גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

זניט מדיה זכתה בתקציב פררו רושה בהיקף 30 מיליון שקל בשנה

תקציב המדיה של פררו רושה כולל את המותגים נוטלה, קינדר ופררו רושה ● וגם: פירמת רואי החשבון הבינלאומית Grant Thornton, שאליה שייכת פירמת פאהן קנה מישראל, על הצטרפותה לאמנת Net-Zero ● אירועים ומינויים

אילן צחי, מנכ''ל זניט מדיה / צילום: איל יצהר
אילן צחי, מנכ''ל זניט מדיה / צילום: איל יצהר

קבוצת פובליסיס ישראל מסיימת את תקופת החגים עם הישג נאה: לגלובס נודע כי זניט מדיה, חברת המדיה של הקבוצה, זכתה במכרז על תקציב המדיה של חברת פררו רושה. היקף התקציב צפוי לעמוד על כ-30 מיליון שקל בשנת 2022.

רכש המדיה של חברת פררו רושה נקבע מתוקף מכרזים בינלאומיים, הנערכים בחלוקה לאזורים. אחת לכמה שנים מנהלת החברה מכרז, וכל המדינות ששייכות לאזור מחויבות לקחת בו חלק. בכל אזור זוכה במכרז חברה אחת. עם זאת, המכרז הקודם, כמו גם הנוכחי, הוא מקומי ולא אזורי - וכל מדינה בחרה סוכנות אחרת.

תקציב המדיה של פררו רושה כולל את המותגים נוטלה, קינדר ופררו רושה. עד לפני שנתיים, רוב רכש המדיה טופל על ידי חברת המדיה TMF, אך חלקו נוהל באופן מופרד על ידי נבו כרמי, אז משנה למנכ"ל יהושע TBWA - והיום מנכ"ל משותף ב- TMF, שבו שותף המשרד. לפני שנתיים התמודדה החברה על התקציב אך הפסידה אותו לדנטסו ישראל , שנעזרת לצורך רכישת המדיה בטלוויזיה ביוניברסל מקאן.

בתחילת 2020 ביצעה פררו רושה שינוי נוסף במערך הפרסום שלה, ובמסגרתו הועבר תקציב הקריאייטיב של המותגים משמעוני-פינקלשטיין למשרדי הפרסום יהושע TBWA וגליקמן-שמיר-סמסונוב. יהושע קיבל לטיפולו את המותגים קינדר וטיק טק, וגליקמן את נוטלה והפרלינים.

מאחר שחלק לא מבוטל מהקמפיינים של המותג נוצרים בחו"ל, החלק המשמעותי של הטיפול בתקציב פררו רושה הוא רכש המדיה, ותפקיד משרד הפרסום הוא להתאים את הקריאייטיב לארץ. עם זאת, במקביל נעשית גם עבודת קריאייטיב מקומית. כך, למשל, הקמפיין האחרון למותג נוטלה שיצר משרד הפרסום יהושע TBWA מבוצע כולו לצלילי השיר "בוקר של כיף" של להקת תיסלם, שעבר התאמה כדי להעביר את המסר "נוטלה זה בוקר טוב". לעומתו, הקמפיינים של קינדר בואנו שעולים תדיר לאוויר ושל פררו רושה הם רובם ככולם אדפטציות.

למרות התדירות הגבוהה יחסית של המכרזים, היקפו המשמעותי של תקציב המדיה של פררו רושה גרם לכך ששלוש חברות מדיה גדולות לקחו חלק בהתמודדות עליו. החברות שהתמודדו הן מדיה קום של קבוצת אדלר-חומסקי, משרד הפרסום דנטסו ישראל מלווה בסוכנות יוניברסל מקאן, וזניט מדיה בהובלת המנכ"ל אילן צחי, שכאמור זכתה בסופו של דבר בתקציב. משרד הפרסום גליקמן שמיר סמסונוב הוא גם חלק ממערך הקריאייטיב של קבוצת פררו רושה.

עשו את החישוב

חודשיים לפני ועידת כדור הארץ בגלזגו מודיעה פירמת רואי החשבון הבינלאומית Grant Thornton, שאליה שייכת פירמת פאהן קנה מישראל, על הצטרפותה לאמנת Net-Zero. האמנה קוראת לחברות וארגונים להאיץ את המעבר שלהם למערכת פיננסית עם אפס פליטות גזי חממה עד שנת 2050.

האמנה נתמכת על ידי האו"ם, ובראשה עומד מרק קרני, נגיד הבנק המרכזי של בריטניה לשעבר. חתומים עליה 250 גופים פיננסיים מובילים, האחראים על נכסים בהיקף של יותר מ-88 טריליון דולר, ובהם מודיס, S&P, הבורסה בלונדון ועוד.

הארגונים החברים באמנה מתחייבים להגדיר יעדי ביניים לשנת 2025 בתחום אספקת המוצרים והשירותים שלהם, וזאת בתוך שנה מיום ההצטרפות. כמו כן, הארגונים יניעו את לקוחותיהם לשמור על הסביבה, תוך יצירת מתודות בקרה שיבואו לידי ביטוי בדוחות הכספיים. "הנושא היום רלוונטי מתמיד למשקיעים, רגולטורים ולקוחות", מסכם רו"ח מיקי בלומנטל, שותף מנהל בפאהן קנה.

לדברי עברי ורבין מנכ"ל Good Vision, שעומד בראש ועדת הקיימות הגלובלית של גרנט תורנטון, "כרשת שנותנת שירותי ייעוץ בנושא טביעת הרגל הפחמנית והאקולוגית בסטנדרטים בינלאומיים, אך טבעי שהיא תיישם זאת גם על עצמה ופעולותיה. התזמון של חודשיים לפני ועידת כדור הארץ מצטרף לגלגל תנופה כלל עולמי לחיזוק הנושא".

לקנות מיקסר מרובוט

לראשונה בענף הריטייל בישראל ניתן יהיה לפגוש בחנויות מוכרנים רובוטיים. רשת החשמל א.ל.מ מצרפת לסניפיה את הרובוט temi של ONE Robotix הישראלית, על מנת שישמש כתגבור לצוות המכירות. בשלב הראשון יצטרף temi לסניפים בקניון רמת אביב וביג באר שבע, ובהמשך ניתן יהיה למצוא אותו בסניפים נוספים.

הרובוט יקבל את הלקוחות בכניסה לחנות, ואחרי בירור צרכים קולי קצר ילווה את הלקוח למחלקה הייעודית, יציע הצעות מכר ומבצעים, יאפשר שיחת וידיאו עם נציג הרשת, יסייע בהבאת מוצרים קטנים מהמחסן - ובעתיד אף ניתן יהיה לרכוש ממנו מוצר ישירות.

הרובוט temi של ONE Robotix הישראלית / צילום: וואן רובוטיקס

הרובוט של ONE יודע לזהות את הבעלים/המפעיל שלו, ללכת אחריו ולבצע משימות שונות ללא צורך בשימוש במקלדת או במסך מגע. הוא מופעל באמצעות הוראות קוליות ומחוות ידיים, וכולל יכולת לזיהוי מכשולים ותכנון נתיב.

"מדובר בצעד טכנולוגי שמקדם את א.ל.מ לעבר העתיד, והוא מצטרף לפעולות נוספות שביצענו בשנה האחרונה בשדרוג חוויית השירות והמכירה - הקמנו מוקד מומחים טלפוני, הרחבנו את מספר סניפי הרשת והכפלנו את סניפי מותג הדיגיטל", מספר אורי להב, מנכ"ל א.ל.מ.

לרשת א.ל.מ יש 42 סניפים, והיא ומוכרת מגוון רחב של מוצרי חשמל לבית, בין היתר של המותגים בוש, סמנסונג, הייר, שארפ ו-LG.

מצנח הזהב

ארבעה מינויים חדשים בסטארט-אפ Datagen, המתמחה בתחום הדאטה הסינתטי: טל דרום מונה לסמנכ"ל מו"פ, מומחה הבינה המלאכותית ד"ר יונתן לזרסון יכהן כראש מחקר ה-AI, קארין רגב מונתה לסמנכ"לית שיווק והדס שיינפלד תכהן כסמנכ"לית מוצר.

ד''ר יונתן לזרסון / צילום: דיויד גארב

חדשות טובות

בנק הפועלים, באמצעות המרכז לבנקאות חברתית, נרתם זו השנה השנייה לטובת "כנפיים של קרמבו" - המוקד הטלפוני של הבנק ניהל עבור תנועת הנוער את קמפיין גיוס התרומות. בנוסף פותח כפתור ייעודי לעמותה באפליקציית bit. בסך הכול נאספו במסגרת הקמפיין יותר מ-6 מיליון שקל, השווים לכ-106 אלף ימי פעילות עבור ילדי התנועה.

כ-900 ילדים והורים מכל רחבי הארץ חגגו באירועי הקיץ וחגי תשרי של "המעגל של ג'רמי" - ארגון התומך בילדים ובני נוער בריאים הגדלים במשפחות המתמודדות עם מחלת הסרטן. המפגש האחרון התקיים בסוכות בפארק "באלגן" בקיבוץ יגור, והיה האירוע הרביעי שמקיים הארגון באוויר הפתוח מאז חודש יולי השנה. קודם לכן, במשך כשנה וחצי מאז פרוץ הקורונה בישראל, פעילויות הארגון התקיימו באופן וירטואלי בלבד. הארגון הוקם ב-2008, וכיום חברות בו כ-700 משפחות.

עוד כתבות

טראמפ נואם במועצת השלום / צילום: ap, Mark Schiefelbein

טראמפ מרחיב את הדד-ליין לאיראן: "15 ימים זה המקסימום"

טראמפ בהצגת מועצת השלום:"חייבים להגיע עם איראן להסכם בעל משמעות" ● ישראל מאיימת על חיזבאללה: אם תצטרפו למערכה מול איראן, תחטפו מכה אנושה ● יועצו של יו"ר הפרלמנט האיראני: "מוכנים לעימות היסטורי" ● דיווח בלבנון: תושבים עוזבים את אזור ביירות מחשש להתערבות חיזבאללה במערכה ● עדכונים שוטפים

קופת חולים כללית / צילום: Shutterstock

ועדת הבדיקה של משרד הבריאות לקופ"ח כללית מתקרבת לפרסום מסקנותיה

ועדת הבדיקה שמינה משרד הבריאות לבחינת הממשל התאגידי בקופת חולים כללית תפרסם את מסקנותיה בשבועות הקרובים ● עדיין לא ידוע לאיזה כיוון הולכת הוועדה, אך משרד הבריאות דרש בעבר הגבלה משמעותי של תפקיד יו"ר הקופה יוחנן לוקר

גם בארה"ב מתכוננים למתקפה אפשרית וטוענים - זה מה שטראמפ לא מבין לגבי איראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איראן מוכנה להקריב הרבה בשביל שהשלטון ישרוד וזו בעיה לארה"ב, חמאס מתחזק בעזה, והתוכנית הביטחונית של טראמפ לעזה נחשפת • כותרות העיתונים בעולם

ליאת הר לב בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך יוטיוב

כזה דבר לא ראינו הרבה זמן: שישה בנקים בטבלת הזכורות והאהובות

הפרסומת הזכורה ביותר השבוע שייכת לבנק לאומי - שגם אחראי להשקעה הגדולה ביותר, לפי יפעת בקרת פרסום - כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת של בנק הפועלים היא האהובה ביותר זה השבוע הרביעי

אסף טוכמאיר וברק רוזן, מבעלי ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

מיזוג ענק בשוק הנדל"ן: ישראל קנדה מתמזגת עם אקרו לחברה בשווי 10 מיליארד שקל

יזמית הנדל"ן ישראל קנדה רוכשת את פעילות אקרו לפי שווי של 3.1 מיליארד שקל ● במסגרת המהלך, תמוזג פעילותה של אקרו שנמצאת כיום בשליטת איש העסקים צחי ארבוב לתוך ישראל קנדה

נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, ושר המשפטים יריב לוין / צילום: יונתן זינגל/פלאש 90, נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

בג"ץ ללוין: נמק מדוע אינך משתף פעולה עם נשיא העליון לצורך מינוי שופטים

בג"ץ דן היום בעתירה נגד שר המשפטים לוין, בה נטען כי הוא נמנע מלשתף פעולה עם נשיא העליון עמית ואינו ממנה שופטים ● השופט שטיין: "אנחנו בסיטואציה משברית מאוד; אם אין נשיא מחוזי, מה אני עושה עם טרוריסט, משחרר אותו ממעצר מינהלי?" ● השופט גרוסקופף: "התשובה של לוין שאין מינויים כי הוא לא מדבר עם עמית אינה קבילה"

אייזיק דבח, מנכ''ל דלתא ובעל השליטה / צילום: רמי שלוש

אייזיק דבח: "הדבר היחיד שמכעיס אותי זה שהבורסה כאן מזנקת, ומניית דלתא לא"

יום לאחר צניחה של 16% במניית החברה־הבת, בעלי דלתא גליל מתקשה להבין את תגובת השוק: "אנשים קנו קצת פחות פיג'מות, אבל זו חברה נהדרת" ● למרות עלייה במכירות, הרווח הנקי של דלתא נשחק, בשל הפרשה לרפורמת המכסים של טראמפ: "מעבירים הרבה ייצור למצרים"

מנכ''לית אנלייט, עדי לויתן / צילום: טל שחר

אנלייט מנצלת את הזינוק במניה: מגייסת כ-1.3 מיליארד שקל

חברת האנרגיות המתחדשות הגדולה בבורסה בת"א גייסה כ-1.3 מיליארד שקל מהמשקיעים המוסדיים במכירות מניות ● בעקבות כך, מחיר המניה יורד היום בכ-3.5% ● ע"פ החברה, הכסף ישמש ל"תמיכה בתכנית הצמיחה האסטרטגית שלה על פני הגיאוגרפיות השונות, תוך חיזוק של המאזן שלה"

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

עד לפני יומיים ההסתברות להורדת ריבית בישראל הייתה 80%. המצב השתנה

הערכות בשוק התהפכו לקראת החלטת הריבית בשני הקרוב ● עד לפני יומיים ההסתברות להפחתה עמדה על 80%, אך רוחות המלחמה באיראן טרפו את הקלפים

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות; הישראלית שזינקה, וזו שנפלה ב-37%

נאסד"ק עלה ב-0.7% ● אנבידיה תספק למטא מיליוני יחידות עיבוד גרפי ● המתיחות בין ארה"ב לאירן: מחירי הנפט זינקו, הדולר התחזק מול סל המטבעות ● מניית גלובל אי זינקה בעקבות הדוחות, סולאראדג' ירדה ● פרוטוקול הפד: חברי הפד היו חלוקים לגבי המשך מדיניות הריבית, ייתכן שזו תרד עוד השנה אם האינפלציה תתנהג בהתאם לציפיות

אילוסטרציה: Shutterstock, Quality Stock Arts

סל הבריאות ל-2026: תרופות נגד השמנה בפנים, ומה בחוץ?

יותר מ־600 תרופות וטכנולוגיות התמודדו על תקציב של 650 מיליון שקל ● תרופות ההרזיה למבוגרים ותרופות חדשות לאלצהיימר נותרו מחוץ לסל ● יותר ממחצית התקציב הוקצה לטיפולי סרטן

רעיה שטראוס / צילום: תומס סולינסקי

200 מיליון שקל לרעיה שטראוס: המרוויחים המפתיעים בעסקת הנדל"ן של השנה

ישראל קנדה תהפוך לאחת מיזמיות הנדל"ן הגדולות בישראל, עם רכישת קבוצת אקרו תמורת 3.1 מיליארד שקל ומיזוג פעילותה היזמית, בעסקה שתשולם ברובה במניות ● התמורה ליו"ר אקרו צחי ארבוב תעמוד על כמעט 800 מיליון שקל, ולרעיה שטראוס על יותר מ־200 מיליון

פתיחת שולחן של ניני הא'צי / צילום: אפיק גבאי

המסעדה הכשרה שנותנת תמורה מעולה בפחות ממאה שקלים

ניני האצ'י לא ממוקמת באזור עסקים, וכדי להביא סועדים לצהריים הגיעו שם לפיצוח: פתיחת שולחן נדיבה, ססגונית ומוצלחת ב–39 שקל

אנדרו מאונטבטן-ווינדזור / צילום: ap, Kirsty Wigglesworth

טלטלה בבריטניה: אנדרו נעצר בחשד לעבירות הפרת אמונים בפרשת אפשטיין

עפ"י דיווח ב-BBC, הנסיך לשעבר אנדרו מאונטבטן-ווינדזור נעצר לאחר שכוחות משטרה פשטו על ביתו ● המעצר מגיע על רקע דיווחים כי אנדרו מסר לג'פרי אפשטיין מידע ממשלתי מסווג במסגרת מערכת היחסים ביניהם ● עפ"י דיווחים ועדויות, אנדרו ביצע עבירות מין קשות ורבות לצד אפשטיין

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

תוך שימוש במידע פנים: זה מנכ"ל בית ההשקעות שנחקר בחשד שרכש מניות של ארית

צביקה לביא, בעל השליטה והמנכ"ל של בית ההשקעות לביא את לביא, נחקר ע"י רשות ני"ע בחשד כי רכש מניות של ארית תעשיות תוך שימוש במידע פנים ● מנכ"ל ארית, חיים שטמפלר, נחקר אף הוא בפרשה ● עורכי הדין המייצגים את לביא: "הוא משוכנע כי יתברר שהוא לא עבר כל עבירה"

בנק מזרחי–טפחות יתרום 5 מיליון שקל לבנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי טפחות תורם 5 מיליון שקל לשכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי-טפחות יתרום 5 מיליון שקל לשיקום ובנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה ● תערוכת "אמנות ישראלית" בחסות בנק הפועלים תציג עבודות של אמנים ותיקים וצעירים, וההכנסות יוקדשו לנט"ל ● מרתון Winner ירושלים הבינלאומי ייערך ב-27 במרץ, בהשתתפות אנשי מילואים וכוחות הביטחון, בחסות הטוטו וחברת אזורים ● אירועים ומינויים

בית בקיבוץ. לא נחתם הסכם ממון / צילום: איל יצהר

הבעל סירב להיות חבר קיבוץ ודרש מחצית מהדירה. מה קבע בית הדין?

לצורך רכישת הבית נלקחה משכנתא שנרשמה על שם שני בני הזוג, והבעל השתתף בתשלומי המשכנתא למשך תקופה מוגבלת של כשנה ● הבחירה שלא להצטרף לקיבוץ עלתה ביוקר, והבעל נותר בלי זכויות בבית

זיו קורן (מימין) וניב חורש, מבעלי ראובני פרידן / צילום: אייל נבו

קבוצת ראובני פרידן ממזגת לתוכה את סוכנות Great Digital

ב-15 השנים האחרונות פעלה גרייט דיגיטל כסוכנות עצמאית, וכעת היא תמוזג לזרוע הדיגיטל של ראובני פרידן - ארלו ● היקף התקציבים של גרייט דיגיטל עומד על כ-20 מיליון שקל, ובין לקוחותיה נמנים WeWork, יוניליוור וקבוצת ניאופארם

כנס שמים את הצפון במרכז בסיור כלכלי / צילום: כדיה לוי

סיור גלובס בעקבות המנהרות בגבול הצפון: איך חיזבאללה חפרו אותן?

סיור ביטחוני, שנערך בסמוך לגדר המערכת באזור מטולה, במסגרת כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס, הציג למשתתפים את הסיפור שמאחורי מערך המנהרות החודרות לישראל שהקים חיזבאללה

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על מוח חד? אלה השרירים שאתם צריכים לפתח

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי