גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אקדמיית אנגלית תעזור לצעירים בפריפריה להשתלב בהייטק

היזמים חנה רדו, ליהיא פינטו ואביתר שורש מקימים בשדרות אקדמיה ללימודי אנגלית ● וגם: בראשל"צ מכניסים קורקינטים שיתופיים עם תוכנית בטיחות מתקדמת ● אירועים ומינויים

ליהיא פינטו / צילום: איליה מלינקוב
ליהיא פינטו / צילום: איליה מלינקוב

היזמים חנה רדו, ליהיא פינטו ואביתר שורש מקימים בשדרות אקדמיה ללימודי אנגלית. אקדמיית NES (Negev English School) תכשיר צעירים מהפריפריה לאנגלית מקצועית, במטרה להגדיל את ההזדמנויות שלהם להשתלב במקצועות ההייטק. הפעילות תחל כבר בספטמבר הקרוב, ובעתיד יתרחבו גם לגליל.

התוכנית מבוססת על לימודי אנגלית בשיטת Boot camp, והיא תימשך ארבעה חודשים. המורים יהיו מנטורים מהסיליקון ואלי, בכירים בתעשיית ההייטק הישראלית, מורים מקצועיים וסטודנטים דוברי אנגלית. בנוסף ללימודי השפה, המשתתפים ילמדו לבנות מצגות באנגלית, לדבר מול קהל, לערוך סרטונים ולפעול באופן מלא באנגלית ברשתות החברתיות.

רדו היא יזמת חברתית-עסקית שאחראית בין היתר לקבוצת תשעשרה וסופרסונס. פינטו הייתה בין מייסדי הסטארט-אפ SYTE ועד לאחרונה אף כיהנה כמנכ"לית שלו, ושורש הוא מייסד משותף של Welly Box. "אני פועלת בפריפריה משנת 2011, וכבר בשנת הפעילות הראשונה זיהיתי כי השליטה באנגלית מהווה חסם משמעותי בקידום התעסוקה בפריפריה", אומרת רדו. "החזון שלנו הוא אולי יומרני, אבל אני מאמינה בפריפריה ובאנשיה".

"זה פרויקט שהוא מיסודו פילנתרופי. אנחנו משקיעים מהכסף האישי שלנו וגם מהזמן", אומרת פינטו. "הרעיון נולד מזה שחנה רצתה להראות לי את 'לב תשעשרה' שהיא בנתה בצפת. תוך כדי, שיתפנו אחת את השנייה בדברים, ואני אמרתי לה שאחד האתגרים הגדולים בהייטק הוא גיוס עובדים למקצועות המעטפת - שיווק, מכירות ו-Customer Success.

"סטארט-אפים מוציאים את המשרות האלה לחו"ל, למרות שלישראלים יש יכולת למכור וליצור קשרים, כי הפול של אנשים שיודעים לדבר אנגלית ברמה מקצועית הוא מאוד מצומצם בארץ. זה משהו שנתקלתי בו כיזמית, ואין יזם בתעשייה שלא יודע את זה.

"בעיניי להשאיר כאן את המשרות האלה זה אינטרס מדיני, ולכן חשבתי להקים בתל אביב משהו שיעסוק באנגלית מקצועית ויבצע פרויקטים להייטק. הצעתי את זה לחנה, והיא אמרה לי 'בואי נעשה את זה בפריפריה, ונייצר אדוות אמיתיות של שינוי'".

השתיים צירפו אליהן כשותף את שורש, יזם סדרתי, וגייסו כמנכ"לית את טללית קיצוני, שהיא בעלת ניסיון בפדגוגיה ובלימוד שפות. במסגרת עבודת ההכנה, הם פגשו לפני כחודשיים בשדרות כ-70 חיילים לפני שחרור. "ראיינו אותם, ושאלנו מי מהם היה רוצה להשתלב בהייטק. רק שניים הצביעו", מספרת פינטו. "שאלנו למה, ואחת אמרה שהייתה מוכנה גם לנקות. תחושת המסוגלות שלהם שאפה לאפס, וזה ממש פצע אותי. הפוטנציאל שלהם לא קיים בעיניהם, וזה זעזע אותנו".

