גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  מגזין G

האיש שהוביל את הגיוס של מובילאיי: "ההייטק בהייפ. כולם חושבים שכל מטאטא יורה"

יפתח יעקב, שועל שוק הון ותיק, שפעל עד כה מתחת לרדאר ואף הוביל את סבבי הגיוס הראשונים של מובילאיי, יצא השנה מאחורי הקלעים כשהנפיק את שותפות המו"פ שלו איי ארגנטו ● בראיון לגלובס הוא מספר על הגיוס הלא מוצלח בבורסה, מטיח ביקורת ברשות ניירות ערך ומספר מה גרם לסכסוך העסקי עם בן דודו יובל רבין

יפתח יעקב / צילום: איל יצהר
יפתח יעקב / צילום: איל יצהר

יפתח יעקב מקדים לפגישה שלנו, רענן וערני אחרי שחייה של כשני קילומטר בבריכה של בית הלוחם, כמו שהוא נוהג לעשות בכל בוקר, "כחלק מהשיקום הגופני וגם הנפשי שלי". את הפציעה שלו הוא סוחב מאז יצא לחלץ חברים בקרבות בחווה הסינית במלחמת יום כיפור, ובעקבותיה שכב בבית חולים חצי שנה.

השיקום הנפשי כבר נמשך הרבה יותר מזה. "הייתי בטיפול די ארוך, כמה שנים, כי ידעתי שאם לא, זה יתקע אותי. לפחות אצלנו בגדוד כולם יוצאים שרוטים. השאלה איך אתה מטפל בעצמך".

אחד הדברים שעזרו לו להתמודד עם הקושי הוא עיטור המופת שקיבל על פעולתו במבצע. "ההכרה מאוד עוזרת להתגבר על הטראומות. זה יהיה צדקני מצדי להגיד שעיטור המופת לא עזר".

הוא אכן השתקם: יעקב הוא שועל שוק הון ותיק, שפעל שנים רבות מתחת לרדאר. הוא התחיל את דרכו היזמית כשהקים בית השקעות קטן וארבע שנים לאחר מכן כבר הוביל את שני סבבי ההשקעה הראשונים של מובילאיי.

אחרי עוד כמה תחנות בדרך, שיפורטו פה בהמשך, במרץ האחרון יצא מאחורי הקלעים אל קדמת הבמה הבורסאית, כשהנפיק בתל אביב את שותפות המו"פ (מחקר ופיתוח) שהקים איי ארגנטו. שותפויות מו"פ נולדו מתוך הרצון של הבורסה ושל רשות ניירות ערך לשתף את הציבור בסצנת ההשקעה בהייטק. בעוד קרנות הון סיכון רגילות אינן פתוחות לציבור הרחב, אלא רק למשקיעים עמוקי הכיסים, שותפויות המו"פ הן מעין קרנות הון סיכון סחירות, שמאפשרות לכל אחד לקנות יחידת השתתפות ולמכור אותה בכל עת.

הפורטפוליו של שותפות איי ארגנטו מונה היום שלוש חברות - אייכה, תוכי מערכות וצ'אקרטק - ולדברי יעקב, נדיר ששותפות מו"פ מגיעה עם נכסים כאלה לסף הבורסה. למרות זאת, הגיוס במסגרת ההנפקה, לדברי יעקב, "לא היה מוצלח במיוחד. תכננו לגייס 30 מיליון דולר וגייסנו 15". את האחריות הוא מטיל בין השאר על ההיסטריה של רשות ניירות ערך: "הייתה רוח נגדית מרשות ניירות ערך מול שותפויות המו"פ", הוא אומר. עד לפני כמעט שנתיים השותפויות היחידות שיכלו להיסחר בבורסה היו מתחום האנרגיה והפקת הסרטים. הנפקת שותפויות המו"פ התאפשרה בתיקון חקיקה בדצמבר 2019, ומאז הונפקו 13 שותפויות, והתעוררו לא מעט ספקות.

"ברשות נבהלו מעצמם. רק התחילו וכבר נבהלו", הוא ממשיך. "סבלנות זה כנראה לא דבר שיש להם בשפע. גם החתמים הכזיבו. שום מוסדי לא נכנס להנפקה חוץ ממיטב דש, שנכנסו בסכום קטן מאוד, ונשארנו רק עם המשקיעים שלנו מחו"ל. אני תולה את זה ברגליים הקרות שהמוסדיים קיבלו לאחר הניסיון בשותפויות הראשונות".

ואכן במהלך הזמן שחלף רשות ניירות ערך הלכה והצטננה בנוגע לאופנה החדשה שהיא עצמה השיקה, ואף החלה להוציא אזהרות למשקיעים. בין השאר היא הדגישה שמדובר בהשקעה ברמת סיכון גבוהה, כי מדובר בהייטק ועוד בשלבים מוקדמים יחסית, ושעיקר הסיכון הוא על המשקיעים, ואילו היזמים מסכנים מעט מאוד מכספם ונהנים מדמי ניהול נדיבים - באיי ארגנטו גובים 2%, אבל יש שותפויות שמגיעות ל-10%.

"באמת יש בעיה בדמי הניהול, אבל מה שענת גואטה (יו"ר רשות ניירות ערך - ש"ל) טוענת, לפתחה היא טוענת. הרי הרשות אישרה את התשקיפים האלה עם דמי הניהול. אנחנו הקפדנו מאוד שאין לנו שום נושא משרה או הוצאה קבועה על חשבון הקרן מעבר למה שהחוק מחייב".

איי ארגנטו נכסים טכנולוגיים / צילום: הבורסה לניירות ערך

הכספים שגייסתם מספיקים לשם כך?
"התוכנית העסקית הייתה לגייס 100 מיליון שקל, אז כן, כרגע אנחנו מביאים כסף מהבית. יש לנו סבלנות. גם במובילאיי בהתחלה לא לקחתי כלום וגמרתי עם כמה מיליונים טובים".
רוב שותפויות המו"פ ירדו בשווי.

"צריך סבלנות. תרבות ההשקעה בסטארט־אפ לא יכולה להשתנות. קרנות מו"פ זה נחמד, אבל לא הגיוני לרצות לראות תוצאות מיד".

גם אתם ירדתם בכ־20% מההנפקה.
"בכלי כזה אי אפשר לשפוט שום דבר בשנה הראשונה. אי אפשר להשוות אותנו לחברות של 30 שנה כמו שופרסל, כימיקלים לישראל ובזק, לא בגודל וגם לא בוותק. רק לאחרונה פרסמנו את הדוח הראשון. יתרה מזאת, בטכנולוגיה צריך סבלנות. זו לא השקעה שמתאימה לקרנות נאמנות, אבל היא כן מתאימה לקרנות פנסיה, כי הן צריכות לדאוג לתשואה עוד 30 שנה".

אבל מה שמדאיג את ענת גואטה הוא שהמשקיע שומע הייטק - ומיד חושב על אקזיט ועל התעשרות מהירה.
"אנחנו כל הזמן ציינו את זה. אבל אני יודע שהאוזניים אטומות וכולם חולמים על אקזיט".

השקעה סביבתית, כי זה טרנד

איי ארגנטו, שבשליטת יעקב והמנכ"ל שי הוד, התחילה כבית השקעות קטן. עם השנים הפך בית ההשקעות למולטי פמילי אופיס, כלומר למנהלת עושר עבור יחידים ומשפחות, כ-420 לקוחות שבהם ישראלים אבל גם דרום־אמריקאים. החברה מציעה ללקוחותיה, לצד תכנון פיננסי והשקעות שאינן נגישות בדרך כלל למשקיע הפרטי, גם מסלול של השקעה בסטארט־אפים: "מ־2017 עד השנה שעברה גייסנו במסלול הזה כמעט 30 מיליון דולר. השנה גייסנו כמעט 10 מיליון דולר".

החברה חרתה על דגלה מחויבות להשקעות בעלות השפעה ישירה על החברה ועל הסביבה (ESG), אבל כשאני שואלת את יעקב אם מדובר באקט שיווקי הוא לא מהסס להודות. "כן, בהחלט. הציע לנו את זה אחד המשקיעים שלנו. הוא אמר: חברים, אתם ממילא בתחום הזה והיום זה טרנד".

"קשה להיות יהודי"

ההווה השוק־הוני של יעקב לא רומז במאומה על עברו: הוא נולד במנרה לשניים ממייסדי הקיבוץ. אמו היא רחל יעקב, אחותו של יצחק רבין המנוח, ובת לנחמיה ולרוזה רבין, פעילת ציבור סוציאליסטית ודמות מרכזית בהגנה. אביו רפי נולד בהיידלברג לאב פסיכיאטר ואם רופאת עיניים, עלה לארץ דרך תנועת הבונים והשתייך לגרעין שהקים את מנרה. אמו בת ה-97 עדיין מתגוררת בקיבוץ. הקשר עם הדוד יצחק רבין, זוכר יעקב, היה חזק, והוא היה מגיע הרבה למנרה לבקר וליווה את כל האירועים בחייהם.

מלחמת יום כיפור הביאה אותו אל התופת של קרב החווה הסינית, אחד הסמלים המצמררים ביותר של המלחמה. "הוטסנו לסיני ביום שישי", הוא משחזר, "וכבר ביום ראשון נהרג המ"פ שלי נמרוד גאון (מחבר מילות השיר "אני שומע שוב" ששר שלמה ארצי - ש"ל)". ב-15 באוקטובר לקח חלק במבצע המפורסם שיזם אריק שרון - לצלוח את תעלת סואץ מצד מערב ולהעביר כוחות שריון וחי"ר לעומק המערך המצרי: "זה היה רעיון נועז ומסוכן מאוד. בסוף זה עבד, אבל זה היה כרוך בהרבה אבדות. ניהלנו שם קרבות קשים. הגדוד שלי יצא עם 26 טנקים ובחצות הלילה כבר היינו רק שישה. כולם קצינים".

באותו השלב התברר שטנק ונגמ"ש נתקעו כמה קילומטרים משם בתוך מחפורת. יעקב נשלח עם קצין נוסף, ירון פינק, לחלץ אותם באפלה מוחלטת. הוא ביקש מפינק שיישאר בחיפוי, ונסע לאסוף אותם. "הם היו 11 איש, לא כולם יכלו להיכנס לצריח", הוא משחזר, "רובם נשארו על הטנק מבחוץ". כאשר החל יעקב לחזור עם הניצולים דרומה, ראה פתאום שהטנק של פינק בוער. "בדיעבד, אחרי 50 שנה, אסור היה לאף אחד מאיתנו לעמוד במקום, היה צריך לנסוע. אבל אני חזרתי על הטעות הזאת. אמרתי, אעבור אצלו ואקח את מי שרק אפשר". כשעמד כדי לאפשר לחיילי הטנק השני לעלות על הטנק שלו, נפגע גם הוא, פגיעה ראשונה בכל הצד הימני של גופו ופגיעה שנייה שהעיפה אותו מחוץ לטנק.

"היה לי שבר בצוואר הירך, לא יכולתי לזוז. נשארתי עם חובש צעיר למשך זמן שנראה לי נצח. בשלב מסוים אמרתי לו, לך תקרא לעזרה". למרות הסכנה וכוחות האויב המפוזרים בשטח נשלח כוח נוסף לחפש את יעקב. התותחן ברטי אוחיון, לימים ניצב במשטרת ישראל, ירד מהטנק כדי למצוא אותו. אבל הכול היה אפל, והיו מפוזרים בשטח עשרות הרוגים ופצועים מצרים. אוחיון התקדם ממחפורת למחפורת תוך שהוא לוחש "אתה יהודי?" עד ששמע לחישה "אני יהודי - וקשה להיות יהודי".

יעקב חולץ לבסוף ופונה לבית החולים איכילוב. "כשהגעתי לשם לא טיפלו בי כי הייתי שחור מכוויות וחשבו שאני מצרי", הוא מספר, "הודיעו להם שיגיעו גם פצועים מצרים והם כנראה החליטו לטפל קודם בפצועים ישראלים. זה כמעט עלה בחיי, כי הייתי עם הרבה פגיעות ורסיסים וזיהומים וכמעט בלי דם".

