים מתעמתים עם המשטרה, עורכים תהלוכות ומקימים מאהלים מבוצרים ● מנכ"לית ICE, ארגון הקהילות הישראליות באירופה: "האוניברסיטאות לא יכולות להמשיך ולשבת על הגדר, ומדינת ישראל חייבת לפעול כבר היום ובאופן ממושך בקמפוסים"

מייסדי נו ניים סקיורוטי שי לוי ועוז גולן / צילום: יח''צ יוסי זליגר

אחרי שקיבלה תג מחיר של מיליארד דולר: נו ניים הישראלית נרכשת רק ב-450 מיליון דולר

חברת התקשורת האמריקאית אקמאי הודיעה על סגירת העסקה לרכישת חברת הסייבר ● בדצמבר 2021, גייסה החברה 135 מיליון דולר, לפי שווי של מיליארד דולר אחרי הכסף, והרכישה מהווה ירידה של 55% בערכה של החברה הישראלית

רם בלינקוב, מנכ''ל משרד האוצר לשעבר / צילום: שלומי יוסף

ותיקי אגף תקציבים קיימו כנס נגד הממשלה. מי בלטו בהיעדרם?

כ-300 בוגרי אגף התקציבים במשרד האוצר התאספו היום (ג') למחות נגד המדיניות הנוכחית באגף ● גורמים באגף בתגובה: "צריך לתת לנו גב"

דב קוטלר, מנכ''ל בנק הפועלים / צילום: תמר מצפי

אחרי חמש שנים: מנכ"ל בנק הפועלים דב קוטלר פורש

דב קוטלר, מנכ"ל בנק הפועלים, הודיע על החלטתו לסיים את תפקידו ● דירקטוריון הבנק החליט למנות ועדת דירקטוריון לאיתור מנכ"ל, בראשה יעמוד יו"ר הדירקטוריון ראובן קרופיק

חיילי צה''ל בעזה / צילום: דובר צה''ל

קיבוץ ניר יצחק הודיע על מותו של החטוף ליאור רודאיף

נתניהו: "הצעת חמאס רחוקה מאוד מהדרישות ההכרחיות של ישראל" • גורמים רשמיים בארה"ב: בהצעה שחמאס הסכים לה יש שינויי ניסוח מינוריים בלבד ביחס להצעה של ישראל • המשלחת הישראלית הגיעה לקהיר • דיווח: "הפלישה לרפיח תואמה עם ארה"ב. המטרה - מתן תמונת ניצחון שניתן יהיה לשווק לבן גביר וסמוטריץ'" • עדכונים שוטפים

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

השקל נסחר בתנודתיות לאחר הודעת חמאס על קבלת המתווה להפסקת אש

ת"א 35 יורד בכ-0.1% ● השקל נסחר בתנודתיות מול המטבעות הזרים ● אייל הררי יחליף את ארז ענתבי כמנכ"ל אלוט ● חוזה חדש לאלקטריאון בסין ● מיטב: הקמעונאיות מעלות מחירים רק כי הן יכולות, לא בגלל הצורך שלהן לפצות על גידול בהוצאות ● וורן באפט מכר מניות אפל ופוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" ● בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33%

מעבר הגבול בין רוסיה לנארווה, אסטוניה, סגור לכניסת רכבים / צילום: Reuters, Mihkel Maripuu

אוקראינה מאבדת מכוחה, והמדינות הבלטיות שואלות: אנחנו הבאות בתור?

נארווה, עיר הגבול של אסטוניה שסומנה על ידי פוטין כאדמה רוסית היסטורית - היא בין היעדים הפוטנציאליים לערעור היציבות באזור ● מפברואר נרשמת הידרדרות מהירה ביחסים בין המדינות

פעילות כוחות צה''ל בשטח רצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

260 מיליון דולר: כל הפרטים על עסקת הנשק שארה״ב מעכבת לישראל

ממשל ביידן מעכב את אספקת התחמושת לתקיפה ישירה משום שהוא לוחץ על בעלת בריתו ישראל לא להיכנס לרפיח

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

המדינה המפתיעה שבמו"מ מתקדם לרכישת מערכת הגנה אווירית מרפאל

קניה שמזהה צורך עולה וגובר למערכות הגנה אווירית - פנתה לישראל שידועה בעולם בתור המדינה בעלת מערך ההגנה האווירית הטוב מכל ● העסקה, אם תושלם, תהווה שינוי מגמה מעניין מבחינת רפאל, שפילוח המכירות שלה ל־2023 מצביע כי יבשת אפריקה היוותה רק 1% ממנו

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה ב-2%, טסלה בכ-4%

הנאסד"ק ירד ב-0.1% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות חדות ● לאחר 10 ימים של עליות, ההנג סנג ירד ב-0.5% ● אפל תחל לייצר שבבי AI ● יוליוס בר: "מצפים שהפד יתחיל להוריד את הריבית בישיבתו בספטמבר" • עונת הדוחות בארה"ב: הרווח הממוצע למניה זינק ל-5% ● הבנק המרכזי של אוסטרליה הותיר את הריבית ללא שינוי, 4.35%

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קפצו

הנאסד"ק עלה בכ-1.2% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● אייל הררי יחליף את ארז ענתבי כמנכ"ל אלוט ● אלון מאסק ממליץ לוורן באפט איזו מניה לקנות ● IBI בית השקעות: הירידה באינפלציה תאפשר ל-ECB להפחית את הריבית ביוני ● וורן באפט מכר מניות אפל ונראה שהוא פוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" • בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33% • באופנהיימר ממליצים על מניות הבנקים הגדולים בארה"ב, "נסחרות בתמחור חסר עמוק"

