גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הדרמה הבלתי נסבלת שתגרום לכם להתמכר והסדרה של מארוול שתעביר לכם את הסופ"ש: המלצות טלוויזיה

הסדרה הצפויה שתדביק אתכם למסך, המשפחה שבנתה לעצמה טירה ותיעדה הכול, סיפור האונס שכמעט כולם מכחישים ועונה שלישית ל"קופה ראשית" ● מה שכדאי לראות בטלוויזיה עכשיו

הרופא הטוב / צילום: באדיבות נטפליקס / ABC ART streiber
הרופא הטוב / צילום: באדיבות נטפליקס / ABC ART streiber

גם קלישאות מהנות כשעושים אותן כמו שצריך

האקס (Hacks), סלקום, yes ו-HOT

בפן החיובי: "האקס" היא סדרה שכל אחד מעשרת פרקיה נמשך רק כחצי שעה. זה נשמע כמו מחמאה קצת שטחית, אבל בעידן שבו אי אפשר לצלול לסדרה בלי להתחייב להקדיש לה את מיטב שנותיך, זה דווקא לא מעט. בפן השלילי: "האקס" היא סדרה קצת צפויה, לפחות בשלביה הראשונים. קומיקאית מזדקנת נאלצת לחבור לצעירה מדור הטוויטר, והן ישנאו זו את זו, ואז יאהבו, ואז כל מיני ספוילרים אבל לא בדיוק משהו שיפיל אתכם מהכיסא. אז למה בכל זאת כדאי? כי זה עשוי טוב, משעשע לפרקים, נוגע ללב לפרקים אחרים, וגם כולל כמה אמירות מעניינות על קומדיה ועל רוח התקופה.

Hacks / צילום: באדיבות YES


פריבילגים, בלתי נסבלים ואי אפשר להוריד מהם את העיניים

הלוטוס הלבן, סלקום, yes ו-HOT

מישהו יסיים את החופשה הזאת בתוך ארון מתים. זאת גם הברקה תסריטאית של יוצר הסדרה מייק וויט, ששומרת אותנו הצופים דרוכים לאורך ששת הפרקים, וגם סוג של נחמה: אחרי הכול, כשסדרה שלמה נבנית כדי להדגים את עוולות ופגמי בני המעמד הלבן והפריבילגי, המשמעות היא שצריך לסבול המון דמויות לא נעימות לצפייה. אבל ככל שהפרקים מתקדמים הדמויות קצת מתעגלות, הבלתי נסבלים מתחילת החופשה הופכים ל, ובכן, בלתי נסבלים קצת פחות; מי שהיו אמורים לתת להם קונטרה מתגלים כאנושיים ולא חפים מפגמים גם הם; וכל העסק הופך למהנה לצפייה. אה, ובסוף מישהו מת. אמרנו כבר?

The White Lotus / צילום: באדיבות YES

הגילטי פלז'ר המושלם: ריאליטי על הנכסים היוקרתיים של מנהטן

"בתים במיליון דולר ניו יורק", ערוץ החיים הטובים

לכאורה, "בתים במיליון דולר" היא סדרת דוקו ריאליטי על תיווך נדל"ן לעשירי ניו יורק. אבל למעשה זו סדרה שניתן ללמוד ממנה המון על ניהול משא ומתן, יצירתיות, שיווק, פסיכולוגיה, תמחור ועיצוב. וגם לא מעט תובנות על החיים.

פרדריק, ריאן וסטיב הם הבסיס האיתן של הסדרה שכבר נמצאת בעונתה התשיעית, ואליהם מצטרפים סוכנים מתחלפים. שלושתם מתמחים בשוק היוקרה, לא ממצמצים מול דירות שמתומחרות ב־5, 8 או 10 מיליון דולר, ויודעים להציג את היתרונות בצורה הכי משכנעת שיש.

הם מתנהלים מול יזמים, מוכרים ורוכשים, ותמיד מתאימים את עצמם לאדם שנמצא מולם. לכל אחד מהם יש נהג, הם מתגוררים בבתים מהממים ומעוצבים להפליא, ולחשבונות האינסטגרם שלהם יש מיליוני עוקבים. ולמרות זאת, גם להם יש נפילות רגשיות, עסקאות שמתבטלות, בעלי בתים שנסוגים או לקוחות שמוציאים להם את הנשמה. אם לא היינו רואים את החלק הזה בחייהם, זה היה סתם קשקוש נובורישי. אבל כשהתמונה יותר מלאה, מדובר בגילטי פלז'ר טלוויזיוני מושלם.

חשופים בצריח: הזוג שמשפץ טירה צרפתית נטושה

"מדירה לטירה", ערוץ החיים הטובים

לפני שנים אחדות ביקרו בני הזוג הבריטיים דיק ואנג'ל סטרוברידג' בטירה נטושה בת כ-150 שנה בלב צרפת, התאהבו בה והחליטו לרכוש אותה. 45 חדרים, מבנים קטנים נוספים, תעלה רחבה וגן בגודל 2,000 מ"ר נשמעים כמו עסקה מפתה. במיוחד שמחיר הטירה היה זול יחסית - כמקובל במדינה. אז איפה הקץ'? בתחזוקה. זו הנקודה שבה הסכומים מתחילים להמריא, ולא כולם מסוגלים לעמוד במשימה.

הייחוד של דיק ואנג'ל, שמתגוררים בטירה עם ילדיהם הצעירים ארתור ודורותי ועם הוריה של אנג'ל, הוא העובדה שהם עושים כמעט הכול לבדם: הורסים, בונים, משפצים, מרימים, דוחפים, שותלים, תופרים, מדביקים כל מה שצריך, ועוד קצת.

במשך שבע עונות תיעדה אותם הטלוויזיה הבריטית, במה שהפך ל"מדירה לטירה" (באנגלית: Escape to the Chateau ) - סדרה מצוינת שמעודדת לקיימות על כל היבטיה. ואם מישהו תהה ממה הם מתפרנסים: מאירועים ומאירוח במשך כל עונת הקיץ. הביקוש גדול כמובן. מי לא היה רוצה להתחתן בטירה?

בימים אלה משודרת עונת "עשה זאת בעצמך", שבה השניים מייעצים ועוזרים לאחרים במלאכת השיפוץ, וזה קצת פחות מעניין, אבל כל העונות הקודמות קיימות ב-vod של ערוצי הלייף סטייל. אל תפספסו אותן.

בתוך מוחו המבריק של הבלש המפורסם

שרלוק, נטפליקס

חקירות משטרה אפופות מסתורין ובלש אחד אולטימטיבי: ה-BBC הביאו בשורה בשנת 2010, עם סדרה מודרנית על הבלש המפורסם המבוססת על ספריו של ארתור קונאן דויל. בליהוק מושלם של בנדיקט קמברבאץ' בתור שרלוק, מציגה רשות השידור הבריטית את הגרסה שלה להולמס העכשווי.

שרלוק / צילום: באדיבות YES

הסדרה מכניסה את הצופים לתוך ראשו המבריק של הולמס, ואנחנו ממש יכולים לראות מה עולה במחשבותיו, כיצד הוא מסיק מסקנות ופוסל תרחישים מסוימים. בדומה להאוס, דמותו של שרלוק היא צינית, מתנשאת ומגלומנית. לצידו, ד"ר ווטסון (מרטין פרימן), רופא צבאי עם פוסט טראומה שמאזן את ידידו השחצן והאטום. תוסיפו לכך נבל מרושע, יריבים במשטרה וקורטוב של מודעות עצמית, ותקבלו את כל המרכיבים הקלאסים שהופכים אותה לסדרת מתח למופת.

לפי דיווחים, ה-BBC הזמינו מיוצרי הסדרה, סטיבן מופאט ומארק גאטיס (שגם משחק את אחיו של שרלוק, מייקרופט), עונה רביעית וחמישית, כך שיש למה לחכות.

אינטריגות, מחלות ומתמחה על הספקטרום ששובה את הלב

הרופא הטוב, נטפליקס

מעריצי האנטומיה של גריי יכולים להתרפק על סדרת רפואה נוספת, עם טוויסט מעניין. "הרופא הטוב" שמבוססת על סדרה קוריאנית בשם זהה. אחרי הרבה טררם שכלל רכישת זכויות בין כמה גורמים, הגרסה האמריקאית יצאה ב-2017 ברשת ABC, וכיום תוכלו למצוא אותה גם בנטפליקס. העלילה עוקבת אחרת ד"ר שון מרפי, אותו משחק פרדי היימור (הילד החמוד מצ'ארלי בממלכת השוקולד, ארתור והמינימונים ועוד). מתמחה במחלקה כירורגית, שיש לו אוטיזם ותסמונת סוואנט, מה שאומר שהוא בעל כישורים יוצאי דופן.

הרופא הטוב / צילום: באדיבות YES

הרופא הטוב לוקחת את הצופים שלב אחד אחרי האנטומיה של גריי: לא מדובר רק באהבה הפורחת במסדרונות בתי החולים או במחלות חשוכות מרפא, אלא בפוליטיקה הפנימית והארגונית שבתוך הצוות. כבר בפרק הראשון הצופים מקבלים לפנים את האינטריגות שבבית החולים. מעבר לכך, היימור מפגין כישורי משחק מעולים כשהוא מגלם אדם בעל אוטיזם. המעקב אחר התקשורת עם הסובבים אותו והמבחנים היומיים שדמותו נאלצת לעבור - הופכים את הסדרה למרתקת במיוחד.

התשובה לשאלה "למה לא התלוננת"

לא ייאמן, נטפליקס

נערה מתלוננת על אונס, אך המשטרה לא נותנת בה אמון ומאלצת אותה להודות שבדתה את הסיפור. במקביל, שתי בלשות ממדינה אחרת מתאמצות לתפוס אנס סדרתי, מבלי שאלו יהיו מודעות לסיפורה. זהו קו העלילה של "לא ייאמן". סדרה קצרה בת שמונה פרקים שעלתה בנטפליקס לפני כשנתיים ומבוססת על סיפור אמיתי. זוויות הצילום מדהימות, והמשחק משובח - אבל מעל הכול, הסדרה הזו תעביר אתכם טלטלה. צמרמורות בכל הגוף. מדברים רבות על חוסר האמון של המערכת בקורבנות מין, אבל לראות את זה ככה, על המסך - זה הופך את הבטן, ולא משאיר מקום לספק.

Unbelievable / צילום: באדיבות נטפליקס

הסיטקום שהפך לקאלט באפס מאמץ

קופה ראשית, כאן 11

כשצופים בקופה ראשית, קל לשכוח שרשת המרכולים "שפע יששכר" לא באמת קיימת. הסופרמרקט שעומד במרכז הסדרה מציג אמנם דמויות פומפוזיות ומוגזמות, אבל למעשה, מזכיר לכל צופה את הסניף הקרוב לביתו. וזה בדיוק מה שאני אוהב בסדרה הזאת - שהיא לא מנסה לחדש יותר מדי. היא לא מתאמצת להיות מתוחכמת, אלא פשוט מביאה פאנצ'ים נהדרים שגורמים לך לצחוק בקול.

העונה השלישית, בכיכובם של קרן מור, נועה קולר, דב נבון ועוד שחקנים מעולים, משודרת כיום בתאגיד, ועונתה הקודמת אף זכתה בפרס ישראל לטלויזיה 2020 בקטגוריית "קומדיית המצבים הטובה ביותר". אשרור נוסף לכך שקופה ראשית היא כבר מזמן לא סדרה בעלת עונה אחת שצריכה לבחון את מעמדה ולבדוק אם היא חוצה גבולות או בכלל משעממת להחריד. היא כבר תפסה את המקום הראוי לה, גרפה קהל צופים רחב ואף קהילת מעריצים, כולל קאצ'פרייזים (ביטויים שמזוהים עם הדמויות) ומרצ'נדייז.

קופה ראשית / צילום: יח''צ

אקשן, נוסטלגיה, בידור ומציאות מעורערת

וונדה-ויז'ן, דיסני+

קשה לערוך סדרת המלצות צפייה כמו זו בלי להתייחס לעולמות הקומיקס הפופולריים ובמיוחד למארוול, חברה עם יקום קולנועי וטלוויזיוני רחב ושאפתני במיוחד. בתחילת השנה עלתה לשידור בערוץ דיסני+ מיני סדרה לא שגרתית, העוקבת אחר קורותיהם של וונדה מקסימוף (אליזבת אולסן) ואהובה ויז'ן (פול בטאני) מיד לאחר אירועי הסרט האחרון בסדרת "הנוקמים" שיצא לאקרנים ב-2019. בני הזוג שלפני רגע נלחמו על הצלת העולם עם כוחות-על מרשימים בסרט אקשן רווי אפקטים חיים פתאום חיים פשוטים בפרבר שקט באווירה של סיטקום אמריקאי ישן, אך לאט לאט הבלבול של הצופים מחלחל גם אליהם עם ההבנה שמשהו בתפיסת המציאות שלהם לא הגיוני.

מעריצי מארוול האדוקים שיבחו את הסדרה הזו, אך גם עבור מי שלא לגמרי עקב עד עכשיו ולא יזהה כל רפרנס מדובר בסדרה מעניינת ומהנה שמעבירה את הזמן בכיף עם דמויות נהדרות. זו המיני-סדרה הראשונה של מארוול שצפיתי בה, אחרי שקיבלתי אותה כהמלצה ליום צום, וגמעתי את כל תשעת הפרקים במהרה. אם גם לכם זה לא יספיק, ההמשך יגיע במרץ 2022 בקולנוע בסרט הבא בסדרת דוקטור סטריינג'.

עוד כתבות

מה יחזיר את הקונים לשוק הנדל''ן / איור: גיל ג'יבלי

בעולם כבר למדו: הפחתות ריבית לא מייצרות ביקוש לדירות - וזו הסיבה

בזמן שאצלנו בנק ישראל רק החל להוריד את הריבית, מאירופה ועד צפון אמריקה הבנקים המרכזיים נמצאים בעיצומה של סדרת הפחתות ● עם זאת, הנתונים מראים כי השפעת המדיניות המוניטרית על מחירי הדיור חלשה יחסית ● למרות ההבדלים בין הכלכלות והאתגרים של ישראל, נשאלת השאלה: האם גם כאן נראה מגמה דומה?

אסדת נפט בטקסס, ארה''ב / צילום: Reuters, Carlos Kosienski

מחירי הנפט בשפל של 4 שנים. אלה הסיבות

עפ"י חן הרצוג, הכלכלן הראשי של BDO, "הירידה במחירי הנפט בעולם מגיעה על רקע הערכות על התקדמות השיחות להפסקת המלחמה באוקראינה והאטה בכלכלת סין" ● מניות הגז והנפט הישראליות רושמות ירידות

משרדי משרד הבריאות בירושלים / צילום: איל יצהר

משרד הבריאות: השפעת השנה מוקדמת וחמורה מהרגיל

תת־זן חדש של שפעת A הפך את עונת השפעת לקשה מהממוצע, עם מקרי תמותה בילדים, מאות מאושפזים והיערכות לעומסים בבתי החולים ● משרד הבריאות ממליץ על עטיית מסיכות ע"י אוכלוסיות בסיכון ובנוכחותן ● וגם: שיעור ההתחסנות בישראל נותר נמוך

ניקש ארורה, מנכ''ל פאלו אלטו / צילום: מולי גולדברג

ברקע החשש מהאקזיט, מנכ"ל פאלו אלטו נפגש עם עובדי סייברארק

על רקע העסקה לרכישת החברה בכ-25 מיליארד דולר, מנכ"ל פאלו אלטו נפגש היום עם עובדי סייברארק ● בשיחה עם כתבים שקיים טרם המפגש, ביקש ארורה להפיג את החששות: "לא תהיה פגיעה באופציות של העובדים"

"מצרפת ועד אוסטרליה, מניו יורק ועד אמסטרדם": יהודים נאלצים להסתתר

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: האנטישמיות זורעת פחד בקהילות היהודיות בעולם, האקרים האיראנים מציעים פרס כספי עבור מידע על ישראל, וקניה קיבלה מישראל מערכת הגנה אווירית של רפאל ● כותרות העיתונים בעולם

יו''ר ועדת הכלכלה ח''כ דוד ביטן ועדת הכלכלה, 10.12.25 / צילום: איל יצהר

דוד ביטן ניהל דיון על מחיר ביטוח הרכב. האם הוא שולט בנתונים?

בוועדת הכלכלה בכנסת התנהל דיון סוער על התייקרות מחירי ביטוח הרכב ● יו"ר הוועדה דוד ביטן שלף נתונים חריגים, אבל האם הם נכונים? ● המשרוקית של גלובס

נשיא ונצואלה ניקולס מדורו ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: AP - ניקולס מדורו

הסלמה משמעותית: טראמפ הגדיר את המשטר בוונצואלה כארגון טרור

בהסלמה משמעותית בין המדינות, נשיא ארה"ב הכריז על משטר מדורו כארגון טרור ● טראמפ גם הודיע כי "ונצואלה מוקפת לחלוטין בצי המלחמה הימי הגדול ביותר שאי-פעם נפרס בדרום אמריקה", והוסיף: "מורה על מצור מוחלט ומלא על כל מכליות הנפט הנכנסות לוונצואלה והיוצאות ממנה" ● טראמפ איים: "ההלם שהם יחוו יהיה חסר תקדים" ● בקראקס הגיבו: "דוחים את האיום הגרוטסקי"

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

עליות בתל אביב; אלביט ונקסט ויז'ן קופצות, מגה אור מזנקת

מדד ת"א 35 עולה בכ-0.7% ● הבורסה המקומית נסחרה אתמול בעליות שערים, בניגוד ליתר בורסות העולם ● וול סטריט ננעלה במגמה מעורבת, לאחר שדוח התעסוקה שפורסם בארה"ב הצביע על תמונת מצב מורכבת בשוק העבודה האמריקאי ● וגם: האנליסט שטוען - זו הסיבה שיש עדיין סיכוי לראלי של סוף שנה בוול סטריט

שוק באנקרה. / צילום: ap, Burhan Ozbilici

בניגוד לכל הכללים: טורקיה הורידה ריבית בפעם הרביעית, למרות אינפלציה של 31%

נגיד הבנק המרכזי בטורקיה, פתיך קרהאן, הודיע לאחרונה על הורדת ריבית בפעם הרביעית בתוך שנה, וכעת היא עומדת על 38% ● זאת, על אף קצב האינפלציה השנתי שנותר גבוה ● בשנים האחרונות, הכלכלה הטורקית מתמודדת עם שורת אתגרים, בהם מחסור באנרגיה

עובדי סייארה / צילום: מנש כהן

בהובלת בלאקסטון: סייארה הישראלית מגייסת לפי שווי של 9 מיליארד דולר

חברת הסייבר הישראלית סייארה משלשת את שוויה בתוך שנה ומגייסת בימים אלה 400 מיליון דולר לפי שווי חברה של 9 מיליארד דולר ● הגיוס נעשה בהובלת קרן ההשקעות בלאקסטון

צילום: איל יצהר

רעיון נועז, כישלון קליני מכריע: חברת הביומד ביומיקס צפויה להיסגר

החברה הישראלית שפיתחה טכנולוגיה לטיפול בזיהומים חיידקיים הפסיקה ניסוי קליני בשל תופעות לוואי, פיטרה מעל מחצית מעובדיה ומתכוונת למכור פטנטים ● היום הגישה ביומיקס בקשה לצו פתיחת הליכי חדלות פירעון מניית החברה האם בניו יורק איבדה כמעט את כל ערכה מאז מיזוג ה-SPAC

ספי זינגר, יו''ר רשות ניירות ערך / צילום: שלומי יוסף

רשות ניירות ערך בוחנת מתן הקלות לסוכני ביטוח בייעוץ השקעות

במסגרת המהלך שמקדם משרד האוצר לאיחוד מוצרי החיסכון תחת פלטפורמה אחת, רק סוכני ביטוח שמחזיקים גם ברישיון ייעוץ השקעות יוכלו לשווק קרנות נאמנות ● לגלובס נודע כי על רקע זה רשות ניירות ערך בוחנת אפשרות ליצור מסלול מקוצר לקבלת הרישיון עבור הסוכנים

גדעון תדמור, יו''ר ומייסד נאוויטס / צילום: דניאל קמינסקי

חגיגת המימושים בת"א: שתי מנהלות בנאוויטס מכרו מניות ב־29 מיליון שקל

אחרי זינוק של כ־870% בחמש השנים האחרונות, יועמ"שית שותפות הנפט וסמנכ"לית הכספים שלה מימשו חלק מהחזקותיהן ● שווי החזקותיו של המייסד והיו"ר גדעון תדמור זינק ל־1.3 מיליארד שקל

ריק וורסטר, מנכ''ל חברת הברוקראז' צ'ארלס שוואב / צילום: Reuters, Kylie Cooper

מנכ"ל חברת ברוקראז' מהגדולות בעולם משרטט את הגבול בין הימור להשקעה

ריק וורסטר, מנכ"ל חברת הברוקראז' צ'ארלס שוואב, רואה את המתחרה רובינהוד צוברת תאוצה וחושש מהנהירה למוצרים עתירי סיכון ● "אני באמת מודאג מהמסר שנשלח למשקיעים צעירים - שצריך להשיג רווחים מהירים"

בנייה חדשה / צילום: Shutterstock

83 אלף דירות מחכות לקונים - וזו הסיבה שהיזמים ממשיכים לבנות

נתוני הלמ"ס מצביעים על כך שמלאי הדירות הלא מכורות בישראל הכפיל עצמו בתוך חמש שנים ועומד על שיא היסטורי ● תל אביב מובילה ברשימה, ואחריה ירושלים ובת ים ● מהן הסיבות שהיזמים לא מפסיקים לבנות, ואיפה ייקח 7 שנים להיפטר מהמלאי?

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ נגד BBC: תובע 10 מיליארד דולר על "השחרת שמו"

נשיא ארה"ב טוען כי ב-BBC ערכו קטעים מנאום שנשא ב-6 בינואר 2021, מה שיצר מצג שווא כאילו הוא קרא לתומכיו לפרוץ לבניין הקפיטול ● טראמפ מנהל תביעות גם נגד "ניו יורק טיימס", "וול סטריט ג'ורנל" ועיתון באיווה - שלושתם הכחישו את הטענות

רכבים בנמל אילת / צילום: איל יצהר

בדיקות כשירות והשלמות לוגיסטיות: נמל אילת נערך לחזרה לפעילות

למרות הפסקת האש, השנה פקדו את נמל אילת שש אוניות בלבד ● כעת בנמל נערכים לחזרה לפעילות מלאה, אחרי תקופה ארוכה של השבתה בעקבות האיום על נתיבי השיט בים האדום

הודעה שנשלחה בקבוצת וואטסאפ של מתחזים / צילום: צילום מסך

הונאת הרשת החדשה: הבטיחו תשואה חלומית, ואז המניה נפלה בכ־90%

מתחזים ברשת שכנעו משקיעים ישראלים להשקיע במניה של קבוצת מסעדות מלזית ● הם התחזו לדמויות מוכרות בשוק, וכך זינקה המניה בכ־150% - אך קרסה לאחר בריחת מארגני ההונאה שמכרו את החזקותיהם ● ברקע, פלטפורמות כמו מטא מתקשות לבלום את התופעה

שידורי ספורט / אילוסטרציה: Shutterstock, daphnusia

המחיר של חבילת הספורט יעלה שוב? הדרישה החדשה של צ'רלטון

צ'רלטון הודיעה לספקיות הטלוויזיה כי חבילת הצפייה במובייל תבוטל בינואר הקרוב, והציבה דרישה חדשה: התייקרות כוללת לכלל הלקוחות או ביטול גורף של האפשרות לצפות דרך הסלולר ● הוט כבר הודיעה ללקוחותיה על עליית מחירים, בעוד יתר הספקיות עדיין בוחנות את צעדיהם מול ספורט1

צחי נחמיאס / צילום: ורד פיצ'רסקי

מגה אור די סי של צחי נחמיאס במגעים להקמת מעבדות אנבידיה במעל למיליארד דולר

כפי שנחשף בעבר בגלובס, אנבידיה בונה חוות שרתים שנייה לשימוש פנימי בפארק התעשייה מבוא כרמל ● כעת נודע כי חברת מגה אור די. סי של צחי נחמיאס היא בין הנושאים ונותנים לבניית המבנה שבו תשוכן החווה, כאשר אנבידיה תהיה אחראית על ציודו והפעלתו של המרכז