גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בדרך להתחתן? כך תוכלו לבחור אולם בלי לזוז מהספה בכלל

המותג "כלות אורבניות" משיק משקפי VR שמאפשרות צפייה באולמות ובגני חתונה מרחוק ● וגם: טבע נאות משיקה נעליים טבעוניות מעור מצמח האננס ● אירועים ומינויים

חתן בודק אולם במציאות מדומה / צילום: יח''צ
חתן בודק אולם במציאות מדומה / צילום: יח''צ

מותג הכלות, "כלות אורבניות", משיק לראשונה בעולם משקפי VR, ברזולוציית 4K, המאפשרות צפייה באולמות ובגני החתונה מבלי לצאת מהבית. "ישראל היא לא רק אומת סטארט-אפים, אלא גם פורצת דרך עולמית בתחום החתונות", כך אומר רועי גזית מנכ"ל ובעלי המותג, "השקת השרות החדש יאפשר למאות אלפי זוגות נוחות, זמינות ורוגע שלא היו קיימים עד היום בתחום ארגון החתונות בישראל. משקפי המציאות המדומה ישנו לגמרי את תהליך החיפוש אחרי אולמות אירועים המהווים 70% מסך ההוצאה על חתונה". שוק החתונות בישראל מוערך ב-5 מיליארד שקל בשנה.

למותג "כלות אורבניות" קבוצה סודית בפייסבוק וכן בלוג-מגזין העוסק בכל היבטיו של עולם החתונות. "קהילת המקצוענים שלנו מאגדת את הספקים המובילים והאיכותיים בענף החתונות והאירועים, וכולם כאן בפינצטה שלנו - במרחק הקלקה", מספר המנכ"ל גזית.

"תהליך בחירת אולם החתונה הוא תהליך ארוך ומורכב שלוקח הרבה מאוד זמן", מסביר גזית, "הפתרון שאנו מציעים הולך לשנות תחום מסורתי בצורה מהותית. השימוש במשקפי המציאות המדומה יעניק לזוגות את האפשרות לצפות באירוע מהספה בסלון הבייתי, לטייל ולראות את המקום ואף לקבל הדרכה וליווי מאיש מקצוע מטעם המקום אשר יענה לזוג על כל השאלות וינחה אותם בסיור הווירטואלי. בסופו של דבר, הזוגות יוכלו לבחור בצורה מושכלת יותר ושלמה, אחרי שראו את כל גני האירועים והאולמות שרצו באמת, ולא נאלצו להתפשר על בדיקת מקומות בגלל מרחק, זמן או עלות".

ומה העלות? בשלב ההשקה הראשוני העלות לכל כלה/זוג תהיה סביב כמה מאות שקלים, בהם תוכל הכלה מהספה בבית להשתתף באירועי חתונה ולטייל בגנים על פי בחירתה וללא הגבלת צפייה בכמות הגנים. "מדובר בחיסכון ענק של זמן וכסף, לכלות ולזוגות. It’s a win-win situation לכולם", כך על פי גזית. "בשלב הבא השרות יוענק בחינם לכלה שתגיע דרכנו לבחירת האולם", אומר גזית, "אנו מעניקים פתרון ומענה לבעיה אמיתית שקיימת בשוק החתונות, ומעניקים תוך כדי ערך אמיתי ללקוחות ולעסקים עצמם".

טבע הולכת על אננס: משיקה נעל טבעונית

מיזם ראשון מסוגו בעולם בתחום הנעליים - נעליים טבעוניות מעור מצמח האננס. חברת "טבע נאות" חתמה בימים אלו הסכם לשיתוף פעולה עם הסטארט-אפ הישראלי נובה מילאן מקוסטה ריקה לייצור נעליים בטכנולוגיה ירוקה עם עור מחומרים אקולוגים מצמח האננס.

הסנדל משלב טכנולוגיה חדשנית לייצור עור מלאכותי מחומרים אקולוגיים בלבד המופק מצמח האננס.

מציגים את הכפכף הטבעוני / צילום: יח''צ

חברת הסטארט-אפ הישראלית "נובה מילאן" הוקמה על ידי האדריכלית והמעצבת אירמה אורנשטיין. היא חברת גרין-טק ישראלית של טכנולוגיה ירוקה, המייצרת, לראשונה בעולם, כלכלה מעגלית המבוססת על צמחים, בעלת מנגון ייצור המתפקד כמערכת אקולוגית מתחילתו ועד סופו. לפני מספר חודשים השיקה החברה את המפעל הראשי ומרכז החדשנות בקוסטה ריקה, בשיתוף הממשלה המקומית, ובימים אלו, מסעירה החברה את תעשיית הבדים בת-קיימא עם עור הצמחים המפואר ביותר בעולם שנוצרו מפסולת חקלאית כגון אננס, קוקוס, יוקה ועוד.

לצורך שיתוף הפעולה "נובה מילאן" יצרה את החומרים במגוון רחב של צבעים ומרקמים לבקשת טבע נאות.

שיתוף הפעולה יימשך, שכן שתי החברות הללו ישיקו לראשונה מסוגה - "סנדל טבע". הגפה תיווצר עם 100% חומרים בני קיימא סוליה ובעתיד יפתחו רפידה מ"אננס" של נובה מילאן.

ממיכאל אילוז, מנכ"ל טבע נאות, נמסר: "זהו שיתוף פעולה ומפגש של מוחות. טבע נאות מרחיבה את השיטות וחומרי הקיימות שלה, אנו רוצים לעבוד רק עם חומרים באיכות הגבוהה ביותר כמו מה שמייצרת נובה מילאן בליווי טכנולוג של נאות".

אירמה אורנשטיין, מייסדת שותפה בנובה מילאן, מסרה בתגובה: "שיתוף הפעולה הזה חשוב מאוד לכל התעשייה שרוצה להצטרף למגמה להפוך את העולם למקום טוב יותר וירוק יותר. שיתוף הפעולה החדש הזה בין "נובה-מילאן" ל"טבע נאות" יראה כי עור צמחי הוא עמיד ומסוגנן בדיוק כמו כל חומר אחר בשוק. אני גאה שאחד משיתופי הפעולה הראשונים של "נובה מילאן" היא עם חברה 'כחול-לבן' ואני שמחה על הפניה של "טבע נאות" ובקשתה לייצור חומרי הגלם ליצירת ה"סנדל הטבעי" החדש".

מצנח הזהב

הילה הרמולין רונן (48) מונתה לסמנכ"לית השיווק והמכירות של חברת התעופה ישראייר. הרמולין-רונן תחליף בתפקידה את גיל סתיו שיעזוב את ישראייר אחרי כעשור וישמש כמנכ"ל חברת בלנדר המספקת פתרונות אשראי ומימון. הרמולין-רונן שימשה בין השאר כסגנית ראש אגף שיווק באל על שם עבדה כ-15 שנה, לאחר מכן שימשה בתפקידי שיווק שונים בבנק הפועלים משך 8 שנים וכראש אגף פיננסים בחברת פרטנר. היא בעלת תואר שני במנהל עסקים ותואר ראשון במלונאות ותיירות, נשואה ואם לשלושה ילדים.

עזיבה נוספת בצמרת מגדל ביטוח. מנהל חטיבת ההשקעות של החברה, גיא פישר, הודיע למנכ"ל החברה, רן עוז, על רצונו לסיים את תפקידו. עוז עצמו צפוי לעזוב את החברה בשבועות הקרובים, לאחר שבחודש יולי הודיע במפתיע כי הוא מסיים את תפקידו כמנכ"ל חברת הביטוח והוא עובר לנהל את חברת כרטיסי האשראי ישראכרט.

חדשות טובות

עמותת שניר, שנוסדה על ידי איש העסקים ניר שמול ומנוהלת על ידי לוסי דובינצ'יק, חילקה בחג הסוכות מארזי מזון, צעצועים ושוברי תו הזהב למשפחות מעוטות יכולת ברחבי הארץ.

חברת רואי החשבון ארנסט אנד יאנג וארגון "מתן - משקיעים בקהילה" מסכמים שבוע התנדבות תחת מגבלות הקורונה.  הפעילות נמשכה כשלושה ימים בהם כל עובד בחברה בחר כיצד לתרום לקהילה בדרכים שונות: פעילות בעמותת ״ונטעת״ שבה הכינו תשתית להקמת גינות טיפוליות, ב"עמותה לקידום החינוך" באריזת וחלוקת חבילות מזון לנזקקים ובעמותת ״לקט ישראל״ בפעילות אריזה ולקט שדות לקראת אריזות של חבילות מזון. הפעילות בוצעה תוך שיתוף פעולה, חדשנות, יצירתיות באווירה של עשייה משותפת תוך חיזוק מודעות לצרכים חברתיים ויצירת מעורבות בקהילה.

אחרי שחילקה מעל חצי מיליארד שקל לעובדיה במסגרת "מענק קורונה", דורגה DHL למקום הטוב לעבוד בו באירופה.  הבחירה נעשתה על ידי Great Place to Work בשיתוף עם The Economist Group, שמדי שנה מבצעים מחקר בקרב אלפי חברות במסגרתו שולחים בארגון בקרים פנימיים לחברות המשתתפות בבדיקה, הבקרים מקבלים דאטה ומראיינים את עובדי התאגידים במשך 6 חודשים ובסוף התהליך מתבצע תהליך הדירוג.

עוד כתבות

שר התקשורת שלמה קרעי וח''כ גלית דיסטל אטרביאן הדיונים בהוועדה לדיון בהצעת חוק התקשורת היום / צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת

ועדת התקשורת החדשה יצאה לדרך, השר קרעי הבטיח: "הרפורמה לא תיעצר"

לפתיחת דיוני הוועדה בהצעת חוק התקשורת (שידורים) החדש, בהובלת היו"ר ח"כ גלית דיסטל אטבריאן, הגיעו שר התקשורת עצמו וחברי הוועדה מטעם האופוזיציה - אך נוכחות חברי הקואליציה הייתה דלה במיוחד ● ח"כ שלי טל מירון מיש עתיד: "כל המטרה של החקיקה היא להשתלט על התקשורת החופשית"

ביה''ס לרפואה באוניברסיטת רייכמן / צילום: רמי סיני

החברה הקטנה שרוצה לממן למנכ"ל לימודים במעל 100 אלף שקל לשנה

אולמד סולושנס מעוניינת לממן למנכ"ל החברה, פרופסור עוז שפירא, לימודי תואר שני באוניברסיטה רייכמן ● עלות שכרו השנתית צפויה להגיע לכ-1.5 מיליון שקל

פערי שכר / אילוסטרציה: Shutterstock, Ink Drop

ישראל במקום הרביעי מהסוף: פערי השכר בין נשים לגברים לא הצטמצמו בשני העשורים האחרונים

הדוח, שנערך על ידי ד"ר אלינה רוזנפלד, מראה כי בקרב שכירים ושכירות בעלי תואר ראשון בגילאי 64-25 המועסקים במשרה מלאה, הפערים בשכר מגיעים ל-36% ● בעוד מדינות ה-OECD הצליחו לצמצם פערים והגיעו לממוצע של 11.4% בין השכר החציוני לגברים ונשים, ישראל דרכה במקום ונותרה עם פער של 20.8% לפי חישוב הארגון, לנתוני 2022

גיוס הון לחברות הייטק / צילום: Shutterstock, Pushish Images

לראשונה: הקרנות הזרות עוקפות את הקרנות הישראליות בהשקעות סייבר

נקודת מפנה בתעשיית הסייבר הישראלית: הקרנות הזרות דוחקות את הישראליות ומובילות את סבבי הסיד בסייבר המקומי ● במקביל, נרשמה האצה חדה בהשקעות באבטחת בינה מלאכותית, שזינקו ל-2.5 מיליארד דולר ומהוות כבר 64% מהשקעות הסייבר בישראל

תאונת דרכים / צילום: פביו טרופה

הכאוס יידחה: משרד התחבורה מאריך בשנה את הרישיון של שמאי הרכב

לאחר חשיפת גלובס, משרד התחבורה ממהר למנוע מצב שבו חברות הביטוח לא יכולות לשלם על תיקון רכבים, ולכן מוסכים לא יתקנו והציבור יתקע בלי כלי רכב לאחר תאונה ● עד כה, ניתנו לשמאים רישיונות רק לחמש שנים, וכעת אלו יהיו תקפים לשש שנים

פיוניר / צילום: Shutterstock, Primakov

חברת פיוניר מפטרת כ-4% מהעובדים בישראל

מספר העובדים בישראל עומד על כאלף איש, והפיטורים יכללו עשרות עובדים ● המהלך מתרחש במקביל לשינוי ארגוני רחב שמעביר את החברה לעבר מבנה עבודה "רזה" בסגנון סטארט-אפ

כמה עלו מבצעי המימון ליזמי הנדל''ן? / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

דוחות חברות הנדל"ן מגלים כמה הן שילמו על מבצעי המימון לרוכשי הדירות

דוחות חברות הנדל"ן חושפים כי גל מבצעי המימון גובה מהיזמים עלויות כבדות של הצטמקות ההכנסות, זינוק בהוצאות המימון ופגיעה בתזרים ● למרות כל זאת מכירות הדירות ממשיכות לדשדש, והחברות חוששות מהורדת מחיר רשמית, שתגרום לקונים לחכות ולמכירות לרדת עוד

בצלאל סמוטריץ', שר האוצר / צילום: מירי שמעונוביץ

שיפור בנתוני הגירעון של חודש נובמבר: עמד על כ-4.5% תוצר

הגירעון המצטבר ב-12 החודשים האחרונים עמד על כ-4.5% תוצר, המשקף "מינוס" של 93.5 מיליארד שקל

עמוס לוזון / צילום: יוסי כהן

"מחיר המניה ברח להם, אז מצאנו פשרה": עמוס לוזון מגלה איך נראו מאחורי הקלעים של המו"מ עם מנורה מבטחים

עמוס לוזון הפך השקעה של 10 מיליון שקל למיליארד וכעת חברת הביטוח הפכה לבעלת עניין בקבוצת הנדל"ן שלו ● "לא רציתי להכניס משקיעים לפני שהחברה שווה 1.5 מיליארד שקל. איך שהגיע השווי הזה קיבלתי טלפון. מחיר המניה 'ברח' להם, אז עשינו פשרה"

וול סטריט / צילום: Shutterstock

הישראלית שנפלה ב־27% ויוצאת מהמדד היוקרתי הזה בוול סטריט

שינויים בוול סטריט: חברת טכנולוגיית השבבים סיוה תיפרד ממדד S&P SmallCap 600 ● בעוד כשבועיים צפויות שלוש מניות להיכנס למדד S&P 500, לאחר שזינקו מתחילת השנה

שמאי רז אברהם / צילום: רון כהן

שמאים מכריעים נגד ועדות מקומיות: מעכבות תשלומים עבורנו

מספר ועדות מקומיות מעכבות תשלומים לשמאים מכריעים, בנוגע להכרעות של היטלי השבחה, ובכך מעכבות את ההליך ופוגעות ביזמים ובאנשים פרטיים, כך לפי כמה משרדי שמאים • השמאי רז אברהם: "הוועדות המקומיות מתעשרות על חשבון הנישומים"

השכר במגזר העסקי מטפס במהירות / צילום: Shutterstock

למה כל כך הרבה עובדים דורשים העלאה, ומה התוספת שיקבלו עובדי המגזר הציבורי בינואר?

עליית השכר במגזר העסקי האיצה בחודשים האחרונים, והגיעה לקצב שנתי של 5%, לאחר שבמחצית הראשונה של 2025 נרשמה התמתנות ● בין הסיבות: מחסור בעובדים, היקף המילואים, יוקר המחיה ושינויים בהייטק ● המגזר הציבורי נותר מאחור, אך שם צפוי שיפור כבר בינואר ● המשך המגמה עלול להשפיע לרעה על האינפלציה

בינה מלאכותית / צילום: צילום מסך מתוך הצ'אט

איפה מוצאת הבינה המלאכותית את התשובות לשאלות שלכם

מחקר בדק 150 אלף תשובות שסיפקו מערכות בינה מלאכותית, ומשרטט תמונה מפורטת של מקורות המידע שמהם שואבים הצ’אטים את התוכן שהם מציגים למשתמש ● למרבה ההפתעה, הממצאים מצביעים על כך שהמקורות הדומיננטיים אינם בהכרח מאגרי ידע מוסדיים או כלי תקשורת גדולים

אסף נגר / צילום: ניר שמיר

"להמליץ על מניות ביטחוניות ובנקים נשמע מוזר. אבל אנחנו אוהבים 3 חברות"

אסף נגר, מנהל תיק בנוסטרו של איילון ביטוח ופיננסים, רואה בשוק הישראלי תמונה חריגה: "בשנה הבאה לא יהיה משק בעולם המערבי שיתקרב אלינו בצמיחה" ● אבל התרחיש האופטימי הזה מייצר גם סיבות לדאגה: "אני מפחד נורא מהתחזקות השקל" ● וגם: המניות המומלצות

תאונת דרכים / צילום: Shutterstock

"כאוס": האם בקרוב לא יהיה אפשר לתקן בישראל כלי רכב אחרי תאונה?

משרד התחבורה מתעכב בחתימה על תקנות חדשות, ויותיר 800 שמאים ללא רישיון החל מינואר ● המשמעות: הם לא יתנו חוות דעת, חברות הביטוח לא ישלמו - ומוסכים לא יתקנו את כלי הרכב

סופר פארם. מפרסם ענק במונחי דיגיטל / צילום: אייל טואג

מבצעי נובמבר הקפיצו את ביצועי האתרים הישראליים, הרבה יותר מהבינלאומיים

מספר ההזמנות באתרים המקומיים זינק ב־32% לעומת עלייה של 18% באתרים הבינלאומיים במהלך נובמבר ● כחמישית מהישראלים פיצלו את ההזמנות מחו"ל כדי ליהנות מהפטור ממע"מ, שאמור להכפיל עצמו בחודש הבא ● המדד החודשי של רכישות הישראלים באונליין

דירה למכירה / צילום: תמר מצפי

מס היסף יוחל גם על משקיעי נדל"ן: האם כדאי למכור את הדירה לפני שייכנס לתוקף?

בשינויים שמציע תקציב המדינה לשנת 2026 נכלל סעיף לפיו דירות מגורים להשקעה ייכללו בחישוב ההכנסה החייבת במס היסף, דבר שעשוי להשפיע על רבים ● מדוע זה קורה עכשיו, עד כמה זה משמעותי ואיך אפשר להפחית מרוע הגזרה? ● גלובס עושה סדר

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

תל אביב ננעלה בעליות קלות; מדד הביטוח זינק בכ-3.5%

מדד ת"א 35 עלה בכ-0.2% ● השקל התחזק מול הדולר ● מנורה הופכת לבעלת עניין בקבוצת לוזון ● שתי מניות החלו להיסחר היום בבורסה: אוריון זינקה בכ-17% ביום המסחר הראשון שלה, סוגת עלתה בכ-2% ● מיטב: חוץ מישראל - כמעט בכל המדינות שהורידו ריבית, תשואות האג"ח זינקו ● לראשונה מזה עשור, אין מתאם בין שוק המניות לביטקוין ● בלומברג: עליית הריבית הצפויה ביפן תרחיק משקיעים מנכסי סיכון

האחים שלומי (מימין) ויוסי אמיר, בעלי שופרסל / צילום: יונתן בלום

שופרסל עושה מתיחת פנים לזרוע הנדל"ן וממתגת אותה מחדש

שופרסל מאחדת את נכסי הנדל”ן תחת המותג LARO, ומבססת את הזרוע כמרכיב צמיחה מרכזי עם נכסים בשווי כ־5 מיליארד שקל ● במהלך זה החברה האריכה בעשור את חוזה השכירות עם סיסקו, ומקדמת שורה של פרויקטים ברחבי הארץ, זאת במקום מהלך הפיצול וההנפקה שבוטל

בורסת פרנקפורט, גרמניה / צילום: Shutterstock

הנציבות האירופית פתחה בחקירה נגד גוגל בחשד להפרת חוקי תחרות

הדאקס עולה בכ-0.4% ● הנשיא טראמפ אישר לאנבידיה למכור שבבי AI לסין תחת תנאים מסוימים ● מחירי הנפט יורדים על רקע המגעים המתמשכים לסיום מלחמת רוסיה־אוקראינה ● הביטקוין יורד שוב מתחת לרף ה-90 אלף דולר