גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הסכסוך הישראלי-פלסטיני ברשת: פייסבוק תבחן את מדיניות אכיפת התוכן אינה מוטה

הרשת החברתית תפנה לגורם עצמאי שאינו קשור לצדדים בסכסוך הישראלי-פלסטיני כדי לבחון ביסודיות האם אכיפת התוכן והשימוש באוטומציה מיושמים ללא הטיות לטובת אף אחד מהצדדים ● המהלך מגיע כתגובה להמלצה של המועצה המפקחת עליה

פייסבוק תבחן אם אכיפת התוכן אינה מוטה לטובת אחד הצדדים בסכסוך / צילום: Shutterstock, DenPhotos
פייסבוק תבחן אם אכיפת התוכן אינה מוטה לטובת אחד הצדדים בסכסוך / צילום: Shutterstock, DenPhotos

פייסבוק תפנה לגורם עצמאי שאינו קשור לצדדים בסכסוך הישראלי-פלסטיני כדי לערוך בדיקה יסודית - שתבחן האם אכיפת התוכן של פייסבוק בערבית ובעברית, כולל השימוש באוטומציה, מיושם ללא הטיות לטובת אף אחד מהצדדים.

המהלך הזה של פייסבוק מגיעה כתגובה להמלצות התוכן של המועצה המפקחת עליה (Oversight Board) בהקשר של החלטת התוכן סביב תכנים הקשורים לסכסוך הישראלי-פלסטיני. פייסבוק אמרה שמתוך ארבע המלצות תוכן, המלצה אחת היא מיישמת במלואה, שתי המלצות היא תשקול והמלצה נוספת היא מיישמת חלקית.

ההחלטה שהמועצה הפכה היא פרסום של משתמש ממצרים בעל יותר מ-15 אלף עוקבים שיתף פוסט של הדף המאומת Al Jazeera Arabic, המורכב מטקסט בערבית ותמונה. הפוסט עוסק ב"אלימות הגוברת בישראל ובשטחים הפלסטיניים הכבושים בעזה ובגדה המערבית", כך לשון הודעת המועצה. בפוסט הוצג איום מדובר גדודי אל-קסאם, הזרוע הצבאית של ארגון הטרור חמאס, על כוחות ישראל אם לא ייסוגו ממסגד אל-אקצה.

פייסבוק לא הסירה את הפוסט של גוף התקשורת אך כן הסירה את הפוסט של המשתמש בטענה שזה מפר את המדיניות של "אנשים וארגונים מסוכנים". ברגע שהמועצה בחרה את המקרה, פייסבוק החליטה להחזיר את הפוסט לזירה.

תבצע בדיקת נאותות לזכויות אדם

באותה ההחלטה המועצה פרסמה גם כמה המלצות מדיניות לפייסבוק בנושא, כמו ההמלצה המעניינת לפנות לגורם עצמאי שאינו קשור לשני הצדדים בסכסוך הישראלי-פלסטיני כדי לערוך בדיקה יסודית שתבחן האם אכיפת התוכן בעברית ובערבית בתחום נעשתה ללא שום הטיה. המועצה אף כתבה בהודעתה המקורית כי "הסקירה צריכה להסתכל על תוכן שפרסמו משתמשי פייסבוק שממוקמים בישראל, מחוצה לה ולשטחים הפלסטיניים. יש לפרסם את הדו"ח ומסקנותיו לציבור".

כעת פייסבוק מגיבה על ההמלצה הזו ומוכנה ליישם אותה בצורה מלאה. פייסבוק פנתה ל-BSR - Business for Social Responsibility, כדי לבצע בדיקת נאותות לזכויות אדם. "בדיקת נאותות זו תבוצע במסגרת שימוש בקריטריונים מנחים של האו"ם בנושאי עסקים וזכויות אדם כדי לבחון את כל הסוגיות הבולטות ולקבוע סדרי עדיפויות לפעולה. בהתאם לתקני האו"ם, נפרסם את התובנות והפעולות ברבעון הראשון של 2022", כך נכתב בתגובת פייסבוק.

