גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אתי עבדי תמונה למנכ"לית משרד הפרסום מקאן במקום נדב פרסמן

פרסמן ימונה למנהל הפרסום הגלובלי של הקבוצה ויהיה אחראי על מקאן טק, ואת מחלקת האסטרטגיה ינהל עמית פס

אתי עבדי / צילום: נטלי שור
אתי עבדי / צילום: נטלי שור

לאחר חודשים של היערכות, יוצאים היום לפועל שינויים פרסונליים דרמטיים בקבוצת הפרסום מקאן תל אביב: נדב פרסמן, מי שכיהן בשנתיים האחרונות כמנכ"ל משרד הפרסום, ימונה למנהל הפרסום הגלובלי של הקבוצה ויהיה אחראי מתוקף כך על מקאן טק - זרוע הפרסום של מקאן המתמחה בתקציבי הייטק שמפרסמים בחו"ל.

את מקומו של פרסמן תתפוס אתי עבדי, שתמונה למנכ"לית משרד הפרסום מקאן תל אביב, אחרי שנתיים בהן כיהנה בתפקיד המשנה למנכ"ל. בימים האחרונים ביצע מנכ"ל הקבוצה עמית משיח שיחות עם לקוחות משרד הפרסום והודיע להם על השינוי הצפוי. עובדי המשרד התבשרו על המהלך הבוקר (ד').

השינוי שמבצעים כעת במקאן אינו מובן מאליו. פרסמן נכנס לתפקיד המנכ"ל רק לפני שנתיים, ומינויו היה כרוך בין היתר בוויתור על אלדד וינברגר, שכיהן לצידו במשך ארבע שנים כמשנה למנכ"ל.

הצטרפותו של פרסמן למקאן היה אחד המהלכים הדרמטיים בתעשייה בעשור האחרון: פרסמן הוא אחד מאנשי הקריאטיב הבולטים בתעשייה והיה המינוי המשמעותי הראשון של עמית משיח כשהגיע לנהל את משרד הפרסום לפני שש שנים, בעת שהפער המקצועי שהיה לו במשך שנים רבות אל מול התעשייה נשחק בעיקר בכל הקשור לקריאטיב.

פרסמן מונה על-ידי משיח לתפקיד מנהל הקריאטיב הראשי של מקאן, לאחר שהיה מספר 2 בולט במשרד הפרסום באומן-בר-ריבנאי, בו נחשב לאחד ממחוללי השינוי המשמעותיים בהפיכת המשרד למזוהה עם קריאטיב.

עזיבתו של פרסמן את באומן עוררה אז הד תקשורתי גדול שהגיע אפילו להתדיינות משפטית. בענף רווחה הסברה כי פרסמן השתכנע לעבור למקאן בין היתר כדי להותיר חותם ניהולי, שלכאורה לא היה באפשרותו להותיר בבאומן מול הדומיננטיות הרבה שהיה למנכ"ל המשרד דאז, יוסי לובטון. עברו ארבע שנים עד שמשיח ביצע שינוי ארגוני, במסגרתו הוא עצמו זז לתפקיד רוחבי בקבוצה, ופרסמן מונה למנכ"ל.

במקביל התרחשו בקבוצה תהליכים עסקיים נוספים: מקאן ישראל היא כבר שנים ארוכות קבוצת הפרסום הגדולה בישראל. החברה מעסיקה כ-500 עובדים, והיקף הפעילות שלה מוערך ב-1.7 ממיליארד שקל בשנה. הקבוצה, שבבעלות מלאה של קבוצת הפרסום הבינלאומית מקאן, צמחה ממשרד הפרסום שהיווה את הגרעין המשמעותי של העסק, אולם בהדרגה התפתחו בה מרכזי פעילות נוספים, אשר חלקים - כמו המדיה והדיגיטל - מהווים היום חלק משמעותי ביותר בכלל הרווחים של הקבוצה, לעתים גדולים בהרבה מעסקי הפרסום הקלאסיים. עוצמתה של מקאן בתחום המדיה ידועה: מזה שנים ארוכות נעשים מאמצים של כל השחקנים הענף הפרסום להחליש אותה - ללא הצלחה.

בגלל סוגיות של ניגודי אינטרסים וקוטנו של השוק המקומי, אפשרויות הצמיחה של הקבוצה בשוק הישראלי מוגבלות והמשרד קרוב לתקרת הזכוכית - אך ההשקעות שנעשו בעבר כדי לפתח עוגני רווח חדשים החלו לשאת פירות, בעיקר בכל הקשור בפעילות הקבוצה בשווקים הבינלאומיים.

סימנה את הידגיטל כנושא אסטרטגי

נזכיר כי מקאן הייתה קבוצת הפרסום הראשונה שנכנסה להשקעות מאסיביות בדיגיטל, עוד בתקופה בה אילן שילוח ניהל את הפעילות השוטפת. אומנם הקבוצה חתומה על מספר כישלונות מפוארים בתחום, אבל הסימון של הדיגיטל כנושא אסטרטגי, הנכונות להשקיע בו כסף והשמירה של כוח ניהולי מוכשר ומיומן נשאו פירות, ומקאן הפכה לחוד חנית בתחום. כבר לפני שנים רכשה הקבוצה את חברת הפריפורמנס (פרסום מבוסס תוצאות) סקינדו, ביססה את מעמדה בארץ ולקחה את פעילותה לחו"ל שם בעת שהאד-טק שגשג, וכתוצאה מכך הם הרוויחו מיליוני שקלים.

אך לפני שנתיים, בעקבות שינוי כללים של הפלטפורמות הבינלאומיות, ספגה כל תעשיית האד-טק, וסקינדו בתוכה, מכה קשה בגלל שינויי כללים של גוגל ופייסבוק. אולם בעוד שחברות אד-טק נסגרו כפטריות אחרי הגשם, במקאן קראו את התמונה בזמן, ביצעו שינויים באופן הפעילות, מיתגו את החברה מחדש וחזרו להרוויח מיליוני שקלים תחת שם חברה חדש: פרימיסיס. כיום מנהלת פרימיס פעילות בהיקף של כ-600 מיליון שקל בשנה.

בהמשך הוקמה במקאן זרוע פעילות נוספת שאמורה להתפתח בחו"ל: מקאן טק. החברה הוקמה כי במקאן זיהו את הפוטנציאל הגלום בתקציבי פרסום של חברות ישראליות שנתח משמעותי מהפעילות השיווקית שלהן מתקיים בחו"ל: לחברות אלה תקציבי פרסום גדולים שהתמקדו בעיקר בפרסום דיגיטלי. לכן מקאן טק הייתה בתחילת דרכה סוג של חברת מדיה דיגיטלית, אולם בשנים האחרונות התחולל בשוק שינוי תפיסתי שגרס כי גם לפרסום מבוסס תוצאות פרוגרמטי נדרשים אסטרטגיה וקריאטיב - שהם בדיוק נקודות היתרון של משרד פרסום "מסורתי".

כדי לבנות את המשרד, גייסו את אחד הטאלנטים הבולטים בענף - שי אלמגור - שסומן לפני כן כדור ההמשך הניהולי בקבוצת אדלר-חומסקי. אלמגור נכנס לנהל את המשרד ב-2018, ותחת ניהולו גדלה הפעילות משמעותית, וכיום היא עומדת על 80 מיליון שקל בשנה עם תקציבים של לקוחות כמו נייס, לומיניס, סלברייט, גוגל, אפלייד מטריאלס ואמדוקס, אשר קמפיין המיתוג מחדש שלה עלה לפני ימים ספורים לאוויר.

התפקיד שאמור להיות למקאן טק בהתפתחות הקבוצה מציב את פרסמן במוקד חשוב ומאפשר לו לזוז לרוחב ולא החוצה. על כך יש להוסיף את הגורם האנושי: פרסמן הוא כאמור איש קריאטיב מוערך, אך ניהול משרד פרסום דורש נגיעה בתחומים ניהוליים נוספים שאינם בהכרח הפורטה האישי שלו, והתזוזה למקאן טק אמורה לאפשר לו לחזור ולהתמקד בסוג הניהול המתאים לו יותר.

נדגיש כי אלמגור צפוי להמשיך לשמש כמנכ"ל מקאן טק אך יהיה כפוף לפרסמן.

הצטרפה לקבוצת מקאן ב-2010

על כיסא המנכ"ל תתיישב כאמור אתי עבדי, מהנשים החזקות והבכירות בענף הפרסום, שזוכה להערכה רבה במקאן ומחוץ לה. עבדי הצטרפה לקבוצת מקאן בשנת 2010 וכיהנה בשלל תפקידים, עד שמונתה בשנת 2014 לראש מחלקת האסטרטגיה. בתפקידה זה הובילה את האסטרטגיה של לקוחות המשרד והייתה שותפה לבנייתם של מותגים רבים, בהם yes, תנובה - אלטרנטיב, דומינו'ס פיצה, פיטנס, צבר, לאומי, פפר ועוד רבים.

בשנת 2018 מונתה עבדי לתפקיד מנכ"ל משותף במקאן טק, לצדו של שי אלמגור, ובמשך כשנתיים בנתה יחד איתו את התשתית הארגונית והאסטרטגית למשרד החדש.

בשנת 2020, בעיצומו של משבר הקורונה, נענתה עבדי לבקשתם של עמית משיח ונדב פרסמן לשוב אל משרד הפרסום ולבנות מחדש את מחלקת האסטרטגיה. כעת צועדת עבדי צעד נוסף קדימה ומקבלת עליה את ניהול המשרד כולו.

עמית פס, שצמח במקאן, חוזר למשרד כראש מחלקת האסטרטגיה, לאחר שעבד מספר שנים כעצמאי.

בעבר נעשו במקאן ניסיונות "להצניח" מבחוץ מנהלים ממותגים שלא באו מפרסום ואמורים היו לקחת את הארגון קדימה - עיין ערך איריס בק וריצ'י האנטר. במבחן התוצאה המהלכים הללו לא הוכיחו את עצמם, המעמד המקצועי של מקאן נשחק, והמשרד החל לחזור לעצמו מבחינת תוצרים מקצועיים רק לאחר שעמית משיח, שהיה בעבר חלק מהארגון, חזר למשרד כדי לנהל אותו.

מינויה של עבדי הוא עוד צעד המכיר בחשיבות של ניהול משרד פרסום על-ידי מי שפרסום זה תחום התמחותו, ויש בכך גם איתות חשוב למנהלים האחרים שבמקאן משמרים את הצוות הניהולי הבכיר, מאפשרים לתקן לשפר ולדייק את הפוזיציות שלהם, ולא רק משלמים שכר הגבוה משמעותית מהמקובל בענף, אלא גם מאפשרים אופק להתפתחות בימים שבהם תעשיות כמו ההייטק מזנבות כל העת מול משרדי הפרסום ומנסות להעביר אליהן את הטאלנטים הבולטים.

עמית משיח, מנכ"ל קבוצת מקאן, מסר בתגובה: "הקבוצה צומחת במהירות תוך חיזוק המובילות שלה בעסקי הפרסום בישראל ופיתוח מהיר של פעילות בינלאומית המבוססת על שתי זרועות - אדטק ופרסום. השינויים שאנו מבצעים נועדו לתמוך ביכולת שלנו להמשיך לפתח את הפעילות הבינלאומית שלנו ולהזריק לתוכה משאבים ותשומות לצד שימור וחיזוק ההובלה של מקאן בשוק הישראלי.

"אנו גאים בכך שבמקאן צומחת וגדלה שדרה רחבה של מנהלים, אשר מתפתחים עם עסקי הקבוצה ומאפשרים לנו להתרחב ולצמוח תוך שמירה על התרבות וה-DNA המקאני. אתי ונדב הם דוגמאות נפלאות לכך, וגם עמית פס אשר גדל והתפתח בתוך הקבוצה וכעת חוזר הביתה".

עוד כתבות

ארנונה / צילום: Shutterstock, Andrey_Popov

המועצה השתחררה מהסכמה על הנחה בארנונה על אף שהנסיבות לא השתנו

העליון קבע כי המועצה האזורית עמק הירדן תוכל להשתחרר מהסכם על חיוב ארנונה מופחת, על אף שלא השתנו הנסיבות ● האם יש בכך לכדי שינוי עמדת העליון בנושא?

הנוף הנשקף מהררית / צילום: ליבי לוי

נסעתם לגליל בחג? אתם חייבים לעצור ביישוב הזה לחוויה תאילנדית אמיתית

קפה שהוא גם גלריה, מופע מוזיקלי של ערפול חושים, מעדנייה משובחת ושופינג ברוח האנתרופוסופיה ● ביקור ביישוב הררית, שמרגיש כמו יקום מקביל

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock

עליות באירופה; למה טסלה מזנקת ב-7.5% במסחר המוקדם?

המסחר באסיה ננעל בעליות ● השקל מתחזק במעל 1% מול הדולר, 3.765 שקלים ● פיליפס מזנקת ב-37% ● אילון מאסק בסין וטסלה קיבלה שם בשורות טובות ● שטף הדוחות בוול סטריט ימשך השבוע, אמזוןן תדווח בשלישי, אפל בחמישי ● לפי הוול סטריט ג'ורנל, יועצי דונלד טראמפ מנסחים הצעות חוק להגבלת עצמאות הבנק המרכזי ● ברביעי החלטת הריבית של הפדרל ריזרב, בשישי דוח התעסוקה החודשי

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

אלי אביסרור, מנכ''ל אביסרור משה ובניו ויו''ר ארגון קבלני הנגב / צילום: דיאגו מיטלמן

הממשלה, החרם הטורקי ומחירי הדירות: הקבלן שבונה אלפי יחידות דווקא אופטימי

אלי אביסרור, מנכ"ל אביסרור משה ובניו ויו"ר ארגון קבלני הנגב, סבור שהממשלה אינה מסייעת לקבלנים בהתמודדות עם המצב, אך מנבא שהענף יצא מהמשבר ● הוא לא חושב כרגע על הנפקה, סבור שטורקיה היא שתפסיד בסופו של דבר מהחרם על ישראל ובטוח שהנגב הוא העתיד של ישראל

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": עורך הדין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

בתים בטקסס. צילומי לווין ורחפנים הפכו לנשק בידי חברות הביטוח / צילום: Shutterstock

תופעה בארה"ב: חברות הביטוח מרגלות אחרי בתים מהשמיים

חברות בארה"ב משתמשות ברחפנים כדי לבדוק גגות או לזהות פסולת חצר וטרמפולינות שלא הצהירו עליהן

השבוע בשווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הענקית שקפצה וזו שהתרסקה - ועוד כתבות על מצב השווקים

מטא איכזבה את המשקיעים ● נטפליקס צנחה אחרי תוצאות חיוביות, טסלה פרסמה דוח מאכזב אבל המניה שלה קפצה. למה? ● קבוצת רד בינת מסיימת עידן ועוד כתבות על המצב בשווקים

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירה לפינוי בינוי ברמת גן?

דירה בת שישה חדרים בבניין ישן משנות ה־60, המתפרשת על פני שטח של 158 מ"ר ובעלת שני מפלסים, נמכרה תמורת 2.9 מיליון שקל ● המתווך בעסקה: "לנכס יש פוטנציאל השבחה גדול"

הירחון העברי ''השחר'', שבו כתב בן יהודה, 1879. הרושם ממאמרו היה עצום / צילום: ויקיפדיה

העברית של ימינו מבטאת כישלון אחד מובהק של אליעזר בן יהודה

בדיוק לפני 145 שנה אליעזר בן יהודה הקדים את כל בני זמנו בהבנת הקשר בין הארץ לבין הלשון ● אבל את לשון ימינו הוא כנראה לא היה מבין

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

השר בן גביר נפגע בתאונת דרכים: מצבו קל-בינוני

בן גביר הגיע לזירת הפיגוע ברמלה, התראיין וכשעזב את המקום - היה מעורב בתאונת דרכים • רכבו של השר התהפך והוא פונה לטיפול רפואי • לפי עד ראייה: רכב השר חצה באור אדום • ארבעה בני אדם נוספים נפצעו בתאונה, מצבם קל-בינוני

וושינגטון. מעמד משפטי מיוחד

רק שבעה מתוך 1,000 הבניינים הגבוהים בעולם נמצאים באירופה. זו הסיבה

רק שבעה מתוך 1,000 הבניינים הגבוהים בעולם נמצאים באירופה ● אתונה, פריז, רומא ואחרות מגבילות את גובה הבנייה כדי לשמור על הנוף ● איך זה עובד ומהם יוצאי הדופן?

טל בסכס, פרויקטור מרכז השליטה האזרחי / צילום: רמי זרנגר-יח''צ החברה למתנ''סים

הפרויקטור שלא היה בראיון ראשון: "לא באתי לחמם כיסא"

טל בסכס מונה בסוף אוקטובר לפרויקטור שתפקידו "לתדרך בכל הנוגע לניהול האזרחי של המלחמה" ● אלא שאינטרסים פוליטיים רחשו בשטח, יותר מדי גופים היו מעורבים, ומהדיבורים על תקציב של 15 מיליארד שקל לא נשאר דבר ● בראיון לגלובס הוא מדבר על היכולת להשפיע כמנכ"ל החברה למתנ"סים, ומפתיע: "אם קוראים לי שוב - אני מתייצב"

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

אברהם אסף / צילום: תמר מצפי

אברהם אסף, מייסד ובעל השליטה בקבוצת אמנת, נפטר בגיל 83

אסף הפך לבעל השליטה באמנת לאחר שרק לפני ארבעה ימים רכש את ההחזקות של שותפו לייסוד החברה, שמואל בר אור, (22.17%) תמורת כ-21.7 מיליון שקל ● מי שצפוי להמשיך אותו הוא בנו, סגן יו"ר החברה, ערן אסף

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

מוריס צ'אנג / צילום: Associated Press, Aaron Favila

הוא חגג 55. ואז הקים את יצרנית השבבים הגדולה בעולם

מוריס צ'אנג צבר עשורים של ניסיון לפני שהקים עסק שהפך חיוני לכלכלה הגלובלית ● מה יכולים ללמוד ממנו יזמים אחרים בגיל העמידה?

אזרבייג'אן איירליינס / צילום: Shutterstock

הכירו את חברת התעופה שרוצה להטיס אתכם במקום אלה שברחו

אזרבייג'ן איירליינס (AZAL), חברת התעופה הלאומית של אחת מידידותיה הקרובות ביותר של ישראל, מראה שהיא כאן כדי להישאר ● "בחודשי הקיץ נעלה את תדירות הטיסות, בין יוני לספטמבר AZAL תפעיל 11 טיסות בשבוע", אומר בני קורמאייב, נציג החברה בארץ