גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

קחו רגע והתבוננו ביומן הפגישות שלכם. כמה מהן רוקנו אתכם מאנרגיה?

אילו משימות טענו אתכם ואילו רוקנו אתכם? מנהלים טובים ידעו להצביע על כך, לתעל את האנרגיות הגבוהות ולהימנע משחיקה ● אז איך בדיוק עושים את זה? ● חצי שעה של השראה 

חצי שעה של השראה. אפליקצית יומן ומשימות
חצי שעה של השראה. אפליקצית יומן ומשימות

 

רשימה זו מבוססת על פרק מספרו של ערן גפן, מייסד G^Team

"אתגר משמעותי של מנהלים שלא מדברים עליו מספיק, הוא איך שומרים על האנרגיה", אמר לי אופיר גוטמן, מנכ"ל פרוקטר אנד גמבל ישראל. בשנים הראשונות של הקריירה שלו, מספר גוטמן, ראה רק שנה־שנתיים קדימה ולכן גייס אנרגיות מתפרצות, שדומות לריצת ספרינט. עם הזמן, כשנכנס לשנה ה-18 בקריירה שלו, הבין שזה יותר דומה לריצת מרתון. ולכן, האתגר העיקרי שלו כמנכ"ל הוא זה המנטלי, הנדרש לגייס מחדש עוצמות וכוח אנרגטי משמעותיים, ולאורך זמן.

אך האתגר לא מסתיים בכך. למנהלים בכירים יש אתגר נוסף, משהו שמעטים שמים אליו לב: ככל שעולים בדרגות הניהול, מנהלים נאלצים לעשות יותר דברים שמוציאים מהם אנרגיות ופחות דברים "שהם "באים לעבודה בשבילם". מנהל בכיר צריך לעסוק - לצד העשייה המקצועית שבנתה אותו - גם בדברים אחרים. ככל שאתה יותר למעלה, עפות לכיוונך הבעיות הגדולות ביותר, בתפקידך כמנכ"ל/ית את/ה בעצם מתעסק/ת בכל הנושאים, מכוח אדם, דרך כספים וחשבונאות, מועצת המנהלים ועד בעיות משפטיות - סביר להניח שחלק משמעותי מהם ישאבו ממך אנרגיה.

מה שברור הוא שכדי להתמיד במרתון לאורך זמן, אנחנו צריכים להיות במאזן אנרגיה חיובי. האתגר הראשוני הוא קודם כל לשים לב לרמות האנרגיה שלנו: רוב הזמן אנחנו ערניים לצדדים המקצועיים, ליכולות השכליות, למסכי המחשב, לדוח האקסל, אבל לא שמים לב איפה האנרגיה שלנו, ומה הרמה שלה. מחקר מרתק של הרווארד בקרב מנכ"לים מצא שהאתגר מס' 1 - הוא לא לדעת לנהל את הזמן, אלא לנהל את האנרגיות.

הנה תרגיל שאני ממליץ לכל מנכ"ל ומנכ"לית לעשות: לעבור על יומן הפגישות שלך מהשבועיים האחרונים (אפשר ללכת קצת אחורה, אם השבועות האחרונים היו משובשים בשל החגים), לקחת דף נייר ולחלקו לשני טורים: טור אחד לסמן "פלוס", אלו הדברים שנתנו לך אנרגיות. בטור השני לסמן "מינוס" - אלו הדברים שצרכו ממך אנרגיות. ועכשיו את כל הפגישות מהיומן להעביר לאחד משני הטורים האלו. מהר מאוד תצטייר תמונה מדויקת של מצבך האנרגטי. האם העיקר הוא בפלוס, או דווקא יש משיכת יתר?

אנרגיה זה משתנה שלכאורה אינו קיים, הוא ערטילאי, העיסוק בנושא יכול להישמע כמו בולשיט של ניו אייג'. אבל אם חושבים על זה רגע לעומק, ברור לגמרי שאנרגיה היא מנוע ההצלחה העיקרי, הרבה יותר מכל יכולת אחרת שיש לנו. מספיק להסתכל על האנשים שעשו אימפקט משמעותי על העולם, המצליחים ביותר - מפוליטיקה, דרך אמנות ועד ספורט - ולשאול את עצמכם: מה ציון האנרגיה שלהם בין 1-10?

אז איך שומרים על אנרגיה חזקה לאורך זמן? הנה כמה דרכים ושיטות שיטענו אותך באנרגיה.

1. לעקוב אחרי היחס בין עשייה טוענת לכזו מרוקנת. לשמור במודע על מאזן חיובי של דברים שנותנים לך אנרגיה, לנעול ביומן לאורך השבוע זמן לעשייה מקצועית שמייצרת ערך וטוענת אותך חדוות עשייה.

2. למצוא עשייה חדשה, שבה אין לך ניסיון וגם לא ידע ובא לך ללמוד אותה. אופיר גוטמן, לדוגמה, כתב לאחרונה ספר ילדים והוציא אותו לאור. החוויה החדשה נתנה לו אנרגיות גם בתחומים אחרים.

3. המצב הפיזי שלך משפיע ישירות על מידת האנרגיות שלך. ספורט קבוע, תזונה, הקפדה על 7 שעות שינה ואפילו יציבה נכונה יתבטאו באופן ישיר בעשייה המקצועית. אני זוכר שרמי שלמור אמר לי פעם שהחדר שלו ממוקם בכוונה מול המדרגות במשרד, מהדרך בה אנשים עולים ויורדים בהם הוא כבר יודע הכל. האם הם גוררים רגליים? האם הם מדלגים שתיים-שתיים? פעם הוא הסתכל על מישהי עולה ומהדרך שבה התנהלה אמר לי (וצדק) שהיא עומדת לעזוב.

4. מטרה עם משמעות. כשיש לך יעד משמעותי בעיניך, משהו גדול שאתה ממש יכול להרגיש אותו, כזה שמלהיב אותך ומחכה לך בקצה המרתון, אתה יכול לגייס את האנרגיות כל יום מחדש.

להאציל למנהלים חזקים דברים ששואבים ממך אנרגיה ולא מחייבים את טיפולך, ואם אותם דברים בדיוק דווקא ימלאו אותם באנרגיה - בכלל מצוין.

5. יצירתיות. כל עשייה שיש בה יצירה חדשה, "יש מאין", טוענת באנרגיה. היכולת לדמיין משהו ואז לגרום לו לקרות הוא תהליך שמייצר אנרגיה.

6. מיינדסט. לוודא שהדברים בהם אנחנו מתמקדים הם אלו בעלי המשמעות, הערך והאימפקט הגדולים ביותר. לשים לב לאן נודדות המחשבות שלנו ובמה אנחנו מרוכזים. להקפיד ש"הדיבור הפנימי" שלנו יעסוק בדברים הנכונים שטוענים אותנו ולא מבזבזים לנו אנרגיה.

7. לייצר ערך לאחרים. כאשר אנחנו משמעותיים ועושים טוב לאחרים, אנחנו נטענים באנרגיה. כאן חוק שימור האנרגיה עובד הפוך, ככל שניתן יותר ככה ניטען יותר.
זה לא רק חשוב ברמה האישית: רמת האנרגיה שלך היא גם החובה שלך כמנהיג, כי בסופו של יום, אחד התפקידים הכי משמעותיים של מנהלים ומנהלות בכירים הוא להכניס אנרגיה לכל הארגון. כדי שזה יקרה אנחנו חייבים להסתכל קודם כל פנימה.

וכמובן כמובן, רלוונטי מתמיד בחגים האלו, כדי שנהיה באנרגיה גבוהה: לדעת לעצור ונוח, לקחת זמן לעצמך, ולהיות עם המשפחה והאנשים החשובים לך.

ערן גפן הוא מייסד G^Team, חברה לייעוץ אסטרטגי שעוזרת לחברות לפתח מנועי צמיחה חדשים. הוא בעל ניסיון בעבודה עם מנכ"לים והנהלות של החברות המובילות בארץ ובעולם בהן קוקה קולה, וולט, מיקרוסופט, שטראוס וקימברלי קלארק. חברה קודמת שהקים נרכשה על ידי WIX. גפן מפעיל את הפודקאסט "חצי שעה של השראה" ומחבר הספר "יוצרים צמיחה - כך הופכים יצירתיות עסקית לתוכנית עבודה".

gefen@gteam.org

עוד כתבות

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

השקל נחלש בחדות מול המטבעות הזרים. אלו הסיבות

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה - או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לארה"ב, וכיצד תושפע הפעילות בישראל?

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"