גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

היונים יורדות מהעץ: תקציב ביטוח ישיר עובר למקאן

לגלובס נודע כי תקציב הפרסום של ביטוח ישיר עוזב את משרד הפרסום באומן בר ריבנאי, ועובר למשרד הפרסום מקאן ת"א ● קניון עופר רמת אביב משיק חנות פופ-אפ יד שנייה, שכל הכנסותיה ייתרמו לעמותות הפועלות למען נערות בסיכון ● אירועים ומינויים 

קמפיין היונים של ביטוח ישיר / צילום: יח"צ רן דנינו
קמפיין היונים של ביטוח ישיר / צילום: יח"צ רן דנינו

עשור של עבודה משותפת מגיע לקיצו: לגלובס נודע כי תקציב הפרסום של ביטוח ישיר עוזב את משרד הפרסום באומן בר ריבנאי, ועובר למשרד הפרסום מקאן ת"א. עוד נודע כי העברת התקציב מתרחשת לאחר מכרז שבו התמודדו שני משרדים: מקאן ת"א וגיתם BBDO.

המכרז יצא לדרך לאחר שבביטוח ישיר החליטו להחליף את השפה הפרסומית, ולוותר על "היונים" - אותו צמד ציפורים מדובב, שהפך עם השנים אייקון המזוהה עם החברה. לאורך כל השנים, בכל פעם שביטוח ישיר החליפו שפה הם ניהלו מכרז על השפה החדשה, והזמינו את המשרד המכהן להתמודד על התקציב. כך קרה גם הפעם, אלא שבבאומן בר ריבנאי החליטו שלא להשתתף - ההיסטוריה בענף הפרסום מוכיחה כי ברוב המקרים בתקציב כזה יזכה משרד אחר.

האופציות שהיו פתוחות בפני ביטוח ישיר לקיום מכרז לא היו רבות, שכן רוב משרדי הפרסום הגדולים כבר מטפלים בתקציבי ביטוח - שהפכו בשנים האחרונות לתקציבים עתירי השקעה. אדלר חומסקי מטפל בתקציב כלל, ראובני פרידן ב-AIG, יהושע TBWA בתקציב מנורה, ברוקנר יער לוי מטפל בתקציב כלל, No No No No No yes מטפל בתקציב הפניקס, וגליקמן שמיר סמסונוב מטפל במותג תשע, שכמו ביטוח ישיר משתייך לקבוצת איי.די.איי.

נדגיש כי תקציב כמו ביטוח ישיר דורש משאבים ניהול רבים מצד משרד הפרסום ויכולות דיגיטליות מתקדמות, ולכן פנייה למשרד קטן לא הייתה סבירה - מה שהותיר בעיקר את מקאן וגיתם. המכרז ארך מספר שבועות, וכלל שני סבבים שבסופם כאמור זכה מקאן.

נזכיר כי רק לפני חודשים ספורים עשתה איי.די.איי שינוי משמעותי גם בשפה הפרסומית של המותג 9 מיליון, שקיבל שם חדש (תשע) ופרזנטור חדש (אודי כגן שהחליף את שני כהן). גם הנוכחות במדיה של החברה ירידה משמעותית, והקו החדש לא זוכה לאותה אינטנסיביות שקיבלו הקמפיינים בכיכובה של כהן. עתה כאמור צפוי שינוי גם בקו הפרסומי של ביטוח ישיר, והיונים הוותיקות ירדו לאחר כמעט עשור מהעץ.

מביטוח ישיר נמסר בתגובה: "אחרי שנים של עבודה משותפת ומוצלחת עם באומן בר ריבנאי הוחלט לצאת למהלך של ריענון השפה הפרסומית בהשתתפות מספר חברות. ביטוח ישיר מוקירה ומעריכה את באומן בר ריבנאי ואת התרומה ושיתוף הפעולה לאורך השנים. חברת הפרסום מקאן נבחרה ללוות אותנו כשותפים בהמשך הדרך".

אזור התעשייה 1

המדבקה שתתריע מראש על התקפי אלרגיה מסכני חיים

הסטארט-אפ EpiPatch, שפיתח מדבקת גוף חכמה להתרעה מפני התקף אלרגיה מסכן חיים הוא הזוכה בתחרות BIOMIX 2021 של טבע. שלב הגמר של התחרות התקיים השבוע בהשתתפות חמש מתמודדות - כולן דוקטורנטיות בתחומי מדעי החיים ורפואה. הרעיונות והיוזמות שלהן בתחום הביוטק והביו-רפואה נבחרו על ידי צוות שופטים, והן גברו בדרך על 28 חוקרים וחוקרות אחרים.

המיזם הזוכה שייך לרון קליינר, דוקטורנטית בתחום האימונותרפיה בבית הספר לרפואה באוניברסיטת תל אביב. מדבקת הגוף היא גלאי משולב אפליקציה המתריעה מראש על שוק אנפילקטי, במקרה של אלרגיות מסכנות חיים. ההתרעה תגיע לכוחות סיוע והצלה או למבוגר (במקרה של ילדים) באזור, שיוכל לסייע במהירות.

הפיתוחים הנוספים שהגיעו לגמר הם תחבושת אנטי-בקטריאלית חדשנית שתמנע זיהומי כוויות; הנדסת חיידקים שיפחיתו את הורמון הלחץ קורטיזול; הדפסת תלת ממד של חומרים ביולוגיים כך שתהליך העבודה במעבדות ובבתי חולים יתייעל; ומתן תרופות מותאם אישית על פי השעון הביולוגי של כל אדם.

לדברי קאר שולץ, נשיא ומנכ"ל טבע, "התחרות משקפת את היוזמות והרעיונות המקוריים של החוקרים והחוקרות המבריקים הפועלים בישראל לפיתוח פתרונות רפואיים פורצי דרך. אני מאמין גדול במדע ובמדענים הישראלים".

פרופ' ישע סיון, מחברת Digital Rosh שליוותה את החוקרים בכל הנוגע לחדשנות עסקית, הוסיף כי "השנה, גם בעקבות הקורונה, אנו עדים לגל של יזמויות חדשניות המצמצמות משמעותית את הזמן מרעיון ליוניקורן. נראה כי גם עולם הביוטק עומד בפני קפיצות מדרגה".

אזור התעשייה 2

מנגישים מובייל

חברת התוכנה אווינסד (Evinced) הפועלת להנגשת המרחב הווירטואלי לבעלי מוגבלויות, מציעה לראשונה סל פתרונות מלא שמאפשר למפתחים להטמיע נגישות בתהליך הפיתוח של אפליקציות מובייל.

יותר ממיליארד איש ברחבי העולם סובלים ממוגבלויות שונות, וענקיות טכנולוגיה בתחום המובייל כמו אפל וגוגל ביצעו השקעות משמעותיות על מנת לתת להם מענה. עם זאת, עד כה לא הוצע סט שלם ומלא של כלים לבדיקת נגישות לסביבות האייפון והאנדרואיד גם יחד.

"תעשיית המובייל צריכה להוביל את פתיחתו של עידן חדש שבו הכלה והנגשה יהיו בראש סדר העדיפויות", אומר גל מואב, מייסד משותף וסמנכ"ל המוצרים באווינסנד. "בעשותנו זאת ניתן יהיה לבנות עולם מקושר יותר, מכיל יותר, שגלומות בו גם תועלות עצומות לארגונים עצמם".

חברת Evincedנוסדה ב-2018 על ידי מואב ונאבין ת'דאני, שהכירו במהלך עבודתם המשותפת בסטארט-אפ ראבלו (Ravello Systems), שנמכר ב-2016 לאורקל. החברה גייסה עד היום 19.5 מיליון דולר, ומשרדיה ממוקמים בפאלו אלטו ובתל אביב. היא מעסיקה כ-25 עובדים, והתכנון הוא להכפיל את מספרם עד סוף 2022.

להמציא עם גיקון

האם אפשר לקדם יצירתיות וחדשנות ולפרוץ גבולות דווקא דרך רעיונות לא שימושיים? ב"גיקון", המחנה השנתי של קהילת המייקרים בישראל, חושבים שכן. השנה יתקיים המחנה בתאריכים 30.9 עד ה-2.10 במרכז הימי קיסריה, ובין היזמים שייקחו בו חלק נמנים רועי מן ממאנדיי, צביקה נטר מאינוביד, נמרוד להבי מסימפלקס, ליעד אגמון מדיינמיק יילד, ישי גרין וד"ר קירה רדינסקי.

המחנה, שנערך ברציפות מאז 2005, מפגיש בין מייקרים (מהנדסים, מעצבים וממציאים יצירתיים), מדענים, מעצבים, רופאים, שפים ואמנים מישראל ומחו"ל. כל אלה מתקבצים למשך 52 שעות, שבמהלכן הם בונים פרויקטים לא שימושיים, תוך התמודדות עם אתגרים טכנולוגיים מורכבים. נותני החסות השנה כוללים חברות עולמיות ובהן סולוטו, סמסונג נקסט, אמדוקס, מאנדיי ולול ונצ'רס.

חדשות טובות

קניון עופר רמת אביב משיק חנות פופ-אפ יד שנייה, שכל הכנסותיה ייתרמו לעמותות הפועלות למען נערות בסיכון, ובהן "בית רות" בעפולה, "כפר זוהרות" במגדל העמק ועמותת "אותות". החנות תפעל בתאריכים 3-8 באוקטובר תחת השם "Fashion with Love".

לרגל חג הסוכות ייצאו עובדי חברת ריסקיפייד, העוסקת במתן פתרונות תשלומים ומניעת הונאות אשראי במסחר אלקטרוני, לחלק חבילות לקשישים בודדים ולבלות עמם זמן איכות. המהלך יתבצע בשיתוף עמותת דור לדור.

מצנח הזהב

חברת הטכנולוגיה וריפון ישראל מבצעת 4 מינויים נשיים: ענבל דיין מונתה לסמנכ"לית השיווק, אורנית ברנדס מונתה לסמנכ"לית משאבי אנוש, עו"ד סיגל ברננקה מונתה ליועצת המשפטית ואירית אבני מונתה לסמנכ"לית Delivery.

עו"ד איתן שור, 42, ימונה לסמנכ"ל בכיר בקבוצת הנדל"ן More. מתן קוטאי, 33, ימונה לסמנכ"ל המשאבים בקבוצה.

רוזה קובלנס, 44, מונתה לסמנכ"לית לקיימות בחברת סטרטסיס, המציעה מדפסות תלת ממד חכמות ומחוברות, חומרים פולימריים ומערכות תוכנה חכמות לתעשיות החלל, הרכב, מוצרי הצריכה והבריאות.

מירב פלד, 46, מונתה לסמנכ"לית ייצור ודיזיין במשרד הפרסום גיתם BBDO.

סיוון קיסר, 35, מונתה לסמנכ"לית 'הבצפר' של חברות הפרסום והדיגיטל.

עוד כתבות

מטוס ארקיע / צילום: ארקיע

העליון: נוסע שטיסתו בוטלה זכאי לפיצויים אם לא הציגו לו את כל החלופות העומדות לרשותו

בית המשפט קבע כי חברת התעופה מחויבת ליידע את הנוסעים כי באפשרותם לקבל את התמורה ששילמו או כרטיס חלופי ● עם זאת, בית המשפט הבהיר כי יש לנקוט גישה זהירה במתן הפיצוי, שעלול להתגלגל אל הנוסעים עצמם

אורי סירקיס, מנכ''ל ישראייר / צילום: יח''צ

"פוצצתי את זה כי נמאס לי": המשבר החשאי של ישראייר בסלובניה נחשף

במשך שבועיים ניסתה ישראייר למצוא פתרונות לאחר שהרשויות בסלובניה סירבו לאשר את הפעלת הקו ללובליאנה, בטענה לבעיות בהסדרי האבטחה ● המאמצים לעמוד בדרישות לא הועילו, והבוקר נאלץ מטוס החברה לנחות באופן חריג בקרואטיה ● המנכ"ל אורי סירקיס: "זה חושף אותנו לתביעות. שלחנו תלונות לנציבות האירופית, אבל זה לא הזיז להם"

בנק מזרחי טפחות / צילום: איל יצהר

מניות הבנקים נופלות? בעלי השליטה בבנק הזה הזדרזו לקנות מניות ב-100 מיליון שקל

האחים ורטהיים ואייל עופר הגדילו את החזקותיהם במזרחי טפחות בשבועיים האחרונים ● מניית הבנק איבדה כ-20% מהשיא של פברואר בצל הורדות הריבית, המתיחות הביטחונית והתחזקות השקל ● בשוק יש מי שמפרשים את המהלך כהבעת אמון מובהקת: "הירידות האחרונות הן ביטוי לחולשה זמנית שמאפיינת את השוק כולו"

סרן איתן שמואל למברג ז''ל / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: סרן איתן שמואל למברג נהרג בקרב בדרום לבנון

מזכ"ל החיזבאללה תקף בחריפות את ההסכם שהושג בוושינגטון, והבהיר כי ההבנות לא מחייבות את ארגון הטרור ● אחת מנקודות המחלוקת העיקריות במו"מ בין ארה"ב ואיראן נוגעת ל"פיצוי הכספי" שטהרן דורשת במסגרת החתימה על ההסכם ● צנזורה חלקית הוסרה היום מעל תקרית ביטחונית חמורה במיוחד, שבה רחפן נפץ של ארגון הטרור חיזבאללה הצליח לפגוע ישירות ברכב שבו נסע מפקד פיקוד הצפון ● דיווחים שוטפים

האם אתם מוכנים לחיים ארוכים? / אילוסטרציה: Shutterstock

האם אתם מוכנים לחיים ארוכים?

ד"ר יוחאי שביט, מנהל המחקר במכון סטנפורד לאריכות ימים, טוען שגיל 100 הוא אופציה שרובנו צריכים להביא בחשבון, וצריך להיערך אליה כבר בגיל צעיר ● בעזרת מחקריו, הוא מבקש לכתוב נרטיב חדש לעשורים האחרונים של החיים ● שיחה עם חוקר שמביט בלי פחד ב"גיל החדש"

מתוך הקמפיין של ביטוח 9

אודי כגן מחזיר את ביטוח 9 לפסגת הפרסומות האהובות, וגם בנק לאומי מככב

הפרסומת החדשה של לאומי עם גל תורן ועומר אדם מתברגת זה השבוע השני כזכורה ביותר, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● חברת המשלוחים וולט "גייסה" את אהבת השם ורוח השם גורדון, ומתברגת שלישית באהדה

פרסומת למונדיאל 2026, על מלון אי־סנטרל  בלוס אנג'לס / צילום: Reuters, Kirby Lee

יותר ממיליון כרטיסים לא מכורים: הקהל לא ממהר להגיע למונדיאל

עוד כשבוע יתחילו משחקי המונדיאל, אבל בינתיים התפוסה בבתי המלון לא בשיאה, לא כל הכרטיסים נמכרים, וגם הישראלים לא נוהרים ● כמה יעלה להגיע למשחקים, ולמה אולי שווה לחכות עוד קצת עם הזמנת חדר

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון / צילום: עופר עמרם

ביהמ"ש: גלובל נט גמל תחזיר 11 מיליון שקל שהועברו לקרנות בחו"ל

המחוזי דחה את עתירת חברת הגמל גלובל נט נגד הממונה על שוק ההון עמית גל, שחייב אותה להחזיר מתוך הונה העצמי כספים של חוסכים שהועברו ל"קרנות אדומות" בחו"ל ● נקבע: "החברה הפרה את חובת הנאמנות והזהירות, ולא הוכח כי קריסתה מונעת את חובת השבת הכספים" ● החברה: "פסק הדין כולל שגיאות, נערער לעליון"

עו''ד מיכאל ראבילו / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

הגבלות על ניגודי עניינים ועתירות לבג"ץ: כך ייראה עידן ראבילו כמבקר המדינה

עו"ד מיכאל ראבילו, פרקליטו של רה"מ שנבחר למבקר המדינה בהליך שנוי במחלוקת שיוכרע בבג"ץ, מגיע לתפקיד אחרי שייצג את הממשלה ואת נתניהו בשורת פרשות ● כיצד ניתן יהיה לנטרל את ניגודי העניינים, האם בג"ץ יתערב, ומה יעלה בגורל הלקוחות הפרטיים של ראבילו? ● גלובס עושה סדר

אילוסטרציה: Shutterstock

מדד S&P 500 עשה מהלך שנראה רק ארבע פעמים מאז מלחמת העולם השנייה

ה-S&P 500 רשם באפריל ובמאי זינוק דו־חודשי של מעל 16% - מה שלפי דויטשה בנק קרה ארבע פעמים בלבד מאז מלחמת העולם השנייה ● בשלושה ממקרים אלו, זה היה כששוק המניות האמריקאי התאושש ממיתון, אך במקרה שנותר זה היה לקראת "יום שני השחור" ב-1987, אז הדאו ג'ונס וה-S&P 500 צללו במעל 20% ביום אחד

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירידות, בהובלת מניות הטכנולוגיה; מחירי הנפט טיפסו

הנאסד"ק נפל בכ-0.9% ● אחרי זינוק של 30% אתמול, מניית מארוול טיפסה גם היום, לאחר שמנכ"ל אנבידיה אמר שהיא תהיה חברת טריליון הדולר הבאה ● דיווח: SpaceX מכוונת להנפקה במחיר מניה קבוע של 135 דולר ● טראמפ מבקש להטיל מכסים של לפחות 10% על יבוא משותפות הסחר המרכזיות של ארה"ב ● הביטקוין נסחר בשפל של כארבעה חודשים

אילוסטרציה: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע באפריל ירד ל-14,409 שקל. ומה קרה בהייטק?

עפ"י הלמס, השכר הממוצע של עובדים ישראלים בחודש אפריל 2026 ירד לעומת חודש מרץ, אז עמד על 15,921 שקל ● השכר בהייטק עלה ביותר מ-4% לעומת התקופה המקבילה

התחדשות עירונית בתל אביב / צילום: דיויד לוין

היזמים בורחים מת"א: "פרויקטים רבים לא כלכליים. עדיף להימנע ממימוש היתרים"

מספר הדירות שנמכרו אשתקד בתל אביב במסגרת התחדשות עירונית נפל ב־34%, והבקשות להיתר לפרויקטים חדשים ירד ב־20% - כך עולה מדוח הרשות להתחדשות עירונית ● רמות מחירים ועלויות הקמה ומימון גבוהות, לצד היצע רחב, מציבים קושי כלכלי ליזמים, ויש מי שמעדיפים לצאת מהפרויקטים

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

באוצר מזהירים: בשנת 2029 הביטוח הלאומי לא יוכל לעמוד בנטל הקצבאות

האוצר העלה את תחזית הצמיחה וההכנסות למדינה, אך מזהיר משורה של סיכונים כלכליים וביטחוניים ● לפי המסמך, קרן הביטוח הלאומי לא תספיק לכיסוי תשלומי הקצבאות כבר ב-2029 ללא התערבות ממשלתית ● הממשלה הבאה צפויה להתמודד עם קיצוצים, הוצאות ביטחון גבוהות והתחייבויות חברתיות בהיקף של עשרות מיליארדי שקלים

ניר ברקת וצבי סטפק / צילום: נעם מושקוביץ-דוברות הכנסת, איל יצהר

האחים ברקת שמים את בית ההשקעות מיטב על המדף; צבי סטפק לגלובס: "אין לנו שום כוונה למכור"

לאחר זינוק של 1,300% תוך 3 שנים וכשמניית מיטב נסחרת בשיא, בנק ההשקעות ג'יי.פי מורגן התבקש למצוא רוכש להחזקות של משפחת ברקת בשווי של 3.3 מיליארד שקל ● צבי סטפק אמר ל"גלובס": "אין לנו שום כוונה למכור את חלקנו במיטב" ● המניה נפלה ב-9% לאחר פרסום כוונת המכירה

בנק ONE ZERO / צילום: טלי בוגדנובסקי

הבנק שמנסה להתחרות בעמלות של בתי ההשקעות

הבנק הדיגיטלי ONE ZERO מרחיב את פעילות המסחר המקומית ומציע פטור מדמי משמרת לצד עמלות קנייה ומכירה נמוכות מהממוצע במערכת הבנקאית • המטרה: להתחרות ישירות גם מול בתי ההשקעות, למרות מגבלת מסחר הנוגעת למניות הקטנות בבורסה • וכיצד נראית מפת העמלות בהשוואה בין הגופים בתיק של 100 אלף שקל?

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ת"א ננעלה בירידות; מניית מיטב השקעות צנחה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד בכ-0.3%, מניות הפיננסים היוו נקודת אור היום ● בנק ההשקעות ג'יי.פי מורגן התבקש למצוא רוכש למניות מיטב של בעלי השליטה אלי וניר ברקת ● הדולר מתחזק מול השקל לרמה של 2.89 שקלים

איור: גיל ג'יבלי

"המגמה תימשך": מה צפוי לדולר בחודשים הקרובים, והאם בנק ישראל יתערב?

למרות התאוששות הדולר בימים האחרונים, בעקבות איתותים מצד הנגיד בדבר הורדות ריבית קרובות ומהירות, המטבע האמריקאי נמצא עדיין עמוק מתחת ל-3 שקלים ● לאן הולך הדולר תחת ממשל טראמפ, ואילו ענפים יספגו את המכה הקשה ביותר ● עכשיו גם בגרסת הפודקאסט

מפעל גלעם - קיבוץ מענית / צילום: איל יצהר

גלעם השלימה את ההנפקה בשווי של 1.03 מיליארד שקל; אלה המוסדיים שרכשו

בעלי השליטה קרן פימי ועמיתים קרנות הפנסיה הוותיקות מכרו מעט פחות ממה שתכננו ● לאחר ההנפקה פימי תמשיך להחזיק ב-29% ממניות החברה ● לגלובס נודע כי המוסדיים הגדולים שהשתתפו בהנפקה הם מנורה מבטחים ומיטב

פירוק קבוצת רכישה / צילום: Shutterstock

העלויות התגלו כגבוהות בהרבה, וקבוצת הרכישה פורקה - האם החברים זכאים לפיצוי?

חברי קבוצת רכישה שפורקה תבעו את מארגן הקבוצה, את חברת ייעוץ הנדל"ן ואת השמאית שהכינה את דוח האפס לפרויקט - לאחר שעלויות הביצוע עלו בצורה משמעותית ● בית המשפט קבע כי התובעים היו מודעים לסיכון שלקחו, וכי לא הצליחו להוכיח רשלנות של הגורמים המבצעים