גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

קחו רגע והתבוננו ביומן הפגישות שלכם. כמה מהן רוקנו אתכם מאנרגיה?

אילו משימות טענו אתכם ואילו רוקנו אתכם? מנהלים טובים ידעו להצביע על כך, לתעל את האנרגיות הגבוהות ולהימנע משחיקה ● אז איך בדיוק עושים את זה? ● חצי שעה של השראה 

חצי שעה של השראה. אפליקצית יומן ומשימות
חצי שעה של השראה. אפליקצית יומן ומשימות

רשימה זו מבוססת על פרק מספרו של ערן גפן, מייסד G^Team

"אתגר משמעותי של מנהלים שלא מדברים עליו מספיק, הוא איך שומרים על האנרגיה", אמר לי אופיר גוטמן, מנכ"ל פרוקטר אנד גמבל ישראל. בשנים הראשונות של הקריירה שלו, מספר גוטמן, ראה רק שנה־שנתיים קדימה ולכן גייס אנרגיות מתפרצות, שדומות לריצת ספרינט. עם הזמן, כשנכנס לשנה ה-18 בקריירה שלו, הבין שזה יותר דומה לריצת מרתון. ולכן, האתגר העיקרי שלו כמנכ"ל הוא זה המנטלי, הנדרש לגייס מחדש עוצמות וכוח אנרגטי משמעותיים, ולאורך זמן.

אך האתגר לא מסתיים בכך. למנהלים בכירים יש אתגר נוסף, משהו שמעטים שמים אליו לב: ככל שעולים בדרגות הניהול, מנהלים נאלצים לעשות יותר דברים שמוציאים מהם אנרגיות ופחות דברים "שהם "באים לעבודה בשבילם". מנהל בכיר צריך לעסוק - לצד העשייה המקצועית שבנתה אותו - גם בדברים אחרים. ככל שאתה יותר למעלה, עפות לכיוונך הבעיות הגדולות ביותר, בתפקידך כמנכ"ל/ית את/ה בעצם מתעסק/ת בכל הנושאים, מכוח אדם, דרך כספים וחשבונאות, מועצת המנהלים ועד בעיות משפטיות - סביר להניח שחלק משמעותי מהם ישאבו ממך אנרגיה.

מה שברור הוא שכדי להתמיד במרתון לאורך זמן, אנחנו צריכים להיות במאזן אנרגיה חיובי. האתגר הראשוני הוא קודם כל לשים לב לרמות האנרגיה שלנו: רוב הזמן אנחנו ערניים לצדדים המקצועיים, ליכולות השכליות, למסכי המחשב, לדוח האקסל, אבל לא שמים לב איפה האנרגיה שלנו, ומה הרמה שלה. מחקר מרתק של הרווארד בקרב מנכ"לים מצא שהאתגר מס' 1 - הוא לא לדעת לנהל את הזמן, אלא לנהל את האנרגיות.

הנה תרגיל שאני ממליץ לכל מנכ"ל ומנכ"לית לעשות: לעבור על יומן הפגישות שלך מהשבועיים האחרונים (אפשר ללכת קצת אחורה, אם השבועות האחרונים היו משובשים בשל החגים), לקחת דף נייר ולחלקו לשני טורים: טור אחד לסמן "פלוס", אלו הדברים שנתנו לך אנרגיות. בטור השני לסמן "מינוס" - אלו הדברים שצרכו ממך אנרגיות. ועכשיו את כל הפגישות מהיומן להעביר לאחד משני הטורים האלו. מהר מאוד תצטייר תמונה מדויקת של מצבך האנרגטי. האם העיקר הוא בפלוס, או דווקא יש משיכת יתר?

אנרגיה זה משתנה שלכאורה אינו קיים, הוא ערטילאי, העיסוק בנושא יכול להישמע כמו בולשיט של ניו אייג'. אבל אם חושבים על זה רגע לעומק, ברור לגמרי שאנרגיה היא מנוע ההצלחה העיקרי, הרבה יותר מכל יכולת אחרת שיש לנו. מספיק להסתכל על האנשים שעשו אימפקט משמעותי על העולם, המצליחים ביותר - מפוליטיקה, דרך אמנות ועד ספורט - ולשאול את עצמכם: מה ציון האנרגיה שלהם בין 1-10?

אז איך שומרים על אנרגיה חזקה לאורך זמן? הנה כמה דרכים ושיטות שיטענו אותך באנרגיה.

1. לעקוב אחרי היחס בין עשייה טוענת לכזו מרוקנת. לשמור במודע על מאזן חיובי של דברים שנותנים לך אנרגיה, לנעול ביומן לאורך השבוע זמן לעשייה מקצועית שמייצרת ערך וטוענת אותך חדוות עשייה.

