גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לא רק טלוויזיה: קשת גייסה 65 מיליון דולר ממוסדיים לקרן הון סיכון בהובלתה

לאחר ששלושה סטארט-אפים שבהם השקיעה רשמו אקזיטים ב-2020, ממשיכה קבוצת התקשורת בהובלת אבי ניר להעמיק את מעורבותה בעולם ההייטק: "כמו שיש קרנות שמתמחות בסייבר או בפינטק, אנחנו מתמחים במדיה" ● הקרן תשקיע בין 1-3 מיליון דולר בחברות בתחום המדיה

אבי ניר, מנכ"ל קשת / צילום: ג'ף קרביץ
אבי ניר, מנכ"ל קשת / צילום: ג'ף קרביץ

קבוצת התקשורת קשת גייסה 65 מיליון דולר מגופים מוסדיים ישראלים, ממבטח שמיר ומשורת חברות בתחום המדיה ומשקיעים פרטיים לקרן הון סיכון תחת השם סטארדום ונצ’רס - כך נודע לגלובס.

הקרן, שנסגרה סופית ב-30 ביוני, תשקיע בסטארט-אפים מעולמות המדיה כולל וידאו טק, אד טק, תוכן, פרסום ושיווק ומסחר מקוון. הקרן תשקיע בסטארט-אפים ישראלים בשלבים מוקדמים של חייהם (שלבי פרה סיד, סיד ו-A) ותחלק צ’קים של 1-3 מיליון דולר בממוצע בהשקעות ראשוניות.

כמו גופי שידור מסורתיים אחרים בעולם, גם קשת מתמודדת בעשור האחרון עם שחיקה בהכנסות המסורתיות שלה מפרסום בטלוויזיה, כתוצאה מנדידה של תקציבים לענקיות הטכנולוגיה כדוגמת גוגל ופייסבוק, מעבר צופים לשירותי סטרימינג כמו נטפליקס וחידושים טכנולוגים שמאפשרים צפייה נדחית. כתוצאה מכך מחפשת קשת בהובלת המנכ"ל אבי ניר מנועי צמיחה חדשים.

קרן ההון סיכון אינה הדרך היחידה שקבוצת קשת מתקרבת להייטק, כאשר הקבוצה יזמה והובילה ביולי את כנס ההייטק הראשון שלה. במקביל במאקו של קשת עובדים על הקמת אתר ייעודי שיפנה לקהילת ההייטק.

כניסה להשקעות ב־2016

קשת נכנסה להשקעות בסטארט-אפים בתחומי המדיה השונים ב-2016, כאשר הקימה את קרן KDC בשותפות עם חברת ההפקות האמריקאית דיק קלארק. ב-2019 הצטרפה לשותפות בקרן KDC גם חברת ההחזקות הבורסאית מבטח שמיר, שבשליטת מאיר שמיר. בסך-הכול גייסה קרן KDC מעל 10 מיליון דולר משלושת הגופים השותפים וביצעה כ-10 השקעות בשלבי סיד ופרה-סיד.

קרן סטארדום היא המשך של KDC אך פועלת במודל שונה: בעוד KDC הייתה במהותה קרן השקעות שבה קשת עצמה הייתה המשקיעה העיקרית וגם מי שניהלה את הכספים, סטארדום פועלת במתכונת של קרן הון סיכון, כאשר קשת מנהלת בעיקר כסף שהשקיעו גופים אחרים.

"כשהקמנו את KDC המודלים שלנו לחיקוי היו קרנות תאגידיות של גופי מדיה בעולם להשקעה בסטארט-אפים כמו ורייזון ונצ’רס, קומקסט ונצ’רס ו-ATT ונצ’רס. היום בסטארדום ונצ’רס אנחנו מסתכלים על הדרך שבה פועלות קרנות כמו אנדריסן הורוביץ, שהן גם קרנות הון סיכון וגם מוציא לאור עם פורטל תוכן", אמר לגלובס דני פלד, שהקים ומנהל את קרן הסטארט-אפים של קשת.

דני פלד, מייסד קרן הסטארט-אפים של קשת / צילום: רונן אקרמן

לדברי פלד, "כמו שיש היום קרנות הון סיכון שמתמחות בסייבר, פינטק או ביוטק, אז אנחנו קרן שמתמחה במדיה. אנחנו מאמינים שההתמחות שלנו והקשרים שיצרנו יכולים לעזור לנבא את ההצלחה של סטארט-אפים בתחום המדיה בצורה טובה יותר מקרן השקעות כללית. בנוסף, כמעט כל הסטארט-אפים שהשקענו בהם משתמשים במשאבים של קשת, כמו התקנה של הכלים שהם פיתחו באתרים של קבוצת מאקו ו-N12 כדי לחדד את היכולות שלהם".

שלושה אקזיטים ב־2020

הצעד הנוכחי מבטא גם קפיצה מבחינת הסכומים שקשת מנהלת. לדברי פלד, התיאבון של קבוצת התקשורת להתרחב בתחום ההשקעות גדל כתוצאה משלושה אקזיטים שסטארט-אפים בפורטפוליו שלה ביצעו במהלך 2020. חברת הסייבר אודו סקיוריטי, שהציעה חיבור מאובטח מרחוק ושירתה בין השאר חברות מדיה שונות, נרכשה אשתקד על ידי צ’ק פוינט בכ-30 מיליון דולר. אודו גייסה עד לרכישה סכום של 5 מיליון דולר מהקרנות TLV פרטנרס, מאגמה ומ-KDC של קשת.

בעסקה אחרת נרכשה אימג’ן מדיה (IMGN Media), שהתמחתה בבניית מותגי תוכן לקהל צעיר והפצתם ברשתות החברתיות, לוורנר מיוזיק. סכום העסקה הוערך בכ-90 מיליון דולר במזומן, כאשר אימג’ן גייסה לפני הרכישה 6 מיליון דולר בלבד. וורנר מיוזיק שייכת דרך אגב לאיש העסקים לן בלווטניק, שהוא גם בעל השליטה בערוץ רשת 13, המתחרה בקשת.

האקזיט השלישי של קשת הגיע ממכירת הסטארט-אפ אפוניט, שפיתח כלי המאפשר לבעלי אתרים להתגונן נגד משתמשים המפעילים חוסמי פרסומות. החברה שהקימו יוצאי 8200 מצליחה להציג שוב פרסומות שנחסמו למשתמשים ובכך למנוע אובדן הכנסות לבעלי האתרים. אפוניט גייסה 2.3 מיליון דולר מהקרנות JVP ו-KDC של קשת, לפני שנרכשה על ידי Blockthrough הקנדית תמורת סכום לא ידוע.

"התשואה על הכסף בשלושת האקזיטים שרשמנו הייתה גבוהה, לכן החלטנו להכניס כסף חיצוני ולהגדיל את הקרן כדי לבצע השקעות חדשות ולהמשיך ולהשקיע השקעות המשך בחברות הפורטפוליו שלנו. הסטארט-אפים היום בשוק ההייטק בשלים מאוד והשווי של חברות עלה", אומר פלד.

סוכן־על כיועץ

לגלובס נודע עוד כי בוועדה המחליטה על השקעות של קרן סטארדום יושבים פלד, שמנהל את הקרן; גיא שמיר, סמנכ"ל פיתוח עסקי במבטח שמיר, שותפה של קשת בהובלת הקרן; ואורי רוזן, מנכ"ל מאקו. מי שמשמשים כמשקיעים יועצים לקרן הם סוכן-העל ההוליוודי ריק רוזן, שותפו של ארי עמנואל בסוכנות הטאלנטים WME ומי שמוכר את התוכניות של קשת בארה"ב, ואשתו אורלי אדלסון, לשעבר נשיאת חברת ההפקות דיק קלארק.

