גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

תוכנת השיווק לקמעונאות והימורים אופטימוב גייסה 75 מיליון דולר

חברת אופטימוב מפתחת תוכנה ליצירה וניתוח של קמפיינים שיווקיים ומשרתת בעיקר אתרי קניות והימורים ברחבי העולם ● במקביל להשקעה, מכרה קרן IGP הישראלית את כל החזקותיה באופטימוב בסכום מוערך של 100 מיליון דולר

עובדי אופטימוב / צילום: אופטימוב
עובדי אופטימוב / צילום: אופטימוב

חברת אופטימוב (Optimove), המפתחת תוכנה ליצירה ולניתוח של קמפיינים שיווקיים, הודיעה היום (ב') על גיוס 75 מיליון דולר מקרן ההשקעות והפרייבט אקוויטי האמריקאית Summit Partners . במקביל להשקעה שתוזרם לחברה, Summit Partners תרכוש בעסקה נפרדת את כל החזקותיה של קרן IGP הישראלית, שהייתה המשקיעה המרכזית עד היום באופטימוב.

אופטימוב הוקמה ב-2009 על ידי פיני יקואל (שמכהן עדיין כמנכ"ל ומחזיק בשליטה בחברה) וד"ר שחר כהן, שעזב ב-2011 ומכר מאז את כל החזקותיו. בתחילה תפקדה אופטימוב כחברת שירותים בתחום הביג דאטה לפני שפיתחה מוצר תוכנה. לדברי יקואל, אופטימוב הייתה רווחית משלב מוקדם וגם כיום "בעלת שולי רווח נאים". אופטימוב מעסיקה 280 עובדים, מרביתם בישראל.

ב-2016 השקיעה קרן IGP באופטימוב 20 מיליון דולר והפכה למשקיע הגדול של החברה. לפי הערכות לא רשמיות בשוק, IGP מכרה את החזקותיה באופטימוב כעת בכ-100 מיליון דולר. גם אנג'לים שהשקיעו באופטימוב מכרו את ההחזקות בסבב הנוכחי ל- Summit Partners. השווי של החברה בגיוס מוערך ב-500 מיליון דולר.

מוצר ה- SaaS (תוכנה כשירות) של אופטימוב עוזרת לארגונים לאסוף את כל המידע על לקוחותיהם מהמערכות השונות. המידע הזה מרוכז במסד נתונים מאוחד שנקרא פלטפורמת נתוני לקוח (CDP) . הפלטפורמה מאחדת מידע על רכישות שהלקוח ביצע בעבר, התנהגותו באתר (למשל על איזה מוצרים הסתכל או הפריטים שנטש בעגלה), תגובתו לקמפיינים שיווקיים ומידע דמוגרפי עליו, שנרכש בחלק מהמקרים מגופי צד שלישי.

מסד הנתונים המאוחד מאפשר ליצור קטגוריות שונות של לקוחות ולפנות אליהם בצורה מותאמת כדי לעודד אותם לשוב ולרכוש, להמיר משתמשים חינמיים למשלמים או למנוע נטישה למתחרה דרך מבצעים, הנחות והטבות. הפנייה ללקוח נעשית דרך קמפיינים בדואר אלקטרוני, הודעות טקסט או פוש באפליקציה, פרסום ברשתות חברתיות ובגוגל וגם באמצעות התאמת אתר הבית, כך שהלקוח יראה את התכנים הרלוונטים לו.

התוכנה של אופטימוב תומכת בחלק מאמצעי הפנייה ללקוח כמו דרך דואר אלקטרוני, כאשר לדברי יקואל ההשקעה הנוכחית תאפשר רכישת חברות שמפתחות כלים משלימים כדי להציע פתרון כולל. בסוף התהליך יכולה אופטימוב כמובן למדוד גם את אפקטיביות הקמפיין.

בתחום של אופטימוב פועלות גם ענקיות כמו סיילספורס, אורקל ואדובי, שמציעות ללקוחות כלי שיווק ואנליזה שיווקית בענן. שחקנית נוספת בשוק עם קשר לישראל היא אמרסיס, חברה אוסטרית שהקים הישראלי חגי הרטמן. אמרסיס נרכשה אשתקד על ידי SAP בעסקה שהיקפה הוערך במעל חצי מיליארד דולר.

"הפתרון שלנו הרבה יותר מתוחכם משל המתחרים", טוען יקואל. "אצלם הסגמנטציה מאוד פשוטה ומתבססת על חוקים גסים, כמו שליחת הודעה ללקוח יומיים אחרי שקנה מוצר כדי למשוך אותו חזרה. אצלנו כל זה יותר מתוחכם, אפשר למיין את הלקוחות ליותר סגמנטים ולהציע להם סוגים שונים של טיפול".

הלקוחות של אופטימוב מגיעים בעיקר משני סקטורים עיקריים: עולם הקמעונאות, שם החברה עובדת עם רשת הציוד המשרדי האמריקאית סטייפלס ועם מותג האופנה הבריטי סוויטי בטי ; ועולם ההימורים בו היא עובדת למשל עם הלוטו של מדינת פנסילבניה וחברת ההימורים הבינלאומית Entain. לדברי יקואל, אופטימוב עוזרת ללקוחות בתחום ההימורים גם לעמוד בדרישות הרגולציה ולזהות משתמשים בעלי נטייה להתמכרות דרך דפוס השימוש שלהם.

פיני יקואל, מנכ''ל ומייסד החברה / צילום: אופטימוב

אבל אפשר להגיד שאתם אלו שמעודדים משתמשים להוציא דווקא יותר כסף על הימורים.
"לא כך הלקוחות שלנו רואים את זה. הם מסתכלים על זה שהמשתמש מוציא 300 דולר על בגדים בממוצע בחודש ו-150 דולר על הימורי ספורט, שזאת דרך בילוי עם חברים. המטרה שלהם היא לקחת נתח גדול יותר מהסכומים האלו ושהוא לא ילך לאתרים אחרים כדי לקנות ביגוד או להמר".

איך אתם מונעים שליחת כמויות אדירות של דואר זבל, ספאם, למשתמשים?
"זה בדיוק היתרון של שיווק ממוקד. אתה לא שולח הודעה כללית על מוצר חדש לכל 10 מיליון המשתמשים במאגר המידע שלך, כשבפועל 8 מיליון מהם לא מתעניינים בו בכלל. אם תשלח הודעות לא רלוונטיות אז משתמשים יבקשו בסופו של דבר להימחק מהמאגר. לעומת זאת אם תשלח הודעות שמשתמשים רבים יפתחו ויקליקו עליהם, אז אלו יופנו לאינבוקס ולא יעברו ישר לספאם".

עוד כתבות

מרעומי פגזים שמייצרת ארית תעשיות / צילום: חזי שטרנליכט

מבקר במפעל בשדרות יתקשה להאמין שזו חברה בשווי של מעל 7 מיליארד שקל

מניית ארית תעשיות ממשיכה לשבור שיאים, כשהמרעומים אותם היא מייצרת זוכים לביקושי שיא ● לצד החשש כי התנפחה לשווי "בועתי", יש בשוק מי שטוען כי "ניסיון לתמחר חברות בענף בדרך קונבנציונלית חוטא למטרה" ● וכיצד היא מתכוונת להשתלט על 15% מהשוק העולמי?

25 מניות אירופיות שעשויות לנצוץ השנה / צילום: Shutterstock

משבבים דרך אנרגיה ועד מותגי יוקרה: 25 מניות אירופיות שעשויות לנצוץ השנה

בזמן שהשוק האמריקאי מתייקר, בבנק אוף אמריקה מסמנים את היבשת הישנה כיעד חלופי מרכזי ● בניגוד לריכוזיות במדדים בארה"ב, אירופה מציעה שוק מגוון ובריא יותר ● איפה מחכות הזדמנויות צמיחה וחדשנות במגזרים מסורתיים שעוברים טרנספורמציה טכנולוגית

הפרויקט ברמת אפעל / הדמיה: viewpoint

לא רק דירות: גינדי מציעה תנאי תשלום 20־80 על משרדים ותשואה של 8%

חברת גינדי החזקות מבטיחה לשלם לקונים 8% על סכום המקדמה למשך 3 שנים, ואחר־כך על התשלום הכולל למשך עוד שנתיים ● החסרונות: התשואה הכוללת לשנים אלה אינה גבוהה, והמשקיע חייב להביא בחשבון תקופות אי־תפוסה, וכן דמי ניהול וארנונה ● מאחורי המבצעים, מדור חדש 

משה מזרחי, מייסד אינמוד / צילום: איל יצהר

מתחרה שלישית על אינמוד: קרן סטיל פרטנרס מציעה לרכוש 51% מהחברה

הקרן מציעה לרכוש 51% מהחברה ב-18 דולר למניה ● "פנינו להנהלה אבל לא זכינו לתגובה", נמסר מן הקרן, שמשקיעה בחברות תעשיה ונסחרת לפי שווי דומה לזה של אינמוד ● ההצעה מגיעה לאחר שבתחילת השבוע נחשף כי שתי מתחרות מעוניינות לרכוש את החברה כולה ולהפוך אותה לפרטית

נעלי Nike Mind 001 / צילום: נייקי

כוכבות פופ וחוקרי מוח: נייקי מוציאה את התותחים הכבדים בדרך לקאמבק

ענקית אופנת הספורט מנסה לחזור לקדמת הבמה לאחר שסיימה את שנת 2025 עם נפילה של כ־17% במניה ● לצורך כך היא מגייסת את קים קרדשיאן לקמפיין משותף ומשיקה נעליים שמיועדות לעזור לספורטאים להתרכז

מטוס ארקיע / צילום: ארקיע

נקמה בארקיע? סומליה לא מאפשרת לחברת התעופה לטוס במרחב האווירי שלה

טיסות של ארקיע לתאילנד ולווייטנאם יצטרכו לעבור בימים הקרובים במסלול טיסה חלופי, לאחר שסומליה מעכבת אישור לחידוש מעבר במרחב האווירי שלה ● לפי הערכות, מדובר בצעד על רקע מבצע ההטסה של שר החוץ גדעון סער לסומלילנד, עליו הייתה אחראית ארקיע ● נכון לעכשיו, לאל על יש אישורים לטוס מעל סומליה עד סוף חודש מרץ

צילומים: מארק ישראל סלם/הג'רוזלם פוסט, יעל טל

שר הכלכלה מציע עוד פיקוח מיותר, הפעם על מצות

ברקת רוצה עוד מחיר מפוקח ● בסופר-פארם הגזימו עם הקמפיין ● ותרומת כליה, מלבד המצווה הראויה, חוסכת הון ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

חתולים בחצר בניין / צילום: תמר מצפי

חמלה או מטרד? השכנים שהגיעו לבית המשפט בגלל האכלת חתולים

לא חסרות סיבות למריבות בין שכנים, אך מעבר לבעיות השכיחות, לבית המשפט מגיעות עוד ועוד תביעות בגלל האכלת חתולים ● מתי האכלת חתולים "היא ביטוי ראוי לרגישות מוסרית ולערבות הדדית כלפי הסביבה והחי שבה", ומתי ראוי שהרגישות לחי תופנה גם לשכנים האנושיים?

צילומים: AP- Alex Brandon, Ahn Young-joon, Chung Sung-Jun

לא רק איראן: האיום החדש של טראמפ על מדינה במזרח התיכון

לאחר ניסוי מוצלח צפון קוריאה מציגה תוכניות לחיזוק ההרתעה הגרעינית • טראמפ שולח איום חריג לעיראק • והגברת הראשונה של דרום קוריאה בדרך ל־20 חודשי מאסר • זום גלובלי, מדור חדש

המוסדיים מסתערים של מניות אנרגיה / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

כשהמוסדיים מוצפים בכסף, מיליארדים זורמים למניות האלה

בצל הביקושים הגדלים בשוק האנרגיה, הגופים המוסדיים ביצעו בחודשים האחרונים השקעות של מיליארדים בחברות ובפרויקטים בתחום ● גורם בשוק: "זה תחום השקעה סולידי שהלקוח המרכזי שלו זו המדינה, והיא תמיד רוצה עוד חשמל" ● וגם: אילו חברות ייכנסו למדד חדש שיאגד את מניות האנרגיה בת"א, שחלקן כבר עלו במאות אחוזים?

שדה חיטה בדרום אוקראינה / צילום: ap

תמורת הסכם עם ארה"ב, ישראל תגביל את ספקית החיטה העיקרית

בכירים ישראליים צפויים לבקר בוושינגטון ולסכם את פרטי הסחר החדש עם ארה"ב ● ההתחייבות הישראלית ביחס ליבוא החיטה, והחשש במגזר העסקי - תביא לעלייה ביוקר המחיה

שטרות דולרים / צילום: Shutterstock

מה יקרה לתיק ההשקעות אם הדולר יירד ל-2.5 שקלים? לכלכלן הזה יש תשובה מפתיעה

ברקע היחלשות הדולר, במיוחד מול השקל, הכלכלן הראשי של קבוצת הפניקס משחרר צפירת הרגעה: "לא צריך לנהל את ההשקעה לפי תנודות המטבע. זה מייצר הרבה רעש בטווח הקצר" ● ומה יקרה אם נראה נפילה חדה עוד יותר של המטבע האמריקאי?

אילן רביב, גילעד אלטשולר ואיציק שנידובסקי / צילום: איל יצהר, רמי זרנגר

שוק הגמל מציג: מהפך בצמרת, מנהל הכספים הכי מבוקש וזה שאיכזב ב-2025

עם סיומה של 2025 הפך מיטב הפך למנהל הגמל וההשתלמות הגדול בשוק, על חשבון אלטשולר שחם, שממשיך לאבד לקוחות בקצב גבוה ● המגייס הגדול בענף היה מצטיין התשואות אנליסט, ואחריו מור השקעות ● מאוכזב נוסף לצד אלטשולר שחם בשנה החולפת – ילין לפידות

דולר שקל / אילוסטרציה: Shutterstock

טיפ מהסולידית: כך תוכלו להרוויח מירידת הדולר

על רקע השפל בשער הדולר, כיצד תוכלו לנצל את ירידת הערך של ההשקעות במט"ח לצמצום חבות המס? ● גלובס עושים סדר

סיור ברכבת הקלה / צילום: כדיה לוי

מה מסתתר בקומה הסגורה של תחנת אלנבי ברכבת הקלה בתל אביב?

משתתפי כנס תשתיות לעתיד של גלובס זכו להצצה נדירה מאחורי הקלעים של אחת מעשר התחנות התת-קרקעיות בקו האדום של הרכבת הקלה בגוש דן

אסף רפפורט, מייסד וויז / צילום: נתנאל טוביאס

עסקת וויז-גוגל בסכנה? שורת ארגונים באירופה מתנגדים למיזוג

רשות ההגבלים של האיחוד האירופי צפויה לקבל עד 10 בפברואר החלטה אם לאשר את עסקת גוגל-וויז ● שורה של ארגונים אזרחיים פנו בימים האחרונים לאיחוד בבקשה לפתוח בחקירת הגבלים עסקיים שתברר לעומק את העסקה ● החשש המרכזי: ניצול הגישה שתקבל גוגל לוויז לטובת חיסול מתחרים בשוק הענן והסייבר

חתימה על צוואה / אילוסטרציה: Shutterstock

מדוע בית המשפט ביטל צוואה שבה אדם הוריש את כל רכושו לאחותו?

צוואה שבה אב הדיר את ילדיו מהירושה לטובת אחותו בוטלה ע"י בית המשפט לענייני משפחה, לאחר שנודע כי האב הביע חרטה על כך בשעותיו האחרונות ● נקבע כי אחותו של המנוח מעלה באמונו וניסתה לחמוס את הרכוש לידיה בחוסר תום-לב

שמעון גולדברג, בעל השליטה בסלייס ועמית גל, הממונה על שוק ההון / איור: גיל ג'יבלי

סלייס: ביהמ"ש דחה את עתירת גולדברג נגד הזרמת 71 מיליון שקל

הממונה על שוק ההון דרש מבעל השליטה בחברת הגמל להזרים את הסכום לצורך כיסוי הגרעון והשלמת ההון העצמי ● גולדברג התנגד, אך ביהמ"ש דחה את טענותיו. באי כוחו של גולדברג: "פסק הדין כולל קביעות שגויות"

הסטארט-אפים הביטחוניים גייסו מיליארד דולר / צילום: יח''צ החברות

מדד התעשיות הביטחוניות צנח היום ביותר מ-4%. אלו הסיבות

אחרי תשואות של מאות ואלפי אחוזים, המשקיעים מממשים רווחים ● האם זו הזדמנות קנייה או אזהרה? ● אנליסטים: "יציאת אוויר טבעית" ● הירידות החדות פסחו על אלביט, האם ייתכן שהסיבה מסתתרת באיזון מחדש במשקל של המניות במדד שיתבצע בעוד שבוע?

סיור בשוק הכרמל / צילום: שלומי יוסף

כיצד תשתיות במרכזי ערים נדרשות להתמודד עם המציאות המשתנה


משתתפי כנס תשתיות לעתיד של גלובס, זכו לסיור עירוני שיצא מאזור הבורסה והתקדם ברגל דרך רחוב גרוזנברג, נחלת בנימין ועד לשוק הכרמל ● הסיור הדגיש עד כמה קיים הצורך לאזן בין שיפור איכות החיים והתשתיות, לבין שמירה על הצביון, הפעילות והמורכבות שמגדירות את העיר עצמה