גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה מעורבת בוול סטריט; טסלה קפצה ב-3.2% לקראת הדוחות

בורסות אירופה ננעלו בירידות קלות ● קולמקס שוקי הון: המלצת קנייה חזקה לבנק אוף אמריקה ● טסלה צפויה לפרסם דוחות ביום רביעי

בורסת וול סטריט בניו יורק / צילום: תמר מצפי
בורסת וול סטריט בניו יורק / צילום: תמר מצפי

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

23:00

יום המסחר בוול סטריט ננעל במגמה מעורבת. מדד הנאסד"ק עלה בכ-0.8% ואילו הדאו ג'ונס רשם ירידה קלה.

עליות בולטות רשמו פייסבוק, מודרנה, טסלה , סנטינל וואן , פיול-סל, צים וסולאראדג'.

21:00

מגמה מעורבת בוול סטריט. מדד הנאסד"ק עולה בכ-0.6% ואילו הדאו ג'ונס רושם ירידה קלה.

התשואה על אג"ח ממשל אמריקאי ל-10 שנים עומדת על 1.58%.

עליות בולטות רושמות טסלה, מודרנה , פייסבוק , סנטינל וואן, מייסיס ו-AMD. מנגד, דיסני רושמת ירידה חדה על רקע הורדת דירוג המלצה למניה על ידי ברקליס.

19:10

בורסות אירופה ננעלו בירידות של עד 0.8% במדדי המניות. בוול סטריט מגמה מעורבת עם נטייה לעליות.

בשוק הקריפטו, הביטקוין קופץ ב-2.7% ונסחר סביב 62,200 דולר והאת'ריום נסחר ביציבות סביב 3,780 דולר.

17:00

מגמה מעורבת בניו יורק. מדד הנאסד"ק נסחר ביציבות והדאו ג'ונס יורד קלות.

עליות בולטות רושמות צים , פריון, סייברארק וסנטינל וואן .

חברת צ'ק קאפ , חברה בשלבי פיתוח קליני בתחום הדיאגנוסטיקה הרפואית המפתחת את C-Scan ® , בדיקת הסקר לאיתור פוליפים במעי הגס לפני שהם עלולים להפוך לסרטניים, הודיעה היום על הגדלת כושר הייצור והרחבת קו הייצור של C-Scan ® במתקני החברה, לרבות פתרון הבעיות הטכניות הקשורות לספק היחיד. ההרחבה המשמעותית של קו הייצור נועדה לתמוך בהיערכות החברה לקראת הניסוי הפיבוטלי שלה בארה"ב, הצפוי להתחיל לקראת סוף הרבעון הראשון של 2022.

16:30

שבוע המסחר בניו יורק נפתח בירידות של 0.4%-0.5% במדדי המניות המובילים. טסלה ממשיכה להתקדם לקראת פרסום דוחותיה השבוע.

14:55

ביומיקס הדואלית נופלת ב-12% בטרום מסחר בוול סטריט לאחר שדיווחה על תוצאות מהשלב השני במחקר הקליני לטיפול באקנה, שלפיו המוצר הוכח כבטוח וללא תופעות לוואי. עוד ציינו כי נצפה שיפור מובהק סטטיסטית מההתחלה במראה עור מועד לאקנה, אך לא הוכח הבדל משמעותי מבחינת היעילות בהשוואה לפלסיבו (או יותר נכון Vehicle, גרסה שזהה לתרופה הנבדקת אך ללא החומר הפעיל). המנכ"ל ג'ונתן סולומון ציין כי מחקר זה כלל יותר נבדקים מאשר השלב הראשון ובדק את המוצר (BX001) לאורך תקופה ארוכה יותר, "ולכן שמחנו לראות כי הוא שומר על פרופיל בטיחות מצוין. עם זאת, אנו מאוכזבים מכך שלא הוכיח הבדל משמעותי בהשוואה לפלסיבו מבחינת יעילות".

דריו הלת' הפועלם בתחום של שירותי בריאות דיגיטליים ( DTx ), הודיעה היום על השקת Dario Move , פתרון פיזיותרפיה דיגיטלי חדש לניהול בעיות שכיחות בשלד ובשרירים המובילות לעלויות משמעותיות למעסיקים ולתוכניות שירותי בריאות. הפתרון ייחשף בכנס הבריאותHLTH 2021 .

13:40

הירידות באירופה נמשכות ואף מעמיקות. מדד דאקס יורד ב-0.6%, פוטסי ב-0.3% וקאק ב-0.9%. גם הבורסות שרשמו עליות קלות בתחילת היום נסחרות כעת בירידות.

בלונדון בולטת לשלילה מניית קבוצת התעופה IAG שמאבדת 3.8%, בפרנקפורט נרשמות ירידות אצל דיימלר , באייר , קונבסטרו ופולקסווגן .

בשוק הקריפטו נמחקו העליות שנרשמו הבוקר וכעת הביטקוין נסחר סביב 61 אלף דולר - עדיין רמה גבוהה בכמעט 8% בהשוואה לשבוע שעבר. האת'ר נסחר סביב 3,770 דולר, הדוג'קוין בולט כנגד המגמה עם עלייה של 11% לרמה של 26 סנט ליחידה.

בטרום המסחר בולטת אייסקיור מדיקל הישראלית שמזנקת בכ-10%, במקביל למומנטום החיובי שהיא רושמת גם כאן בתל אביב.

11:50

המסחר בסין ננעל בירידות מתונות יותר מאלו שנרשמו בתחילת היום, כאשר מדד שנחאי איבד 0.1%, שנזן ירדה ב-0.4% ואילו מדד האנג סנג מחק את הירידות שרשם וננעל ללא שינוי מהותי. מנגד, מדד סין 50 נחלש ב-2.2%.

באירופה נמשכת המגמה השלילית, אם כי הבורסות בליסבון, ציריך, וינה ושטוקהולם עברו לעליות קלות. דויטשה בנק בולט בגרמניה עם עלייה של 2%, וגם הבנקים אינווסטה סאן פאולו האיטלקי וסנטנדר הספרדי רושמים עליות.

בטרום המסחר בוול סטריט בולטת צים שמטפסת ב-3.6%, בעוד שפלוריסטם ומנקיינד יורדות בשיעור דומה. עוד ירידות בולטות במסחר המוקדם נרשמות לרעת וירג'ין גלקטיק ומדטרוניק.

בקולמקס שוקי הון פרסמו המלצת קנייה חזקה לבנק אוף אמריקה . האנליסט הראשי ד"ר רון אייכל מציין שתוצאות הרבעון השלישי היו טובות מהתחזיות, כאשר הבנק הפחית את ההפרשה להפסדי הלוואות רשם רווחי שיא בייעוץ בניהול נכסים. "הרווח של הבנק זינק ב-58% ל-7.7 מיליארד דולר, או 85 סנט למניה, כאשר ההכנסות עלו ב-12% לכדי 22.87 מיליארד דולר. התוצאות נעזרו בשחרור רזרבות בהיקף של 1.1 מיליארד דולר, שהוביל לעלייה של 624 מיליון דולר לאחר הפרשות חדשות. ההכנסה מריבית נטו, נתון מרכזי עבור הבנקים זינקה ב-10% ל-11.1 מיליארד דולר, ועלתה על הערכות השוק לכדי 10.6 מיליארד דולר. טכנית, המניה נמצאת בעמדת קנייה חזקה לשבוע הקרוב. אינדיקטור המומנטום הוא חיובי. קו התמיכה נמצא ברמה של 28.69 דולר. קו ההתנגדות נמצא ברמה של 63.42 דולר", נמסר בסקירה.

גם הבנק ג'י.פי מורגן צ'ייס זכה להמלצת קנייה מקולמקס שוקי הון, לאחר שפרסם בשבוע שעבר את תוצאות הרבעון השלישי שהיו טובות מהציפיות. "הרווח נתמך בשיחרור עתודות של 2.1 מיליארד דולר כאשר נרשמו לבנק מחיקות חוב בהיקף של 524 מיליון דולר. ההכנסות ברחבי ארה"ב עלו ב-2% ל-30.4 מיליארד דולר, בעיקר כתוצאה משגשוג העמלות בחטיבות הבנקאות להשקעות וניהול נכסים. הכנסה מריבית נטו הסתכמו ב-13.2 מיליארד דולר ומעבר להערכות בשוק לכדי 12.98 מיליארד דולר. טכנית, המניה נמצאת בעמדת קנייה לשבוע הקרוב. אינדיקטור המומנטום הוא שלילי. קו התמיכה נמצא ברמה של 89.07 דולר. קו ההתנגדות נמצא ברמה של 178.76 דולר", נכתב.

10:15

יום המסחר בבורסות האירופאיות נפתח במגמה שלילית. מדד דאקס הגרמני יורד בכ-0.3%, קאק הצרפתי ב-0.7% ופוטסי הבריטי ב-0.1% בלבד, הודות לעליות של הבנקים, בתי ההשקעות וחברות האנרגיה.

ביפן מדד ניקיי שינה מגמה וננעל בעלייה נאה של 1.6%. חברת הנפט אינפקס זינקה ב-4.8%, וגם טויוטה, מיצובישי, הונדה, מאזדה וסובארו תמכו במדד. בהונג קונג התמתנה הירידה וכעת מדד האנג סנג משיל כ-0.5%.

בגזרת החוזים העתידיים הירידות מעמיקות, החוזים על דאו ג'ונס ו-S&P 500 יורדים ב-0.2%, החוזה על נאסד"ק בקרוב ל-0.4%.

8:08

המסחר בבורסות אסיה הגדולות מתנהל בירידות שערים הבוקר, כאשר מדד שנחאי מאבד 0.3%, שנזן יורד ב-0.9% ומדד האנג סנג יורד ב-0.6%. גם בטוקיו המסחר במגמה שלילית עם ירידה של כ-0.3%, ואילו באוסטרליה והודו נרשמות עליות קלות.

הסיבה לנסיגה בשווקים היא בעיקר נתוני התוצר המאכזבים שפורסמו הבוקר, שלפיהם כלכלת סין התרחבה ברבעון השלישי ב-4.9% בחישוב שנתי, בעוד שהתחזיות העריכו צמיחה של 5.2%. בחישוב רבעוני, הכלכלה הסינית צמחה ב-0.2% (לעומת תחזיות של 0.5%). גם נתוני הייצור התעשייתי לא עמדו בתחזיות, וגדלו ב-3.1% בחישוב שנתי לעומת תחזית גבוהה בהרבה של 4.5%.

בשוק הסחורות המגמה חיובית, עם עליות של 1%-1.5% בשני סוגי הנפט הגולמי. נפט מסוג WTI נסחר תמורת 82.9 דולר לחבית, נפט מסוג ברנט תמורת 85.7 דולר. הדבר משפיע לחיוב על מניות חברות האנרגיה באסיה, כאשר חברת חיפוש הנפט היפנית אינפקס מזנקת בקרוב ל-5%, ובהונג קונג פטרוצ'יינה מטפסת ב-2%.

בגזרת החוזים העתידיים בוול סטריט המגמה מעורבת אך שלילית בעיקרה. החוזים על הנאסד"ק יורדים ב-0.3%, על S&P 500 ב-0.1%. החוזים על דאו ג'ונס נסחרים ביציבות, עם תנודות קלות מעלה ומטה. בשוק האג"ח של הממשל האמריקאי המסכים ירוקים. התשואה על האיגרת ל-10 שנים המריאה ל-1.61%.

החברות הציבוריות בארה"ב נערכות לפרסום תוצאותיהן הרבעוניות. בין הדוחות המרכזיים שיפורסמו השבוע:

יום ג' - ג'ונסון אנד ג'ונסון ופיליפ מוריס יפרסמו תוצאות לפני פתיחת המסחר, פרוקטר אנד גמבל תפרסם במהלך היום, ענקית התוכן נטפליקס וחברת התעופה יונייטד איירליינס יפרסמו בסוף יום המסחר.

יום ד' - טסלה תפרסם בסוף יום המסחר, חברת התקשורת ורייזון וענקית הטכנולוגיה ההולנדית ASML , שעוסקת במוליכים למחצה, יפרסמו לפני פתיחת המסחר. במהלך היום גם IBM תפרסם תוצאות.

יום ה' - חברת הקוסמטיקה לוריאל וחברת האופנה והבישום הרמס יפרסמו תוצאות בצרפת, באנגליה צפויות תוצאות יוניליוור וברקליס . בארה"ב יפרסמו ענקית הטכנולוגיה אינטל (לאחר סיום המסחר), פייפאל, חברת התקשורת AT&T (לפני פתיחת המסחר), רשת הפאסט פוד המקסיקני צ'יפטולה, אמריקן איירליינס ועוד.

יום ו' - בוול סטריט יתפרסמו דוחות אמריקן אקספרס , רויאל קריביאן, סיגייט טכנולוגיות ועוד, ובצרפת יצרנית הרכב רנו תדווח על תוצאותיה הרבעוניות.

עוד כתבות

רונאל פישר / צילום: רפי קוץ

הפרשה הגיעה לסיום אחרי עשור: ביהמ"ש גזר 9 חודשי עבודות שירות על רונאל פישר

עשור לאחר שהתפוצצה - סדרת הפרשות שחשפה רשת של קשרים אסורים בין המשטרה לשוק הפרטי הגיעה להכרעה ● הפרקליטות דרשה 18 חודשי מאסר בגין עבירות שוחד ושיבוש, ואילו ההגנה ביקשה להסתפק בעבודות שירות בשל "מחדלי חקירה חמורים" ● ביהמ"ש קבע כי לאור הפעולות הפסולות והכשלים של מח"ש, עומדת לפישר "הגנה מן הצדק" המצדיקה לחרוג לקולא ממתחם הענישה ההולם

פרויקט טורבינות רוח של אפקון / צילום: אתר החברה

לאחר פיצוץ שיחות המיזוג: אפקון אנרגיה בדרך להנפקה עצמאית בשנה הקרובה לפי שווי של 240 מיליון שקל לפחות

לגלובס נודע, כי משפחת שמלצר מתכננת כי אפקון אנרגיה תצא השנה לדרך עצמאית באמצעות הנפקה בבורסה, וזאת לאחר שעסקת סאנפלאואר לא צלחה ● השווי שאותו ינסו להשיג בחברה יעמוד על לפחות 240 מיליון שקל

נשיא דרום קוריאה לשעבר, יון סוק יאול / צילום: ap, Fernando Vergara

עונש מוות לנשיא לשעבר? דרמה בדרום קוריאה

התובע המיוחד דורש עונש מוות לנשיא לשעבר שניסה להוביל הפיכה צבאית ב-2024 ● אם הבקשה תתקבל זו תהיה הפעם הראשונה בכמעט 30 שנה שדרום קוריאה מוציאה להורג

מרין לה פן / צילום: ap, Harry Nakos

יהיה קלון? המשפט שיכריע את גורלה הפוליטי של לה-פן נפתח בצרפת

מנהיגת מפלגת "האיחוד הלאומי" הורשעה במרץ האחרון במעילה בכפסי ציבור ונגזרו עליה חמש שנות קלון שבהן אסור לה להתמודד או להתמנות לתפקיד ציבורי ● השאלה הגדולה במשפט, שנפתח היום בערכאה גבוהה יותר, תהיה לגבי משך תקופת הקלון, והאם מרין לה-פן תוכל להתמודד בבחירות הקרובות לנשיאות בצרפת שיתקיימו בשנה הבאה

חנן שמש ואבי כץ, מייסדי קרן הגשמה ומנהליה / צילום: תמר מצפי ואילן בשור

מתי חייבים לשתף במידע? הפסיקה החדשה בפרשת קרן הגשמה

השופטת סיגל יעקבי, שדנה בכללים של שותפויות מוגבלות ציבוריות, ובראשן קרן הגשמה, התמקדה בשאלה עקרונית: מהי מידת האחריות של הנאמן והמפקח

הנהלת Vast Data / צילום: Vast Data

לפי שווי דמיוני: סבב הגיוס של ואסט דאטה מתל אביב יוצא לדרך

לגלובס נודע כי ואסט דאטה, המעסיקה כ־500 עובדים בישראל, נמצאת בישורת האחרונה לקראת גיוס הון ● מדובר על היקף של מיליארד דולר, לפי שווי של כ־25 מיליארד דולר ● בנוסף ימכרו העובדים והמייסדים מניות במאות מיליוני דולרים בסבב סקנדרי

שרגא ברוש עם עורכת דינו איריס ניב-סבאג בבית המשפט, היום / צילום: מאור גולן

אחרי הפחתת העונש בערעור: שרגא ברוש ייכנס לשנה לכלא

ערעורו של נשיא התאחדות התעשיינים לשעבר התקבל חלקית: ירצה 12 חודשי מאסר, במקום 14 החודשים שנגזרו עליו בגין הרשעתו בעבירות מס ומרמה ● בתוך כך המחוזי דחה את ערעור המדינה, שביקשה להחמיר בעונשו של ברוש ולגזור עליו 24 עד 40 חודשי מאסר

אילן ישועה בדיון במשפט נתניהו בבית המשפט המחוזי בירושלים / צילום: איל יצהר

ענקית הסייבר ממשיכה ברכישות בישראל: קונה את סראפיק של אילן ישועה ב-420 מיליון דולר

ענקית אבטחת המידע האמריקאית קראודסטרייק קונה את חברת הסייבר של מנכ"ל וואלה לשעבר אילן ישועה ושותפו אביחי כהן ● סראפיק גייסה עד כה 37 מיליון דולר בלבד, בין היתר מקראודסטרייק עצמה ● היא עוסקת באבטחת דפדפנים ותהווה מוצר משלים למערכת ההגנה על מוצרי הקצה של קראודסטרייק

הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock

עליות באירופה; בורסת טוקיו זינקה לשיא נוסף בשל הציפיות לבחירות בזק

בורסת פריז עולה בכ-0.5% לשיא חדש ● מדד הניקיי קפץ בכ-1.6% ● וול סטריט ננעלה אתמול בירידות, הבוקר החוזים העתידיים אדומים ● מחירי הזהב והכסף ממשיכים לנפץ שיאים ● מחיר נפט מסוג ברנט חצה אתמול לראשונה מאז נובמבר את רף ה-65 דולר לחבית, על רקע המתחים הגאופוליטיים

דרכונים / צילום: Shutterstock

דירוג הדרכונים החזקים: לאילו מדינות חדשות הישראלים לא יכולים להיכנס בלי ויזה?

חברת הייעוץ הנלי ושות' פרסמה את הדירוג השנתי המעריך "חוזק" של דרכונים לאומיים לפי מספר המדינות שניתן להיכנס אליהן ללא הוצאת ויזה ● לפי הדוח, ישראל איבדה גישה חופשית לשש מדינות, אך עלתה למקום ה-18 בדירוג ● ומי במקום הראשון?

רמי לוי / צילום: יונתן בלום

רמי לוי רוצה לתת אשראי וחשבונות עו"ש; הנפקת חברת הנדל"ן על סף סיום

רמי לוי פיננסים הגישה לרשות ני"ע בקשה לרישיון למתן שירותי תשלום ● רישיון כזה יאפשר ללוי להקים מעין חשבונות עו"ש דיגיטליים - ובהמשך אף לבקש מבנק ישראל אישור לנהל בנק קטן ● במקביל, בימים אלה עומד לוי להשלים את הנפקת חברת הנדל"ן הפרטית שלו לפי שווי של 3 מיליארד שקל

מנכ''ל אורמת טכנולוגיות, דורון בלשר / צילום: ניר סלקמן

מנוע צמיחה חדש לאורמת: חשמל לחוות שרתים במאות מיליוני דולרים

החברה חתמה על חוזה למכירת חשמל ל-20 שנה עם Switch מתחום הדאטה סנטרים, המוערך ב-200 מיליון דולר ● המנכ"ל: שוק הדאטה סנטרים שמוקמים הוא עצום והעלייה בביקוש לחשמל בארה"ב מאוד גבוהה

רה''מ בנימין נתניהו והשר איתמר בן גביר / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

ראשי הקואליציה חתמו: לא לציית לפסיקת בג"ץ

לקראת משבר חוקתי היסטורי: ראשי הקואליציה חתמו על הצהרה חריגה, שבה קראו שלא לכבד את פסיקת בג"ץ אם יחליט להדיח את איתמר בן גביר מתפקידו כשר לביטחון לאומי ● ראשי הקואליציה כינו את בהרב-מיארה "היועמ"שית המודחת", והודיעו: "לא ניתן יד לכפות הדחת שר, רק העם יבחר את השלטון"

מדד הנדל''ן בבורסה מצטמק / צילום: Shutterstock

כבר לא מובילות את הבורסה: מניות הנדל"ן איבדו את מעמדן במדד הדגל של תל אביב

הזינוק במניות הפיננסים הותיר את ענקיות הנדל"ן מאחור, והן מהוות כיום רק 8% ממדד הדגל התל אביבי - מחצית ממשקלן לפני ארבע שנים ● מניות הבנקים והביטוח כבר מהוות 38% ממדד ת"א-35, ושתי מניות ביטחוניות תפסו 10% ● האם זה הופך את השוק המקומי לדפנסיבי פחות?

סילבן שלום / צילום: מרק ישראל סלם-ג'רוזלם פוסט-פול

"מכאיב לנפגעות": הדרישה לא לאשר את מינוי סילבן שלום ליו"ר התעשייה האווירית

באיגוד מרכזי הסיוע פנו ליו"ר הוועדה לבדיקת מינויים בחברות הממשלתיות, בדרישה שלא לאשר את מינויו של סילבן שלום ליו"ר התעשייה האווירית ● זאת, "חרף העובדה כי הוא פרש מן החיים הפוליטיים על רקע טענות להטרדות מיניות מצידו" ● יצויין כי לשלום אין הרשעה פלילית וכי כלל לא נפתחה נגדו חקירה

דיירי הבניין עדיין מפונים. המבנה המדובר בת''א / צילום: אנגל אינווסט

בזכות טיל איראני: כך נעלמו ההתנגדויות לפרויקט תמ"א

פרויקט תמ"א בשכונת כוכב הצפון בתל אביב נתקע במשך שנים בשל התנגדות של שלושה דיירים ● פגיעת טיל סמוכה במהלך המלחמה הובילה לפינוי הבניין בעקבות נזק מההדף, וכעת להסרת ההתנגדויות ולקיצור לוחות הזמנים בכחצי שנה

ראש ממשלת יפן סנאה טאקאיצ'י / צילום: ap, Eugene Hoshiko

יפן בדרך לבחירות בזק: הבורסה קופצת, המטבע והאג"ח צונחים

ראש ממשלת יפן שוקלת להכריז על בחירות כבר בחודש הבא, כדי לבצר את שלטונה ● בזמן שהין צולל לשפל, והתשואות מזנקות, מדד הניקיי קפץ ב-3% על רקע הציפיות להמשך המדיניות הכלכלית המרחיבה

ארה''ב הפכה את פרמידת המזון / איור: Shutterstock

ארה"ב הפכה את פרמידת המזון: בשר בראש, דגנים בתחתית. ומה קורה בישראל?

שר הבריאות האמריקאי הפך את הפירמידה, שמכילה המלצות תזונה לצרכן ● בתפריט: הרבה יותר חלבון ומעט דגנים ● מומחים עימם שוחחנו מברכים על הגבלת מזון מעובד, אך מלינים על דחיקת קטניות ודגנים מלאים ● וגם: המודל שאותו אימץ משרד הבריאות הישראלי

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: Reuters

נשיא ארה"ב טראמפ שולף "נשק" חדש נגד איראן

טראמפ איים הלילה בהטלת מכס של 25% על כל מדינה שתעשה עסקים עם איראן, זאת בניסיון לבודד אותה כלכלית

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Julia Demaree Nikhinson

האיום החדש של טראמפ על איראן, והמדינות שעשויות להיפגע

בעוד הריאל קורס והמחאות באיראן מתרחבות, טראמפ מכריז שיוטל מכס של 25% על כל מדינה שתמשיך "לעשות עסקים" איתה ● בין הנפגעות האפשריות: סין, איחוד האמירויות וטורקיה