גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בדרך להתחתן? כך תוכלו לבחור אולם בלי לזוז מהספה בכלל

המותג "כלות אורבניות" משיק משקפי VR שמאפשרות צפייה באולמות ובגני חתונה מרחוק ● וגם: טבע נאות משיקה נעליים טבעוניות מעור מצמח האננס ● אירועים ומינויים

חתן בודק אולם במציאות מדומה / צילום: יח''צ
חתן בודק אולם במציאות מדומה / צילום: יח''צ

מותג הכלות, "כלות אורבניות", משיק לראשונה בעולם משקפי VR, ברזולוציית 4K, המאפשרות צפייה באולמות ובגני החתונה מבלי לצאת מהבית. "ישראל היא לא רק אומת סטארט-אפים, אלא גם פורצת דרך עולמית בתחום החתונות", כך אומר רועי גזית מנכ"ל ובעלי המותג, "השקת השרות החדש יאפשר למאות אלפי זוגות נוחות, זמינות ורוגע שלא היו קיימים עד היום בתחום ארגון החתונות בישראל. משקפי המציאות המדומה ישנו לגמרי את תהליך החיפוש אחרי אולמות אירועים המהווים 70% מסך ההוצאה על חתונה". שוק החתונות בישראל מוערך ב-5 מיליארד שקל בשנה.

למותג "כלות אורבניות" קבוצה סודית בפייסבוק וכן בלוג-מגזין העוסק בכל היבטיו של עולם החתונות. "קהילת המקצוענים שלנו מאגדת את הספקים המובילים והאיכותיים בענף החתונות והאירועים, וכולם כאן בפינצטה שלנו - במרחק הקלקה", מספר המנכ"ל גזית.

"תהליך בחירת אולם החתונה הוא תהליך ארוך ומורכב שלוקח הרבה מאוד זמן", מסביר גזית, "הפתרון שאנו מציעים הולך לשנות תחום מסורתי בצורה מהותית. השימוש במשקפי המציאות המדומה יעניק לזוגות את האפשרות לצפות באירוע מהספה בסלון הבייתי, לטייל ולראות את המקום ואף לקבל הדרכה וליווי מאיש מקצוע מטעם המקום אשר יענה לזוג על כל השאלות וינחה אותם בסיור הווירטואלי. בסופו של דבר, הזוגות יוכלו לבחור בצורה מושכלת יותר ושלמה, אחרי שראו את כל גני האירועים והאולמות שרצו באמת, ולא נאלצו להתפשר על בדיקת מקומות בגלל מרחק, זמן או עלות".

ומה העלות? בשלב ההשקה הראשוני העלות לכל כלה/זוג תהיה סביב כמה מאות שקלים, בהם תוכל הכלה מהספה בבית להשתתף באירועי חתונה ולטייל בגנים על פי בחירתה וללא הגבלת צפייה בכמות הגנים. "מדובר בחיסכון ענק של זמן וכסף, לכלות ולזוגות. It’s a win-win situation לכולם", כך על פי גזית. "בשלב הבא השרות יוענק בחינם לכלה שתגיע דרכנו לבחירת האולם", אומר גזית, "אנו מעניקים פתרון ומענה לבעיה אמיתית שקיימת בשוק החתונות, ומעניקים תוך כדי ערך אמיתי ללקוחות ולעסקים עצמם".

טבע הולכת על אננס: משיקה נעל טבעונית

מיזם ראשון מסוגו בעולם בתחום הנעליים - נעליים טבעוניות מעור מצמח האננס. חברת "טבע נאות" חתמה בימים אלו הסכם לשיתוף פעולה עם הסטארט-אפ הישראלי נובה מילאן מקוסטה ריקה לייצור נעליים בטכנולוגיה ירוקה עם עור מחומרים אקולוגים מצמח האננס.

הסנדל משלב טכנולוגיה חדשנית לייצור עור מלאכותי מחומרים אקולוגיים בלבד המופק מצמח האננס.

מציגים את הכפכף הטבעוני / צילום: יח''צ

חברת הסטארט-אפ הישראלית "נובה מילאן" הוקמה על ידי האדריכלית והמעצבת אירמה אורנשטיין. היא חברת גרין-טק ישראלית של טכנולוגיה ירוקה, המייצרת, לראשונה בעולם, כלכלה מעגלית המבוססת על צמחים, בעלת מנגון ייצור המתפקד כמערכת אקולוגית מתחילתו ועד סופו. לפני מספר חודשים השיקה החברה את המפעל הראשי ומרכז החדשנות בקוסטה ריקה, בשיתוף הממשלה המקומית, ובימים אלו, מסעירה החברה את תעשיית הבדים בת-קיימא עם עור הצמחים המפואר ביותר בעולם שנוצרו מפסולת חקלאית כגון אננס, קוקוס, יוקה ועוד.

לצורך שיתוף הפעולה "נובה מילאן" יצרה את החומרים במגוון רחב של צבעים ומרקמים לבקשת טבע נאות.

שיתוף הפעולה יימשך, שכן שתי החברות הללו ישיקו לראשונה מסוגה - "סנדל טבע". הגפה תיווצר עם 100% חומרים בני קיימא סוליה ובעתיד יפתחו רפידה מ"אננס" של נובה מילאן.

ממיכאל אילוז, מנכ"ל טבע נאות, נמסר: "זהו שיתוף פעולה ומפגש של מוחות. טבע נאות מרחיבה את השיטות וחומרי הקיימות שלה, אנו רוצים לעבוד רק עם חומרים באיכות הגבוהה ביותר כמו מה שמייצרת נובה מילאן בליווי טכנולוג של נאות".

אירמה אורנשטיין, מייסדת שותפה בנובה מילאן, מסרה בתגובה: "שיתוף הפעולה הזה חשוב מאוד לכל התעשייה שרוצה להצטרף למגמה להפוך את העולם למקום טוב יותר וירוק יותר. שיתוף הפעולה החדש הזה בין "נובה-מילאן" ל"טבע נאות" יראה כי עור צמחי הוא עמיד ומסוגנן בדיוק כמו כל חומר אחר בשוק. אני גאה שאחד משיתופי הפעולה הראשונים של "נובה מילאן" היא עם חברה 'כחול-לבן' ואני שמחה על הפניה של "טבע נאות" ובקשתה לייצור חומרי הגלם ליצירת ה"סנדל הטבעי" החדש".

מצנח הזהב

הילה הרמולין רונן (48) מונתה לסמנכ"לית השיווק והמכירות של חברת התעופה ישראייר. הרמולין-רונן תחליף בתפקידה את גיל סתיו שיעזוב את ישראייר אחרי כעשור וישמש כמנכ"ל חברת בלנדר המספקת פתרונות אשראי ומימון. הרמולין-רונן שימשה בין השאר כסגנית ראש אגף שיווק באל על שם עבדה כ-15 שנה, לאחר מכן שימשה בתפקידי שיווק שונים בבנק הפועלים משך 8 שנים וכראש אגף פיננסים בחברת פרטנר. היא בעלת תואר שני במנהל עסקים ותואר ראשון במלונאות ותיירות, נשואה ואם לשלושה ילדים.

עזיבה נוספת בצמרת מגדל ביטוח. מנהל חטיבת ההשקעות של החברה, גיא פישר, הודיע למנכ"ל החברה, רן עוז, על רצונו לסיים את תפקידו. עוז עצמו צפוי לעזוב את החברה בשבועות הקרובים, לאחר שבחודש יולי הודיע במפתיע כי הוא מסיים את תפקידו כמנכ"ל חברת הביטוח והוא עובר לנהל את חברת כרטיסי האשראי ישראכרט.

חדשות טובות

עמותת שניר, שנוסדה על ידי איש העסקים ניר שמול ומנוהלת על ידי לוסי דובינצ'יק, חילקה בחג הסוכות מארזי מזון, צעצועים ושוברי תו הזהב למשפחות מעוטות יכולת ברחבי הארץ.

חברת רואי החשבון ארנסט אנד יאנג וארגון "מתן - משקיעים בקהילה" מסכמים שבוע התנדבות תחת מגבלות הקורונה. הפעילות נמשכה כשלושה ימים בהם כל עובד בחברה בחר כיצד לתרום לקהילה בדרכים שונות: פעילות בעמותת ״ונטעת״ שבה הכינו תשתית להקמת גינות טיפוליות, ב"עמותה לקידום החינוך" באריזת וחלוקת חבילות מזון לנזקקים ובעמותת ״לקט ישראל״ בפעילות אריזה ולקט שדות לקראת אריזות של חבילות מזון. הפעילות בוצעה תוך שיתוף פעולה, חדשנות, יצירתיות באווירה של עשייה משותפת תוך חיזוק מודעות לצרכים חברתיים ויצירת מעורבות בקהילה.

אחרי שחילקה מעל חצי מיליארד שקל לעובדיה במסגרת "מענק קורונה", דורגה DHL למקום הטוב לעבוד בו באירופה. הבחירה נעשתה על ידי Great Place to Work בשיתוף עם The Economist Group, שמדי שנה מבצעים מחקר בקרב אלפי חברות במסגרתו שולחים בארגון בקרים פנימיים לחברות המשתתפות בבדיקה, הבקרים מקבלים דאטה ומראיינים את עובדי התאגידים במשך 6 חודשים ובסוף התהליך מתבצע תהליך הדירוג.

עוד כתבות

מנכ''ל OpenAI, סם אלטמן / צילום: Reuters, Lamkey Rod/CNP/ABACA

1.5 מיליון דולר לעובד: כך הפכה OpenAI לשיאנית שכר היסטורית

ניתוח של וול סטריט ג'ורנל מגלה כי חבילת השכר שמציעה OpenAI בשנה החולפת הגיעה לממוצע של 1.5 מיליון דולר לעובד - יותר מכל סטארט־אפ טכנולוגי גדול בהיסטוריה ● עפ"י ההערכות, הוצאות אלה יקפצו בכ־3 מיליארד דולר בשנה עד סוף העשור

אנילוטי / צילום: אפיק גבאי

20 שנה של אוכל טוב ואירוח מספק לא הולכות ברגל

"גוצ'ה" התל אביבית עומדת היטב במבחן הזמן, ויש לה תפקיד חשוב שכמעט ונעלם: מסעדה שהיא חלק מהחיים, לא אירוע חד–פעמי

נשיא איראן מסעוד פזשכיאן / צילום: ap, Vahid Salemi

הרוג ופצועים בשרפת מפקדה איראנית בהפגנות

המבנה באיראן עלה בלהבות, 13 לוחמי בסיג' ושוטרים נפצעו בידי המפגינים ● טראמפ ונתניהו סיכמו: מעבר רפיח ייפתח עם שובו של רה"מ מארה"ב ● הרמטכ"ל אייל זמיר בפיקוד הדרום: "הנחישות שלנו לפרז את חמאס מנשקו היא מלאה" ● נתניהו באירוע בבית כנסת במיאמי פונה להוריו של רן גואילי: "אנחנו עובדים על החזרתו ממש עכשיו" ● במערכת הביטחון מוכנים גם לאפשרות שהמשטר יפעל נגד ישראל ● עדכונים שוטפים

טובי שמלצר מבעלי שלמה ביטוח / צילום: עזרא לוי

הערכות בענף: שלמה ביטוח תונפק לפי שווי של 1.5 מיליארד שקל לפני הכסף

לגלובס נודע כי שלמה ביטוח מתכננת להנפיק 20%-25% ממניותיה, לפי שווי של 1.5 מיליארד שקל לפני הכסף ● אם החברה תצליח לגייס את הסכום הזה, השווי הפעם יהיה גבוה ב-56% לעומת השווי בו ביקשה להנפיק בגל ההנפקות של שנת 2021, אך נסוגה ממנו בסופו של דבר

מנכ''ל פרטנר, אבי גבאי / צילום: ינאי יחיאל

ויכוח על 185 מיליון שקל: הדרישה של רשות המסים והתגובה של פרטנר

בדיווח של החברה לבורסה, צוין כי רשות המסים דורשת מפרטנר מס בשיעור של 185 מיליון שקל, בגין מחלוקת סביב דיווח החברה בנוגע לציוד החברה ● להערכת פרטנר, לא צפויות לשומות אלו השלכות מהותיות על דוח רווח והפסד

חנויות סגורות בעקבות מחאות על צניחת ערך המטבע, בבזאר הגדול של טהרן / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

אינפלציה דוהרת ומטבע קורס: האם המשבר הכלכלי באיראן יכריע את המשטר

קריסת הריאל וקצב אינפלציה שנתי של 52.6% הביאו להפגנות באיראן, בהשתתפות הסוחרים ● במשטר מתכוננים להעלאת שכר ולהורדת גובה מס ההכנסה כדי להתמודד עם הנזקים הכלכליים

טיל L-SPIKE 4X / אילוסטרציה: דוברות רפאל

רפאל מעורבת בעסקה עם צבא גרמניה, והישראלית שמוכרת באסיה

צבא גרמניה ברכישת ענק של 200 נגמ"שים עם משגרים מתוצרת רפאל ● חברת האוזניות מנתניה, שנסחרת בבורסה בניו יורק, החלה במכירת מערכות שמע טקטיות ללקוחה ביבשת אסיה ● וגם: הודו השלימה את המשלוח הראשון לצבא מרוקו של משוריינים במסגרת עסקה רחבה בין הצדדים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

זיו יעקובי, מנכ''ל אקרו נדלן / צילום: כדיה לוי

אקרו זכתה במכרז על מתחם חברת החשמל שבתל אביב ותקים מגדלי מגורים ותעסוקה

הקרקע נרכשה תמורת 255 מיליון שקל, מחיר הנמוך בכ-40 אחוז מהערכת השמאי של רמ"י, שעמדה על כ-430 מיליון שקל ● בהתאם לתכנון, תקים אקרו בשטח שלושה מגדלים ולהערכתה, שטח המגורים יעמוד על כ-12 אלף מ"ר, והשטחים המסחריים והתעסוקתיים יסתכמו לכ-36 אלף מ"ר

ניר בר-דעה

התשואה הגבוהה בתולדותיה: קרן ברידג'ווטר מסכמת שנה

ברידג'ווטר שוברת שיא ומסכמת את 2025 עם תשואה של 33% בקרן המרכזית שלה, Pure Alpha ● הקרן שמנוהלת ע"י ניר בר-דעה נהנתה מהעליות במניות הקשורות לתחום ה-AI וגם מהתנודתיות שנוצרה כשהנשיא טראמפ הטיל מכסים ● מייסד הקרן, ריי דליו מכר השנה את מניותיו בקרן ונפרד, "זה היה מסע מדהים"

מיכל עבאדי-בויאנג'ו / צילום: איליה מלינקוב

ועדת המינויים אישרה: מיכל עבאדי-בויאנג'ו חוזרת לתפקיד החשבת הכללית

ועדת המינויים בנציבות שירות המדינה אישרה את בחירתה של מיכל עבאדי-בויאנג’ו לתפקיד החשבת הכללית במשרד האוצר ● במקביל, בכוונת שר האוצר להביא לאישור הממשלה גם את מהרן פרוזנפר לתפקיד ראש אגף התקציבים

האנוי / צילום: Shutterstock

עשרות טיסות חדשות: השינויים שצפויים לחתוך את המחירים למזרח הרחוק

התעוררות הקווים למזרח והגדלת התדירויות יוצרות לחץ כלפי מטה על מחירי הטיסות ● בעוד איתיחאד הופכת את אבו דאבי לשער מרכזי לאסיה - במקום עומאן שסגרה את המרחב האווירי - ארקיע וישראייר שוברות את הבלעדיות בקווים ישירים לתאילנד ולוייטנאם

דמי ניהול בקרנות נאמנות יעלו. איך אפשר להיערך? / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

קרנות הנאמנות לא מסתפקות ברווחים שזינקו ושוב מעלות את דמי הניהול

בכ-200 קרנות נאמנות הודיעו על העלאת דמי הניהול, כולל קרנות כספיות שבהן כל פרומיל מהווה שיקול חשוב בהשקעה ● הסיטואציה הופכת את הלקוחות לשבויים: העברת הכסף לקרן זולה יותר כרוכה ב"אירוע מס", שלעתים הופך את המהלך ללא כדאי

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון / צילום: עופר עמרם

ענקית הביטוח הבינלאומית יוצאת מישראל. מה ההשלכות ומי צפוי להיפגע?

סוויס רה, מבטחת המשנה הגדולה בתחום הבריאות והנכות, מצמצמת משמעותית את הפעילות בארץ. הסיבה: רשות שוק ההון לא מאשרת להעלות מחירים ולייקר את הפרמיות לציבור במיליארדי שקלים בשנה ● החשש בענף: פגיעה בחברות הקטנות והעלאת מחירים לציבור, ואולי אפילו פגיעה בביטוחי התרופות שמחוץ לסל

מוריס קאהן / צילום: איל יצהר

בגיל 96: מוריס קאהן, ממייסדי אמדוקס, הלך לעולמו

קאהן היה אחד ממייסדי חברת אמדוקס, שנסחרת כיום בוול סטריט לפי שווי של 8.7 מיליארד דולר ונחשבת לאחר החברות הוותיקות בהייטק הישראלי ● בשנים האחרונות היה בין התורמים והרוח החיה של פרויקט Space IL, שהוביל להנחתת חללית פרטית ראשונה על הירח

בית החולים מדיקה רפאל בפארק עתידים בתל אביב. רכישה שאפשרה את המהלך של הרשת / צילום: עמית גרון

מתחרה באסותא: רשת בתי חולים פרטית חדשה יוצאת לדרך

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מינואר 2026 יחלו ארבעה מרכזים רפואיים לפעול רשמית כרשת אחת תחת השם "מדיקה", בשאיפה להיות שחקן משמעותי במערכת הבריאות ולהתרחב בהמשך ● בין הבעלים: קופות החולים לאומית ומאוחדת ● מנכ"ל הרשת: "יש לנו אתגר להיתפס כספק לרפואה הציבורית ולא כאויב"

הקמפוס המתוכנן של אנבידיה בקריית טבעון. איך העובדים יגיעו? / הדמיה: באדיבות אנבידיה

הקמפוס אושר, אבל איך העובדים יצליחו להגיע למרכז החדש של אנבידיה בטבעון?

הקמת מרכז הפיתוח החדש של אנבידיה בקריית טבעון היא אחד המהלכים המשמעותיים ביותר לחיזוק התעסוקה בצפון בעשור האחרון ● אלא שהיעדר קישוריות למסילות הרכבת ותכנון ששם את הרכב הפרטי במרכז, מאיימים להשאיר את העובדים תקועים בכביש 6 ● האם המדינה תשכיל לייצר פתרון הוליסטי לפני שהקמפוס ייפתח ב־2031?

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

הדרישה של סמוטריץ' שהביאה לדיון סוער בוועדת הכספים

ביום האחרון לשנת התקציב התלהטו הרוחות בוועדת הכספים לאחר ששר האוצר בצלאל סמוטריץ' החליט להתנות את מענקי האיזון השנתיים בהעברה של כספיים קואליציוניים ליהודה ושומרון ● ההליך, שבימים כתיקונם אמור לקחת לפחות 48 שעות, התקצר לאחר שהייעוץ המשפטי איפשר לחרוג מהנוהל הקיים

האחים אבי, רפי וג'ו נקש / צילום: יח''צ

מנכ"ל קבוצת נקש: אבי נקש רודף אותי אישית, חשתי נבגד, ונישואיי התפרקו

אבי חורמרו הגיש תשובה לתביעה שהגיש נגדו אבי נקש על סך 65 מיליון שקל ● מי שניהל את עסקי הקבוצה, הכוללת את נמל אילת וארקיע, טוען כי הזכויות שקיבל אושרו ע"י האחים ג'ו ורפי נקש ● עוד טען כי השיב לקבוצה כספים בהתאם להסכם הפשרה מ-2024

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: איל יצהר

במסגרת המאבק בחשבוניות הפיקטיביות: הרף לאישור עסקאות בזמן אמת יורד ל-10,000 שקל

החל מ-1 בינואר 2026 עסקאות שסכומן עולה על 10,000 שקל יחייבו דיווח בזמן אמת לרשות המסים וקבלת אישור לעסקה ● עסקה שלא תאושר, לא תאפשר לעסק לקזז את המע"מ ששילם עבור הרכישות לצורכי העסק

יוסי אבו, מנכ''ל ניו-מד אנרג'י / צילום: כדיה לוי

רשות המסים נגד ענקית הגז הישראלית: שלמו עוד 198 מיליון דולר

חברת הגז הישראלית ניו-מד אנרג'י, השותפה הגדולה ביותר במאגר לוויתן, נדרשת לשלם תוספת מס בשיעור כ-198 מיליון דולר לשנות המס 2019-2020 ● רשות המסים קבעה כי ההכנסה החייבת של החברה גבוה במאות מיליוני דולרים מההכנסות עליהן דיווחה