גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

היונים יורדות מהעץ: תקציב ביטוח ישיר עובר למקאן

לגלובס נודע כי תקציב הפרסום של ביטוח ישיר עוזב את משרד הפרסום באומן בר ריבנאי, ועובר למשרד הפרסום מקאן ת"א ● קניון עופר רמת אביב משיק חנות פופ-אפ יד שנייה, שכל הכנסותיה ייתרמו לעמותות הפועלות למען נערות בסיכון ● אירועים ומינויים 

קמפיין היונים של ביטוח ישיר / צילום: יח"צ רן דנינו
קמפיין היונים של ביטוח ישיר / צילום: יח"צ רן דנינו

עשור של עבודה משותפת מגיע לקיצו: לגלובס נודע כי תקציב הפרסום של ביטוח ישיר עוזב את משרד הפרסום באומן בר ריבנאי, ועובר למשרד הפרסום מקאן ת"א. עוד נודע כי העברת התקציב מתרחשת לאחר מכרז שבו התמודדו שני משרדים: מקאן ת"א וגיתם BBDO.

המכרז יצא לדרך לאחר שבביטוח ישיר החליטו להחליף את השפה הפרסומית, ולוותר על "היונים" - אותו צמד ציפורים מדובב, שהפך עם השנים אייקון המזוהה עם החברה. לאורך כל השנים, בכל פעם שביטוח ישיר החליפו שפה הם ניהלו מכרז על השפה החדשה, והזמינו את המשרד המכהן להתמודד על התקציב. כך קרה גם הפעם, אלא שבבאומן בר ריבנאי החליטו שלא להשתתף - ההיסטוריה בענף הפרסום מוכיחה כי ברוב המקרים בתקציב כזה יזכה משרד אחר.

האופציות שהיו פתוחות בפני ביטוח ישיר לקיום מכרז לא היו רבות, שכן רוב משרדי הפרסום הגדולים כבר מטפלים בתקציבי ביטוח - שהפכו בשנים האחרונות לתקציבים עתירי השקעה. אדלר חומסקי מטפל בתקציב כלל, ראובני פרידן ב-AIG, יהושע TBWA בתקציב מנורה, ברוקנר יער לוי מטפל בתקציב כלל, No No No No No yes מטפל בתקציב הפניקס, וגליקמן שמיר סמסונוב מטפל במותג תשע, שכמו ביטוח ישיר משתייך לקבוצת איי.די.איי.

נדגיש כי תקציב כמו ביטוח ישיר דורש משאבים ניהול רבים מצד משרד הפרסום ויכולות דיגיטליות מתקדמות, ולכן פנייה למשרד קטן לא הייתה סבירה - מה שהותיר בעיקר את מקאן וגיתם. המכרז ארך מספר שבועות, וכלל שני סבבים שבסופם כאמור זכה מקאן.

נזכיר כי רק לפני חודשים ספורים עשתה איי.די.איי שינוי משמעותי גם בשפה הפרסומית של המותג 9 מיליון, שקיבל שם חדש (תשע) ופרזנטור חדש (אודי כגן שהחליף את שני כהן). גם הנוכחות במדיה של החברה ירידה משמעותית, והקו החדש לא זוכה לאותה אינטנסיביות שקיבלו הקמפיינים בכיכובה של כהן. עתה כאמור צפוי שינוי גם בקו הפרסומי של ביטוח ישיר, והיונים הוותיקות ירדו לאחר כמעט עשור מהעץ.

מביטוח ישיר נמסר בתגובה: "אחרי שנים של עבודה משותפת ומוצלחת עם באומן בר ריבנאי הוחלט לצאת למהלך של ריענון השפה הפרסומית בהשתתפות מספר חברות. ביטוח ישיר מוקירה ומעריכה את באומן בר ריבנאי ואת התרומה ושיתוף הפעולה לאורך השנים. חברת הפרסום מקאן נבחרה ללוות אותנו כשותפים בהמשך הדרך".

