גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ארס צפרדעים ושבוע של שתיקה: 5 טיפולים אלטרנטיביים

אלטרנטיביים יותר ופחות: מצלילים מרפאים וסדנת ויפאסאנה דרך אמנויות לחימה וסווט לודג' אינדיאני ועד לארס של צפרדע הקאמבו הרעילה מהאמזונס

המלצות גוף ונפש
המלצות גוף ונפש

לפרוק מתחים עם נבל וחליל

טיפול בצלילים מרפאים

אי שם בשנה שעברה, בין הסגר הראשון לשני, חיפשתי דרך להרים את עצמי. דרך המלצה של חברה הגעתי לתובנה שאליה הגיעו גם החברים של אי.טי: המוזיקה היא שפת-על אולטימטיבית.

החלטתי ללכת לטיפול בצלילים מרפאים. שם, בחדר נעים ואפלולי, השכיבו אותי על מזרן נוח. כיסוי העיניים הדיף ניחוח קל של לוונדר, וסביבי החלו שני מלאכים בלבן לנגן על עשרות כלי נגינה אקזוטיים. החשדנות וההיפר-אקטיביות התחלפו בפליאה, שעברה דרך המחשבה והפכה לציפה עדינה. כך שכבתי שם, לאותם צלילים, במשך שעתיים.

אחרי שזה נגמר, על כוס תה צמחים, הסבירו לי המוזיקאים כי לפי מסורות עתיקות יומין, ישנם צלילים שמהדהדים את מרכזי האנרגיה בגוף (צ'אקרות), פותחים חסימות אנרגטיות ומחזירים ממחוזות הלחץ אל האיזון. לכל מרכז אנרגיה יש כלים הנכונים לו יותר.

לא יודעת לומר באילו כלים הם ניגנו ומתי, ואיזו מנגינה הוקדשה לאיזה מחלקי גופי. יודעת לומר בוודאות כי החוויה הייתה נעימה בצורה קיצונית ומפרקת מתח.

לפרטים: www.oriyavor.com וגם בפייסבוק וביוטיוב

 

טיפול עשרת אלפים למוח

סדנת ויפאסנה

"במוזיקה", אומר פתגם עממי, "חשובות האתנחתות יותר מאשר הצלילים". בעולם בהפרעה אנחנו כל הזמן ברעש. בתוך הרעש הגובר של עולם העסקים שקט הוא מצרך נדיר, והרעש הזה מייצר מיסוך לקול הפנימי, אותו קול שיש בנו ואומר לנו את מה שאנחנו באמת צריכים לדעת - על עצמנו, על הקריירה, על מערכות היחסים שלנו ומה הצעד הבא. בחיי היומיום אי אפשר להשתיק את הרעש, ולכן צריך לייצר בכוח איים של שקט. לזה בדיוק נועדה סדנת הוויפאסנה.

בהתחלה הניתוק הזה מלאכותי, הגוף מגרד כמו בייסורי גמילה מסם, הראש ממשיך להרעיש בזרם מציק של מחשבות בלתי פוסקות. אבל מי שיושב בהחלטיות מגיע לרגע שבו משתרר בראש שקט מבורך.

הקול הפנימי מגיע לאט ובביישנות, כאילו הוא לא בטוח שהוא רצוי, אבל אם נשארים איתו פרק זמן מספיק ארוך (בדרך כלל סדנה כזו אורכת כמה ימים), מבינים עד כמה העשייה שלנו מפריעה להוויה שלנו ועד כמה העצירות הללו לשקט בים הרעש מביאות לחיינו איזון, שלווה וחוכמה.

ויפאסנה - מדיטציית תובנה - מלמדת להשתיק את הקולות החיצוניים ולהקשיב לקול הפנימי. שותקים, מסננים לאט לאט רעשים וחוזרים להקשיב לקולו של הלב.