ההמלצה שפייסבוק אמרה שהיא תיישם באופן חלקי - היא לבסס הליך שקוף על האופן שבו היא מקבלת ועונה לבקשות הממשלה להסרות תוכן, ולוודא שהן כלולות בדוח השקיפות שלה. פייסבוק הגיבה על זה ואמרה שהיא התחייבה בעבר להגביר את השקיפות באופן משמעותי סביב בקשות הממשלות להסרת תוכן. פייסבוק אומרת שכשהיא מקבלת בקשת ממשלתית להסיר או להגביל תוכן, היא בוחנת אותו בניגוד לתקני הקהילה. אם התוכן מפר את המדיניות - היא מסירה את התוכן המדובר. אם הוא לא מפר, פייסבוק עורכת בדיקה משפטית כדי לבחון אם הפנייה הממשלתית תקפה מבחינה משפטית, ועלולה להגביל את התוכן בתחום השיפוט בו הוחלט כי התוכן לא חוקי.

תשקול המלצות נוספות של הוועדה

בין ההמלצות של המועצה שפייסבוק החליטה לשקול - על פייסבוק לוודא בהקדם שישנם תרגומים לכללי הקהילה בכל השפות הפעילות בפייסבוק. הרשת החברתית אומרת שהיא בוחנת דרכים לקצר את הזמן בו הם מפרסמים עדכונים לכללי הקהילה ב-47 שפות. על פי החברה, כיום זה לוקח עד שישה שבועות מרגע פרסום עדכון באנגלית ועד השלמת תהליך התרגום לכל השפות. בחברה בוחנים איך אפשר לקצר את הזמן הזה.

ההמלצה הרביעית והאחרונה שפייסבוק אמרה שהיא שוקלת - להוסיף קריטריונים ודוגמאות שימחישו את מדיניות הארגונים המסוכנים של החברה, כדי להגביר את ההבנה של מה שאסור ברשת וליצור הבדלים מול דיון ניטרלי, גינוי או דיווח חדשותי - שמותר בה. פייסבוק אמרה שתוסיף דוגמאות במחצית הראשונה של 2022.

עוד כתבות

40 מניות בת''א בתשואה דו־ספרתית / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בפחות מחודש: 40 מניות בת"א בתשואה דו־ספרתית

מדד ת"א 125 עקף מתחילת השנה את הרף הסמלי של 4,000 נקודות ● בין מניות המדד יש כיום יותר מ־40 שהניבו ב-2026 תשואות בשיעור דו־ספרתי ● הבולטות: ארית תעשיות, גילת ומגה אור

פרופ' מתן גביש / צילום: ינאי יחיאל

הפרופסור הישראלי שנלחם באדובי: "הגיע הזמן להחליף את ה-PDF"

החברה של פרופ' מתן גביש מהאוניברסיטה העברית, עושה את צעדיה הראשונים ובוחנת את האפשרות להחליף את מסמכי ה-PDF הוותיקים של אדובי, בפורמט דיגיטלי משוכלל הרבה יותר ● "הגיע הזמן לסטנדרט חדש. ה-PDF הוא אובייקט סגור ולא יעיל, וגם כזה שלא מתאים לעידן האוטומציה של ה-AI", אומר גביש לגלובס

יהלי רוטנברג, החשב הכללי במשרד האוצר, בכנס תשתיות לעתיד / צילום: כדיה לוי

החשב הכללי: "אפשר לצמצם 20 אלף עובדים בשירות המדינה"

בימים האחרונים לכהונתו, בראיון פרישה שנערך בכנס תשתיות לעתיד של גלובס, החשכ"ל יהלי רוטנברג סיפר על הקשיים וההצלחות בגיוסי ההון של המדינה, הגיב על יוזמת הכור הגרעיני האמריקאי בישראל ופרס את האתגרים שצפויים למחליפתו, מיכל עבאדי-בויאנג'ו ● לגבי המטרו אמר: "יש בעיה במימון, הוא יעלה הרבה יותר ממה שחושבים"

אילון מאסק / צילום: ap, Jae C. Hong

טסלה עקפה את התחזיות; רובוטי Optimus בדרך להתחלת ייצור עד סוף השנה

חברה רשמה הכנסות של 24.9 מיליארד דולר ורווח למניה  של 0.5 דולר, מעל הצפי ● גם הרווח הגולמי היה גבוה בהרבה מהצפי ● הודיעה כי היא מתכננת לחשוף את  הרובוט Optimus V3 כבר ברבעון הראשון של השנה, כאשר תחילת הייצור מתוכננת “לפני סוף 2026” ● המניה עולה במסחר המאוחר

פאנל בהשתתפות עדי קין קרני, עלי בינג, יעל סלומון ומעיין הראל / צילום: שלומי יוסף

נציג אגף התקציבים: "מס הגודש יקרה. זו תהיה איוולת לא לעשות את זה"

פאנל בכנס תשתיות לעתיד של גלובס עסק בפרויקט המטרו, האתגרים, המימון וההתקדמות ● בפאנל השתתפו סמנכ"לית קו M2 בנת"ע עדי קין־קרני, סגן הממונה על התקציבים עלי בינג, סמנכ"לית מינהל התכנון יעל סלומון, סמנכ"לית תשתיות במינהל רשות החברות מעיין הראל

יוסי אלמלם, מנכ''ל קבוצת רימון / צילום: דוד מוסקוביץ

האקזיט של הקיבוצניקים והמייסד: קבוצת גרנות ויוסי אלמלם מכרו מניות רימון ב-200 מיליון שקל

בעלת השליטה בחברת התשתיות והמנכ"ל הוותיק יוסי אלמלם ניצלו זינוק של 130% כדי למכור 5% ממניותיהם; בצד הרוכש, שורה של גופים מוסדיים שנהנו מדיסקאונט של 8% על מחיר המניה

מיקי רביב, מנכ''ל כאף ישראל / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל כאף ישראל: "יש גורמים שיהיו מעוניינים לממן את הפרויקט לחיבור המסילה במפרץ עם ישראל"

מיקי רביב, מנכ"ל כאף ישראל, סיפר בכנס תשתיות לעתיד של גלובס כי החברה פועלת בסעודיה ובאמירויות והיא בהחלט רואה היתכנות להשלמת רשת הרכבות המפרצית ● "רק 200 קילומטר בירדן מפרידים בינינו לרשת הרכבות המפרצית"

אביגדור וילנץ / צילום: אינטל

עם מנהל בכיר מגוגל: התוכנית של היזם הוותיק להוביל את המהפכה הבאה

אסטרה לאבס, שהונפקה לפני שנתיים, כבר נסחרת במכפילים גבוהים במיוחד ● כעת היא בולעת את הסטארט–אפ הישראלי פליופס, וממנה את בכירי התעשייה המקומית להוביל את המהפכה הבאה

אלונה בר און, מו''ל גלובס, בכנס תשתיות לעתיד / צילום: שלומי יוסף

אלונה בר און, מו"ל גלובס: "על רקע קריסת העיתונות שראינו ב-BBC, התפקיד שלנו בגלובס רק מתחדד"

כנס תשתיות לעתיד של גלובס נפתח עם דבריה של מו"ל גלובס, אלונה בר און, שדיברה על ירידת האמון בתקשורת בישראל ובעולם, אך אמרה שזה לא קורה בטעות, אלא בגלל התנהלות לקויה של כלי התקשורת ● "לתפיסתנו יש להביא תוכן עובדתי, בדוק, רלוונטי ומונגש - ובהקשרו"

גלעד בר אדון, מנכ''ל מוריה / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל מוריה: "ירושלים תהפוך לעיר הראשונה בישראל עם רשת של רכבות קלות"

גלעד בר אדון, מנכ"ל מוריה - החברה לפיתוח ירושלים, התייחס בכנס תשתיות לעתיד של גלובס למהפכת תשתיות התחבורה שעוברת עיר הבירה בימים אלו ●  "רואים היום תוכניות של מגדלים בני 30–40 קומות ליד הרכבת הקלה – דבר שלא היה מעולם בירושלים"

מימין: איל ברוש, אביב רווח, עומר מילר / צילום: אקליפס מדיה

אביב רווח חושף את אדפטיב6: גייסה 44 מיליון דולר לשוק הענן הרותח

היזמים הסדרתיים אביב רווח ואיל ברוש חוזרים עם חברה חדשה, שנועדה הפעם לתחומי תשתיות הענן והבינה המלאכותית: אדפטיב6, שגייסה עד היום 44 מיליון דולר בשני סבבים ● בחברה טוענים כי המערכת שלהם מסוגלת לחסוך בין 15% ל-35% מסך הוצאות הענן

סין סימנה את המוסד כמטרה - וזו הסיבה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: מדינות המפרץ מתנגדות לתקיפה באיראן, סין עוזרת לטהרן לסכל את פעילות המוסד בשטחה, ובמגזין פורן פוליסי טוענים שמועצת השלום של טראמפ תפגע בחלשים • כותרות העיתונים בעולם

מארק צוקרברג, מנכ''ל מטא / צילום: ap, Nic Coury

מטא עקפה את הצפי ומעלה תחזיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו כ-60 מיליארד דולר, עלייה של כ-25% לעומת השנה שעבר ● והרווח עמד על 8.88 דולר למניה, מעל הצפי ● החברה מעלה את התחזיות מעל צפי האנליסטים ● החברה תפטר כ־10% מעובדי חטיבת Reality Labs ● המניה מזנקת בכ-7% במסחר המאוחר

יוני חנציס, מנכ''ל קבוצת דוראל אנרגיה, בכנס תשתיות לעתיד / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל דוראל: "חברות האנרגיה בנקודת שינוי היסטורית"

יוני חנציס, מנכ"ל דוראל, דיבר בכנס תשתיות לעתיד של גלובס על החסמים לייצור חשמל סולארי בישראל, על הפוטנציאל של חברות האנרגיה המתחדשת וגם על התוכניות להנפקה

הספארי ברמת גן / צילום: Shutterstock

הספארי ברמת גן עובר דירה? לא כל כך מהר

החתימה על הסכם העברת הספארי ברמת גן אומנם מתוכננת להמשך השבוע, אך המעבר לא נראה באופק ● כדי שהמהלך יקרה צריך לשנות את הגבולות המוניציפליים של רמת גן, ועוד יותר חשוב - צריך לבחור מנכ"ל לרמ"י, דבר שבינתיים לא נראה באופק

ארז בלשה, מייסד ומנכ''ל קרן ג'נריישן / צילום: שלומי יוסף

מנכ״ל ג'נריישן על משבר התשתיות: "הפתרון חד משמעית במגזר הפרטי. למדינה יש תפקיד חשוב בהסרת החסמים"

מנכ"ל ג'נריישן ישראל, ארז בלשה, אמר בכנס תשתיות לעתיד של גלובס כי הפתרון לפיתוח התשתיות נטוע במגזר הפרטי, ש"מביא יכולות שאין במגזר הציבורי" ● בלשה מסביר כי השירות הנמוך של התחבורה בישראל קשור ל"מחסור בנהגים ובנתיבים עמוסים"

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות קלות לאחר החלטת הריבית; אינטל זינקה ב-11%, Wix ב-5%

הפד הותיר את הריבית בארה"ב ללא שינוי, כצפוי ● ASML, חברת השבבים ההולנדית עקפה את הציפיות ומפיחה אופטימיות במניות השבבים ● אמזון  מפטרת 16 אלף עובדים ● Wix הודיעה על רכישה עצמית של מניות בשווי 2 מיליארד דולר ● הדולר התאושש לאחר דברי שר האוצר בסנט: "מעוניינים בדולר חזק" ● מיקרוסופט, מטא וטסלה יפרסמו דוחות לאחר הנעילה

משה בן זקן, מנכ''ל משרד התחבורה והבטיחות בדרכים / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל משרד התחבורה: "לוויזאייר יש תיאבון והם רוצים להביא כמה שיותר מטוסים. מאמין שייכנסו עוד חברות"

מנכ"ל משרד התחבורה, משה בן זקן התייחס בכנס תשתיות לעתיד של גלובס לתוכניות להקים בסיס וויזאייר בנתב"ג ולאפשרות לכניסת אובר לפעילות בישראל ● "אני מאמין שוויז זו רק הסנונית הראשונה וייכנסו עוד חברות. המטרה שלנו היא לראות את המחירים צונחים" ● "היוזמה להבאת אובר לארץ מתקדמת בקצב שלא היה אף פעם"

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

הפד הותיר את הריבית בארה"ב ללא שינוי

פאוול לא השיב על שאלות עיתונאים בנוגע לעתידו בבנק המרכזי ולמתקפות מצד טראמפ ● בהודעת הפד לא ניתנה הנחיה לגבי הצעדים הבאים, בשווקים מעריכים שהפד ימתין לפחות עד יוני לפני שינוי נוסף בריבית ● הנגידים סטיבן מירן וכריסטופר וולר שמונו ע"י טראמפ, הצביעו נגד ההחלטה ● “הייתה תמיכה רחבה בוועדה בהחלטה היום”, אמר פאוול, "הבנק בעמדה טובה לבחון את הנתונים מפגישה לפגישה"

נתב''ג / צילום: Shutterstock

כ-70 אלף ישראלים עזבו את ישראל בשנת 2024. כמה חזרו?

לפי נתוני הלמ"ס, מספר הישראלים שעזבו את ישראל במהלך שנת 2024 הגיעה לכ-70 אלף, ואילו כ-19 אלף ישראלים חזרו מחו"ל ● מבין העוזבים כ-40% היו בגילאי 39-20, כאשר גברים רווקים עוזבים יותר מנשואים ונשים נשואות עוזבות יותר מרווקות