אזור התעשייה 1

המדבקה שתתריע מראש על התקפי אלרגיה מסכני חיים

הסטארט-אפ EpiPatch, שפיתח מדבקת גוף חכמה להתרעה מפני התקף אלרגיה מסכן חיים הוא הזוכה בתחרות BIOMIX 2021 של טבע. שלב הגמר של התחרות התקיים השבוע בהשתתפות חמש מתמודדות - כולן דוקטורנטיות בתחומי מדעי החיים ורפואה. הרעיונות והיוזמות שלהן בתחום הביוטק והביו-רפואה נבחרו על ידי צוות שופטים, והן גברו בדרך על 28 חוקרים וחוקרות אחרים.

המיזם הזוכה שייך לרון קליינר, דוקטורנטית בתחום האימונותרפיה בבית הספר לרפואה באוניברסיטת תל אביב. מדבקת הגוף היא גלאי משולב אפליקציה המתריעה מראש על שוק אנפילקטי, במקרה של אלרגיות מסכנות חיים. ההתרעה תגיע לכוחות סיוע והצלה או למבוגר (במקרה של ילדים) באזור, שיוכל לסייע במהירות.

הפיתוחים הנוספים שהגיעו לגמר הם תחבושת אנטי-בקטריאלית חדשנית שתמנע זיהומי כוויות; הנדסת חיידקים שיפחיתו את הורמון הלחץ קורטיזול; הדפסת תלת ממד של חומרים ביולוגיים כך שתהליך העבודה במעבדות ובבתי חולים יתייעל; ומתן תרופות מותאם אישית על פי השעון הביולוגי של כל אדם.

לדברי קאר שולץ, נשיא ומנכ"ל טבע, "התחרות משקפת את היוזמות והרעיונות המקוריים של החוקרים והחוקרות המבריקים הפועלים בישראל לפיתוח פתרונות רפואיים פורצי דרך. אני מאמין גדול במדע ובמדענים הישראלים".

פרופ' ישע סיון, מחברת Digital Rosh שליוותה את החוקרים בכל הנוגע לחדשנות עסקית, הוסיף כי "השנה, גם בעקבות הקורונה, אנו עדים לגל של יזמויות חדשניות המצמצמות משמעותית את הזמן מרעיון ליוניקורן. נראה כי גם עולם הביוטק עומד בפני קפיצות מדרגה".

אזור התעשייה 2

מנגישים מובייל

חברת התוכנה אווינסד (Evinced) הפועלת להנגשת המרחב הווירטואלי לבעלי מוגבלויות, מציעה לראשונה סל פתרונות מלא שמאפשר למפתחים להטמיע נגישות בתהליך הפיתוח של אפליקציות מובייל.

יותר ממיליארד איש ברחבי העולם סובלים ממוגבלויות שונות, וענקיות טכנולוגיה בתחום המובייל כמו אפל וגוגל ביצעו השקעות משמעותיות על מנת לתת להם מענה. עם זאת, עד כה לא הוצע סט שלם ומלא של כלים לבדיקת נגישות לסביבות האייפון והאנדרואיד גם יחד.

"תעשיית המובייל צריכה להוביל את פתיחתו של עידן חדש שבו הכלה והנגשה יהיו בראש סדר העדיפויות", אומר גל מואב, מייסד משותף וסמנכ"ל המוצרים באווינסנד. "בעשותנו זאת ניתן יהיה לבנות עולם מקושר יותר, מכיל יותר, שגלומות בו גם תועלות עצומות לארגונים עצמם".

חברת Evincedנוסדה ב-2018 על ידי מואב ונאבין ת'דאני, שהכירו במהלך עבודתם המשותפת בסטארט-אפ ראבלו (Ravello Systems), שנמכר ב-2016 לאורקל. החברה גייסה עד היום 19.5 מיליון דולר, ומשרדיה ממוקמים בפאלו אלטו ובתל אביב. היא מעסיקה כ-25 עובדים, והתכנון הוא להכפיל את מספרם עד סוף 2022.

להמציא עם גיקון

האם אפשר לקדם יצירתיות וחדשנות ולפרוץ גבולות דווקא דרך רעיונות לא שימושיים? ב"גיקון", המחנה השנתי של קהילת המייקרים בישראל, חושבים שכן. השנה יתקיים המחנה בתאריכים 30.9 עד ה-2.10 במרכז הימי קיסריה, ובין היזמים שייקחו בו חלק נמנים רועי מן ממאנדיי, צביקה נטר מאינוביד, נמרוד להבי מסימפלקס, ליעד אגמון מדיינמיק יילד, ישי גרין וד"ר קירה רדינסקי.

המחנה, שנערך ברציפות מאז 2005, מפגיש בין מייקרים (מהנדסים, מעצבים וממציאים יצירתיים), מדענים, מעצבים, רופאים, שפים ואמנים מישראל ומחו"ל. כל אלה מתקבצים למשך 52 שעות, שבמהלכן הם בונים פרויקטים לא שימושיים, תוך התמודדות עם אתגרים טכנולוגיים מורכבים. נותני החסות השנה כוללים חברות עולמיות ובהן סולוטו, סמסונג נקסט, אמדוקס, מאנדיי ולול ונצ'רס.

חדשות טובות

קניון עופר רמת אביב משיק חנות פופ-אפ יד שנייה, שכל הכנסותיה ייתרמו לעמותות הפועלות למען נערות בסיכון, ובהן "בית רות" בעפולה, "כפר זוהרות" במגדל העמק ועמותת "אותות". החנות תפעל בתאריכים 3-8 באוקטובר תחת השם "Fashion with Love".

לרגל חג הסוכות ייצאו עובדי חברת ריסקיפייד, העוסקת במתן פתרונות תשלומים ומניעת הונאות אשראי במסחר אלקטרוני, לחלק חבילות לקשישים בודדים ולבלות עמם זמן איכות. המהלך יתבצע בשיתוף עמותת דור לדור.

מצנח הזהב

חברת הטכנולוגיה וריפון ישראל מבצעת 4 מינויים נשיים: ענבל דיין מונתה לסמנכ"לית השיווק, אורנית ברנדס מונתה לסמנכ"לית משאבי אנוש, עו"ד סיגל ברננקה מונתה ליועצת המשפטית ואירית אבני מונתה לסמנכ"לית Delivery.

עו"ד איתן שור, 42, ימונה לסמנכ"ל בכיר בקבוצת הנדל"ן More. מתן קוטאי, 33, ימונה לסמנכ"ל המשאבים בקבוצה.

רוזה קובלנס, 44, מונתה לסמנכ"לית לקיימות בחברת סטרטסיס, המציעה מדפסות תלת ממד חכמות ומחוברות, חומרים פולימריים ומערכות תוכנה חכמות לתעשיות החלל, הרכב, מוצרי הצריכה והבריאות.

מירב פלד, 46, מונתה לסמנכ"לית ייצור ודיזיין במשרד הפרסום גיתם BBDO.

סיוון קיסר, 35, מונתה לסמנכ"לית 'הבצפר' של חברות הפרסום והדיגיטל.

