גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

קחו רגע והתבוננו ביומן הפגישות שלכם. כמה מהן רוקנו אתכם מאנרגיה?

אילו משימות טענו אתכם ואילו רוקנו אתכם? מנהלים טובים ידעו להצביע על כך, לתעל את האנרגיות הגבוהות ולהימנע משחיקה ● אז איך בדיוק עושים את זה? ● חצי שעה של השראה 

חצי שעה של השראה. אפליקצית יומן ומשימות
חצי שעה של השראה. אפליקצית יומן ומשימות

 

רשימה זו מבוססת על פרק מספרו של ערן גפן, מייסד G^Team

"אתגר משמעותי של מנהלים שלא מדברים עליו מספיק, הוא איך שומרים על האנרגיה", אמר לי אופיר גוטמן, מנכ"ל פרוקטר אנד גמבל ישראל. בשנים הראשונות של הקריירה שלו, מספר גוטמן, ראה רק שנה־שנתיים קדימה ולכן גייס אנרגיות מתפרצות, שדומות לריצת ספרינט. עם הזמן, כשנכנס לשנה ה-18 בקריירה שלו, הבין שזה יותר דומה לריצת מרתון. ולכן, האתגר העיקרי שלו כמנכ"ל הוא זה המנטלי, הנדרש לגייס מחדש עוצמות וכוח אנרגטי משמעותיים, ולאורך זמן.

אך האתגר לא מסתיים בכך. למנהלים בכירים יש אתגר נוסף, משהו שמעטים שמים אליו לב: ככל שעולים בדרגות הניהול, מנהלים נאלצים לעשות יותר דברים שמוציאים מהם אנרגיות ופחות דברים "שהם "באים לעבודה בשבילם". מנהל בכיר צריך לעסוק - לצד העשייה המקצועית שבנתה אותו - גם בדברים אחרים. ככל שאתה יותר למעלה, עפות לכיוונך הבעיות הגדולות ביותר, בתפקידך כמנכ"ל/ית את/ה בעצם מתעסק/ת בכל הנושאים, מכוח אדם, דרך כספים וחשבונאות, מועצת המנהלים ועד בעיות משפטיות - סביר להניח שחלק משמעותי מהם ישאבו ממך אנרגיה.

מה שברור הוא שכדי להתמיד במרתון לאורך זמן, אנחנו צריכים להיות במאזן אנרגיה חיובי. האתגר הראשוני הוא קודם כל לשים לב לרמות האנרגיה שלנו: רוב הזמן אנחנו ערניים לצדדים המקצועיים, ליכולות השכליות, למסכי המחשב, לדוח האקסל, אבל לא שמים לב איפה האנרגיה שלנו, ומה הרמה שלה. מחקר מרתק של הרווארד בקרב מנכ"לים מצא שהאתגר מס' 1 - הוא לא לדעת לנהל את הזמן, אלא לנהל את האנרגיות.

הנה תרגיל שאני ממליץ לכל מנכ"ל ומנכ"לית לעשות: לעבור על יומן הפגישות שלך מהשבועיים האחרונים (אפשר ללכת קצת אחורה, אם השבועות האחרונים היו משובשים בשל החגים), לקחת דף נייר ולחלקו לשני טורים: טור אחד לסמן "פלוס", אלו הדברים שנתנו לך אנרגיות. בטור השני לסמן "מינוס" - אלו הדברים שצרכו ממך אנרגיות. ועכשיו את כל הפגישות מהיומן להעביר לאחד משני הטורים האלו. מהר מאוד תצטייר תמונה מדויקת של מצבך האנרגטי. האם העיקר הוא בפלוס, או דווקא יש משיכת יתר?

אנרגיה זה משתנה שלכאורה אינו קיים, הוא ערטילאי, העיסוק בנושא יכול להישמע כמו בולשיט של ניו אייג'. אבל אם חושבים על זה רגע לעומק, ברור לגמרי שאנרגיה היא מנוע ההצלחה העיקרי, הרבה יותר מכל יכולת אחרת שיש לנו. מספיק להסתכל על האנשים שעשו אימפקט משמעותי על העולם, המצליחים ביותר - מפוליטיקה, דרך אמנות ועד ספורט - ולשאול את עצמכם: מה ציון האנרגיה שלהם בין 1-10?

אז איך שומרים על אנרגיה חזקה לאורך זמן? הנה כמה דרכים ושיטות שיטענו אותך באנרגיה.

1. לעקוב אחרי היחס בין עשייה טוענת לכזו מרוקנת. לשמור במודע על מאזן חיובי של דברים שנותנים לך אנרגיה, לנעול ביומן לאורך השבוע זמן לעשייה מקצועית שמייצרת ערך וטוענת אותך חדוות עשייה.

2. למצוא עשייה חדשה, שבה אין לך ניסיון וגם לא ידע ובא לך ללמוד אותה. אופיר גוטמן, לדוגמה, כתב לאחרונה ספר ילדים והוציא אותו לאור. החוויה החדשה נתנה לו אנרגיות גם בתחומים אחרים.

3. המצב הפיזי שלך משפיע ישירות על מידת האנרגיות שלך. ספורט קבוע, תזונה, הקפדה על 7 שעות שינה ואפילו יציבה נכונה יתבטאו באופן ישיר בעשייה המקצועית. אני זוכר שרמי שלמור אמר לי פעם שהחדר שלו ממוקם בכוונה מול המדרגות במשרד, מהדרך בה אנשים עולים ויורדים בהם הוא כבר יודע הכל. האם הם גוררים רגליים? האם הם מדלגים שתיים-שתיים? פעם הוא הסתכל על מישהי עולה ומהדרך שבה התנהלה אמר לי (וצדק) שהיא עומדת לעזוב.

4. מטרה עם משמעות. כשיש לך יעד משמעותי בעיניך, משהו גדול שאתה ממש יכול להרגיש אותו, כזה שמלהיב אותך ומחכה לך בקצה המרתון, אתה יכול לגייס את האנרגיות כל יום מחדש.

להאציל למנהלים חזקים דברים ששואבים ממך אנרגיה ולא מחייבים את טיפולך, ואם אותם דברים בדיוק דווקא ימלאו אותם באנרגיה - בכלל מצוין.

5. יצירתיות. כל עשייה שיש בה יצירה חדשה, "יש מאין", טוענת באנרגיה. היכולת לדמיין משהו ואז לגרום לו לקרות הוא תהליך שמייצר אנרגיה.

6. מיינדסט. לוודא שהדברים בהם אנחנו מתמקדים הם אלו בעלי המשמעות, הערך והאימפקט הגדולים ביותר. לשים לב לאן נודדות המחשבות שלנו ובמה אנחנו מרוכזים. להקפיד ש"הדיבור הפנימי" שלנו יעסוק בדברים הנכונים שטוענים אותנו ולא מבזבזים לנו אנרגיה.

7. לייצר ערך לאחרים. כאשר אנחנו משמעותיים ועושים טוב לאחרים, אנחנו נטענים באנרגיה. כאן חוק שימור האנרגיה עובד הפוך, ככל שניתן יותר ככה ניטען יותר.
זה לא רק חשוב ברמה האישית: רמת האנרגיה שלך היא גם החובה שלך כמנהיג, כי בסופו של יום, אחד התפקידים הכי משמעותיים של מנהלים ומנהלות בכירים הוא להכניס אנרגיה לכל הארגון. כדי שזה יקרה אנחנו חייבים להסתכל קודם כל פנימה.

וכמובן כמובן, רלוונטי מתמיד בחגים האלו, כדי שנהיה באנרגיה גבוהה: לדעת לעצור ונוח, לקחת זמן לעצמך, ולהיות עם המשפחה והאנשים החשובים לך.

ערן גפן הוא מייסד G^Team, חברה לייעוץ אסטרטגי שעוזרת לחברות לפתח מנועי צמיחה חדשים. הוא בעל ניסיון בעבודה עם מנכ"לים והנהלות של החברות המובילות בארץ ובעולם בהן קוקה קולה, וולט, מיקרוסופט, שטראוס וקימברלי קלארק. חברה קודמת שהקים נרכשה על ידי WIX. גפן מפעיל את הפודקאסט "חצי שעה של השראה" ומחבר הספר "יוצרים צמיחה - כך הופכים יצירתיות עסקית לתוכנית עבודה".

gefen@gteam.org

עוד כתבות

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר, מתוכם 100 מיליון דולר יוקצו לשימור יזמים ועובדים ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

המיליארדר דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בסכסוך עם האחים גרטנר, בנימוק שאורנשטיין סבור כי גרטלר הוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות שלו עם יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה, מהן עולה חשש ליחסי "תן וקח" בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק