גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

תרבות ואיזון בין עבודה למשפחה: איך להפוך את ירוחם לאטרקטיבית?

בכירי פורום Superbrands נפגשו עם ראש עיריית ירוחם, טל אוחנה, ודנו איתה באסטרטגיה שיווקית לעיר ● מנכ"ל ומייסד קרן פימי, ישי דוידי, מעריך: "אנחנו הולכים לתקופה מעניינת, שבה הטכנולוגיה והחדשנות תבוא לידי ביטוי בכל סוגי החברות" ● וגם: ישראלי נכנס לרשימת ההאקרים הטובים המובילים בעולם ● אירועים ומינויים

טל אוחנה, ראשת המועצה ירוחם וצורי דבוש, יו''ר קליל / צילום: מורג ביטן
טל אוחנה, ראשת המועצה ירוחם וצורי דבוש, יו''ר קליל / צילום: מורג ביטן

בניית אסטרטגיה שיווקית הכוללת מיתוג, בידול ושיפור או החלפה של סמל העיר, וקמפיין פרסומי מתמשך של לפחות 5 מיליון שקל בשנה - זו רק אחת העצות שקיבלה ראש עיריית ירוחם, טל אוחנה, במפגש שערכה לאחרונה עם בכירי פורום Superbrands.

בין היתר נכחו במפגש צורי דבוש יו"ר קליל, ד"ר רון וקסלר מנכ"ל ישראכרט, דניאל מלכה מנכ"ל IBM, ערן יסעור מנכ"ל Super brands, אבי שומר בעלי צומת ספרים, עופר איתני בעלי ביתילי, עומרי לוטן מנכ"ל נירלט ועינת יוזנט-רביד, מנכ"לית אלטמן. כל אלה ייעצו מתוך ניסיונם והידע שלהם כיצד כדאי לפתח את העיר הדרומית, ולהפוך אותה לאטרקטיבית יותר.

אוחנה הציגה את ירוחם ואתגריה, הציפיות והקווים המנחים לפיתוח העיר, ההשקעה בחינוך, הצורך בפיתוח מקומות בילוי ותרבות לצעירים ועוד. בפורום הייתה תמימות דעים לגבי הצורך המיידי בהשקעה במיתוג, בידול ושיווק של העיר, ובמקביל הוצעו כיוונים נוספים.

דבוש, למשל, סבור כי "יש להפוך את ירוחם לעיר הראשונה בישראל שדוגלת באיזון בין עבודה ומשפחה, ולהציג את יתרונות העיר לאוכלוסיות שבוחרות באיכות חיים. ייעוד כזה גם ימשוך אליה צעירים איכותיים שמחפשים משמעות".

לוטן הציע לאוחנה לארגן דיור להשכרה לסטודנטים שלומדים בבאר שבע, ולקרב אותם לעיר "במטרה שכאשר הם יסיימו את הלימודים, חלקם ימשיכו לגור בעיר. חשוב לפעול גם בתשתית של מסעדות, ברים ומתחם הופעות (בסגנון זאפה למשל), כדי למשוך צעירים שחשובים להם חיי הלילה ותרבות".

עצות נוספות, שגם ערי פריפריה אחרות יוכלו לקבל מהן השראה, היו בתחום החינוך - להתמקד בחינוך ייחודי כמו מונטסורי, אנטרופוסופי, דמוקרטי וחינוך יער. כמו כן, להקים שלוחות בתחום החדשנות וההשכלה הגבוהה, כמו שלוחה של מרכז פרס לשלום וחדשנות, בית ספר למקצועות ההייטק של IBM או שלוחה של האוניברסיטה העברית או אוניברסיטת תל אביב.

בתחום הדיור - הקמת שכונה חדשה שתותאם לזוגות צעירים, במקצועות ההייטק, פודטק, ביוטק ועוד. השכונה תתוכנן כך שיהיו בה מתחמים סגורים למכוניות, ושבילי אופניים מובנים ובטוחים. בתחום התיירות - מיתוג העיר כמחוברת למדבר ולאתרים ייחודיים, כמו אגם ירוחם והקרבה למכתש.

אחת ההמלצות האישיות לאוחנה הייתה להקים מועצת יועצים, שבה תוכל להתייעץ עם מיטב המוחות בישראל. עם הפנים החוצה, הומלץ לה גם לצאת למלחמה על שיפור התחבורה בתוך העיר ומהעיר לבאר שבע ותל אביב.

אזור התעשייה

ישי דוידי: חדשנות עדיפה על הבורסה

"אם במאי 2020 מישהו היה אומר שבאוקטובר 2021 נדבר על אחוזי הצמיחה של 2022 זה היה נשמע דמיוני. אבל לשמחתנו, הנסיבות היום שונות. המצב בישראל היום טוב, בוודאי יחסית לעולם", כך אמר ישי דוידי, מנכ"ל ומייסד קרן פימי באירוע של אגודת ידידי מכון ויצמן למדע.

"פימי מאמינה בצמיחה של המשק הישראלי, ומתכוננת להשקיע בשנים הקרובות מיליארדי דולרים בחברות", הוסיף דוידי. "אני מעריך שאנחנו הולכים לתקופה מעניינת, שבה הטכנולוגיה והחדשנות תבוא לידי ביטוי בכל סוגי החברות".

דוידי דיבר גם על כך שכל חברה ישראלית כיום חייבת להשקיע בחדשנות, בייחוד חברות שעובדות בסביבה גלובלית, כיוון שזו הדרך להפוך מעוד חברה לחברה מצטיינת. הוא השווה בין הכוח שיש בהשקעה בחדשנות לעומת השקעה בבורסה, וציין כי אם משקיע פרטי היה משקיע ב-2009 סכום של 100 מיליון דולר במדד תל אביב 125, הרווח שלו היה היום כפול. אולם אם היה משקיע את אותו סכום בפימי, היום היו בידיו לא פחות מ-1.1 מיליארד דולר.

את האירוע, שנערך במלון הילטון תל אביב, הובילו יו"ר מועצת המנהלים של המכון שמשון הראל, מבעלי אמריקה ישראל, ומנכ"לית אגודת הידידים, יעל גורן-וגמן. האירוע נערך בחסות קרדיט סוויס.

BlueVine מקימה מרכז פיתוח בצפון

חברת המוצרים הפיננסים לעסקים קטנים BlueVine מתרחבת לגליל: תקים מרכז מחקר ופיתוח בפארק ההייטק בר-לב, הממוקם בין עכו לכרמיאל. זהו המרכז השני של החברה בישראל, המתווסף לסניף בתל אביב, ולשלושה סניפים נוספים בארה"ב. במרכז החדש, שיאוכלס כבר בחודשים הקרובים, תפעל החברה לפיתוח מוצרים פיננסיים ושירותי בנקאות נוספים לעסקים קטנים ובינוניים בארה"ב .

חברת BlueVine הוקמה ב-2013 על ידי אייל ליפשיץ, המשמש כמנכ"ל, וניר קלר המשמש כמנהל הסניף הישראלי של החברה וכמנהל טכנולוגיות ראשי. מאז הקמתה ועד היום היא העניקה אשראי בהיקף של 5.4 מיליארד דולר, ליותר מ-87 אלף לקוחות. החברה מעסיקה כיום כ-500 עובדים בישראל ובארה"ב, והחלה בימים אלה בגיוס עובדים למרכז הצפוני החדש.

לדברי קלר, "אנחנו שואפים לגיוון ההון האנושי בחברה, ולפתיחת דלתות לטאלנטים טכנולוגיים שמתגוררים גם מחוץ לגוש דן". ואולי, במילים אחרות, הוא פשוט מתכוון לכך שקשה מאוד לגייס בימינו עובדי הייטק במרכז.

מקס בלין ברשימת ההאקרים הטובים

להאקרים יש בישראל ובכל העולם דימוי שלילי, למרות שלא כל ההאקרים הם אנרכיסטים ושלעתים החיבה שלהם לטכנולוגיה מובילה לכיוונים חיוביים. מדי שנה מציג Certified Ethical Hackers, ארגון "ההאקרים הטובים", את רשימת "100 ההאקרים הטובים המובילים בעולם", והשנה הצליח להתברג ברשימה הזו הישראלי מקסים בלין מחברת דל טקנולוג'יס.

בלין הוא מנהל מוצר בתחום אבטחת הסייבר של דל, שתפקידו להגדיר דרישות, טכנולוגיות ומטרות לצורך פיתוח המערכות הקיימות והעתידיות בעולמות אבטחת המידע. הוא נכנס לרשימה לאחר שעבר את מבחני ההסמכה של הארגון בציון גבוה ביותר.

"כדי לגבור על האקר, צריכים לחשוב ככזה", הוא מסביר. "זו אחת התובנות החשובות ביותר שקיבלתי מהסמכת ה-CEH. הידע שמקנה ההסמכה עוזר מאוד בהגנה על הלקוחות שלנו. התקפות הסייבר יכולות למחוק גם עסקים גדולים, והתפקיד שלנו הוא לזהות את הבעיה ולתת מענה מקצועי".

מקס בלין. התברג ברשימת 100 ההאקרים הטובים / צילום: תמונה פרטית

ארגון ה-CEH הוא חלק מהפעילות של המועצה הבינלאומית ליועצי מסחר אלקטרוני, הידועה גם בשם EC-Council. המועצה קמה אחרי אירועי ה-11 בספטמבר, והיא פועלת כיום ב-145 מדינות ברחבי העולם. מלבד הסמכה ל"האקרים טובים", היא מסמיכה גם חוקרי פריצות למחשבים, ואנליסטים בתחום האבטחה. על פי נתוניה, יש כיום יותר מ-11 אלף משרות פנויות בתחום ההאקרים הטובים (בהתבסס על נתונים מלינקדאין).

חדשות טובות

עמותת מחשבה טובה מציעה קורס חדש בירושלים, שבו פנסיונרים שיצאו ממעגל העבודה מלמדים את בני הגיל השלישי מיומנויות דיגיטליות. כבר כיום ישנם מתנדבים של "הסיירת הירושלמית" ו"הסיירת התל אביבית", בוגרי המחזור הקודם, שמלמדים טכנולוגיה בצורה יעילה וסבלנית את כל מי שרוצה להתחבר לעידן החדש.

עוד כתבות

זוהר לוי, מבעלי סאמיט ו'בעל הבית' החדש בפז / צילום: באדיבות סאמיט

בין פז לניו יורק: רואה החשבון שהקים אימפריית נדל"ן בחו"ל מסמן יעד רכישה חדש

אחרי שהסיט את פעילותה של סאמיט מגרמניה לארה"ב, והפך לבעל המניות הגדול בפז, לוטש זוהר לוי עיניים לנכסי חברת הנדל"ן האמריקאית דה זראסאי, שנקלעה למשבר חוב ● האם הצפת הערך הבאה של מי שיצר לעצמו הון של כ־2 מיליארד שקל בשני עשורים, תגיע משוק הנדל"ן של ניו יורק, שעד כה לא האיר לו פנים?

חיים פייגלין, מנכ''ל צמח המרמן / צילום: כפיר סיון

מניות הבנייה טסו ומשקיעים בצמח המרמן דרשו שעזריאלי תשלם יותר

בחודש האחרון מדד ת"א-בנייה עלה בכ-40% ● כעת, מספר גופים מוסדיים מנסים לגבש מהלך עם דרישה להעלאת המחיר שבו תירכש חברת הבנייה הציבורית צמח המרמן על ידי קבוצת עזריאלי ● בין המוסדיים שמחזיקים בצמח המרמן, נמצאות חברות הביטוח הפניקס, הראל, כלל ביטוח, וכן קרן הגידור ברוש

ייבוא רכבים / צילום: Shutterstock

כשהיצע הרכבים והמותגים בשיא, מי צריך את הרפורמה ל"הגברת התחרות"

בוועדת הכלכלה דורשים "לפתוח את שוק יבוא הרכב לתחרות", אבל ניתוח המסירות במחצית הראשונה של 2025 מגלה תמונה של שוק היפר־תחרותי, ביקוש ריכוזי ומלחמת מחירים שכבר שוחקת את הרווחיות ● אז למה כולם רוצים, ורצים, לקבל זיכיונות יבוא בחסות הרגולטור?

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

בורסת ת"א ננעלה בעליות קלות; ישרוטל קפצה בכ-12%, סלקום ירדה ב-3%

מדד ת"א 35 עלה ב-0.3% ● השקל התחזק בחדות מול הדולר ● בוול סטריט נתוני התעסוקה מגבירים את החשש שהורדות הריבית מתרחקות ● מנגד, בארץ, הכלכלנים מעריכים שההקלה המוניטרית מתקרבת, אולי כבר ביום שני ● וגם: המניה שזינקה ב-1000% בשנה ועדיין צופים לה אפסייד

חרדים בלשכת גיוס / צילום: מיטב ודובר צה''ל

צה"ל מסיר כפפות: המהלך הדרמטי לגיוס משתמטים - והאכיפה

עשרות אלפי צווי הגיוס שיישלחו, והמחסומים שיוקמו בכניסה לאזורים מיושבים ● שעות לפני יציאת המשלחת: השרים הצביעו בעד חלוקת סיוע הומניטרי לעזה ● בקטאר מדווחים: סבב המשא ומתן העקיף בין חמאס לישראל החל בדוחה ● צה"ל יירט טיל בליסטי ששוגר מתימן ● "האויב ממתין לשאננות": חמאס מזהיר את המחבלים לקראת הפסקת האש ● 50 חטופים - 639 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

חיסכון לכל ילד / אילוסטרציה: Shutterstock

מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד, מי קופת הגמל שבראש?

נתוני ביטוח לאומי שמתפרסמים היום מראים כי מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד ב-3.6 מיליון חשבונות, מאז שהחלה התוכנית ב-2017 ● אלטשולר שחם מובילים עם כמעט מיליון חשבונות חיסכון

דונלד טראמפ. מדיניות שעלולה להביא על הדולר מכת המוות / אילוסטרציה: Shutterstock

האיתותים גוברים לנטישת הדולר כמטבע הסחר הבינלאומי - והכלכלה האמריקאית תשלם את המחיר

מדינות הבריקס והכלכלה הסינית מתחזקות על חשבון הדולר, וגם ארה"ב עצמה רוצה בהיחלשותו ● הבנקים המרכזיים מגדילים אחזקותיהם בזהב על חשבון נכסים הנקובים בדולרים, ואפילו מתקדמים בפיתוח מטבעות דיגיטליים משלהם ● כל אלה יוצרים את התשתית ליצירת מטבע רב לאומי שיהיה הבסיס לסחר בין מדינתי

תקיפות של חיל האוויר הישראלי בתימן (ארכיון) / צילום: ap

"פצצות עוצמתיות": צה"ל תקף תשתיות טרור של החות'ים בתימן

"מבצע דגל שחור": 20 מטוסי קרב השתתפו במבצע בתימן הלילה, ותקפו באמצעות יותר מ-50 חימושים ● שעות לאחר התקיפה: 2 טילים שוגרו מתימן לשטח ישראל - תוצאות היירוט בבדיקה ● טראמפ בשיחה עם כתבים: ניתן להגיע לעסקה בעזה עוד השבוע ● 50 חטופים - 640 ימים בשביעדכונים שוטפים

צ'רצ'יל מסמן V. ביום הניצחון על גרמניה הנאצית / צילום: Reuters, IMAGO/piemags via Reuters

לסיים מלחמה: עצתו הפיקטיבית של צ'רצ'יל לנתניהו

אבי הכישלון הגדול של המלחמה הקודמת הוביל את הבריטים אל חוף מבטחים, וזכה בסליחה ובהערצה. הוא הבין כי אנחת הרווחה חשובה יותר מתרועת הניצחון

אילוסטרציה: shutterstock

המניות שיטפסו והסיכוי שבנק ישראל יפתיע: מה צפוי השבוע בתל אביב?

לאחר שבוע ירוק במיוחד בת"א, עסקת החטופים המסתמנת צפויה לתת רוח גבית למסחר ● עוד תרכז עניין - החלטת הריבית בישראל שתכלול את תחזיות הבנק המרכזי ● נתון המאקרו שפורסם בארה"ב ומרחיק את הפחתת הריבית של הפד ● וגם: אנבידיה לא עוצרת וכובשת שיא חדש בוול סטריט

סהאם פרק בראיון לפודקאסט TBPN / צילום: צילום מסך מיוטיוב

"יש אלפים כמוהו": המהנדס שעבד בכמה עבודות במקביל והסערה

סהאם פרק, "הממקבל הסדרתי", הפך לאחרונה לשם הכי חם בעמק הסיליקון לאחר שנחשף שעבד בסתר בכמה סטארט-אפים בו־זמנית ● מאחורי הקלעים בתעשייה פחות מופתעים מהפרשייה: עובדים רבים מודים כי בתעשיית שאינה וודאית, כך הם שומרים על עצמם מפיטורים

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: איל יצהר

מי אחראי על המקלטים ועוד כמה דברים שכדאי לנו לדעת מראש על התמגנות

מתי מקלטים ציבוריים נפתחים ● מה קורה אם מתנהלים בהם פעילויות בעת שגרה ● האם מותר לזרוק חפצים ממקלט בבית משותף ● והאם חייבים להכניס כל אחד ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד  

קשת טעמים / צילום: באדיבות קשת טעמים

לקבל את המשכורת באמצע החודש: המהלך המפתיע של קשת טעמים

מכללת גל נבחרה להוביל את תוכנית "צומחים" לחוסן תעסוקתי, התוכנית כוללת ייעוץ אישי למעסיקים וסדנאות לעובדים ● הסטארט-אפ Payro מודיע על שיתוף פעולה עם קמעונאית המזון קשת טעמים, שתאפשר לעובדיה למשוך עד 2,000 שקל או  30% משכרם במהלך החודש

סיכום שווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילום: AP

שמונה מניות עם הזדמנות ושתיים שכדאי להיזהר מהן - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בנק אוף אמריקה מפרסם רשימה של מניות מעניינות להשקעה ● הבורסה בתל אביב הפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ההצלחה של קת'י ווד ● וגם: האם יכול להיות שאחת הדרכים הכי יקרות להשקיע בשוק ההון היא גם הכי משתלמת?

סניף של שירותי בריאות כללית -קופת חולים כללית / צילום: עינת לברון

יו"ר ועד העובדים בכללית מזהיר: "אם משרד הבריאות ימנה מנהל מטעמו - כל העובדים ישבתו"

יו"ר הוועד של הכללית מצטרף למאבק על מינוי המנכ"ל ונעמד מול משרד הבריאות: "איומים אגרסיביים יכשלו. לא ניתן להפוך את הכללית לסניף של האוצר ואגף התקציבים במשרד הבריאות" ● ועד עובדי הכללית הוא לא גורם שמשתתף רשמית בבחירת המנכ"ל, אבל יש לו בהחלט השפעה מכרעת על הישרדותו

עמית סגל / צילום: אריק סולטן

אחרי שבע שנים בידיעות אחרונות: עמית סגל עובר לישראל היום

הפרשן הפוליטי של חדשות 12 צפוי להצטרף לשורת הכותבים של מוסף סוף השבוע החדש של העיתון, לאחר שבע שנים במהלכן החזיק טור במוסף לשבת של ידיעות אחרונות ● מוקדם יותר היום, פורסם כי העורך הראשי של מקור ראשון, אלעד טנא, יעבור להיות עורך העל בידיעות אחרונות

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים אישרו את הצעת החוק להחלשת היועמ״שים במשרדי הממשלה

הצעת החוק, שעלתה לוועדת השרים לחקיקה בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד ● ועדת השרים לחקיקה אישרה כי הקואליציה תתמוך בקידום הצעת החוק, בניגוד לעמדת היועמ"שית

רשויות הצפון מתחרות על קמפוס הענק של אנבידיה / צילום: מועצה אזורית חוף הכרמל, יח''צ

לפחות חמישה אזורי תעשייה בצפון יתחרו על השקעת הענק של אנבידיה

אנבידיה הצהירה על כוונתה לשלש את היקף הנדל"ן שהיא מחזיקה בישראל בהשקעה של כ־2 מיליארד שקל, ולבנות קמפוס ענק בקרבת משרדיה ביקנעם ● רשויות מקומיות באזור הצפון כבר מציעות קרקעות בשטחן - מעפולה עד חיפה ● ההערכה: הפרויקט יכלול מעבדות שיאפשרו לפתח את שבבי התקשורת העתידיים של החברה - מנוע צמיחה מרכזי שלה

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: עודד קרני

הלחצים על הנגיד ובית ההשקעות שמעריך: "הריבית עשויה היום"

בנק ישראל צפוי לפרסם את החלטת הריבית היום (ב'), שצפויה על פי רוב הכלכלנים להישאר על רמה של 4.5% ● עם זאת, בלידר שוקי הון מעריכים שהסיכוי שנראה כבר הפחתה היום עומדת על 65%

קרנות הגידור התמודדו עם המבחן האולטימטיבי / אילוסטרציה: Shutterstock

"ביקוש כבוש וחוסר נזילות": מנהלי קרנות גידור מנתחים את הרנסנס בבורסה בת"א

בקרנות המיועדות למשקיעים המתוחכמים השיגו בדרך כלל תשואת נאות מתחילת השנה, אך התקשו להכות את ביצועי מדד הדגל המקומי ● מנהל הקרן שהניבה 31% למשקיעיה: "לאחר החודש האחרון, הדרך הפכה להיות הרבה יותר ברורה והכיוון להערכתנו הוא למעלה"