גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה מעורבת בוול סטריט; טסלה קפצה ב-3.2% לקראת הדוחות

בורסות אירופה ננעלו בירידות קלות ● קולמקס שוקי הון: המלצת קנייה חזקה לבנק אוף אמריקה ● טסלה צפויה לפרסם דוחות ביום רביעי

בורסת וול סטריט בניו יורק / צילום: תמר מצפי
בורסת וול סטריט בניו יורק / צילום: תמר מצפי

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

23:00

יום המסחר בוול סטריט ננעל במגמה מעורבת. מדד הנאסד"ק עלה בכ-0.8% ואילו הדאו ג'ונס רשם ירידה קלה.

עליות בולטות רשמו פייסבוק, מודרנה, טסלה , סנטינל וואן , פיול-סל, צים וסולאראדג'.

21:00

מגמה מעורבת בוול סטריט. מדד הנאסד"ק עולה בכ-0.6% ואילו הדאו ג'ונס רושם ירידה קלה.

התשואה על אג"ח ממשל אמריקאי ל-10 שנים עומדת על 1.58%.

עליות בולטות רושמות טסלה, מודרנה , פייסבוק , סנטינל וואן, מייסיס ו-AMD. מנגד, דיסני רושמת ירידה חדה על רקע הורדת דירוג המלצה למניה על ידי ברקליס.

19:10

בורסות אירופה ננעלו בירידות של עד 0.8% במדדי המניות. בוול סטריט מגמה מעורבת עם נטייה לעליות.

בשוק הקריפטו, הביטקוין קופץ ב-2.7% ונסחר סביב 62,200 דולר והאת'ריום נסחר ביציבות סביב 3,780 דולר.

17:00

מגמה מעורבת בניו יורק. מדד הנאסד"ק נסחר ביציבות והדאו ג'ונס יורד קלות.

עליות בולטות רושמות צים , פריון, סייברארק וסנטינל וואן .

חברת צ'ק קאפ , חברה בשלבי פיתוח קליני בתחום הדיאגנוסטיקה הרפואית המפתחת את C-Scan ® , בדיקת הסקר לאיתור פוליפים במעי הגס לפני שהם עלולים להפוך לסרטניים, הודיעה היום על הגדלת כושר הייצור והרחבת קו הייצור של C-Scan ® במתקני החברה, לרבות פתרון הבעיות הטכניות הקשורות לספק היחיד. ההרחבה המשמעותית של קו הייצור נועדה לתמוך בהיערכות החברה לקראת הניסוי הפיבוטלי שלה בארה"ב, הצפוי להתחיל לקראת סוף הרבעון הראשון של 2022.

16:30

שבוע המסחר בניו יורק נפתח בירידות של 0.4%-0.5% במדדי המניות המובילים. טסלה ממשיכה להתקדם לקראת פרסום דוחותיה השבוע.

14:55

ביומיקס הדואלית נופלת ב-12% בטרום מסחר בוול סטריט לאחר שדיווחה על תוצאות מהשלב השני במחקר הקליני לטיפול באקנה, שלפיו המוצר הוכח כבטוח וללא תופעות לוואי. עוד ציינו כי נצפה שיפור מובהק סטטיסטית מההתחלה במראה עור מועד לאקנה, אך לא הוכח הבדל משמעותי מבחינת היעילות בהשוואה לפלסיבו (או יותר נכון Vehicle, גרסה שזהה לתרופה הנבדקת אך ללא החומר הפעיל). המנכ"ל ג'ונתן סולומון ציין כי מחקר זה כלל יותר נבדקים מאשר השלב הראשון ובדק את המוצר (BX001) לאורך תקופה ארוכה יותר, "ולכן שמחנו לראות כי הוא שומר על פרופיל בטיחות מצוין. עם זאת, אנו מאוכזבים מכך שלא הוכיח הבדל משמעותי בהשוואה לפלסיבו מבחינת יעילות".

דריו הלת' הפועלם בתחום של שירותי בריאות דיגיטליים ( DTx ), הודיעה היום על השקת Dario Move , פתרון פיזיותרפיה דיגיטלי חדש לניהול בעיות שכיחות בשלד ובשרירים המובילות לעלויות משמעותיות למעסיקים ולתוכניות שירותי בריאות. הפתרון ייחשף בכנס הבריאותHLTH 2021 .

13:40

הירידות באירופה נמשכות ואף מעמיקות. מדד דאקס יורד ב-0.6%, פוטסי ב-0.3% וקאק ב-0.9%. גם הבורסות שרשמו עליות קלות בתחילת היום נסחרות כעת בירידות.

בלונדון בולטת לשלילה מניית קבוצת התעופה IAG שמאבדת 3.8%, בפרנקפורט נרשמות ירידות אצל דיימלר , באייר , קונבסטרו ופולקסווגן .

בשוק הקריפטו נמחקו העליות שנרשמו הבוקר וכעת הביטקוין נסחר סביב 61 אלף דולר - עדיין רמה גבוהה בכמעט 8% בהשוואה לשבוע שעבר. האת'ר נסחר סביב 3,770 דולר, הדוג'קוין בולט כנגד המגמה עם עלייה של 11% לרמה של 26 סנט ליחידה.

בטרום המסחר בולטת אייסקיור מדיקל הישראלית שמזנקת בכ-10%, במקביל למומנטום החיובי שהיא רושמת גם כאן בתל אביב.

11:50

המסחר בסין ננעל בירידות מתונות יותר מאלו שנרשמו בתחילת היום, כאשר מדד שנחאי איבד 0.1%, שנזן ירדה ב-0.4% ואילו מדד האנג סנג מחק את הירידות שרשם וננעל ללא שינוי מהותי. מנגד, מדד סין 50 נחלש ב-2.2%.

באירופה נמשכת המגמה השלילית, אם כי הבורסות בליסבון, ציריך, וינה ושטוקהולם עברו לעליות קלות. דויטשה בנק בולט בגרמניה עם עלייה של 2%, וגם הבנקים אינווסטה סאן פאולו האיטלקי וסנטנדר הספרדי רושמים עליות.

בטרום המסחר בוול סטריט בולטת צים שמטפסת ב-3.6%, בעוד שפלוריסטם ומנקיינד יורדות בשיעור דומה. עוד ירידות בולטות במסחר המוקדם נרשמות לרעת וירג'ין גלקטיק ומדטרוניק.

בקולמקס שוקי הון פרסמו המלצת קנייה חזקה לבנק אוף אמריקה . האנליסט הראשי ד"ר רון אייכל מציין שתוצאות הרבעון השלישי היו טובות מהתחזיות, כאשר הבנק הפחית את ההפרשה להפסדי הלוואות רשם רווחי שיא בייעוץ בניהול נכסים. "הרווח של הבנק זינק ב-58% ל-7.7 מיליארד דולר, או 85 סנט למניה, כאשר ההכנסות עלו ב-12% לכדי 22.87 מיליארד דולר. התוצאות נעזרו בשחרור רזרבות בהיקף של 1.1 מיליארד דולר, שהוביל לעלייה של 624 מיליון דולר לאחר הפרשות חדשות. ההכנסה מריבית נטו, נתון מרכזי עבור הבנקים זינקה ב-10% ל-11.1 מיליארד דולר, ועלתה על הערכות השוק לכדי 10.6 מיליארד דולר. טכנית, המניה נמצאת בעמדת קנייה חזקה לשבוע הקרוב. אינדיקטור המומנטום הוא חיובי. קו התמיכה נמצא ברמה של 28.69 דולר. קו ההתנגדות נמצא ברמה של 63.42 דולר", נמסר בסקירה.

גם הבנק ג'י.פי מורגן צ'ייס זכה להמלצת קנייה מקולמקס שוקי הון, לאחר שפרסם בשבוע שעבר את תוצאות הרבעון השלישי שהיו טובות מהציפיות. "הרווח נתמך בשיחרור עתודות של 2.1 מיליארד דולר כאשר נרשמו לבנק מחיקות חוב בהיקף של 524 מיליון דולר. ההכנסות ברחבי ארה"ב עלו ב-2% ל-30.4 מיליארד דולר, בעיקר כתוצאה משגשוג העמלות בחטיבות הבנקאות להשקעות וניהול נכסים. הכנסה מריבית נטו הסתכמו ב-13.2 מיליארד דולר ומעבר להערכות בשוק לכדי 12.98 מיליארד דולר. טכנית, המניה נמצאת בעמדת קנייה לשבוע הקרוב. אינדיקטור המומנטום הוא שלילי. קו התמיכה נמצא ברמה של 89.07 דולר. קו ההתנגדות נמצא ברמה של 178.76 דולר", נכתב.

10:15

יום המסחר בבורסות האירופאיות נפתח במגמה שלילית. מדד דאקס הגרמני יורד בכ-0.3%, קאק הצרפתי ב-0.7% ופוטסי הבריטי ב-0.1% בלבד, הודות לעליות של הבנקים, בתי ההשקעות וחברות האנרגיה.

ביפן מדד ניקיי שינה מגמה וננעל בעלייה נאה של 1.6%. חברת הנפט אינפקס זינקה ב-4.8%, וגם טויוטה, מיצובישי, הונדה, מאזדה וסובארו תמכו במדד. בהונג קונג התמתנה הירידה וכעת מדד האנג סנג משיל כ-0.5%.

בגזרת החוזים העתידיים הירידות מעמיקות, החוזים על דאו ג'ונס ו-S&P 500 יורדים ב-0.2%, החוזה על נאסד"ק בקרוב ל-0.4%.

8:08

המסחר בבורסות אסיה הגדולות מתנהל בירידות שערים הבוקר, כאשר מדד שנחאי מאבד 0.3%, שנזן יורד ב-0.9% ומדד האנג סנג יורד ב-0.6%. גם בטוקיו המסחר במגמה שלילית עם ירידה של כ-0.3%, ואילו באוסטרליה והודו נרשמות עליות קלות.

הסיבה לנסיגה בשווקים היא בעיקר נתוני התוצר המאכזבים שפורסמו הבוקר, שלפיהם כלכלת סין התרחבה ברבעון השלישי ב-4.9% בחישוב שנתי, בעוד שהתחזיות העריכו צמיחה של 5.2%. בחישוב רבעוני, הכלכלה הסינית צמחה ב-0.2% (לעומת תחזיות של 0.5%). גם נתוני הייצור התעשייתי לא עמדו בתחזיות, וגדלו ב-3.1% בחישוב שנתי לעומת תחזית גבוהה בהרבה של 4.5%.

בשוק הסחורות המגמה חיובית, עם עליות של 1%-1.5% בשני סוגי הנפט הגולמי. נפט מסוג WTI נסחר תמורת 82.9 דולר לחבית, נפט מסוג ברנט תמורת 85.7 דולר. הדבר משפיע לחיוב על מניות חברות האנרגיה באסיה, כאשר חברת חיפוש הנפט היפנית אינפקס מזנקת בקרוב ל-5%, ובהונג קונג פטרוצ'יינה מטפסת ב-2%.

בגזרת החוזים העתידיים בוול סטריט המגמה מעורבת אך שלילית בעיקרה. החוזים על הנאסד"ק יורדים ב-0.3%, על S&P 500 ב-0.1%. החוזים על דאו ג'ונס נסחרים ביציבות, עם תנודות קלות מעלה ומטה. בשוק האג"ח של הממשל האמריקאי המסכים ירוקים. התשואה על האיגרת ל-10 שנים המריאה ל-1.61%.

החברות הציבוריות בארה"ב נערכות לפרסום תוצאותיהן הרבעוניות. בין הדוחות המרכזיים שיפורסמו השבוע:

יום ג' - ג'ונסון אנד ג'ונסון ופיליפ מוריס יפרסמו תוצאות לפני פתיחת המסחר, פרוקטר אנד גמבל תפרסם במהלך היום, ענקית התוכן נטפליקס וחברת התעופה יונייטד איירליינס יפרסמו בסוף יום המסחר.

יום ד' - טסלה תפרסם בסוף יום המסחר, חברת התקשורת ורייזון וענקית הטכנולוגיה ההולנדית ASML , שעוסקת במוליכים למחצה, יפרסמו לפני פתיחת המסחר. במהלך היום גם IBM תפרסם תוצאות.

יום ה' - חברת הקוסמטיקה לוריאל וחברת האופנה והבישום הרמס יפרסמו תוצאות בצרפת, באנגליה צפויות תוצאות יוניליוור וברקליס . בארה"ב יפרסמו ענקית הטכנולוגיה אינטל (לאחר סיום המסחר), פייפאל, חברת התקשורת AT&T (לפני פתיחת המסחר), רשת הפאסט פוד המקסיקני צ'יפטולה, אמריקן איירליינס ועוד.

יום ו' - בוול סטריט יתפרסמו דוחות אמריקן אקספרס , רויאל קריביאן, סיגייט טכנולוגיות ועוד, ובצרפת יצרנית הרכב רנו תדווח על תוצאותיה הרבעוניות.

עוד כתבות

בברודקום נערכים לבדיקת השבבים שיתחרו באנבידיה / צילום: Reuters, Ying Tang

"יש לה מלאנוקס משלה": חברת השבבים שמאיימת על השליטה של אנבידיה

שילוב בין רכישות תוכנה נועזות לפיתוח מעבדי ה־TPU המהפכניים עבור גוגל הפך את ברודקום לאיום ממשי על הדומיננטיות של אנבידיה - שנסחרת בשווי הגבוה ממנה בערך פי שלושה ● בזכות שבבי תקשורת שנולדו בישראל והתאמה אישית לצרכי ענקיות ה־AI, החברה מספקת פתרון זול ויעיל בהשוואה לאנבידיה וסוחפת את המשקיעים

פרויקט של קטה גרופ ברחוב משה סנה 29 בפתח תקווה / הדמיה: סטודיו הקוביה

מה עומד מאחורי המחיר החריג של דופלקס בשכונה בפתח תקווה?

דופלקס בשכונת אם המושבות בפתח תקווה נמכר ב־7.45 מיליון שקל ● הדופלקס בן חמישה חדרים בשטח 179 מ"ר, וזוהי העסקה השנייה בגובהה בשכונה בפתח תקווה

חיילי צה''ל בעזה / צילום: דובר צה''ל

גורם אמריקאי: "לא עדכנו את נתניהו על הרכב הוועד המנהל של עזה"

דיווח ברויטרס: בכירים אמריקאים העלו את האפשרות שתחומי מועצת השלום של עזה יתרחבו ויכללו גם את ונצואלה ואוקראינה ● במקביל, הבית הלבן הודיע על מינויים לדירקטוריון המועצה. בין הנציגים: שרים מקטאר וטורקיה, וגם איש עסקים ישראלי ● בישראל סבורים כי התקיפה האמריקאית באיראן לא ירדה מהפרק, וכי ארה"ב מחפשת את העיתוי הנכון ● טראמפ ונתניהו שוחחו אמש שוב בנושא - בפעם השנייה בתוך יומיים ● דיווח בפוקס ניוז: צבא ארה"ב מקדם כוחות אוויר, יבשה וים למזרח התיכון ● עדכונים שוטפים

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik

"לעולם אל תעשו את זה": העצה היחידה שוורן באפט נותן להורים

וורן באפט נודע בעיקר בגלל השקעותיו ועסקיו, אך בראיון נדיר שנתן ל-CNBC הוא מוכיח שהשיעורים החשובים של החיים לא תמיד קשורים למספרים ● מה הטיפ שלו להורים שלו חדשים, למה הפסיק לדבר על פוליטיקה ומתי הבין שהימורי סוסים לא יהפכו אותו למיליונר?

זהבית כהן / צילום: רמי זרנגר

"האישה הראשונה של שוק ההון" הורידה פרופיל במשך שנים. עכשיו היא עושה קאמבק

זהבית כהן ידעה בעבר הצלחות עסקיות גדולות לצד מאבקים וסערות מתוקשרות בתנובה, בבית ההשקעות פסגות, בזאפ ובחברת ההסעדה שולץ ● לאחר כמה שנים שבהן הורידה פרופיל, חוזרת כהן עם אקזיט מרשים ברשת מקס סטוק, רכישת הענק של אתר יד2 וכניסה לתחום מפתיע ● וגם: איזה רווח הניבה הקרן שהיא מובילה למשקיעיה?

שדה התעופה בהרצליה / צילום: נועם הרמן

"עשו לנו מחטף": בענף התעופה הישראלי מודאגים מהפרויקט שיכניס למדינה מיליארדים

בעוד כשנה יחל פינוי שדה התעופה בהרצליה לטובת הקמת שכונה שתכניס לקופת המדינה מיליארדי שקלים ● אלא שתפקידו כיום קריטי: הוא מכשיר בשטחו את מרבית הטייסים לחברות הגדולות, משמש לניסויים לתעשיות הביטחוניות ומאפשר סיוע בחירום ● פתרונות בינתיים אין, ובענף מודאגים: "ייקח עשור לבנות חלופה ראויה"

במשלחי היד האקדמיים נפער פער בין מספר מחפשי העבודה למשרות הפנויות / צילום: Shutterstock

דווקא בעלי המיומנויות הנמוכות נדרשים יותר: הדוח המפתיע של שירות התעסוקה

שוק העבודה הדוק על הנייר, אבל ההתאמה בין סוג כוח האדם, המיומנויות והמשרות הפנויות נשחקת ● דוח שירות התעסוקה מציג תמונה של עודף אקדמאים מול מחסור חמור בעובדים בענפי התעשייה והבנייה, השכלת-יתר שלא מתורגמת למיומנויות – וטכנולוגיה ודמוגרפיה שמאיצות פערים

יו''ר רשות ני''ע ספי זינגר ומנכ''ל הבורסה איתי בן זאב, לצד יו''ר ה-SEC פול אטקינס, בטקס פתיחת המסחר בתל אביב, הבוקר (ו') / צילום: דרור סיתהכל

מסתמן: הישראליות בוול סטריט יוחרגו מההחמרה בדיווחים בארה"ב

יו"ר ה-SEC אמר בביקור בישראל כי ברשות האמריקאית בוחנים את החלת הכללים בצורה שלא תפגע ברוב החברות הישראליות הנסחרות בבורסות בארה"ב, אלא תתמקד בחברות סיניות ● רשות ני״ע פועלת בחודשים האחרונים מול האמריקאים כדי לקדם את ההחרגה

סאייק IM5 / צילום: יח''צ

המחיר תחרותי, אבל האם זה יספיק? בדקנו את רכב הפרימיום של סאייק ועליבאבא

מכונית הפרימיום-סדאן החשמלית של סאייק ועליבאבא, סאייק IM5, מציגה עיצוב בעל נוכחות, תא נוסעים איכותי ומאובזר היטב, טווח מכובד וביצועים מרשימים ● הבונוס הוא התנהגות כביש עם תחושה אירופית ● המחיר תחרותי, אבל לא ברור אם זה יספיק כדי להעניק לה יתרון משמעותי בפלח הצפוף

הפקולטה. מודלי AI שונים סחרו בקריפטו לבדם / צילום: Shutterstock

שישה מודלי AI התבקשו לסחור בקריפטו לבדם. מי הרוויח ומי הפסיד?

מודלי בינה יוצרת מובילים קיבלו 10,000 דולר למסחר בקריפטו, ללא מידע חיצוני בזמן אמת ● התחרות חשפה כיצד הם התחלקו למשפחות חשיבה על בסיס הדפוסים הקוגניטיביים שעליהם אומנו, והאופי השונה הזה צריך לעניין כל ארגון שמכניס AI לקבלת ההחלטות

רצועת עזה / צילום: ap, Jehad Alshrafi

העסקים עם קושנר, השותף מה-NBA: המיליארדר הישראלי שמונה למועצת השלום בעזה של טראמפ

יקיר גבאי שהונו מוערך על ידי פורבס ב-4.1 מיליארד דולר, הוא איש עסקים שצמח בשוק ההון הישראלי בשנות התשעים והקים אימפריית נדל"ן עסקית בגרמניה באמצעות חברת הנדל"ן המניב אראונדטאון, שבה הוא מחזיק כיום ב-15% מהון המניות

הילה ויסבג ודין שמואל אלמס בשיחה עם שירי פיין–גרוסמן / צילום: פרטי

החוקרת שמסבירה: אלה הסיכונים שבהכרה של ישראל בסומלילנד

שיחה עם שירי פיין-גרוסמן, מנכ"לית המכון ליחסי ישראל-אפריקה ● על הכיבוש הכלכלי של טורקיה באפריקה שעלול להעמיד את ישראל במבחן, ההתקרבות של איראן למצרים וגם המלכודות שטומנים הסינים כדי להשתלט על היבשת

OnePlus / צילום: יח''צ

שיאומי רוצה תחרות עם כולם, אבל יש לה דרך ארוכה לפניה

שיאומי שחררה את סדרת Redmi Note 15 שלה, והדגם Pro+ 5G מנסה לטשטש את הגבול בין מכשיר ביניים לפרימיום ● הוא מציע חבילה מרשימה על הנייר, אלא שתחרות עזה, לצד מחיר של מעל 2,000 שקל, מעלים את השאלה האם התמורה מצדיקה את ההשקעה

המדריך ל-2026 / צילום: Shutterstock

אחת ולתמיד: מאיפה הכי כדאי לקחת הלוואה

בעידן של פריים גבוה, הפער בין מקורות האשראי עשוי להגיע לאלפי שקלים בשנה ● האם כדאי לנצל את החיסכון הפנסיוני, למה הלוואה בקליק עלולה לחנוק את המסגרת, ומתי המסלול החוץ־בנקאי הוא הכרח ● הנה מה שאתם צריכים לדעת

פרופ' דפנה קולר / צילום: Scott R. Kline for insitro

העצה של חלוצת ה־AI למי שרוצה לשרוד בשוק העבודה העתידי

לפני 15 שנה כמעט עשתה פרופ' דפנה קולר מהפכה בגישה ללימודים כשהקימה את קורסרה, ועכשיו היא פועלת במרץ לקידום המהפכה הבאה - שינוי עולם התרופות מהיסוד, בעזרת בינה מלאכותית ● השבוע רכשה אינסיטרו, החברה שהקימה, סטארט־אפ ישראלי כדי לסייע לה במשימה ● בראיון בלעדי לגלובס היא מסבירה למה היא נלהבת כל כך מ־AI ומגלה איזו יכולת הכי חשובה כדי לשרוד בעולם העבודה העתידי

עידן נסימי / צילום: שי בראל

"אמרו לי שהחלקתי על השכל, אבל עשיתי בשנה וחצי מה שאחרים עושים בחמש": מנכ"ל הסופר של ההסתדרות בראיון

עידן נסימי נכנס לתפקידו כמנכ"ל הסופר החברתי מבית ההסתדרות אחרי שניהל את חברת הגז של קבוצת דלק, וכולם סביבו חשבו שזו טעות ● בראיון לגלובס הוא מסביר מדוע החליט להצטרף באמצע המלחמה, למה הוא מאמין במותג הפרטי, כיצד התמודד עם הספקים הגדולים, מה חשב כשראה שהקמעונאיות הגדולות "מחקות" אותו, ואיך הרגיש כשארנון בר-דוד נעצר

כריית זהב בוונצואלה. תפוקת המכרות לא גדלה משמעותית כבר שנים / צילום: Reuters, Henry Romero

השינויים הטקטוניים בשוק הזהב עשויים להיות רק ההתחלה

שנת 2025 הייתה חגיגה גדולה למשקיעים בזהב, אשר עלה במהלכה ב–65% ● השאלה היא האם הגל הזה מאחורינו או שמא הוא רק התחיל, לאור התנאים המאקרו–כלכליים והגאופוליטיים הנוכחיים ● כתבה שלישית ואחרונה בסדרה

"פשרות משמעותיות": איך עשוי להיראות שלטון חמינאי באיראן?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איך מסקרים בטורקיה את צירוף המדינה לוועד המנהל בעזה, הסעודים מקימים ברית צבאית נגד ההשפעה של איחוד האמירויות במרחב, והמשטר האיראני כבר לא יחזור להיות מה שהיה • כותרות העיתונים בעולם

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

שוכרים עזבו, בעלת הדירה התנגדה. למה ביהמ"ש קבע שלא הפרו חוזה?

נקבע כי שוכרים רשאים לעזוב את הדירה גם ללא שוכר חלופי, כאשר בעלת הנכס הכשילה את ניסיונם למצוא מחליף ● בריטיש איירווייס תשלם למשפחה פיצוי של כ-26 אלף שקל, לאחר שעקב ביטול טיסה נקלעו למסע בן תשעה ימים בחזרתם הביתה ● ביהמ"ש ביטל העברה של בני זוג, לאחר שההעברה בוצעה בסמוך לצו חדלות הפירעון ● 3 פסקי דין בשבוע 

דגלה של דנמרק מתנוסס על אדמת גרינלנד / צילום: Reuters, Marko Djurica

טראמפ מאיים בהטלת מכסים על מדינות שיתנגדו להשתלטות על גרינלנד

נשיא ארצות הברית אמר כי הוא שוקל להטיל מכסים על מדינות שיתנגדו למהלך האמריקאי בנוגע לגרינלנד ● “אנחנו צריכים את גרינלנד לצורכי ביטחון לאומי, ולכן ייתכן שאעשה זאת"