גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

היונים יורדות מהעץ: תקציב ביטוח ישיר עובר למקאן

לגלובס נודע כי תקציב הפרסום של ביטוח ישיר עוזב את משרד הפרסום באומן בר ריבנאי, ועובר למשרד הפרסום מקאן ת"א ● קניון עופר רמת אביב משיק חנות פופ-אפ יד שנייה, שכל הכנסותיה ייתרמו לעמותות הפועלות למען נערות בסיכון ● אירועים ומינויים 

קמפיין היונים של ביטוח ישיר / צילום: יח"צ רן דנינו
קמפיין היונים של ביטוח ישיר / צילום: יח"צ רן דנינו

עשור של עבודה משותפת מגיע לקיצו: לגלובס נודע כי תקציב הפרסום של ביטוח ישיר עוזב את משרד הפרסום באומן בר ריבנאי, ועובר למשרד הפרסום מקאן ת"א. עוד נודע כי העברת התקציב מתרחשת לאחר מכרז שבו התמודדו שני משרדים: מקאן ת"א וגיתם BBDO.

המכרז יצא לדרך לאחר שבביטוח ישיר החליטו להחליף את השפה הפרסומית, ולוותר על "היונים" - אותו צמד ציפורים מדובב, שהפך עם השנים אייקון המזוהה עם החברה. לאורך כל השנים, בכל פעם שביטוח ישיר החליפו שפה הם ניהלו מכרז על השפה החדשה, והזמינו את המשרד המכהן להתמודד על התקציב. כך קרה גם הפעם, אלא שבבאומן בר ריבנאי החליטו שלא להשתתף - ההיסטוריה בענף הפרסום מוכיחה כי ברוב המקרים בתקציב כזה יזכה משרד אחר.

האופציות שהיו פתוחות בפני ביטוח ישיר לקיום מכרז לא היו רבות, שכן רוב משרדי הפרסום הגדולים כבר מטפלים בתקציבי ביטוח - שהפכו בשנים האחרונות לתקציבים עתירי השקעה. אדלר חומסקי מטפל בתקציב כלל, ראובני פרידן ב-AIG, יהושע TBWA בתקציב מנורה, ברוקנר יער לוי מטפל בתקציב כלל, No No No No No yes מטפל בתקציב הפניקס, וגליקמן שמיר סמסונוב מטפל במותג תשע, שכמו ביטוח ישיר משתייך לקבוצת איי.די.איי.

נדגיש כי תקציב כמו ביטוח ישיר דורש משאבים ניהול רבים מצד משרד הפרסום ויכולות דיגיטליות מתקדמות, ולכן פנייה למשרד קטן לא הייתה סבירה - מה שהותיר בעיקר את מקאן וגיתם. המכרז ארך מספר שבועות, וכלל שני סבבים שבסופם כאמור זכה מקאן.

נזכיר כי רק לפני חודשים ספורים עשתה איי.די.איי שינוי משמעותי גם בשפה הפרסומית של המותג 9 מיליון, שקיבל שם חדש (תשע) ופרזנטור חדש (אודי כגן שהחליף את שני כהן). גם הנוכחות במדיה של החברה ירידה משמעותית, והקו החדש לא זוכה לאותה אינטנסיביות שקיבלו הקמפיינים בכיכובה של כהן. עתה כאמור צפוי שינוי גם בקו הפרסומי של ביטוח ישיר, והיונים הוותיקות ירדו לאחר כמעט עשור מהעץ.

מביטוח ישיר נמסר בתגובה: "אחרי שנים של עבודה משותפת ומוצלחת עם באומן בר ריבנאי הוחלט לצאת למהלך של ריענון השפה הפרסומית בהשתתפות מספר חברות. ביטוח ישיר מוקירה ומעריכה את באומן בר ריבנאי ואת התרומה ושיתוף הפעולה לאורך השנים. חברת הפרסום מקאן נבחרה ללוות אותנו כשותפים בהמשך הדרך".

אזור התעשייה 1

המדבקה שתתריע מראש על התקפי אלרגיה מסכני חיים

הסטארט-אפ EpiPatch, שפיתח מדבקת גוף חכמה להתרעה מפני התקף אלרגיה מסכן חיים הוא הזוכה בתחרות BIOMIX 2021 של טבע. שלב הגמר של התחרות התקיים השבוע בהשתתפות חמש מתמודדות - כולן דוקטורנטיות בתחומי מדעי החיים ורפואה. הרעיונות והיוזמות שלהן בתחום הביוטק והביו-רפואה נבחרו על ידי צוות שופטים, והן גברו בדרך על 28 חוקרים וחוקרות אחרים.

המיזם הזוכה שייך לרון קליינר, דוקטורנטית בתחום האימונותרפיה בבית הספר לרפואה באוניברסיטת תל אביב. מדבקת הגוף היא גלאי משולב אפליקציה המתריעה מראש על שוק אנפילקטי, במקרה של אלרגיות מסכנות חיים. ההתרעה תגיע לכוחות סיוע והצלה או למבוגר (במקרה של ילדים) באזור, שיוכל לסייע במהירות.

הפיתוחים הנוספים שהגיעו לגמר הם תחבושת אנטי-בקטריאלית חדשנית שתמנע זיהומי כוויות; הנדסת חיידקים שיפחיתו את הורמון הלחץ קורטיזול; הדפסת תלת ממד של חומרים ביולוגיים כך שתהליך העבודה במעבדות ובבתי חולים יתייעל; ומתן תרופות מותאם אישית על פי השעון הביולוגי של כל אדם.

לדברי קאר שולץ, נשיא ומנכ"ל טבע, "התחרות משקפת את היוזמות והרעיונות המקוריים של החוקרים והחוקרות המבריקים הפועלים בישראל לפיתוח פתרונות רפואיים פורצי דרך. אני מאמין גדול במדע ובמדענים הישראלים".

פרופ' ישע סיון, מחברת Digital Rosh שליוותה את החוקרים בכל הנוגע לחדשנות עסקית, הוסיף כי "השנה, גם בעקבות הקורונה, אנו עדים לגל של יזמויות חדשניות המצמצמות משמעותית את הזמן מרעיון ליוניקורן. נראה כי גם עולם הביוטק עומד בפני קפיצות מדרגה".

אזור התעשייה 2

מנגישים מובייל

חברת התוכנה אווינסד (Evinced) הפועלת להנגשת המרחב הווירטואלי לבעלי מוגבלויות, מציעה לראשונה סל פתרונות מלא שמאפשר למפתחים להטמיע נגישות בתהליך הפיתוח של אפליקציות מובייל.

יותר ממיליארד איש ברחבי העולם סובלים ממוגבלויות שונות, וענקיות טכנולוגיה בתחום המובייל כמו אפל וגוגל ביצעו השקעות משמעותיות על מנת לתת להם מענה. עם זאת, עד כה לא הוצע סט שלם ומלא של כלים לבדיקת נגישות לסביבות האייפון והאנדרואיד גם יחד.

"תעשיית המובייל צריכה להוביל את פתיחתו של עידן חדש שבו הכלה והנגשה יהיו בראש סדר העדיפויות", אומר גל מואב, מייסד משותף וסמנכ"ל המוצרים באווינסנד. "בעשותנו זאת ניתן יהיה לבנות עולם מקושר יותר, מכיל יותר, שגלומות בו גם תועלות עצומות לארגונים עצמם".

חברת Evincedנוסדה ב-2018 על ידי מואב ונאבין ת'דאני, שהכירו במהלך עבודתם המשותפת בסטארט-אפ ראבלו (Ravello Systems), שנמכר ב-2016 לאורקל. החברה גייסה עד היום 19.5 מיליון דולר, ומשרדיה ממוקמים בפאלו אלטו ובתל אביב. היא מעסיקה כ-25 עובדים, והתכנון הוא להכפיל את מספרם עד סוף 2022.

להמציא עם גיקון

האם אפשר לקדם יצירתיות וחדשנות ולפרוץ גבולות דווקא דרך רעיונות לא שימושיים? ב"גיקון", המחנה השנתי של קהילת המייקרים בישראל, חושבים שכן. השנה יתקיים המחנה בתאריכים 30.9 עד ה-2.10 במרכז הימי קיסריה, ובין היזמים שייקחו בו חלק נמנים רועי מן ממאנדיי, צביקה נטר מאינוביד, נמרוד להבי מסימפלקס, ליעד אגמון מדיינמיק יילד, ישי גרין וד"ר קירה רדינסקי.

המחנה, שנערך ברציפות מאז 2005, מפגיש בין מייקרים (מהנדסים, מעצבים וממציאים יצירתיים), מדענים, מעצבים, רופאים, שפים ואמנים מישראל ומחו"ל. כל אלה מתקבצים למשך 52 שעות, שבמהלכן הם בונים פרויקטים לא שימושיים, תוך התמודדות עם אתגרים טכנולוגיים מורכבים. נותני החסות השנה כוללים חברות עולמיות ובהן סולוטו, סמסונג נקסט, אמדוקס, מאנדיי ולול ונצ'רס.

