גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הביקוש למשרדים במרכז תל אביב בשיא: "היוניקורנים מחליפים את הבנקים ומשרדי עורכי הדין"

יורם בלומנטל, מנכ"ל משותף באינטר ישראל-קושמן אנד וייקפילד, מספר איך גיוסי המיליארדים של הסטארטאפים הישראליים תדלקו את שוק המשרדים התל אביבי ● "מחירים של 140-150 שקל למ"ר חורגים מכל תחזית שהייתה אצלנו"

יורם בלומנטל, מנכ''ל משותף בחברת יועצי הנדל''ן Cushman & wakefield -אינטר ישראל / צילום: אייל מרילוס
יורם בלומנטל, מנכ''ל משותף בחברת יועצי הנדל''ן Cushman & wakefield -אינטר ישראל / צילום: אייל מרילוס

"שוק הנדל"ן המניב בתל אביב המשיך לעלות בקצב של שוק הון, שלא הכרנו קודם לכן. יזמים נוקבים במחירים של 140 שקל למ"ר דמי שכירות, 150 שקל ואפילו יותר מזה, וזה חורג מכל תחזית שהייתה אצלנו. רק בשבועיים שלפני תחילת החגים הרגשנו רגיעה מסוימת", כך מספר יורם בלומנטל, מנכ"ל משותף בחברת שיווק וניהול הנדל"ן המניב אינטר ישראל, המהווה את הזרוע הישראלית של ענקית הנדל"ן הבינלאומית קושמן אנד ווייקפילד.

בימים אלה מתאושש הנדל"ן המניב בישראל ובעולם מהמכות שניחתו עליו בתקופת הקורונה. גם בישראל רוב שוק הנדל"ן המניב שומר על קיפאון, ואולם מרגע שמגיעים לתל אביב - עוברים לעולם אחר. עולם של עליות מחירים מהירות ובלתי נתפסות ופתיחת פערים גדולה, אפילו לעומת האזורים המתחרים בסביבה הקרובה.

בניין תוצרת הארץ, TOHA בפינת הרחובות דרך השלום ויגאל אלון ת''א / צילום: אמיר מאירי

על פי סקירת המחצית הראשונה של השנה של קושמן אנד ווייקפילד, תל אביב הובילה עם מחירי השכירות של המשרדים, ברמות מחיר של 107 שקל למ"ר בממוצע; אחריה הגיעו הרצליה עם 92 שקל למ"ר, ורמת גן עם 90 שקל למ"ר, ולאחר מכן רעננה, רחובות ונס ציונה עם מחירי שכירות ממוצעים של 72 שקל למ"ר לחודש.

כאן המקום להדגיש כי בתחום הזה פועלות עוד מספר חברות בולטות, כמו CBRE ונת"ם, שעורכות סקירות דומות במהותן, אך שונות מבחינת החישובים, ועל כן הטבלאות שלהן נראות דומות מבחינת דירוג אזורי התעסוקה, אך מחירי השכירות הממוצעים שונים בין חברה לחברה.

כשלעצמו, המחיר הזה של 107 שקל למ"ר היווה קפיצה לעומת 2020, שבה הקורונה הורידה את מחירי השכירות הממוצעים מ-106 שקל למ"ר (ב-2019) ל-98 שקל למ"ר. עתה מתברר, כי גם ברבעון השלישי של השנה, שטרם הסתיים, המחירים בתל אביב המשיכו להרקיע שחקים.

המיקום: "משדרות רוטשילד ועד שאול המלך"

אחת הדוגמאות לכך מגיעה מכיוון בלתי צפוי: קופת חולים מאוחדת, שמעוניינת לרכוש את בניין WE, שממוקם במע"ר הצפוני של תל אביב, בין נתיבי איילון לדרך בגין, בין מגדלי עזריאלי למגדלי הצעירים. הבניין נמצא בבעלות קבוצת וייס ופנדום, שטחו כ-13 אלף מ"ר, עם 180 מקומות חניה, והמחיר שעליו מדברים הגורמים נע בסביבות 350 מיליון שקל ברמת מעטפת (כלומר ללא גימור). אם מתרגמים את המספרים לשכר דירה מקבלים כ-140 שקל למ"ר.

מגדל הספירלה של קבוצת עזריאלי בתל אביב / צילום: KPF

באזור הזה, אומר בלומנטל, מדברים גם על מחירים גבוהים יותר בפרויקטים פרימיום, כמו במגדל הספירלה החדש של עזריאלי, שבו שכרה חברת הפינטק ראפיד כ-14 אלף מ"ר, לפי שכר דירה של כ-160 שקל למ"ר; במגדל המשולש שכרה החברה כ-11 אלף מ"ר ו-2,400 מ"ר מרפסת לפי שכר דירה של כ-140 שקל למ"ר. עסקאות אלה בוצעו עוד במחצית הראשונה של השנה, אך הן התוו את הדרך למה שקורה במחצית הנוכחית.

"אני לא זוכר מצב שבו השוק יורד בסדר גודל של 10% מבחינת מחירים ותפוסת שטחים, ומתקן את אותה ירידה בתוך רבעון וחצי, והכול באזור מאוד מוגבל: ציר מנחם בגין, יגאל אלון, שדרות רוטשילד, שאול המלך", אומר בלומנטל ומדגיש: "זה כמעט שלא מגיע אפילו לאזור הבורסה ברמת גן".

על פי קושמן אנד ווייקפילד, עד כה בוצעו בתל אביב עסקאות בהיקף של 190 אלף מ"ר משרדים במהלך השנה. "זה עולה ב-24% על התחזית השנתית שערכנו בתחילת השנה, שהייתה די אופטימית, ואנחנו רק בספטמבר", אומר בלומנטל.

ושוב: הבערה מתרחשת במקומות מאוד מסוימים ומאובחנים בתל אביב (רמת החייל, למשל, לא בתמונה). בפרויקט לנדמרק בשרונה של אפריקה ישראל ומליסרון, שנמצא בשלד קומות ראשונות מתוך כ-40 קומות שהפרויקט יכלול עם סיומו, 90% כבר מושכר.

"מגה פרויקט שיצא לא מזמן ממרתפי החניה שלו - וכבר משווק", אומר בלומנטל.
בשנים האחרונות ראינו את היציאה מהמקומות האלה, את בעיות התחבורה והחניה.
"התופעה הזו ממשיכה. נותני השירותים - הבנקים, חברות הביטוח, ומשרדי עורכי הדין זזים למקומות מעט מרוחקים יותר, גם אם בתוך תל אביב. קח לדוגמה את המעבר של משרד גורניצקי למגדל ויתניה במחלף לה גארדיה; המעבר של משרד שיבולת ממגדל המוזיאון לחסן עראפה; משרד הרצוג פוקס נאמן, שעבר מבית אסיה גם לחסן עראפה, המעבר של משרד פירון ליד אליהו; הבנקים עברו ויעברו למתחם האלף בראשון לציון וללוד, וזה עוד התחיל לפני שנים עם המעבר של בנק מזרחי לרמת גן.

מתחם חסן ערפה בתל אביב. מאנדיי שכרה אלפי מ''ר / צילום: גיא ליברמן

"מה שקורה עכשיו זה שההייטק, אותם גופים שלראשונה אנחנו רואים אותם מגייסים עובדים בפרסומות בטלוויזיה, גייסו סכומים אגדיים בשנה האחרונה והם נכנסים לתוך הסביבה הזו, שפונתה על ידי אותם גופים ותיקים יותר".

החברות: הסטארט־אפים "השאירו אבק" לגלובליות

לדברי בלומנטל, החברות שתפסו את מקומן של החברות הוותיקות שעזבו למעגל החיצוני של תל אביב אינן החברות הגדולות הגלובליות. "קודם כול לא מדובר בחברות הגלובליות. הן לא במשחק הזה בכלל. מדובר ביוניקורנים. בסטארט-אפים, שרבים מהם אמנם הונפקו בנאסד"ק אבל הנהלתם ישראלית לגמרי: סימילר ווב, איירון סורס, ריסקיפייד ושורה ארוכה של חברות שעושות את הסיפור הזה. גוגל ומיקרוסופט לא במשחק הזה והן לא ערוכות להגיב למצב כפי שהגופים הללו הגיבו, והם השאירו אבק לכולם. כשאתה מדבר על חברות כמו אמדוקס ומיקרוסופט, SAP ואחרות, נותרו סטטיות".