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה ירוקה בת"א; מדד הבנקים זינק בכ-3%, הדולר צלל מתחת ל-3.7 שקלים

מדד ת"א 35 עלה בכ-1.4% ● ירידה ביתרות מטבע החוץ של ישראל ● אילו הן המניות שמעניינות את המשקיעים? ● אודיוקודס לא עמדה בציפיות האנליסטים ● דב קוטלר, מנכ"ל בנק הפועלים פורש מתפקידו ● IBI: "חלון ההזדמנות להורדת ריבית בישראל הולך ונסגר" ● יוליוס בר: "מצפים שהפד יתחיל להוריד את הריבית בישיבתו בספטמבר"

אסף רפפורט, מנכ''ל ומייסד שותף Wiz / צילום: עומר הכהן

וויז מציגה את הגיוס הגדול של חברה ישראלית אי פעם

חברת הסייבר בניהולו של אסף רפפורט מציגה קצב צמיחה מסחרר ושורת צעדים שאפתניים ● ארבע שנים בלבד אחרי הקמתה, הכריזה וויז על גיוס של מיליארד דולר ● בין המשקיעים: הקרן האמריקאית הגדולה אנדריסן הורוביץ ● בשוק תוהים: עד לאן היא יכולה לצמוח?

עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: יוסי גם זו לטובה, אורן דאי, אייל טואג, ראובן קפוצ'נסקי

אלו החברות שהכי מעניינות משקיעים בת"א

את בנק לאומי, חנן מור ואל על המשקיעים חיפשו הכי הרבה במאיה, כך עולה מנתוני הפעילות באתר הבורסה ● כ-20% מהחברות הנסחרות בת"א המתינו עם פרסום הדוחות השנתיים עד לרגע האחרון, ושיעור נמוך יותר תרגמו את הדיווחים לאנגלית ● וגם: מי החברה שאחריה עוקבים הכי הרבה משקיעים באופן קבוע

גלעד אלטשולר ומנכלי בתי ההשקעות מנורה מבטחים, כלל, מיטב, מור והראל / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: איל יצהר, נטי לוי, כדיה לוי, רמי זרנגר, טל שחר

יפספסו את הריבאונד? מה חושבים בשוק על הצעד המפתיע של אלטשולר שחם

בעקבות חשיפת גלובס על המהלך שמוביל בית ההשקעות הגדול בישראל, בדקנו מה עושים בגופים המתחרים ● אלה, מתברר, עדיין מזהים הזדמנויות ותמחור נוח בשוק המקומי, למרות הקונצנזוס בקרב בתי ההשקעות שרוב התיק מופנה לחו"ל ● איפה שיעור החשיפה הגבוה למניות ישראליות ואילו גופים עשויים לשנות אסטרטגיה?

גיא הדס / צילום: רמי זרנגר

אחרי 16 שנה: סמנכ"ל התקשורת, קשרי ממשל ואחריות תאגידית בבזק, גיא הדס, פורש

עפ"י הודעת בזק, הדס יישאר בתפקידו ככל שיידרש להעברה מסודרת של התפקיד ● עדיין לא ברור מי יהיה מחליפו של הדס, או לאן פניו מיועדות

אהוד אולמרט, רה''מ לשעבר / צילום: שלומי יוסף

האם החלטה 1701 קוימה בזמן כהונתו של אהוד אולמרט?

אולמרט טען כי בתקופתו החלטה 1701 קוימה. הממשלה בראשותו גרסה אחרת ● המשרוקית של גלובס

בנין בנק הפועלים יהודה הלוי 63 ת''א / צילום: איל יצהר

מתוך הבנק או מבחוץ? המועמדים שעשויים להחליף את דב קוטלר בפועלים

מנכ"ל בנק הפועלים הודיע במפתיע על עזיבה לאחר חמש שנים, ובכך נפתח המרוץ לאחת המשרות הבכירות והנחשקות במשק הישראלי ● בין השמות שמוזכרים בתוך הבנק נמנים המשנים למנכ"ל, דלית רביב, ידין ענתבי ורם גב ● בשוק מעריכים כי קיימת אפשרות למינוי חיצוני, כשגולן שרמן, שיצא לחל"ת מהבנק לפני כשנתיים, הוזכר כמועמד אפשרי

מכון בית יעקב. המסלול בפיקוח צמוד של המל''ג / צילום: באדיבות מכון בית יעקב

הסיפור המלא מאחורי ההצלחה הפנומנלית של תלמידות בית יעקב במבחני רואי החשבון

הסטודנטיות של סמינר בית יעקב מככבות שוב בראש טבלת הנבחנים בבחינות רואי החשבון, ולכן החלטנו לקדם מחדש את הכתבה שמתארת את דרכן להצלחה ● איגוד הסמינרים החרדי "בית יעקב" קיבל אישור להכשיר בעצמו רואות חשבון, מה שעד כה התאפשר רק באקדמיה ● הבוגרות הטריות צלחו את המבחנים באחוזים מטורפים והותירו את המוסדות האקדמיים מאחור ● בדרך עוררו שאלות על אופן שילוב החברה החרדית בשוק העבודה, אך גם על עתיד המקצוע