הקרן נסגרה סופית כאמור ביוני אך כבר התחילה לבצע השקעות ראשונות. בין השאר השקיעה בחברת Edge Gaming, המפתחת פלטפורמה המאפשרת לקבוצות גיימינג (Esports) להזמין מעריצים להתאמן ולהשתפר לפי תוכנית אימונים של השחקנים המקצוענים. סטארטום השתתפה בגיוס הפרה-סיד של Edge Gaming בגובה 2 מיליון דולר שהובל על ידי קרן AnD ונצ’רס הישראלית.

השקעה נוספת של הקרן שמובילה קשת הייתה בסטארט-אפ החדש של שאול אולמרט, מייסד פלייבאז. הסטארט-אפ Piggy של אולמרט ואילן ליבוביץ השיק לאחרונה אפליקציית מובייל לכתיבה ויצירת תוכן כמו מצגות, מסמכים ובלוגים המיועדת לדור ה-Z.
השקעות עבר נוספות של קשת כוללות את חברת DeepDub, שמפתחת טכנולוגיה שממירה את הקול של השחקן אוטומטית לדיבוב בשפות אחרות; חברת BrandTotal, שפיתחה פלטפורמת מודיעין שיווקי המספקת למותגים נתונים על פעילות השיווק הדיגיטלי של מתחרים; ו-Syte, שפיתחה טכנולוגיה לחיפוש ויזואלי עבור מותגי אופנה וגייסה עד היום כ-72 מיליון דולר. 

השקעות של קשת בסטארט־אפים
Syte (השקעה:2016)
חיפוש ויזואלי באתרי אופנה

אפוניט (השקעה: 2016)
הגנה מול חוסמי פרסומות (נמכרה לחברה קנדית בסכום לא ידוע)

BrandTotal (השקעה: 2017)
מודיעין שיווקי למותגים

אודו סקיוריטי (השקעה: 2018)
חיבור מאובטח מרחוק (נמכרה לצ’ק פוינט ב־30 מיליון דולר)

אימג’ן מדיה (השקעה: 2018)
בניית מותגי תוכן (נמכרה לוורנר מיוזיק ב־90 מיליון דולר)

Piggy (השקעה: 2020)
אפילקציית יצירת תוכן לדור ה־Z

DeepDub (השקעה: 2021)
יצירת דיבוב אוטומטי בשפות שונות

Edge Gaming (השקעה: 2021)
חיבור מעריצים למועדוני גיימינג

עוד כתבות

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

למכור את המניות בחודש מאי ולצאת מוול סטריט? זה מה שההיסטוריה מלמדת

האם נכנסו לחצי השנה הגרועה של השנה, וזה הזמן לצאת משוק ההון עד אוקטובר? לא בטוח ● אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה הוותיקה "Sell in May and go away" ● ולמה הנפילה של אפריל לא מפחידה אותם?

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'אט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"

אאודי Q4 / צילום: יח''צ

החל מ-320 אלף שקל: לגרסה הזו של אאודי מחכה תחרות קשה

הקרוס–אובר המשפחתי של אאודי סוגר פערים חיוניים בתחום הביצועים והטווח, ושומר על תמחור סביר ● אבל מצפה לו קרב קשה מול הגרסה הבכירה של טסלה Y ושלל הסיניות

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

חשיפה: יצוא הנפט לישראל דרך טורקיה נמשך למרות החרם. אלו הסיבות

אזרבייג'ן היא ספקית נפט משמעותית של ישראל, כשהזהב השחור מגיע דרך צינור באקו־טביליסי־ג'ייהאן (BTC) - שם, הנפט מועמס על מכליות בדרך לחיפה ● כך השפיעו יחסי אנקרה־באקו על ההחלטה לא לעצור את הנפט לישראל

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות המכוניות הסיניות זינקו, אקספנג ב-17%