מה הקורונה עשתה להם שהן החליטו בבת אחת להיכנס לתל אביב? או שזה לא קשור לקורונה?
"הן גייסו המון כסף ועכשיו מגייסות המון עובדים. ועובדים צריכים לשבת במשרד, ומעבר לזה שאתה צריך להציע להם את המשכורת הכי טובה, אתה צריך להציע להם גם את המשרד הכי-הכי ובמיקום הכי-הכי. והכול סובב את המעגל הגיאוגרפי הקטן הזה, ולשם הלכו כל החברות שגייסו כ-10 מיליארד דולר בחמשת החודשים האחרונים".

בית פלאפון, בית הוורד בגבעתיים ששטחו 18 אלף מ"ר, הושכר לסטארטאפ, אחרי שהשוכרים לא הצליחו למצוא שטחים לאורך ציר מנחם בגין; ריסקיפייד שכרה את כל השטח בבית אירופה ששימש את משרד עורכי הדין ראב"ד מגריזו בנקל, שהתמזג למשרד שיבולת ועזב את המבנה בשדרות שאול המלך; חברת ההייטק מאנדיי שכרה אלפי מ"ר במגדלי תאומי רובינשטיין בחסן עראפה; חברת סוויץ’ אפ, ששוכרת שטחי משרדים במבנים ומתאימה אותם לצורכי הלקוחות, שכרה בתקופה האחרונה שטחים רבים - הכול בתל אביב.

העתיד: "הכסף הזול מתדלק את המשך העליות"

הריבאונד הזה לקורונה מאוד מצומצם. הן גיאוגרפית, והן מבחינת מאפייני השוכרים. אולי מדובר בתופעה נקודתית שלא יימצא לה המשך?
בלומנטל מסתכל דווקא לכיוון ההפוך, שבו חברות רבות צמצמו שטחים בתקופה הראשונה של הקורונה, דבר שבדיעבד ניתן לתהות על מידת נכונותו. לכן ייתכן שיהיו חברות גדולות שיתקנו כמה מהלכים שביצעו בעניין זה. "נדל"ן זה תהליכים ארוכים", הוא אומר. "זה לאתר שטחים, זה לחתום על חוזים, זה לבנות. מה שקרה כאן מזכיר יותר שוק הון. ובניגוד לנדל"ן למגורים, שבו המחירים עולים בכל העולם, במשרדים תל אביב היא ייחודית ומהווה סמן ימני.

"החברות האלה הבינו לפני כולם שהסיפור של לעבוד מהבית לא עובד. הוא יכול להיות חלק מימי השבוע, אבל חייב להיות מצב שבו כל החברה תהיה ביחד. גם אם זה קורה יומיים-שלושה בשבוע, אתה צריך שטח שיוכל להכיל את כל עובדי החברה, על אותה רצפה באותו זמן. כל הדברים ששמענו על מעבר לעבודה מהבית לא קורים. הראשונות לזהות היו דווקא החברות הטכנולוגיות. מי שממשיכים את העבודה מהבית, זה בעיקר לא חברות הייטק.

אי אפשר להתעלם מזה שגם שוק המגורים לוהט. האם אתה רואה נקודות השקה בין שני השווקים, או שמדובר במקרה?
"אני חושב שהכסף הזול הוא המכנה המשותף. שוק המגורים לוהט כתוצאה מכסף זול, כלומר הריביות הנמוכות, ולגבי ההייטק - מתי ראית בפעם האחרונה מגוון חברות שעושות פרסומות לגיוס עובדים בטלוויזיה? בדרך כלל טלוויזיה משמשת לפרסום מוצרי צריכה, חומרי ניקוי או טואלטיקה ופתאום אתה רואה קמפיין טלוויזיוני ושלטי חוצות. גם בעולם הזה יש הרבה כסף, שכפי שאמרתי נובע מהנפקות הגדולות".

עוד דבר משותף הוא שבשני השווקים תל אביב פותחת פער גדול על כלל המדינה.
"האזור הגיאוגרפי שעליו אנחנו מדברים הוא כל כך קטן, שהוא בקושי גולש לגדה המזרחית של איילון, אבל לא נוגע בערי השדה של תל אביב - לא ברעננה, לא בכפר סבא וגם לא בפתח תקווה וזה גם משהו לא נורמלי".

עוד כתבות

גל בר דעה, מנכ''ל בנק ONE ZERO בכנס TECH IL / צילום: כדיה לוי

גל בר דעה, מנכ"ל ONE ZERO: "רוצים להיות בנק גדול. טכנולוגיה היא הדרך היחידה לתת ייעוץ לכולם"

מנכ"ל ONE ZERO אמר בכנס TECH IL של גלובס כי על הבנקים לקחת אחריות לעתיד הכלכלי של הלקוחות שלהם, להוציא אותם ממינוס ולאפשר להם לשפר את האשכול הסוציו-אקונומי שלהם ● על וואן זירו אמר: "בנקאות זה מרתון, אנחנו מתכוונים להיות בנק גדול ומשמעותי במערכת הישראלית"

נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

ועדת האיתור הכריעה: זה המנכ"ל המיועד של נמל אשדוד

ניסן לוי, המכהן כסמנכ"ל ההון האנושי בבנק מזרחי טפחות, צפוי לקבל את תפקיד מנכ"ל נמל אשדוד ● ההמלצה של ועדת האיתור תעלה לאישור דירקטוריון הנמל בהמשך השבוע, ולאחר אישור הדירקטוריון המינוי טעון את אישור ועדת המינויים ברשות החברות

מודעה המציגה נשק איראני ברחוב בטהרן, השבוע / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

סנקציות במקום תגובה צבאית ישראלית: זו התוכנית של אירופה להתמודד עם המשבר במזה"ת

מדינות המערב מנסות בימים האחרונים לגבש בקדחתנות עיצומים חדשים על הרפובליקה האסלאמית ● המטרה: לשלוח מסר מאוחד, אבל בעיקר לשכנע את ישראל למתן את תגובתה הצבאית ● השאלה העיקרית: האם אחרי עשורים של סנקציות טהרן תחדל להעביר כסף לטרור

שיגור מיירט ה'חץ' במהלך המלחמה / צילום: דוברות משרד הביטחון

"הדבר הכי טוב שאנחנו מכירים בשוק": ההתעניינות במערכות היירוט הישראליות בשיא

ביצועי ההגנה האווירית בשבת זכו לסיקור תקשורתי באירופה, ולגלובס נודע כי בחברות הביטחוניות בישראל נרשמה התעניינות גבוהה מהרגיל בטכנולוגיות שלהן בימים האחרונים ● בגרמניה, המדינה היחידה שרכשה את חץ 3, היוו היירוטים הוכחה לכך שההשקעה הייתה נבונה. כעת עולה במדינה השאלה: "מתי כבר היא תגן עלינו?"

נועם זילברשטיין, מנכ''ל HP Indigo & Scitex, בכנס TECH IL / צילום: תמר מצפי

מנכ"ל HP Indigo, נועם זילברשטיין: "החוסן שלנו, במיוחד בעיתות משבר, הוא ששומר עלינו כמובילים עולמיים"

עם מפעל בקריית גת, תוך כדי פינוי עובדים וגיוס מילואים מסיבי, בחברת HP Indigo & Scitex, אחת המעסיקות הגדולות בהייטק הישראלי, התמודדו עם אתגרי המלחמה ● "לא מדובר בתקופה חד־פעמית, אלא במרתון שנצטרך להתמודד איתו", אמר נועם זילברשטיין, מנכ"ל החברה, במהלך כנס TECH IL של גלובס

רחוב כנפי נשרים 24 בירושלים / צילום: דוברות עיריית ירושלים

רשות המסים שכרה מקומות חניה ל-17 עובדים. כמה היא משלמת?

מאז פרצה המלחמה, רשות המסים שוכרת חניה ל־17 עובדים ותשלם כ־180 אלף שקל עד סוף 2024 ● "העובדים הועסקו במוקד למתן מענה לצורכי המלחמה. עובדים אלו נדרשו להגיע בשעות הבוקר המוקדמות וסיימו את עבודתם בשעות הערב המאוחרות" ● נכון להיום רשות המסים שוכרת חניות מבעלי חניונים פרטיים ב־48 חניונים ברחבי הארץ

אלונה בר און, מו''ל גלובס בכנס TECH IL / צילום: כדיה לוי

אלונה בר און: אנחנו משתדלים להציף גם סוגיות שלא מסוקרות ולראות גם את הדברים הטובים, ויש כאלה

בפתח כנס TECH IL של גלובס, הציגה מו"ל העיתון את העשייה של מדור הטק שלו וכן ציינה את השאיפה להציע לקוראים "מזון בריא למוח" ● בר און הציגה גם את תהליך דירוג 10 הסטארט־אפים המבטיחים של גלובס, המבוסס על בחירות של קרוב ל־90 קרנות השקעה מקומיות וזרות מובילות בענף ההייטק הישראלי

נתב''ג / צילום: טלי בוגדנובסקי

המתקפה האיראנית יצרה "פקק" בנתב"ג: זה הפתרון של משרד התחבורה

בימי שגרה אין המראות מנתב"ג בשעות הלילה המאוחרות ● בליל המתקפה האיראנית המרחב האווירי של ישראל נסגר, ולמרות ביטולי הטיסות הרבים, עם חידוש הטיסות לישראל וממנה נוצר פקק ● במשרד התחבורה הנחו על פתרון ליומיים הקרובים

יאיר נחמד, מנכ''ל נאייקס ויו''ר הדירקטוריון / צילום: דוד זיסר

המנכ"ל שמכר מניות בעשרות מיליוני שקלים: "במבט לאחור עשינו דברים מסוכנים מאוד ברמה האישית"

יאיר נחמד הקים את חברת הפינטק נאייקס עם שני שותפים, הנפיק אותה בת"א לפי שווי של כמעט מיליארד דולר ובהמשך הוביל אותה לנאסד"ק ● הגיוס בנאסד"ק בוצע אחרי שהמניה עלתה בעשרות אחוזים מתחילת 2024 ● "לא רציתי למכור", טוען נחמד, "אני מאמין בחברה ולא רוצה למכור מניות. יכולנו גם לא להנפיק, אבל היו לנו סיבות"

רועי קדוש, סמנכ''ל ההשקעות בהכשרה ביטוח / צילום: שירעד שליט

הסמנכ"ל שמזהיר: "להוציא מהתיק את מניות גוגל או מיקרוסופט זו נאיביות"

רועי קדוש מהכשרה ביטוח מודה כי התמחור הגבוה בשווקים "בעייתי", וממליץ להשקיע במדדי וול סטריט במשקל שווה - כדי לנטרל את הדומיננטיות של מניות "שבע המופלאות" ● חלק מהכסף הוא מציע להשאיר כיום במזומן, כדי "לנצל הזדמנויות כשיגיעו ירידות"

צילומים: מארק ישראל סאלם (ג'רוזלם פוסט), (AP (Jacquelyn Martin, רויטרס, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

אפילו סעודיה עזרה: כך פעלה הברית שסייעה לישראל מול איראן

מזה כמה עשורים, ארה"ב מובילה מאמץ לטובת הידוק הקשרים הצבאיים בין ישראל ליריבותיה הערביות הוותיקות, כדי להתמודד עם האיום המשותף מצד איראן ● המאמץ הזה לא נבדק בקרב, עד שטהרן שיגרה את מטח הטילים והמזל"טים נגד ישראל ● כך הוא נראה מאחורי הקלעים

חן חיים, סמנכ''לית התפעול של חברת הרחפנים XTEND ליאור סגל, מנכ''ל חברת גילוי הרחפנים, העין השלישית, חגי בלשאי, מנכ''ל חברת הרובוטיקה הצבאית רובוטיכאן בשיחה עם אסף גלעד / צילום: כדיה לוי

"פרדוקס": מנהלי חברות הרחפנים חשפו – זו הסיבה שסין מנצחת אותנו

חן חיים, סמנכ"לית התפעול של XTEND, ליאור סגל, מנכ"ל עין שלישית, וחגי בלשאי, מנכ"ל חברת רובוטיכאן, השתתפו בפאנל בכנס TECH IL של גלובס ● הם שוחחו עם אסף גלעד על הלקחים מהמלחמה, ולאן מתקדמת טכנולוגיית הרחפנים

שר המשפטים יריב לוין, יו''ר הוועדה לבחירת שופטים / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

המערכת קורסת תחת העומס, אבל הוועדה לבחירת שופטים לא מינתה שופטים

למרות שהייתה אמורה למנות שופטים לבתי המשפט המחוזיים בתל אביב, מרכז ולבית משפט השלום בירושלים, הוועדה לבחירת שופטים התכנסה אך לא בחרה שופטים חדשים ● השופטים בישראל דנים בעשרות ומאות תיקים בו זמנית, ובינתיים בתי המשפט נותרים במחסור גדול של שופטים וקורסים תחת העומס, כך שהציבור נפגע

מערכת חץ 3 / צילום: דוברות משרד הביטחון

הזמנות בשיא וביקוש מקומי: האם החברות הביטחוניות ירוויחו מהתקיפה האיראנית?

מערכות ההגנה האוויריות בישראל קיבלו חותמת משמעותית כאשר הדפו 99% מהאיומים במתקפה האיראנית ● כעת העניין במערכות מצד ממשלות מסביב לעולם מזנק, והביקושים עולים ● בתעשייה האווירית מרגיעים: "יודעים לתת איזון בין צרכי מדינת ישראל לבין הלקוחות"

ערן רביד, CIO, מקורות / צילום: כדיה לוי

ערן רביד, CIO במקורות: "המשכנו לספק מים גם למוצבים בצפון שנפגעו קשות בלחימה"

בחברת המים הלאומית מקורות מספקים מים, גם בשעות משבר ● ערן רביד CIO במקורות, הוצנח לתפקיד יממה אחרי פרוץ המלחמה ● במהלך כנס TECH IL של גלובס הוא הציג את דרכי ההיערכות הטכנולוגית של החברה לזמני משבר

מגרש מכבי יפו לשעבר / צילום: תמר מצפי

מעט הצעות ומחיר נמוך בתל אביב: אקרו ואשדר זכו במכרז - 412 דירות במכבי יפו

הזכייה במכרז היא על שטח שהיה בעבר של אצטדיון מכבי יפו בתל אביב תמורת 378.5 מיליון שקל ● מדובר בסכום נמוך ב-149.5 מיליון שקל ממחיר השומה שעמדה על 528 מיליון שקל

דני בן עטר, מנכ''ל משותף אינטל ישראל, אורי פרנק, סגן נשיא להנדסה, Google Cloud, עמית קריג, מנהל מרכז הפיתוח של אנבידיה בשיחה עם אסף גלעד / צילום: תמר מצפי

העתיד, השכר והאם מדובר בבועה? מנהלי חברות השבבים הגדולות מדברים על התחום הלוהט

דני בן עטר מאינטל ישראל, אורי פרנק מגוגל קלאוד ועמית קריג מאנבידיה, שוחחו בכנס TECH IL של גלובס על תפקידה של ישראל במפת תעשיית השבבים העולמית ובתחום ה-AI ● איך הם מתווכים את המלחמה להנהלות הגלובליות, איך מטפחים טאלנטים מקומיים ואיך מצמצמים את הדומיננטיות של המזרח הרחוק, כדי להימנע ממשבר כמו זה שפרץ בקורונה?

שלט אנטי־ישראלי המציג טילים איראניים, טהרן / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

רבים מהטילים ששוגרו מאיראן לישראל נפלו בדרך. וזו הסיבה

לפי "וול סטריט ג'ורנל", כמחצית משיגורי הטילים הבליסטיים האיראניים נכשלו או התרסקו עוד לפני הגיעם ליעד, מה שקרה גם לחלק מהכטב"מים ● רותם מי־טל, מנכ"ל חברת אסגארד, המפתחת טכנולוגיה צבאית לתעשיות הביטחוניות, מסביר בשיחה עם גלובס למה זה קרה

מארק קיובן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

המיליארדר שהתחיל כמוכר שקיות אשפה חושף כמה מסים שילם ואומר: "אני שמח"

"אני משלם את מה שאני צריך. ארה"ב עשתה הרבה בשבילי, ואני גאה להחזיר לה במסים כל שנה", אומר המיליארדר מארק קיובן, שצפוי שלם מס של 275.9 מיליון דולר על הרווחים שלו ב-2023

ד''ר זיו קציר, ראש התוכנית הלאומית לבינה מלאכותית ברשות החדשנות, בכנס TECH IL / צילום: תמר מצפי

זיו קציר: "בעולם מעריכים מאוד את הערך המוסף שאנו מביאים לתחום ה-AI"

ד"ר זיו קציר, ראש התוכנית הלאומית לבינה מלאכותית ברשות החדשנות, הזהיר בכנס TECH IL של גלובס כי המרוץ העולמי לבינה מלאכותית מחריף: "כל מדינה מנסה לקחת את החלק הארי מהענף הצומח, ומי שלא רץ קדימה, משתרך מאחור"