חדשות טובות

קניון עופר רמת אביב משיק חנות פופ-אפ יד שנייה, שכל הכנסותיה ייתרמו לעמותות הפועלות למען נערות בסיכון, ובהן "בית רות" בעפולה, "כפר זוהרות" במגדל העמק ועמותת "אותות". החנות תפעל בתאריכים 3-8 באוקטובר תחת השם "Fashion with Love".

לרגל חג הסוכות ייצאו עובדי חברת ריסקיפייד, העוסקת במתן פתרונות תשלומים ומניעת הונאות אשראי במסחר אלקטרוני, לחלק חבילות לקשישים בודדים ולבלות עמם זמן איכות. המהלך יתבצע בשיתוף עמותת דור לדור.

מצנח הזהב

חברת הטכנולוגיה וריפון ישראל מבצעת 4 מינויים נשיים: ענבל דיין מונתה לסמנכ"לית השיווק, אורנית ברנדס מונתה לסמנכ"לית משאבי אנוש, עו"ד סיגל ברננקה מונתה ליועצת המשפטית ואירית אבני מונתה לסמנכ"לית Delivery.

עו"ד איתן שור, 42, ימונה לסמנכ"ל בכיר בקבוצת הנדל"ן More. מתן קוטאי, 33, ימונה לסמנכ"ל המשאבים בקבוצה.

רוזה קובלנס, 44, מונתה לסמנכ"לית לקיימות בחברת סטרטסיס, המציעה מדפסות תלת ממד חכמות ומחוברות, חומרים פולימריים ומערכות תוכנה חכמות לתעשיות החלל, הרכב, מוצרי הצריכה והבריאות.

מירב פלד, 46, מונתה לסמנכ"לית ייצור ודיזיין במשרד הפרסום גיתם BBDO.

סיוון קיסר, 35, מונתה לסמנכ"לית 'הבצפר' של חברות הפרסום והדיגיטל.

עוד כתבות

הנאום הפך לתצוגת תכלית. מנכ''ל אנבידיה הואנג בכנס CES השבוע / צילום: Reuters, Kyodo

האיומים מגיעים מכל עבר, והשליטה של אנבידיה בשרשרת הערך מתחילה להיסדק

למרות דומיננטיות של 90% מהשוק ושווי דמיוני, אימפריית השבבים של ג'נסן הואנג ניצבת מול גל מתחרים חדשים - משבבי הסקה יעילים ועד פתרונות שרתים חסכוניים באנרגיה ● חברות ענן, ענקיות טכנולוגיה וסטארט־אפים ישראליים מנסים לנצל את נקודות החולשה שלה כדי לערער את הבלעדיות של מי שהפכה לשם נרדף למהפכת הבינה המלאכותית ● החזיתות של אנבידיה, פרויקט מיוחד

תחנת הכוח ''אורות רבין'' בחדרה / צילום: Associated Press, Ariel Schalit

באיחור של שנים: תחנת הכוח האחרונה של חברת החשמל נכנסה לשימוש מסחרי

החל מה-9.1 תחנת הכוח החדשה של חברת החשמל נכנסה להפעלה מסחרית ● למרות שזו מתוכננת להיות התחנה האחרונה, בחברת החשמל מבקשים להקים תחנות נוספות

הילה ויסברג בשיחה עם פרופ' טובה רוזנבלום / צילום: שרון רוזנבלום

החוקרת שמצהירה: זה הדבר הכי מסוכן שאנחנו עושים על ההגה

שיחה עם פרופ' טובה רוזנבלום, ראש המכון לחקר הגורם האנושי בתאונות דרכים באוניברסיטת בר־אילן ● על הסיבות שהידרדרנו לתחתית הרשימה בעולם והדבר הכי מסוכן שאנחנו עושים על ההגה

על המחאות באיראן / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

חמינאי מתכנן לברוח לרוסיה? המומחים מסבירים: כך נדע שהוא באמת בסכנה

המחאות באיראן לא פוסקות, ואפילו דווח כי המנהיג העליון מכין תוכנית בריחה ● האם ההפגנות הנוכחיות יפילו את המשטר, או שהן יסתיימו כמו קודמותיהן? ● המומחים מסבירים: אלה הפרמטרים שיקבעו את מידת ההצלחה של המחאות ● המשרוקית של גלובס

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

מנכ"ל ענקית הנפט אקסון לטראמפ: "ונצואלה לא ראויה להשקעה"

בפגישה בבית הלבן עם מנכ״לי ענקיות האנרגיה האמריקאיות ביקש טראמפ להזרים כ-100 מיליארד דולר לתעשיית הנפט של ונצואלה ● אולם הבכירים הגיבו בספקנות: למרות רזרבות הנפט העצומות, בעיני התעשייה ונצואלה עדיין מחייבת שינויי עומק לפני שיוזרמו אליה מיליארדים ● מנכ״ל אקסון אמר: "חזרה נוספת לונצואלה מחייבת שינויים משמעותיים"

בודקים את המיתוס. ילידי אמריקה / צילום: איור: ספריית הקונגרס, ויקיפדיה

אמריקה הייתה שלווה עד בוא האדם הלבן? המציאות הייתה יותר מורכבת

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והשבוע: לפי הוליווד, העולם החדש הושחת ע"י אירופה, אלא שגם לפניה לא הכל התנהל בהרמוניה

המודל המוזל של טסלה 3 / צילום: טסלה

הוזלה של 30 אלף שקל: טסלה מתחילה לשווק בישראל גרסת בסיס חדשה של טסלה 3 בכ-194 אלף שקל

רמת האבזור נמוכה יותר, אך המכונית עדיין מצוידת בגג זכוכית ● בענף מעריכים כי טסלה תנסה לבצע עם הדגם החדש מהלך אסטרטגי בציי הרכב והליסינג בישראל ● עפ"י הערכות, בקרוב גם תתחיל החברה לשווק את גרסת הבסיס המוזלת של טסלה Y

עדות משפט נתניהו, בית משפט מחוזי תל אביב, 19.2 / צילום: תמר מצפי

המשטרה עיכבה לחקירה את צחי ברוורמן - וערכה חיפוש בביתו

ראש הסגל של נתניהו, ומי שמיועד להיות שגריר ישראל הבא בלונדון, נדרש להגיע הבוקר ללהב 433 • פלדשטיין, עד מפתח, זומן גם הוא • החשד נגד ברוורמן: שיבוש חקירה

שוק השכירות בתל אביב / צילום: Shutterstock

"השוכרים לא קופצים על כל נכס": מה קרה לשוק השכירות בת"א?

אחרי שנים שבהן מחירי השכירות בתל אביב לא עצרו לרגע, ועל כל דירה שיצאה לשוק היה תור, נראה כי הביקוש לדירות בשכירות בעיר מתמתן ● המחירים עדיין רושמים עליות, אך לא בכל אזור ולא בכל תנאי

מצב השווקים / צילום: Shutterstock

המניות החביבות על האנליסטים לשנה החדשה - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

אפקט העליות בשוק המניות: הצעירים לא חוששים כמעט מהפסדים ● בנקי השקעות מובילים בארה"ב מזהים הזדמנויות ל-2026 ● 10 המניות שסומנו כהכי גרועות בת"א והפתיעו את המשקיעים ● ההמלצה המדהימה של בנק אוף אמריקה למניות הבנקים הישראליים ● וגם: למה האנליסט האופטימי מוטרד?

''יאפא''. התנגשות / צילום: רם שוויקי, באדיבות כאן 11, מובי פלוס הפקות

עוד אירוע ירי ביפו: "יאפא" של כאן 11 מציפה את המתיחות שקיימת בעיר

הדרמה החדשה שעלתה לתאגיד מציעה הצצה לחיים המשותפים ביפו דרך מערכת יחסים בין ערבי ליהודיה ● היחסים המורכבים נבחנים לאור המתיחות הכללית שקיימת בעיר

איתמר אבירן על רקע היקב שלו. ''אני משקיע אין סוף מאמץ בכרם כדי להביא את הפרי הכי טוב שאני יכול'' / צילום: טל להב

הקסם של יקב צור: בתל גזר יש יינן שהוא גם כורם, ואי אפשר לפספס את איכות העשייה שלו

בימים אלה מושלמת הקמתו של יקב חדש המשמר מסורת חקלאית בת מאות שנים ● זוהי הגשמת חלום עבור איתמר אבירן, שמלווה את התהליך לאורך כל שלבי הייצור: "חשוב לי לשמור על המובחנות ועל חותם המקום"

אולם קולנוע. טעמי הקהל משתנים / צילום: Shutterstock

על המודל החדש של הקולנוע: בין מועדון ג'אז לפארק שעשועים

כמו מועדוני הג׳אז של פעם, גם אולמות הקולנוע מאבדים את מעמדם כמרכז של תרבות המיינסטרים ● כעת, הקולנוע יצטרך לעבוד קשה ולהצדיק כל ביקור של הקהל

בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בגליל ים? / צילום: שני גנץ - אנגלו סכסון הרצליה

ירידה של רבע מיליון שקל ב־3 חודשים: בכמה נמכרה דירה בגליל ים?

בשכונת גליל ים בהרצליה נמכרה דירת 4 חדרים בקומה רביעית, תמורת 3.75 מיליון שקל ● המוכר קנה את הדירה במסגרת תוכנית מחיר למשתכן והשכיר אותה תמורת 9,500 שקל לחודש ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון

טאבלט S11 של סמסונג, ואייפד air. מחיר ממוצע הוא 1,000-2,000 שקל, היקרים עולים כ־4,000 שקל / צילום: יח''צ

מה צריך לדעת לפני שקונים טאבלט חדש?

בין אם בשביל עבודה, לימודים או שימוש ביתי לילדים, לא מעט צרכנים שומרים נאמנות לטאבלטים ● הדברים שאליהם כדאי לשים לב ברכישה תלויים בסוג השימוש, וכוללים בין היתר את גודל המסך, הרזולוציה, מערכת ההפעלה והסוללה

''חץ מוילן''. קיבל הכרה ציבורית / צילום: Shutterstock

הגאון שבאמצעות המצאה אחת פשוטה חסך לנו מבוכה בתחנת הדלק

ביום גשום בדטרויט מהנדס של פורד עשה טעות, נספג כולו במים - ואז עלה במוחו רעיון ● נדרשו עשרות שנים עד שקיבל קרדיט על החץ שהפך למושא קנאתה של תעשיית הרכב

ארוחת בוקר בחאן בארותיים / צילום: באדיבות חאן בארותיים

היקב בקצה המדבר שמייצר 420 אלף בקבוקים בשנה וזכה במדליות

אגם נסתר שמפציע רק בחורף, שקשוקה בטאבון, טקס תה בדואי סביב מדורה, יין ששמו נודע למרחקים וחאן שבו תוכלו לישון תחת שמים זרועי כוכבים ● ביקור בפתחת ניצנה

כורדים סורים מפגינים נגד המשטר בחסכה, השבוע / צילום: Reuters, Orhan Qereman

המחאות באיראן עלולות לפגוע באינטרסים הישראליים בסוריה

בעוד שהקשב הבינלאומי מופנה לאיראן ולוונצואלה, טורקיה שולחת כוחות צבאיים לשטח מדינת החסות סוריה - והמיעוט הכורדי מבין שזהו חלון הזדמנויות מסוכן ● המונים התקבצו היום בשערי בסיס אמריקאי בחיפוש אחר הגנה מפני ארדואן, אך וושינגטון שומרת בינתיים על שתיקה

עובדי חברת החשמל / צילום: יוסי וייס, חברת החשמל

בשל עצים שנעקרים מהרוח: הפסקות חשמל נרשמות ברחבי הארץ

רוחות חזקות ברחבי הארץ - חלקן הגיעו גם למהירות של 100 קמ"ש - הובילו לנפילות עצים שפוגעים בקווי חשמל ויוצרים הפסקות חשמל מקומיות בכל רחבי הארץ ● עובדי חברת החשמל עובדים על מנת להחזיר את החיבורים ● בחלק מהתקלות, צפי חזרת החשמל עומד על שעות הערב

מערכות תותח SIGMA של אלביט מערכות / צילום: אלביט מערכות

טראמפ לוחץ על תוצרת אמריקאית - וכך הגיבו לדרישה באלביט

חברת הבת של אלביט בארה"ב השלימה לאחרונה את יצירת הדגם הראשון של מערכת התומ"ת שלה במתקן בדרום קרולינה ● הקונגלומרט הביטחוני האמירותי מתעניין ברכישת 30% מהחברה האוקראינית פייר פוינט תמורת 760 מיליון דולר ● קזחסטן מתכוונת לפתח טנק שיתבסס על הנגמ"ש טולפאר מתוצרת טורקיה ● והודו מרחיבה את יכולות ייצור הטילים והרקטות שלה ● השבוע בתעשיות הביטחוניות