גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ת"א: הצפון הישן מתחדש, אבל לא משנה את הצביון הייחודי

הצפון הישן והמבוקש של תל אביב עובר בשנים האחרונות מתיחת פנים של התחדשות עירונית, מבלי לפגוע באיכות החיים שכה מזוהה עימו - מגורים בסביבה שקטה לצד כל מה שיש לעיר הגדולה להציע ● רונית כהן, סמנכ"לית השיווק של חברת צמח המרמן, המקימה בשיתוף עם קבוצת רוזיו את פרויקט הבוטיק "ויצמן פנקס" באזור, מסבירה כי גם הבנייה החדשה שומרת על רצף אורבני, על קהילתיות ועל האינטימיות שבבנייני מגורים קטנים: "הפרויקט שלנו חדש ויוקרתי, אבל התאמנו אותו באופן ייחודי לסביבה"

פרויקט ויצמן פנקס. משמר את רוח האזור בבניין בוטיק יוקרתי / הדמיה: סטודיו 84
פרויקט ויצמן פנקס. משמר את רוח האזור בבניין בוטיק יוקרתי / הדמיה: סטודיו 84

הכתבה בשיתוף קבוצת רוזיו וצמח המרמן

הצפון הישן של תל אביב נחשב כבר כמה עשורים לאחד מאזורי הביקוש הגדולים בעיר ובארץ בכלל. השכונה, המשתרעת מנחל הירקון בצפון, דרך כיכר המדינה ועד שדרות שאול המלך ובין רחוב אבן גבירול לנתיבי איילון מספקת חוויה של טבע עירוני לצד מרחב אורבני פעיל. בתי הקפה, המסעדות והברים שזורים בה, כשלצידם בוטיקים, מרכזי מסחר וכמה ממוסדות התרבות והאמנות המובילים שיש לתל אביב להציע. גם הנגישות הגבוהה לנתיבי איילון ולצירים המרכזיים, הגישה הנוחה לתחבורה ציבורית והחיבור העתידי לרכבת הקלה - מספקים יתרונות נוספים ומייתרים עבור רבים את הרכב הפרטי ובעיקר את העמידה הממושכת בפקקים.

יתרון נוסף שיש בשכונה, שהופך אותה למבוקשת גם על ידי זוגות ומשפחות צעירות, הוא גודל הדירות בה, שעומד בממוצע על 80-90 מ"ר. גם מוסדות החינוך באזור אשר נמצאים במרחק הליכה, הפארקים וגני השעשועים - הופכים את איכות החיים בצפון הישן של תל אביב לגבוהה ואטרקטיבית במיוחד עבור משפחות עם ילדים קטנים.

כל מי שעבר באזור בשנים האחרונות ובפרט בשנה האחרונה לא יכול שלא לשים לב לפרויקטי ההתחדשות העירונית הרבים המבוצעים בו. את הבניינים הישנים מחליפים מבנים חדשים - וכל זאת תחת תוכנית הרובעים שאישרה עיריית תל אביב ב-2018, שמגבילה את גובהם של המבנים ומשמרת את הצביון הייחודי של השכונה.

אחד הפרויקטים המעניינים שמוקמים בימים אלו באזור הוא פרויקט "ויצמן פנקס", שמקדמים היזמים צמח-המרמן וקבוצת רוזיו, ברחוב ויצמן 93-97 בתל אביב.

במסגרת הפרויקט, שבנייתו החלה בימים אלו, יהרסו 3 בניינים ותיקים, הכוללים כיום 41 יחידות דיור, ובמקומם יבנה קומפלקס מגורים ובו שלושה בניינים חדשים בני 8 קומות ו-73 דירות. מדובר על תוספת של 32 דירות חדשות, של 3-5 חדרים, דירות פנטהאוז ודירות גן. מחירה של דירת 3 חדרים בגודל 80 מ"ר מתחילה ב-5.2 מיליון שקל.

פרויקט ויצמן פנקס - איכות חיים ויוקרה בצפון הישן. לפרטים הקליקו כאן>>

לדברי היזמים, המתחם, שתוכנן על ידי האדריכל גידי בר אוריין, מתכתב עם סגנון הבאוהאוס שמאפיין את העיר הלבנה, ולמעשה מהווה אבולוציה שלו עם התאמות מודרניות ברוח התקופה ועם הרבה מאוד יוקרה. חללי הדירות תוכננו בקפידה, תוך ניצול מקסימלי של שטחי הפנים, המרפסות בהן רחבות, והחלונות גדולים ומתפרשים מהתקרה ועד הרצפה, בדומה לחלונות במגדלי היוקרה.

עוד הם מוספים כי בכל בניין תהיה מעלית, בדירות יבנו ממ"דים ולכל דירה תוקצה חניה. מצרך יותר ממבוקש בעיר שבה כמות החניות רק הולכת ומצטמצמת.

דירת הגג בפרויקט, מבט מלמעלה. קירבה להתרחשות העירונית / הדמיה: סטודיו 84

"אזור כיכר המדינה, הסמוך לפרויקט, הוא מהנכסים האסטרטגיים והמבוקשים של העיר, הוא מציע - נגישות מרבית למוקדי בילוי ופנאי בתי קפה, תחבורה ומוסדות חינוך מצוינים, אך גם משמר את הקהילתיות ואת השלווה שבה היא מאופיינת", מציין ליאור נבון, סמנכ"ל השיווק של קבוצת רוזיו.

"פרויקט ויצמן פנקס הוא פרויקט תל אביבי במהות שלו, שפונה לאנשים שאוהבים את תל אביב", אומרת רונית כהן, סמנכ"לית השיווק של חברת צמח המרמן, מדובר בבניין בוטיק חדש ויוקרתי, שנבנה בסטנדרטים הכי גבוהים, שכל מי שיעבור לידו יתקשה להישאר אדיש כלפיו. אך מצד שני דאגנו שהבניין ישמור על אופי השכונה, על הרצף האורבני שקיים בה ובעיקר על האינטימיות שהמגורים בבניינים קטנים מאפשרת".

לא לחינם מתעכבים השניים על האינטימיות שבבניינים קטנים יחסית. פרויקט ויצמן פנקס יכול להוות פתרון למי שרוצה בית חדש ויוקרתי ומעוניין לחיות קרוב להוואי התל אביבי ולא בתוך גורד שחקים. על אף המגדלים הרבים שמעטרים את קו הרקיע של העיר, יש לא מעט תל אביבים שרוצים את הקרבה לעיר, לרחובותיה, לחוויה האורבנית שהיא מספקת ולנגישות המירבית לכל השירותים.

"חווית החיים בתל אביב ממרומי הקומה ה-40 לא דומה לחיים בקומה 5 או 8 בלב תל אביב", מסבירה כהן. "לא רק לגובה יש משמעות כשגרים במגדל, אלא גם לאורח החיים המגיע עימו. לרוב, המגדלים מצויים בתוך מתחמים סגורים בשולי העיר, שאינם משתלבים במרקם העירוני; הם מצריכים שימוש ברכב כדי להגיע מחוצה להם ועלויות האחזקה והתפעול בהם עולים בהתאם עקב שירותי אחזקה ושמירה. לעומתם, המגורים בבניינים 'הקטנים' בלב תל אביב מייצרים אורח חיים עירוני בר קיימא, שמספק נגישות לכל השירותים במרחק הליכה מהבית וגם מפגיש את הדיירים עם שכניהם".

לחוש את העיר

סביבת פרויקט ויצמן פנקס, מציעה, כאמור, מגוון רחב של אפשרויות שיש לתל אביב להציע. החל משופינג בכיכר המדינה, פיקניק על גדות הירקון, ארוחה במסעדה טובה, הצגה בתאטרון הקאמרי או בילוי במוזיאון תל אביב. השכונה מאופיינת בעיקר במגורים ומסחר, עם רחובות קטנים ופנימיים שנהנים משקט נטול רכבים ושאון העיר. גם מבחינת נגישות תחבורתית, נחשבת סביבת הפרויקט לנוחה - עם גישה קלה ומהירה לרחוב אבן גבירול הראשי וכאמור לנתיבי איילון ועם גישה מהירה לתחנות הרכבת הקלה והמטרו העתידיים.

חברת הנדל"ן צמח המרמן היא גם המבצעת שאחראית על בנייתו של הפרויקט. לדברי חיים פייגלין, מנכ"ל צמח המרמן, "כך מתאפשר לנו להעניק שירות מצוין לרוכשי הדירות תחת מעטפת אחת, הכולל פיקוח הדוק על איכות הבנייה, לוחות זמנים וייעול מבחינת כוח אדם וכמובן משאבים כספיים".

צמח המרמן היא חברה ציבורית, שהוציאה תחת ידיה כמה מהפרויקטים המוכרים של תל אביב, בהם פרויקט White City בנווה צדק, פרויקט בצלאל ופרויקט אנדרומדה ביפו בשיתוף קבוצת קרסו נדל"ן.

קבוצת רוזיו הוקמה בשנת 2005 ע"י האחים יובל ויניב רוזיו, העוסקים בתחום הנדל"ן באזור תל אביב והמרכז כבר יותר משני עשורים. הקבוצה הובילה לאורך השנים עשרות פרויקטים ביניהם: בן עטר 21, מוהליבר 29, יהודה הלוי 2, ואחד העם 110.

לדברי כהן, "בזכות שורת הפרויקטים שקידמנו בעיר אנחנו מכירים מקרוב את הטעם התל אביבי ומתאימים כל פרויקט באופן ייחודי לסביבה בה הוא מוקם. אנו גם מקפידים שהפרויקטים שלנו ישלבו היטב בנוף האורבאני אך גם יתבלטו בייחודיות שלהם. פרויקט ויצמן פנקס נולד אצלנו מתוך אהבה לתל אביב - ולדעתי יהפוך לאייקון חדש בליבה של תל אביב הקלאסית".

פרויקט ויצמן פנקס - איכות חיים ויוקרה בצפון הישן. לפרטים הקליקו כאן>>

עוד כתבות

נגמ''שים של צה''ל בצפון הארץ / צילום: ap, Gil Eliyahu

עסקה בגודל פי 2 משווייה: החברה הביטחונית שמזנקת

לפני פחות משנתיים סבלה החברה הביטחונית אימקו מתחלופת מנהלים וקשיים תזרימיים, אבל מתחילת המלחמה התמונה התהפכה ומנייתה נהנית מתנופה בבורסה ● כעת היא קיבלה הזמנה של 377 מיליון שקל ממשרד הביטחון - פי שניים מהשווי של החברה כולה ● מניית אימקו זינקה ביותר מ-200% בשנה האחרונה

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

לספר לדור הצעיר את סיפור השואה אחרי ה-7 באוקטובר - זו לא רק זכות, אלא חובה

השנאה כלפי מדינת ישראל מרימה ראש בכל כמה דורות ● לצד האסונות טבועה בנו, כחלק בלתי נפרד מה-DNA שלנו, היכולת המופלאה והחוסן לקום מהאסון הכי גדול ולהצליח לעשות ממנו נס ● גם הפעם, הדור הצעיר הוא שיכתבו את פרק התקומה

מטוס קרב מדגם סוחוי 35 ממריא מבסיס חיל האוויר הרוסי חמיימים בסוריה / צילום: ap, Alexander Zemlianichenko

רוסיה מוכרת לאיראן 24 מטוסים, ומציבה לישראל אתגר חדש

אספקת מטוסי סוחוי ומערכות הגנה אווירית S־400 מרוסיה לאיראן מציבה את המזרח התיכון בפני אתגר חדש ● מומחים: "חיל האוויר האיראני בנוי על אמל"ח מיושן, הסוחוי מייצג דור אחר של מטוסים"

מימין: אריאל ארליך, יריב לוין, עוזי פוגלמן, רון סולקין / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: אלכס קולומויסקי־ידיעות אחרונות, דוברות הרשות השופטת, איל יצהר

האינטרסים והדילים: מאחורי הקלעים של הוועדה לבחירת שופטים

עשרות שופטים ורשמים חדשים מונו בשבוע שעבר, צעד הכרחי לאור העומס הכבד על מערכת המשפט ● הפשרות שנאלצו לעשות בוועדה כדי לזכות במינויים החדשים, ההישגים של הקואליציה, השריף החדש בנגב והמשמעות הנעלמת של המילה "זמני" ● חמש הערות על בליץ המינויים

ראש ממשלת בלגיה, אלכסנדר דה-קרו / צילום: ap, Jean-Francois Badias

ראש ממשלת בלגיה: "לא יכולים להמשיך בעסקים כרגיל עם ישראל"

ראש ממשלת בלגיה אלכסנדר דה-קרו שינה את עמדתו ושוקל כעת הטלת סנקציות הכוללות איסור יבוא מוצרים מהתנחלויות, בשל הפעילות הישראלית בעזה ● הסביר כי שינוי העמדה שלו נובע מכך שיש "יותר מדי קורבנות כתוצאה מהפעולות הצבאיות הישראליות" ● ההערכות הן כי יוזמה כזו תיכשל ברמה האירופית

השכר הממוצע / צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע זינק: 14,108 שקל בחודש מרץ. ומה קרה בהייטק?

על פי "אומדני הבזק" של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, מדובר בעלייה של כ-3.5% לעומת מרץ 2023 ● השכר הממוצע של עובדי הייטק בפברואר זינק ב-13% לעומת שנה שעברה

בבסיס סודי שמתרחב במהירות: כך נערכת איראן למתקפה הבאה נגד ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: מה גורם לצבאות של מדינות הערביות להיות לא יעילים, הבסיס הסודי של איראן וסיפורה של ניצלות שואה שהייתה בקיבוץ מפלסים ב-7 באוקטובר ● כותרות העיתונים בעולם 

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

חנות שמרה חניה ללקוחות בעזרת קלנועית, נקנסה וערערה לעליון. מה קבע ביהמ"ש?

זוג הורים הגיעו לביהמ"ש לאחר שלא הצליחו להסכים אם לחסן את בנם בחיסוני שגרה המומלצים ע"י משרד הבריאות ● חנות בחיפה הציבה קלנועיות בחניות ציבוריות הסמוכות אליה, כך שיישמרו ללקוחותיה, לאחר שנקנסה 7 פעמים ביקשה להישפט ● ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע תיעד בווידאו דיונים ועורר ביקורת ● 3 פסקי דין בשבוע  

אניית הקרב Hessen, בשובה מהים האדום לגרמניה / צילום: Reuters, Sven Eckelkamp

הגרמנים נסוגו, החות'ים השתכללו: כוח המשימה האירופי בים האדום מקרטע

דברי האדמירל היווני שעומד בראש כוח המשימה האירופי, שדלפו לתקשורת הזרה, חשפו כי הכטב"מים שמשגרים החות'ים מתגברים על ההגנות האוויריות, ושעם שלוש ספינות בלבד, הוא לא יכול למלא את המשימה ● בינתיים, מספר הספינות העוברות במצרי באב אל–מנדב צנח

סיכונים גיאופוליטיים מוגברים משפיעים גם על מערכת הבנקאות הישראלית / אילוסטרציה: Shutterstock

כצעד משלים להורדת הדירוג של ישראל: S&P הורידה דירוג לבנקים לאומי והפועלים

בחברת הדירוג העולמית ציינו כי למרות שהם עוד מקווים שהסלמה מול איראן, חיזבאללה וחמאס תימנע, "הסיכונים הגיאופוליטיים הגבוהים ממילא איתם מתמודדת ישראל גדלו עוד יותר" • הדירוג של לאומי והפועלים ירדו ל-A-/A-2 • הדירוגים של מזרחי טפחות ודיסקונט נותרו זהים • לכולם תחזית שלילית אך בחברה ציינו כי הרווחיות הגבוהה עשויה לרכך את השפעת הסביבה השלילית

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

השקל נסחר בתנודתיות לאחר הודעת חמאס על קבלת המתווה להפסקת אש

ת"א 35 יורד בכ-0.1% ● השקל נסחר בתנודתיות מול המטבעות הזרים ● אייל הררי יחליף את ארז ענתבי כמנכ"ל אלוט ● חוזה חדש לאלקטריאון בסין ● מיטב: הקמעונאיות מעלות מחירים רק כי הן יכולות, לא בגלל הצורך שלהן לפצות על גידול בהוצאות ● וורן באפט מכר מניות אפל ופוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" ● בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33%

וורן באפט מגיע לאסיפה השנתית של ברקשייר הת'אוויי בנברסקה, ארה''ב / צילום: Reuters, Scott Morgan

באפט הציג את יורשו והפתיע כשאמר: "מקווה להגיע בשנה הבאה"

וורן באפט בן ה-93 ערך את האסיפה השנתית הראשונה של ברקשייר האת'וויי מאז ששותפו ארוך־השנים, צ'ארלי מאנגר, נפטר בנובמבר האחרון ● באפט הביע אמביוולנטיות לגבי בינה מלאכותית וכינה אותה "שד גרעיני בבקבוק", התייחס לצמצום האחזקה שלו באפל, וכן לאדם שצפוי לרשת את מקומו כמנכ"ל ברקשייר

בנייה בדרום. חומרי הגלם לבנייה מתייקרים / צילום: Shutterstock

השלכות החרם הטורקי כבר כאן: אלה המוצרים שמתייקרים

כנען סנטר הודיעה על עלייה של כ־20% במחירי צמר זכוכית, קבוצת נוימן מעלה ב־9% את מחיר מוצרי הברזל, וחברת רב בריח מעלה מחירי מוצרים ב־8% • "בקרוב נראה הודעות נוספות כאלו"

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

העליות בת"א התמתנו בנעילה מהחשש כי עסקת החטופים לא תצא לפועל

מדד ת"א 35 עולה ב-0.4% ● השקל הפגין איתנות השבוע, אך בסיכום אפריל נחלש מול הדולר ● אפל הציגה את תוצאותיה הכספיות והמניה זינקה ● במזרחי מעריכים כי למרות דוח התעסוקה הפושר של חודש אפריל בארה"ב לא אמור להשליך מהותית על תזמון הורדת הריבית ● באופנהיימר מזהים הזדמנויות במגזרי הפיננסים והתעשייה בשוק המניות האמריקאי

אור צלקובניק / צילום: עדי לם

תוך פחות משנה ועם רייטינג מדשדש: אור צלקובניק עוזב את חדשות 13

צלקובניק הוא המנכ"ל הרביעי שעוזב את חברת החדשות בחמש שנים ● המהלך נובע ככל הנראה בשל חוסר הסכמתו לבצע קיצוצים בכוח־האדם ובשל פערים גדולים בינו לבין כתבים בחברה

וורן באפט נואם באסיפה השנתית של ברקשייר האת'ווי

היורש, ההשקעה המסתורית, והדרך ל־50% תשואה בשנה: התובנות מהכנס הגדול של האורקל מאומהה

וורן באפט, המשקיע הפרטי הגדול והמפורסם בעולם עמד בסוף השבוע בפעם ה־51 על הבמה באומהה והשיב לשאלות משקיעיו במשך חמש שעות ● מדוע הקטין את ההחזקות שלו באפל, מה הוא חושב על מהפכת ה־AI, למה הוא מגדיל את קופת המזומנים שלו במקום להשקיע אותה, ומה היה עושה לו חזר לגיל 20

מכוניות חדשות ממתינות לייצוא בנמל טיינג'ין בסין / צילום: Shutterstock

כל רכב חמישי שנמכר בארץ הוא מסין: הסיבות והחששות מאחורי הנתון החריג

למרות הרוחות הצוננות שנושבות מבייג'ין, נתוני מסירות הרכב מתחילת השנה מגלים ששוק הרכב הישראלי הופך להיות "סיני" במובהק ● עד כמה המגמה תלויה ביציבות הביקוש לרכב חשמלי בישראל והאם התדרדרות נוספת ביחסי ישראל–סין "תקרר" את הביקוש וההיצע

הפגנה פרו־פלסטינית בבראון. לחץ הסטודנטים הניב פרי / צילום: Reuters, Anibal Martel

האם אוניברסיטאות אמריקאיות מפתחות נכונות לשאת ולתת על החרמת ישראל?

לפי שעה רק קומץ של אוניברסיטאות ומכללות הציעו למפגינים האנטי־ישראלים להתפנות תמורת חשיפת אחזקותיהן ומשא ומתן על משיכת השקעות ● אבל ביניהן נמצאות לפחות שתי ענקיות, עם תיקים של 20 מיליארד דולר ● עצם נכונותן הפרגמטית לשקול זאת צריכה לעורר חשש

בארה"ב בטוחים: זה עומד להיות המבצע המסוכן ביותר אליו תצא ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הסכנות בכניסת צה"ל לרפיח, איך איראן יכולה להרוויח מההפגנות בקמפוסים בארה"ב ומה באמת חשוב לאמריקאיים בשנת הבחירות ● כותרות העיתונים בעולם 

אתר בנייה. קצב מכירות הנדל''ן עלה / צילום: אייל פישר

קצב מכירות הדירות עלה, ובאוצר קוראים לעצור את מתווה הסיוע

תוכנית הסיוע לענף שאושרה בפברואר כללה מתווה שיעזור לקבלנים בשלב המכירה המוקדמת ● אולם לגלובס נודע כי קידום המתווה נעצר ונבחן מחדש, בין היתר בשל נתוני המכירות האחרונים