גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

היונים יורדות מהעץ: תקציב ביטוח ישיר עובר למקאן

לגלובס נודע כי תקציב הפרסום של ביטוח ישיר עוזב את משרד הפרסום באומן בר ריבנאי, ועובר למשרד הפרסום מקאן ת"א ● קניון עופר רמת אביב משיק חנות פופ-אפ יד שנייה, שכל הכנסותיה ייתרמו לעמותות הפועלות למען נערות בסיכון ● אירועים ומינויים 

קמפיין היונים של ביטוח ישיר / צילום: יח"צ רן דנינו
קמפיין היונים של ביטוח ישיר / צילום: יח"צ רן דנינו

עשור של עבודה משותפת מגיע לקיצו: לגלובס נודע כי תקציב הפרסום של ביטוח ישיר עוזב את משרד הפרסום באומן בר ריבנאי, ועובר למשרד הפרסום מקאן ת"א. עוד נודע כי העברת התקציב מתרחשת לאחר מכרז שבו התמודדו שני משרדים: מקאן ת"א וגיתם BBDO.

המכרז יצא לדרך לאחר שבביטוח ישיר החליטו להחליף את השפה הפרסומית, ולוותר על "היונים" - אותו צמד ציפורים מדובב, שהפך עם השנים אייקון המזוהה עם החברה. לאורך כל השנים, בכל פעם שביטוח ישיר החליפו שפה הם ניהלו מכרז על השפה החדשה, והזמינו את המשרד המכהן להתמודד על התקציב. כך קרה גם הפעם, אלא שבבאומן בר ריבנאי החליטו שלא להשתתף - ההיסטוריה בענף הפרסום מוכיחה כי ברוב המקרים בתקציב כזה יזכה משרד אחר.

האופציות שהיו פתוחות בפני ביטוח ישיר לקיום מכרז לא היו רבות, שכן רוב משרדי הפרסום הגדולים כבר מטפלים בתקציבי ביטוח - שהפכו בשנים האחרונות לתקציבים עתירי השקעה. אדלר חומסקי מטפל בתקציב כלל, ראובני פרידן ב-AIG, יהושע TBWA בתקציב מנורה, ברוקנר יער לוי מטפל בתקציב כלל, No No No No No yes מטפל בתקציב הפניקס, וגליקמן שמיר סמסונוב מטפל במותג תשע, שכמו ביטוח ישיר משתייך לקבוצת איי.די.איי.

נדגיש כי תקציב כמו ביטוח ישיר דורש משאבים ניהול רבים מצד משרד הפרסום ויכולות דיגיטליות מתקדמות, ולכן פנייה למשרד קטן לא הייתה סבירה - מה שהותיר בעיקר את מקאן וגיתם. המכרז ארך מספר שבועות, וכלל שני סבבים שבסופם כאמור זכה מקאן.

נזכיר כי רק לפני חודשים ספורים עשתה איי.די.איי שינוי משמעותי גם בשפה הפרסומית של המותג 9 מיליון, שקיבל שם חדש (תשע) ופרזנטור חדש (אודי כגן שהחליף את שני כהן). גם הנוכחות במדיה של החברה ירידה משמעותית, והקו החדש לא זוכה לאותה אינטנסיביות שקיבלו הקמפיינים בכיכובה של כהן. עתה כאמור צפוי שינוי גם בקו הפרסומי של ביטוח ישיר, והיונים הוותיקות ירדו לאחר כמעט עשור מהעץ.

מביטוח ישיר נמסר בתגובה: "אחרי שנים של עבודה משותפת ומוצלחת עם באומן בר ריבנאי הוחלט לצאת למהלך של ריענון השפה הפרסומית בהשתתפות מספר חברות. ביטוח ישיר מוקירה ומעריכה את באומן בר ריבנאי ואת התרומה ושיתוף הפעולה לאורך השנים. חברת הפרסום מקאן נבחרה ללוות אותנו כשותפים בהמשך הדרך".

אזור התעשייה 1

המדבקה שתתריע מראש על התקפי אלרגיה מסכני חיים

הסטארט-אפ EpiPatch, שפיתח מדבקת גוף חכמה להתרעה מפני התקף אלרגיה מסכן חיים הוא הזוכה בתחרות BIOMIX 2021 של טבע. שלב הגמר של התחרות התקיים השבוע בהשתתפות חמש מתמודדות - כולן דוקטורנטיות בתחומי מדעי החיים ורפואה. הרעיונות והיוזמות שלהן בתחום הביוטק והביו-רפואה נבחרו על ידי צוות שופטים, והן גברו בדרך על 28 חוקרים וחוקרות אחרים.

המיזם הזוכה שייך לרון קליינר, דוקטורנטית בתחום האימונותרפיה בבית הספר לרפואה באוניברסיטת תל אביב. מדבקת הגוף היא גלאי משולב אפליקציה המתריעה מראש על שוק אנפילקטי, במקרה של אלרגיות מסכנות חיים. ההתרעה תגיע לכוחות סיוע והצלה או למבוגר (במקרה של ילדים) באזור, שיוכל לסייע במהירות.

הפיתוחים הנוספים שהגיעו לגמר הם תחבושת אנטי-בקטריאלית חדשנית שתמנע זיהומי כוויות; הנדסת חיידקים שיפחיתו את הורמון הלחץ קורטיזול; הדפסת תלת ממד של חומרים ביולוגיים כך שתהליך העבודה במעבדות ובבתי חולים יתייעל; ומתן תרופות מותאם אישית על פי השעון הביולוגי של כל אדם.

לדברי קאר שולץ, נשיא ומנכ"ל טבע, "התחרות משקפת את היוזמות והרעיונות המקוריים של החוקרים והחוקרות המבריקים הפועלים בישראל לפיתוח פתרונות רפואיים פורצי דרך. אני מאמין גדול במדע ובמדענים הישראלים".

פרופ' ישע סיון, מחברת Digital Rosh שליוותה את החוקרים בכל הנוגע לחדשנות עסקית, הוסיף כי "השנה, גם בעקבות הקורונה, אנו עדים לגל של יזמויות חדשניות המצמצמות משמעותית את הזמן מרעיון ליוניקורן. נראה כי גם עולם הביוטק עומד בפני קפיצות מדרגה".

אזור התעשייה 2

מנגישים מובייל

חברת התוכנה אווינסד (Evinced) הפועלת להנגשת המרחב הווירטואלי לבעלי מוגבלויות, מציעה לראשונה סל פתרונות מלא שמאפשר למפתחים להטמיע נגישות בתהליך הפיתוח של אפליקציות מובייל.

יותר ממיליארד איש ברחבי העולם סובלים ממוגבלויות שונות, וענקיות טכנולוגיה בתחום המובייל כמו אפל וגוגל ביצעו השקעות משמעותיות על מנת לתת להם מענה. עם זאת, עד כה לא הוצע סט שלם ומלא של כלים לבדיקת נגישות לסביבות האייפון והאנדרואיד גם יחד.

"תעשיית המובייל צריכה להוביל את פתיחתו של עידן חדש שבו הכלה והנגשה יהיו בראש סדר העדיפויות", אומר גל מואב, מייסד משותף וסמנכ"ל המוצרים באווינסנד. "בעשותנו זאת ניתן יהיה לבנות עולם מקושר יותר, מכיל יותר, שגלומות בו גם תועלות עצומות לארגונים עצמם".

חברת Evincedנוסדה ב-2018 על ידי מואב ונאבין ת'דאני, שהכירו במהלך עבודתם המשותפת בסטארט-אפ ראבלו (Ravello Systems), שנמכר ב-2016 לאורקל. החברה גייסה עד היום 19.5 מיליון דולר, ומשרדיה ממוקמים בפאלו אלטו ובתל אביב. היא מעסיקה כ-25 עובדים, והתכנון הוא להכפיל את מספרם עד סוף 2022.

להמציא עם גיקון

האם אפשר לקדם יצירתיות וחדשנות ולפרוץ גבולות דווקא דרך רעיונות לא שימושיים? ב"גיקון", המחנה השנתי של קהילת המייקרים בישראל, חושבים שכן. השנה יתקיים המחנה בתאריכים 30.9 עד ה-2.10 במרכז הימי קיסריה, ובין היזמים שייקחו בו חלק נמנים רועי מן ממאנדיי, צביקה נטר מאינוביד, נמרוד להבי מסימפלקס, ליעד אגמון מדיינמיק יילד, ישי גרין וד"ר קירה רדינסקי.

המחנה, שנערך ברציפות מאז 2005, מפגיש בין מייקרים (מהנדסים, מעצבים וממציאים יצירתיים), מדענים, מעצבים, רופאים, שפים ואמנים מישראל ומחו"ל. כל אלה מתקבצים למשך 52 שעות, שבמהלכן הם בונים פרויקטים לא שימושיים, תוך התמודדות עם אתגרים טכנולוגיים מורכבים. נותני החסות השנה כוללים חברות עולמיות ובהן סולוטו, סמסונג נקסט, אמדוקס, מאנדיי ולול ונצ'רס.

חדשות טובות

קניון עופר רמת אביב משיק חנות פופ-אפ יד שנייה, שכל הכנסותיה ייתרמו לעמותות הפועלות למען נערות בסיכון, ובהן "בית רות" בעפולה, "כפר זוהרות" במגדל העמק ועמותת "אותות". החנות תפעל בתאריכים 3-8 באוקטובר תחת השם "Fashion with Love".

לרגל חג הסוכות ייצאו עובדי חברת ריסקיפייד, העוסקת במתן פתרונות תשלומים ומניעת הונאות אשראי במסחר אלקטרוני, לחלק חבילות לקשישים בודדים ולבלות עמם זמן איכות. המהלך יתבצע בשיתוף עמותת דור לדור.

מצנח הזהב

חברת הטכנולוגיה וריפון ישראל מבצעת 4 מינויים נשיים: ענבל דיין מונתה לסמנכ"לית השיווק, אורנית ברנדס מונתה לסמנכ"לית משאבי אנוש, עו"ד סיגל ברננקה מונתה ליועצת המשפטית ואירית אבני מונתה לסמנכ"לית Delivery.

עו"ד איתן שור, 42, ימונה לסמנכ"ל בכיר בקבוצת הנדל"ן More. מתן קוטאי, 33, ימונה לסמנכ"ל המשאבים בקבוצה.

רוזה קובלנס, 44, מונתה לסמנכ"לית לקיימות בחברת סטרטסיס, המציעה מדפסות תלת ממד חכמות ומחוברות, חומרים פולימריים ומערכות תוכנה חכמות לתעשיות החלל, הרכב, מוצרי הצריכה והבריאות.

מירב פלד, 46, מונתה לסמנכ"לית ייצור ודיזיין במשרד הפרסום גיתם BBDO.

סיוון קיסר, 35, מונתה לסמנכ"לית 'הבצפר' של חברות הפרסום והדיגיטל.

עוד כתבות

כותרות העיתונים בעולם

"לא נלקח ברצינות": אוקראינה ניסתה להזהיר את ישראל מרחפני הנפץ

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: ישראל סירבה לסיוע אוקראיני מול רחפני הנפץ של חיזבאללה, איראן מאיימת כי לא תתיר לספינות ישראליות לחצות את מצר הורמוז "בכל זמן", והתוקפנות של משטר האייתוללות נגד איחוד האמירויות הביאה להידוק משמעותי נוסף ביחסי אבו דאבי עם ישראל • כותרות העיתונים בעולם 

רועי כחלון, אלה תמר אדהנן, פלג דודוביץ ואיתי פלד בפאנל משותף בכנס המנהיגות הצעירה של גלובס / צילום: רמי זרנגר ותמר מצפי

"המשקיעים הזרים מכפילים את ההימור על ישראל"

בכנס המנהיגות הצעירה של גלובס, בכירי המשק הצעירים דיברו על הדרך לצמרת ועל שינוי פני המשק; על ההתמודדות עם "תסמונת המתחזה" מול מנהלים ותיקים; על התחזית האופטימית לשוק הנדל"ן; וגם על העבודה לצד השר אמסלם ("נותן יד חופשית")

איור: גיל ג'יבלי

מתכוונים למכור את הדירה ולקנות חדשה? תקראו את הכתבה הזו קודם

נתוני רשות המסים שהגיעו לידי גלובס חושפים: רבע מרוכשי הדירות שצריכים למכור את דירתם הישנה, מאבדים את הפטור ממס משום שאינם מצליחים למכור בתקופה המותרת, בשל הקיפאון בשוק ● רו"ח איריס שטרק: "שלושה חודשי הארכה זה פלסטר, צריך לפחות שנה"

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

הרכישה הגדולה ביותר לתורפז: קונה חברת בישום מניו ג'רזי תמורת 95 מיליון דולר

יצרנית תמציות הטעם והריח רוכשת חברה מתחום הבישום מניו ג'רזי ● בכך, למעשה תורפז סוגרת 27 רכישות ברחבי העולם, כשזו הגדולה שבהן ● ברקע, בשנה האחרונה מניית החברה זינקה ביותר מ-180%

מימין: נדב צפריר, לירון אייזנמן, יורם זלינגר / צילום: מנש כהן, ברצי גולדבלט, ולנס

הישראליות שזינקו ב-50% תוך יומיים, וזו שרשמה את הצניחה החדה מזה עשורים

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט בסוף השבוע ● צ'ק פוינט צנחה בקרוב ל-20%, לאחר שהנמיכה את תחזית ההכנסות שלה ● סיליקום זינקה ב-50%, לאחר שתוצאותיה הכספיות עקפו את תחזיות האנליסטים ● ולנס קפצה גם היא בשיעור דומה, מבלי שהוציאה דיווח מהותי כלשהו

ד''ר יפעת בן חי שגב / צילום: רמי זרנגר

בג"ץ נתן צו ארעי למניעת התכנסות מועצת הרשות השנייה

השופט אלכס שטיין הורה לקבוע בהקדם דיון בפני הרכב של שלושה שופטים בעתירות נגד מינוי יו"ר מועצת הרשות השנייה ד"ר יפעת בן חי שגב וחברי המועצה ● לדבריו, "המועד האחרון להגשת תשובות המשיבים לעתירות הוארך יותר מפעם אחת; בקשות הארכה שהונחו על שולחני היום אינן מקובלות עליי כלל ועיקר"

כנס בעלי המניות השנתי של ברקשייר הת'אוויי, הערב (ש') / צילום: Reuters, Brendan McDermid

הרבעון הראשון בלי באפט כמנכ"ל: המניה דשדשה, הרווח קפץ וחמש ההשקעות הכי גדולות

ברקשייר האת'וויי, חברת האחזקות של וורן באפט, הציגה קפיצה של 18% ברווח התפעולי ברבעון הראשון של גרג אייבל כמנכ"ל, ומאגר המזומנים שבר שיא חדש ● המניה ירדה מתחילת השנה בכ-6% ומפגרת מאחורי ה-S&P 500 ● וגם: מי נצפה בקהל בכנס השנתי של בעלי המניות?

שר המשפטים יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

השופט שטיין בבג"ץ הוועדה לבחירת שופטים: "הפשע משתולל, וצריך שופטים"

בג"ץ דן הבוקר בעתירה המבקשת לחייב את שר המשפטים יריב לוין לכנס את הוועדה לבחירת שופטים כדי לאפשר מינוי שופטים החסרים בכל הערכאות ● לוין הודיע כי הוא מסרב למנות שופטים לבתי המשפט המחוזיים נוכח היעדר הסכמות עם חברי הוועדה

ספינה של MSC בנמל חיפה / צילום: גיא ליברמן

מאירופה לסעודיה בלי ישראל: הנתיב החדש שנולד בצל המלחמה

עקב השפעות מבצע "שאגת הארי", MSC השיקה נתיב הובלות לנמלי המפרץ הנצורים דרך ערב הסעודית ● המהלך פוגע בהיתכנות מימושה של תוכנית מסדרון IMEC, שנועדה לחבר בין הודו לאירופה, דרך איחוד האמירויות, ערב הסעודית, ירדן וישראל ● MSC היא חברת הספנות הגדולה בעולם וחולשת על כ-20% מתנועת המכולות הגלובלית

מטוס של ספיריט איירליינס / צילום: ap, David J. Phillip

המלחמה דחפה את ספיריט לקצה: חברת הלואו קוסט האמריקאית מפסיקה לפעול

חברת הלואו קוסט האמריקאית ספיריט איירליינס תפסיק את פעילותה לאחר 34 שנות פעילות ● הקריסה של החברה מגיעה לאחר הפסדים של יותר מ-2.5 מיליארד דולר וזינוק בעלויות הדלק הסילוני בעקבות המלחמה באיראן

חדשות הביומד / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, חומרים: שאטרסטוק

הניסוי שהקפיץ את המניה של תרופה לקרחת משנות ה־80 והחזיר אותה לכותרות

יצרנית תרופה לקרחת בבליעה זינקה 167% מאז הונפקה בפברואר וכבר שווה 3.7 מיליארד דולר ● חברת טייטו הישראלית עושה היסטוריה ב־FDA ● ומה מתכננת חברת המזון פרודלים לעשות עם הרכישה החדשה שלה – סטארט־אפ שפיתח שיטה להפחתת סוכר במזון ובמשקאות בלי לאבד את הטעם ● השבוע בביומד

איור: גיל ג'יבלי

מחקר חדש בדק: למה אנשי השיווק לא מתמסרים לבינה המלאכותית?

כמעט כולם בענף השיווק והפרסום מבינים את היתרונות של הבינה המלאכותית היוצרת, ואפילו משתמשים בכלי אחד או שניים, אבל אימוץ מלא וקבוע לצורכי עבודה? זה כבר עניין אחר ● המחקר של ענקית הייעוץ האסטרטגי בוסטון קונסלטינג גרופ ממפה את החסמים, ובכירי השיווק בחברות הטכנולוגיה הישראליות מנתחים למה זה קורה, ואיך בכל זאת אפשר להדביק את הקצב

צילום: Shutterstock, Pixels Hunter

מה צפוי במסחר מחר, ובנק ההשקעות שמעריך - וול סטריט בדרך לירידות

מתרבים הדיווחים על היערכות לחידוש המלחמה ומחירי הנפט מעל 100 דולר לחבית - אך וול סטריט ממשיכה לשבור שיאים ● גם הבורסה בת"א רשמה שיא חדש, למרות הימשכות הלחימה בלבנון ● השקל לא עוצר - ולוחץ את בנק ישראל לכיוון של הורדת ריבית ● וגם: האם במאי כדאי "למכור וללכת"? זה מה שחושבים בשני בנקי השקעות מרכזיים ● כל מה שכדאי לדעת לקראת שבוע המסחר

ויקטור וקרט מנכ''ל לאומי פרטנרס / צילום: סטודיו דינו

200 מיליון שקל בג'פניקה: ההשקעה של לאומי פרטנרס יוצאת לדרך רשמית

לפי נתוני החברה, הכנסות קבוצת לאנדורה, המחזיקה בין היתר ברשת ג'פניקה, צפויות להגיע בשנת 2026 לכ־500 מיליון שקל ● בתמורה להחזקה של 20% מהחברה השקיעה לאומי פרטנרס בקבוצת המזון והמסעדנות כ-200 מיליון שקל

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

בכיר איראני אחרי הצהרת טראמפ: "המלחמה בדרך להתחדש"

בלילה הופעלו התרעות בקריית שמונה; ארבע מטרות יורטו ● בפנטגון מעריכים כי בשל המצור הימי איראן הפסידה עד כה 4.8 מיליארד דולר ● ארה"ב אישרה מכירה של מערכות צבאיות לבעלות ברית במזה"ת, לישראל אושרה מערכת נשק בסכום קרוב למיליארד דולר ● טראמפ לא מרוצה מההצעה האיראנית ואמר: "לא בטוח שנעשה עסקה" ● עדכונים שוטפים

מתקן הפקה בשדה הגז שנסגר בחרונינגן, הולנד / צילום: Reuters, Michael Kooren

בין חזון ירוק למציאות כלכלית: אירופה חוזרת להשקיע בקידוחי גז ונפט מקומיים

מצוקת האנרגיה המחריפה מאלצת את ממשלות אירופה לחשב מסלול מחדש ולתעדף ביטחון אנרגטי על פני חזון סביבתי ● מגרמניה ועד דנמרק, היבשת מאריכה רשיונות קידוח ומפתחת שדות גז חדשים - מתוך הבנה שהכלכלה לא יכולה להמתין להשלמת המהפכה הירוקה

אילוסטרציה: Shutterstock

היכונו לירידה דרמטית בשווקים: האזהרה של המשקיע הפסימי

הכלכלן הוותיק גארי שילינג, שהיה בין הבודדים שחזו את המשבר הפיננסי של 2008, בטוח שארה"ב בדרך למיתון ולקריסה בשוק המניות ● אלו הסיבות שבגללן הוא כל כך פסימי - ולא בפעם הראשונה

אלימות בני נוער / צילום: Shutterstock

הנתונים מגלים: האלימות הקשה מצד קטינים מתפתחת לתופעה רחבה

בשנים האחרונות חל זינוק של 150% במקרי האלימות הקשה מצד קטינים, אבל זה ממש לא נעצר שם ● החברה הישראלית הופכת למדממת יותר, אבל האם כוחות השיטור גדלים בהתאם? ● אלה המספרים שחושפים את מגמות העומק מאחורי הרצח שזעזע מדינה שלמה ● המשרוקית של גלובס

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון / צילום: מארק ניימן, לע''מ

דרמה: ביטוח ישיר לא תוכל לשווק פוליסות ביטוח מקיף לרכב

לגלובס נודע כי ביטוח ישיר, החברה הגדולה בענף עם נתח שוק של 14.7%, לא תוכל כעת להציע ביטוחי רכב מקיף בתקופה הקרובה ● כל חברות הביטוח, למעט ביטוח ישיר, הגישו לרשות שוק ההון תעריפים חדשים וקיבלו אישור להמשיך ולמכור ביטוחי רכב ● ביטוח ישיר: "החברה והמפקח על הביטוח ממשיכים לנהל דיאלוג ענייני במטרה להגיע לאישור תעריף"

אקדח רמון של חברת אמתן / צילום: יח''צ

המדינה שרכשה אלפי אקדחים ישראלים וכעת נפטרת מהם בצעד תמוה

בתקציב הביטחון של ארה"ב עלתה דרישה לתקצוב 4.2 מיליארד דולר עבור תוכנית "תשתית הבינה המלאכותית הריבונית" ● במבצע שאגת הארי השתמשה ארה"ב בטכנולוגיות שהניסוי המבצעי המהותי הראשון בהן היה דווקא באוקראינה • המדינה באירופה שנהנית ממכירות בשווקים שישראל לא נמצאת בהם ● השבוע בתעשיות הביטחוניות