גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מהחשבוניות הפיקטיביות ועד לפיקוח על הביטקוין: המלחמה האמיתית בהון השחור תחכה להזדמנות הבאה

200 מיליארד שקל: זה הסכום שמגלגלת הכלכלה השחורה לפי הערכות האוצר ● אבל הפרק בחוק ההסדרים שאמור היה להילחם בהון השחור כמעט התרוקן לחלוטין ● אלה התוכניות שהיו צפויות לצמצם במעט את היקף הנזק, אך ירדו מהפרק בעיקר כדי להוריד את מספר העמודים של נוסח החוק

המאבק בהון השחור שוב נדחק למגירה / עיצוב: טלי בוגדנובסקי
המאבק בהון השחור שוב נדחק למגירה / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

ביום ראשון, השרים וחברי הקואליציה יאלצו לחתום את המריבות על מה יישאר ומה ייצא מחוק ההסדרים ולהגיש אותו לכנסת לקריאה ראשונה. אז יגיע תורן של ועדות הכנסת להיאבק על החקיקה המורכבת הנלוות לתקציב 2021-2022, לפני האישור הסופי. עד כה קוצצו 30% מחוק ההסדרים מטעמים שונים. לעתים בגלל דרישת חברי הממשלה, ולעתים בגלל דרישת הגורמים המקצועיים.

מעל פיצול המטרו והמס על ביטוחי הבריאות בולטת עובדה מרכזית אחת: המאבק בהון השחור כמעט ונעלם לחלוטין מחוק ההסדרים. פרק המאבק בהון השחור הוא לא רק הפרק שאמור להכניס למדינה את הכסף הגדול, הוא גם זה שאמור להתמקד במקומות הכי בעייתיים לגביית מס, בעבריינות מס של המיליארדים.

בשנים האחרונות סימנה רשות המסים זירות העלמות מס במשק הישראלי, בהן זירת החשבוניות הפיקטיביות שמגלגלת מיליארדים של הון שחור, זירת הנדל"ן שמהווה קרקע פורייה להעלמות מס וזירת הקריפטו החדשה יחסית שהרגולטור עוד לא לחלוטין גיבש דרך התמודדות איתה. מהפרק הדרמטי הזה כמעט ולא נותר דבר, מלבד החקיקה שמתכוונת להוריד את תקרת השימוש במוזמן ל-6,000 שקל.

התוכניות שירדו מפרק המאבק בהון השחור גילמו צפי הכנסות למדינה של יותר מ־2 מיליארד שקל וחלקן אף הוערכו בהכנסות כמעט מידיות (מ-2022) של עשרות מיליוני שקלים. החלקים שיצאו מהחוק יכולים לכאורה לעלות שוב על השולחן במושב החורף של הכנסת, אבל ההיסטוריה מלמדת כי רבים מהנושאים שיצאו מחוקי ההסדרים בעבר ו"קמו לתחייה" במושבי החורף רוקנו מתוכן, נדונו במשך שנים ארוכות בהליך החקיקה הרגיל או התמסמסו לחלוטין.

העלמת המאבק בהון השחור מחוק ההסדרים, מתקבלת יחסית בקלות בציבור. בסופו של יום אף אחד לא אוהב שרשות המסים נכנסת לו לכיס, ודעת הקהל מתקשה לחבב תוכניות שירחיבו את ההתערבות של רשות המסים בנדל"ן, בפיננסים ובמטבעות הווירטואלים ונתפסות כהכבדה מיותרת. אבל האם המדינה יכולה להרשות לעצמה למסמס את המאבק בהון השחור ולוותר על הכנסות של מיליארדים? אם לשפוט לפי הנוסח האחרון של חוק ההסדרים, בממשלה חושבים שכן.

 

המלחמה בחשבוניות הפיקטיביות

התוכנית שאמורה הייתה להכניס הכי הרבה כסף לקופת המדינה, הייתה הרפורמה למאבק בחשבוניות הפיקטיביות, שמוכרת בשם "המודל הצ’יליאני". במסגרת התוכנית שנחשפה בגלובס, כל בעל עסק שמוציא חשבונית בסכום של מעל 5,000 שקל אמור לקבל אישור מיידי אונליין בזמן ביצוע העסקה מרשות המסים. חשבונית שלא תאושר, לא ניתן יהיה לקזז את המע"מ בגינה.

המטרה של רשות המסים הייתה להיות נוכחת בהעברות כספים בין עסקים ולמנוע חשבוניות פיקטיביות. הדרישות החדשות אמורות היו לחול על כלל העסקים במדינה. על-פי הערכות, 15% מהחשבוניות במשק הן על סך של 5,000 שקל ומעלה.

השימוש בחשבוניות פיקטיביות נתפס ברשות המסים כמכת מדינה. על-פי ההערכות של הרשות, מיליארדים רבים מועלמים מקופת המדינה באמצעות שיטה זו, הנתפסת כשיטת העלמה פשוטה ליישום וקשה לאיתור. בשנים האחרונות נתפסו מפיקי חשבוניות פיקטיביות בהיקפים של מיליארדים, כולל ארגוני פשיעה ישראלים, שכל אחד מהם ניהל מערכים כאלה בהיקפים של מאות מיליונים ואף מיליארדי שקלים.

ברשות המסים רצו להפוך את הזירה מזירת קרב בדיעבד, שמגיעה לבעיה רק אחרי שהנזק נעשה, לזירה מניעתית שתוכל לבלום את הפסדי הענק. על-פי הערכות האוצר, מודל הדיווח החדש אמור היה להכניס כמיליארד שקל בשנה לקופת המדינה תוך שנים ספורות, אך גם הוא ספג ביקורת משמעותית מקרב מומחי מס בטענה כי הוא יעכב ויכשיל עסקאות ויעמיס על עסקים בירוקרטיה בעקבות הצורך להיות אונליין מול רשות המסים בכל רגע נתון וההסתברות הגבוהה לתקלות במערכת. כך יצאה התוכנית מחוק ההסדרים, בשל הנסיונות לצמצם את החקיקה הארוכה וגם הדיון על הנחיצות והיכולת לבצע את התוכנית הזאת, נדחה למועד לא ידוע.

ערן יעקב, מנהל רשות המסים / צילום: איל יצהר

דיווח הבנקים על לקוחותיהם

נושא נוסף שירד מחוק ההסדרים כדי להעביר לחברי הכנסת חקיקה קצרה יותר מהטיוטה עבת הקרס שהוכנה תחילה, הייתה הדרישה של רשות המסים לקבל מידע ישירות מהגופים הפיננסיים על פעולות בחשבונות עסקיים, בדומה למידע שמקבלת הרשות לאיסור הלבנת הון. ב-2015 החליטה הממשלה על קידום חקיקה שתחייב העברת מידע מקוונת, של גופים פיננסיים (בנקים, חברות ביטוח, חברות סליקה, חברות להעברת תשלומים דיגיטליים וחברות המרת מט"ח ועוד) לרשות המסים בנוגע לפעילות לקוחותיהם בחשבונות עסקיים. החלטת הממשלה הפכה להצעת חוק שאף עברה בקריאה ראשונה ב-2016, אבל מאז לא קודמה.

ברשות המסים ביקשו להחיות את החקיקה כעת, בין היתר בטענה כי העובדה שהשיטה מתבססת על עיקרון הדיווח העצמי, בצירוף היכולת הנמוכה של רשות המסים להגיע למידע פיננסי של חשבונות עסקיים, פוגעת בביצוע יעיל של תהליך הביקורת והגבייה.
באוצר ציפו לעלייה של כ-800 מיליון שקל לשנה בהכנסות המדינה עם החלת חובת הדיווח וכ-100 מיליון שקל כבר ב-2022. אבל כאמור, התוכנית הזו חזרה למגירה בעקבות הצורך לצמצם את חוק ההסדרים.

פיקוח על מטבעות וירטואליים

"הגברת הפיקוח על שימוש במטבע וירטואלי", כך כונה הפרק בחוק ההסדרים שבמסגרתו רצתה רשות המסים להחיל חובת דיווח קשיחה יותר השחקנים בשוק הקריפטו: חובת דיווח על החזקת מטבע וירטואלי בשווי של 200 אלף שקל ומעלה או שעלות רכישתו הייתה 200 אלף שקל ומעלה.

בדברי ההסבר לחוק, צוין, כי חובת הדיווח החדשה מוצעת על-מנת לצמצם את היקף ההון השחור בישראל, לחשוף נכסים והכנסות לא מדווחים, ולשפר את איכות הבקרה ואיכות הביקורת של רשות המסים, מאחר ש"מטבע וירטואלי הוא מכשיר נוח ויעיל להעלמת הכנסות, צבירת נכסים לא מדווחים והלבנת הון". לפי הערכות האוצר, החלת חובת הדיווח על החזקת מטבעות וירטואליים הייתה צפויה להוביל לתוספת הכנסות מדינה בהיקף מוערך של כ-30 מיליון שקל כבר בשנת 2022.