עוד כתבות

מייסדי הסטארט-אפ קלע Kela / צילום: יוסי אלטרמן

ביל אקמן ואריק שמידט משקיעים בסטארט-אפ של יוצאי מערכת הביטחון

חברת קלע בת השנתיים השלימה גיוס של 200 מיליון דולר, לפי שווי של 1.2 מיליארד דולר, שכולל את השמות החמים בוול סטריט ● עם מפעל תחמושת בדרום, שנודע לגלובס, ופריסה בעשרות נקודות, הסטארט־אפ של יוצאי מפא"ת ופלנטיר מאיים על ההגמוניה של החברות הביטחוניות הגדולות

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט זינקה לשיא חדש, מחיר הנפט צנח; מניית AMD קפצה בכ-20%

נאסד"ק מטפס ב-1.7% ● מחירי הנפט יורדים בכ-8% ● אחרי פרסום דוחות הרבעון הראשון: מניית AMD מזנקת ונייס צונחת ● המעסיקים במגזר הפרטי בארה״ב הוסיפו 109 אלף משרות באפריל, העלייה החודשית החדה ביותר מאז ינואר 2025

הדמיית פרויקט Galleria של עלמדב בטורונטו. בעיגול: המנכ''ל רפי לזר / צילום: מצגת החברה

5 שנים לאחר שנמכרה: חברת הנדל"ן שחוזרת לת"א לפי 1.5 מיליארד שקל

עלמדב, לשעבר אלעד קנדה של יצחק תשובה, תנסה להנפיק את מניותיה בבורסה המקומית - הפעם בבעלות קנדית ● בכך, היא צפויה להצטרף לחברה הבת אג'לן, שהנפיקה כאן אשתקד אג"ח

שאול שניידר, יו''ר נמל אשדוד / צילום: שלומי יוסף

יו"ר נמל אשדוד למל"ל: גבשו מדיניות בנוגע לקליטת אוניות מרוסיה ואוקראינה

בצל פרשיית החיטה החשודה כגנובה, יו"ר הנמל הדרומי שאול שניידר, הודיע על צעד חריג: עצירת עגינתן של אוניות בעלות סממנים רוסיים או אוקראיניים ● במכתב ששיגר למל"ל טען: הכנסת האוניות תחשוף את העובדים לתביעות ולסנקציות מצד האיחוד האירופי

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בשיאים בהובלת מניות השבבים, אינטל זינקה ב-13%

נאסד"ק עלה ב-1%, מדד השבבים זינק ב-5% ● מייקל ברי מכר את כל אחזקותיו בגיימסטופ ● אפל מנהלת מגעים ראשוניים עם אינטל וסמסונג לאפשרות לייצור של מוצריה בארה״ב ● תשואת האג"ח ל-30 שנה כבר מעל ל-5%, שיא של כמעט שנה ■ קוינבייס מפטרת 14% מעובדיה ● רשות ניירות הערך האמריקאית הציעה לאפשר לחברות לדווח תוצאות רק פעמיים בשנה

תוכנית הותמ''ל בגבעת אולגה / צילום: משרד ערן מבל ארכיטקטורה ובינוי ערים

בשיטת הסלמי: פעילות הותמ"ל הוארכה בשנה נוספת

פעילות הותמ"ל מוארכת שוב עד אוגוסט 2027, כשברקע נשמעות ביקורות על עקיפת הליכי תכנון ופגיעה בשטחים פתוחים ● תוכנית להקמת כ-650 דירות במגדלים במתחם הקאנטרי בגלילות עולה שלב ● וגם: הקיפאון במכירות מחריף, וחברות הנדל"ן יוצאות במבצעים ● חדשות השבוע בנדל"ן

ניתוח חברה / צילום: תמר מצפי

תעלומה: המניה עם שיעורי הרווח הגבוהים בענף המזון נסחרת בתמחור הכי נמוך

לפני שלוש שנים יצאה זנלכל, יצרנית קופסאות השימורים "יכין", למהלך שהרים גבות בשוק: רכישת מחלבות רמת הגולן שהיו אז במשבר עמוק ● בתוך זמן קצר שני הבכירים בחברה הפכו מחלבות ששורפות מזומנים למכונת רווחים משומנת ● אז למה השוק לא מתגמל את המניה? ● ניתוח חברה, מדור חדש

מטה סמסונג בקוריאה הדרומית / צילום: Shutterstock, SUNG YOON JO

המשקיעים מסתערים על המניה: המצטרפת החדשה למועדון טריליון הדולר

יצרנית השבבים והאלקטרוניקה סמסונג זינקה ביותר מ־15% ביום אחד לאחר דוחות שיא ודיווח על מגעים אפשריים עם אפל לייצור שבבים בארה"ב ● העליות במניה סייעו גם למדד הקוספי הדרום־קוריאני, שחצה לראשונה את רף 7,000 הנקודות

מחירי המזון קפצו בכמעט פי שניים / איור: גיל ג'יבלי

19 חברות, 40 אלף מוצרים: הבדיקה שחושפת מי מובילות את העלאת מחירי המזון

מאז תחילת 2024, מחירי המזון בישראל קפצו ב־8% - פי 1.5 מאשר מדד המחירים לצרכן ● נתונים בלעדיים שנאספו ע"י לובי 99 והגיעו לידי גלובס מגלים מי היבואנים והיצרנים שעומדים מאחורי העלייה החדה ● למרות שעלויות היבוא נחתכות בגלל התחזקות השקל, המחירונים בשוק המזון מתעדכנים רק בכיוון אחד - כלפי מעלה

אוניות תקועות במצר הורמוז / צילום: Reuters,  Amirhosein Khorgooi/ISNA/WANA

ארה"ב נערכת לחידוש הלחימה? 2,000 ספינות עלולות להצית מחדש את העימות

הסלמה במפרץ, רגע אחרי הודעת טראמפ על "פריצת המצור", הכניסה שוב את המזרח התיכון לכוננות שיא ● שתי ספינות אומנם חולצו על ידי ארה"ב, אך 2,000 עדיין נותרו נצורות על ידי האיראנים ● מומחים מעריכים: "הסבירות להסלמה עלתה באופן משמעותי"

כהן, לארי, פרידמן, לוי, ענתבי / צילומים: יח''צ, תמר מצפי, אורן דאי, איל יצהר, שלומי יוסף, ענבל מרמרי

ההחלטה הדרמטית של רשות התחרות: מה תהיה ההשפעה על הבנקים?

רשות התחרות הכריזה על 5 הבנקים הגדולים קבוצת ריכוז במשק והטילה עליהם הגבלות בתחום הפיקדונות ● אלא שבשוק מסבירים כי ההחלטה לא צפויה להשפיע דרמטית על רווחי הבנקים, ובבנק ישראל טוענים כי רוב ההגבלות כבר יושמו על ידם בשנים האחרונות ● אלא שאם הפגיעה לא מהותית, מדוע בבנקים זועמים? "פתאום יש עוד רגולטור על הראש"

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

בשעה אחת העליות החדות בתל אביב הפכו לירידות; מניית נייס צנחה ב-19%

המסחר בת"א ננעל במגמה מעורבת, לאחר שמרבית העליות נמחקו: ת"א 35 ירד בכ-0.4%, ת"א 90 עלה בכ-0.9% ● מדד הבנייה זינק בכ-3%, הביטחוניות צללו ● נייס נפלה לאחר פרסום הדוח הרבעוני ● שער הדולר ממשיך לרדת ועומד מתחת ל-2.92 שקלים

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: דני שם טוב/דוברות הכנסת

השקל לא עוצר. מה יכול לבלום את הדהירה?

השקל לא עוצר, והתעשיינים לוחצים להוריד ריבית, אך בנק ישראל מתמקד ביעד האינפלציה ● בעוד שהמוסדיים מוכרים דולרים, האיום הביטחוני נותר הגורם המרכזי שעלול לשנות את המגמה

מתן רבין / צילום: יונתן בלום

הוא מונה למנכ"ל חברה ביטחונית בגיל 29 - והכניס אותה לבורסה

"זרקו אותי למים", אומר מתן רבין על הרגע שבו נכנס להוביל את חברת סולרום, שמנייתה זינקה במאות אחוזים ● עכשיו הוא לוקח אותה לשלב הבא עם טכנולוגיית לייזר שהוסבה ממדפסות תלת–ממד ● פרויקט 40 עד 40

זירת נפילה במרכז במערכה האחרונה מול איראן / צילום: מד''א

הזירה האיראנית מתחממת שוב: האם להזדרז ולהכין את הממ"ד לשעת חירום?

יש מי שכבר מתכוננים לאזעקה הראשונה, שתבשר על פתיחת סבב מלחמה נוסף ● האם רוחות המלחמה שמגיעות מהמפרץ אומרות שהגיע הזמן להכין שוב את הממ"ד לשעת חירום?

מטוס של וויזאייר בנתב''ג / צילום: Shutterstock

וויזאייר לא תקים בסיס בישראל לאחר פיצוץ של המו"מ עם משרד התחבורה

לאחר חודשים של מגעים בין החברה למשרד התחבורה וצעדים משמעותיים שכבר ננקטו, המו"מ להקמת בסיס פעילות של חברת הלואו-קוסט וויזאייר בישראל עלה על שרטון ● במשרד התחבורה בוחנים חלופות נוספות במטרה לקדם כניסה של שחקן זר שיגביר את התחרות בשוק

יעקב אטרקצ'י, מנכ''ל ובעלי קבוצת הנדל''ן אאורה / צילום: ראובן קפלינסקי

הדולר בשפל חדש; יעקב אטרקצ'י במתקפה חזיתית: "הנגיד פחדן"

שער הדולר עומד הבוקר על 2.92 שקלים, מה שגורר תגובות קשות במשק מצד יצואנים וכן מצידו של איש הנדל"ן הוותיק ● יעקב אטרקצ'י טוען באופן חסר תקדים כי נגיד בנק ישראל "מסב נזק כבד לכלכלת המדינה" ● בהחלטת הריבית האחרונה אותת הנגיד על מתווה מתון של הורדות ריבית לקראת סוף השנה

פרויקט הסוללים, ת''א / הדמיה: באדיבות קבוצת מבנה

47 דירות להשכרה במגדל אחד: כזו מודעה לא ראינו הרבה זמן

לאחרונה החלה חברת מגוריט לשווק דירות להשכרה במתחם "הסוללים" במזרח תל אביב ● מחיר השכירות החודשית - עד 11,400 שקל לדירת ארבעה חדרים ● מגוריט רכשה 47 דירות בפרויקט לפני כשנה, תמורת כ־190 מיליון שקל

שיא של מעל 3 שנים בקרנות הכספיות / עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר באמצעות Adobe firefly)

החודש שהימם גם את ותיקי השוק: מה עומד מאחורי גיוסי הענק בקרנות הכספיות

מגמת החזרה לקרנות הכספיות נמשכה באפריל, עם גיוס של 6.5 מיליארד שקל - מעל מחצית הגיוסים בתעשייה כולה ● בשוק מודים שמדובר בנתון חריג, אך מעריכים ש"קצב הגיוסים בכספיות יימשך" ● וגם: אילו עוד קרנות עמדו מאחורי החודש הטוב ביותר בתעשייה מזה שנה?

שר הבריאות חיים כץ / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

שר הבריאות חיים כץ מקפיא את המלצות ועדת הקנאביס

משרד הבריאות הציג בתחילת השבוע את המלצות הוועדה המקצועית לנושא הקנאביס הרפואי, אך כעת, בעקבות לחץ הציבור, שר הבריאות מקפיא את כל המלצות הוועדה - ובעיקר את ההמלצה למנוע מכירת קנאביס בתצורה המתאימה לעישון ● כץ: "לא השתכנעתי בצורה מספקת שיש הצדקה ליישום ההמלצות מול הפגיעה האפשרית במטופלים"