אחרי שהביאו מהבית את ההון הראשוני, הם עובדים על גיוס עיריות שיתנו את המבנים והתשתית, וחברות הייטק גדולות שיעשו את המנטורינג. "הכול מבוסס על שיתופי פעולה עם אנשים שרוצים לחולל שינוי. אנחנו מזמינים לא רק צעירים לבוא ולהירשם, אלא גם את כל מי שהנושא חשוב לו - להצטרף למיזם", אומרת פינטו.

במחזור הראשון צפויים לקחת חלק 200 סטודנטים - ההרשמה עדיין בעיצומה, ובימים הקרובים יעלה לאוויר האתר של נס. העלות פר אדם היא כ-10,000 שקל, אך הסטודנט משלם 2,500 שקל והפער מסובסד על ידי משקיעים. הלימודים יהיו פרונטליים ברובם "כי יש משהו בחוויה של הדיבור ביחד", אולם יש היערכות גם ללימודים בזום.

איפה הייתם רוצים להיות בעוד שנה מהיום?
"הייתי רוצה שיהיו כמה מרכזים ייעודיים שיתעסקו במקצועות הרווניו בפריפריה, והם יהיו של חברות ההייטק הגדולות - שרובן ככולן יושבות במרכז. המטרה היא שאנשים יוכלו להשתלב בהייטק, ולהישאר לגור בפריפריה. אנגלית היא המפתח לכל אחד מהמקצועות הדרושים בענף הזה".

רוכבים בראשל"צ

לשימוש באופניים חשמליים ובקורקינטים עלול להיות מחיר פיזי אבל יש לו גם יתרונות, כפי שיעידו ישראלים רבים. מדובר בתחום שהולך (נוסע) ומתרחב, מה שהוביל גם את עיריית ראשון לציון להפעיל שירות קורקינטים שיתופיים - תוך מודעות לנושא הבטיחות.

את השירות מפעילה החל מהשבוע חברת Wind הבינלאומית, באמצעות 500 קורקינטים בתוך תחומי העיר. בעוד כחודש החברה כבר תאפשר גם מעברים בין הערים שבהן היא פועלת - ובהן אשדוד, רמת גן, בת ים, חולון, תל אביב ופתח תקווה.

הקורקינט החדש של WIND / צילום: יח''צ

ואיך מתכננים להתמודד בראשון לציון עם נושא התאונות הרבות שמייצרים כלי רכב חשמליים? בעירייה קבעו כללי בטיחות לרוכבים ולהולכי רגל, כמו האטת מהירות הנסיעה ליד מוסדות חינוך, וחניית קורקינטים במקומות המוקצים לכך ומסומנים במפת האפליקציה של החברה.

בנוסף, הוטמעו חידושים המאפשרים לאמת את גיל הרוכבים, וכן קסדות שיתופיות - כאשר דרך האפליקציה ניתן לראות לאיזה קורקינט מוצמדת כל קסדה. לתושבי העיר ייערכו הדרכות רכיבה נכונה, והשתתפות בהן תזכה ב-100 שקל שניתן יהיה להמיר לזמן רכיבה.

לפתח ולהתגבר

שגרירות ישראל ביפן תשיק ב-5 בספטמבר את האקתון I’m-Possible DisAbility: שיתוף פעולה עם ארגון Nippon, במטרה להגדיל את מספר הטכנולוגיות הקיימות בשוק לסיוע לאנשים החיים עם מוגבלות. הזוכים יקבלו פרסים כספיים והזדמנות להציג את הרעיון שלהם בכנס Zero Project הבינלאומי.

אירוע ההאקתון יונגש לשפת הסימנים בעזרת הסטארט-אפ הישראלי sign now, שפיתח אפליקציה המסייעת לאוכלוסיית החירשים בעולם, המונה כ-90 מיליון בני אדם, להתגבר על אתגרי היומיום.

בקיץ האחרון השתלבו בסטארט-אפ מתמחים מחו"ל, שסייעו לו להרחיב את הפעילות בזירה הבינלאומית, וזו אחת הדוגמאות לכך. המתמחים הגיעו דרך שיתוף הפעולה בין ארגון TAMID Group וארגון Onward Israel, ארגון הגג של תוכניות הביניים מחו"ל בישראל.

חדשות טובות

לקראת החג: כל מי שיקבע נסיעת מבחן בסוכנויות של פורד (דלק מוטורס) ב-29/8-2/9, יוכל לקחת בתא המטען חבילת מזון של ארגון "לתת", ולהביא אותה לכתובת הקרובה לאולם התצוגה שממנו הוא יוצא. כך, במקום סיבוב קצר נטול כיוון אמיתי, תהפוך נסיעת המבחן לפעילות חברתית עם תרומה לקהילה.

מאחורי המהלך נמצאת בעיה אמיתית: בכל שנה, עמותות הסיוע נתקלות בקשיים רבים בגיוס מתנדבים שיגיעו עם רכבם הפרטי, יעמיסו חבילות מזון ויחלקו אותן למשפחות הנזקקות. שיתוף הפעולה בין דלק מוטורס לארגון "לתת" נותן מענה לצורך הזה. החלוקה תתבצע מאולמות התצוגה של פורד בתל אביב, חיפה, ירושלים, אשדוד ובאר שבע, בתיאום מראש.

חדשות טובות 2

עיריית אשקלון בשיתוף מפעל הפיס יעניקו מלגות בשווי 4 מיליון שקל - כ-400 סטודנטים יקבלו 10,000 שקל כל אחד. זאת בתמורה ל-140-200 שעות התנדבות בשנת הלימודים הקרובה. ההרשמה למלגה היא עד ה-31.8.21. מתוך ה-400 שייבחרו, כ-40 יוכלו לקחת חלק בשתי תוכניות מנהיגות ויזמות.

תומר גלאם, ראש עיריית אשקלון / צילום: ראובן קפוצ'ינסקי

עוד כתבות

ארדואן בביקור במצרים החודש, לצד א־סיסי / צילום: Reuters, Anadolu

טורקיה ומצרים משלבות כוחות נגד ההכרה בסומלילנד

החשש המצרי מהשלכות סכר הרנסנס והשאיפה האתיופית למוצא לים הובילו למפנה ביחסי קהיר ואנקרה ● מצרים וטורקיה מהדקות את שיתוף הפעולה הצבאי בסומליה, באמצעות הצבת אלפי חיילים, נגמ"שים ומטוסי קרב, במטרה לבלום את התחזקות אדיס אבבה ואת ההכרה בסומלילנד

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: מיטל שטדלר

הממשלה עסוקה במילה "טבח", אך יש לה משימות הנצחה ממשיות

הממשלה עוסקת בשינויים טקסטואליים של חוק ההנצחה לשבעה באוקטובר ● אבל היא כבר הייתה אמורה לבצע שלל משימות לטובת העניין: מהקמת מאגר ארכיוני ועד קידום הפקות תכנים ● מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחרי מורשת והנצחה ל־7 באוקטובר

דירות להשקעה בכפר סבא שמיועדות להשכרה לסטודנטים לטווח ארוך של קבוצת ברדוגו / צילום: 3DVISION

הדירה נמכרת קומפלט עם הריהוט, אבל האם יהיו שוכרים?

קבוצת ברדוגו בונה מעונות סטודנטים בכפר סבא, ומציעה דירה מרוהטת בהנחה, ופטור מהצמדה למדד תשומות הבנייה. מה הסיכונים ולמי זה מתאים ● מאחורי המבצעים

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ת"א ננעלה בירידות; מדד הקלינטק נפל ב-3%, הדולר התחזק מול השקל

מדד ת"א 90 ירד בכ-1.3%, ת"א 35 איבד מערכו כ-0.5% ● נייס זינקה לאחר שעקפה את התחזיות ● בהראל סבורים כי בנק ישראל לא יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● וולס פארגו: הישועה לשוק הקריפטו תגיע ממקום מאוד לא צפוי ● הדולר ממשיך להתחזק אל מול השקל וערכו עומד סביב 3.14 שקלים

אנדרו מאונטבטן-ווינדזור / צילום: ap, Kirsty Wigglesworth

טלטלה בבריטניה: אנדרו נעצר בחשד לעבירות הפרת אמונים בפרשת אפשטיין

עפ"י דיווח ב-BBC, הנסיך לשעבר אנדרו מאונטבטן-ווינדזור נעצר לאחר שכוחות משטרה פשטו על ביתו ● המעצר מגיע על רקע דיווחים כי אנדרו מסר לג'פרי אפשטיין מידע ממשלתי מסווג במסגרת מערכת היחסים ביניהם ● עפ"י דיווחים ועדויות, אנדרו ביצע עבירות מין קשות ורבות לצד אפשטיין

מתקפת סייבר / אילוסטרציה: Shutterstock

ישראל היא המדינה המותקפת ביותר בסייבר, לפני אוקראינה וארה"ב

דוח בינלאומי חושף: בשנת 2025 יותר מ־12% מכלל מתקפות הסייבר הפוליטיות בעולם כוונו לישראל, ומומחים מזהירים שזה רק יתגבר

פתיחת שולחן של ניני הא'צי / צילום: אפיק גבאי

המסעדה הכשרה שנותנת תמורה מעולה בפחות ממאה שקלים

ניני האצ'י לא ממוקמת באזור עסקים, וכדי להביא סועדים לצהריים הגיעו שם לפיצוח: פתיחת שולחן נדיבה, ססגונית ומוצלחת ב–39 שקל

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה

המסחר בת"א צפוי להיפתח במגמה מעורבת ● המניות הדואליות חוזרות בפערים קטנים ● הבוקר: ירידות באסיה, עליות קטנות בחוזים בניו יורק ● דריכות בוול סטריט לקראת ההכרעה על מכסי טראמפ ● השקל נסחר ביציבות, 3.14 שקלים לדולר ● מחירי הנפט עולים ● אמזון עקפה את וולמארט והפכה לחברה הגדולה בעולם לפי הכנסות ● הקרן האקטיביסטית שמהמרת: כוכבת ה-AI הבאה היא מיפן ● גלובס עושה סדר לקראת פתיחת המסחר

ספינות במהלך תרגיל ימי משותף של איראן ורוסיה בדרום איראן / צילום: ap, Masoud Nazari Mehrabi/Iranian Army

עם 33 אלף כלי שיט: אם תגיע, המערכה בין איראן וארה"ב לא תתרחש רק באוויר

צי משמרות המהפכה ערך השבוע תרגיל צבאי במצר הורמוז, וסגר חלק מהנתיב שבו עוברים כ־30% מהסחר העולמי בנפט ● למול הנוכחות האמריקאית הגוברת באזור, בטהרן פועלים לחיזוק כוחות מעל ומתחת לפני הים באמצעות משמר מתנדבים, צוללות ננסיות ואוניות סוחר לאיסוף מודיעין

רחובות טהרן / צילום: ap, Vahid Salemi

"משהו גדול בדרך": האתר שמנסה לחזות מתי תהיה תקיפה באיראן

StrikeRadar, פלטפורמה ניסיונית מבוססת בינה מלאכותית שפיתח מנהל מוצר ישראלי, הציגה היום תנודתיות חדה במדד הסיכון לתקיפה אמריקאית באיראן, שהגיע עד ל-49%

מערכת הלייזר ''אור איתן'' / צילום: דובר צה''ל

הלייזר הישראלי עוקף אפילו את זה של הסינים

אלביט מתמודדת על חוזה אסטרטגי של צבא ארה"ב לבניית מערכות ארטילריה מתקדמות, בהיקף שיכול להגיע למיליארדי דולרים ● במקביל, סין מנסה לחזק את השפעתה במפרץ עם מערכות לייזר ● ובריטניה משקיעה ברחפנים כבדים, בעוד וושינגטון מאיצה את פיתוח שוברות הקרח האמריקאיות בהתאם למדיניות טראמפ ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

ניקאש ארורה, מנכ''ל פאלו אלטו נטוורקס שנכנסת לבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה חשפה: המועד שבו ענקית הטכנולוגיה תתחיל להיסחר בישראל

פאלו אלטו תחל להיסחר בבורסה כבר ביום שני הקרוב, ה-23 בפברואר ● החברה נסחרת בנאסד"ק בשווי של 123 מיליארד דולר, או 387 מיליארד שקל לפי השער הנוכחי ● מתי החברה צפויה להיכנס למדדים ומי עלולות לשלם את המחיר?

סקוט ראסל, מנכ''ל נייס / צילום: SAP

מנכ"ל נייס: "ה-AI לא יחליף אותנו. אנחנו נרוויח מזה"

סקוט ראסל, שמסכם שנה בתפקיד, נשמע אופטימי אחרי שהחברה בניהולו עקפה את התחזיות ברבעון הרביעי של שנת 2025 ● חברת התוכנה שהייתה עד לא מזמן מהגדולות בבורסה, צופה צמיחה של 14%-15% בתחום הענן ● החברה יוצאת בתוכנית רכישה עצמית של מניות בהיקף של 600 מיליון דולר

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

עד לפני יומיים ההסתברות להורדת ריבית בישראל הייתה 80%. המצב השתנה

הערכות בשוק התהפכו לקראת החלטת הריבית בשני הקרוב ● עד לפני יומיים ההסתברות להפחתה עמדה על 80%, אך רוחות המלחמה באיראן טרפו את הקלפים

זיו קורן (מימין) וניב חורש, מבעלי ראובני פרידן / צילום: אייל נבו

קבוצת ראובני פרידן ממזגת לתוכה את סוכנות Great Digital

ב-15 השנים האחרונות פעלה גרייט דיגיטל כסוכנות עצמאית, וכעת היא תמוזג לזרוע הדיגיטל של ראובני פרידן - ארלו ● היקף התקציבים של גרייט דיגיטל עומד על כ-20 מיליון שקל, ובין לקוחותיה נמנים WeWork, יוניליוור וקבוצת ניאופארם

קיה ספורטאז' ''לונג'' הייבריד / צילום: יח''צ

הדגם שחוגג חמש שנים על הכביש וממשיך להיות רלוונטי

הספורטאג' הוותיק, קיה ספורטאז' "לונג" הייבריד, מקבל חיים חדשים בזכות עיצוב עדכני ● הוא משמר את מערכת ההנעה ההיברידית החסכונית שלו ויש לו תא נוסעים שלא נופל מזה של מותגי פרימיום. לא בטוח שזה יעזור מול הסיניות בטווח הארוך

אסף טוכמאייר וברק רוזן / צילום: אלדד רפאלי

תיאבון שלא נגמר: למה חברה עם 19 אלף דירות בצנרת צריכה עוד 10,000?

רכישת אקרו היא רק אחרונה ברצף חברות נדל"ן שרכשה ישראל קנדה בשנים האחרונות ● מי שבתחילת דרכה "עשתה בי"ס" ליזמים הוותיקים, נאלצת ליטול יותר ויותר סיכונים כדי להמשיך לגדול, מתוך תקווה שהמומנטום בשוק גם ישתפר

קופת חולים כללית / צילום: Shutterstock

ועדת הבדיקה של משרד הבריאות לקופ"ח כללית מתקרבת לפרסום מסקנותיה

ועדת הבדיקה שמינה משרד הבריאות לבחינת הממשל התאגידי בקופת חולים כללית תפרסם את מסקנותיה בשבועות הקרובים ● עדיין לא ידוע לאיזה כיוון הולכת הוועדה, אך משרד הבריאות דרש בעבר הגבלה משמעותי של תפקיד יו"ר הקופה יוחנן לוקר

מימין: פרופ' אסף חמדני, יו''ר הוועדה לרפורמה בדוחות; ספי זינגר, יו''ר רשות ני''ע; רו''ח שלומי שוב ופרופ' אמיר ברנע / צילום: אלון גלבוע

למה בשוק ההון חוששים מהרפורמה שאמורה להקל על דיווחי החברות?

בדיון בהשתתפות בכירי רשות ני"ע טענו מומחים כי המלצות ועדת חמדני עמומות, פוגעות ביחסים שבין מנהלים לדירקטורים ומאפשרות לדחות דיווחים על עסקאות ● יו"ר הרשות זינגר: "בגלל ה-AI, ייתכן שבעוד שנתיים-שלוש יהיה צורך בשינויים נוספים"

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

תוך שימוש במידע פנים: זה מנכ"ל בית ההשקעות שנחקר בחשד שרכש מניות של ארית

צביקה לביא, בעל השליטה והמנכ"ל של בית ההשקעות לביא את לביא, נחקר ע"י רשות ני"ע בחשד כי רכש מניות של ארית תעשיות תוך שימוש במידע פנים ● מנכ"ל ארית, חיים שטמפלר, נחקר אף הוא בפרשה ● עורכי הדין המייצגים את לביא: "הוא משוכנע כי יתברר שהוא לא עבר כל עבירה"