גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הדרמה הבלתי נסבלת שתגרום לכם להתמכר והסדרה של מארוול שתעביר לכם את הסופ"ש: המלצות טלוויזיה

הסדרה הצפויה שתדביק אתכם למסך, המשפחה שבנתה לעצמה טירה ותיעדה הכול, סיפור האונס שכמעט כולם מכחישים ועונה שלישית ל"קופה ראשית" ● מה שכדאי לראות בטלוויזיה עכשיו

הרופא הטוב / צילום: באדיבות נטפליקס / ABC ART streiber
הרופא הטוב / צילום: באדיבות נטפליקס / ABC ART streiber

גם קלישאות מהנות כשעושים אותן כמו שצריך

האקס (Hacks), סלקום, yes ו-HOT

בפן החיובי: "האקס" היא סדרה שכל אחד מעשרת פרקיה נמשך רק כחצי שעה. זה נשמע כמו מחמאה קצת שטחית, אבל בעידן שבו אי אפשר לצלול לסדרה בלי להתחייב להקדיש לה את מיטב שנותיך, זה דווקא לא מעט. בפן השלילי: "האקס" היא סדרה קצת צפויה, לפחות בשלביה הראשונים. קומיקאית מזדקנת נאלצת לחבור לצעירה מדור הטוויטר, והן ישנאו זו את זו, ואז יאהבו, ואז כל מיני ספוילרים אבל לא בדיוק משהו שיפיל אתכם מהכיסא. אז למה בכל זאת כדאי? כי זה עשוי טוב, משעשע לפרקים, נוגע ללב לפרקים אחרים, וגם כולל כמה אמירות מעניינות על קומדיה ועל רוח התקופה.

Hacks / צילום: באדיבות YES

 


פריבילגים, בלתי נסבלים ואי אפשר להוריד מהם את העיניים

הלוטוס הלבן, סלקום, yes ו-HOT

מישהו יסיים את החופשה הזאת בתוך ארון מתים. זאת גם הברקה תסריטאית של יוצר הסדרה מייק וויט, ששומרת אותנו הצופים דרוכים לאורך ששת הפרקים, וגם סוג של נחמה: אחרי הכול, כשסדרה שלמה נבנית כדי להדגים את עוולות ופגמי בני המעמד הלבן והפריבילגי, המשמעות היא שצריך לסבול המון דמויות לא נעימות לצפייה. אבל ככל שהפרקים מתקדמים הדמויות קצת מתעגלות, הבלתי נסבלים מתחילת החופשה הופכים ל, ובכן, בלתי נסבלים קצת פחות; מי שהיו אמורים לתת להם קונטרה מתגלים כאנושיים ולא חפים מפגמים גם הם; וכל העסק הופך למהנה לצפייה. אה, ובסוף מישהו מת. אמרנו כבר?

The White Lotus / צילום: באדיבות YES

הגילטי פלז'ר המושלם: ריאליטי על הנכסים היוקרתיים של מנהטן

"בתים במיליון דולר ניו יורק", ערוץ החיים הטובים

לכאורה, "בתים במיליון דולר" היא סדרת דוקו ריאליטי על תיווך נדל"ן לעשירי ניו יורק. אבל למעשה זו סדרה שניתן ללמוד ממנה המון על ניהול משא ומתן, יצירתיות, שיווק, פסיכולוגיה, תמחור ועיצוב. וגם לא מעט תובנות על החיים.

פרדריק, ריאן וסטיב הם הבסיס האיתן של הסדרה שכבר נמצאת בעונתה התשיעית, ואליהם מצטרפים סוכנים מתחלפים. שלושתם מתמחים בשוק היוקרה, לא ממצמצים מול דירות שמתומחרות ב־5, 8 או 10 מיליון דולר, ויודעים להציג את היתרונות בצורה הכי משכנעת שיש.

הם מתנהלים מול יזמים, מוכרים ורוכשים, ותמיד מתאימים את עצמם לאדם שנמצא מולם. לכל אחד מהם יש נהג, הם מתגוררים בבתים מהממים ומעוצבים להפליא, ולחשבונות האינסטגרם שלהם יש מיליוני עוקבים. ולמרות זאת, גם להם יש נפילות רגשיות, עסקאות שמתבטלות, בעלי בתים שנסוגים או לקוחות שמוציאים להם את הנשמה. אם לא היינו רואים את החלק הזה בחייהם, זה היה סתם קשקוש נובורישי. אבל כשהתמונה יותר מלאה, מדובר בגילטי פלז'ר טלוויזיוני מושלם.

חשופים בצריח: הזוג שמשפץ טירה צרפתית נטושה

"מדירה לטירה", ערוץ החיים הטובים

לפני שנים אחדות ביקרו בני הזוג הבריטיים דיק ואנג'ל סטרוברידג' בטירה נטושה בת כ-150 שנה בלב צרפת, התאהבו בה והחליטו לרכוש אותה. 45 חדרים, מבנים קטנים נוספים, תעלה רחבה וגן בגודל 2,000 מ"ר נשמעים כמו עסקה מפתה. במיוחד שמחיר הטירה היה זול יחסית - כמקובל במדינה. אז איפה הקץ'? בתחזוקה. זו הנקודה שבה הסכומים מתחילים להמריא, ולא כולם מסוגלים לעמוד במשימה.

הייחוד של דיק ואנג'ל, שמתגוררים בטירה עם ילדיהם הצעירים ארתור ודורותי ועם הוריה של אנג'ל, הוא העובדה שהם עושים כמעט הכול לבדם: הורסים, בונים, משפצים, מרימים, דוחפים, שותלים, תופרים, מדביקים כל מה שצריך, ועוד קצת.

במשך שבע עונות תיעדה אותם הטלוויזיה הבריטית, במה שהפך ל"מדירה לטירה" (באנגלית: Escape to the Chateau ) - סדרה מצוינת שמעודדת לקיימות על כל היבטיה. ואם מישהו תהה ממה הם מתפרנסים: מאירועים ומאירוח במשך כל עונת הקיץ. הביקוש גדול כמובן. מי לא היה רוצה להתחתן בטירה?

בימים אלה משודרת עונת "עשה זאת בעצמך", שבה השניים מייעצים ועוזרים לאחרים במלאכת השיפוץ, וזה קצת פחות מעניין, אבל כל העונות הקודמות קיימות ב-vod של ערוצי הלייף סטייל. אל תפספסו אותן.

בתוך מוחו המבריק של הבלש המפורסם

שרלוק, נטפליקס

חקירות משטרה אפופות מסתורין ובלש אחד אולטימטיבי: ה-BBC הביאו בשורה בשנת 2010, עם סדרה מודרנית על הבלש המפורסם המבוססת על ספריו של ארתור קונאן דויל. בליהוק מושלם של בנדיקט קמברבאץ' בתור שרלוק, מציגה רשות השידור הבריטית את הגרסה שלה להולמס העכשווי.

שרלוק / צילום: באדיבות YES

הסדרה מכניסה את הצופים לתוך ראשו המבריק של הולמס, ואנחנו ממש יכולים לראות מה עולה במחשבותיו, כיצד הוא מסיק מסקנות ופוסל תרחישים מסוימים. בדומה להאוס, דמותו של שרלוק היא צינית, מתנשאת ומגלומנית. לצידו, ד"ר ווטסון (מרטין פרימן), רופא צבאי עם פוסט טראומה שמאזן את ידידו השחצן והאטום. תוסיפו לכך נבל מרושע, יריבים במשטרה וקורטוב של מודעות עצמית, ותקבלו את כל המרכיבים הקלאסים שהופכים אותה לסדרת מתח למופת.

לפי דיווחים, ה-BBC הזמינו מיוצרי הסדרה, סטיבן מופאט ומארק גאטיס (שגם משחק את אחיו של שרלוק, מייקרופט), עונה רביעית וחמישית, כך שיש למה לחכות.  

אינטריגות, מחלות ומתמחה על הספקטרום ששובה את הלב

הרופא הטוב, נטפליקס

מעריצי האנטומיה של גריי יכולים להתרפק על סדרת רפואה נוספת, עם טוויסט מעניין. "הרופא הטוב" שמבוססת על סדרה קוריאנית בשם זהה. אחרי הרבה טררם שכלל רכישת זכויות בין כמה גורמים, הגרסה האמריקאית יצאה ב-2017 ברשת ABC, וכיום תוכלו למצוא אותה גם בנטפליקס. העלילה עוקבת אחרת ד"ר שון מרפי, אותו משחק פרדי היימור (הילד החמוד מצ'ארלי בממלכת השוקולד, ארתור והמינימונים ועוד). מתמחה במחלקה כירורגית, שיש לו אוטיזם ותסמונת סוואנט, מה שאומר שהוא בעל כישורים יוצאי דופן.

הרופא הטוב / צילום: באדיבות YES

הרופא הטוב לוקחת את הצופים שלב אחד אחרי האנטומיה של גריי: לא מדובר רק באהבה הפורחת במסדרונות בתי החולים או במחלות חשוכות מרפא, אלא בפוליטיקה הפנימית והארגונית שבתוך הצוות. כבר בפרק הראשון הצופים מקבלים לפנים את האינטריגות שבבית החולים. מעבר לכך, היימור מפגין כישורי משחק מעולים כשהוא מגלם אדם בעל אוטיזם. המעקב אחר התקשורת עם הסובבים אותו והמבחנים היומיים שדמותו נאלצת לעבור - הופכים את הסדרה למרתקת במיוחד.

התשובה לשאלה "למה לא התלוננת"

לא ייאמן, נטפליקס

נערה מתלוננת על אונס, אך המשטרה לא נותנת בה אמון ומאלצת אותה להודות שבדתה את הסיפור. במקביל, שתי בלשות ממדינה אחרת מתאמצות לתפוס אנס סדרתי, מבלי שאלו יהיו מודעות לסיפורה. זהו קו העלילה של "לא ייאמן". סדרה קצרה בת שמונה פרקים שעלתה בנטפליקס לפני כשנתיים ומבוססת על סיפור אמיתי. זוויות הצילום מדהימות, והמשחק משובח - אבל מעל הכול, הסדרה הזו תעביר אתכם טלטלה. צמרמורות בכל הגוף. מדברים רבות על חוסר האמון של המערכת בקורבנות מין, אבל לראות את זה ככה, על המסך - זה הופך את הבטן, ולא משאיר מקום לספק.

Unbelievable / צילום: באדיבות נטפליקס

הסיטקום שהפך לקאלט באפס מאמץ

קופה ראשית, כאן 11

כשצופים בקופה ראשית, קל לשכוח שרשת המרכולים "שפע יששכר" לא באמת קיימת. הסופרמרקט שעומד במרכז הסדרה מציג אמנם דמויות פומפוזיות ומוגזמות, אבל למעשה, מזכיר לכל צופה את הסניף הקרוב לביתו. וזה בדיוק מה שאני אוהב בסדרה הזאת - שהיא לא מנסה לחדש יותר מדי. היא לא מתאמצת להיות מתוחכמת, אלא פשוט מביאה פאנצ'ים נהדרים שגורמים לך לצחוק בקול.

העונה השלישית, בכיכובם של קרן מור, נועה קולר, דב נבון ועוד שחקנים מעולים, משודרת כיום בתאגיד, ועונתה הקודמת אף זכתה בפרס ישראל לטלויזיה 2020 בקטגוריית "קומדיית המצבים הטובה ביותר". אשרור נוסף לכך שקופה ראשית היא כבר מזמן לא סדרה בעלת עונה אחת שצריכה לבחון את מעמדה ולבדוק אם היא חוצה גבולות או בכלל משעממת להחריד. היא כבר תפסה את המקום הראוי לה, גרפה קהל צופים רחב ואף קהילת מעריצים, כולל קאצ'פרייזים (ביטויים שמזוהים עם הדמויות) ומרצ'נדייז.

קופה ראשית / צילום: יח''צ

אקשן, נוסטלגיה, בידור ומציאות מעורערת

וונדה-ויז'ן, דיסני+

קשה לערוך סדרת המלצות צפייה כמו זו בלי להתייחס לעולמות הקומיקס הפופולריים ובמיוחד למארוול, חברה עם יקום קולנועי וטלוויזיוני רחב ושאפתני במיוחד. בתחילת השנה עלתה לשידור בערוץ דיסני+ מיני סדרה לא שגרתית, העוקבת אחר קורותיהם של וונדה מקסימוף (אליזבת אולסן) ואהובה ויז'ן (פול בטאני) מיד לאחר אירועי הסרט האחרון בסדרת "הנוקמים" שיצא לאקרנים ב-2019. בני הזוג שלפני רגע נלחמו על הצלת העולם עם כוחות-על מרשימים בסרט אקשן רווי אפקטים חיים פתאום חיים פשוטים בפרבר שקט באווירה של סיטקום אמריקאי ישן, אך לאט לאט הבלבול של הצופים מחלחל גם אליהם עם ההבנה שמשהו בתפיסת המציאות שלהם לא הגיוני.

מעריצי מארוול האדוקים שיבחו את הסדרה הזו, אך גם עבור מי שלא לגמרי עקב עד עכשיו ולא יזהה כל רפרנס מדובר בסדרה מעניינת ומהנה שמעבירה את הזמן בכיף עם דמויות נהדרות. זו המיני-סדרה הראשונה של מארוול שצפיתי בה, אחרי שקיבלתי אותה כהמלצה ליום צום, וגמעתי את כל תשעת הפרקים במהרה. אם גם לכם זה לא יספיק, ההמשך יגיע במרץ 2022 בקולנוע בסרט הבא בסדרת דוקטור סטריינג'.

עוד כתבות

המיליארדר המנוח צ'ארלי מאנגר / איור: גיל ג'יבלי

התמודדות עם עיוורון ושיחת הפרידה מבאפט: הפרק האחרון והפחות מוכר בחייו של צ'ארלי מאנגר

המיליארדר המנוח צ'ארלי מאנגר, שותפו של וורן באפט בברקשייר האת'ווי, השפיע על דורות רבים של משקיעים ● לפני שנתיים, זמן קצר לפני יום הולדתו ה־100, הוא הלך לעולמו והותיר אחריו שלל סיפורים שנחשפים כעת ● החל מהקשר עם שכנו הצעיר שהוביל לעסק מצליח בתחום הנדל"ן, דרך ההתעניינות בחברות נפט ועד לבקשה האחרונה ממשפחתו

חוזרים הביתה / צילום: Shutterstock

לשכת רה"מ: משלחת יצאה לקהיר במטרה להביא להשבה מיידית של החלל החטוף האחרון

רס"ל רן גואילי הוא החלל החטוף האחרון שנותר ברצועת עזה ● חוסל יאסר אבו שבאב, מנהיג המיליציה העזתית ששיתף פעולה עם ישראל ● אחרי התרעת הפינוי: חיל האוויר החל לתקוף מטרות של חיזבאללה בדרום לבנון ● צה"ל מאשר: חוסלו מג"ד מזרח רפיח, סגנו ומפקד פלוגה בחמאס ● המתווך טוען: חמאס מוכן להתפרק מנשקו ● עדכונים שוטפים

נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, ושר המשפטים יריב לוין / צילום: יונתן זינגל/פלאש 90, נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

נשיא העליון במתקפה חסרת תקדים על לוין: "פוגע בציבור"

נשיא בית המשפט העליון השתתף בכנס בחיפה והזהיר מפני ההתנהלותו של יריב לוין ● "המתקפה על מערכת המשפט נמשכת במלוא עוזה", האשים עמית ● הוא התייחס ל"חרם" מצד שר המשפטים ואמר: "אני הושטתי לו יד, הוא מפרק את מה שנבנה פה בעשרות שנים" ● שר המשפטים השיב: "אני מפרק את מבצר השקר שאתה יושב בו" ● אהרן ברק הזהיר מפני דיקטטורה: "ראש הממשלה ישלוט לבדו במדינה, אנחנו נתינים"

''משתפים הכל וכל היום''. חייל צה''ל בשטח / צילום: AP- Lefteris Pitarakis

לוחות זמנים, תנועות כוחות ותיעודים מהשטח: צה"ל התמכר לוואטסאפ, וזה כל מה שחמאס צריך

בעוד צה"ל אוסף מקצינים כלי רכב סיניים ומגביל שימוש במכשירי אנדרואיד, דווקא וואטסאפ הפכה לזירה העיקרית להעברת מידע רגיש, בלי נהלים או בקרה ● מומחי סייבר ומודיעין מבהירים ש"הסודות הגדולים לא מעניינים את האויב כמו מידע טקטי חי" ● נראה שלא למדנו כלום מהאזהרות החוזרות ונשנות

בנק אוף אמריקה / צילום: Shutterstock, Tero Vesalainen

פחות מה-OECD: בבנק אוף אמריקה צופים לישראל צמיחה של 4.2% בשנת 2026

הבנק האמריקאי מעריך כי התאוששות הכלכלה הישראלית תימשך בשנתיים הקרובות, אך בשיעור נמוך מזה שצפו בארגון המדינות המפותחות ● בנוסף, בבנק צופים המשך שמירה על הסטטוס קוו, אך מציינים כי המתיחות בין ישראל לאיראן עשויה לשוב ולצוף

מאיה ורטהיימר בקמפיין יד2 / צילום: צילום מסך יוטיוב

תקציב הפרסום של יד2 עובר למקאן תל אביב

בשמונה השנים האחרונות טופל תקציב יד2 בראובני-פרידן, והחל מ-2026 הוא יעבור למשרד פרסום חדש ● השבוע נמכרה פלטפורמת היד השנייה לקרן אייפקס העולמית תמורת 3.1 מיליארד שקל

Rapidos. בחנוכה ייפתח הסניף החמישי בהיכל מנורה מבטחים בתל אביב / צילום: אסף לוי

"חווית אוכל לקהל הישראלי": המסעדה המקסיקנית שהופכת לרשת

קבוצת BBB הופכת את מסעדת Rapidos לרשת; הסניף החמישי ייפתח בהיכל מנורה מבטחים ● חברת הגיימינג הישראלית זכתה בפרס הכסף בתחרות נחשקת ● ומי נכח בכנס הדיקרטוריות בהייטק? ● אירועים ומינויים

''לולו - קיבוצטריה''. מפלט לנפש ולבטן / צילום: אסף קרלה

המסעדה הגלילית שמוכיחה שאיטליה יכולה להיות גם בקיבוץ

ב"לולו - קיבוצטריה" שבקיבוץ עמיר יש קסם מצטבר וכובש. מהמיקום, דרך העיצוב החם ועד לאוכל המנחם - זו פשוט מסעדה נהדרת

פרויקט ''תדהר בגיבורים'' בבת ים / הדמיה: 3DVISION

תדהר מתקדמת לכיוון הנפקה: זה הצעד האחרון שנקטה

חברת הנדל"ן תדהר ממשיכה להיערך להנפקה ראשונית בבורסה בת"א ושכרה את שירותיהם של לידר חיתום ודיסקונט חיתום ● שיכון ובינוי עתרה לבג"ץ נגד המדינה ודורשת תיקון חקיקה שיאפשר לה למכור דירות שבנתה להשכרה לטווח ארוך ● ונתי גלבוע ישקיע כ-40 מיליון שקל בגפן מגורים ויהפוך לחלק מגרעין השליטה ● חדשות השבוע בנדל"ן

אבי לוי, יו''ר להב אל.אר / צילום: יח''צ

כשהוא קנה את השליטה בחברת ההחזקות, היא הייתה שווה בקושי 100 מיליון שקל. היום היא שווה מיליארדים

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● כשהוא שולט בחברת הנדל"ן והקמעונאות להב אל.אר, הנסחרת בשווי של כ־2 מיליארד שקל, אבי לוי מביט אחורה ללא זעם על הפרידה מענקית הקניונים מליסרון שניהל: "אני אוהב את ליאורה עופר כמו אחות" ● הוא מספר על תוכניות ההתרחבות עם דלק ישראל ועל הניסיון שלא צלח להשתלטות על שופרסל, ומחמיא לאחים אמיר: "אני מוריד את הכובע בפניהם, לא חושב שהיינו מסוגלים לעשות יותר מזה"

בנייה בחדרה / צילום: Shutterstock

מחירי קרקע נמוכים יחסית: אלה מכרזי רמ"י שנסגרו אתמול

השתתפות ערה יחסית של יזמי נדל"ן נרשמה בשורה של מכרזי רמ"י שנסגרו אתמול, שחלקם מיועדים למחיר מטרה ● המחירים שהושגו במכרזים אלה היו נמוכים ושיקפו ירידות בערכי קרקע, כמו גם בדחייה אפשרית של מימוש הפרויקטים

רמי קאליש

OpenAI רוכשת את נפטון של פיטנגו הישראלית

ענקית הבינה המלאכותית OpenAI רכשה אמש את חברת הבינה המלאכותית הפולנית נפטון, שהמשקיעה הראשונה בה היא פיטנגו, קרן ההון סיכון הישראלית של חמי פרס ורמי קאליש

אלי גליקמן, נשיא ומנכ''ל צים / צילום: איתי רפפורט - חברת החדשות הפרטית

ענקית הספנות הבינלאומית הפג לויד הגישה הצעה לרכישת צים

במסגרת שורת הבעלים בחברה הגרמנית נמנות קטאר החזקות, זרוע של רשות ההשקעות הקטארית, וגם קרן העושר הסעודית ● בוועד העובדים של צים מתנגדים לעסקה בחריפות וקוראים למדינה למנוע את המהלך

עיבוד: טלי בוגדנובסקי

איך תשפיע הורדת הריבית על הקרנות הכספיות? התשובה של צבי סטפק

קרנות הנאמנות הכספיות חוו בארבע השנים האחרונות זינוק אדיר בנכסיהן - כמה מזה קשור לרמת הריבית במשק, והאם כעת האטרקטיביות שלהן תפחת? ● עוד מיתוסים שחשוב לבחון: האם רק דמי הניהול מבחינים בין הקרנות, ומה פוטנציאל הצמיחה על חשבון הפיקדונות בבנקים​

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה מעורבת בוול סטריט; הדיווח שהקפיץ את מניית מטא

S&P 500 ונאסד"ק ננעלו בעליות בציפייה לפגישת הפדרל ריזרב בשבוע הבא ● מטא זינקה לאחר דיווחים על צמצום המשאבים המוקצים ליוזמות המטא-וורס של החברה ● תשואת האג"ח בארה"ב התחזקו ● הביטקוין נסחר ביציבות סביב מחיר של 92.4 אלף דולר ● עלייה במחירי הנפט

אילוסטרציה: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע במשק באוקטובר: 13,620 שקל. ומה קורה בהייטק?

לפי הלמ"ס, מדובר בעלייה של 2.9% לעומת אוקטובר 2024 ● קצב האינפלציה באוקטובר 2025 עמד על 2.5%, כך שגם ריאלית מדובר בעלייה קלה לעומת החודש המקביל בשנה שעברה

פרופ' יצחק פריד / צילום: רמי זרנגר

אחד מחוקרי המוח המובילים בעולם מקים מרכז מחקר חדש בישראל: "בעוד 20 שנה העולם יופתע ממה שעושים היום במעבדה"

פרופ' יצחק פריד גויס על ידי אוניברסיטת רייכמן כדי לעמוד בראש מכון מחקר שיתמקד בממשק שבין המוח האנושי לבינה מלאכותית ● בראיון לגלובס הוא מדבר על רצון חופשי, על הבעיה עם עודף מידע והאפשרות לתת לחולי דמנציה עוד כמה שנות זיכרון ● על המיזם החדש הוא אומר: "אני מקווה שימנע עזיבת מדענים"

הבניין בגבעתיים / צילום: L&D GROUP

תוך 3 חודשים בלבד ולפני קבלת היתר בנייה: שלוש דירות נמכרו בבניין המיועד לפינוי־בינוי בגבעתיים

בניין בשכונת בורוכוב בגבעתיים נבנה בשנות ה־70, והדיירים בו חתמו על הסכם פינוי־בינוי, אך עדיין רחוקים מהיתר ● שתיים מהדירות נקנו ע"י משקיעים, ואחת ע"י משפרי דיור ● נעמה יסקרוביץ, סוכנת נדל"ן מחברת L&D GROUP: "אנשים מחפשים אלטרנטיבה לת"א"

תחנות כוח / צילום: באדיבות החברה

שלוש תחנות כוח קיבלו אישורים לבנייה, למה חלקן עדיין תקועות?

מנהל התכנון הפיק היתר בנייה לתחנת הכוח "קסם", שצפויה לקום ליד גוש דן ● בנוסף ניתן אישור למתן היתר להרחבת "דוראד" באשקלון, אך זו נמצאת בקשיים משפטיים וסכסוך עמוק בין השותפים ● גם השדה הסולארי "דימונה דרום" קיבל אישור למתן היתר, וצפוי להפוך לשדה הסולארי הגדול בישראל

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

למה מניית ארית התרסקה אחרי שהודיעה על הנפקת החברה הבת?

מניית ארית תעשיות צללה בבורסה בכמעט 20% לאחר ההחלטה להנפיק לציבור את החברה הבת רשף ● ארית מציעה להנפיק את רשף בשווי נמוך משמעותית מהשווי של חברת ההחזקות עצמה, בניגוד למקובל בשוק ● אנליסט מסביר: "השוק התאים את התמחור לכזה של חברת החזקות"