מדיטציה / צילום: Shutterstock

הגנה, התקפה וקריאת מציאות

אמנויות לחימה לאנשי עסקים (ולא רק להם)

בראשית שנות ה-30 שלי עבדתי כמו משוגעת. הייתי עצבנית רוב הזמן והרגשתי שעליי למצוא נתיב לעבודה גופנית, אינטנסיבית, ולהוצאת אגרסיות, שהיו לי בשפע. דרך קולגה הגעתי לדוג'ו (מרכזלאמנויות לחימה), ונשביתי בקסמה של האמנות העתיקה.

כמה פעמים בשבוע התכנסה קבוצה מגוונת של אנשי ונשות עסקים לשעתיים של קרבות. שם תרגלתי משמעת ולמדתי על מערכות יחסים מורכבות דרך הגנה, התקפה, רעות וקריאת מציאות.

צילום: hthaostudio / unsplash

מתרגלים רציניים של אמנויות לחימה לומדים באמצעות רוח הלחימה להשרות ביטחון, שלווה ומרכוז על עצמם ועל אלה שהולכים איתם דרך. האנלוגיה לעולם העסקי מתבקשת, בעיקר באמצעות אלה שבבוקר לובשים חליפת עסקים ובערב חליפת קראטה. אין צורך לדבר. הכול מובן.

למידה אמיתית, כזו הנותרת איתך שנים, אינה יכולה להיעשות אך ורק באמצעות האינטלקט. היא חייבת לעבור דרך הגוף והרגש. כך נרכשים הרגלים שהופכים לאינסטינקטים ובאמצעותם ניתן להשתפר.

בונוס: להרחבה ולהעמקה מומלץ לצפות ביוטיוב בסדרה של דניאל קרן "רוחו של לוחם" פרקים 1-6

כשהזיעה פותחת את הלב

סווט לודג', בקתת הזעה אינדיאנית

באוקיינוס ההתנהגות הרציונלית שבו אני משייטת יום-יום לקחתי פסק זמן כדי לצאת מאזור הנוחות ולהתנסות בדבר חדש: Sweat Lodge (בקתת הזעה), טקס מסורתי עתיק יומין של שבטי הילידים ממרכז אמריקה.

נכנסתי בבגדים קלים למבנה שבו מתנהל הטקס - איגלו שענפי עצים בונים את השלד שלו. התיישבנו במעגל סביב בור, שהוא למעשה טבורה של אמא אדמה. השמאן התחיל בשירה ובתפילות, "שומר האש" הכניס אבני בזלת חמות, שפך עליהן מים ופיזר צמחי מרפא. האדים החלו ממלאים את החלל.

הזעתי כולי ברמות של סאונה פינית. האדים שרפו את הנחיריים ואת הריאות. בד בבד עם החשכה, השירה והקור הנעים של האדמה, נרגעתי לאטי בתוך החוויה המוזרה הזאת. הרגשתי שהחום פותח לי את הלב, ולמרבה הפתעתי התחלתי לשיר בשפה לא מובנת.

ארבעה חלקים לטקס, אחד לכל כיוון מרוחות השמים. שעה וחצי של מיסטיקה וביקור בעולם אחר, ביקום מקביל. יצאתי ספוגת זיעה, התגלגלתי על האדמה הקרירה, הבטתי לראשונה זה שנים בכוכבים והרגשתי נקייה לקראת התחלה חדשה. חוויה מומלצת בחום, תרתי משמע.

צילום: Shutterstock

בוסטר חיסוני עם ארס צפרדעים

קאמבו, רפואה עתיקה-חדשה

עם התרבות הפחדים סביב מחלות שונות ומשונות, רעלים וקרינה, המליץ לי חבר ותיק להתוודע לצפרדע הקאמבו. ברגע הראשון זה נשמע כמעט הזוי: הצפרדע הזו היא אחד מבעלי החיים הרעילים ביותר המוכרים לאדם. אבל שבטי הילידים לאורך האמזונס משתמשים כבר אלפי שנים ברעל שמפיקה הצפרדע לצרכי ציד, ומה שמעניין אפילו יותר - כדי להתחסן משלל זיהומים, רגשיים ופיזיים.

מהרעל שבגופה יצרו הילידים רפואה מסתורית, שיודעת באיזה כמויות הומאופטיות להשתמש כדי לחזק ולתדלק את המערכת החיסונית ולהביא את הגוף להתמודדות משופרת עם מחלות רבות. חיסון טבעי.

במאה העשרים ואחת חוזר ומגלה מחדש האדם הלבן, ממציא הרפואה והמדע, את יופיין של הרפואות העממיות ואת החוכמה במסורות העתיקות שכמעט והוכחדו, וחוקר אותן במעבדות אוניברסיטאיות.

הלכתי לנסות. המרפא בירר קודם כל את מצבי הבריאותי ואת ההתכוונות שלי מהמפגש עם הצפרדע. אמד אותי, והתחיל. בעדינות יצר כוויות שטחיות באפידרמיס לתוכן שפשף כמות זערורית, הומיאופטית, של רעל הצפרדע.

בתוך דקות ספורות החלו גלי חום לא נעימים להתפשט בגופי, ואחרי כעשר דקות רק רציתי למות. הקאתי את נשמתי, אף שלא אכלתי יממה קודם לכן, כפי שנדרשתי. כל הגוף כאב לי. חוויה פיזית מטלטלת, קצרה אמנם, אך אינטנסיבית. כששכחו גלי ההקאה הסתכלתי על תכולת הדלי שמילאתי. אכן נראה היה שהקאתי כמויות של רעל ירקרק.

ההרגשה לאחר ששוככים גלי החום, הבחילות וההקאות היא של ניקיון. כאילו מישהו קרצף אותך מבפנים עם מים וסבון חזק. חוויה פיזית מאוד לא נעימה אולם מזככת.

שלושה טיפולים בין מולד ירח למולד ירח, מעניקים חיסון לשנה. אין בכוונתי לקחת אחריות לגבי השפעת הקאמבו על מחלות שונות שנטען שהיא מרפאה, אולם כאדם בריא אומר כי מאז שהתחלתי להשתתף בטקסי הקאמבו, לא הייתי חולה אפילו פעם אחת.

ניל"י גולדפיין היא משנה למנכ"ל קבוצת נירם גיתן NGG, מומחית למנהיגות וניהול בעולם של הפרעה

עוד כתבות

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": עורך הדין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Shutterstock

החברה הלוהטת בעולם יצאה למסע רכישות בישראל. ויש גם חדשות רעות

ענקית השבבים אנבידיה משלימה בימים אלה רכישה של שתיים מהחברות המובילות בפיתוח מוצרי בינה מלאכותית בישראל ● בה בעת, מחקר חדש של סטנדפורד מסמן מגמה מדאיגה: קצב ההגירה השלילית של מוחות בתחום ה־AI מישראל שני רק להודו ● אז למה המומחים אופטימיים?

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירה לפינוי בינוי ברמת גן?

דירה בת שישה חדרים בבניין ישן משנות ה־60, המתפרשת על פני שטח של 158 מ"ר ובעלת שני מפלסים, נמכרה תמורת 2.9 מיליון שקל ● המתווך בעסקה: "לנכס יש פוטנציאל השבחה גדול"

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

השר בן גביר נפגע בתאונת דרכים: מצבו קל-בינוני

בן גביר הגיע לזירת הפיגוע ברמלה, התראיין וכשעזב את המקום - היה מעורב בתאונת דרכים • רכבו של השר התהפך והוא פונה לטיפול רפואי • לפי עד ראייה: רכב השר חצה באור אדום • ארבעה בני אדם נוספים נפצעו בתאונה, מצבם קל-בינוני

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

אולם קולנוע בקליפורניה. החדשים רווחיים יותר מהישנים / צילום: Shutterstock

לאולמות קולנוע יש נדל"ן מיוחד, וזה מציל אותם

אולמות הקולנוע הלכו ואיבדו רלוונטיות רק לפני כמה שנים ● המיצוב הנדל"ני המיוחד שלהם עשוי להציל אותם