גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מה קורה כשהחרדה ההיסטורית של הגרמנים פוגשת אינפלציה דוהרת?

שיעור האינפלציה החודשי בגרמניה הגיע לשיא של קרוב לשלושה עשורים, וכלי התקשורת במדינה מזהירים מפני "ספירלה של אינפלציה" ● מחירי הדלק בתחנות, המצרכים בסופרמרקט והגז לחימום הבתים מזנקים, ומעירים מחדש את הפחד הגרמני מההיפר־אינפלציה שקדמה למלחמת העולם השנייה

הגרמנים נחרדים מהעבר. הנייר של השטרות היה שווה יותר מערך השטר עצמו / צילום: Shutterstock
הגרמנים נחרדים מהעבר. הנייר של השטרות היה שווה יותר מערך השטר עצמו / צילום: Shutterstock

לגרמנים יש היסטוריה עגומה עם אינפלציה. אחרי מלחמת העולם הראשונה גרמניה חוותה היפר־אינפלציה שאיידה את חסכונות מעמד הביניים, הדיחה קשישים וצעירים לעוני מחפיר ולוותה במשבר כלכלי שנחשב עד היום לאחת הסיבות המרכזיות שתרמו לעליית הנאצים לשלטון. ארנסט המינגווי תיאר, כשליח של עיתון קנדי, כיצד באזור הגבול עברו הצרפתים מדי אחר הצהריים בהמוניהם לשטח גרמניה, סבאו ואכלו עד להתפקע, קינחו בפחזניות ובמאפים ושילמו על הכל כמה סנטי פרנק לפני שחזרו לארצם, כשהם נהנים משער החליפין הגבוה של המטבע הצרפתי.

השטרות מרובי האפסים מאותה תקופה הם כעת פריטים שנמכרים בשווקי הפשפשים, אבל הפחד הגרמני הישן מהאינפלציה חוזר. "הלם־מחירים בתחנות הדלק", הכריזה כותרת בצהובון ברלינאי השבוע; "האם אפילו הלחמניות שלנו יתייקרו בקרוב?" תהה עיתון אחר; הלקוחות והעובדים בסופרמרקט מתלוננים על מחירי העגבניות המזנקים, ובחנויות חומרי הבנייה מעלים את מחירי הפרקט והמוצרים בגלל קשיי האספקה העולמיים. "האם אנו עומדים בפני ספירלה של אינפלציה?" תהתה הכותרת הראשית של אתר ה"בילד".

הסיבה לחשש היא האינפלציה המזנקת במדינה בשנה האחרונה. התופעה היא חלק ממגמה כמעט־עולמית, אבל כזו שעשויה להשפיע על גרמניה בצורה חמורה יותר. הגרמנים הם בין האומות החסכניות ביותר באירופה, שיעור החיסכון במדינה שני רק לשבדיה, ורבים במדינה חוששים מהשחיקה בערך החסכונות שלהם בגלל אינפלציה גבוהה.

נכון לעכשיו, רוב הגופים הכלכליים הבינלאומיים וגם הכלכלנים בגרמניה חוזים כי האינפלציה תרד אחרי שתגיע לשיא בחודשים הקרובים. הם מדברים על עלייה זמנית שנובעת מהתאוששות מהירה ממגפת הקורונה, יחד עם שיבושים באספקה העולמית שנגרמו גם הם בגלל ההתמודדות עם המגפה.

 

מפלס החרדה עולה עם המחירים

אבל בינתיים, המחירים רק הולכים ועולים, ועמם מפלס החרדה. מדד המחירים לצרכן לחודש ספטמבר בגרמניה היה גבוה ב־4.1% לעומת השנה שעברה. זהו שיעור האינפלציה הגבוה ביותר שנרשם בגרמניה מזה שלושה עשורים, והוא צפוי לעלות עוד יותר. לפי ההערכות, בחודשים הקרובים צפוי המדד לזנק ל־5% או אפילו יותר, בהשוואה שנתית, לפני שיירד שוב.

בנוסף, הנתונים לגבי המחירים במגזר הסיטונאי מדאיגים אפילו יותר. המידע העדכני מראה כי בהשוואה לספטמבר בשנה שעברה, מחירים אלה (Wholesale Prices) זינקו בגרמניה ב־13.2%. הפעם האחרונה שבה נרשמה עלייה שכזו הייתה בשנת 1974, בעקבות משבר האנרגיה העולמי של תחילת שנות ה־70'.

"העלייה החדה במחירים בהשוואה לספטמבר 2020 נובעת בין השאר מהזינוק במחירי התשומות", הסבירה הלמ"ס המקומית של גרמניה. בנוסף, ציינו האנליסטים של הסוכנות כי הפער לעומת השנה הקודמת נובע מהעובדה שממשלת גרמניה הפחיתה את המע"מ במחצית השנייה של 2020, כדי לעודד צריכה ולמנוע מיתון כתוצאה מההתמודדות עם הקורונה, מה שהפחית באופן מלאכותי את המחירים בשנה שעברה. "בסיס המחירים הנמוך בספטמבר שעבר גם הוא משפיע על הנתון לגבי העלייה היחסית", כתבו. אבל אינפלציה קיימת, והיא חלק ממגמה אירופית.

האנרגיה היא הקטר שמוביל את העליות

התחום שמוביל את עליות המחירים הוא מגזר האנרגיה. כלי התקשורת מעריכים כי העלות על חימום הבית בחורף הקרוב, תזנק בעבור בתים פרטיים בקרוב לאלף אירו ותסתכם במאות אירו יותר גם לדירות, אם המחירים הגבוהים הנוכחיים יימשכו. בתחנות הדלק, מחיר הבנזין הנפוץ ביותר הגיע לשיא של קרוב לעשור ־ 1.63 אירו לליטר. מחיר דלקי הפרימיום טיפס למעל 2 אירו בתחנות מסוימות.

למרות שהממשלה הגרמנית הפגינה עד כה נחישות בסירובה להתערב במחירי האנרגיה והדלק, בניגוד לממשלות ספרד ואיטליה למשל, בימים האחרונים קרא שר התחבורה לממשלה להודיע כי מחיר הדלק יעמוד על מקסימום של 1.99 אירו, וכי המדינה תסבסד כל מחיר מעל עלות זו בעבור הנהגים.

חשש מהשפעה רוחבית על הכלכלה

החשש הוא מכך שמחירי הדלק הגבוהים יהיו בעלי השפעה רוחבית על הכלכלה, וייתרמו עוד יותר לעליית המחירים. לפי הערכות שבועון כלכלי בגרמניה, שערך סקר בקרב חברות במדינה, לא ניתן יהיה להתחמק מעליות מחירים נוספות בחודשים הקרובים. "חברות רבות עדיין לא גלגלו את הזינוק בעלויות לצרכנים", נכתב.

ולצד החשש ההיסטורי מעליית מחירים, הגרמנים חוזרים להמלצות עבר. כתבות בתקשורת מזכירות את זמני הקציר והקטיף של הירקות והפירות השונים, כדי להימנע מתשלום יקר שלא בעונה. חלק מכלי התקשורת מקדישים מדורים לשאלה "כיצד לחסוך בזמני אינפלציה", וממליצים לקוראים לקיים בחינה מקיפה של הביטוחים שלהם, בין השאר, כדי למנוע כפילויות. אחרים ממליצים להפחית בחימום ולהסתובב בבתים לבושים היטב. אלה אינן חדשות טובות לכלכלה הגרמנית, שאמנם מוטת־יצוא אך תלויה בין השאר בצריכה פנימית. עצם החשש מאינפלציה בגרמניה יכול להיות הרסני.