2. למצוא עשייה חדשה, שבה אין לך ניסיון וגם לא ידע ובא לך ללמוד אותה. אופיר גוטמן, לדוגמה, כתב לאחרונה ספר ילדים והוציא אותו לאור. החוויה החדשה נתנה לו אנרגיות גם בתחומים אחרים.

3. המצב הפיזי שלך משפיע ישירות על מידת האנרגיות שלך. ספורט קבוע, תזונה, הקפדה על 7 שעות שינה ואפילו יציבה נכונה יתבטאו באופן ישיר בעשייה המקצועית. אני זוכר שרמי שלמור אמר לי פעם שהחדר שלו ממוקם בכוונה מול המדרגות במשרד, מהדרך בה אנשים עולים ויורדים בהם הוא כבר יודע הכל. האם הם גוררים רגליים? האם הם מדלגים שתיים-שתיים? פעם הוא הסתכל על מישהי עולה ומהדרך שבה התנהלה אמר לי (וצדק) שהיא עומדת לעזוב.

4. מטרה עם משמעות. כשיש לך יעד משמעותי בעיניך, משהו גדול שאתה ממש יכול להרגיש אותו, כזה שמלהיב אותך ומחכה לך בקצה המרתון, אתה יכול לגייס את האנרגיות כל יום מחדש.

להאציל למנהלים חזקים דברים ששואבים ממך אנרגיה ולא מחייבים את טיפולך, ואם אותם דברים בדיוק דווקא ימלאו אותם באנרגיה - בכלל מצוין.

5. יצירתיות. כל עשייה שיש בה יצירה חדשה, "יש מאין", טוענת באנרגיה. היכולת לדמיין משהו ואז לגרום לו לקרות הוא תהליך שמייצר אנרגיה.

6. מיינדסט. לוודא שהדברים בהם אנחנו מתמקדים הם אלו בעלי המשמעות, הערך והאימפקט הגדולים ביותר. לשים לב לאן נודדות המחשבות שלנו ובמה אנחנו מרוכזים. להקפיד ש"הדיבור הפנימי" שלנו יעסוק בדברים הנכונים שטוענים אותנו ולא מבזבזים לנו אנרגיה.

7. לייצר ערך לאחרים. כאשר אנחנו משמעותיים ועושים טוב לאחרים, אנחנו נטענים באנרגיה. כאן חוק שימור האנרגיה עובד הפוך, ככל שניתן יותר ככה ניטען יותר.
זה לא רק חשוב ברמה האישית: רמת האנרגיה שלך היא גם החובה שלך כמנהיג, כי בסופו של יום, אחד התפקידים הכי משמעותיים של מנהלים ומנהלות בכירים הוא להכניס אנרגיה לכל הארגון. כדי שזה יקרה אנחנו חייבים להסתכל קודם כל פנימה.

וכמובן כמובן, רלוונטי מתמיד בחגים האלו, כדי שנהיה באנרגיה גבוהה: לדעת לעצור ונוח, לקחת זמן לעצמך, ולהיות עם המשפחה והאנשים החשובים לך.

ערן גפן הוא מייסד G^Team, חברה לייעוץ אסטרטגי שעוזרת לחברות לפתח מנועי צמיחה חדשים. הוא בעל ניסיון בעבודה עם מנכ"לים והנהלות של החברות המובילות בארץ ובעולם בהן קוקה קולה, וולט, מיקרוסופט, שטראוס וקימברלי קלארק. חברה קודמת שהקים נרכשה על ידי WIX. גפן מפעיל את הפודקאסט "חצי שעה של השראה" ומחבר הספר "יוצרים צמיחה - כך הופכים יצירתיות עסקית לתוכנית עבודה".

gefen@gteam.org

עוד כתבות

נתב''ג / אילוסטרציה: עידו וכטל, ארקיע

בשל הגירה וירידה בילודה: שיעור גידול האוכלוסייה בישראל שובר שיא שלילי

מחקר חדש של מרכז טאוב מגלה: שיעור גידול האוכלוסייה ב-2025 צפוי לעמוד על 0.9% בלבד - הנתון הנמוך ביותר מאז קום המדינה ● הזינוק בהגירה החוצה בשנתיים האחרונות והירידה חוצת המגזרים בפריון בגילאים הצעירים מאותתים על תפניות דמוגרפיות משמעותיות

מחשוב קוואנטי כבר לא רק קוריוז מדעי;  אלי לילי צפויה להכריז על ניסוי בגלולה נגד השמנה; טראמפ הגיע להסכמים עם חברות התרופות / צילום: AP

הכסף שהתחיל לזרום והניסויים שכולם מחכים להם: לאן ילך שוק הביומד ב־2026?

תעשיית הביומד העולמית התחילה השנה להתאושש ממשבר מתמשך, וגם בישראל משקיעים שחיכו להפסקת האש התחילו להזרים כסף ● מוקדם לפתוח שמפניות, אומרים בכירי התחום, אבל מציירים תמונה אופטימית אפשרית ל־2026 ● אילו חברות ייהנו מההתעניינות המחודשת והאם מחשוב קוואנטי יהיה הגיים צ'יינג'ר הבא?

"תרומה לכיבוש": הצעד החדש של ממשלת ספרד נגד ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איך סיקרו בארה"ב את המפגש של נתניהו וטראמפ, ממשלת ספרד דורשת להסיר מלונות ודירות Airbnb ישראליים שמעבר לקו הירוק, והפעיל האיסלמי שמסעיר את בריטניה • כותרות העיתונים בעולם

תדלוק בתחנת דלק / צילום: טלי בוגדנובסקי

בשורה לנהגים: ירידה חדה במחיר הדלק בינואר

לראשונה זה שנתיים, מחיר הבנזין יורד מתחת ל-7 שקלים לליטר: משרד האנרגיה הודיע כי החל מחצות הלילה שבין רביעי לחמישי המחיר המרבי לליטר בנזין 95 אוקטן בתחנה בשירות עצמי לא יעלה על 6.85 שקלים לליטר - ירידה של 26 אגורות מהעדכון הקודם ● הסיבה: צניחה במחירי הבנזין הבינ"ל והיחלשות הדולר

צילום: המשרוקית מסבירה. פרס ישראל

פרס ישראל: למי נותנים, ומה החידושים?

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ התבשר שהוא יקבל את הפרס היוקרתי, למרות שאינו אזרח מדינת ישראל. כיצד זה אפשרי? ● המשרוקית של גלובס

מטוס בואינג F-15 בתצורת חמקן / צילום: יח''צ

היתרון של F-15 והאפשרות לסיוע אמריקאי אחר: המשמעות של עסקת המיליארדים לישראל

ביקור נתניהו בארה"ב בימים אלה מלווה בהודעה על אישור מכירת מטוסי 15־F לישראל ואופציה להרחבה עתידית ● במקביל, מועד תום מזכר ההבנות הנוכחי עם ארה"ב קרב ונבחנות חלופות חדשות

נשיאת הבנק המרכזי האירופי כריסטין לגארד ונגיד הבנק הלאומי הבולגרי דימיטר ראדב חותמים על שטרות האירו / צילום: Reuters, Stoyan Nenov

לידיעת הטסים לסופיה: בולגריה מצטרפת לגוש האירו ומחליפה מטבע

חרף התחזיות העגומות, האירו דווקא התחזק השנה מול הדולר ונמצא קרוב לשיא של ארבע שנים ● בולגריה תהפוך ביום חמישי הקרוב למדינה ה־21 החברה בגוש המטבע המשותף ● בנציבות מברכים על "הרגע ההיסטורי של האירו", אבל היצואנים באירופה חוששים מהתחזקות נוספת

אילוסטרציה: Shutterstock

ישנים מעט, נוטלים תרופות הרגעה ומעשנים יותר: סקר חדש ממפה את הרגלי הבריאות של הישראלים

הציבור מרגיש בריא יותר - אבל גם חרד יותר: סקר שערכה קופת החולים מכבי בדק את תפיסת הבריאות של הישראלים ● מה זמן השינה של הישראלי הממוצע, כמה השתמשו בזריקות הרזיה ובאיזו מידה אנשים סומכים על המלצות רפואיות מהבינה המלאכותית?

חלפים לרכב / צילום: Reuters

האקזיט של משפחת כדורי חושף את הרווחיות של עסקי החלפים לרכב

משפחת כדורי מוכרת ליבואנית הרכב UMI את השליטה בחברה "המאגר חלפים" לפי שווי של 185 מיליון שקל ● החברה הנרכשת הציגה רווח תפעולי של 27 מיליון שקל בינואר-ספטמבר ● בנוסף, רוכשת UMI את עסקי הליסינג של משפחת כדורי לפי שווי דומה

השריפה בפליסיידס. השמידה 6,837 בתים / צילום: ap, Jae C. Hong

כמעט שנה לאחר ששכונת היוקרה ב־L.A עלתה באש - נבנה שם בית חדש

הבית הוקם עם קאץ’: אי־אפשר לקנות אותו, הוא אינו למכירה ● אבל הוא מרמז על מה שאפשרי, בזמן שקליפורניה מנסה להקל על תהליך השיקום

פינוי בינוי בתל אביב / צילום: שי אשכנזי

שיעור הרווח הדרוש בתוכניות פינוי-בינוי עודכן. מי ירוויח ומי יפסיד?

התקן הכלכלי לפינוי־בינוי עודכן לראשונה מאז 2022, זאת לאור השינויים שחלו בשוק הנדל"ן ● במחוז הצפון, חיפה והדרום שיעור הרווח המזערי הממוצע יעמוד על 17%, בעוד במחוז ת"א, ירושלים ומחוז מרכז שיעור הוא יעמוד על 16% בממוצע

גדעון תדמור / צילום: דניאל קמינסקי

גדעון תדמור מעביר למשפחתו מניות בשווי 47 מיליון שקל

בקבוצת דיסקונט ציינו 90 שנה להקמת הבנק ● ברמי לוי מזמינים את הצרכנים להצביע על הקטגוריות בהן היו רוצים מבצעים ● ואיסתא וישראייר מאריכות את ההסכם האסטרטגי ביניהן ● אירועים ומינויים

עו''ד אמיר טבנקין / צילום: ענבל מרמרי

קידום לתובעי נתניהו: התפקידים החדשים של עוה"ד טבנקין ותירוש

עו"ד אמיר טבנקין, שנמנה עם צוות התביעה בתיק 4000 ומוביל את תיק בזק במחוזי, מונה למנהל מחלקת ני"ע בפרקליטות מחוז ת"א (מיסוי וכלכלה) במקום עו"ד יהודית תירוש ● תירוש, התובעת הראשית בתיק 4000, מונתה למשנה לפרקליט מחוז ת"א

עוגיות של המותג הפרטי של רמי לוי לצד עוגיות של ספקיות מזון חיצוניות / צילום: טלי בוגדנובסקי

המותג הפרטי אולי מוזיל את הסל – אבל מייקר את המותגים

מחקר חדש של רשות התחרות מגלה: בעוד שהמחיר הממוצע לצרכן של סל המוצרים אכן נוטה לרדת עם כניסת מותג פרטי - מחירי המוצרים הממותגים עצמם דווקא עולים ● למה זה קורה?

גיל פלדמן ויוני חנציס / צילום: יונתן בלום

רק לפני שנה הם נכנסו לנבחרת היוקרתית וכבר מונו לתפקידים בכירים

ההרשמה לפרויקט 40 עד 40 של גלובס מסתיימת מחר בחצות ● חזרנו לשניים מנבחרי השנה הקודמת שכבר זכו לשדרוג קריירה

לאיזה כיוון ילך השקל? / איור: גיל ג'יבלי

השקל בשיא של 4 שנים. האם התחנה הבאה תהיה 3 שקלים?

שער הדולר־שקל ירד ביום המסחר האחרון מתחת ל־3.17 שקלים - רף שלא נראה מאז 2021 ● מומחים מעריכים שהתחנה הבאה עשויה להיות שלושה שקלים ● למרות שזה גורם שממתן את האינפלציה, בשוק צופים שהשיקולים להותיר את הריבית על כנה בשבוע הבא - יכריעו

"ארטילריה לטווח ארוך ומטוסי קרב": סין ערכה תרגיל צבאי מול טייוואן

סין מחריפה את רמת המוכנות הצבאית שלה לעימות אפשרי עם טייוואן ● בים, באוויר וביבשה תרגלו כוחות סינים ספינות קרב, מטוסים ויחידות ארטילריה ● התרגילים לוו ברטוריקה לוחמנית ובפרסום סרטונים צבאיים ברשתות החברתיות

שפד''ן - מבט על / צילום: אתר חברה

דיסקונט יעניק לאלקטרה מימון של כ-450 מיליון שקל לפרויקט בשפד”ן

בנק דיסקונט חתם על הסכם מימון עם אלקטרה להקמת מתקן ייבוש בוצה בשפד"ן, שיופעל בגז טבעי וייתן מענה לניהול תוצרי טיהור שפכים מ־23 רשויות ● המתקן החדש צפוי להפחית שינוע ואחסון של בוצה רטובה המתקן ויהפוך אותה לחומר יבש לשימוש חקלאי רציף

רוב הקשישים מוותרים על ההטבות המוגדרות בחוק / צילום: תמר מצפי

התחדשות עירונית: רוב הקשישים מוותרים על ההטבות המוגדלות בחוק

המחוקק מחייב את היזמים להציע לקשישים פתרונות ייחודיים בפרויקטים של פינוי בינוי, אלא שחסמים רבים גורמים לכך שהשימוש בפתרונות היעודיים נמוך מאוד

בניין להב 433 / צילום: גלובס

פרשת ההסתדרות: המשטרה פשטה על משרדי מנורה, בכירים נחקרו באזהרה

לפי הודעת מנורה, החוקרים הגיעו הבוקר וביקשו מסמכים במסגרת פרשת השחיתות בהסתדרות ● שלושה מבכירי חברת הביטוח נחקרו באזהרה ושוחררו בתנאים מגבילים ● המשטרה: "החקירה היא בחשד לביצוע עבירות מתחום השחיתות הציבורית"