גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המנכ"ל שהוציא את בסט ביי מהמשבר לפני עשור מכשיר את מנהלי הדור הבא

תוכניות לא מושלמות, הצבת העובדים והתרחקות מסגידה למספרים - זה המתכון של יוברט ג'ולי להבראת עסק במשבר ● בראיון לגלובס הוא מסביר מה השתבש במודל הקפיטליסטי ואיך הוא מתכוון להכשיר דור חדש של מנהלים, בתפקידו הנוכחי כמרצה בהרווארד

יוברט ג'ולי / צילום: תמונה פרטית
יוברט ג'ולי / צילום: תמונה פרטית

ליוברט ג'ולי (62) יש חיבה מיוחדת למה שהוא מכנה "תפריט אכול-כפי-יכולתך של אתגרים", למצבים שנראים כמעט אבודים למתבוננים מהצד, אבל רומזים למתבונן המיומן כי השינוי מתבוסה לניצחון אפשרי ולמעשה כבר החל.

זה בדיוק מה שקרה לו ב-2012, השנה שבה נקרא בליהוק מפתיע להציל את רשת קמעונאות האלקטרוניקה בסט ביי, שעמדה להימחץ תחת מגפיו של ג'ף בזוס ואמזון. כך קורה לג'ולי גם כיום, ב-2021, הפעם תחת כובע המרצה בבית הספר לעסקים של הרווארד. היעד הפעם: הקפיטליזם הדורסני, שמקדש את שורת הרווח ואת הניהול מהבוס ומטה. עוד נחזור לשם בהמשך.

כולם ניסו לנחש מי יקרוס ראשון

"כשנכנסתי לתפקיד בבסט ביי ב-2012, כולם היו בטוחים שהרשת תמות בקרוב, המאבק מול אמזון נראה חסר סיכוי", ג'ולי מספר בראיון מיוחד לגלובס. "הדבר הראשון שבדקתי היה אם העולם עדיין צריך אותנו. גיליתי לקוחות שעדיין צריכים מקום שבו אפשר לראות ולהרגיש חלק מהמוצרים, ולהפנות שאלות עליהם לאנשים אמיתיים. גיליתי גם ספקים דוגמת אפל וסמסונג, שחיפשו מקום פיזי שבו יוכלו להציג את מוצריהם. כשהבנתי שכן, העולם עדיין צריך את בסט ביי, התחלתי לבדוק למה העסק הזה לא עובד טוב".

ג'ולי, כפי שאולי ניחשתם משמו, הוא בכלל צרפתי שהחל את קריירת הניהול שלו בחברת התקשורת ויוונדי, והמשיךב-2004 לתפקיד המנכ"ל של חברת התיירות CWT. ב-2008 הוא מונה למנכ"ל החברה האם של CWT, קרלסון, שהחזיקה בין השאר בבתי מלון ומסעדות. במילים פשוטות, לא היה ברזומה של ג'ולי שום דבר שירמוז שדווקא הוא יכול להיות ויהיה האיש שיציל את בסט ביי. ואכן, מינויו לווה ברחשי רקע לא נעימים של עיתונאים, עובדים, מנהלים ומתחרים שניסו בעיקר לנחש מי יקרוס ראשון: הרשת או המנהל החדש שלה.

מה היה הרגע הראשון שבו הבנת את עומק הבור?
"קצת לפני שאמרתי כן לבסט ביי, נכנסתי לחנות של הרשת במינסוטה וקניתי טלפון נייד, כדי לדבר עם המשפחה שלי בצרפת. ניסיתי להתקשר לבת שלי, אבל לא הצלחתי כי המכשיר לא הוכן לביצוע שיחות בינלאומיות. ניסיתי להתקשר לחנות, אבל אף אחד שם לא ענה. ניסיתי להתקשר לשירות הלקוחות של החברה, אבל לאף אחד לא היה מושג מה צריך לעשות. נאלצתי לחזור פיזית לחנות וגם שם לקח המון זמן עד שבכלל הבינו מה לעשות. פתאום קלטתי מה הגודל והקושי של המשימה שעומדת לפניי".

חולצה עם הכיתוב "מנכ"ל בהתלמדות"

ג'ולי לא בזבז זמן בכניסה. כבר בשבוע הראשון הוא הצטייד בחולצת בסט ביי כחולה עם הלוגו הצהוב, הוסיף עליה תג עם המילים "CEO in Training" (מנכ"ל בהתלמדות) והחל לנסוע מחנות לחנות, כדי להקשיב למנהלי הסניפים ולאנשי המכירות בחזית העסק. "הבנתי מיד שהם לא הבעיה, להיפך: אצלם היו כל התשובות", הוא אומר. "העבודה שלי הייתה להקשיב להם".

מה הם סיפרו לך?
"כל אנשי המכירות אמרו לי שהמחירים שלנו לא תחרותיים. הם סיפרו על הרבה לקוחות שבאו, התעניינו במוצר, נבהלו מהמחיר, עזבו את החנות וקנו באמזון. מעבר לכך, חוויית הקנייה באונליין שלנו הייתה מחרידה, המשלוחים שלנו היו אטיים מאוד, 5-6 ימים בממוצע מרגע הקנייה עד שהמוצר נחת אצלך בבית. רמת השירות בחנויות הלכה והידרדרה, והיו לנו עגלות קנייה מיושנות ומתפרקות".

נשמע רע.
"החדשות הטובות בכל זה היו שאת כל הכשלים האלו אנחנו, אנשי בסט ביי, גרמנו לעצמנו. כך שלא הייתי צריך להתקשר לג'ף בזוס ולצעוק עליו: תפסיק להציק לי!"

ג'ולי הפתיע רבים כשהחליט, זמן קצר לאחר כניסתו לתפקיד, להשוות את המחירים ברשת למחירים באמזון. לא מעט גבות הורמו כשבסט ביי שיפרה את תנאי ההעסקה של עובדיה במקום להכריז מיידית על פיטורים המוניים וקיצוצי שכר. ג'ולי הבין גם שאחד המפתחות החשובים להצלחת הרשת הוא השירות, והקים "פלוגת גיקים", שהעניקה תמיכה טכנית מיידית ומקצועית ללקוחות. בתחום כמו מכירת מוצרי אלקטרוניקה זה היה כמו לשלוף קלף "שנה כיוון" בטאקי.

לנהל כמו שרוכבים על אופניים

ג'ולי הקפיד להתחיל בקיצוץ הוצאות שאינן קשורות לעובדים. "בבסט ביי", הוא נזכר, "מכרנו המון טלוויזיות. מאחר שמדובר במכשירים עם מסך דק וגדול, הרשת סבלה מנזק של כ-200 מיליון דולר בשנה רק מטלוויזיות שבורות. זה הרבה מאוד טלוויזיות. התחלתי מיד לעבוד על זה מול הספקים, החנויות והלקוחות - והצלחנו לחסוך הרבה מאוד כסף".

אבל בסופו של דבר, גם אתה פיטרת עובדים.
"נכון, אבל תמיד פניתי לקיצוץ במצבת העובדים כמוצא אחרון. לפעמים חייבים לעשות את זה, אבל חשוב מאוד לעשות זאת באופן רחום. חייבים לתת לאנשים שבדרך החוצה אותו יחס מעולה שקיבלו בדרך פנימה".

לא חששת מכישלון?
"הדיאגנוזה המאוד מקיפה שביצעתי לרשת בהתחלה סייעה לי מאוד בהקשר הזה. התעקשתי גם לא לצאת לדרך עד שידעתי שכולם בחברה יודעים מה אני מתכנן לעשות, ושכולם תומכים בי. המסע שלנו להצלחה לא היה ליניארי, היו בו גם רגעים קשים. אבל, כמוביל ניסיתי כל הזמן לתפקד הכי טוב שאפשר, לשלוט רק במה שאפשר ולא להתלונן על הנסיבות בדרך, למשל אם טראמפ קיבל החלטה בקשר לסין והבורסות הגיבו בירידות".

