גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"אנחנו האחות של איזי ג'ט": הכירו את רשת מלונות הלואו קוסט החדשה שמגיעה לתל אביב

המחסור במקומות לינה בולט בתל אביב בעיקר בסגמנט הזול יותר, ולנישה הזו נכנסת כעת רשת איזי הוטל, המוכרת בעיקר בזכות החברה ה"אחות" איזיג'ט ● בראיון לגלובס מציג האחראי על תחום הזכיינות של הרשת את המודל שמביא רווח למשקיעים גם עם 40% תפוסה ● האם החברה שחוללה מהפכה בענף התעופה תצליח כך גם בתחום המלונות?

סנט ג’ון הארווי. “המודל שלנו הוא להגיע לתפוסה ממוצעת של 88%” / צילום: יח''צ
סנט ג’ון הארווי. “המודל שלנו הוא להגיע לתפוסה ממוצעת של 88%” / צילום: יח''צ

אחרי שנה וחצי שבה תיירים כמעט ולא מגיעים לישראל, להכריז על פתיחה של מלונות חדשים בארץ נראה כמו מהלך תלוש מהמציאות. מצד שני, כשעוד ועוד מדינות מבינות שלא ניתן לסגור את שעריהן לנצח, המשאב התיירותי מקבל ממד כלכלי לא מבוטל. האחרונה לפעול בנושא היא ארה"ב, שתתיר כניסת תיירים מחוסנים מאירופה ומסין, אחרי שנה וחצי של "עוצר".

עדיין לא ברור מתי ישראל תלך בעקבותיה, אך מתוך ראייה לעתיד, צמצום המחסור במקומות לינה בארץ בכלל - ובתל אביב בפרט - ייטיב עם תיירי הפנים והחוץ. כעת מקבל סגמנט הלינה הזולה, שהמחסור בו צורם במיוחד, שחקן חיזוק בריטי בדמות הרשת איזי הוטל, שבשנה הבאה תפתח שלוחה ראשונה בתל אביב.

"המותג Easy הוא מגנט. עוד לפני שפתחנו את הסניף הראשון של איזי הוטל בישראל כבר מכירים אותו בזכות חברת התעופה האחות שלנו, איזיג'ט", אומר סנט ג'ון הארווי (St. John Harvey), מנהל בכיר האחראי על תחום הזכיינות באיזי הוטל, בראיון מיוחד לגלובס. אלה לא שני המותגים היחידים של קבוצת Easy הבריטית - למעשה, היא מאגדת תחתיה עשרות מותגי לואו קוסט בתחומי הרכב, הניקוי היבש, הכושר ואפילו הקפה. המודל אחיד: מחיר משתלם על מוצר בסיסי. תרצו יותר? שלמו על כל תוספת בנפרד.

איזי ג'ט החלה לפעול בישראל ב-2009 כחברת הלואו קוסט הראשונה שנכנסה לארץ. הנוסעים הישראלים קיבלו אותה בזרועות פתוחות. את 2019 היא כבר סיימה כחברה השלישית בהיקף פעילותה בנתב"ג. כעת מגיע מותג המלונות של הקבוצה, איזי הוטל, המוגדר כ"סופר באדג'ט", לאור תמחור בסיס של 30-40 ליש"ט ללילה בממוצע (כ-150 שקל).

רשת המלונות הוקמה ב-2004, ובדומה למודל של איזי ג'ט - שהוקמה תשע שנים לפניה - הרעיון הוא לפשט את המוצר כך שמשלמים מחיר בסיסי, ומוסיפים שירותים על פי הצורך. בסוף 2019 הודיעה איזי הוטל על הקמת שלושה בתי מלון בישראל, וכעת בכוונתה להגיע ל7-8 סניפים. הראשון ייפתח ברמת החייל ב-2022, והוא יתפרס על פני שלוש קומות בשטח של 5,000 מ"ר במגדלי זיו. מדובר בעסקת שכירות בתמורה ל-80 מיליון שקל, למשך 25 שנה.

השראה מעולם התעופה

"איזי ג'ט חתומה על מהפכה בתעופה. היא שינתה את החשיבה של החברות ושל הנוסעים, והיא הנגישה את תחום הנסיעות גם לאוכלוסיות שלא יכלו להרשות לעצמן", אומר הארווי. "זה נעשה דרך המחיר והוצאת רכיבים שעד כה שילמנו עליהם, גם אם לא היה לנו צורך. כך אנחנו פועלים במלונות - את משלמת על מיטה, חדר נקי ומזגן. כל דבר מעבר לזה הוא בתוספת תשלום".

עד מאי 2020 איזי הוטל נסחרה בבורסה בלונדון. את השנה הפיסקלית שהסתיימה בספטמבר 2019 היא סיימה עם הכנסות של 17.6 מיליון ליש"ט. "איזי ג’ט עדיין גדולים מאתנו משמעותית, אבל נגיע לגודל שלהם. יש לנו 40 בתי מלון, 33% בבעלות והשאר בזכיינות - כפי שהרשת תפעל גם בישראל".

האם המסר הוא שאין מה לחפש את החוויה במוצר שמשמש כאמצעי לינה בלבד?
"נכון. אנחנו מציעים חדר בטוח, נקי ונוח. המוטו הוא שלא באת לעיר מסוימת כדי להיחשף אליה דרך חדר במלון. במלונות שלנו אין בתי קפה או מסעדות, אלא את מה שאת צריכה כדי לנוח ולהתרענן ולצאת לבלות. החוויה שלנו היא החוויה הכלכלית.

"בתל אביב בפרט, ובישראל בכלל, הסגמנטציה של המלונות נוטה לכיוון היוקרה. אין כמעט היצע של מלונות מוזלים או שהם שייכים לגופים לא מוכרים או שהם של בעלי דירות, ומבחינת האורח יש בכך סיכון".

מלונאים בישראל טוענים שהנדל"ן והליך הבנייה יקרים, כך שלא משתלם להם לבנות ובסוף להציע מלון ברמת מחיר זולה.
"נכון שלא זול בישראל, אבל אפשר להסתכל על זה אחרת. המודל שלנו הוא להגיע לתפוסה ממוצעת של 88%, עם שאיפה ל-100%. לאחרונה פתחנו מחדש את המלונות שלנו בדרום לונדון, והם מלאים. התעריף הממוצע ללילה הוא 40 ליש"ט, וזה מאפשר לנו להתמודד עם התחרות שסביבנו.

"בשיא הקורונה, רק 35% מהמלונות שלנו היו סגורים, והסיבה נמצאת בתחשיב עלות-תועלת. בכל מלון מועסקים 4-7 עובדים בלבד, כך שיותר משתלם לנו להעסיק אותם ולהכניס מזומנים לקופה גם עם 10% תפוסה, מאשר לסגור.

"ברגע שהמגבלות השתחררו עברנו ממצב של כיסוי הוצאות לרווח. הוכחנו למשקיעים שלנו שהמודל מאפשר לנו להיות עמידים עונתית וגם במשברים, ולהתאושש מהם מהר. תוך חצי שנה מאז שפתחנו את מרבית המלונות הגענו ל-85% תפוסה.

"מודל העלות שלנו הוא שתמיד נציע את התעריף הזול באזור. בקרוב נפסיק לגבות תשלום על wifi בנפרד, כי נראה לנו שכיום זה מוצר שצריך להיות חלק ממחיר הבסיס, אבל כל היתר נשאר באקסטרות: מצפייה בתכנים במסכים (בחיבור דרך הסלולרי) ועד לצ'ק אאוט מאוחר".

הגעתם למצב שבו האקסטרות הפכו להיות נגזרת משמעותית ברווח, כפי שקיים בתעופה?
"האקסטרות מספקות לנו הכנסות, אבל ברמה נמוכה יותר מהתעופה. אלה לא ההכנסות שאנחנו בונים עליהם".

לא רק לצעירים

המודל שלכם לא ייחודי. עוד בתי מלון מפשטים את התהליך, ומציעים מחיר בסיסי זול.
"נכון, כי מנסים לחקות אותנו. המתחרים יכולים לעשות מוצר דומה, אבל הוא כנראה יהיה מחוץ למרכז העיר, ואצלנו הלוקיישן הוא קריטי. המלון חייב להיות במרחק הליכה מתחבורה ציבורית וממסעדות וברים, וגם ברמת החייל תהיה רכבת ליד המלון. ברגע שיש לוקיישן טוב - הכול יותאם לזה. אנחנו גם לא מחפשים שימוש בלעדי בבניין, ואנחנו יושבים ביחד עם משרדים או עסקים מסחריים. זה מפחית סיכון למשקיעים, ונותן להם גמישות".

הסיכון היום קיים מכורח המציאות והפגיעה בתיירות - בישראל אין כניסה לתיירים מאז מרץ 2020.
"התחזית שלנו היא שעד מרץ 2022 התיירות העולמית תחזור לממדים של לפני המגפה. בחלק מהמקומות שלנו כבר חזרנו למה שהיה, ובאחרים נגיע לזה תוך חצי שנה. באנגליה אנחנו כבר ב-90% תפוסה וזה מעניין, כי זה לא בגלל התיירים מסין או מארה"ב, שעדיין מגיעים בשיעורים נמוכים.

"מדובר בתיירות פנים - הבריטים מטיילים בבריטניה, וזה עוד כשהמלונות שלנו לא ממוקמים במקומות קלאסיים לחופשה, על חוף הים נניח. גם ישראל בסוף תיפתח לתיירים, נצטרך ללמוד לחיות לצד המגפה".

אתם גם פחות פונים למשפחות, מטבע מבנה החדרים, או לאנשי עסקים.
"הלקוחות שלנו כוללים את הצעירים, אבל לא רק. יש לנו גם אנשי עסקים, הרבה מהם רוצים להאריך את השהות כשהם מגיעים ללונדון ובטח גם לתל אביב, ואז הם עוברים למלונות זולים.

"נסיעות של עובדים זוטרים מוגבלות בתקציב יומי. אנשים עושים את החישוב שאם הם יבזבזו פחות על לינה, יישאר להם יותר למסעדות ולבילויים: אם התקציב הוא 100 ליש"ט ליום, והמלון עולה 40 ליש"ט במקום 90 ליש"ט, איזי ג'ט משאירה לך יותר כסף בכיס.

"בחלק מהשווקים הקמנו חדרים למשפחות, בעיקר בסמוך לנמלי תעופה (לוטון ושרל דה גול). אם נראה שיהיה ביקוש לסגמנט הזה, נחשוב בכיוונו".

לא משקיעים בפרסום

נדבך אחר במודל של הרשת נעוץ במספר החדרים בכל מבנה. "הנכסים שלנו לא יכולים להכיל פחות מ-150 חדרים. בתל אביב אנחנו מחפשים נכסים ל-200 חדרים. במנגנון העלויות וההיתכנות של העסק, זה המספר הנכון.

"המלון הגדול שלנו ממוקם בברצלונה, יש בו יותר מ-200 חדרים, והוא אחד הנכסים המניבים שלנו. באדינבורו יש לנו מלון עם 34 חדרים, והוא הקטן ביותר שיש לנו. בתל אביב יש כ-8,000 חדרים בבתי מלון, והסגמנט של הלינה ברמת המחירים הזולה מוזנח. זה בולט יותר עכשיו, אחרי המגפה - התיירים יהיו יותר סלקטיביים בכל נושא הנסיעות שלהם, איך ייסעו, לכמה זמן ולהיכן".

אם מדברים על התיירות העכשווית, בעידן אי הוודאות גם ביטול הוא חלק מהמשוואה. מה המדיניות שלכם?
"גם זה לקוח מעולמות כרטיסי הטיסה. אפשר להוסיף 5-10 ליש"ט לאפשרות ביטול. במקומות שנאלצנו לסגור, החזרנו כספים גם למי שהזמין חדר ללא ביטול. החלטנו שאין מה לאכזב לקוחות, כי בסוף הכול משתקף בביקורות שמפרסמים אונליין, והרי היום כל דבר מופיע מיד ברשתות החברתיות.

"הצרכנים נאמנים יותר לחברות שאכפת להן מהם, רואים את זה במלונות ובתעופה. נושא ההחזרים היה מאוד רגיש, ואנשים יזכרו איך חברות התנהגו מולם. לראייה, קיבלנו תודות וביקורות חיוביות של 'אזמין שוב ואספר לחבריי'.

"ביקורת חיובית היא הדבר הכי חשוב לעסק. במקום להוציא מיליונים על פרסום, אנחנו משקיעים באתר שיעשה את מה שהוא נועד לעשות - כלומר להוות ממשק יעיל ולנוח להזמנות - בלהיות בראש רשימת החיפושים של לינה נוחה, בדאטה ובשיווק. במקביל, אנחנו מנסים להקטין את ההזמנות שנעשות ב-OTA (סוכני תיירות מקוונים), כדי שיזמינו ישירות מאתנו".

ועדיין, בענף המלונאות חייבים להיות נוכחים בבוקינג, למרות העמלה הגבוהה.
"כשנכנסנו לענף ב-2004, כל ההזמנות נעשו דרך בוקינג. זו החלטה שקיבלנו, למרות שהעמלה לא תואמת למודל הרזה שלנו. היום הזמנות נעשות גם בבוקינג ובאקספדיה, שיש להן תפקיד חשוב בשוק, אבל המותג איזי מעורר סקרנות ותשומת לב, והוא טבוע בחיפושים לחופשת לואו קוסט, גם בטיסות וגם בלינה.

"בכל השווקים אנשים מחפשים תמורה בעד הכסף. זה מגדיל את הנאמנות לא רק בגלל המחיר, אלא בגלל שאנשים לא רוצים לסכן את הכסף שלהם, ולהזמין חדר במלון שלא שמעו עליו לפני".

אין בוננזה בת"א

הקורונה פתחה לכם הזדמנויות בעקבות מלונות שנסגרו או בנייני משרדים שהתפנו?
"היו מלונות שלא שרדו ומשרדים שפונו, אבל למרות זאת המחירים לא ירדו. בתל אביב, למשל, יש הזדמנויות בשוק אבל אין בוננזה. ההזדמנויות הן להשתלט על 2-3 קומות בבנייני משרדים. אני מאמין שבטווח הרחוק יהיו עוד הזדמנויות, כי מודל העבודה ההיבירדי יישאר. חברות עדיין רואות חשיבות בנוכחות של עובדים במשרדים ובפגישות צוות, אבל אנשים גם יעבדו מהבית. בעוד עשור זה ישפיע על הנדל"ן במרכזי הערים, וזה לא יפסח על תל אביב".

בתל אביב אתם מתחרים גם בדירות להשכרה לטווח קצר (Airbnb), שמספרן גדול יותר מחדרי המלון.
"אנחנו מתחרים בכל מודל שמציע מיטה ללילה. דירות יכולות להיות קרובות אלינו במחירים, אבל לנו יש יתרון עליהן במודל הסיכון - את לא ממש יודעת מה תקבלי בדירה או עד כמה היא נקייה. זו נקודת החוזקה שלנו. אנחנו מתייחסים למתחרים שלנו ברצינות, אבל אם תשאלי אנשים ברחוב מה זה איזי או איזי ג'ט, הם יחברו את איזי הוטל למוצר לואו קוסט אמין".

חדר במלון של איזי הוטל באמסטרדם. "אנחנו מתחרים בכל מודל שמציע מיטה ללילה" / צילום: easyHotel

מותגים בינלאומיים בסגמנט שלכם כבר מגיעים לתל אביב, דוגמת סלינה - רשת בבעלות ישראלים שפעילה בעיקר בדרום-מרכז אמריקה.
"התחרות טובה ובריאה, אבל עם כל הכבוד למתחרים, חלקם לא ממש ידועים. אותנו מכירים עוד לפני שהגענו".

עוד זווית / לילה בתל אביב ב-250 שקל

איזי הוטל פועלת בישראל באמצעות אינדקס נדל"ן, העושה עבורה את התהליך לאורך כל שלביו, מאיתור הנכס ועד הפיכתו למלון. יו"ר החברה, נועם ברנדר, מסביר כי השאיפה של איזי הוטל היא להקים בארץ מדי שנה מלון, עד שתגיע ל-8 בתי מלון בפריסה נכונה, כהגדרתו.

"אנחנו מנהלים מו"מ בתל אביב, בירושלים ובחיפה להסבות משרדים שהתפנו בתקופה האחרונה. נגיע גם לאילת ולים המלח, שם נאתר קרקע מתאימה בשטח של 5,000 מ"ר לפחות. המוטו הוא למצוא לוקיישן במרכזי הערים, בסביבה שמשופעת במסעדות, בתי קפה ותחבורה ציבורית. למודל הזה, של מלון 'סטרילי' (כלומר בלי מתקנים, דוגמת חדר אוכל) יש עתיד בענף - כשגם גודל החדר (כ-11 מ"ר) מאפשר להשפיע על העלות לאורחים.

"אנחנו פועלים על פי ספר נהלים מדוקדק של איזי הוטל, שקובע את האופן שבו ייראה בית המלון ושבו הוא יופעל. החברה רזה גם במודל הניהולי, וגם במודל התפעולי: הכול נעשה באאוטסורסינג, והעלויות נמוכות ב-50% ממלון 3-4 כוכבים. לכן נפנה גם לתיירי הפנים".

לדברי ברנדר, המחיר במלון שייפתח ברמת החייל בעוד שנה וחצי יתחיל ב-250 שקל ללילה. "במרכז תל אביב אני מעריך שהמחיר יהיה מעט יותר יקר, אבל במודל של הרשת, גם תפוסה של 40% מאפשרת רווחיות. אנחנו מתמקדים בסגמנט שבו יש פער עצום בין הביקוש להיצע".

את הקשר יזמה אינדקס עם איזי הוטל עוד ב-2019, שנה וחצי לפני הקורונה. על התזמון של כניסה לישראל בימי מגפה ובתקופה ללא תיירות, אומר ברנדר כי "אנחנו מעריכים שהענף יתאושש, ובהשקעה לטווח ארוך, ברור לנו שלבתי מלון כאלה יש יותר יכולת להחזיק מעמד, ובפרט שהפער בין הביקוש מול היצע החדרים בתל אביב הוא גדול - אם כיום ההיצע הוא של 8,000 חדרים, אנחנו מעריכים שקיים מחסור ב-8,000 נוספים.

"עד כה איזי הוטל פעלה רק באירופה, אבל עכשיו היא פתחה גם בדובאי, ובכוונתה להעמיק את האחיזה באזור המזרח התיכון. השאיפה תהיה להציע דילים משולבים לתיירים מאירופה לטיסה (עם איזי ג'ט) ולינה באיזי הוטל".

סנט ג'ון הארווי

אישי: בן 60, נשוי ואב לארבעה. מתגורר במחוז קנט הסמוך ללונדון

מקצועי: הצטרף לאיזי הוטל ב-2018, אחרי עשרות שנים של ניסיון בחברות נדל"ן, ייצור נייר ושירותים. מאז ספטמבר 2020 אמון על ניהול התפעול של בתי המלון שפועלים בזכיינות.

עוד משהו: חובב מכוניות עתיקות. "לפני שש שנים קניתי אלפטה איטלקית בת 40. בכל שנה אנחנו נוסעים איתה לטיול באלפים הצרפתיים. אני גם חובב מוזיקה ומנגן בסקסופון בלהקה, אנחנו מופיעים גם בבר מצוות".

איזי הוטל

תחום עיסוק: רשת מלונות סופר באדג'ט

היסטוריה: נוסדה ב-2004 על ידי סטליוס האג'י-אייונו, בעלי קבוצת Easy. הרשת נסחרה בבורסה בלונדון עד למאי 2020

נתונים: הרשת כוללת 41 מלונות, רובם באירופה, וכ-3,500 חדרים

עוד כתבות

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

בורסת טוקיו, יפן / צילום: Shutterstock

עליות בבורסות אסיה; גוגל טסה במסחר המאוחר

ניקיי מטפס ב-1.1%, מדד שנחאי מוסיף לערכו 0.8%, מדד שנזן מתחזק ב-1.5%, הנג סנג קופץ ב-2.1% ומדד קוספי מתקדם ב-1.2% ● גם החוזים העתידיים על מדדי ארה"ב נסחרים בעליות ● בהמשך היום יתפרסם בארה"ב מדד מחירי ההוצאה הפרטית (PCE), מדד האינפלציה המועדף על ידי הפד

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא התחתית" ו-"שנת הסטארט-אפ": באינטל רוצים ש-2024 כבר תסתיים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

חיזבאללה ירה לעבר חיילים במרחב הר דב, צה"ל השיב אש

החות'ים טוענים: "תקפנו ספינה ישראלית כאות סולידריות עם הפלסטינים" ● בשל ההפגנות הפרו-פלסטיניות: אוניברסיטת דרום קליפורניה הודיעה על ביטול טקס הפתיחה ● דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' ● כל העדכונים

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר