גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בדרך להתחתן? כך תוכלו לבחור אולם בלי לזוז מהספה בכלל

המותג "כלות אורבניות" משיק משקפי VR שמאפשרות צפייה באולמות ובגני חתונה מרחוק ● וגם: טבע נאות משיקה נעליים טבעוניות מעור מצמח האננס ● אירועים ומינויים

חתן בודק אולם במציאות מדומה / צילום: יח''צ
חתן בודק אולם במציאות מדומה / צילום: יח''צ

מותג הכלות, "כלות אורבניות", משיק לראשונה בעולם משקפי VR, ברזולוציית 4K, המאפשרות צפייה באולמות ובגני החתונה מבלי לצאת מהבית. "ישראל היא לא רק אומת סטארט-אפים, אלא גם פורצת דרך עולמית בתחום החתונות", כך אומר רועי גזית מנכ"ל ובעלי המותג, "השקת השרות החדש יאפשר למאות אלפי זוגות נוחות, זמינות ורוגע שלא היו קיימים עד היום בתחום ארגון החתונות בישראל. משקפי המציאות המדומה ישנו לגמרי את תהליך החיפוש אחרי אולמות אירועים המהווים 70% מסך ההוצאה על חתונה". שוק החתונות בישראל מוערך ב-5 מיליארד שקל בשנה.

למותג "כלות אורבניות" קבוצה סודית בפייסבוק וכן בלוג-מגזין העוסק בכל היבטיו של עולם החתונות. "קהילת המקצוענים שלנו מאגדת את הספקים המובילים והאיכותיים בענף החתונות והאירועים, וכולם כאן בפינצטה שלנו - במרחק הקלקה", מספר המנכ"ל גזית.

"תהליך בחירת אולם החתונה הוא תהליך ארוך ומורכב שלוקח הרבה מאוד זמן", מסביר גזית, "הפתרון שאנו מציעים הולך לשנות תחום מסורתי בצורה מהותית. השימוש במשקפי המציאות המדומה יעניק לזוגות את האפשרות לצפות באירוע מהספה בסלון הבייתי, לטייל ולראות את המקום ואף לקבל הדרכה וליווי מאיש מקצוע מטעם המקום אשר יענה לזוג על כל השאלות וינחה אותם בסיור הווירטואלי. בסופו של דבר, הזוגות יוכלו לבחור בצורה מושכלת יותר ושלמה, אחרי שראו את כל גני האירועים והאולמות שרצו באמת, ולא נאלצו להתפשר על בדיקת מקומות בגלל מרחק, זמן או עלות".

ומה העלות? בשלב ההשקה הראשוני העלות לכל כלה/זוג תהיה סביב כמה מאות שקלים, בהם תוכל הכלה מהספה בבית להשתתף באירועי חתונה ולטייל בגנים על פי בחירתה וללא הגבלת צפייה בכמות הגנים. "מדובר בחיסכון ענק של זמן וכסף, לכלות ולזוגות. It’s a win-win situation לכולם", כך על פי גזית. "בשלב הבא השרות יוענק בחינם לכלה שתגיע דרכנו לבחירת האולם", אומר גזית, "אנו מעניקים פתרון ומענה לבעיה אמיתית שקיימת בשוק החתונות, ומעניקים תוך כדי ערך אמיתי ללקוחות ולעסקים עצמם".

טבע הולכת על אננס: משיקה נעל טבעונית

מיזם ראשון מסוגו בעולם בתחום הנעליים - נעליים טבעוניות מעור מצמח האננס. חברת "טבע נאות" חתמה בימים אלו הסכם לשיתוף פעולה עם הסטארט-אפ הישראלי נובה מילאן מקוסטה ריקה לייצור נעליים בטכנולוגיה ירוקה עם עור מחומרים אקולוגים מצמח האננס.

הסנדל משלב טכנולוגיה חדשנית לייצור עור מלאכותי מחומרים אקולוגיים בלבד המופק מצמח האננס.

מציגים את הכפכף הטבעוני / צילום: יח''צ

חברת הסטארט-אפ הישראלית "נובה מילאן" הוקמה על ידי האדריכלית והמעצבת אירמה אורנשטיין. היא חברת גרין-טק ישראלית של טכנולוגיה ירוקה, המייצרת, לראשונה בעולם, כלכלה מעגלית המבוססת על צמחים, בעלת מנגון ייצור המתפקד כמערכת אקולוגית מתחילתו ועד סופו. לפני מספר חודשים השיקה החברה את המפעל הראשי ומרכז החדשנות בקוסטה ריקה, בשיתוף הממשלה המקומית, ובימים אלו, מסעירה החברה את תעשיית הבדים בת-קיימא עם עור הצמחים המפואר ביותר בעולם שנוצרו מפסולת חקלאית כגון אננס, קוקוס, יוקה ועוד.

לצורך שיתוף הפעולה "נובה מילאן" יצרה את החומרים במגוון רחב של צבעים ומרקמים לבקשת טבע נאות.

שיתוף הפעולה יימשך, שכן שתי החברות הללו ישיקו לראשונה מסוגה - "סנדל טבע". הגפה תיווצר עם 100% חומרים בני קיימא סוליה ובעתיד יפתחו רפידה מ"אננס" של נובה מילאן.

ממיכאל אילוז, מנכ"ל טבע נאות, נמסר: "זהו שיתוף פעולה ומפגש של מוחות. טבע נאות מרחיבה את השיטות וחומרי הקיימות שלה, אנו רוצים לעבוד רק עם חומרים באיכות הגבוהה ביותר כמו מה שמייצרת נובה מילאן בליווי טכנולוג של נאות".

אירמה אורנשטיין, מייסדת שותפה בנובה מילאן, מסרה בתגובה: "שיתוף הפעולה הזה חשוב מאוד לכל התעשייה שרוצה להצטרף למגמה להפוך את העולם למקום טוב יותר וירוק יותר. שיתוף הפעולה החדש הזה בין "נובה-מילאן" ל"טבע נאות" יראה כי עור צמחי הוא עמיד ומסוגנן בדיוק כמו כל חומר אחר בשוק. אני גאה שאחד משיתופי הפעולה הראשונים של "נובה מילאן" היא עם חברה 'כחול-לבן' ואני שמחה על הפניה של "טבע נאות" ובקשתה לייצור חומרי הגלם ליצירת ה"סנדל הטבעי" החדש".

מצנח הזהב

הילה הרמולין רונן (48) מונתה לסמנכ"לית השיווק והמכירות של חברת התעופה ישראייר. הרמולין-רונן תחליף בתפקידה את גיל סתיו שיעזוב את ישראייר אחרי כעשור וישמש כמנכ"ל חברת בלנדר המספקת פתרונות אשראי ומימון. הרמולין-רונן שימשה בין השאר כסגנית ראש אגף שיווק באל על שם עבדה כ-15 שנה, לאחר מכן שימשה בתפקידי שיווק שונים בבנק הפועלים משך 8 שנים וכראש אגף פיננסים בחברת פרטנר. היא בעלת תואר שני במנהל עסקים ותואר ראשון במלונאות ותיירות, נשואה ואם לשלושה ילדים.

עזיבה נוספת בצמרת מגדל ביטוח. מנהל חטיבת ההשקעות של החברה, גיא פישר, הודיע למנכ"ל החברה, רן עוז, על רצונו לסיים את תפקידו. עוז עצמו צפוי לעזוב את החברה בשבועות הקרובים, לאחר שבחודש יולי הודיע במפתיע כי הוא מסיים את תפקידו כמנכ"ל חברת הביטוח והוא עובר לנהל את חברת כרטיסי האשראי ישראכרט.

חדשות טובות

עמותת שניר, שנוסדה על ידי איש העסקים ניר שמול ומנוהלת על ידי לוסי דובינצ'יק, חילקה בחג הסוכות מארזי מזון, צעצועים ושוברי תו הזהב למשפחות מעוטות יכולת ברחבי הארץ.

חברת רואי החשבון ארנסט אנד יאנג וארגון "מתן - משקיעים בקהילה" מסכמים שבוע התנדבות תחת מגבלות הקורונה. הפעילות נמשכה כשלושה ימים בהם כל עובד בחברה בחר כיצד לתרום לקהילה בדרכים שונות: פעילות בעמותת ״ונטעת״ שבה הכינו תשתית להקמת גינות טיפוליות, ב"עמותה לקידום החינוך" באריזת וחלוקת חבילות מזון לנזקקים ובעמותת ״לקט ישראל״ בפעילות אריזה ולקט שדות לקראת אריזות של חבילות מזון. הפעילות בוצעה תוך שיתוף פעולה, חדשנות, יצירתיות באווירה של עשייה משותפת תוך חיזוק מודעות לצרכים חברתיים ויצירת מעורבות בקהילה.

אחרי שחילקה מעל חצי מיליארד שקל לעובדיה במסגרת "מענק קורונה", דורגה DHL למקום הטוב לעבוד בו באירופה. הבחירה נעשתה על ידי Great Place to Work בשיתוף עם The Economist Group, שמדי שנה מבצעים מחקר בקרב אלפי חברות במסגרתו שולחים בארגון בקרים פנימיים לחברות המשתתפות בבדיקה, הבקרים מקבלים דאטה ומראיינים את עובדי התאגידים במשך 6 חודשים ובסוף התהליך מתבצע תהליך הדירוג.

עוד כתבות

גיא נתן / צילום: תומר שלום

הוא רק בן 27, אבל כבר גורו של מעל 100 אלף עוקבים: "אנשים רואים שכל ירידה נמשכת חודש, וזו בעיה"

חמוש בטריקו ושרשרת עם שור מזהב, הפך גיא נתן לגורו של משקיעי ריטייל, עם למעלה מ־100 אלף עוקבים באינסטגרם, פודקאסט מצליח וקרן גידור ● בראיון לגלובס הוא מספר איך פציעה בצבא שינתה לו את המסלול; מה מנהלי השקעות מסורתיים מפספסים: "כבר אין מנטליות של קח את הכסף וזהו"; וממה הוא חושש: "אנשים יאבדו הרבה מאוד כסף וילמדו את השיעור הכי קשה של החיים"

מכלית נפט בחופי ונצואלה / צילום: Reuters, Humberto Matheus/Sipa USA

טראמפ מאיים להרוס את "צי הצללים" של ונצואלה, ו־8 מיליארד דולר בסכנה

העימות בין ונצואלה לארה"ב מסלים לאחר שהכוחות האמריקאים מנעו ממכליות נפט להמשיך בדרכן, כחלק מהמצור שהטיל טראמפ ● כלכלנים מזהירים: אכיפה מחמירה תגביר את המחסור במזון ובדלק במדינה ותגרום להחרפת האינפלציה

מוניות בדרכים / צילום: Shutterstock

האם כניסת אובר לישראל מצדיקה פיצוי של 4 מיליארד שקל?

במשרד התחבורה בוחנים פיצוי בהיקף 4 מיליארד שקל לנהגי המוניות בשל קידום הכנסת חברות שיתופיות בינלאומיות לשוק ● מדובר בסכום גבוה יותר בהשוואה למהלכים דומים

עבודה מהבית / צילום: Shutterstock, Creative Lab

מה אנחנו מפסידים בעבודה מרחוק - ואיך אפשר למזער את הנזק

משרדים היו תמיד המקום שבו נבנות מערכות יחסים ומתרחשת למידה ● המפתח הוא להבין כיצד לשמור על הדברים האלה עם עבודה היברידית

עלי חמינאי, המנהיג העליון של איראן / צילום: ap, Office of the Iranian Supreme Leader

רוחות מלחמה: הפרויקט שאיראן בחרה להתמקד בו בשיקום

משפחות "מועצת אוקטובר" פתחו בקמפיין נגד ועדת החקירה הפוליטית שמקימה הממשלה לאירועי ה-7 באוקטובר, על רקע הדיון שיתקיים מחר על המנדט שלה ● בצה"ל נערכים להרחבת המערכה בלבנון: "חשבון פתוח עם חיזבאללה" ● דיווח: זוהו "תנועות יוצאות דופן" של יחידות צבאיות במשמרות המהפכה ● צה"ל השלים את פירוז הרצועה בתחומי הקו הצהוב ● מנהיגי ישראל, יוון וקפריסין יתכנסו מחר בירושלים במטרה לחזק ברית אסטרטגית מול טורקיה ● עדכונים שוטפים

רופי תורפ. כל קו עלילה מטופל באופן אמין / צילום: ליינה אמברון

"מרגו צריכה כסף": כמה חופש באמת נשאר לאישה כשהגוף הופך למטבע

הרומן "מרגו צריכה כסף" מאת רופי תורפ שואל בחדות ובהומור מה מותר ומה אסור לאישה לעשות עם הגוף שלה ● במרכז העלילה אם חד־הורית צעירה שמוצאת חבל הצלה כלכלי במכירת תמונות עירום ב"אונליפאנס" ● ה"רעים" אינם גברים בודדים אלא הממסד הרפובליקאי האמריקאי - ואם נרצה, גם אמריקה של טראמפ

