גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה מעורבת בוול סטריט; טסלה קפצה ב-3.2% לקראת הדוחות

בורסות אירופה ננעלו בירידות קלות ● קולמקס שוקי הון: המלצת קנייה חזקה לבנק אוף אמריקה ● טסלה צפויה לפרסם דוחות ביום רביעי

בורסת וול סטריט בניו יורק / צילום: תמר מצפי
בורסת וול סטריט בניו יורק / צילום: תמר מצפי

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

23:00

יום המסחר בוול סטריט ננעל במגמה מעורבת. מדד הנאסד"ק עלה בכ-0.8% ואילו הדאו ג'ונס רשם ירידה קלה.

עליות בולטות רשמו פייסבוק, מודרנה, טסלה , סנטינל וואן , פיול-סל, צים וסולאראדג'.

21:00

מגמה מעורבת בוול סטריט. מדד הנאסד"ק עולה בכ-0.6% ואילו הדאו ג'ונס רושם ירידה קלה.

התשואה על אג"ח ממשל אמריקאי ל-10 שנים עומדת על 1.58%.

עליות בולטות רושמות טסלה, מודרנה , פייסבוק , סנטינל וואן, מייסיס ו-AMD. מנגד, דיסני רושמת ירידה חדה על רקע הורדת דירוג המלצה למניה על ידי ברקליס.

19:10

בורסות אירופה ננעלו בירידות של עד 0.8% במדדי המניות. בוול סטריט מגמה מעורבת עם נטייה לעליות.

בשוק הקריפטו, הביטקוין קופץ ב-2.7% ונסחר סביב 62,200 דולר והאת'ריום נסחר ביציבות סביב 3,780 דולר.

17:00

מגמה מעורבת בניו יורק. מדד הנאסד"ק נסחר ביציבות והדאו ג'ונס יורד קלות.

עליות בולטות רושמות צים , פריון, סייברארק וסנטינל וואן .

חברת צ'ק קאפ , חברה בשלבי פיתוח קליני בתחום הדיאגנוסטיקה הרפואית המפתחת את C-Scan ® , בדיקת הסקר לאיתור פוליפים במעי הגס לפני שהם עלולים להפוך לסרטניים, הודיעה היום על הגדלת כושר הייצור והרחבת קו הייצור של C-Scan ® במתקני החברה, לרבות פתרון הבעיות הטכניות הקשורות לספק היחיד. ההרחבה המשמעותית של קו הייצור נועדה לתמוך בהיערכות החברה לקראת הניסוי הפיבוטלי שלה בארה"ב, הצפוי להתחיל לקראת סוף הרבעון הראשון של 2022.

16:30

שבוע המסחר בניו יורק נפתח בירידות של 0.4%-0.5% במדדי המניות המובילים. טסלה ממשיכה להתקדם לקראת פרסום דוחותיה השבוע.

14:55

ביומיקס הדואלית נופלת ב-12% בטרום מסחר בוול סטריט לאחר שדיווחה על תוצאות מהשלב השני במחקר הקליני לטיפול באקנה, שלפיו המוצר הוכח כבטוח וללא תופעות לוואי. עוד ציינו כי נצפה שיפור מובהק סטטיסטית מההתחלה במראה עור מועד לאקנה, אך לא הוכח הבדל משמעותי מבחינת היעילות בהשוואה לפלסיבו (או יותר נכון Vehicle, גרסה שזהה לתרופה הנבדקת אך ללא החומר הפעיל). המנכ"ל ג'ונתן סולומון ציין כי מחקר זה כלל יותר נבדקים מאשר השלב הראשון ובדק את המוצר (BX001) לאורך תקופה ארוכה יותר, "ולכן שמחנו לראות כי הוא שומר על פרופיל בטיחות מצוין. עם זאת, אנו מאוכזבים מכך שלא הוכיח הבדל משמעותי בהשוואה לפלסיבו מבחינת יעילות".

דריו הלת' הפועלם בתחום של שירותי בריאות דיגיטליים ( DTx ), הודיעה היום על השקת Dario Move , פתרון פיזיותרפיה דיגיטלי חדש לניהול בעיות שכיחות בשלד ובשרירים המובילות לעלויות משמעותיות למעסיקים ולתוכניות שירותי בריאות. הפתרון ייחשף בכנס הבריאותHLTH 2021 .

13:40

הירידות באירופה נמשכות ואף מעמיקות. מדד דאקס יורד ב-0.6%, פוטסי ב-0.3% וקאק ב-0.9%. גם הבורסות שרשמו עליות קלות בתחילת היום נסחרות כעת בירידות.

בלונדון בולטת לשלילה מניית קבוצת התעופה IAG שמאבדת 3.8%, בפרנקפורט נרשמות ירידות אצל דיימלר , באייר , קונבסטרו ופולקסווגן .

בשוק הקריפטו נמחקו העליות שנרשמו הבוקר וכעת הביטקוין נסחר סביב 61 אלף דולר - עדיין רמה גבוהה בכמעט 8% בהשוואה לשבוע שעבר. האת'ר נסחר סביב 3,770 דולר, הדוג'קוין בולט כנגד המגמה עם עלייה של 11% לרמה של 26 סנט ליחידה.

בטרום המסחר בולטת אייסקיור מדיקל הישראלית שמזנקת בכ-10%, במקביל למומנטום החיובי שהיא רושמת גם כאן בתל אביב.

11:50

המסחר בסין ננעל בירידות מתונות יותר מאלו שנרשמו בתחילת היום, כאשר מדד שנחאי איבד 0.1%, שנזן ירדה ב-0.4% ואילו מדד האנג סנג מחק את הירידות שרשם וננעל ללא שינוי מהותי. מנגד, מדד סין 50 נחלש ב-2.2%.

באירופה נמשכת המגמה השלילית, אם כי הבורסות בליסבון, ציריך, וינה ושטוקהולם עברו לעליות קלות. דויטשה בנק בולט בגרמניה עם עלייה של 2%, וגם הבנקים אינווסטה סאן פאולו האיטלקי וסנטנדר הספרדי רושמים עליות.

בטרום המסחר בוול סטריט בולטת צים שמטפסת ב-3.6%, בעוד שפלוריסטם ומנקיינד יורדות בשיעור דומה. עוד ירידות בולטות במסחר המוקדם נרשמות לרעת וירג'ין גלקטיק ומדטרוניק.

בקולמקס שוקי הון פרסמו המלצת קנייה חזקה לבנק אוף אמריקה . האנליסט הראשי ד"ר רון אייכל מציין שתוצאות הרבעון השלישי היו טובות מהתחזיות, כאשר הבנק הפחית את ההפרשה להפסדי הלוואות רשם רווחי שיא בייעוץ בניהול נכסים. "הרווח של הבנק זינק ב-58% ל-7.7 מיליארד דולר, או 85 סנט למניה, כאשר ההכנסות עלו ב-12% לכדי 22.87 מיליארד דולר. התוצאות נעזרו בשחרור רזרבות בהיקף של 1.1 מיליארד דולר, שהוביל לעלייה של 624 מיליון דולר לאחר הפרשות חדשות. ההכנסה מריבית נטו, נתון מרכזי עבור הבנקים זינקה ב-10% ל-11.1 מיליארד דולר, ועלתה על הערכות השוק לכדי 10.6 מיליארד דולר. טכנית, המניה נמצאת בעמדת קנייה חזקה לשבוע הקרוב. אינדיקטור המומנטום הוא חיובי. קו התמיכה נמצא ברמה של 28.69 דולר. קו ההתנגדות נמצא ברמה של 63.42 דולר", נמסר בסקירה.

גם הבנק ג'י.פי מורגן צ'ייס זכה להמלצת קנייה מקולמקס שוקי הון, לאחר שפרסם בשבוע שעבר את תוצאות הרבעון השלישי שהיו טובות מהציפיות. "הרווח נתמך בשיחרור עתודות של 2.1 מיליארד דולר כאשר נרשמו לבנק מחיקות חוב בהיקף של 524 מיליון דולר. ההכנסות ברחבי ארה"ב עלו ב-2% ל-30.4 מיליארד דולר, בעיקר כתוצאה משגשוג העמלות בחטיבות הבנקאות להשקעות וניהול נכסים. הכנסה מריבית נטו הסתכמו ב-13.2 מיליארד דולר ומעבר להערכות בשוק לכדי 12.98 מיליארד דולר. טכנית, המניה נמצאת בעמדת קנייה לשבוע הקרוב. אינדיקטור המומנטום הוא שלילי. קו התמיכה נמצא ברמה של 89.07 דולר. קו ההתנגדות נמצא ברמה של 178.76 דולר", נכתב.

10:15

יום המסחר בבורסות האירופאיות נפתח במגמה שלילית. מדד דאקס הגרמני יורד בכ-0.3%, קאק הצרפתי ב-0.7% ופוטסי הבריטי ב-0.1% בלבד, הודות לעליות של הבנקים, בתי ההשקעות וחברות האנרגיה.

ביפן מדד ניקיי שינה מגמה וננעל בעלייה נאה של 1.6%. חברת הנפט אינפקס זינקה ב-4.8%, וגם טויוטה, מיצובישי, הונדה, מאזדה וסובארו תמכו במדד. בהונג קונג התמתנה הירידה וכעת מדד האנג סנג משיל כ-0.5%.

בגזרת החוזים העתידיים הירידות מעמיקות, החוזים על דאו ג'ונס ו-S&P 500 יורדים ב-0.2%, החוזה על נאסד"ק בקרוב ל-0.4%.

8:08

המסחר בבורסות אסיה הגדולות מתנהל בירידות שערים הבוקר, כאשר מדד שנחאי מאבד 0.3%, שנזן יורד ב-0.9% ומדד האנג סנג יורד ב-0.6%. גם בטוקיו המסחר במגמה שלילית עם ירידה של כ-0.3%, ואילו באוסטרליה והודו נרשמות עליות קלות.

הסיבה לנסיגה בשווקים היא בעיקר נתוני התוצר המאכזבים שפורסמו הבוקר, שלפיהם כלכלת סין התרחבה ברבעון השלישי ב-4.9% בחישוב שנתי, בעוד שהתחזיות העריכו צמיחה של 5.2%. בחישוב רבעוני, הכלכלה הסינית צמחה ב-0.2% (לעומת תחזיות של 0.5%). גם נתוני הייצור התעשייתי לא עמדו בתחזיות, וגדלו ב-3.1% בחישוב שנתי לעומת תחזית גבוהה בהרבה של 4.5%.

בשוק הסחורות המגמה חיובית, עם עליות של 1%-1.5% בשני סוגי הנפט הגולמי. נפט מסוג WTI נסחר תמורת 82.9 דולר לחבית, נפט מסוג ברנט תמורת 85.7 דולר. הדבר משפיע לחיוב על מניות חברות האנרגיה באסיה, כאשר חברת חיפוש הנפט היפנית אינפקס מזנקת בקרוב ל-5%, ובהונג קונג פטרוצ'יינה מטפסת ב-2%.

בגזרת החוזים העתידיים בוול סטריט המגמה מעורבת אך שלילית בעיקרה. החוזים על הנאסד"ק יורדים ב-0.3%, על S&P 500 ב-0.1%. החוזים על דאו ג'ונס נסחרים ביציבות, עם תנודות קלות מעלה ומטה. בשוק האג"ח של הממשל האמריקאי המסכים ירוקים. התשואה על האיגרת ל-10 שנים המריאה ל-1.61%.

החברות הציבוריות בארה"ב נערכות לפרסום תוצאותיהן הרבעוניות. בין הדוחות המרכזיים שיפורסמו השבוע:

יום ג' - ג'ונסון אנד ג'ונסון ופיליפ מוריס יפרסמו תוצאות לפני פתיחת המסחר, פרוקטר אנד גמבל תפרסם במהלך היום, ענקית התוכן נטפליקס וחברת התעופה יונייטד איירליינס יפרסמו בסוף יום המסחר.

יום ד' - טסלה תפרסם בסוף יום המסחר, חברת התקשורת ורייזון וענקית הטכנולוגיה ההולנדית ASML , שעוסקת במוליכים למחצה, יפרסמו לפני פתיחת המסחר. במהלך היום גם IBM תפרסם תוצאות.

יום ה' - חברת הקוסמטיקה לוריאל וחברת האופנה והבישום הרמס יפרסמו תוצאות בצרפת, באנגליה צפויות תוצאות יוניליוור וברקליס . בארה"ב יפרסמו ענקית הטכנולוגיה אינטל (לאחר סיום המסחר), פייפאל, חברת התקשורת AT&T (לפני פתיחת המסחר), רשת הפאסט פוד המקסיקני צ'יפטולה, אמריקן איירליינס ועוד.

יום ו' - בוול סטריט יתפרסמו דוחות אמריקן אקספרס , רויאל קריביאן, סיגייט טכנולוגיות ועוד, ובצרפת יצרנית הרכב רנו תדווח על תוצאותיה הרבעוניות.

עוד כתבות

יו''ר ההסתדרות, ארנון בר-דוד / צילום: דוברות ההסתדרות

ביהמ"ש המחוזי: ארנון בר-דוד יוכל לחזור להסתדרות בתוך שבועיים

המחוזי קיצר את הרחקתו של יו"ר ההסתדרות בר-דוד מהארגון ל-60 יום, שייספרו החל מתחילת דצמבר, וזאת בניגוד להחלטת בימ"ש השלום להרחיקו ל-90 יום ● השופט דרור ארד-איילון ציין כי דרישת המשטרה להרחיק את בר-דוד מ"גופי ההסתדרות" היא עמומה מדי, וחלק על קביעת בימ"ש השלום כי חזרתו לתפקיד מהווה "סכנה לביטחון הציבור"

רווחים כלואים / אילוסטרציה: גלובס

כפול מהתחזית: היקף המס מהרווחים הכלואים צפוי להגיע ל-20 מיליארד שקל ב־2025

על פי הערכות של בכירים ברשות המסים, ההכנסות מרווחים צבורים צפויות להסתכם בשנת 2025 בעד 20 מיליארד שקל ● מדובר בגבייה כפולה מגביית מס ממוצעת בגין חלוקת דיבידנדים בשנה רגילה ● בינואר אשתקד רפורמת הרווחים הכלואים נכנסה לתוקף ואילצה בעלי חברות רבים לחלק עד סוף השנה 5% דיבידנד על רווח שנצבר או לשלם קנס בגובה 2%

פרויקט חלוציות של אנלייט / צילום: אנלייט

מהגדולים בישראל: מתקן אגירת אנרגיה ייפתח בעוטף עזה

המתקן, שצפוי להיפתח בסמוך למושב אוהד, יכלול תחנת משנה שתיקרא על שם סרן יפתח יעבץ ז"ל ● איגוד השיווק הישראלי ערך לראשונה תחרות אימפקט חברתי, מי זכה? ● וזה המינוי החדש לסגנית נשיא קרן ההון-סיכון Cyberstarts ● אירועים ומינויים

מיסטר ביסט / צילום: Represented by ZUMA Press, Inc

האימפריה של היוטיובר המצליח בעולם

הישרדות בארון קבורה והימלטות מלוחמי קומנדו הם רק חלק מהאתגרים בתוכנית המציאות של מיסטר ביסט ● עכשיו היא חוזרת לעונה שנייה עם פרס של 5 מיליון דולר ● איך נראים מאחורי הקלעים בהפקה השנויה במחלוקת? ● וגם: הצצה למפעל הענק של היוטיובר, שכולל חברת סלולר, ליין חטיפים ופארק שעשועים בערב הסעודית

וולט מרקט, תל אביב / צילום: Shutterstock

מכה לוולט: הפטור מהסדר כובל לא יחודש, עלולה להידרש למכור את וולט מרקט

הממונה על התחרות הודיעה לוולט כי לא תחדש את הפטור מהסדר כובל במתכונתו הנוכחית, והציבה לחברה תנאים חדשים שעליה לקבל בתוך חודש ● אם המו"מ בין הצדדים לא יגיע לכדי הסכמות, וולט תיאלץ למכור את פעילותה הקמעונאית

בית חולים יוספטל, אילת / צילום: שלומי יוסף

המל"ג אישרה, בן גוריון נסוגה: אוניברסיטה זרה בדרך לאילת

בהחלטה חריגה המל"ג אישרה שתי תוכניות להקמת בית ספר לרפואה באילת: של אוניברסיטת בן גוריון ושל קבוצה פרטית בהובלת ד"ר משה כהן ובשיתוף אוניברסיטת דברצן מהונגריה ● בבן גוריון הודיעו: אם הם בפנים, אנחנו לא מעוניינים

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Julia Demaree Nikhinson

הנשיא טראמפ במסיבת עיתונאים: נראה שאנחנו יודעים איפה נמצא רן גואילי

צרפת ובריטניה מסרבות להצטרף ל"מועצת השלום" של טראמפ, ובמערב חוששים: גם פוטין הוזמן ● דיווח: מנהיגי חמאס נערכים לעזוב את רצועת עזה עם המעבר לשלב ב' של הפסקת האש; טורקיה תהיה בין המדינות שיקבלו אותם ● הרמטכ"ל זמיר התריע בפני נתניהו וכ"ץ על מחסור חמור בלוחמים ועל השלכותיו המיידיות על כשירות צה"ל ● דיווח: מועצת זכויות האדם של האו"ם תכנס בקרוב ישיבת חירום בנושא איראן ● דיווחים שוטפים

ריי דליו, מייסד ברידג'ווטר / צילום: ap, Ng Han Guan

משקיע העל שמזהיר: הזעזוע שעלול להגיע לשווקים בגלל מלחמת הסחר

ריי דליו, מייסד קרן הגידור ברידג'ווטר, מזהיר כי האגרסיביות של נשיא ארה"ב עלולה לגרום לעימות פיננסי עולמי ● דבריו מכוונים בעיקר ל"בזוקה" של אירופה: 10 טריליון דולר בנכסים אמריקאיים ● סנונית ראשונה: קרן הפנסיה הדנית מתכננת למכור 100 מיליון דולר באג"ח ממשלתיות אמריקאיות

קניות ב-AI - התמונה נוצרה באמצעות ג'מיני

לא יודעים להחליט מה לקנות? זה הצ'אט שיפתור לכם את הבעיה

רכישת פריטים ישירות מתוך צ'אט בינה מלאכותית וחוויות תשלום חלקות, לצד גניבת זהויות עוד לפני ביצוע העסקה - אלה המגמות שיובילו את תחום התשלומים ב-2026, לפי דוח חדש של חברת Visa ● וגם: לראשונה, מחצית מכלל תשלומי הצרכנים בעולם לא יהיו במזומן

עבודות על כבל תת־ימי בחוף זיילנד שבהולנד / צילום: Shutterstock

מצור הסיבים האופטיים סביב ישראל מתהדק: אלו הסיבות

שלושה פרויקטים של כבלי תקשורת תת־ימיים תוכננו בשנתיים האחרונות לעבור בישראל ומשם לחצי האי ערב ומזרחה - ובכך, לייצר גשר של זרימת מידע בין אירופה לסעודיה ומדינות המפרץ ● אולם, בעקבות המלחמה, במקביל לאתגרים בירוקרטיים - המהלכים הוקפאו

היום שאחרי נפילת חמינאי: כך תשתנה כלכלת המזה"ת בעידן החדש

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: האם לגוף שינהל את עזה יש בכלל סיכוי להצליח, מה מתכנן נשיא ארה"ב למזרח התיכון בשנת 2026, ומה תהיה ההשפעה הכלכלית של נפילת המשטר האיראני • כותרות העיתונים בעולם

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

בורסת ת"א ננעלה בירידות בעקבות ההסלמה במלחמה הסחר העולמית

מדד ת"א 35 ירד בכ-0.5%, מדד ת"א 90 איבד 1.5% ● הדולר התחזק מול השקל בניגוד למגמה בעולם ● טופ גאם זינקה לאחר שדווח שתרכוש ב-30 מיליון דולר חברה אמריקאית בתחום, מנורה, הפניקס ומור מימשו בה אופציות ב-18 מיליון דולר ● משק אנרגיה זינקה בעקבות השקעה של הפניקס בה

כלי הטיס הבלתי מאויש של סטארלינג / צילום: קלע

בלי תלות בסינים: הסטארט-אפ הישראלי שיספק מערכת כטב"מים מארה"ב

חברת הדיפנס־טק הישראלית קלע חתמה על הסכם בלעדי, שבמסגרתו תטמיע במערכת שלה את הטכנולוגיה של הרחפן Pathfinder X של חברת סטארלינג האמריקאית ● המהלך נועד בין היתר לנתק את התלות בשרשרת אספקה לא מאובטחת ולהעניק לכוחות עצמאות מודיעינית

מפלגת כחול לבן פרסום ברשת איקס, 14.01.26 / צילום: איל יצהר

גנץ נגד עבאס: רע"ם הכשילה את המלגות ללוחמים?

למה גנץ ישב עם רע"ם ועכשיו הוא כל־כך מתנגד לרעיון? הוא ומפלגתו סיפקו הסבר - אלא שהוא לא ממש מתיישב עם העובדות • המשרוקית של גלובס

בוול סטריט המניות הקטנות הפכו למובילות של השוק / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

בוול סטריט המניות הקטנות הפכו למובילות של השוק. ומה לגבי ישראל?

מדד ראסל 2000, הכולל את מניות השורה השנייה בארה"ב, רושם את פתיחת השנה הטובה ביותר שלו מאז 2021, ובשוק מאמינים שהראלי יימשך ● האם גם בת"א המניות הקטנות יתפסו את קדמת הבמה? "מי שאופטימי על ישראל זה מדד טוב להיחשף אליו"

אמיר ירון, נגיד בנק ישראל / צילום: דני שם טוב, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

"איום על היציבות": בנק ישראל נגד ענף ההשקעות הצומח. ואיך הגיב צבי סטפק?

בדיון סוער בוועדת הכספים נציג בנק ישראל הביע חשש מהסיכון בפעילות הקרנות ● בבתי ההשקעות תקפו: "כשהטיעון נשלף בנושא כל כך איזוטרי, איך נתייחס בפעם הבאה לאיום בנק ישראל?" ● בינתיים, ענף שמנהל מיליארדים נותר תלוי באוויר ומחכה להסדרה

צילום: Shutterstock

עיר מעל האיילון: התוכניות להקמת מתחמי התחבורה החדשים של גוש דן

התוכנית להקמת שבעה מרכזי תחבורה לאורך תוואי המטרו עולה שלב עם אישור התוכניות למחלפי השלום וההגנה ● הפרויקטים ישלבו מוקדי תחבורה ציבורית עם שטחי מסחר, תעסוקה ומבני ציבור

שר המשפטים יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

בתי המשפט כבר מתחילים להטמיע את התיקון להלכת אפרופים

בתוך שבוע ניתנו שני פסקי דין ברוח התיקון להלכת אפרופים, הקובע כי ברירת המחדל בחוזים עסקיים היא כי הם יפורשו לפי לשונם ● באחד מהם נקבע כי "ללשון החוזה שמורה בכורה בהליך הפרשני"

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

וול סטריט ננעלה בירידות חדות; אנבידיה, אמזון וטסלה נפלו בכ-4%

וול סטריט הגיבה לאיומי המכסים החדשים של טראמפ: נאסד"ק ירד ב-2.4% ● אנבידיה איבדה כ-170 מיליארד דולר בשווי שוק ● הדולר ירד בחדות מול האירו ותשואות האג"ח מזנקות לשיא של כ-4 חודשים ●  תשואת האג"ח של יפן ל-40 שנה חצתה לראשונה את רף ה-4% לאחר ההכרזה על בחירות בזק

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

עליות קלות בבורסת ת"א; מניית טאואר עולה ב-3%, נקסט ויז'ן ב-1.5%

אתמול הושלמה ההנפקה הראשונה השנה בת"א - רמי לוי נדל"ן ● ממשלת בולגריה נכנסת כשותפה ברישיון של ניומד אנרג'י ● אמש בוול סטריט נרשם היום הכי גרוע מאז אוקטובר, הבוקר יש התאוששות קלה ● המשקיעים בורחים מסיכון: מחירי הסחורות בשיא, ירידות חדות נרשמו באג"ח ובמטבעות הקריפטו