בשנת 1977, בעקבות קריאה לדגל של גיבור אחר ממלחמת יום כיפור, יובל נריה, היה יעקב מעורב בהקמת "שלום עכשיו", שנוסדה על רקע ביקור סאדאת בישראל. באותן שנים כעס יעקב מאוד על דודו יצחק רבין, שהיה עוד בתקופה הניצית שלו. "היום אני לא שופט אותו על התקופה ההיא, כי אני לא עברתי את מלחמת העצמאות שהשאירה הרבה מאוד צלקות ביחסים בין ערבים ויהודים, אבל אז שפטתי אותו לחומרה. כשהגיעה הקדנציה השנייה שלו כראש ממשלה, והוא הלך לכיוון יוזמות השלום, שמחתי. אמרתי, הנה, הדוד שלי מגיע למקום שאני עומד בו כבר שנים".

ואז הוא נרצח.
"הרצח היה נקודת שבר גדולה עבורי. זה היה משבר אמון חריף מאוד ביני לבין מדינת ישראל".

יש מי שיאמר שמדובר ברוצח יחיד שמונע מאידיאולוגיה קיצונית.
"מה פתאום אדם אחד? זו מערכת שלמה שמי שהוביל אותה זה ביבי והפוליטיקאים האחרים שעמדו על המרפסת בכיכר ציון (כחודש לפני הרצח התקיימה הפגנה בכיכר ציון בירושלים, ובה נשאו המפגינים שלטי נאצה המציגים את רבין בכאפייה ובמדי נאצים. בין השאר נכח שם נתניהו - ש"ל). "חוויתי משבר גדול. מאוד אהבתי אותו וראיתי את אמא שלי מאבדת את אחיה היחיד. היא לא התאוששה מהאירוע לעולם".

"מניות תמורת שלמות המשפחה"

באותה השנה שבה נרצח רבין החליט יעקב לעשות מפנה משמעותי בחייו - זו הייתה השנה שבה פנה לדרך עצמאית והקים את איי ארגנטו. "מבחינתי זו הייתה שנה איומה, אבל מתחילים איפה שמתחילים".

לפני קריירת היזמות שלו התחיל יעקב את דרכו כסמנכ"ל הכספים של כור, אז חברה הסתדרותית, לאחר מכן עבר לצים, ומשם לחברת הברוקרים מוריץ טוכלר, שנקלעה לשערורייה הקשורה לזיוף פקודות קנייה ומכירה.

אל ההשקעה במובילאיי הגיע ארבע שנים אחרי שיצא לדרך עצמאית באמצעות אחד מלקוחותיו, זיו אבירם, מיזמי מובילאיי - שנמכרה שנים לאחר מכן לאינטל תמורת 15 מיליארד דולר - וביקש שיעזור לו לגייס כסף לחברה. יעקב התלהב מהטכנולוגיה ונרתם למשימה. הוא ארגן את סיבוב ההשקעה הראשון ממשקיעים פרטיים וגם את השני. גם הוא עצמו השתתף.

עם השנים, ועם כניסת משקיעים גדולים כמו בנקי ההשקעות גולדמן זאקס ומורגן סטנלי וההנפקה ב-2014, מכרו יעקב וחלק מהמשקיעים שלו נתחים ממניותיהם.

אתה לא מצטער שלא נשארת עם כל המניות?
"בטח. אבל חוכמה בדיעבד זו לא חוכמה. נכנסנו במחיר נמוך מדולר. מי שנכנס בתקופה הזאת ולא יצא, הגיע לרווח של 300%. אני לא הרווחתי עשרות מיליוני דולרים כמו חלק מהמשקיעים שהבאתי, אלא מיליוני שקלים. בתור התחלה בעולם ההשקעות זו זריקת עידוד".

ב-2007 הגה יעקב את חברת גלילה ליין טכנולוגיות לתיקון טלפונים סלולריים, שהוקמה באזור התעשייה צח"ר, גם כדי לייצר תעסוקה לעובדים מהגליל. יובל רבין, בן דודו, חזר אז מארה"ב, ויעקב הציע לו לחבור אליו, מן הסתם מתוך כוונה שהמוניטין שלו יסייע למיזם.
רבין צירף שותפים, קובי הוברמן והרמטכ"ל לשעבר דן חלוץ. בין חלוץ ליעקב נוצרו עימותים, ובשלב מסוים הציע יעקב שהחברה תגייס כסף כדי לפתח את העסקים, אולם השותפים התנגדו וטענו כי יממנו בעצמם את המשך דרכה. "הם לא רצו לוותר על נתחים מהחברה, מה שצריך לעשות כשמגייסים משקיעים, כי צפו לזה עתיד יפה".

במאי 2010 הדיח הדירקטוריון את יעקב, וזה תבע את החברה על כמה מאות אלפי שקלים בבית הדין לעבודה. "לא שילמו לי כלום. עבדתי יותר משנה בלי משכורת. בסוף ויתרתי על הכול, נתתי להם את המניות כדי לשמור על שלמות המשפחה. אבל זה לא קרה. גם גורשתי מהעיר וגם אכלתי את הדגים המסריחים". זמן לא רב לאחר מכן הודיעה החברה במפתיע על פיטורי כל העובדים ועל סגירה. לפני כארבע שנים אמר רבין בראיון ל-G שרוב החובות שיש לו נובעים מהפרשה הזאת.

"בערך חצי מהעסקים נגמרים בגלל סכסוכים בין שותפים, ועל אחת כמה וכמה כשמדובר בבני משפחה", מסכם יעקב. "זו הייתה טעות שלי לעשות עסק עם בן משפחה".
יובל רבין ודן חלוץ בחרו שלא להגיב.

"להתאהב בפיתוח ולא למכור"

את הקשיים והמפלות שעלולים להתלוות להשקעה בחברות סטארט-אפ יעקב מכיר היטב על בשרו. אחת מהחברות שבפורטפוליו של איי ארגנטו היא צ'אקרטק, הנמנית עם חברות שנמצאות במרוץ הפיתוח לגביע הקדוש: טעינה מהירה של רכב חשמלי דרך רשת חשמל מקומית. אלא שההנפקה של צ'אקרטק בפברואר השנה יצרה באזז גדול - לא במובן החיובי. החברה הונפקה תוך שהיא מחזיקה בהערת עסק חי ובניגוד לדעתו של יעקב, שהיה מראשוני המשקיעים בה.

הפיילוטים הראשונים של החברה, בשדה התעופה בווינה ועם סקודה, הצליחו, אבל טווח הנסיעה שהמוצר סיפק בין טעינה לטעינה היה 250-200 ק"מ, והתעשייה החלה לכוון לטווח ארוך יותר. צ'אקרטק רצתה לפגוש את השוק במקום נכון, עצרה את הפיילוטים וחזרה לשלב הפיתוח.

"החלטנו להיכנס כמשקיעים ב-2017, כשהטכנולוגיה כבר הייתה מוכחת, והכסף שגייסנו עבורה מהמשקיעים שלנו, קצת יותר מ-6 מיליון דולר, היה לצורך פיילוטים. החיים הטבעיים של סטארט־אפ הם לעבור למכירות בתום הפיילוט. במקרה שלהם ברגע שהחברה הודיעה שעכשיו היא עובדת על גרסה חדשה, הם אמרו 'נחכה'. זו טעות די שכיחה - מתאהבים בפיתוח ושוכחים שצריך גם למכור".

כיוון שצ'אקרטק נזקקה לכסף נוסף, היא הכניסה משקיע חדש, קרן אלה אימפקט, עם 8 מיליון דולר - ואז התחיל המתח. איי ארגנטו הציעה שכל אחד מהמשקיעים ישקיע עוד, באלה אימפקט התנגדו, וחוזר חלילה, עד שהכסף עמד להיגמר. באיי ארגנטו רצו לצאת לגיוס באופן פרטי, השאר רצו לצאת להנפקה, "כי היה הייפ והיה נראה שזה יהיה קל, אבל זו הייתה טעות איומה.

"ההנפקה הייתה כישלון. היא רצתה לגייס כ-100 מיליון שקל לפי שווי של 400 מיליון שקל, ובסוף גייסה 29 מיליון שקל לפי שווי של 215 מיליון שקל בלבד. החברה גם נמצאת במלכודת נזילות. הנייר לא עולה, ומשקיעים לא מתלהבים, כי נראה שאין חלום ואין סיפור. הנפקה בשלב לא נכון שורטת את החלום. יש חברות שיצאו ממצבים כאלה, אבל גם להן זה לקח המון שנים.

"מה שקורה עכשיו מזכיר לי את 2000-1990 בהייטק: הייפ, אופוריה, כולם חושבים שכל מטאטא יורה, וחברות בלי מודלים הולכות לבורסות פה ובנאסד"ק. חברות בתחילת הדרך מתנהלות כאילו סיימו את התהליך ורק נשאר לאסוף את הכסף".

יפתח יעקב (69)

אישי: נשוי בשנית + שלושה ילדים ושני נכדים, מתגורר בצור הדסה
השכלה: בעל תואר ראשון בכלכלה ופילוסופיה מהאוניברסיטה העברית ותואר שני בכלכלה מבית הספר לכלכלה בלונדון
עוד משהו: אוהב מוזיקה קלאסית, ג'אז ובלוז. בחמש השנים שלאחר רצח רבין, דוד שלו, ארגן בכל שנה קונצרט לזכרו

עוד כתבות

שינויים בענף קרנות הנאמנות / אילוסטרציה: Shutterstock

דמי הניהול קפצו, ו־5 מיליארד שקל יצאו מקרנות הסל של הבנקים. לאן הם עברו?

נתוני יוני בשוק קרנות הנאמנות הציגו תמונה חיובית, אך מתחת לפני השטח התחוללה דרמה בעקבות החלטת אי.בי.אי להשית דמי נאמן על הגופים המוסדיים ● המהלך אילץ את המוסדיים להעביר את החשיפה למניות הבנקים לעסקאות נגזרים יקרות ומורכבות בהרבה

עו''ד יוסי שגב ז''ל / צילום: איל יצהר

המאבק על פנטהאוז היוקרה והכרעת העליון: מעו"ד צמרת נדרש סטנדרט גבוה

עו"ד יוסי שגב ז"ל רכש דירת יוקרה בלב תל אביב ותבע מיליוני שקלים על ליקויים ופערים בין המצג הראשוני וההדמיות למה שקיבל בפועל ● המאבק המשיך לאחר מותו והסתיים השבוע בהפסד, כשהעליון דחה את רוב הטענות ושלח מסר לעורכי דין בכירים

חיים כצמן וצחי אבו / צילום: אריק סולטן, יונתן בלום

הדרך של צחי אבו לחמש חברות ציבוריות ב-6 שנים בלבד

איש העסקים מאשדוד צפוי לרכוש את השליטה בחברת ג'י סיטי מידי נורסטאר של חיים כצמן, ויהפוך לאיש החזק בחברת הנדל"ן הגלובלית, שנוסדה לפני כ־35 שנה ● כך נראתה הדרך שלו לעסקת הענק ומה התוכניות ליום שאחרי

מייסדי סיארה. מימין: יונתן איתי, מייסד-שותף וסמנכ''ל מחקר ופיתוח, תמר בר-אילן, מייסד-שותף ו-CTO, יותם שגב, מייסד-שותף ומנכ''ל החברה / צילום: נטשה זריקר

שתי חברות ישראליות בדרך לעסקת ענק של מיליארד דולר

לפי גורמים המעורים בפרטים, חברת הסייבר הישראלית מנהלת מגעים מתקדמים לרכישת אואזיס סקיוריטי ● מסתמן כי רובה המוחלט של התמורה בעסקה ישולם במזומן, וחלק קטן ממנה ישולם במניות של סייארה

אורן קובי / צילום: כדיה לוי

"ניהל אורח חיים ראוותני על חשבון הנושים": אורן קובי חויב לשלם 30 אלף שקל בחודש

בית המשפט קבע כי אורן קובי ניהל אורח חיים בזבזני ולא שילם לקופת הנשייה במשך 6.5 שנים ● "עשה בכספי החברות כבשלו, רכש נכסי נדל"ן יוקרתיים בתל אביב והחזיק ברכבים מסוג ריינג' רובר ומרצדס" ● נגד קובי תלויים כיום ארבעה כתבי אישום

אסף טוכמאיר וברק רוזן, מבעלי ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

ניסיון ההשתלטות שעלה לברק רוזן ואסי טוכמאייר רבע מיליארד שקל

ניסיון השתלטות כושל על עסקי הנדל"ן של כצמן לפני 4 שנים עלה לבעלי השליטה בחברת ישראל קנדה בהפסד "על הנייר" של כרבע מיליארד שקל

אילוסטרציה: Shutterstock

57 אלף שקל ברוטו בחודש: מחקר חדש מסמן את המקצועות הלוהטים של ההייטק

לפי מחקר חדש של חברת ההשמה GotFriends, חוקרי סייבר הם בעלי השכר הגבוה ביותר בענף ● עוד עולה כי תל אביב מאבדת את הבכורה לטובת מוקדי ההייטק בשרון ובפתח תקווה - שם המשכורת הממוצעת היא כ־44 אלף ● וגם: האם הצליחו להחזיר את ההייטקיסיטים למשרד?

מטוס של איזי ג'ט / צילום: Shutterstock

אחרי שדחתה ארבע הצעות: איזי ג'ט בדרך להימכר לקרן האמריקאית

איזי ג'ט הודיעה כי הגיעה להסכם עקרוני עם קאסל־לייק, המעניק לחברת התעופה שווי של 5.23 מיליארד ליש"ט ● השלמת העסקה תלויה באישורים רגולטוריים ובהצגת הצעה מחייבת

מטוסי easyjet חונים בשדה תעופה

איזיג'ט בדרך להימכר: כך עשוי להשתנות אחד ממותגי הלואו־קוסט הגדולים באירופה

אחרי שצנחה ביותר מ־50% מאז הברקזיט, ענקית התעופה הבריטית עומדת בפני עידן חדש: קרן אמריקאית בדרך לרכוש את החברה במיליארדי ליש"ט ● מומחים מסמנים את המהלכים הבאים - מחידוש צי המטוסים ועד היציאה מבריטניה

דונלד טראמפ ובנימין נתניהו, ארכיון / צילום: AP, Alex Brandon

נתניהו ביקש מטראמפ שארה"ב לא תמכור לטורקיה מערכות נשק לשדרוג חיל האוויר

ברקע הקיפאון ביישום השלב השני של ההסכם, וכשהדיווחים על סיכויים לתמרון של צה"ל ברצועה הולכים וגוברים - ארגון הטרור חמאס שוקל להכריז על סיום שלטונו האזרחי בעזה ● חיזבאללה מנסה לשקם את כוחו בדרום לבנון ולהיערך לאפשרות של חידוש הלחימה - כך מעריכים במערכת הביטחון ● צה"ל: עשרות אזרחים ישראלים ניסו לחצות את הגבול לשטח סוריה ● עדכונים שוטפים

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: ap, Mark Schiefelbein

נגיד בנק ישראל הפתיע, אך מזהיר: "תוואי הריבית הוא לא איגרת חוב או הבטחה"

בנק ישראל הפחית פעם נוספת את הריבית, שעומדת כעת על 3.5% ● לצד זאת, התחזית של חטיבת המחקר שידרה אופטימיות – עם צפי לשתי הורדות נוספות בשנה הקרובה ● בראיון לגלובס, הנגיד מתייחס לנתונים שיכולים להעיב על המהלך, ומסביר עד כמה התחזקות השקל הייתה שיקול מרכזי

שי אהרונוביץ', מנהל רשות המסים / צילום: יוסי זמיר

מנהל רשות המסים: "אנחנו חווים כמות אדירה של מתקפות סייבר"

שי אהרונוביץ': "מרגע שהחל פרויקט 'חשבוניות ישראל', תוך כמה חודשים ארגוני הפשיעה הבינו שהמשחק השתנה, ושהיום המפתח נמצא במערכות המחשוב" ● לדבריו, "אנשים מגיעים למשרדי רשות המסים עם תעודות זהות מזויפות כדי לקבל גישה למערכות" ● וגם: מה הוא חושב על הגירעון ועל הצעדים שנעשו כדי להשאירו בשליטה?

מושגים לאזרחות מיודעת. מס רווחי הון / אילוסטרציה: GEMINI-AI

המס על רווחי הון שווה הרבה כסף. מתי משלמים שיעור מופחת?

בלב הרפורמה במוצרי החיסכון עומדת השוואת תנאי מיסוי - במיוחד הפטור על מס רווחי הון • איך מחשבים אותו, ומה הסיבה שהוא בכלל נולד? • המשרוקית של גלובס מציגה: המוניטור מבאר מושגים

שבב של מיקרון / צילום: Reuters, NEXPHER/Vernon Yuen

וול סטריט דורשת קבלות: שינוי התפיסה שמאיים על ראלי מניות השבבים

אחרי שנתיים שבהן מניות יצרניות השבבים נהנו מהתלהבות המשקיעים, יותר ויותר קולות בוול סטריט מעריכים כי השלב הבא של מהפכת ה־AI יתמקד פחות בבניית תשתיות ויותר ביכולת להפוך אותן להכנסות ● האם שוק ההון כבר החל לתמחר את השינוי הזה?

חנות של אנטה בחו''ל / צילום: אנטה

קסטרו מהמרת על המותג הסיני שכבש את העולם

הסכם ההתקשרות בין קבוצת קסטרו-הודיס ובין חברת הספורט הסינית ANTA נחתם לתקופה של חמש שנים וכולל רישיון להפצה סיטונאית, פתיחת חנויות ייעודיות והקמת אתר אונליין מקומי ● ההשקעה הכוללת במהלך מוערכת בכ-30 מיליון שקל, והפעילות צפויה להתחיל במהלך 2027

אריאל כהן (משמאל) ואילן טוויג ממייסדי נאבן / צילום: נאבן

200% בשלושה חודשים: נאבן זינקה לשווי של 6.5 מיליארד דולר

מניית החברה שפיתחה פלטפורמה לניהול נסיעות עסקיות צללה לאחר הנפקתה בוול סטריט, אך לאחרונה הציגה קאמבק מרשים בעקבות דוחות חזקים והטמעת AI בעסקיה

משה מור יוסף / צילום: משרד הפנים

המועמד של דרעי נבלם: משה מור יוסף לא ימונה למנכ"ל החברה למתנ"סים

מור יוסף, המזוהה עם ש"ס ומשמש כמשנה למנכ"ל משרד הפנים, נפסל מלכהן כמנכ"ל החברה למתנ"סים - כך קבעה הוועדה לבדיקת מינויים בחברות הממשלתיות לאחר שבחנה את כלל החומרים בעניין ● מי עשוי לזכות כעת בתפקיד?

החלוץ של נבחרת ארה''ב באלוגון, במשחק הנבחרת מול בוסניה, 1 ביולי / צילום: ap, Jeff Chiu

בבלגיה זועמים על ביטול הכרטיס האדום: "בדיוק לפני המשחק המכריע, כל המסכות ירדו"

ההחלטה של פיפ"א לאפשר לחלוץ נבחרת ארה"ב לשחק למרות שקיבל כרטיס אדום במשחקו האחרון מעוררת זעם בבלגיה, שתפגוש את הקבוצה הלילה ● התאגדות הכדורגל האירופי: "עצם הקיום והאמינות של המשחק מוטלים בספק"

ויקטור וקרט, מנכ''ל לאומי פרטנרס / צילום: סטודיו דינו

לקראת הנפקה עתידית: לאומי פרטנרס רוכשת 20% מדלק ישראל לפי שווי של 850 מיליון שקל

זרוע ההשקעות של לאומי תשקיע 213 מיליון שקל בחברה שמפעילה כ-240 מתחמי תדלוק ומחזיקה בברגר קינג, קפה ג'ו, חנויות הנוחות מנטה ורשת מועדוני זאפה ● העסקה תתמוך במימון חלקה של דלק ישראל ברכישת הוט מובייל

רשות המסים / צילום: איל יצהר

תושב חוזר הגיע להסדר עם רשות המסים, ואז היא התחרטה. 4 פעמים ברצף

ישראלי שחזר ארצה לאחר שנים בחו"ל, מצא עצמו לכוד בתוך סאגה בירוקרטית ● זאת, לאחר שקיבל מרשות המסים לא פחות מחמש החלטות סותרות לגבי מועד חזרתו הרשמי ארצה ● כעת הוא דורש מבג"ץ לקבוע גבולות לכוחה של המדינה לחזור בה מהחלטות שניתנו בעבר