יוסי אבו / צילום: ענבל מרמרי

רגע אחרי שהממשלה אישרה את עסקת הענק למצרים - ניו-מד רוצה לתת למנכ"ל עוד 8 מיליון שקל

המחזיקה הגדולה במאגר לוויתן, ניו-מד אנרג'י של קבוצת דלק, רוצה להעניק למנכ"ל החברה יוסי אבו אופציות בהיקף של 8.1 מיליון שקל, כשהמנה הראשונה היא כבר "בתוך הכסף" ● כזכור, ניו-מד כבר ביצעה "אובר-רולינג" פעמיים בשנים האחרונות כדי לאשר לאבו תגמול למרות התנגדות אסיפת בעלי המניות

מה צפוי למשכירי הדירות / צילום: Shutterstock

משכירים דירה? מה צריך לדעת על חובת הדיווח על שכירות

התוכנית של משרד האוצר להקים רשם שכירויות ולחייב את כל משכירי הדירות במדינה לדווח על כך, חזרה שוב לטיוטת חוק ההסדרים ● איך זה יעבוד, ועל מי זה יחול? ● גלובס עושה סדר

בודקים את המיתוס. נס פך השמן / צילום: Shutterstock

החשמונאים לא שמעו על פך שמן שהספיק לשמונה ימים

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו • והשבוע: כולנו שרים את "כד קטן", אך למעשה הוא הפך לחלק מסיפורי החג רק כעבור מאות שנים

שוק ההון והשקעות / צילום: Shutterstock

"בשביל מה לקנות דירה ולקבל 2.5% אם אפשר לקבל 4% רק על דיבידנדים בבורסה?"

תשכחו מהמרוץ לדירה: בצל הצפי להמשך ירידת מחירים וריבית, משקיעים רבים נוטשים את שוק הנדל"ן, ורבים מהם מצאו מפלט בשוק ההון, שהציג השנה תשואות חסרות תקדים ● בשוק מסבירים: "מי שהשקיע במניות עשה תשואה של עשרות אחוזים השנה, בזמן שמי שרכש דירה רואה כבר 8 חודשים ברצף ירידות מחירים"

שר הכלכלה ניר ברקת ושר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ - דוברות הכנסת

שר הכלכלה החליט: הגבלה על יבוא אלומיניום. האם האוצר יטיל וטו?

החלטת השר ברקת מגיעה בעקבות תלונות בתעשייה המקומית על יבוא זול מדי שמציף את השוק המקומי ● בענף הבנייה עלולים לסבול מעליות מחירים, וסוכני מכס מתלוננים על פער בין ההנחיות הרשמיות לבין המימוש בפועל ● האם שר האוצר סמוטריץ' יבטל את המהלך, כפי שעשה עם הקנאביס הרפואי?

מירי מיכאלי, מגישת המהדורה המרכזית ב-i24news / צילום: צילום מסך מערוץ i24news

הבלגן ב-i24NEWS: זעם בעלי המניות, קיצוצי התקציב וחוסר הוודאות באולפנים

ההודעה על העברת הבעלות ב־i24NEWS מחברת אלטיס ארה"ב לידיים הפרטיות של משפחת דרהי הכניסה את עובדי ומנהלי ערוץ החדשות לבלבול רב ● הסערות בחודשים האחרונים סביב החברה־האם, כולל תביעה מול JP מורגן, עשויות ללמד מה עומד מאחורי המהלך

מצב השווקים השבוע / צילום: Shutterstock

המשקיעים הזרים נוהרים לבורסה, ואלו המניות האהובות עליהם – ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

הביטקוין רחוק בעשרות אחוזים מהשיא, אך זה קרה כבר 7 פעמים בעשור האחרון ● גופי ההשקעות הזרים הזרימו מתחילת השנה מעל 2.3 מיליארד דולר לשוק המניות בת"א ● 2025 מסתמנת בתור השנה של חברות הביטוח ● רוב מומחי ההשקעות בוול סטריט צופים ש-2026 תהיה חיובית ● וגם: מה יעשה בנק ישראל לאור התחזקות השקל?

שלושה שיעורים שכל מנהל צריך ללמוד מההיסטוריה של דיסני / צילום: Shutterstock

בין שלגייה לפנתר השחור: שלושה שיעורים שכל מנהל צריך ללמוד מההיסטוריה של דיסני

אומץ אינו רק תכונה אישית אלא תוצר של אקלים ארגוני, ואלה שמטפחים אותו קוטפים את הפירות ● דיסני מציעה שיעור מרתק לכל מנהיג במסעה ההיסטורי - מתקופת התעוזה היצירתית של וולט דיסני, שלא קיבלה ביטוי בצד הערכי, ועד לחזון השיטתי של בוב אייגר

בכמה נמכר בית פרטי שזקוק לשיפוץ יסודי ביישוב הר אדר / צילום: נועם יונה

המחיר ההתחלתי נשק ל-6 מיליון שקל: בכמה נמכר בית בן 40 בהר אדר?

מחיר השיווק של הנכס, בעל 7.5 חדרים, עמד על 5.8 מיליון שקל ● לבסוף הוא נמכר תמורת 4.9 מיליון שקל ● "זאת הייתה עסקה לא פשוטה, המוכרים התחילו גבוה אבל הבינו את המצב בשוק" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון

מימין: אריאל כהן, אייל פסו וניקש ארורה / צילום: נאבן, יח''צ, מולי גולדברג

הסכם הענק של פאלו אלטו והמניה הישראלית שצנחה ב-90% מתחילת השנה

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● המשקיעים סיימו שבוע תנודתי שהסתיים בצורה חיובית הודות לנתוני אינפלציה מפתיעים ● הצניחה במניית גאוזי נמשכה גם השבוע, והיא נסחרת ברמות שפל ● מניית נאבן הצליחה לתקן את הירידות מהשבוע החולף, אך עדיין נסחרת הרבה מתחת למחיר בהנפקה ● וגם: עסקת הענק של ענקית הסייבר עם גוגל

צפוי להיסגר בסוף השנה: הפגנה מחוץ למפעל פולקסווגן / צילום: Reuters, Sebastian Kahnert

בלחץ גרמניה ותעשיית הרכב: אירופה לקחה צעד אחורה במהפכה הירוקה

שלוש שנים וחצי אחרי ההחלטה הדרמטית לאסור מכירת כלי רכב בעלי מנוע בעירה פנימית מ־2035, הנציבות האירופית נסוגה - בעיקר בשל לחצים מצד גרמניה והביקוש הנמוך לכלי רכב חשמליים ● המהלך מסמן שינוי סדרי עדיפויות וניסיון לאזן בין יעדי האקלים ליציבות כלכלית

פנטהאוז בן 4 חדרים בחיפה / הדמיה: יח''צ

"עסקה חריגה במיקום יוצא דופן": בכמה נמכר פנטהאוז בחיפה?

הפנטהאוז, שנמצא במרחק אווירי של כ־40 מטר מהים, נמכר תמורת 6.2 מיליון שקל ● מסתבר שכשהים פתוח לפניך, וכשהמרחק אליו קצר במיוחד, ניתן להגיע למחירים "תל אביביים" גם בשוק החיפאי

רה''מ בנימין נתניהו ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: Reuters, Chip Somodevilla

דיווח בארה"ב: נתניהו יציג לטראמפ אפשרויות לתקיפה נוספת באיראן

ביוון דנים על שליחת כוחות הנדסיים לעזה וביצירת כוח צבאי משותף עם ישראל וקפריסין ● לפי הוול סטריט ג'ורנל, ארצות הברית מקדמת יוזמה לשיקום רצועת עזה בהשקעה מוערכת של יותר מ-112 מיליארד דולר לאורך עשור ● צבא ארה"ב פתח בגל תקיפות נרחב הלילה נגד יעדי ארגון דאעש ברחבי סוריה ● ראש ממשלת לבנון אמר כי השלב הראשון לפירוז חיבאללה יסתיים בעוד ימים ספורים ● דיווח בארה"ב: נתניהו יציג לטראמפ אפשרויות לתקיפה נוספת באיראן ● עדכונים שוטפים 

תחנת הכוח הפרטית דוראד, זרוע פעילות האנרגיה של קבוצת לוזון / צילום: יגאל גורן

משחק הכיסאות בשוק החשמל: דוראד חוזרת למרוץ ולוחצת את המתחרות לפינה

לאחר שנים של סכסוכים יצריים, משיכת התביעות של אדלטק סוללת את הדרך להקמת תחנת הכוח "דוראד 2" ● מול מגבלות הרגולציה ולוח הזמנים הצפוף של רשות החשמל, חזרת התחנה למגרש מגבירה את הלחץ על המתחרות - ועשויה להכריע מי מהן תישאר מחוץ לרשת