גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"חברת בנייה שלא תפעל בתחום ההתחדשות העירונית לא תהיה קיימת באזורי הביקוש בעוד כמה שנים"

עוד ועוד חברות נדל"ן מדווחות על כניסה לפרויקטים של התחדשות עירונית, לנוכח המחסור בקרקעות באזורי הביקוש, מחירי הדירות הגואים וסכנת קריסה של בניינים ישנים ● למרות המכשולים הרבים שבדרך להשלמת פרויקט מסוג זה, לדברי יעקב אטרקצ'י, מנכ"ל חברת אאורה, "הדרך לייצר עתודות קרקע משמעותיות לבנייה היא רק באמצעות התחדשות עירונית"

פרויקט פינוי בינוי מתחמי בקריית אונו / צילום: קרייג אריאב
פרויקט פינוי בינוי מתחמי בקריית אונו / צילום: קרייג אריאב

אחד ממוקדי תשומת הלב בתפוח האדמה הלוהט הקרוי שוק הנדל"ן למגורים בישראל הוא הפעילות בתחום ההתחדשות העירונית. זה שנים שהנושא מעורר עניין בקרב יזמי בנייה, רוכשים, משקיעים וכלכלנים, אך דומה שבתקופה האחרונה חלה קפיצת מדרגה בהתעניינות בו. זאת, בין היתר, על רקע ביקושי השיא והמחירים הנוסקים בשוק הדיור, המחסור בקרקעות זמינות לבנייה באזורי הביקוש וכן בעקבות קריסת בניין מגורים בחולון, ופינוי דיירים מבניינים ישנים נוספים בעקבותיו.

המדינה מתעלמת משלל חסמים להתחדשות עירונית ומתמקדת בבעלי הדירות
התחדשות עירונית היא אירוע הנדל"ן המורכב ביותר שקיים | פרשנות

את העניין והפוטנציאל הגוברים בפרויקטים של התחדשות עירונית זיהו גם חברות הבנייה הנסחרות בבורסה בתל אביב, שמרביתן, מגדולות ועד קטנות, מגבירות את קצב פעילותן בתחום, עם ניסיון לקדם באינטנסיביות פרויקטים מסוג זה.

הניסיון הזה בא לידי ביטוי גם בעדכונים השוטפים שמפרסמות החברות, ובתוך זמן קצר פורסמו לאחרונה שלל דיווחים על התקדמות בפרויקטים של התחדשות עירונית, בהיקף מצרפי של אלפי דירות מתוכננות לבנייה, אשר אמורות להניב הכנסות פוטנציאליות של מיליארדי שקלים רבים.

ריבוי הדיווחים הללו עשוי להעיד כי חברות רבות של ייזום נדל"ן מעריכות שפעילות ההתחדשות העירונית מגלמת בתוכה את הבוננזה הבאה בענף הבנייה למגורים, וזאת למרות השלב הבוסרי שמרבית הפרויקטים מסוג זה נמצאים בו כיום, והמכשולים הרבים העומדים בפני השלמתם.

בשלב הנוכחי, רובם הגדול של הפרויקטים המדווחים נמצאים עדיין בשלבים התחלתיים, בדרך כלל בתכנון או טרם לו, ולא ברורים סיכויי ההיתכנות שלהם ומשך הזמן שיחלוף עד שייצאו לפועל ויסתיימו.

ריבוי דיווחים על פרויקטים בעת האחרונה

כשמדברים על התחדשות עירונית הכוונה היא בעיקר להריסת בנייני מגורים ישנים והקמת בנייני מגורים חדשים במקומם, תוך הגדלה משמעותית של מספר הדירות. חברות הפועלות בתחום ההתחדשות העירונית עושות זאת במסגרת התוכניות "פינוי-בינוי" ו"תמ"א 38"; השנייה מביניהן נוצרה במטרה לעודד חיזוק מבנים קיימים, שאינם עומדים בתקן לעמידות מבנים בפני רעידות אדמה, והיא כוללת גם אפשרות לחיזוק המבנה הקיים ולהוספת דירות בו, ללא הריסה.

בין הדיווחים הבולטים בתחום באחרונה: חברת הכשרת הישוב התחדשות עירונית עדכנה על קבלת אישור ועדת המשנה להתחדשות עירונית, לפרויקט רחב-היקף הצפוי לכלול כ-1,450 דירות בחיפה, עם הכנסות צפויות של כ-1.8 מיליארד שקל.

חברת אלמוגים דיווחה על אישור למתן תוקף שקיבלה מהוועדה המקומית בקשר לפרויקט פינוי-בינוי להקמת יותר מ-270 דירות ביבנה, הצפוי להניב לה כ-170 מיליון שקל, וחברת וילאר עדכנה על השלמת החתמת בעלי דירות במסגרת פרויקט תמ"א 38/2 בתל אביב, הצפוי לכלול כ-135 דירות, עם הכנסות צפויות של כ-255 מיליון שקל.

קרן ההשקעות בנדל"ן אזורים ריט דיווחה על רכישת קרוב ל-70 דירות תמורת יותר מ-150 מיליון שקל בפרויקט התחדשות עירונית רחב-היקף בירושלים, וחברת מצלאוי עדכנה על קבלת מתן תוקף לתוכנית מוועדה מקומית, בקשר לפרויקט פינוי-בינוי בהרצליה, המתוכנן לכלול יותר מ-200 דירות.

"חברה שלא תפעל בתחום לא תהיה קיימת"

חברת אאורה, הנחשבת לאחת החברות הבולטות והוותיקות בתחום ההתחדשות העירונית, עדכנה לאחרונה על תחילת שיווק למגדל שיכלול כ-170 דירות בגבעתיים, וצפוי לייצר הכנסות שיתקרבו ל-400 מיליון שקל. זאת כחלק מפרויקט פינוי-בינוי נרחב יותר באותו מקום, שיכלול הקמת כ-580 דירות נוספות, שמהן יעמוד חלקה של אאורה על כ-400.

המנכ"ל ובעל השליטה באאורה, יעקב אטרקצ'י, סבור כי "חברה שרוצה להיות בעתיד בענף המגורים בישראל - אם היא לא תהיה פעילה בתחום ההתחדשות העירונית היא לא תהיה קיימת בעוד כמה שנים, לפחות לא באזורי הביקוש, בין גדרה לחדרה, בירושלים ובשפלה, כי לא נשארו שם כמעט עתודות קרקע לבנייה".

לדבריו, "תחום ההתחדשות העירונית הוא תחום שאנחנו נמצאים בו כבר למעלה מעשור, עוד כשכולם חשבו שהתחדשות עירונית זה לא מעניין ושיש מספיק קרקעות. אבל היום כבר מבינים שהדרך לייצר עתודות קרקע משמעותיות לבנייה זה רק באמצעות התחדשות עירונית, ולכן רואים יותר ויותר חברות שנכנסות לתחום".

אז התחדשות עירונית היא הטרנד הנוכחי בקרב חברות הבניה בבורסה?
"מיום ליום רואים שמלאי הקרקעות אוזל, וכל מגרש שיוצא למכירה על-ידי רמ"י (רשות מקרקעי ישראל) נמכר במחיר של פי שניים ופי שלושה מהשווי שלו, בשל המחסור בקרקעות. הקבלנים מצפים לעליות מחיר ומשלמים מחירים אסטרונומיים על מגרשים. אבל הדרך לייצר עתודות קרקע משמעותיות זה רק באמצעות התחדשות עירונית. לכן אני לא מופתע שיותר ויותר חברות 'מגלות' את התחום הזה. לנו, כחברה מובילה בתחום, זה נותן יתרון יחסי, כי אנחנו מציגים קבלות".

עוד מוסיף אטרקצ'י, כי "מבחינת שווי החברות, אין ספק שחברה שמשכילה לפתח ולייצר עתודות קרקע לא בכסף גדול מבטיחה את עתידה, ובשנים הקרובות עשויה לרשום רווחים גדולים כתוצאה מעליית ערך מחירי הדירות".

בוני התיכון: זינוק במניה - ופרסום הבהרה

לא פעם נראה כי חברות הנכנסות לפרויקטים בתחום ההתחדשות העירונית "רותמות את הסוסים לפני העגלה". קחו לדוגמה את המקרה של חברת הבוני תיכון. מניית החברה, שבשליטת המנכ"ל עמי פרץ, הציגה בחודש שעבר זינוק דו-יומי שהתקרב לכ-20%, בעקבות עדכון בקשר לפרויקט פינוי-בינוי של הריסה ובנייה מחדש שהיא מקדמת במועצה המקומית גני תקווה, סמוך לקריית אונו, להקמת כ-1,300 דירות - שלפי הערכות החברה יניב הכנסות בסכום של כ-2.5 מיליארד שקל. 

 

הזינוק במניית בוני התיכון (שמגיע ללא פחות מ-250% בשנה האחרונה) נרשם למרות פניית סגל רשות ני"ע לבוני תיכון ופרסומים בתקשורת בקשר לפרויקט, שהעלו סימני שאלה לגבי הסטטוס שלו והאישורים שהוא נדרש לקבל מהרשויות, והבהרה שפרסמה בוני תיכון בעקבות כך, לגבי ההסכמים המחייבים שנחתמו מול הדיירים והתיקון הנדרש בתוכנית הבינוי הקיימת.

מאז הספיקה בוני התיכון לעדכן בקשר לשלושה פרויקטים נוספים של פינוי-בינוי - ביבנה, ברחובות ובפתח תקווה - עם בחירתה על-ידי בעלי הדירות לקידום תוכניות רלוונטיות להקמת מאות רבות של דירות. ההכנסות המצרפיות יגיעו להערכת החברה לכ-1.3 מיליארד שקל - בחלוקה דומה בין שלושת הפרויקטים.

הכשרת הישוב התחדשות: זינוק של 440%

בוני התיכון אינה לבד. מניות חברות הבנייה הבורסאיות הן הסקטור הלוהט של שוק ההון המקומי כבר זמן ממושך, והן הניבו למשקיעים בהן תשואות דו ותלת-ספרתיות תוך שנה, כשהמדד הענפי (ת"א בנייה) מציג שנה לאחור זינוק של כ-90%. בין מניות החברות המוזכרות, שנה לאחור בולטת מעל כולן זו של הכשרת הישוב התחדשות עירונית, עם זינוק של כ-440%.

האם חברות הבנייה משדרות אופטימיות רבה מדי בקשר להיתכנות פרויקטים של התחדשות עירונית?
לדברי אטרקצ'י "חזקה עלינו שכל חברה מדווחת תיתן דיווחים מדויקים, ואם היא לא עושה זאת, צריך לבדוק אותה. מי שמצליח לקדם ולסגור פרויקטים של התחדשות עירונית, זה יעשה לו טוב".

יש יתרון לחברה בורסאית ביחס לחברה פרטית בתחום ההתחדשות העירונית?
אטרקצ'י: "אין ספק שלחברות ציבוריות גדולות יש יתרון, כי הן יודעות לגייס כסף טוב יותר ובזול יותר. יש הבדל משמעותי בין יזמים קטנים, שלוקחים הלוואות מזנין ב-10% ואף יותר מכך, ובין חברות ציבוריות שיודעות לגייס חוב ב-2%-3% ריבית. החוסן שלהן גם נותן יותר ביטחון לדיירים".

יעקב אטרקצ'י, מנכ''ל חברת אאורה ובעל השליטה בה / צילום: איל יצהר

מה קרה שבזמן האחרון נושא ההתחדשות העירונית נמצא בכותרות?
"המודעות הציבורית גברה בגלל הבניין שנפל בחולון. אבל המקרה הזה משקף מצב של אלפי בניינים מסוכנים שיש היום בגוש דן, שלא טופלו, והיום הגורמים השונים הרבה יותר מוטרדים מזה, ומבצעים בדיקות. יש דחיפות לקדם את נושא ההתחדשות העירונית משום שיש בזה עניין כלכלי, חברתי וביטחוני (בשל בניית ממ"דים, א' ל'), ועכשיו הבינו שיש בזה גם עניין בטיחותי, אנשים מבינים שהבניין שלהם יכול לקרוס, גם אם לא עכשיו אז עוד כמה שנים".

האצת פרויקטים של התחדשות עירונית יכולה לסייע בהתמודדות עם מחירי הדירות?
"ברגע שהמודעות לנושא עולה, והרשויות והתושבים מבינים את הנושא, אפשר לקדם הליכים מהר יותר. אם יהיו עשרות ומאות פרויקטים כאלה, הגדלת ההיצע תוכל לסייע להתמתנות המחירים, משום שכרגע הם בנסיקה איומה.

"כל מכרזי המגרשים שנסגרו בחצי השנה האחרונה משקפים עלייה של כ-20%-30% במחיר. המינהל משווק את מה שהוא יכול, והדרך היחידה מלבד זאת להגדלת ההיצע זה התחדשות עירונית. נראה שהמדינה מאבדת שליטה על מחירי הדיור, וזו לא בועה, כי יש ביקוש אמיתי, אבל לאנשים יש כבר בעיה לקנות דירה".

עוד מוסיף אטרקצ'י, כי "אפשר לראות שגם הרגולטור מבין שרק התחדשות עירונית מאסיבית אולי תמתן את מחירי הדירות, כי היום כולם מבינים לאיפה הולך השוק, וזה לכיוון מאוד גבוה".

לדבריו, "היום עדיין יש הרבה בירוקרטיה סביב פרויקטים כאלה, אבל ברגע שכולם יירתמו לעניין - המדינה, הרשויות, הדיירים והיזמים - ויבינו שזה צו השעה, אז אין ספק שעתיד המגורים יהיה בהתחדשות עירונית".

פרויקט של התחדשות עירונית מורכב יותר מפרויקט אחר?
"פרויקט התחדשות עירונית הוא לא רק כלכלי, אלא גם אנושי, ואתה כיזם חייב להיות בקשר יום-יומי עם האנשים, ולדבר איתם בגובה העיניים - לפגוש אותם ולפתור בעיות".

שישה פרויקטים "מהותיים מאוד"

עופר נמרודי, בעל השליטה ומנכ"ל חברת הכשרת הישוב, זיהה כבר לפני כמה שנים את הפוטנציאל הגלום בעתיד ההתחדשות העירונית, ובשנת 2016 החל לפעול בתחום באמצעות החברה הבת הכשרת הישוב התחדשות עירונית, שבה הוא מכהן כיו"ר. 

ביצועי מניית החברה משקפים את הטירוף סביב תחום המגורים בישראל, עם זינוק של יותר מ-70% בשבוע, מאז שפרסמה עדכון לגבי התקדמות שנרשמה בקשר לפרויקט רחב היקף שלה בקרית ים, סמוך לחיפה (זאת, במחזורי מסחר קטנים יחסית).

לפי העדכון, ועדת המשנה להתחדשות עירונית מחוז חיפה "החליטה לאשר את התוכנית להתחדשות עירונית שהוגשה על-ידי עיריית קרית ים והחברה". מדובר בפרויקט הצפוי לכלול הקמת 1,450 דירות, במקום כ-220 דירות קיימות כיום, ב"מתחם צבא קבע" שבמערב קרית ים, על שטח של כ-48 דונם, שיכלול גם שטחי תעסוקה, מסחר, מתקנים ציבוריים ושטחים פתוחים.

באפריל 2016 החליט דירקטוריון החברה להיכנס באמצעותה לפעילות בתחום ההתחדשות העירונית, ומאז ועד כה זינקה מניית הכשרה התחדשות עירונית פי שבעה כמעט (כ-590%), כך שהיא משקפת לחברה שווי שחצה רף של 400 מיליון שקל.

בדוחותיה הכספיים לסיכום המחצית הראשונה של השנה הציגה הכשרה התחדשות שישה פרויקטים של התחדשות עירונית, שאותם הגדירה כ"מהותיים מאוד", כולם בסטטוס תכנוני - בתל אביב, בחולון ובראשון לציון - הצפויים לכלול יחד כ-600 דירות, מהן כ-400 לשיווק.

כל זאת, כשבשלב הנוכחי החברה עדיין לא מייצרת הכנסות, צוברת הפסדים המתקרבים ל-50 מיליון שקל בשלוש שנים וחצי (מ-2017 ועד המחצית הראשונה של 2021) והגירעון שלה בהון העצמי מגיע לכ-12 מיליון שקל.

עוד כתבות

איתי בן זאב, מנכ''ל הבורסה לניירות ערך / צילום: כדיה לוי

האקזיט של המשקיעים הזרים על מניית הבורסה בת"א, ומדוע הגופים המקומיים נעדרים ממנו

שתי קרנות השקעה זרות מכרו בימים האחרונים מניות הבורסה ב־650 מיליון שקל, ובתשואה של יותר מפי 10 על השקעתן

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בשיאים חדשים בעקבות דוח התעסוקה שהפתיע לטובה

נאסד"ק עלה ב-1% ● הנשיא טראמפ אמר שג'רום פאוול "צריך להתפטר מיד" בפוסט שפרסם אתמול בלילה ברשת Truth Social ● תשואות האג"ח עולות והדולר מתחזק ● הסיכויים להורדת ריבית בקרוב ירדו דרמתית ● דרמה כלכלית בבריטניה: שרת האוצר, רייצ'ל ריבס, פרצה בבכי בפרלמנט ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● מחר לא יתקיים מסחר בוול סטריט לרגל יום העצמאות במדינה

חזית המדע. מיפוי האקספוזום / צילום: Shutterstock

400 חוקרים השיקו את אחד הפרויקטים השאפתניים של המדע: מיפוי האקספוזום

הפרויקט, שהוכרז במאי השנה באירוע גדול של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, נועד למפות את כל הגורמים שאנחנו נחשפים אליהם לאורך החיים ומשפיעים על הבריאות שלנו - מחיבוק ועד חומרי הדברה ● האם טכנולוגיות חדשות יאפשרו להשלים את המשימה? שלוש חוקרות של התחום מסבירות למה הפרויקט מלהיב כל כך ומספרות על ההישגים שכבר הגענו אליהם

חדשות ההייטק / צילום: ap, Michael Perez

החברה הישראלית שתספק נחילי רחפנים חמושים לארה"ב

המדור של גלובס מציג מדי שבוע את כל החדשות המעניינות בענף ההייטק • והפעם: Base44 של היזם מאור שלמה נמכרה לוויקס ב-80 מיליון דולר בעסקה יוצאת דופן, ענקית המחשוב שמאמינה בחברת הקוונטום הישראלית, חברת הרחפנים הישראלית, אקסטנד, זכתה במכרז לאספקת נחילי רחפנים חמושים משוטטים שפרסם משרד ההגנה האמריקאי בהיקף של 10 מיליון דולר, וגם סערה סביב מתכנת הודי שמואשם בהונאה סדרתית ● חדשות ההייטק

ניב כרמי, מייסד פולוס-טק / איור: גיל ג'יבלי

משוויץ לעזה: היזם שהתחיל בסייבר התקפי ורוצה עכשיו לתפוס מחבלים דרך הסלולר

חברת פולוס־טק שהקים אחד ממייסדי NSO, ניב כרמי, מפתחת חיישן שמותקן על מל"טים ומזהה מחבלים על פי אותות רדיו מהטלפון - בלי לפרוץ למכשיר ● לגלובס נודע: מתקיימים מגעים עם מערכת הביטחון לשילוב הטכנולוגיה, שהחלה את דרכה בתחום החילוץ וההצלה

היזם בני לנדא / צילום: איל יצהר

עובדים בחברת הדפוס של בני לנדא מתנגדים למהלך עיכוב ההליכים

25 מהעובדים בחברת הדפוס של בני לנדא הגישו בקשת התנגדות לעיכוב ההליכים, שלטענתם ימנע מהם קבלת פיצויים מהביטוח הלאומי ● כמו כן, העובדים מתנגדים למינוי מנהלים לתהליך העיכוב - עורכי הדין של נושי החברה, וכן מתנגדים למעמד המשקיעים כנושים מובטחים

גל קרובינר, מנכ''ל פאגאיה / צילום: יח''צ פאגאיה

מנכ"ל פאגאיה רוצה לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים

שלוש שנים לאחר הדרמה שנלוותה להנפקת פאגאיה בנאסד"ק, מציגה החברה לראשונה רווח נקי ● גל קרובינר, מנכ"ל ואחד ממייסדי החברה, מסמן יעד שאפתני: "להוכיח שאפשר לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים מישראל" ● ההמלצה שלו ליזמים צעירים: "להשקיע בבחירת השותפים, ולהבין שזה כמעט כמו נישואים"

לידיעת המתווכים / איור: Shutterstock

לידיעת המתווכים: חובת הדיווח החדשה שבדרך

הצעת חוק חדשה שהפיץ משרד המשפטים תחייב מתווכי מקרקעין לזהות את הלקוחות, לדווח ולנהל רישומים בכל העברת כספים ● לחוק יהיו כמה השלכות משמעותיות, בהן הפחתת היכולת לבצע עסקאות פיקטיביות או להסוות את זהות הנהנים האמיתיים בעסקאות נדל"ן

מטוסי קרב איראניים באספהאן / צילום: Reuters, WANA NEWS AGENCY

רגע אחרי הפסקת האש, איראן יוצאת לעסקת ענק. על הפרק: מטוסי קרב חדשים

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מיד לאחר כינון הפסקת האש, שר ההגנה האיראני המריא לסין עם מטרה אחת: לרכוש מטוסי קרב מדגם J-10C ● מדובר בחלופה זולה יותר למטוסי סוחוי 35 שלא סופקו לאיראן למרות הבטחות מצד רוסיה, ובקפיצת מדרגה טכנולוגית עבור הצי המיושן של הרפובליקה האסלאמית

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ סוחט ניצחון דחוק: הסנאט אישר את "החוק הגדול היפה" שלו במחיר כבד

החקיקה שמוביל הנשיא פוערת גירעון ענק בתקציב האמריקאי: עד 5 טריליון דולר בעשור הקרוב ● במרכזה עומדים קיצוצי מסים, לצד הקצאות למניעת הגירה והוצאות ביטחון ● הפוליטיקאים ממשיכים מסורת של 40 שנה, ומשתמטים מטיפול במשבר הפיננסי הגדול ביותר מאז ומעולם

וול סטריט / צילום: Shutterstock

בעקבות הסכם הסחר עם וייטנאם, נאסד"ק ו-S&P 500 ננעלו בשיאים

נעילה מעורבת באירופה ● קמעונאיות הביגוד זינקו בעקבות הסכם מכס בין ארה"ב לוויאטנם ● מיקרוסופט עומדת לפטר כ-9,000 עובדים ● נפילה של 13% במסירות של טסלה, רבעון שלילי שני ברציפות ● פסגות: הפד לא יוריד את הריבית לפני 2026, למרות הלחצים של הנשיא טראמפ ● וגם: הבנק האמריקאי שמסביר עד מתי הראלי בוול סטריט יימשך ● המגזר הפרטי בארה"ב התכווץ לראשונה ממרץ 2023

הדמיית מגדל הספירלה של קבוצת עזריאלי בתל אביב / צילום: KPF

עסקת ענק: משרד עורכי הדין שעובר למגדל הספירלה של עזריאלי

משרד עורכי הדין נשיץ, ברנדס, אמיר, ישכור 11,000 מ"ר במגדל הספירלה של עזריאלי ● על פי הערכות בשוק, המחיר לרמת מעטפת עומד על כ-130 שקל למ"ר, כך שהמשרד ישלם כ-17 מיליון שקל בשנה ● וגם: הריבית עוד לא ירדה - אבל היזמים מתנפלים על המכרזים: יותר מ־130 הצעות לארבעה מגרשים בת"א וביבנה ● חדשות השבוע בנדל"ן

נווה אביב כפר שמריהו של ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

הריזורטים החדשים: כך הפך הדיור המוגן היוקרתי לשוק תחרותי במיוחד

ענף הדיור המוגן נחשב יציב, צומח ומבוסס דיירים "שבויים" לאורך שנים, מה שמוביל עוד ועוד שחקנים להיכנס אליו - מחברות נדל"ן ועד גופים מוסדיים ● בסגמנט היוקרה מדובר במוצר שממותג, ממוצב, משווק ומפורסם באופן חווייתי ומציע משירותי ספא ועד מסעדות גורמה

נשיא טורקיה ארדואן עם עמיתו הסורי, אחמד אל–שרע / צילום: ap, Francisco Seco

טראמפ שם על השולחן: נשק לטורקיה בתמורה להסכם בין ישראל לסוריה

האמריקאים שואפים לצרף את סוריה להסכמי אברהם בעסקת חבילה: האיסור על מכירת F-35 לטורקיה יבוטל - בתמורה לנרמול יחסים עם ישראל ● החשש: היתרון האווירי של ישראל ייפגע

נתב''ג. הישראלים חזרו להזמין חופשות / צילום: ap, Matias Delacroix

רוב החברות הזרות לא יחזרו לנתב"ג בקיץ. לאן בכל זאת תמצאו טיסה בפחות מ-200 דולר

על אף המספר המצומצם של חברות התעופה שפועלות כיום מנתב"ג, עדיין ניתן למצוא כרטיסי טיסה ברגע האחרון במחירים יחסית זולים, בעיקר ליעדים קרובים כמו קפריסין ויוון ● ייתכן שפתיחתו מחדש של טרמינל 1 באוגוסט יזרז את חזרתן של חברות הלואו קוסט, מה שיגדיל את היצע הטיסות

דונלד טראמפ / צילום: ap, Manuel Balce Ceneta

טראמפ הודיע כי חתם על הסכם סחר עם וייטנאם

"זה יהיה הסכם שיתוף פעולה נפלא בין שתי המדינות שלנו. התנאים הם שוייטנאם תשלם לארצות הברית מכס בגובה 20% על כל המוצרים שיישלחו לשטחנו, ומכס של 40% על כל העברה דרך מדינה שלישית", כתב טראמפ

דונלד טראמפ, נשיא ארצות הברית פוסט ברשת Truth, 26.6.25 / צילום: ap, Michael Perez

חנינה בלי הרשעה: האם הנשיא יכול לחלץ את נתניהו ממשפט?

הקריאה של הנשיא האמריקאי להפסיק את משפט נתניהו העלתה לשיח את האפשרות שהנשיא הרצוג יעניק לו חנינה ● אלא שנתניהו טרם הורשע בדבר, מה שמקשה על כניסה למסלול הזה ● וגם: מה חשב בזמן אמת אהרן ברק על הרעיון?

כריסטין לגארד, נשיאת ה־ECB / צילום: Associated Press, Michael Probst

התחזיות התבדו: האירו זינק מול הדולר, אך לאירופה יש כמה סיבות לדאוג

לפני חצי שנה ההערכות ניבאו דעיכה - אבל מאז האירו זינק ב־14% מול הדולר ושבר שיא של 4 שנים ● לצד שביעות הרצון בבנק המרכזי האירופי, גוברים הקולות המזהירים מפני פגיעה ביצוא וביציבות הכלכלית ● האם האירו בדרך להפוך למטבע רזרבה או שמדובר בשיא חולף?

קת'י ווד / צילום: Reuters

קראו לה משמידת הערך הגדולה מכולם, עכשיו היא כובשת את צמרת התשואות

קת'י ווד היא אחת המשקיעות הצבעוניות בוול סטריט ● עם אמונה בלתי מתפשרת בקריפטו ובטסלה, ווד יודעת לעיתים להציג תשואות שאף אחד אחר לא יודע, אבל גם להתרסק ● מתחילת השנה, היא זוכה להצלחה מסחררת. אבל האם זה יימשך?

קרן מור בקמפיין קופת חולים לאומית / צילום: צילום מסך יוטיוב

זו קופה, לא חופה: כוכבה שולחת את קופ"ח לאומית למקום הראשון באהדה

המקום השני באהדה שייך למתחרה, קופת חולים מאוחדת, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת למותג המזגנים טורנדו, שגם אחראי להשקעה הגבוהה ביותר השבוע, לפי נתוני יפעת בקרת פרסום