נאסד"ק עלה ב-1.5%, הדאו ב-0.8% ● שיא במשיכות כספים מקרנות הביטקוין ● קוואלקום זינקה ב-10%, אנבידיה ב-3% ● גוגל שוב מפטרת עובדים ● ישראליות: רדקום זינקה ב-8%, היפו צללה ב-13% ● מחר דוח התעסוקה בארה"ב ● וגם, בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה "Sell in May and go away"

רפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

דיווח בארה"ב: ישראל עדכנה את ממשל ביידן על תוכניתה להתחיל לפנות אוכלוסייה מרפיח

צה"ל ערך תרגיל המדמה תקיפת פתע של חיזבאללה בגבול לבנון • אזעקות הופעלו אחרי כמעט יומיים ללא ירי לצפון, גם הירי מעזה התחדש עם נפילה - שלא הפעילה אזעקה • מטוסי קרב תקפו מבנים צבאיים של ארגון הטרור במרחב עייתא ע-שעב שבדרום לבנון • לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - בסוריה דיווחו על תקיפה ישראלית ליד דמשק ● עדכונים בולטים

מנות של Neomi's / צילום: איריס כץ

הקיבוץ שתמצאו בו קפה כמו בפרובנס ואמן שפסלו מעטר את ביתו של ארדואן

סדנת קרמיקה בסגנון מינימליזם יפני, תצפית מוצלת על מרבדים צהובים, פשטידה מתפקעת ממנגולד וקרמבל תפוחים לקינוח ● יום מרומם נפש בקיבוץ יזרעאל

גבינת סקי של שטראוס. צפויה להתייקר בקרוב

גל העלאות המחירים נמשך: שטראוס וגד מייקרות את מוצרי החלב

אחרי תנובה וטרה, גם שטראוס מודיעה כעת על התייקרות בחלק ממוצרי החלב הלא מפוקחים בשיעור של כ-1.6% ● בין היתר מדובר על גבינת סקי, שמנת להקצפה וחלב יטבתה ● העלאת המחירים תיכנס לתוקף ב-19 במאי ● גם מחלבות גד הצטרפו לגל העלאות המחירים, והודיעו על העלאת מחירים בשיעור ממוצע של 3.5% החל מ-16 במאי

נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן נואם בעצרת סולידריות עם הפלסטינים בסוף אוקטובר / צילום: ap, Emrah Gurel

טורקיה מפסיקה את המסחר עם ישראל: מה המשמעויות ואילו ענפים יפגעו?

כפי שנחשף בגלובס, טורקיה החליטה על הפסקת הסחר עם ישראל ● טורקיה היא מקור היבוא החמישי בגודלו בישראל, שפיתחה תלות גדולה במיוחד במוצרי המלט ● איך המהלך ישפיע על המדפים שלנו, ולמה דווקא עכשיו? גלובס עושה סדר

קמפיין freeTV / צילום: צילום מסך

ב־freeTV לא חושפים את מספר הלקוחות, אבל משקיעים 2 מיליון בקמפיין בכיכובם

הקמפיין של מיזם הסטרימינג מתברג במקום השני בזכירות, ובמקום האחרון באהדה - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק מזרחי טפחות, בית ההשקעות מיטב חוזר למסך עם עוד פרסומת בהובלת כוכב "חברים"

מגרש מכוניות למכירה, נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

צ'רי חדשה וחשמלית בדרך לישראל, והמסים מענף הרכב בשיא היסטורי

הסכום הממוצע של מס קנייה מרכב נוסעים חדש זינק ב-12.6% לעומת שנת 2022 ● מותג הפרימיום Exlantix של צ'רי בדרך לישראל, וכך גם הקרוסאובר של KGM הקוריאנית ● ועוד חדשות מענף הרכב

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

למי הקדישה אלופת אירופה החדשה בג'ודו את זכייתה בזהב?

איך נקראת מערכת ההגנה האווירית החדשה שפיתחה אלביט ושתימכר ללקוחות בינלאומיים, במה עוסק הפלאונטולוג ובאיזו שנה הותקן הרמזור הראשון באילת? ● הטריוויה השבועית

שולה חן, 1969 / צילום: סוכנות צילומי עיתונות י.פ.פ.א / אוסף דן הדני, הספרייה הלאומי (מתוך ויקיפדיה)

על השיר "בוא הביתה" שהפך לפסקול המלחמה הנוכחית

לכל מלחמה בישראל יש את השיר שמסמל אותה ועליו קהל המאזינים נשען ● למלחמת העצמאות היה את "באב אל וואד", במלחמת יום כיפור "לו יהי", ובלבנון הראשונה, "הביתה"● במלחמה הנוכחית מככב השיר "בוא הביתה", אותו כתבה בכלל זמרת אמריקאית

שר המשפטים יריב לוין / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

לוין סירב למנות, וחברי הוועדה התקפלו: אלו 32 השופטים החדשים שנבחרו

לוין סירב לאפשר הצבעות שאינן ברוב של כל חברי הוועדה, וכך הצליח למנות מועמדים שחברי הימין ביקשו לקדם ● לבית המשפט המחוזי בירושלים מונה רק שופט אחד, על אף שישנם תקנים פנויים נוספים, בשל מחלוקת על זהות יתר המועמדים

''מנטה ריי'' / צילום: נורת'גרופ

לא רק באוויר: כלי השיט הבלתי מאויש החדש של צבא ארה"ב

הסוכנות האמריקאית לפיתוחים טכנולוגיים צבאיים והענקית הביטחונית נורת'רופ גרומן הודיעו כי סיימו בדיקות בהיקף מלא של "מנטה ריי" - פרויקט דגל ימי של כלי שיט תת־מימי בלתי מאויש (UUV) גדול במיוחד ● כלי השיט החדש נושא חיישנים ומערכות תקשורת מתקדמות המאפשרות לו לבצע משימות כמו מעקב, זיהוי ונטרול מוקשים, מחקר בעומק האוקיאנוסים ומיפוי הקרקעית

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: Reuters, AHMAD AL-RUBAYE

לאחר חשיפת גלובס: בלומברג מדווחת כי טורקיה עוצרת לחלוטין את קשרי המסחר עם ישראל

בבלומברג דיווחו כי עדיין לא מדובר באישור רשמי, אלא בדיווח של גורמים טורקיים ● מוקדם יותר היום נחשף בגלובס כי בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף ● בנוסף, חברת התעופה הטורקית MNG מפסיקה לייבא מטענים לישראל

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

עם נוף לים ומרפסת גדולה: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים ברמת אביב ג?

ברחוב אבשלום חביב ברמת אביב ג' נמכרה דירה בשטח של 114 מ"ר בתמורה ל־5.17 מיליון שקל ● בבניין יש חניה מקורה עם שער חשמלי, שתי מעליות, והוא קרוב לקאנטרי ולמרכז שוסטר ● "המחיר הראשוני היה גבוה יותר, אולם בגלל שבעלי הנכס ביקשו למכור בהקדם - המחיר ירד" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

פרודוקטיביות איטית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פחות זה יותר: למה כדאי לאמץ את גישת הפרודוקטיביות האיטית בעבודה

פרופ' קאל ניופורט, מחבר הספר "פרודקטיביות איטית", טוען שאנחנו עובדים לא נכון ומזיקים לכלכלה ● הפתרון: לנוח יותר, ולהגיד "כן" פחות ● כך עושים זאת

האנטקינוס / צילום: Reuters, SOPA Images

המעבר לעידן האש מכה בבעלי החיים, ואלה שיידעו להתאים את עצמם יצליחו להתרומם

עידן האש הנוכחי רואה בשריפות האלימות שמתחוללות בשנים האחרונות תוצר של נזקי האדם ● התאמות בעלי חיים לעידן זה, שניכרו אצל יונק עכברי אוסטרלי, ציפור אפריקאית וסנאי אמריקאי, מעידות: הברירה הטבעית עדיין עושה את שלה