גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המוצר מאחורי הסטארט-אפ הישראלי שגייס את סבב הסיד הגדול אי פעם נחשף

באפריל, חודשיים בלבד לאחר הקמתה, גייסה כבר טאלון של היזמים עופר בן נון ואוהד בוברוב 26 מיליון דולר ● כעת נחשף לראשונה המוצר שהסטארט-אפ פיתח - דפדפן סייבר שאמור לשנות את האופן שבו עובדים מתחברים ליישומים ארגוניים מהבית

עופר בן נון ואוהד בוברוב. גיוס ענק עוד לפני שהיה מוצר / צילום: שי שרון
עופר בן נון ואוהד בוברוב. גיוס ענק עוד לפני שהיה מוצר / צילום: שי שרון

באפריל האחרון עשתה חברת טאלון (Talon) היסטוריה מקומית קטנה כאשר גייסה את סבב הסיד הראשוני הגדול ביותר אי פעם של סטארט-אפ ישראלי, לפחות לפי נתוני מאגר המידע קראנצ'בייס. טאלון של היזמים עופר בן נון ואוהד בוברוב גייסה 26 מיליון דולר, חודשיים בלבד אחרי שהוקמה וכאשר היה לה מספר בודד של עובדים ולא היה לה מוצר.

בהכרזה על הגיוס טאלון לא חשפה את המוצר שלה ובן נון הסתפק בלהצהיר שמדובר בפתרון שנועד להגן על מכשירי קצה לא מנוהלים - מחשבים פרטיים של עובדים, ללא תוכנות ההגנה הארגוניות, שגולשים ליישומים הארגוניים בענן, כמו למשל תיבת המייל הארגונית. היום (ה') הפתרון של טאלון נחשף לראשונה ובבסיסו עומד דפדפן סייבר מאובטח, שאמור לצמצם את הסיכון הגלום בכניסה של עובדים ליישומים הארגוניים מהבית.

הדפדפן מבוסס על הקוד הפתוח של גוגל

סבב הסיד הענק של טאלון מתבסס על הרזומה של שני מייסדיה, שניהם יוצאי 8200 ויזמים סדרתיים עם אקזיטים קודמים. בן נון , מנכ"ל טאלון, הקים ב-2013 את ארגוס, שמפתחת מערכות להגנה על כלי רכב מפני אירועי סייבר. ארגוס נמכרה ב-2017 לקונטיננטל הגרמנית ביותר מ-400 מיליון דולר. בוברוב, סמנכ"ל הטכנולוגיות של טאלון, היה ממייסדי לקון סקיוריטי, שפיתחה פתרונות אבטחה לסלולר ונמכרה בכ-100 מיליון דולר לצ'ק פוינט.

סבב הסיד הגדול קשור כנראה גם לתחום האקטואלי שבו עוסקת טאלון. מגפת הקורונה ומודל העבודה מרחוק יצרו מצב שבו עובדים רבים נכנסים לתוכנות של הארגון בענן דרך הלפטופ והסמארטפון הפרטי שלהם שאינו מוגן. זה יוצר את מה שיש מי שמגדירים כאתגר האבטחתי הגדול ביותר של התקופה הנוכחית.

כאשר עובד מתחבר ליישומים הארגוניים דרך מחשב מנוהל במשרדי הארגון ישנן מספר שכבות שמגנות עליו. ישנן מערכות EDR שמפתחות חברות כמו קראוד סטרייק וסנטינל וואן, תחליף אנטי וירוס מודרני, שמזהות ומגיבות להתקפות סייבר על המחשב. שכבה גבוהה יותר של הגנה מציעות חברות כמו צ'ק פוינט ופאלו אלטו נטוורקס, שמנטרות את התעבורה שנכנסת ויוצאת מהארגון. כל ההגנות הללו לא קיימות כאשר העובד נכנס ליישומים הארגוניים בענן ממחשב לא מנוהל, מה שמגדיל את הסיכוי לדליפות של מידע וליצירת פרצות שיהפכו להתקפות על הארגון.

לדברי בן נון, אופציה אחת שעומדת בפני הארגון היא לחייב את כל העובדים להיכנס ליישומים רק דרך מחשבים מנוהלים, אך לא תמיד החברה יכולה לספק מחשב נייד לכל עובד. אופציה שנייה היא לדרוש מהעובד להתקין את מערכות ההגנה על המחשב הפרטי שלו, אך כאן יש בעיית פרטיות. עובדים לא ירצו שמערכות ההגנה של הארגון ינטרו גם את מה שהם קנו אונליין בזמנם הפנוי.

במקום משתמשים ארגונים בשיטות שונות לאבטח את החיבור ממחשבים לא מנוהלים, כמו שימוש בפתרונות VDI (וירטואליזציה של שולחן העבודה) שמציעות חברות כמו סיטריקס, אמזון או מיקרוסופט. בפתרונות אלו העובד מתחבר לתחנת העבודה של הארגון בענן ולמעשה עובד עליה, כשהוא מופרד מהאיומים שנמצאים על המחשב האישי שלו. אופציה שנייה היא שהעובד יתחבר לתוכנת VPN, היוצרת חיבור מאובטח בין המחשב שלו למערכות אליהם הוא מתחבר בענן.

בן נון אומר שאף ששיטות אלו נפוצות מאוד, רוב מנהלי האבטחה בארגונים איתם שוחח אינם מרוצים מהן. שיטות אלו יכולות להיות יקרות, מסורבלות ואיטיות ולפגוע בחוויה של העובדים בארגון. כאן נכנס הפתרון של טאלון לפעולה.

טאלון בעצם פיתחה דפדפן אינטרנט בשם TalonWork, שאותו היא רוצה למכור לתאגידים. הדפדפן (שבינתיים מתאים רק למחשבי ווינדוס ואפל ועדיין לא למובייל) בנוי על הקוד הפתוח של גוגל, כרומיום, עליו בנוי הדפדפן הפופולרי ביותר - גוגל כרום. "מבחינת התחושה והמראה הוא כמעט זהה לכרום ואולי אפילו יותר מהיר ממנו", אומר בן נון.

על הדפדפן בנתה טאלון הגנה רב-שכבתית שמגנה על סביבת העבודה בדפדפן מפני נוזקות שקיימות על המחשב, מגנה על המשתמש מחולשות ברשת שמנוצלות לגניבת מידע ומאבטחת את החיבור לשירותי הענן הארגוניים כדי למנוע דליפת מידע. הדפדפן אמור ליצור סוג של סביבה סטרילית יחסית בתוך מערכת ההפעלה של העובד. הדפדפן של טאלון גם שומר באופן מוצפן בענן, במקום על המחשב האישי, סיסמאות הקשורות לארגון וכך מונע גניבה שלהן.

הארגונים שירכשו את הדפדפן, שיוצא כעת למכירה, יצטרכו לחייב את כל עובדיהם להוריד אותו למחשבים האישיים שלהם. אחר כך יצטרך הארגון להגדיר שכל כניסה לשירותי הענן הארגוניים תתבצע רק באמצעות דפדפן ייעודי זה. אם העובדים ירצו לגלוש באינטרנט לשימוש פרטי, הם יעשו זאת מדפדפן רגיל במחשב, כך שפרטיותם תשמר.

הדפדפן הוא בדרך כלל מקור לפגיעויות וצוהר להתקפות סייבר, ובשנים האחרונות צברה תאוצה שיטת הגנה שנקראת RBI (Remote Browser Isolation). זהו פתרון שבו כל התקשורת עם האינטרנט, לרבות הורדות ופתיחת דואר אלקטרוני, נעשית דרך דפדפן וירטואלי בענן. כך נוצרת הפרדה שמשאירה את המחשב עצמו מוגן מבחוץ. טאלון הולכת צעד קדימה ובעצם מציעה תוכנת דפדפן המותקנת על המחשב ונשארת סביבה מוגנת וסטרילית בתוכו.

לדברי בן נון, האתגר המרכזי של טאלון יהיה לשכנע חברות שמשתמשות בפתרונות קיימים כמו VDI או VPN לעבור לפתרון שלהם שמציע גישה חדשה. "אני שמעתי ממנהלי אבטחה שהם מחפשים פתרון אמיתי למחשבים לא מנוהלים שהיום אין. פתרון כזה יהיה נוח לעובד, מה שלא קיים היום, וגם זול לארגון", אומר בן נון. "כמובן שאין פתרון שיגן עליך ב-100% ואם אחת המעצמות תרצה לפרוץ אליך למחשב היא כנראה תצליח, אבל הדפדפן שלנו נותן הגנה מול ההתקפות המקובלות".

גם מייסד קראוד סטרייק בפנים

את סבב הגיוס באפריל הובילה קרן לייטספיד האמריקאית והצטרפה להשקעה טים8 קפיטל. משקיע נוסף בחברה הוא זוהר זיסאפל. שמות נוספים של משקיעים שנחשפים כעת כוללים את ג'ורג קורץ, המייסד והמנכ"ל של הענקית קראוד סטרייק; ג'ון תומפסון, עד לאחרונה יו"ר הדירקטוריון של מיקרוספט; ומארק אנדרסון, לשעבר נשיא פאלו אלטו נטוורקס. טאלון מעסיקה 22 עובדים כיום ונמצאת במגמת התרחבות.

עוד כתבות

גדי מזור, מנכ''ל BioCatch / צילום: Zelazny

בדרך להנפקה? השליטה בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ׳ נמכרת לפי שווי של 1.3 מיליארד דולר

קרנות ההון סיכון האמריקאיות ביין קפיטל ומאבריק ונצ'רס מכרו מניות בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ' בהיקף המתקרב ל-750 מיליון דולר ● את המניות רכשה קרן הפרייבט אקוויטי פרמירה בעסקה ששיקפה לחברה שווי של 1.3 מיליארד דולר ● לפי הערכת גלובס, ביוקאץ' מועמדת להנפקה ישראלית בנאסד"ק במהלך השנתיים הקרובות

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

טלטלה נוספת בשופרסל: היו"ר שפירא צפוי לפרוש בשל לחצי משרד הבריאות

שפירא טרם הגיש את התפטרותו, אך בבי"ח איכלוב אישרו שכך יעשה בקרוב ● מנכ"ל משרד הבריאות: "הציפייה הציבורית היא שמנהל בכיר בדרגתו של פרופ' שפירא יקדיש את מרב זמנו ומרצו למשרתו הבכירה"

לטענת הבעל, תכנון מס היא זכות השייכת לו, שכן מדובר בפעולה שאינה מתייחסת לזכות משותפת שנוצרה במהלך החיים המשותפים / אילוסטרציה: Shutterstock

האם גרוש רשאי לבצע תכנון מס שיפגע בזכויות בת זוגו לשעבר?

זוג התגרש לאחר 19 שנות נישואים ● בסמוך לפרידתם, הבעל פרש משירות קבע והחל לעבוד כאזרח עובד צה"ל במשכורת חודשית, לצד קבלת פנסיית גישור ● ביהמ"ש קבע כי האישה זכאית לכ-40% מפנסיית הגישור, אולם אז התעוררה השאלה האם הבעל רשאי לקבוע כי פנסיית הגישור תסווג כ"הכנסה שנייה", והכנסתו מעבודתו השוטפת תיחשב כ"הכנסה ראשונה"

הפגנות פרו-פלסטיניות באוניברסיטת סטנפורד / צילום: Reuters, Carlos Barria

היום שהכה בתדהמה והמשמעות של להיות יהודי: חמישה לקחים מסטנפורד

עו"ד יותם ברגר מסיים בקרוב את שנתו השנייה באוניברסיטת סטנפורד, אבל במקום לקדם את הדוקטורט שלו, הוא מבלה חלק ניכר מזמנו בפעילויות "הסברה" בגלל ההפגנות האנטי־ישראליות ● מה הוא למד על חבריו באוניברסיטה, ולמה הפתרון למשבר יכול להגיע מהנהלות של האוניברסיטאות?

אאודי Q4 / צילום: יח''צ

החל מ-320 אלף שקל: לגרסה הזו של אאודי מחכה תחרות קשה

הקרוס–אובר המשפחתי של אאודי סוגר פערים חיוניים בתחום הביצועים והטווח, ושומר על תמחור סביר ● אבל מצפה לו קרב קשה מול הגרסה הבכירה של טסלה Y ושלל הסיניות

נתב''ג. חברות התעופה הבינ''ל מהססות לשוב לפעילות / צילום: Reuters, Nir Keidar

מבנגקוק ועד טורנטו: אפשרויות הטיסה מצטמצמות במיוחד לשורה של יעדים

יונייטד איירליינס הודיעה השבוע על דחייה נוספת בהפעלת הקו לארה"ב, והיצע הטיסות הישירות ליעדים רחוקים נותר כמעט בבלעדיות בחברות התעופה הישראליות ● ובזמן שהמחירים ממריאים, בענף חוששים: "אין פוטנציאל להגברת הטיסות הישירות עד שהתמונה תתבהר"

גבינת סקי של שטראוס. צפויה להתייקר בקרוב

גל העלאות המחירים נמשך: שטראוס וגד מייקרות את מוצרי החלב

אחרי תנובה וטרה, גם שטראוס מודיעה כעת על התייקרות בחלק ממוצרי החלב הלא מפוקחים בשיעור של כ-1.6% ● בין היתר מדובר על גבינת סקי, שמנת להקצפה וחלב יטבתה ● העלאת המחירים תיכנס לתוקף ב-19 במאי ● גם מחלבות גד הצטרפו לגל העלאות המחירים, והודיעו על העלאת מחירים בשיעור ממוצע של 3.5% החל מ-16 במאי

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: Associated Press, Noah Berger,

המכירות של אפל צנחו בשיעור היסטורי, אז למה המשקיעים מרוצים

הבייבאק הוא הבעת אמון של אפל בעצמה ● למרות ההכנסות הנמוכות, החברה עקפה את צפי האנליסטים, ולמשקיעים יש לא מעט סיבות להיות מרוצים ● ומה צפוי בבינה המלאכותית ● 5 הערות על דוחות אפל

מטוס של וויז אייר / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

חברת הלואו קוסט היחידה שפועלת כעת בישראל מבטלת טיסות

וויזאייר מבטלת טיסות מישראל למספר יעדים קרובים ● חברת הלואו קוסט ההונגרית לא הודיעה רשמית על ביטול הטיסות - אך בשעות האחרונות נוסעים התבשרו על ביטולים לטיסות לאיי יוון וליעדים קרובים נוספים ● רינאייר צפויה לחזור עם פתיחת טרמינל 1, ואיזי ג'ט רק בסוף עונת הקיץ הקרובה

מגרש מכוניות למכירה, נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

צ'רי חדשה וחשמלית בדרך לישראל, והמסים מענף הרכב בשיא היסטורי

הסכום הממוצע של מס קנייה מרכב נוסעים חדש זינק ב-12.6% לעומת שנת 2022 ● מותג הפרימיום Exlantix של צ'רי בדרך לישראל, וכך גם הקרוסאובר של KGM הקוריאנית ● ועוד חדשות מענף הרכב

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

אפל היכתה את התחזיות ברבעון, והכריזה על "בייבאק" ענק

יצרנית האייפונים הרוויחה 1.53 דולר למניה, לעומת הצפי שעמד על 1.5 דולר ● הכנסותיה היו 90.8 מיליארד דולר לעומת צפי של 90 מיליארד דולר ● תבצע רכישה עצמית של מניות בשווי של 110 מיליארד דולר, הכי הרבה אי פעם ● שווי החברה נוסק במסחר המאוחר בכ-180 מיליארד דולר

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה חיובית בבורסה; היום עודכנו המדדים, אלה שיצאו ואלה שנכנסו למדד ת"א 35

מדד ת"א 35 עלה ב-0.5% ● השקל נחלש מול המטבעות הזרים ● הנפקות האג"ח הקונצרניות באפריל גדלו בישראל בכ-300% ● במיטב מעריכים כי בנק ישראל יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● הפד הותיר את הריבית על כנה אך פאוול הדגיש שלא תהיה העלאת ריבית בקרוב ● עונת הדוחות בוול סטריט ממשיכה לתפוס תאוצה והערב אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות בסיום המסחר

אפרת שפר / צילום: שלמה שהם

כמה יקבל כל מפונה שיירשם לתוכנית התעסוקה החדשה בחיפה?

יוזמה של החברה הכלכלית חיפה, שותפות חיפה־בוסטון והעירייה מציעה רצף תעסוקתי למפונים שנותרו במלונות ● ד"ר אפרת שפר, מובילת התוכנית: "המטרה היא להעלות אותם על מסלול השיקום"

מתן ותומר, מייסדי חברת Apex / צילום: בן חכים

הם עוד לא בני 40 וכבר הצליחו לגייס את היזם המדובר בעולם לחברת הסייבר שלהם

מתן דרמן ותומר אבני ראו מקרוב את מהפכת הבינה המלאכותית קורמת עור וגידים במהלך שירותם הארוך ב־8200 ● לפני עשרה חודשים, הם הקימו חברה שמאבטחת את השימוש ב־ChatGPT, וכך מנטרלת את הרתיעה ממנו בקרב מנהלים ● היום, סם אלטמן מייעץ להם ומשקיע מכיסו

יו''ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאוול / צילום: Associated Press

פאוול שולל העלאת ריבית נוספת ומרגיע את המשקיעים

הריבית בארה"ב נותרה על שיעור של 5.5% בהתאם לציפיות ● עפ"י ההערכות, הנתונים הכלכליים החיוביים בארה"ב, לצד האינפלציה הדביקה, מרחיקים את הסיכויים להפחתת ריבית בטווח הקרוב ● פאוול הדגיש כי הנתונים הכלכליים לא נתנו לפד את הביטחון להוריד את הריבית, אך שולל אפשרות להעלאת ריבית

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'אט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

תיירים באקרופוליס, יוון. יחס החוב־תוצר במדינה הגיע ב־2023 לרמה הנמוכה ביותר מאז 2010 / צילום: Reuters, Beata Zawrzel

הפתעה כלכלית באירופה: מדינות ה"פריפריה" מובילות את הצמיחה ביבשת

כלכלות דרום אירופה רשמו צמיחה מהירה ב־2023, בעוד שגרמניה וצרפת התכווצו, ובכך הפכו את המגמה ביבשת ● איטליה, ספרד, פורטוגל ויוון מצליחות לצמצם את החובות שצברו במשבר 2008 ובקורונה, אך מומחים טוענים כי כדי לשמר את השגשוג דרושים שינויים מבניים

מתחם המחאה הפרו-פלסטיני ב-UCLA / צילום: לביא לוי

סטודנטים מאוניברסיטת UCLA: "קראו לי יהודי מלוכלך וירקו עלי. לא אשאר בארה"ב"

בעקבות העימותים האלימים בין סטודנטים יהודים למוחים הפרו-פלסטינים באוניברסיטת UCLA, הסטודנטים מחשבים את דרכם מחדש ● המאהל בינתיים פונה אך הם חוששים: המוחים ינסו לחזור

בתי הזיקוק במפרץ חיפה / צילום: שלומי יוסף

המדינה לביהמ"ש: פעילות צ'יינה הרבור לא נפסלה באופן גורף בישראל

חברת התשתיות הסינית צ'יינה הרבור עתרה נגד פסילתה מהמכרז להקמת נמל התזקיקים בחיפה עקב סיבות ביטחוניות ● אתמול הצהירה המדינה בביהמ"ש כי פעילות החברה הסינית לא נפסלה באופן גורף בישראל, וכי הפסילה היא רק לגבי המכרז הקונקרטי - והעתירה נדחתה בהסכמה

דני דנון, הליכוד / צילום: דפי הירשפלד

האם בשנה האחרונה נהרגו יותר מ-140 עובדי סיוע הומניטרי ברחבי העולם?

איך סופרים כמה עובדי סיוע הומניטרי נהרגים ברחבי העולם? זה מורכב ● המשרוקית של גלובס