התגובות של שוק הקריפטו על התוכנית היו קשות וכללו טענות שהמדינה מנסה ליצור מאגר של מחזיקי מטבעות וירוטאליים תוך אפליית מחזיקי ביטקוין לעומת מחזיקי נכסים אחרים, פגיעה בפרטיותם והפיכתם "לעבריינים פוטנציאליים", מאחר שערך המטבעות משתנה תדירות והדיווח יהפוך ללא רלוונטי לעתים בהפרש של ימים.

הדיון הזה לא הבשיל עד הסוף כיוון שהפיקוח על הביטקוין התפצל מחוק ההסדרים במסגרת משא-ומתן של יו"ר הכנסת, מיקי לוי, עם האוצר לאחר שלוי ביקש לצמצם את חוק ההסדרים כדי לאפשר לחברי הכנסת לדון בו בלוח הזמנים הצפוף שיהיה להם. אף אחד לא ממש נלחם כדי להשאיר את הסעיף הזה בחוק, גם לא האוצר והדיון על איך נכון לפקח על ההכנסות משוק הקריפטו נדחה למועד לא ידוע.

יו''ר הכנסת מיקי לוי / צילום: יוסי זמיר

דיווח על הכנסות משכירות מתחת לסף המס

הנוסח המקורי של פרק המאבק בהון השחור כלל סעיף שמחייב את משכירי הדירות שאינם חייבים במס לדווח על ההכנסות שהם מקבלים מדמי השכירות. מדובר במשכירי דירות ששכרן החודשי נמוך מ-5,070 שקל, ולכן נהנים מפטור ממס ובדרך גם מפטור מדיווח על הנכס וההכנסות ממנו. כך, בעל כמה דירות, שמשכיר כל אחד מנכסיו בסכום נמוך מ-5,070 שקל, אבל סך ההכנסות שלו משכירות עבר את תקרת המס, לא דיווח על הכנסותיו. חובת הדיווח אמורה הייתה לשפוך אור על שוק השכירות בישראל.

מאגר שכירות שכזה יכול היה לאפשר למדינה החלטות מדיניות גדולות לגבי שוק השכירות. סך ההכנסות ממסים מהשכרת דירות מגורים עומד כ-1.5 מיליארד שקל לשנה. בדיונים על הצעת החוק העריכו נציגי רשות המסים כי יש כ-70 אלף בעלי דירות שאינם מדווחים כיום על הכנסות משכר דירה. הפסד המסים כתוצאה מאי הדיווח נאמד בכ-350 מיליון שקל בשנה. הסעיף הזה, כאמור, נפל מחוק ההסדרים, בעקבות התנגדויות שר המשפטים סער ושר הבינוי והשיכון אלקין.  

תגובות

ממשרד האוצר נמסר בתגובה: "המשרד רואה חשיבות גדולה בצמצום תופעת ההון השחור בישראל, שהיקפה עשוי להגיע, על-פי הערכות, עד לכדי כ־200 מיליארד שקל. זאת, על-מנת לקדם מערכת מס שוויונית וצודקת יותר, להגדיל את הכנסות המדינה, ולצמצם את הגירעון. במסגרת דיוני התקציב לקראת אישור תקציב הקרוב סוכם על הוצאת מספר צעדים מחוק ההתייעלות הכלכלית. בכוונת המשרד לקדם צעדים אלה בהמשך".

באוצר אומרים כי המאבק בהון השחור לא נפסק, אלא נמשך במקביל לחוק ההסדרים, ומוסיפים: "יש לציין כי לקראת אישור תקציב המדינה צעדים רבים בתחום ממשיכים להתקדם. צעדים המעידים על חשיבות הנושא למשרד האוצר. בניהם: הפחתת הסכום המקסימלי המותר לביצוע עסקאות במזומן, צעדים למניעת מהילת דלקים תוך התחמקות מתשלום בלו, מניעת הונאות בדיווח כוזב על הוצאות דלק, הסדרת מיסוי שותפויות וקרנות השקעה, וגביית מע"מ על שירותים דיגיטליים".

יו"ר הכנסת ח"כ מיקי לוי, שהוביל את המאבק לקיצוץ חוק ההסדרים לפני ההעלאה שלו להצבעה בקריאה ראשונה במליאה, מסר בתגובה: "מדובר בנושאים כבדי משקל בעלי משמעות, חלקם מורכבים מבחינת היכולת של חברי הכנסת לדון בהם בסד הזמנים של חוק הסדרים וחלקם מעוררות קשיים של פגיעה בפרטיות".

לדבריו, המטרה של הוצאת הסעיפים מחוק ההסדרים, הייתה דווקא בגלל חשיבותם. "העובדה שהכנסת דחתה את חלקם בעבר רק מחזקת את ההחלטה שאינם צריכים להכלל במסלול המהיר של חוק הסדרים אלא לעבור בחינה מדוקדקת בוועדות הכנסת כשחברי הכנסת ערים לכל משמעויות החוק", הוא הסביר. "כמו כן, דווקא רפורמות כאלה חשובות צריכות לעבור במסלול חקיקה רגיל כדי שלא ייווצרו בהן חורים שלא יאפשרו את יישומם".

עוד כתבות

נועם זילברשטיין, מנכ''ל HP Indigo / צילום: רמי זרנגר

מהמפעל של טנק מרכבה לניהול אלפי עובדים ברחבי העולם

כשהציעו לנועם זילברשטיין להצטרף לחברת הדפוס הדיגיטלי HP אינדיגו הוא לא ממש התלהב ● אך ביקור אחד במפעלי החברה שינה את הכל: "ידעתי שיש פה הזדמנות אדירה למהפכה שעוד לא קרתה"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

ג'ו ביידן ובנימין נתניהו / צילום: צילומים: AP, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הבית הלבן: ביידן חזר על עמדתו הברורה בנוגע לרפיח

חייל צה"ל נפצע קל מירי שני טילי נ"ט אמש למנרה • תיעוד מתקיפות צה"ל ברצועת עזה ביממה האחרונה: מחבלים חמושים חוסלו, אתרי שיגור הושמדו • היערכות בישראל להוצאת צווי מעצר בין-לאומיים כבר השבוע נגד נתניהו, גלנט והלוי • עשרות מפגינים, בהם קרובי חטופים, חסמו אמש את איילון צפון והדליקו כתובת אש עם הכיתוב "חלאס" ● עדכונים בולטים 

אברהם אסף / צילום: תמר מצפי

אברהם אסף, מייסד ובעל השליטה בקבוצת אמנת, נפטר בגיל 83

אסף הפך לבעל השליטה באמנת לאחר שרק לפני ארבעה ימים רכש את ההחזקות של שותפו לייסוד החברה, שמואל בר אור, (22.17%) תמורת כ-21.7 מיליון שקל ● מי שצפוי להמשיך אותו הוא בנו, סגן יו"ר החברה, ערן אסף

טקס הסיום הראשון של סטודנטים בסניף אוניברסיטת NYU בשנחאי, 2017 / צילום: Reuters, Ke yi

הכל למכירה: כך זורם הכסף הסיני לאוניברסיטאות אמריקאיות

אוניברסיטאות אמריקאיות חותמות על חוזים ברחבי העולם כדי למכור את מומחיות המחקר וההכשרה שלהן, וכמה מההסכמים הרווחיים ביותר שלהן היו עם חברות שבסיסן בסין ● חוזים הוערכו ב-2.32 מיליארד דולר בין 2012 ל-2024, על רקע חששות בקונגרס כי הקשרים האקדמיים עלולים להוות סיכון ביטחוני לאומי

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

חמאס פרסם אות חיים משני חטופים: קית' סיגל ועמרי מירן

חמאס פרסם אות חיים משני חטופים: קית' סיגל ועמרי מירן ● אזעקות בצפון: מטרה חשודה הופלה מעל מנרה ו-2 טילי נ"ט שוגרו לעבר הקיבוץ ● היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב: "יש מומנטום חדש בשיחות המו"מ" ● צה"ל תקף מטרות חיזבאללה בדרום לבנון ● מחבלים שנערכו לבצע ירי לעבר כוחותינו במרכז הרצועה חוסלו מהאוויר; מטוסי קרב תקפו אתר שממנו שוגרו רקטות לעבר אשדוד במהלך המלחמה ● עדכונים שוטפים

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

עושים סדר לפסח? כך תדעו מה צריך לשמור ומה לזרוק, לפי תורתה של מארי קונדו

מה משמעות המילה פרעה ומהן "ערי מסכנות" המוזכרות בהגדה, אילו מדינות יזכו לחבילות סיוע נוסף לישראל ובאילו דגלים מופיע סמל היין־יאנג? ● הטריוויה השבועית

אזרבייג'אן איירליינס / צילום: Shutterstock

הכירו את חברת התעופה שרוצה להטיס אתכם במקום אלה שברחו

אזרבייג'ן איירליינס (AZAL), חברת התעופה הלאומית של אחת מידידותיה הקרובות ביותר של ישראל, מראה שהיא כאן כדי להישאר ● "בחודשי הקיץ נעלה את תדירות הטיסות, בין יוני לספטמבר AZAL תפעיל 11 טיסות בשבוע", אומר בני קורמאייב, נציג החברה בארץ

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

אילוסטרציה: Shutterstock

גבולות אחריות המתווך לספק מידע ללקוחו

האם מתווך יכול להסתפק בנתונים שנמסרו לו על ידי המוכרים, או שעליו לקיים בדיקות עצמאיות לגבי מצב הנכס?

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe FireFly)

מחקרים מגלים: המאבק בדמנציה מתחיל בשנות ה-40 שלכם

נקיטת פעולה לשיפור בריאות המוח בשלב מוקדם עשויה לעזור לכם להישאר חדים עם תהליך ההזדקנות ● "המאמצים להתמקד בדמנציה בקרב אנשים מבוגרים כשלו במידה רבה", אומר פרופסור לפסיכולוגיה ומדעי המוח מאוניברסיטת דיוק, ומוסיף כי בשל כך המדענים מחפשים רמזים במוח בשלבי חיים מוקדמים יותר

רכבים ליצוא בנמל בסין / צילום: Reuters

מהפך: יצוא המכוניות מסין לישראל התרסק ברבעון הראשון

ברבעון הראשון של 2024, יצוא הרכבים החשמליים הסיניים לישראל התכווץ ב-51%, כך לפי נתונים שפרסם המכס בסין. אלו הסיבות לכך ● קבוצת ב.מ.וו חשפה חשמלית חדשה של המותג "מיני", XPENG מתחילה לייצא קרוס־אובר חשמלי חדש ו־DAYUN משיקה סדאן גדולה ומפוארת - וכל אלו יגיעו לישראל עוד השנה ● השבוע בענף הרכב

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

הצהרת משפחות מירן וסיגל בכיכר החטופים / צילום: Paulina Patimer

בתו של קית' פרצה בבכי: "אל תמות שם במנהרות"

משפחותיהם של החטופים קית' סיגל ועמרי מירן קיימו מסיבת עיתונאים בעקבות אות החיים שהתקבל מהשניים בימים האחרונים • דיווח: "ישראל מסכימה לשחרור 33 חטופים", בריטניה: "המתווה יכלול 40 ימי הפוגה" • צה"ל תקף הלילה יעדי טרור בדרום לבנון - חמאס שיגר בתגובה מטח רקטות לעבר יישובי הגליל העליון • בלינקן: "העבודה על הסכם הנורמליזציה בין ישראל לסעודיה קרובה מאוד לסיום" • עדכונים בולטים

וושינגטון. מעמד משפטי מיוחד

רק שבעה מתוך 1,000 הבניינים הגבוהים בעולם נמצאים באירופה. זו הסיבה

רק שבעה מתוך 1,000 הבניינים הגבוהים בעולם נמצאים באירופה ● אתונה, פריז, רומא ואחרות מגבילות את גובה הבנייה כדי לשמור על הנוף ● איך זה עובד ומהם יוצאי הדופן?

עמית גריידי, הממונה על חוק המכר במשרד השיכון / צילום: משרד הבינוי והשיכון

קניתם דירה מיזם ומכרתם לפני האכלוס? אולי תהיו אחראיים לאיחורים במסירה

נייר עמדה שפרסם הממונה על חוק המכר מחריף את התנאים עבור מי שרוכשים דירה מקבלן ומעוניינים למכור לפני האכלוס

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירה לפינוי בינוי ברמת גן?

דירה בת שישה חדרים בבניין ישן משנות ה־60, המתפרשת על פני שטח של 158 מ"ר ובעלת שני מפלסים, נמכרה תמורת 2.9 מיליון שקל ● המתווך בעסקה: "לנכס יש פוטנציאל השבחה גדול"

מפגין מניף שלט עם ''מהפכת אינתיפאדה'' בוושינגטון. תמיכות מפורשות באלימות / צילום: Associated Press, Lindsey Wasson

״אינתיפאדה עולמית״ מתפשטת בקמפוסים של ארה״ב אבל היא עשויה לחזק דווקא את הימין

זה מה שקרה למחאות הענק נגד מלחמת וייטנם ולמרד הסטודנטים בצרפת לפני 60 שנה ● התנועה הנוכחית מעתיקה בהצלחה גוברת את דפוסי הפעולה של המאבק נגד אפרטהייד לפני 40 שנה ● ישראל הופכת למנוף של שינוי