גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

קחו רגע והתבוננו ביומן הפגישות שלכם. כמה מהן רוקנו אתכם מאנרגיה?

אילו משימות טענו אתכם ואילו רוקנו אתכם? מנהלים טובים ידעו להצביע על כך, לתעל את האנרגיות הגבוהות ולהימנע משחיקה ● אז איך בדיוק עושים את זה? ● חצי שעה של השראה 

חצי שעה של השראה. אפליקצית יומן ומשימות
חצי שעה של השראה. אפליקצית יומן ומשימות

 

רשימה זו מבוססת על פרק מספרו של ערן גפן, מייסד G^Team

"אתגר משמעותי של מנהלים שלא מדברים עליו מספיק, הוא איך שומרים על האנרגיה", אמר לי אופיר גוטמן, מנכ"ל פרוקטר אנד גמבל ישראל. בשנים הראשונות של הקריירה שלו, מספר גוטמן, ראה רק שנה־שנתיים קדימה ולכן גייס אנרגיות מתפרצות, שדומות לריצת ספרינט. עם הזמן, כשנכנס לשנה ה-18 בקריירה שלו, הבין שזה יותר דומה לריצת מרתון. ולכן, האתגר העיקרי שלו כמנכ"ל הוא זה המנטלי, הנדרש לגייס מחדש עוצמות וכוח אנרגטי משמעותיים, ולאורך זמן.

אך האתגר לא מסתיים בכך. למנהלים בכירים יש אתגר נוסף, משהו שמעטים שמים אליו לב: ככל שעולים בדרגות הניהול, מנהלים נאלצים לעשות יותר דברים שמוציאים מהם אנרגיות ופחות דברים "שהם "באים לעבודה בשבילם". מנהל בכיר צריך לעסוק - לצד העשייה המקצועית שבנתה אותו - גם בדברים אחרים. ככל שאתה יותר למעלה, עפות לכיוונך הבעיות הגדולות ביותר, בתפקידך כמנכ"ל/ית את/ה בעצם מתעסק/ת בכל הנושאים, מכוח אדם, דרך כספים וחשבונאות, מועצת המנהלים ועד בעיות משפטיות - סביר להניח שחלק משמעותי מהם ישאבו ממך אנרגיה.

מה שברור הוא שכדי להתמיד במרתון לאורך זמן, אנחנו צריכים להיות במאזן אנרגיה חיובי. האתגר הראשוני הוא קודם כל לשים לב לרמות האנרגיה שלנו: רוב הזמן אנחנו ערניים לצדדים המקצועיים, ליכולות השכליות, למסכי המחשב, לדוח האקסל, אבל לא שמים לב איפה האנרגיה שלנו, ומה הרמה שלה. מחקר מרתק של הרווארד בקרב מנכ"לים מצא שהאתגר מס' 1 - הוא לא לדעת לנהל את הזמן, אלא לנהל את האנרגיות.

הנה תרגיל שאני ממליץ לכל מנכ"ל ומנכ"לית לעשות: לעבור על יומן הפגישות שלך מהשבועיים האחרונים (אפשר ללכת קצת אחורה, אם השבועות האחרונים היו משובשים בשל החגים), לקחת דף נייר ולחלקו לשני טורים: טור אחד לסמן "פלוס", אלו הדברים שנתנו לך אנרגיות. בטור השני לסמן "מינוס" - אלו הדברים שצרכו ממך אנרגיות. ועכשיו את כל הפגישות מהיומן להעביר לאחד משני הטורים האלו. מהר מאוד תצטייר תמונה מדויקת של מצבך האנרגטי. האם העיקר הוא בפלוס, או דווקא יש משיכת יתר?

אנרגיה זה משתנה שלכאורה אינו קיים, הוא ערטילאי, העיסוק בנושא יכול להישמע כמו בולשיט של ניו אייג'. אבל אם חושבים על זה רגע לעומק, ברור לגמרי שאנרגיה היא מנוע ההצלחה העיקרי, הרבה יותר מכל יכולת אחרת שיש לנו. מספיק להסתכל על האנשים שעשו אימפקט משמעותי על העולם, המצליחים ביותר - מפוליטיקה, דרך אמנות ועד ספורט - ולשאול את עצמכם: מה ציון האנרגיה שלהם בין 1-10?

אז איך שומרים על אנרגיה חזקה לאורך זמן? הנה כמה דרכים ושיטות שיטענו אותך באנרגיה.

1. לעקוב אחרי היחס בין עשייה טוענת לכזו מרוקנת. לשמור במודע על מאזן חיובי של דברים שנותנים לך אנרגיה, לנעול ביומן לאורך השבוע זמן לעשייה מקצועית שמייצרת ערך וטוענת אותך חדוות עשייה.

2. למצוא עשייה חדשה, שבה אין לך ניסיון וגם לא ידע ובא לך ללמוד אותה. אופיר גוטמן, לדוגמה, כתב לאחרונה ספר ילדים והוציא אותו לאור. החוויה החדשה נתנה לו אנרגיות גם בתחומים אחרים.

3. המצב הפיזי שלך משפיע ישירות על מידת האנרגיות שלך. ספורט קבוע, תזונה, הקפדה על 7 שעות שינה ואפילו יציבה נכונה יתבטאו באופן ישיר בעשייה המקצועית. אני זוכר שרמי שלמור אמר לי פעם שהחדר שלו ממוקם בכוונה מול המדרגות במשרד, מהדרך בה אנשים עולים ויורדים בהם הוא כבר יודע הכל. האם הם גוררים רגליים? האם הם מדלגים שתיים-שתיים? פעם הוא הסתכל על מישהי עולה ומהדרך שבה התנהלה אמר לי (וצדק) שהיא עומדת לעזוב.

4. מטרה עם משמעות. כשיש לך יעד משמעותי בעיניך, משהו גדול שאתה ממש יכול להרגיש אותו, כזה שמלהיב אותך ומחכה לך בקצה המרתון, אתה יכול לגייס את האנרגיות כל יום מחדש.

להאציל למנהלים חזקים דברים ששואבים ממך אנרגיה ולא מחייבים את טיפולך, ואם אותם דברים בדיוק דווקא ימלאו אותם באנרגיה - בכלל מצוין.

5. יצירתיות. כל עשייה שיש בה יצירה חדשה, "יש מאין", טוענת באנרגיה. היכולת לדמיין משהו ואז לגרום לו לקרות הוא תהליך שמייצר אנרגיה.

6. מיינדסט. לוודא שהדברים בהם אנחנו מתמקדים הם אלו בעלי המשמעות, הערך והאימפקט הגדולים ביותר. לשים לב לאן נודדות המחשבות שלנו ובמה אנחנו מרוכזים. להקפיד ש"הדיבור הפנימי" שלנו יעסוק בדברים הנכונים שטוענים אותנו ולא מבזבזים לנו אנרגיה.

7. לייצר ערך לאחרים. כאשר אנחנו משמעותיים ועושים טוב לאחרים, אנחנו נטענים באנרגיה. כאן חוק שימור האנרגיה עובד הפוך, ככל שניתן יותר ככה ניטען יותר.
זה לא רק חשוב ברמה האישית: רמת האנרגיה שלך היא גם החובה שלך כמנהיג, כי בסופו של יום, אחד התפקידים הכי משמעותיים של מנהלים ומנהלות בכירים הוא להכניס אנרגיה לכל הארגון. כדי שזה יקרה אנחנו חייבים להסתכל קודם כל פנימה.

וכמובן כמובן, רלוונטי מתמיד בחגים האלו, כדי שנהיה באנרגיה גבוהה: לדעת לעצור ונוח, לקחת זמן לעצמך, ולהיות עם המשפחה והאנשים החשובים לך.

ערן גפן הוא מייסד G^Team, חברה לייעוץ אסטרטגי שעוזרת לחברות לפתח מנועי צמיחה חדשים. הוא בעל ניסיון בעבודה עם מנכ"לים והנהלות של החברות המובילות בארץ ובעולם בהן קוקה קולה, וולט, מיקרוסופט, שטראוס וקימברלי קלארק. חברה קודמת שהקים נרכשה על ידי WIX. גפן מפעיל את הפודקאסט "חצי שעה של השראה" ומחבר הספר "יוצרים צמיחה - כך הופכים יצירתיות עסקית לתוכנית עבודה".

gefen@gteam.org

עוד כתבות

יעקב לוקסנבורג / צילום: סיון פרג'

המהלך הכפול שהניב ליעקב לוקסנבורג תוספת שווי של 400 מיליון שקל

בשבוע שעבר ניצל יעקב לוקסנבורג את מחירי השיא בבורסה בת"א כדי למכור מניות בחברת הבנייה דניה סיבוס, ובמקביל הגדיל את החזקותיו בלפידות קפיטל השולטת בה ● התוצאה: שווי החזקותיו בלפידות זינק ל-3.2 מיליארד שקל

טל יעקובסון, מנכ''ל פריון / צילום: אוהד דיין

איך לדבר על שיווק בשפה שסמנכ"לי כספים מבינים, והקשר ל-AI

תעשיית הפרסום הדיגיטלי צמאה לא רק ליצירתיות, אלא גם לאופטימיזציה ומדידה עסקית, אומר טל יעקובסון מנכ"ל פריון, שרכשה את Greenbids המתמחה ברכש מדיה מבוסס בינה מלאכותית ● "עכשיו אנחנו בשוק של 750 מיליארד דולר, שמחבר קריאייטיב, מדיה וטכנולוגיה"

שרת התחבורה מירי רגב / צילום: עמית שאבי - ידיעות אחרונות

רגב הורתה להחרים את הדיונים על הקמת שדה תעופה בעמק יזרעאל

שרת התחבורה הורתה שלא לקדם את הקמתו של השדה הצפוני עד להצגת חלופות לשדה הדרומי לראש הממשלה ● בכך מצטרפת רגב לקריאתו של ח"כ אלמוג כהן שלא לקדם בינתיים את השדה

חלוקת רכוש בגירושים / איור: Shutterstock

העליון בפסק דין תקדימי: גם נכסים מלפני הנישואים עשויים להתחלק שווה בשווה בגירושים

בפסק דין תקדימי נקבע כי הזכויות בחלקת קרקע שקיבלה האישה במתנה לפני הנישואים יחולקו בינה לבין בעלה לשעבר ● השופטת יעל וילנר הרחיבה בכך את הלכת השיתוף הספציפי וקבעה כי היא תחול אם ניתן להסיק מהתנהגות בני הזוג על הסכמה בפועל לשתף בנכס ● עוד נקבע כי הכלל עשוי לחול גם על נכס שאינו בהכרח דירת המגורים המשפחתית

איור: גיל ג'יבלי

"המדינה שלנו זקוקה לאלטרנטיבה": הסכסוך בין טראמפ למאסק עולה שלב

איל ההון תקף ברשת החברתית X את חוק התקציב הענק והשנוי במחלוקת של הנשיא, ושוב איים בהקמת מפלגה מתחרה ● התגובה של טראמפ לא איחרה לבוא: "מאסק קיבל יותר סובסידיות מכל אדם אחר בהיסטוריה" ● החוק צפוי להגדיל את הגירעון האמריקאי ב־3.8 טריליון דולר

עידן דוד / איור: גיל ג'יבלי

השר אמסלם מקדם: מנכ"ל עיריית אשקלון לשעבר ימונה ליו"ר נתיבי איילון

עידן דוד יהיה אחראי במסגרת תפקידו על תקציב של כ־3 מיליארד שקל ● בענף יש מי שכבר מרימים גבה על המינוי, בשל חוסר הניסיון שלו בתחום

נשיא העליון, השופט יצחק עמית, בדיון בבג''ץ על מינוי ראש השב''כ / צילום: צילום מסך מהשידור החי

מינוי זיני: הממשלה והיועמ"שית פועלים להגיע להסכמות

לאחר הדיון היום בבג"ץ בנוגע לעתירות למנוע את מינויו של האלוף זיני לראש השב"כ הודיעו הצדדים כי הם פועלים להגיע להסכמות  ● במהלך הדיון ח"כ גוטליב צעקה לעבר הנשיא עמית: "תתבייש לך" - והוצאה מהאולם ● בעקבות הפרעות נוספות, הוחלט להמשיך את הדיון ללא קהל; עמית על המהומה באולם: "ניסיון להכשיל הליך משפטי"

מטוסים בנתב''ג / צילום: Shutterstock, Dmitry Pistrov

חברות התעופה מבקשות פטור רטרואקטיבי על הטיסות שבוטלו, איך זה ישפיע עליכם?

חברות התעופה פנו בבקשה דחופה להעניק להם פטור רטרואקטיבי מחובת מתן הטבות לנוסעים שטיסותיהם בוטלו או שונו בעקבות מבצע "עם כלביא" ● במקביל, אלפי ישראלים כבר תובעים את חברות התעופה על הפרת זכויותיהם במהלך תקופת המבצע ● נראה כי בחברות התעופה מנסים לדחוף לשינויים רגולטוריים כדי להימנע מתביעות הענק ● ומה קבעו בתי המשפט במשברי תעופה עולמיים?

ישראל שיתקה את המימון השיעי / צילום: AP

הצד הפחות מוכר של המלחמה: ישראל נתנה מכה אנושה גם לתשתית הפיננסית של איראן

אחרי ששיתקה כלכלית את הציר השיעי, ישראל חנקה גם את מנגנון הכספים של איראן עם חיסול אנשי מפתח בהעברת כספים לציר השיעי ● אבל המערכה טרם הסתיימה: חברות קש סיניות מבריחות נפט וסחורות תחת מסווה, ונעזרות בבנקים אירופיים

בניין האיחוד האירופי / צילום: Shutterstock

אירופה מוכנה להסכם סחר עם ארה"ב, אך לא ללא תמורה

האיחוד שואף שהסכם הסחר עם ארה"ב יכלול מכס אחיד של 10% על חלק נרחב מהיצוא האירופי, אך מבקש מהאמריקאים התחייבויות להפחתת מכסים בתחומים מרכזיים כמו תרופות, אלכוהול, שבבים ומטוסי נוסעים

עוזי לוי, מנהל מחקר חו״ל בבנק מזרחי טפחות / צילום: באדיבות מזרחי טפחות

"פוטנציאל לתשואות פנומנליות": מנהל המחקר בבנק שמסמן 3 סקטורים לוהטים

עוזי לוי, מנהל מחקר חו"ל במזרחי טפחות, לא נלחץ מהשיאים בשוק המניות: "זה לא 'הייפ' על ריק — אנחנו נמצאים בראשיתה של מהפכה טכנולוגית" ● למשקיע אגרסיבי הוא ממליץ לשים את הז'יטונים על מניות AI, ענן ומחשוב קוונטי, לצד הסקטור החבוט של אנרגיות מתחדשות

תשואות קרנות הפנסיה והגמל / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

זו הייתה מחצית פנומנלית לחוסכים לפנסיה, חוץ ממסלול אחד

למרות המכסים, המלחמות, הנפט והיחלשות הדולר - הקפיצה של הבורסה המקומית סידרה לחוסכים תשואות נאות מאוד ● גם הקאמבק של וול סטריט מהשפל של תחילת אפריל סייעה ● היחלשות הדולר פגעה בכולם אך בפרט במסלולים מחקי מדד ה-S&P 500