מה העצה שלך למנהלים המופקדים על עסק במשבר ורוצים לחולל בו שינוי?
"תכננו תוכנית, שימו את העובדים במרכז - וצאו לדרך. התוכנית עצמה לא חייבת להיות מושלמת. אני קורא לזה 'תיאוריית האופניים': ניסיתם פעם לרכוב על אופניים עומדים? זה מסובך, הם נופלים. אבל אם האופניים בתנועה, זה לא באמת משנה אם הרכיבה מושלמת, כי תמיד אפשר לתקן ולשפר תוך כדי תנועה. צאו לדרך ואל תשכחו לחגוג גם את הניצחונות הקטנים. בהתחלה, היו בטוחים, הניצחונות אכן יהיו קטנים".

חשיבותה של האמפתיה מתגברת

כמעט עשור לאחר ההצלחה בבסט ביי, שממנה פרש ב-2019, ג'ולי ממציא כיום את עצמו מחדש בבית הספר לעסקים של הרווארד כמתקן הקפיטליזם. על הדרך הוא גם חובק ספר חדש, "לבו של העסק: עקרונות ניהול והעידן הבא של הקפיטליזם" (The Heart of Business: Leadership Principles for the Next Era of Capitalism), שיצא במאי השנה ומספר בפרוטרוט את סיפור הצלחתו בבסט ביי.

על הקפיטליזם נטול האמפתיה אין לו יותר מילים טובות, בטח שלא אחרי שנה וחצי של מגפה גלובלית. "אמפתיה הפכה לחלק חשוב מאוד בישויות עסקיות", אומר ג'ולי. "זה מעניין כי עד לפני 3-5 שנים המילה הזו כמעט לא הוזכרה בהקשרים של מנהיגות עסקית. כשאני מדבר כיום עם מנהלים בחברות השונות, עולה תמונה ברורה: העובדים לחוצים, הם נאבקים להחזיק מעמד, הם עייפים. הם שואלים את עצמם: עד מתי המגפה הזו תימשך? זו מציאות קשה, שיוצרת שינויים עמוקים בתרבות הניהול הנדרשת כיום".

חשוב להבהיר: התנגדותו הנחרצת של ג'ולי לקפיטליזם של ימינו לא כוללת, ככל הנראה, התנגדות לשכר מנהלים גבוה. הוא תוגמל יפה על עבודתו כמנכ"ל בסט ביי: ב־2013, לדוגמה, השנה שלאחר כניסתו לתפקיד, הוא קיבל חבילת תגמול בסך 19.6 מיליון דולר, מהם 493 אלף דולר שכר, 3.5 מיליון בונוס ועוד 15.6 מיליון דולר במניות ואופציות. לפי wallmine.com, הונו של ג'ולי מסתכם ב־116 מיליון דולר נכון לאוגוסט 2021. מקורות אחרים ברשת מדברים על יותר מ־200 מיליון דולר. 

מה השתבש במודל הניהול הישן?
"המנהלים של אתמול האמינו בהתקדמות מלמעלה למטה. פעם לקחת חבורה של אנשים חכמים, ביקשת מהם להגות תוכנית חכמה, תקשרת את התוכנית לכולם וציפית מהצוות שלך ליישם אותה. אבל, בעולם הדינמי של ימינו יש לך תוכנית עד האגרוף הראשון בפרצוף. אנשים גם לא אוהבים שאומרים להם מה לעשות. הם חייבים להרגיש שמקשיבים להם ואתה, כמנהל, חייב להבין מה מניע אותם. זה ניהול מבפנים החוצה.

"כמנהלים אנחנו צריכים לגלות מה החלומות של העובדים שלנו ואיך אפשר לחבר אותם למקום העבודה, ליעדים של החברה. חיבור כזה יכול להתבצע רק בסביבה אנושית שבה כולם מרגישים קיימים ושייכים, שבה כולם זוכים ליחס אנושי, יכולים להיות עצמם ומבינים שהם לא חייבים להיות מושלמים".

למה לשנות משהו שעבד במשך כל כך הרבה שנים?
"צריך לומר את זה בקול רם: העולם כפי שאנחנו מכירים אותו כיום פשוט לא עובד. אנחנו חווים משבר גלובלי רב-תחומי. הכל מיטלטל: בריאות, כלכלה, אקלים, חברה ומעמד, גזע, פוליטיקה. מה שאנחנו עושים כנראה לא עובד לרוב האנשים בעולם, חוץ מכמה מיליארדרים.

"זה הזמן להמצאה מחדש של עסקים, תוך התרחקות מהסגידה למספרים. אנחנו צריכים להקים ולנהל עסקים שמציבים את העובדים במרכז וקובעים לעצמם לפחות מטרה נעלה אחת. אם ג'ורג' פלויד נרצח במיניאפוליס, אתה לא יכול להמשיך לפתוח את החנויות שלך שם כרגיל. אם כדור הארץ עולה באש, אתה לא יכול להמשיך לנהל עסק. זה חלק משרשרת הניהול. בעולם החדש, רווח הוא תוצאה חשובה, אבל לא המטרה האולטימטיבית. חשיבותה של האמפתיה רק מתגברת בעולם הקורונה, מה גם שכיום ברוב החברות כ-25% מהעובדים בכלל לא דרכו במשרדים".

דורות של מנהלים למדו שמקסום רווחים הוא שם המשחק. אתה מבלבל אותם.
"בספר אני מקדיש פרק שלם לסיכונים הגלומים בהתמקדות יתר ברווחים. קודם כול, שורת הרווח אפילו לא מתחילה לספר על הביצועים הכלכליים שלך, כי יש הרבה משתנים שבכלל לא מופיעים בה. למשל, מידת ההשפעה שלך על הסביבה או מהי רמת המיומנות של העובדים שלך. שנית, בטווח הקצר תמיד אפשר להגדיל רווחים על ידי קיצוצים מכל הסוגים, אבל זה טירוף בעיניי ועלול להוביל אנשים לפעולות לא אתיות. כך שמעבר לנזק לסביבה ולבריאות, יש כאן גם נזק איום ונורא לנשמה".

איך אתה גורם למנהלים להבין את זה?
"בסדנאות שאנחנו מקיימים בהרווארד למנכ"לים חדשים, אנחנו מבקשים מהם לכתוב את נאום הפרישה שלהם. אשתי, שמאמנת מנכ"לים, לוקחת את זה כמה צעדים הלאה ומבקשת מהם לכתוב את נאום ההספד שלהם. אני לא חושב שיש מנהל שרוצה שיספידו אותו במילים 'הכפלתי את הרווחים'. הנפש שלנו רוצה יותר מזה".

יוברט ג'ולי
אישי: בן 62, מתגורר בניו יורק
מקצועי: מרצה בבית הספר לעסקים בהרווארד, מחבר רב המכר The Heart of Business, שראה אור השנה. בשנים 2012־2019 כיהן כמנכ"ל רשת בסט ביי ובהמשך כיועץ לדירקטוריון שלה. את השכלתו רכש בשתי אוניברסיטאות בפריז - בית הספר הבינלאומי לעסקים HEC והמוסד ללימודים פוליטיים
עוד משהו: הונו העצמי מוערך ב־200 מיליון דולר, נכון ל־2021

עוד כתבות

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

מדד פוטסי הבריטי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

מגמה מעורבת באירופה; מניית יוניליוור מטפסת לאחר הדוחות

ההנג סנג עולה ב-0.2% ● החוזים העתידיים בארה"ב יורדים ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל

אמיר כהנוביץ' / צילום: יח''צ

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בראיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת, הכוללת עשרות חברות ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אך לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה"

אילוסטרציה: shutterstock

עזבה את הדירה לפני תום מועד השכירות. האם המשכיר יכול לפדות את צ'ק הביטחון?

השוכרת טענה כי הדירה אינה ראויה למגורים עקב חוסר בידוד ורטיבות, ולכן היא יכולה לעזוב את הדירה ללא התראה מוקדמת ● המשכיר ניסה לפדות את צ'ק העירבון הפתוח על מלוא שכר הדירה לתקופת החוזה ● מה קבע בית המשפט?

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר, מתוכם 100 מיליון דולר יוקצו לשימור יזמים ועובדים ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הבשורה של צוקרברג שהזכירה למשקיעים תקופות אחרות, ולמה לגוגל נוצרה סיבה לדאגה?

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה