גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

יו"ר ועדת החוץ של איחוד האמירויות: "איראן לא באחריותה של ישראל בלבד"

ד"ר עלי ראשיד אל נועיימי, יו"ר הוועדה להגנה, פנים ויחסי חוץ במועצה הפדרלית הלאומית של האיחוד, מזהיר בראיון לגלובס מפני חזרה להסכם הגרעין ומאשים כי הקהילה הבינלאומית שלא נאבקת במשטר הרצחני באיראן אלא מאפשרת לו להתקיים ולשמור על יציבותו ● "הסכם הגרעין נתן להם אור ירוק"

אבראהים ראיסי, נשיא איראן / צילום: Reuters, Majid Asgaripour/WANA
אבראהים ראיסי, נשיא איראן / צילום: Reuters, Majid Asgaripour/WANA

ד"ר עלי ראשיד אל נועיימי, יו"ר הוועדה להגנה, פנים ויחסי חוץ במועצה הפדרלית הלאומית (הפרלמנט) של איחוד האמירויות מזהיר בראיון לגלובס מפני חזרה להסכם הגרעין ומאשים כי הקהילה הבינלאומית מאפשרת למשטר הרצחני כדבריו באיראן להתקיים ולשמור על יציבותו במקום להיאבק בו עד חורמה.

הוא התייחס ישירות להסכם הגרעין שנחתם ב-2015 ואמר כי לקהילה הבינלאומית מעלה ומועלת בתפקידה בשמירה על שלום העולם והאיזור. לדבריו איראן מפרה כל העת את החוק הבינלאומי ומפרה את הריבונות של שכנותיה ללא הרף. זו לא אחריותה של ישראל בלבד, וגם לא של ארצות הברית או מדינות המפרץ, אלא של הקהילה הבינלאומית כולה שכן האיום הוא עולמי.

ד''ר עלי ראשיד אל נועיימי, יו''ר הוועדה להגנה, פנים ויחסי חוץ באיחוד האמירויות / צילום: אוניברסיטת רייכמן הרצליה

"ראו מה המשטר באיראן עשה ללבנון לעיראק ולתימן, והעולם מאפשר להם את זה", אמר אל נועיימי. "הסכם הגרעין נתן להם אור ירוק לעשות כל מה שתרצה באיזור, חתרנות טרור והתערבות בעניינים הפנימיים של ארצות אחרות. וממשלו של ברק אובמה העניק להם את ברכת הדרך לכך ביחד עם מליארדי דולרים שהגיעו אליהם בשל ההסכם ודחפו אותם לבצע את מעשי הפשע הבינלאומיים שלהם. חזרה להסכם כפי שהיה ב-2015 תהיה אסון לאזור ולעולם כולו, ואיראן תקבל חיזוק וכמו הסכמה למדיניות הטרוריסטית שלה".

עם זה הוא ביקש לעשות אבחנה בין האוכלוסייה באיראן לבין המשטר - "המשטר הוא האשם הגדול, לא העם. והוא זה שמדרדר את מצבה של המדינה ופוגע בשלומן של כל מדינות האזור. אנחנו צריכים לעודד את העם האיראני בשאיפתו לחיים שלווים וטובים יותר".

"המלחמה הזו לא שלכם, היא של כולנו"

אל נועיימי השתתף בכנס השנתי של המכון למדיניות נגד טרור (ICT) באוניברסיטת רייכמן (הרצליה) שהתקיים לפני שבועיים, ובראיון לגלובס הדגיש כי הטרור הוא האיום העיקרי על שלום האיזור ועל שלומן של ישראל ושל איחוד האמירויות הנמצאות באותו צד של המתרס נגדו.

איחוד האמירויות לדבריו מחוייבת במיוחד למאבק הזה ביחד עם ידידותיה באזור ובעולם כולו, לרבות ישראל. "המלחמה הזו היא לא שלכם - היא של כולנו. אתם עושים כל כך הרבה מאחורי הקלעים, בואו נהיה שותפים ונלחם בזה יחדיו כמלחמה משותפת תוך שימוש בשפה משותפת כנגד הטרור המשותף למרות ובזכות הדת, שיכולה לחבר אותנו כמו שיכולה לנתק אותנו. עלינו לרתום מנהיגי דת אזוריים לנרטיב שלנו בכדי לשכנע את הציבור הרחב", אמר.

לדבריו שיפור במצב הכלכלי וקידום האוכלוסייה הוא נשק בדוק נגד הטרור, שמוצא לו יותר מאזינים בקרב אוכלוסיות עניות ומעוטות השכלה.

אל נועיימי העומד בראש מרכז בינלאומי הפועל נגד טרור ואלימות פוליטית ודתית באבו דאבי, האשים את המטיפים באסלאם הקיצוני ואת הפוליטיקאים המשתמשים בנימוקים דתיים לגיוס פעילי טרור, ולהצדקת מעשי הטרור שלהם. הוא מתח ביקורת ישירה על חמאס השולט על מערכת החינוך ברצועה ומשתמש בה כדי לחנך דורות שלמים לשנאה ולמאבק חסר תוחלת במקום לקדם את האוכלוסיה לעתיד טוב יותר.

לחימה בטרור היא לא אג'נדה פוליטית

ביקורת עקיפה יותר הוא העביר על הרשות הפלסטינית ומערכת החינוך שלה שלא מקדמת מספיק את רעיון השלום ובכך מרחיקה אותו. עם זה אמר כי אין להפסיק את המימון לאונר"א המפעיל חלק גדול מבתי הספר ברצועת עזה ובמחנות הפליטים הפלסטינים, למרות הביקורת על הארגון והחומר הנלמד בו. לדבריו אם אונר"א יפסיק לפעול גורמים קיצוניים ישתלטו על בתי הספר והמצב יהיה גרוע בהרבה.

"אנו חייבים לדאוג לכך שחומר הלימוד לא יקדם שנאה אלא קידום אחוה פיתוח ושאיפה לשלום ולכלכלה טובה יותר, וזה צריך להתחיל מגן הילדים.

אל נועיימי אך מתח ביקורת על הקולות הנשמעים כאילו הלחימה בטרור היא אג'נדה פוליטית. "לצערי כיום אנו שומעים על סיום הלחימה נגד טרור. ולצערי לפעמים פוליטיקאים משתמשים בלחימה בטרור בטענה שמדובר באג’נדה פוליטית ולא בהכרח. מדובר במלחמה עולמית כנגד איום שמאיים על כולנו ולא רק נגדכם. מה ששמעתי במהלך מתקפת הטרור על ארה"ב מגורמים שונים בעולם הערבי הוא אותו הנרטיב היום כשארה"ב נסוגה מאפגניסטן - 20 שנים אחרי וזה אומר דבר אחד- נכשלנו. נכשלנו במלחמה נגד טרור, נכשלנו במלחמה על הערכים, נכשלנו בפוליטיקה העולמית. אנחנו צריכים לבחון את האיום העולמי הזה ולבחון את מה שעשינו ומה שהיינו צריכים לעשות".

עוד כתבות

מאירה ברנע-גולדברג וכראמל / צילום: ליה יפה

הסופרת שהקימה מפעל של מיליונים: "בתעשייה כועסים, אבל אני לא מתנצלת"

עם יותר מחצי מיליון עותקים, חמש עונות בטלוויזיה, 300 אלף צופים בהצגות ושלל מרצ'נדייז - המותג כראמל הוא לא רק סדרת ספרים, אלא מפעל קמעונאי שהכניס עד כה יותר מ-10 מיליון שקל ● מאירה ברנע-גולדברג, שעומדת מאחורי התופעה, מסבירה: "סופרים מזלזלים במי שעושה מאמצים. אבל אני לא יכולה להיות חולת שחפת בעליית גג, לכתוב ספר ולזכות בפרס נובל"

הדמיה של הקמפוס / הדמיה: באדיבות אנבידיה

העיירה המנומנמת שתהפוך לאנבידיה-סיטי: עשרת אלפים עובדים בדרך לעיר הווילות של הצפון

ג'נסן הואנג, האיש שעומד מאחורי מהפכת ה־AI, הודיע רשמית כי קריית טבעון תהפוך לבית החדש של 10,000 עובדי אנבידיה ● הקמפוס החדש שיוקם בשטחה של המועצה המנומנמת, עשוי לשנות את הרכב היישוב הקטן בעל 20 אלף איש ● "יהיו כאלה שיעזבו", חוששים התושבים, "אבל מן הצד השני בעלי דירות ירוויחו מעלייה חדה במחירי הנדל"ן"

בלי להיות כמעט באוויר: מי הגיעו לצמרת דירוג הזכורות והאהובות, ואיך זה קרה

הפרסומת הזכורה ביותר השבוע שייכת לדיסקונט והאהובה ביותר לביטוח 9, כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● סטטיק ושלישיית מה קשור מובילים את פרטנר למקום השני באהדה, וההשקעה הגדולה ביותר לפי נתוני יפעת שייכת ל–freesbe

מייקל ברי. הפך לנביא זעם

זה ייגמר רע: "ביג שורט" מצביע על הנתון המדאיג בוול סטריט

משקי הבית בארה"ב נוהרים לשוק המניות, ומייקל ברי מזהיר שבפעמים האחרונות שכך היה, זה נגמר רע מאוד ● הוא גם טוען כי שוק ה-AI הוא בועה, והימר על ירידות במניות אנבידיה ופלנטיר ● לעומת זאת, הוא מאמין גדול בענקית טכנולוגיה אחרת

מה הייתה הסדרה הראשונה שהפיקה נטפליקס? / צילום: Shutterstock

מה הייתה הסדרה הראשונה שהפיקה נטפליקס?

כמה ערי בירה יש לרפובליקת דרום אפריקה, מה מקור השם שפעת ובאיזו סדרת אנימציה חיית המחמד נקראת Santa's Little Helper? ● הטריוויה השבועית

שלושה שיעורים שכל מנהל צריך ללמוד מההיסטוריה של דיסני / צילום: Shutterstock

בין שלגייה לפנתר השחור: שלושה שיעורים שכל מנהל צריך ללמוד מההיסטוריה של דיסני

אומץ אינו רק תכונה אישית אלא תוצר של אקלים ארגוני, ואלה שמטפחים אותו קוטפים את הפירות ● דיסני מציעה שיעור מרתק לכל מנהיג במסעה ההיסטורי מתקופת התעוזה היצירתית של וולט דיסני, שלא קיבלה ביטוי בצד הערכי, ועד לחזון השיטתי של בוב אייגר

בכמה נמכר בית פרטי שזקוק לשיפוץ יסודי ביישוב הר אדר / צילום: נועם יונה

המחיר ההתחלתי נשק ל-6 מיליון שקל: בכמה נמכר בית בן 40 בהר אדר?

מחיר השיווק של הנכס, בעל 7.5 חדרים, עמד על 5.8 מיליון שקל ● לבסוף, הוא נמכר תמורת 4.9 מיליון שקל ● "זאת הייתה עסקה לא פשוטה, המוכרים התחילו גבוה אבל הבינו את המצב בשוק" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון

דימונה. המספרים לא פוגשים את הביקוש / צילום: Shutterstock

למה נתניהו הבטיח השבוע הגירה שלילית של 20 אלף תושבים לדימונה?

בפעם השנייה בתוך שבע שנים הבטיח בנימין נתניהו לדימונה הבטחות להקמת עשרות אלפי יחידות דיור ● אחרי שני הסכמים ויותר מ־10 מיליארד שקל על הנייר, ברור שהמבחן הוא מי באמת מגיע לגור שם

גם זה קרה פה / צילום: Shutterstock

שכירים? גם בשנה הבאה קרן ההשתלמות שלכם תהיה שווה פחות

ההטבה הכי גדולה של השכירים מתכווצת ● ומכסת הגיוס היא רק המלצה ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

סטיב ויטקוף, השליח המיוחד של ארה''ב למזרח התיכון. דוחא (מאי) / צילום: ap, Alex Brandon

פסגת מיאמי: וויטקוף והמתווכות ידונו על ההסכם בעזה

ארה"ב והמתווכות סבורות: ישראל וחמאס גוררות רגליים ● עדויות שורדי השבי בשב"כ חושפות: כך פועל חמאס מבפנים ● בממשלה דנים באפשרות להקמת טריבונל צבאי ייעודי להעמדת מחבלי הנוח'בה לדין ● המאבק פנימי שמאיים על עתיד חיזבאללה ● בנט: "פרצו לי לטלגרם, צ'אטים ומספרים אמיתיים הופצו" ● חשש במערכת הביטחון: יש בידי הפורצים שמות ומספרים של בכירים ביטחוניים ● עדכונים שוטפים

בודקים את המיתוס. נס פך השמן / צילום: Shutterstock

מתי נס פך השמן הפך לחלק מחג החנוכה, ולמה?

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו • והשבוע: כולנו שרים את "כד קטן", אך למעשה הוא הפך לחלק מסיפורי החג רק כעבור מאות שנים

ויקטור בהר / צילום: ענבל מרמרי

הכלכלן הבכיר שמעריך: מחירי הדירות ימשיכו לרדת, עד לנקודה הזו

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● ויקטור בהר, הכלכלן הראשי של בנק הפועלים, בראיון לפודקאסט "כוחות השוק" של גלובס, מדבר על "החטא הקדמון" שרבים בשוק ההון מתעלמים ממנו: "הגירעונות גבוהים, אין ארוחות חינם", ועל המורשת החשובה שסיפקו לישראל "נערי האוצר" ● וגם: למה הורדת הריבית לא החזירה את הרוכשים לשוק הנדל"ן

בנייה חדשה / צילום: Shutterstock

83 אלף דירות מחכות לקונים - וזו הסיבה שהיזמים ממשיכים לבנות

נתוני הלמ"ס מצביעים על כך שמלאי הדירות הלא מכורות בישראל הכפיל עצמו בתוך חמש שנים ועומד על שיא היסטורי ● תל אביב מובילה ברשימה, ואחריה ירושלים ובת ים ● מהן הסיבות שהיזמים לא מפסיקים לבנות, ואיפה ייקח 7 שנים להיפטר מהמלאי?

נקבע למועד אחר? / צילום: Shutterstock

הבוס שלך כבר לא פנוי בשבילך

אמזון רוצה צוותים גדולים יותר. בנק אוף אמריקה משטח את ההיררכיה ● אמריקה התאגידית מצמצמת שכבות של מנהלים, ועולם העבודה משתנה באופן דרמטי

תבשילים בלחם בית / צילום: דוד ששון

העסק שהתחיל על תלת־אופן לפני 40 שנה הוא היום ממלכה קולינרית נדירה

סמבוסק חומוס ממולא בסביח, בוריקה בתוך לחם, קבב עיראקי בלאפה וסופגניות שהן אגדה ● שבע תחנות אוכל באור יהודה, שגרמו לנו להכתיר אותה כמלכה קולינרית בלתי מעורערת

חיסכון בגמל / צילום: Shutterstock

התקרה בגמל להשקעה מתעדכנת: כמה ניתן יהיה להפקיד בשנה הבאה?

בקופות הגמל להשקעה ניתן כיום להפקיד סכום של עד 81.7 אלף שקל בשנה וליהנות מהטבת מס משמעותית ● החל מ-1 בינואר התקרה מתעדכנת בהתאם לאינפלציה

גיא נתן / צילום: תומר שלום

בגיל 27 הוא מנהל קרן גידור ויש לו 100 אלף עוקבים: "אנחנו נוביל את התעשייה. הבמה כבר לא שמורה רק למוסדיים"

חמוש בטריקו ושרשרת עם שור מזהב, הפך גיא נתן לגורו של משקיעי ריטייל, עם למעלה מ־100 אלף עוקבים באינסטגרם, פודקאסט מצליח וקרן גידור ● בראיון לגלובס הוא מספר איך פציעה בצבא שינתה לו את המסלול, מה מנהלי השקעות מסורתיים מפספסים: "כבר אין מנטליות של קח את הכסף וזהו", וממה הוא חושש: "אנשים יאבדו הרבה מאוד כסף וילמדו את השיעור הכי קשה של החיים"

הקמפוס של אנבידיה שצפוי לקום בקריית טבעון (בעיגול: ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה) / צילום: באדיבות אנבידיה

הארנונה שתגיע לקריית טבעון והמועצה שתקבל פרס ניחומים: 5 הערות על הקמפוס החדש של אנבידיה

מהארנונה, דרך המפסידה הגדולה ועד הקיבוץ הקטן שמרוויח בעקיפין: פרטים חדשים על העסקה של אנבידיה בקריית טבעון שמתקדמת בצעדי ענק

השדות הסולאריים של חברת דוראל / צילום: תמר מצפי

מכרז החשמל האמריקאי ננעל על מקסימום והקפיץ את מניות האנרגיה הישראליות

הביקוש הגדול לחשמל בארה"ב מואץ בעיקר בשל בנייה מהירה של חוות שרתים ● היצרניות הישראליות הפועלות בארה"ב, כמו OPC שזכתה היום בחלקים ממכרז של רשת אספקה מרכזית, נהנות מהמצב בשוק באופן מובהק

אלון שטאובר / צילום: אפרת קופר

"יש תחושה של הזדמנויות בשוק": המנכ"ל שקנה חברת נדל"ן ותיקה בראיון

אלון שטאובר, מנכ"ל ושותף בקבוצת מסד עוז, נכנס לאחרונה גם לתפקיד מנכ"ל משותף בחברת אמריקה ישראל לאחר השלמה של מיזוג בין החברות, וכעת נערך להנפקה בשנתיים הקרובות ● מסד עוז מנהלת כיום פרויקטים בהיקף של 40 מיליארד שקל, ומה שחסר לה זה רק מהנדסים