גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מנכ"ל טיקטוק ישראל: "קו דק בין חופש ביטוי למניעת אלימות ופגיעה בקהילה. קשה לשרטט את הקו הזה"

מו"לית גלובס אלונה בר און ראיינה את אסף שגיא, מנכ"ל טיקטוק ישראל, בוועידת אמון וכלכלה של גלובס ● שגיא: "בתעשייה שלנו - אינטרנט לשחקני קצה - כל יום מקבלים את האמון מחדש מהמשתמשים. אם נשבור את האמון, סיכוי טוב שלא נהיה לא בטווח קצר ולא בטווח ארוך"

אלונה בר און בשיחה עם אסף שגיא, מנכ''ל טיקטוק ישראל, בוועידת האמון של גלובס / צילום: איל יצהר
אלונה בר און בשיחה עם אסף שגיא, מנכ''ל טיקטוק ישראל, בוועידת האמון של גלובס / צילום: איל יצהר

בוועידת האמון והכלכלה של גלובס, ראיינה היום (ב') מו"לית גלובס אלונה בר און את אסף שגיא, מנכ"ל טיקטוק ישראל.

בר און: "למה לטרוח לבנות אמון בעולם הנוכחי? דיברו פה על אמון בלי המחיר, כאילו אתה מייצר אמון ומצליח להרוויח כתוצאה מזה בטווח הקצר. אני לא יכולה לתאר חוויה כל כך טובה. המחיר בעיתונות היום של בניית אמון בטווח קצר ובינוני - מחיר סופר כבד. בא לידי ביטוי בוויתור על אלמנטים של תוכן שיווקי. גלובס לא עושה את הסוגים האלה של תוכן שיווקי, זה עלה הרבה כסף. נכנסתי לחברה מפסידה מכינוס נכסים, בשנה הראשונה והשנייה הגדלנו הפסדים בגלל צמצום של מקורות הכנסה שהאמנו שלא יוכלו לשרת אותנו בטווח הבינוני והארוך, בשביל זה צריך להגיע לטווח הבינוני והארוך.

"גם גיוון עולה כסף, כולל כסף במדידה, בגיוס, בהכשרה, בשילוב, התשואה לא מגיעה כ"כ מהר. מה שמחזיק בזמן הזה זה אמונה בטווח ארוך, ומי שבא להיות שחקן לטווח ארוך ישקיע באסטרטגיה הזאת. זה איתות לשוק: מי שהולך ככה מוכן להפסיד בטווח הקצר, וראוי לאמון".

שגיא: "בתעשייה שלנו - אינטרנט לשחקני קצה - כל יום מקבלים את האמון מחדש מהמשתמשים. אם נשבור את האמון, סיכוי טוב שלא נהיה לא בטווח קצר ולא בטווח ארוך. בתעשייה שלנו חברות חיות בצמרת פחות זמן מתעשיות אחרות, לפני 25 שנה מיקרוסופט שלטה.

"אנחנו כחברה מתכוננים למציאות הזאת ומגבילים עצמנו לתחומים שאנחנו הכי טובים בהם - תוכן מבדר, תוכן שמשמח את הקהילה, לא כל סוג של תוכן לכל אדם, זה עוזר לנו לשמור על האמון".

בר און: "איך עושים צעדים בוני אמון בעולם של חברות מדיה מסוגים דומים, פייסבוק, טוויטר?"

שגיא: "אנו פועלים במגוון כלים וערוצים לבנות אמון. ראשית התוכן שאנו מתמקדים בו, תוכן שיותר קשה להפיק בו. יש יותר שליטה בנראטיב בתוך הפלטפורמה, לא אסופה של נראטיבים רבים. יכולים להפעיל בודקים לבדוק את התוכן, ולפני שבודקים יש אלגוריתמים ממוחשבים שעוצרים תוכן שלא מתאים לקהילה.

"יש אוסף של הגדרות משפטיות שנוגעות לערכים לגבי איזה תוכן. למעלה מ-10,000 בודקים בשפות שונות. אנחנו עסוקים המון בחינוך והסברה, רוב האנשים שהם 'טרולים' לא יודעים שהם טרולים, עושים משהו מקבלים חיזוק חיובי. אנחנו עושים הרבה כדי ללמד אנשים על התנהגות באינטרנט. יש לנו צוותי תוכן שעוסקים בדימוי גוף, התחממות גלובלית וכ"ו.

"חלק נוסף של זה מלבד לתקשר, זה לספר על עצמנו כמה אנחנו טובים או לא טובים. אנחנו לא נמצאים עדיין איפה שאנחנו רוצים, מסתכלים על עצמנו בראייה ביקורתית, שואפים לשיפור. לאחרונה שחררנו את דוח השקיפות שלנו לרבעון השני, יש שם פירוט רב על מספרים ונתונים על האתגרים".

בר און: "במידה מסוימת גלובס וטיקטוק אומרים אמירה לא טובה על דוח האחריות התאגידית, שלא משקף באמת את אתגרי האמון שיש לתאגידים. גופים שבוחרים להוציא דוח בפרמטרים הלא מקובלים. אני יודעת להגיד על האתגרים אצלנו שבחלקם הם עדיין מאוד משפיעים. הנושא של התנצלויות עלה. בעיתונות ההרגל היה לא להתנצל אלא אם יש מכתב תביעה מעו"ד, ואז כותבים התנצלות בפונט 3 בין מודעות האבל למודעות הסטטוטוריות. זו הייתה המדיניות בעיתונות.

"אנחנו עוברים תהליך של לקחת אחריות, אנחנו שוגים כי מוציאים עיתון ביום, ולא יכולים להוציא עבודת דוקטורט, העיתון לא יכול אף פעם לוודא עד הסוף. אין יומרה כזאת, יכול בהחלט להתאמץ אבל לא יכול לבדוק עד הסוף. טעויות לא בתוכן, כמו לפעמים לשים תמונה של חרדים ליד דיווח על קורונה שלא קשור לחברה החרדית. זה בליינד ספוט.

"על הטעויות האלה אנחנו צריכים לפתח שריר של התנצלות ושקיפות. צריך לקחת אחריות אל מול עולם של הרגלים שהיה קיים המון שנים ותודעה של אם אגיד שטעיתי איך יאמינו לי אח"כ? באים הטוקבקיסטים ואומרים הנה פעם שנייה, פעם שלישית שאתה טועה. זה תגמול שלילי. אנחנו כבר 4 שנים, אסטרטגיית טווח בינוני בגלובס כבר עובדת, רואים השפעה של האמון במנויים, יש בשורות חיוביות. אחרי עשרות התנצלויות - כל פעם עדיין קשה".

שגיא: "נכון זו הדרך הקשה יותר לצעוד בה. אנו מאמינים שהסביבה העסקית מאוד תחרותית גם על צרכנים וגם על עובדים, ישראל מעצמה של חברות בינלאומיות, מסתכלים על זה בתצורה של אין ברירה אלא להיות מאוד פתוחים עם העובדים שלנו והקהילה - יוצרים ומפרסמים.

"אתן דוגמה, הרבה מדברים על העסקת נשים - כשאנחנו מסתכלים על טאלנט מחפשים את הכי טובים שיש, וחושבים על תהליכי הראיון בצורה של איך נביא את האנשים הטובים ביותר. ניתן להנציח פערים אם שואלים כמה מרוויח היום ועל זה מבססים את קביעת השכר החדש. נושא שני של הנצחת פערים זה לשאול על סיטואציה מאוד קשה - יש פה הטיה אם האדם הופלה במקום העבודה הקודם. התוצאה אצלנו שיש יותר נשים בכל דרג הנהלה, וגם בנושא השכר אין אצלנו פער. אין למעסיק בישראל פריבילגיה לא להתמודד עם זה כי חברות אחרות מתחרות על אותו טאלנט.

"אני מסתכל על כל העובדים כבני אדם שצריך לתת להם הזדמנות להצליח. יש תרבויות מסוימות שמייצרים חיסרון להורים צעירים, אנחנו הוצאנו הנחיה שלא כותבים אחד לשני בסופשבוע".

בר און: "את זה אתה עושה בעולם תחרותי, או שמציע משהו מעבר?".

שגיא: "זה ערכי לעשות את זה. אנשים נותנים את השנים הכי טובות בקריירה ומצפים לסביבה הוגנת והולמת".

בר און: "אתה מדבר על פנימה, יש את האמון החוצה, אני שואלת על סרטונים שבהם יצא - אגיד ללא פוליטקילי קורקט - שהחברה הערבית מול מגזר חרדי, סרטונים של אלימות - ואז מה?".

שגיא: "חווינו כמדינה תקופה של התפרצות אלימה. זה בא לידי ביטוי במדיה הדיגיטלית וגם בטיקטוק. אתגר ראשון היה לזהות שאנחנו בסיטואציה הזאת. זיהינו את זה - דבר ראשון עבדנו עם רשויות החוק, ומעבר לזה היה שרטוט של קו דק בין חופש ביטוי למניעת אלימות ופגיעה בקהילה. קשה לשרטט את הקו הזה.

"היינו רוצים שאם יש הפגנה אנשים יוכלו לראות שיש, אבל זה מדרדר לפעמים לאלימות וראינו דוגמאות, כשאדם פוגע באחר התוכן הזה נחסם, ואותו אדם לא יוכל להמשיך לפעול בטיקטוק. חלק שני זה לא לתת לאלימות מומנטום חזק באפליקציה כדי שלא ישתלט. כאן בא המקום של עריכה אלגוריתמית. יש האשטגים שעלו, והיה צריך לחשוב על המינון שלהם לעומת נניח תרבות הפופ. זאת העבודה שלנו".

בר און: "אתה מרגיש שיש שיפור כתוצאה מזה בנאמנות העובדים, וזה יוצר נאמנות גם החוצה?".

שגיא: "לבנות תרבות בנייה זו אבן הבניין המשמעותית ביותר לבניית תרבות מוצלחת. יש המון חברות שגדלו מהר ולא יצרו תרבות נכונה פנימה והייתה להן פגיעה. אם נחזור לנושא השקיפות, אנחנו משחררים מידע על מה שקורה בתוך הפלטפורמה. מתוך 80 מיליון סרטונים שהסרנו, כאחוז מכלל הסרטונים החדשים שהיו באפליקציה באותה תקופה, ולמעלה מ-40% מהם נוגעים לבטיחות צעירים וקטינים באפליקציה.

"יש תוכן לא בטוח אבל אנחנו מסירים במהירות. הסרנו גם מעל ל-11 מיליון חשבונות של ילדים מתחת לגיל 13. אנחנו באמצעים טכנולוגיים יכולים לדעת זאת. יש גם מעל 100 מיליון חשבונות מזויפים שאנחנו מסירים, אנחנו נלחמים בזה".

בר און: "בניגוד לאופי הפולני שלי אני רוצה לסיים באופן אופטימי לגבי בניית אמון - אנחנו רואים שזה עובד, אנחנו כבר כמה שנים במסע הזה, כמות המנויים עולה, שביעות הרצון עולה, כנראה זו אסטרטגיה שאפשר להמליץ גם לאחרים.

"עוד נתון מעניין, אחת הבחירות שעשינו היא להילחם בהטיה לתוכן שלילי - שלילי מוכר, צהוב מוכר - אנחנו חושבים שיש לנו תפקיד של תיווך מציאות הגון. התחלנו לייצר כותרות יותר חיוביות, ולקח די הרבה זמן עד שהייתה תוצאה. בכמה הצפיות יותר גבוהות בכותרת שלילית לעומת כותרת חיובית?".

שגיא: "מנחש שפי 10".

בר און: "25% בלבד. לא צריך ללכת לשלילי".

עוד כתבות

ברנאר ארנו / צילום: ap, Mark Schiefelbein

ברנאר ארנו: המלחמה באיראן עשויה להידרדר ל"קטסטרופה עולמית"

את הדברים אמר ברנאר ארנו, המייסד של תאגיד היוקרה הצרפתי LVMH, בשיחה עם בעלי מניות ומשקיעים ● בתוך כך, מניית LVMH ירדה ביותר מ-26% מאז תחילת השנה, וצימקה את הונו של ארנו בעשרות מיליארדי אירו

OMODA 7 פלאג–אין

ב-180 אלף שקל: הרכב שמנסה להתחרות בדגם הפופולרי בישראל

OMODA 7 פלאג–אין, האח התאום הלא-זהה של להיט המכירות ג'אקו 7, מציע עיצוב מלוטש ובוגר יותר, תא נוסעים מרווח איכותי ומאובזר יחסית למחירו, נוחות נסיעה טובה ופוטנציאל לחיסכון מרשים בדלק ● אבל נראה שאת עיקר המכירות הוא ייקח מאחיו

אפיקי החיסכון התאוששו מהר מחודש קשה / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

"השווקים מתמחרים סיום מלחמה": אפיקי החיסכון התאוששו במהירות מחודש קשה

החודש שעבר היה גרוע לחוסכים בישראל, אבל באפריל התחוללה "התאוששות מטורפת - לא הספקת למצמץ והשווקים חזרו לשיא", אומרים באנליסט, שנפגע פחות במרץ ● ומה הלאה? "ארה"ב פחות יקרה ונראית בתמחורים סבירים", אומרים במור, שגם בלט לחיוב ● ומי בתחתית?

טנק ישראלי סמוך לגבול עם לבנון / צילום: ap, Ariel Schalit

צה"ל תקף בדרום לבנון; טראמפ ביטל את המשלחת לפקיסטן

צה"ל: אזעקות הופעלו באשקלון בגלל זיהוי שווא ● נשיא ארצות הברית אמר אחרי שביטל את יציאת וויטקוף וקושנר לשיחות המו"מ עם איראן: "לנו יש את כל הקלפים, לאיראן אין" ● הניו יורק טיימס: נשיא איראן הבהיר כי טהרן לא תחזור למו"מ כל עוד המצור הימי מתקיים ● עדכונים שוטפים

מנכ''ל בנק לאומי,  חנן פרידמן / צילום: אורן דאי

הבנקים שהובילו את רכישת אג"ח המדינה בהנפקות ברבעון הראשון

דירוג של האוצר מגלה: בתקופה שכוללת את מבצע "שאגת הארי" הבנקים הגדולים היו בצמרת הטבלה בשוק הראשוני, בכל הפרמטרים - לאומי היה במקום הראשון והפועלים שני ● רכישות החוב בוצעו גם ע"י בנקים זרים כגון בנק אוף אמריקה, ג'יי פי מורגן, סיטי בנק וגולדמן סאקס

מנכ''ל אינטל, ליפ-בו טאן / צילום: ap, ChiangYing-ying

אינטל הציגה דוחות חזקים; המניה מזנקת בחדות במסחר המוקדם

הכנסות החברה עמדו על 13.6 מיליארד דולר, לעומת צפי של 12.3 מיליארד; הרווח - 29 סנט למניה, הרבה מעל הצפי ● המאמץ של ליפ-בו טאן בתחום חוות השרתים נושא פרי עם גידול חד של 22% בהכנסות ● לעומת זאת, פעילות הייצור עבור לקוחות חיצוניים נותרה הפסדית ● החברה מעלה תחזיות

מצב השווקים השבוע / צילום: Shutterstock

ההמלצה החמה של בנק אוף אמריקה למניות הישראליות – ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

גלובס התחקה אחרי המניות 'כחול לבן' שהכי עניינו את המשקיעים הישראלים בשנה החולפת ● בנק אוף אמריקה ממליץ על מניות הבנקים הישראליות ● האם כדאי לרכוש דולרים כשהשקל חזק ● וגם: רועי ורמוס שובר שתיקה

פאונד / צילום: Shutterstock

האם מטבע נוסף "יחליף קידומת" בקרוב מול השקל?

הלירה שטרלינג מתקרבת לרמה של 4 שקלים, בה הייתה לאחרונה בשנת 2022 ולפני כן רק בתחילת שנות ה-90 ● וגם: האם ידעתם שבנק ישראל מחזיק בליש"ט כחלק מיתרות המט"ח העצומות שלו?

פלה פאד קין של ''בית תאילנדי'' / צילום: יהונתן בן חיים

הזוג שמאחורי בית תאילנדי חוגג 30 שנה ומשיק עוד בר ומסעדה

יריב מלילי הקים עם אשתו לק את "בית תאילנדי" והביא לתל אביב טעמים וריחות שלא היו פה ● עכשיו הם חוגגים למסעדה 30 שנה, פותחים את הבר "נאי" ובקרוב גם מסעדה חדשה במלון "פאבליקה" בהרצליה, בהשקעה של יותר מ־10 מיליון שקל: "קנינו מכולות בהון תועפות" ● והוא לא מתכוון להוריד רגל מהגז: "גם אחרי 30 שנה אין ודאות. יש רק פאשן משוגע לעשות משהו"

ניר שפיר, מנהל הפעילות של חברת השבבים ARM בישראל / צילום: אייל לייבל

בלי תואר ואחרי 24 שנים בחברה אחת, הוא עבר לנהל את המתחרים

"בגיל 8 שיחקתי הוקי גלגיליות והצלחתי לשכנע את אבא שלי לרכוש את הזיכיון להבאת ציוד למשחק מאיטליה וספרד. היה לו מחסן עם המון ציוד, ואני שכנעתי אנשים לקנות" ● שיחה קצרה עם ניר שפיר, מנהל הפעילות של חברת השבבים ARM בישראל

שיקגו. בניין שנמכר לפני עשור ב־68 מיליון דולר, נמכר תמורת 4 מיליון דולר / צילום: Shutterstock

מכירת חיסול: בנייני משרדים בארה"ב נמכרים ב־90% הנחה

מדנבר ועד וושינגטון די.סי, יזמים מקבלים הנחות עתק לרכישת מגדלי משרדים שנקלעו לקשיים ● איפה נמצאות ההזדמנויות, ומי מוכר את הנכסים?

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

המסחר בת"א ננעל בירידות: המניה שהושפעה מהעליות של אינטל והמדד שצנח

יום המסחר בת"א ננעל בירידות :מדד ת"א 35 יורד בכ-1.3%, ת"א 90 איבד כ-1% ● מדד הבנקים צנח בכ-3.5%, הביטחוניות התחזקו בכ-0.7% ● מניית קמטק מזנקת בכ-5% בעקבות העליות של אינטל ● אתמול נרשמו ירידות בוול סטריט ועליות במחירי הנפט ● אינטל מזנקת ביותר מ-20% במסחר המוקדם, לאחר פרסום הדוחות בלילה ● דיסקונט: בנק ישראל יפחית את הריבית לפחות 4 פעמים בראייה שנה קדימה ● אחרי שעקפה את התחזיות - מה אומרים האנליסטים על מניית טסלה? ● גלובס עושה סדר לקראת פתיחת המסחר

וול סטריט / צילום: Shutterstock, Lucky-photographer

נעילה מעורבת בוול סטריט; מניית אינטל זינקה ביותר מ-23%

מחירי הנפט בירידה ● אירופה ננעלה באדום ● עסקת הענק בין וורנר ברדרס דיסקברי לבין פרמאונט סקיידנס יוצאת לדרך ● מטא מתכננת לקצץ 10% מכוח האדם שלה, המסתכמים בכ-8,000 עובדים

ביירות, ספטמבר 2024, מספר שעות לאחר פיצוץ הביפרים / צילום: ap, Hassan Ammar

בכיר המוסד שחשף את הסיפור מאחורי מבצע הביפרים: "אסור לספר לעצמנו שחיזבאללה תמיד יישאר מורתע"

בצהרי יום רגיל בדאחייה, אלפי זימוניות הפכו בבת־אחת לכלי נשק שזעזע את חיזבאללה ● שנה וחצי לאחר מכן, כשהפסקת האש מול ארגון הטרור עשויה לקרוס בכל רגע, גוברות השאלות עד כמה באמת הוא נפגע ● "אדם פיין" (שם בדוי), בכיר לשעבר שהיה בלב המבצע הדרמטי וחיבר ספר שחושף את מאחורי הקלעים שלו, מדבר בראיון לגלובס על שנות התכנון הארוכות - ומזהיר מפני קונספציה חדשה

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Julia Demaree Nikhinson

CNN: הנשיא טראמפ שולח את וויטקוף וקושנר לשיחות עם עראקצ'י בפקיסטן

נקבע מותה של נסיה כראדי, בת 11, שנפצעה אנוש מפגיעת הטיל האיראני בערב חג הפסח ● סגן הנשיא ואנס יהיה בכוננות לצאת לאסלאמאבד אם תחול התקדמות בשיחות ● הנשיא האמריקאי הודיע על הארכת הפסקת האש בלבנון, לאחר שבמהלך הלילה נשמעו אזעקות בשתולה בעקבות ירי לגליל המערבי ● צה"ל בתגובה תקף משגרים בדרום לבנון • צבא ארה"ב הודיע על כניסת נושאת מטוסים נוספת למזרח התיכון ● עדכונים שוטפים

מטוס וויזאייר, לונדון / צילום: Shutterstock

אירופה מתרחקת? הוארכה ההמלצה הרשמית לא לטוס לישראל

ה-EASA, הסוכנות האירופית לביטחון תעופה, החליטה להאריך עד ל-1 במאי את ההמלצה שלה לחברות התעופה להימנע מפעילות בשטח האווירי של ישראל ושל מדינות נוספות במזרח התיכון ובמפרץ הפרסי ● ההחלטה עשויה לעכב עוד יותר את שובן של חברות תעופה אירופיות לטיסות סדירות לישראל

איוניק 3 של יונדאי

בגלל ארדואן: המכונית הזולה שלא תגיע לישראל

האיוניק 3 אמורה להיות החשמלית המשפחתית הזולה של יונדאי באירופה ולהתחרות ישירות בדגמים סיניים ● אלא שהייצור במפעל החברה טורקיה והחרם של ארדואן משאירים את ישראל מחוץ לתמונה - לפחות לעת עתה

משתתפים במיזם ''אמץ עסק'' שמחבר בין עסקים קטנים לגדולים / צילום: מירב אור לב

יין בין הדן לחרמון וכנאפה גלילי ליד הנחל: העסקים בצפון נפתחים מחדש

בירה על הגבול, יקב וגבינות, סטודיו שדומה ליער פיות וירקות אורגניים מהשדה ● העסקים בקו העימות חוזרים לפעילות, ואתם יכולים לבקר, להזמין ולתמוך

נושאת המטוסים הבריטית המלכה אליזבת' / צילום: ap, Ana Brigida

המדינה שיוצאת מובכת מההתמודדות מול הצבא האיראני

המלחמה עם איראן הביכה מאוד את בריטניה מבחינת יכולותיה הצבאיות ● המערכת של חברת סנטריקס הישראלית, שנרכשה ע"י אונדס האמריקאית, תאבטח את המונדיאל ● אוסטרליה מתכננת להגדיל באופן משמעותי את תקציבי הביטחון ● וחברת JISDA היפנית מציעה כטב"ם במחיר של 450 דולר בלבד ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

AirPods Max 2 / צילום: יח''צ

האוזניות של אפל: יקרות אך איכותיות

ענקית הטכנולוגיה אפל מציגה את הדור השני של אוזניות הקשת שלה, AirPods Max ● גם אם החידושים לא משמעותיים, איכות הסאונד הגבוהה וביטול הרעשים האפקטיבי הופכים אותן לראויות במיוחד