נזק כתוצאה מהמטח מאיראן / צילום: כב''ה

פתרון לבירוקרטיה ולמאבקי הדיירים? הממשלה שוקלת לקנות את הדירות ההרוסות

על פי הערכות, קיימות כיום כ-3,000 משפחות שביתן נהרס כליל בעקבות המלחמה, וכי ייקח שנים עד שישוקמו או שבתים אחרים יוקמו במקומם ● משרד האוצר, משרד הבינוי והשיכון, רשות המסים והתאחדות הקבלנים, הודיעו על מסלול שיסייע לתושבים בהתנהלות מול הרשויות, במסגרתו כל התהליך ינוהל על ידי המדינה, לרבות מימון, פיקוח וביצוע

ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר ושרת האוצר רייצ'ל ריבס / צילום: ap, POOL

הטבת מס בת 200 שנה בוטלה והמיליונרים נוטשים את בריטניה

כ־16 אלף מיליונרים זרים עזבו את בריטניה מאז תחילת השנה, בעקבות ביטול הטבת המס בת 200 שנה שפטרה אותם מתשלום על הכנסות מחוץ למדינה ● כעת שרת האוצר רייצ'ל ריבס שוקלת לצמצם את הרפורמה - שהייתה הבטחת בחירות מרכזית של מפלגת הלייבור

שלמה אליהו, בעל השליטה במגדל / צילום: תמר מצפי

לחץ המכירות על מניית מגדל השתחרר, ואליהו כבר מורווח מעל 3 מיליארד שקל

מימוש אופציות על־ידי גופים מוסדיים הכביד עד לאחרונה על מניית מגדל ● בעל השליטה, שלמה אליהו, יכול כעת לחייך, אך השקעה במדד הביטוח הייתה מניבה לו תשואה של פי כמה וכמה

אילון מאסק / צילום: Shutterstock

ניסיון לחזור למירוץ ה-AI: גיוס הענק של של אילון מאסק

בנק ההשקעות מורגן סטנלי הודיע כי סטארט-אפ הבינה המלאכותית xAI, שלפי מאסק, שוויו מוערך בכ-80 מיליארד דולר, גייס 10 מיליארד דולר בחוב ובמניות ● גיוס ההון יאפשר לחברה לקדם את מודל ה-AI של החברה, Grok, ולהשיג יתרון מול המתחרות שלה, OpenAI ו-Anthropic

מטוס F-15 של חיל האוויר האמריקאי / צילום: Reuters, Mark Cosgrove

מערכת ישראלית תשמש את הצבא האמריקאי

לגלובס נודע כי מערכת של חברת TSG הישראלית תוטמע בצבא האמריקאי, כחלק מעסקה בגובה מאות אלפי דולרים

אילוסטרציה: Shutterstock

פסק הדין החדש שכל זוג נשוי צריך להכיר. וההשלכות

בית המשפט העליון קבע השבוע באופן תקדימי כי ניתן לחלק בין בני זוג המתגרשים גם נכס שהיה שייך לאחד מהם לפני הנישואים ● כל מה שכדאי לדעת על הסכסוך שמאחורי ההלכה החדשה, ההשלכות וגם - למה מעכשיו "חייבים לעשות הסכם ממון"

מנכ''ל פריון, טל יעקובסון / צילום: אוהד דיין

גם הפניקס דורשת מפריון לבטל את גלולת הרעל: "רואים בחומרה את התנהלות הדירקטוריון"

הפניקס מצטרפת לדרישה של ווליו בייס לבטל את גלולת הרעל ● השתיים מבקשות לכנס אסיפת בעלי מניות ובה להצביע על ביטולה ודרישה לאישורה ברוב רגיל ● בפניקס אומרים שהתוכנית אומצה תוך התעלמות מהנזקים שייגרמו לבעלי המניות

טקס זיכרון ל-45 ההרוגים באסון מירון / צילום: ap, Oded Balilty

פשרה: משפחות נספים באסון מירון יפוצו בכ-2 מיליון שקל

המדינה הגיעה להסכם ולפיו תשלם בשלב הראשון את הסכומים למשפחות הנספים מתחת לגיל 24 – בנוסף לכ-500 אלף שקל ששולמו למשפחות כמקדמה ● יימשכו המגעים לגבי פיצוי למשפחות נוספות