נושא המחירים העולים גם ניצב בראש סדר היום בתזמון מסובך מבחינה פוליטית. במלון במערב העיר מתקיימות בימים האחרונים שיחות על הקואליציה החדשה שתוביל את גרמניה, בהשתתפות מפלגות "הירוקים" והליברלים ובהובלת הסוציאל־דמוקרטים. אחד הנושאים המרכזיים על שולחן הדיונים הוא דרישה להרחבה משמעותית של מס הפחמן שתקף בגרמניה החל מתחילת השנה. "הירוקים" דורשים להגדיל אותו פי שלושה, אך המס אחראי לחלק מההתייקרות במחירי הדלק, והעלאה נוספת שלו עשויה להיות צעד קשה מבחינה פוליטית בזמנים הנוכחיים, למרות ההתחייבויות של המפלגות והמנדט שקיבלו למאבק בשינויי האקלים.

בזיכרון הגרמני נצרב איך הכסף איבד את ערכו בהיפר־אינפלציה ברפובליקת ווימאר / צילום: Shutterstock

התפרצות מחודשת תשבש את התחזיות

מכוני המחקר הכלכליים בגרמניה שותפים להערכות לגבי הירידה הצפויה באינפלציה. "עם הדעיכה של מגפת הקורונה החזויה באביב הקרוב, והעובדה כי ההשפעה של הורדת המע"מ הזמנית בגרמניה בשנה שעבר תפוג, האינפלציה צריכה לרדת בקרוב", העריך הכלכלן הראשי של "קומרצבנק". הבנק צופה אינפלציה של 3.1% בגרמניה השנה, ו־2.7% בשנה הבאה . זהו עדיין נתון גבוה משמעותית מזה שצפוי ברמת האיחוד האירופי (2.3% ו־1.8%, בהתאמה) - אך עדיין נסבל.

אך ההערכות הללו נסמכות על כך שהמשק הגרמני ימשיך לצמוח בקצב החזוי. סוגיות כמו התפרצות מחודשת של מגפת הקורונה עם דעיכת תוקף החיסונים, או שיתוק שכבר החל בתעשיית הרכב הרווחית של המדינה בגלל המחסור בשבבים, ביחד עם שינוי מדיניות אפשרי של הבנקים המרכזיים, עשויות לשבש את התחזיות הללו.

בנוסף, האיגודים החזקים בגרמניה מתחילים בימים האחרונים לדרוש העלאות שכר כדי להתמודד עם עליית המחירים, מה שלדברי כלכלנים עשוי ליצור תגובת־שרשרת של העלאת שכר שתגרום להחרפת האינפלציה. ראש איגוד Ver.di, שבו שני מיליון חברים, קרא ביום חמישי ל"העלאות שכר ריאליות ניכרות". כלכלנים מעריכים כי העלאות שכר ביותר מ־3% עשויות להתחיל ולהניע תהליך שכזה.

סיפורי אימה על משפחות שירדו מנכסיהן

חלק מהפחד הגרמני מאינפלציה נובע מסיבות היסטוריות. סיפורי אימה על משפחות שירדו מנכסיהן, אנשים אמידים שהפכו לעניים בן־לילה וחסכונות שנעלמו עוברים מדור לדור. עד אמצע העשור הקודם, אינפלציה הייתה התסריט ממנו פחדו הגרמנים יותר מכל, לפי תוצאות סקר שנתי של ענקית ביטוח מקומית. ב־2008, 76% מהגרמנים הגדירו את האינפלציה כסוגיה המאיימת ביותר. מאז ירד השיעור ל־50% בשנה החולפת, אולם הוא עשוי לעלות שוב.

מכירת פחיות ברחוב הברלינאי בתקופת ההיפר אינפלציה / צילום: Shutterstock

אבל חלק מהפחד הגרמני נובע מסיבות מודרניות מאוד: כמו שיעור בעלי הדירות הנמוך בגרמניה והעובדה כי כמחצית מהתושבים גרים בשכירות, שעשויה לזנק עם העלייה באינפלציה. זאת, בהשוואה למדינות בדרום אירופה (וגם ישראל) שבה רוב התושבים מחזיקים בנכסים. "אם לא קנית בית, זה יכול להיות מאוד מתסכל לחשוב שהחמצת את ההזדמנות, עכשיו כשהאינפלציה מטפסת", אמר הכלכלן פיטר בופינגר ל"בלומברג", "יש הגיון רציונלי בכך שהגרמנים צריכים לחשוש מאינפלציה יותר מאשר הספרדים, למשל".

משבר האנרגיה באירופה: חברות פלדה מאיימות להפסיק הייצור

מחירי האנרגיה המזנקים באירופה מאיימים על ההתאוששות הכלכלית שלה, ועל ממשלות היבשת לסייע לעסקים ולתושבים - כך הודיעה הנציבות האירופית השבוע, בניסיון להתמודד עם העלייה החדה שחלה במחיר הגז הטבעי, הדלק והפחם ביבשת, שהובילו לקריאה מצד ממשלות מדינות דרום־אירופה להתערבות מצד בריסל.

הנציבות האירופית הודיעה כי תשקול "קנייה מרוכזת של גז" במטרה להוזיל את העלויות, אולם אפשרות זו היא רק אחת מתוך "ארגז כלים" שכולל גם סובסידיות ממשלתיות, שנועדו להגן על האזרחים לקראת החורף הקרוב ועל עסקים המתאוששים מהשפעות מגפת הקורונה.

"זקוקים לעזרה דחופה"

בגרמניה, הודיעה יצרנית הפלדה Swiss Steel Group כי היא זקוקה ל"עזרה ממשלתית דחופה" כדי להתמודד עם הזינוק במחירי האנרגיה. מחיר מגה־וואט שעה זינק מ־20 אירו לפני שלוש שנים לכ־200 אירו בשבועות האחרונים, ציין מנכ"ל החברה ואמר "אנו זקוקים לסיוע מיידי". הוא אמר כי אם לא יינתן סיוע, החברה תיאלץ להוסיף את העלויות המזנקות למחירי הפלדה שהיא מייצרת בגרמניה, מה שעלול להוביל להשפעות על מגזרים שונים. הוא גם איים בהפסקת הייצור, וציין כי חברות פלדה אחרות בגרמניה שוקלות את הצעד. ברחבי אירופה, כמה חברות דשנים גדולות, וגם חברת ייצור פלדה בבריטניה, כבר הפסיקו או הפחיתו ייצור באופן משמעותי.

במקביל, גם צרכני הקצה בגרמניה ניצבים בפני מציאות חדשה בשל עליית המחירים. חברת E.On הגרמנית, למשל, הודיעה כי לא תציע חוזים חדשים ללקוחות המעוניינים להתחבר לרשת הובלת הגז שלה, בגלל הזינוק במחירים וחוסר יכולתה לחזות את המחיר לצרכן. בגרמניה, התשלום על השימוש בגז בחורף מתפרש על השנה כולה, וצרכנים יכולים לבחור בין מחיר קבוע הכולל התחייבות לבין מחיר משתנה שנגבה בדיעבד. הודעה באתר של החברה מבהירה כי "בשלב זה לא ניתן להתחבר לרשת".

הממשלה נמנעה מהתערבות

הממשלה הגרמנית עד כה נמנעה מצעדים שיפחיתו את מחירי האנרגיה. בספרד, מנגד, הודיעה הממשלה כי תפעל למיסוי גבוה יותר של "רווחים עודפים" של חברות אנרגיה מהמחירים הגבוהים. בצרפת, הממשלה תחלק שוברים בשווי 100 אירו למשקי בית נזקקים לטובת תשלום חשבונות החשמל והחימום. גם איטליה שוקלת להוציא מיליארדים מתוך התקציב השנתי שלה על סובסידיות אנרגיה לתעשייה ולאזרחים.

בשבוע הבא יתכנסו מנהיגי האיחוד האירופי לפסגה שתעסוק בעיקר במחירי האנרגיה. על הפרק יהיה גם אישור הזרמת הגז הטבעי מרוסיה באמצעות צינור נורד-סטרים 2, שאמור להתחיל לעבוד באביב הקרוב. נשיא רוסיה ולדימיר פוטין הכחיש כי המדינה "שולחת מסר" לאירופה על ידי הפחתת האספקה לפני הדיון בעניין, וכי חברת "גזפרום" עומדת בהתחייבויותיה החוקיות.

עוד כתבות

עמית סגל / צילום: אריק סולטן

אחרי שבע שנים בידיעות אחרונות: עמית סגל עובר לישראל היום

הפרשן הפוליטי של חדשות 12 צפוי להצטרף לשורת הכותבים של מוסף סוף השבוע החדש של העיתון, לאחר שבע שנים במהלכן החזיק טור במוסף לשבת של ידיעות אחרונות ● מוקדם יותר היום, פורסם כי העורך הראשי של מקור ראשון, אלעד טנא, יעבור להיות עורך העל בידיעות אחרונות

חדשות הביומד / צילום: תמי בר ישי

ההשקעה החדשה של אסף גרניט: טכנולוגיה שמפחיתה את עליית הסוכר בגוף

ההשקעה החדשה של אסף גרניט היא בחברת כאליטק שפיתחה טכנולוגיה שמאפשרת לאכול ולהפחית את עליית סוכר בגוף ● חוקרים אבחנו במחקר חדש פרקינסון בשעוות האוזן ● אסקלה מדיקל גייסה 4.5 מיליון דולר לטיפול בצניחת רצפת האגן ● הלך לעולמו אחד מממציאי טכנולוגיית ה-CAR-T ● השבוע בביומד

שר האוצר האמריקאי, סקוט בסנט / צילום: ap, Seth Wenig

בארה"ב מאיימים: ללא הסכמים עד סוף החודש, המכסים ישובו לרמות המקוריות שהוטלו באפריל

שר האוצר האמריקאי סקוט בסנט אמר בריאיון לרשת פוקס כי אם מדינות לא יגיעו להסכם חדש עם ארצות הברית עד 1 באוגוסט, המכסים ישובו לרמות המקוריות שהטיל הנשיא דונלד טראמפ באפריל ● לדברי בסנט, "זה הולך לדחוף את העניינים קדימה בימים ובשבועות הקרובים"

רונן עקביה, מנכ''ל בית וגג / צילום: יח''צ נימקו

ביקושי יתר בגיוס האג"ח הראשון של חברת בית וגג

חברת ההתחדשות העירונית שבה מחזיק יעקב שחר מגייסת כ-105 מיליון שקל, לאחר זינוק של 42% במניה בשנה האחרונה ● החברה צופה רווח גולמי עתידי של מעל 1.6 מיליארד שקל בפרוקיטים שהיא מקדמת

בניין בשכונת סיגליות בבאר שבע / צילום: יובל ניסני

עליית שווי של 60%: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בבאר שבע?

ביום האחרון של מבצע "עם כלביא" נרכשה דירת 4 חדרים, בשכונת הסיגליות בבאר שבע ● מדובר בדירת "מחיר למשתכן" שהזוכים מכרו עתה ● לדברי השמאי, "השוני במחירים בשכונה נעוץ בעיקר ברמת ההשקעה של הרוכשים המקוריים, שיכולה להעלות או להוריד את המחיר ב־50־80 אלף שקל"

רשות המסים / צילום: איל יצהר

רשות המסים החמירה את הכללים ועוררה סערה: "עלולה לגרום לתאונות מס רבות"

תזכיר חוק חדש של רשות המסים קובע שמי ששהה בארץ למשך 75 יום בשנה - ייחשב לתושב לצרכי מס וכלל הכנסותיו בישראל ובחו"ל ימוסו ● המהלך צפוי להשפיע לרעה על ישראלים ברילוקיישן ותושבי חוץ שמרבים לבקר בארץ ● מהם עיקרי השינוי ואילו השלכות יהיו לו על תכנון מס עתידי? ● גלובס עושה סדר

הניו יורק טיימס: זה "מחיר הניצחון" שישראל משלמת על המלחמה באזור

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: חמאס נתון ללחץ מתושבי הרצועה "שדורשים הקלה מהמשבר",  המדינה המפתיעה עם יותר מאלף פעילי חיזבאללה, וכך המלחמה באיראן "החלישה את מעמדה של ישראל בעולם" ● כותרות העיתונים בעולם

סיכום שווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילום: AP

שמונה מניות עם הזדמנות ושתיים שכדאי להיזהר מהן - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בנק אוף אמריקה מפרסם רשימה של מניות מעניינות להשקעה ● הבורסה בתל אביב הפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ההצלחה של קת'י ווד ● וגם: האם יכול להיות שאחת הדרכים הכי יקרות להשקיע בשוק ההון היא גם הכי משתלמת?

אילון מאסק / צילום: ap, Kevin Lamarque

אילון מאסק הכריז על הקמת "מפלגת אמריקה"

יום לאחר ששאל את עוקביו ב-X האם יש להקים מפלגה פוליטית חדשה בארה"ב, אילון מאסק הודיע: "מפלגת אמריקה הוקמה" ● מאסק סבור שלמפלגה החדשה עשויה להיות השפעה משמעותית בבית הנבחרים ובסנאט, נוכח הרוב הדחוק של הרפובליקנים

דונלד טראמפ. מדיניות שעלולה להביא על הדולר מכת המוות / אילוסטרציה: Shutterstock

האיתותים גוברים לנטישת הדולר כמטבע הסחר הבינלאומי - והכלכלה האמריקאית תשלם את המחיר

מדינות הבריקס והכלכלה הסינית מתחזקות על חשבון הדולר, וגם ארה"ב עצמה רוצה בהיחלשותו ● הבנקים המרכזיים מגדילים אחזקותיהם בזהב על חשבון נכסים הנקובים בדולרים, ואפילו מתקדמים בפיתוח מטבעות דיגיטליים משלהם ● כל אלה יוצרים את התשתית ליצירת מטבע רב לאומי שיהיה הבסיס לסחר בין מדינתי

מייסדי רובינהוד. מימין: ולדימיר טנב, ובאיג'ו באט / צילום: ap, Mark Lennihan

וול סטריט סוף סוף מתגמלת את החברה של שני האאוטסיידרים שהפכו למיליארדרים

אפליקציית המסחר האמריקאית רובינהוד הגיעה לוול סטריט בסערה לפני כארבע שנים וספגה כישלון חרוץ ● סאגת מניות ה"מם" סיבכה את החברה עם הרגולטורים, היא נזקקה למיליארדי דולרים לערבויות ואף הגיעה לסף פשיטת רגל ● אבל מאז השפל ההוא, המניה זינקה ביותר מ־1,300%, הרווחים רק גדלים, והמוניטין השתקם

חרדים בלשכת גיוס / צילום: מיטב ודובר צה''ל

צה"ל מסיר כפפות: המהלך הדרמטי לגיוס משתמטים - והאכיפה

עשרות אלפי צווי הגיוס שיישלחו, והמחסומים שיוקמו בכניסה לאזורים מיושבים ● שעות לפני יציאת המשלחת: השרים הצביעו בעד חלוקת סיוע הומניטרי לעזה ● בקטאר מדווחים: סבב המשא ומתן העקיף בין חמאס לישראל החל בדוחה ● צה"ל יירט טיל בליסטי ששוגר מתימן ● "האויב ממתין לשאננות": חמאס מזהיר את המחבלים לקראת הפסקת האש ● 50 חטופים - 639 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

הפגנה לשחרור החטופים בדרך בגין בירושלים / צילום: יעל גדות

בכיר ישראלי - התקבלה ההחלטה על יציאת משלחת לקטאר

ראש הממשלה בנימין נתניהו הורה הערב (שבת) על יציאת משלחת ישראלית לקטאר • טראמפ: "חמאס הגיב ברוח חיובית, אולי תהיה עסקה עד השבוע הבא" ● לראשונה: שני עובדי סיוע אמריקנים נפצעו בפיגוע של חמאס בעזה ●  50 חטופים - 638 ימים בשבי ● עדכונים שוטפים 

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: עודד קרני

הלחצים על הנגיד ובית ההשקעות שמעריך: "הריבית עשויה לרדת מחר"

בנק ישראל צפוי לפרסם את החלטת הריבית מחר (ב'), שצפויה על פי רוב הכלכלנים להישאר על רמה של 4.5% ● עם זאת, בלידר שוקי הון מעריכים שהסיכוי שנראה כבר הפחתה מחר עומד על 65%

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק / צילום: ap

המועמד שמסמל את "סופה של ניו יורק היהודית שאנו מכירים"

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק, צמח בעולם פריבילגי והגיח משם עם פוליטיקה רדיקלית וערימות של קסם אישי ● הוא מבטיח להוריד את יוקר המחיה ולמסות את האחוזון העליון ● אלא שעבור ישראל הנבחר המוסלמי מציג אג'נדה מדאיגה

חיסכון לכל ילד / אילוסטרציה: Shutterstock

מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד, מי קופת הגמל שבראש?

נתוני ביטוח לאומי שמתפרסמים היום מראים כי מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד ב-3.6 מיליון חשבונות, מאז שהחלה התוכנית ב-2017 ● אלטשולר שחם מובילים עם כמעט מיליון חשבונות חיסכון

דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו / צילום: יוסי שחר

בזמן המלחמה: בכמה נמכרה דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו?

בשכונת עג'מי ביפו נרכשה דירת 4.5 חדרים בשטח של 86 מ"ר עם ממ"ד ושתי מרפסות תמורת 3.18 מיליון שקל ● הנכס עמד פחות מחודשיים על המדף ● המוכרים הם משקיעים שלפי רשות המסים קנו את הדירה ב־2016 תמורת 2.2 מיליון שקל ● ועוד עסקאות מהשבוע האחרון

מימין: מנהיג סוריה אחמד א־שרע, יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ, בפגישה בריאד / צילום: ap

טורקיה מתחממת על הקווים: ההשלכות הכלכליות של הסכם בין סוריה וישראל

בזמן שנתניהו נוחת בוושינגטון, נרקם מאחורי הקלעים מהלך שעשוי לשנות את האזור: נורמליזציה היסטורית בין ישראל לסוריה, בתיווך טראמפ ● המהלך מבוסס על צורכי תשתיות האנרגיה הדחופים של דמשק, אבל תלוי גם בארדואן ● וגם לבנון ופירוז חיזבאללה על הפרק

מפעל אינטל בקריית גת / צילום: אינטל

אינטל מפטרת, אנבידיה מגייסת: האם ההייטק הישראלי בדרך למהפך

נראה שאנבידיה בדרך להישג נוסף שיאפיל על זה של אינטל ● ובכל זאת: מי תורמת כלכלית יותר לישראל? נראה שדווקא אינטל שנמצאת במצוקה ● הסיבה: התרומה של מפעל ייצור למדינה היא לאין שיעור גבוהה יותר מאשר מרכז פיתוח

דיפ פייק / צילום: Shutterstock

הרופא המוכר נרצח רגע לפני שעמד לחשוף "תרופת פלא"? פייק מוחלט

סרטון המשתמש בטכנולוגיית דיפ פייק מסתובב ברשת ובו ניתן לראות, כביכול, כיצד אלמונים יורים בפרופ' רענן ברגר מבית החולים שיבא ● מבית החולים נמסר כי: "פרופ' רענן חי בריא ושלם, ומדובר בזיוף חמור שנעשה ככל הנראה כחלק מקמפיין הונאה נרחב שבו מופץ מידע שקרי לציבור במטרה להונות ולהטעות"