גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

וול סטריט ננעלה בעליות קלות; פייסבוק איבדה 4%, טבע נחתכה 7%

מדד דאו ג'ונס ננעל ביציבות, מדד נאסד"ק התחזק 0.1% ומדד S&P 500 עלה 0.2% ● פריון זינקה 31% ● טבע איבדה 7% ● מדד דאקס עלה ב-1%, פוטסי 100 התקדם 0.7% וקאק 40 התחזק ב-0.8% ● בורסות סין ננעלו בירידות, ביפן חברת הדואר זינקה כ-5% במחזור מסחר עצום לאחר התקדמות בהפרטתה

וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock
וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

23:00

יום המסחר בבורסות ניו יורק הסתיים בעליות קלות. מדד דאו ג'ונס ננעל ביציבות, מדד נאסד"ק התחזק 0.1% ומדד S&P 500 עלה 0.2%. מדדי דאו ג'ונס ו-S&P 500 רשמו שיאים חדשים. המסחר נפתח בעליות על רקע שטף דוחות חזקים אך שינה מגמה באמצע היום ומדד נאסד"ק אף עבר לירידות.

מניית פייסבוק העיקה על המדדים, והירידות בה הגיעו ליותר מ-5%, אך התמתנו לקראת הנעילה והיא סיימה בנסיגה של 4%.

לוקהיד מרטין צנחה 12% לאחר שחתכה את תחזית המכירות השנתית.

עוד בלטו, UPS ואנבידיה שקפצו כ-7%, לאחר דוחות חיוביים.

מבין הישראליות, טבע ירדה 7% לאחר דיווחים כי נוברטיס נערכת למכירה של סאנדוז, מתחרה של טבע בשוק הגנרי. פריון זינקה 31% לאחר דוחות חזקים והעלאת תחזית.

22:10

חוזה נפט מסוג ברנט למסירה בדצמבר התחזק ב-0.5%, 48 סנט, וננעל במחיר 86.4 דולר לחבית.

21:40

נפט WTI בשיא מאז אוקטובר 2014. חוזה למסירה בדצמבר עלה ב-1.1%, 89 סנט, וננעל במחיר של 84.65 דולר לחבית.

20:35

הזהב נחלש וירד מתחת ל-1,800 דולר. חוזה למסירה בדצמבר ירד ב-13.4 דולר, 0.7%, וננעל במחיר של 1,793.4 דולר לאונקיה.

20:30

מניית חברת המכשור הרפואי אינספירה טכנולוג'יז ממריאה מעל 200% לאחר שהודיעה על חוזה אסטרטגי באירופה. החברה מרעננה חתמה על הסכם הפצה בלעדי עם קבוצת WAAS הספרדית, לפריסה של לפחות 1,000 מכשירי החברה בספרד ובפורטוגל. החוזה צפוי להכניס לחברה 66 מיליון דולר על פני שבע שנים, בכפוף לאישור רגולטורי.

מניית מיי סייז הישראלית, שפיתחה מערכת למדידת בגדים בקניות ברשת, מזנקת 85% לאחר שהודיעה על חוזה עם דוקרס (טורקיה), מותג ביגוד מבית לוי שטראוס.

19:50

לאחר פתיחה חיובית ושיאים חדשים שנרשמו במדדים המובילים בורסות ניו יורק שינו מגמה. מדד דאו ג'ונס מחק את העליות וחזר לרמת הפתיחה, מדד נסאד"ק יורד ב-0.1% ומדד S&P 500 מתקדם ב-0.1%.

היפוך במניית פייסבוק מעיק על המדדים. המניה שנסחרה ביציבות בתחילת היום מאבדת 5%.

18:50

בורסות אירופה סיימו את יום המסחר בעליות. בפרנקפורט עלה מדד דאקס ב-1%, בלונדון פוטסי 100 התקדם ב-0.7% ובפריז קאק 40 התחזק ב-0.8%. מדד סטוקס 600 הכלל אירופי הוסיף 0.8%.

17:35

מדד נאסד"ק עולה ב-0.9%, הדאו מתחזק ב-0.4% ומדד S&P 500 מתקדם 0.6%.

בצמרת הנאסד"ק, אנבידיה קופצת 8%, לאחר העלאת מחיר יעד מצד פייפר סנדלר, מ-225 דולר ל-260 דולר, טסלה עולה 5.5% לאחר שחצתה אתמול את רף שווי טריליון הדולר, ו-AMD מתקדמת מעל 3% לקראת הדוחות היום לאחר סיום המסחר.

לוקהיד מרטין נופלת 10% לאחר שחמיצה את התחזיות והורידה עת תחזית המכירות השנתית. על רקע דוחות חזקים, UPS קופצת 7.6% והסברו עולה 5%.

אמזון קופצת 2.7%, וריזון תשתף פעולה ותשתמש במערכת האינטרנט הלוויני המתוכננת של החברה להרחבת הגישה בפס רחב באזורים כפריים בארה"ב.

עוד מבין ענקיות הטכנולוגיה, מיקרוסופט וגוגל עולות בכ-0.5%-0.6%, לקראת הדוחות לאחר סיום המסחר ואפל מתחזקת בשיעור דומה. בצד השלילי, אינטל מאבדת 2.2% ופייסבוק משילה 2.1%.

16:30

יום המסחר בבורסות ניו יורק נפתח במגמה חיובית לאחר שיאים חדשים שנרשמו אתמול במדדי דאו גו'נס ו-S&P 500. מדד דאו ג'ונס מתקדם ב-0.2%, מדד נאסד"ק עולה 0.5% ומדד S&P 500 מוסיף 0.3%.

תשואת אג"ח ממשלת ארה"ב ל-10 שנים יציבה ברמה של 1.634%. הדולר מתחזק מעט מול סל המטבעות ומול הין היפני לשער של 1114.1 ין לדולר. הליש"ט מתקדמת 0.2% לשער של 1.38 דולר לליש"ט והאירו יציב בשער של 1.16 דולרים לאירו. נפט מסוג WTI יציב במחיר סביב 83.8 דולר לחבית, נפט מסוג ברנט נסוג 0.2% למחיר 85.9 דולר לחבית. הזהב מאבד 0.6% ויורד ל-1,794 דולר לאונקיה.

מבין הישראליות, פריון נטוורק מזנקת 20% לאחר שעקפה את התחזיות, מיי סייז טסה 36%, טבע מאבדת 5% וסיירן יורדת 2.4%.

עונת הדוחות בשיאה עם מבול של דיווחים היום, לאחר סגירת המסחר צפויות לדווח אלפאבית , מיקרוסופט וטוויטר .

בין הדוחות הבולטים היום:

חברת הצעצועים הסברו עקפה את התחזיות ורשמה ברבעון השלישי של 2021 רווח של 1.83 דולרים למניה, לעומת תחזיות שעמדו על 1.73 דולרים למניה, והכנסות שהסתכמו ב-1.97 מיליארד דולר לעומת תחזיות של 1.96 מיליארד דולר.

ענקית התרופות איליי לילי הציגה ירידה ברווח, שהסתכם ברבעון השלישי ב-1.11 מיליארד דולר, 1.21 דולרים למניה, לעומת רווח של 1.21 מיליארד דולר ברבעון המקביל אשתקד. ההכנסות צמחו ב-17.9% לעומת הרבעון המקביל והסתכמו ב-5.74 מיליארד דולר.

חברת המשלוחים UPS מתחזקת לאחר דוחות טובים מהצפוי. ההכנסות ברבעון השלישי צמחו ב-9.2% ל-23.18 מיליארד דולר, מעל התחזיות שעמדו על 22.56 מיליארד דולר. ההכנסות מהפעילות בארה"ב, הסגמנט הגדול ביותר, צמחו ב-7.4% ל-14.21 מיליארד דולר.

מניית לוקהיד מרטין מאבדת גובה לאחר שפספסה את תחזית המכירות ברבעון השלישי והורידה את תחזית ההכנסות השנתית. המכירות הסתכמו ב- 16 מיליארד דולר, ירידה מ-16.5 מיליארד דולר ברבעון המקביל אשתקד, ומתחת לתחזיות האנליסטים שעמדו על 17.1 מיליארד דולר. ענקית התעשיות הביטחוניות והתעופה חתכה את תחזית המכירות השנתית ל-67 מיליארד דולר, לעומת טווח קודם של 67.3-68.7 מיליארד דולר. הרווח הסתכם ב-614 מיליון דולר בלבד, לעומת 1.8 מיליארד דולר ברבעון המקביל.

יצרנית רכבי הפנאי פולריס נפלה 6% בטרום מסחר לאחר שהחברה קיצצה את התחזית השנתית שלה, וציינה מגבלות של שרשראות אספקה. החברה הציגה רווח של 2.71 דולרים למניה בדומה לתחזיות.

מניית פייסבוק עולה לאחר הדוחות. ענקית המדיה החברתית אומנם החמיצה את התחזיות בשורת ההכנסות, 29.01 מיליארד דולר ברבעון השלישי, לעומת תחזית של 29.57 מיליארד דולר, אבל הרווח למניה הגיע ל-3.22 דולרים, לעומת תחזיות של 3.19 דולרים. פייסבוק הודיעה כי מוסיפה 50 מיליארד דולר לתוכנית הרכישה העצמית של מניותיה.

טסלה חצתה אתמול את רף שויי טריליון דולר, לאחר עסקת הענק עם חברת השכרת הרכב הרץ לרכישת 100 אלף כלי רכב. במורגן סטנלי הקפיצו את מחיר היעד למניה מ-900 דולר ל-1,200 דולר.

16:10

מחירי הבתים בארה"ב עלו באוגוסט בשיעור שנתי של 19.8%, ללא שינוי מחודש יולי, כך לפי מדד קייס שילר. זו הפעם הראשונה מאז תחילת 2020 שלא נרשמה עלייה.

מדד 10 הערים המובילות עלה ב-18.6%, לעומת 19.2% ביולי. מדד 20 הערים עלה ב-19.7%, ירידה מ-20% ביולי. פיניקס, סן דייגו וטמפה הציגו את העליות החדות ביותר, 33.3%, 26.2% ו-25.9%, בהתאמה.

15:05

המגמה החיובית באירופה נמשכת. מדד דאקס עולה ב-0.9%, פוטסי וקאק מתקדמים 0.6%.

חברת ההימורים אנטיין מאבדת בלונדון כמעט 10% לאחר שחברת ההימורים האמריקאית DraftKings הכריזה שלא תגיש הצעה רשמית לרכוש אותה. בחודש שעבר דראפט קינגס הציעה יותר מ-22 מיליארד דולר עבור החברה הבריטית. דראפטקינגס, מנגד, מזנקת בטרום מסחר בתגובה.

ג'נרל אלקטריק מתחזקת קלות בטרום לאחר שעקפה את התחזיות ורשמה רווח רבעוני של 57 סנט למניה - 14 סנט מעל התחזיות. עם זאת, בשורת ההכנסות היא החמיצה את הערכות האנליסטים.

יצרנית רכבי השטח פולריס צוללת בקרוב ל-9% במסחר המוקדם לאחר שחתכה את התחזית שלה לשנה כולה, בעקבות השיבושים בשרשראות האספקה. החברה דיווחה על רווח רבעוני של 1.98 דולר למניה, בהתאם לתחזיות.

13:50

החוזים העתידיים מאותתים על עליות בשיעור של כ-0.3% בפתיחת המסחר בארה"ב בעוד מספר שעות.

בטרום המסחר בולטות לשלילה מניות רדהיל ופלייטיקה הישראליות, שיורדות בכ-5% ו-3% בהתאמה. אייסקיור מדיקל ופריון נטוורק מנגד מזנקות, וגם אינמוד וטרמור עולות. עוד במסחר המוקדם: מניית ביונד מיט יורדת ב-2.6%, טסלה ב-1.2%. מנגד, פייסבוק מתחזקת ב-2.7%.

פריון מזנקת בין השאר לאור פרסום דוחותיה לרבעון השלישי שלפיהם עקפה את התחזיות עם תוצאות שיא: ההכנסות גדלו ב-45% ל-121 מיליון דולר, והרווח הנקי זינק פי 5 ל-10.6 מיליון דולר. מהודעת החברה עולה שביקושים לפתרונות וידאו, בעיקר בטלוויזיות חכמות, הזניקו את הכנסות פעילות הפרסום ב-82%. החברה העלתה את התחזיות וצופה הכנסות של כ-460 מיליון דולר ב-2021 ושל כ-590 מיליון דולר ב-2022.

12:00

העליות באירופה נמשכות.

בפרנקפורט בולטת מניות קבוצת הרפואה פרזניוס והחברה הבת FMC (פרזניוס מדיקל קר) עם ירידות במחזורים גבוהים לאור תחזית שלילית של דויטשה בנק. האנליסטים בבנק צופים לחברה, שמתמחה בטיפולי כליות, תוצאות חלשות ברבעון השלישי. החברות יפרסמו תוצאות ב-2 בנובמבר.

באסיה ננעל המסחר בעיקר בירידות שערים. מדדי שנחאי ושנזן ירדו ב-0.3%, האנג סנג איבד 0.5%. Alibaba Health Information צללה מעל 10% לאחר שדיווחה על הפסד במחצית הראשונה של השנה.

10:10

בורסות אירופה נפתחו עם עליות שערים, כאשר העלייה הגבוהה ביותר נרשמת במדד דאקס שמטפס כ-0.6%.

בטוקיו ננעל המסחר בעלייה של 1.7%, כאשר חברת הדואר היפנית זינקה ב-5% במחזור מסחר עצום בגודלו (135 מיליון מניות, כאשר הבאה אחריה - מניית בנק מיצובישי - ריכזה מחזור של 40 מיליון מניות). זאת לאחר שממשלת יפן הודיעה שתמכור כמיליארד מניות של החברה בהיקף של 7.2 מיליארד דולר ארה"ב כחלק מהליך הפרטת שירותי הדואר במדינה, מאז שהונפקו לפני כשש שנים. מחיר המכירה נקבע על 820.6 ין, דיסקאונט של 2% בהשוואה למחיר הנעילה אתמול - 837.4 ין.

אודיוקודס הדואלית פרסמה את תוצאותיה לרבעון השלישי, שלפיהן הכנסותיה גדלו ב-12% בהשוואה לאשתקד והסתכמו ב-63.4 מיליון דולר - מעט יותר מהתחזיות בשוק שצפו הכנסות של 62.5 מיליון דולר. הרווח הנקי (Non-GAAP) הסתכם ב-12.9 מיליון דולר (38 סנט למניה בדילול מלא, בהתאם לתחזית קונצנזוס האנליסטים), לעומת 13.3 מיליון דולר או 38 סנט למניה בדילול מלא ברבעון השלישי של שנת 2020.

08:00

מרבית הבורסות באסיה רושמות עליות היום, כאשר מדד ניקיי בטוקיו מטפס ב-1.8%. במסחר בחוזים על מדדי וול סטריט נרשמות עליות קלות, לקראת עוד יום עמוס בדוחות כספיים.

יום המסחר בוול סטריט הסתיים אמש במגמה חיובית, בהובלת מדד הנאסד"ק שעלה בכ-0.9%. מדד S&P 500 טיפס בכ-0.5% לשיא חדש של 4,566 נק' בהובלת מניות הטכנולוגיה.

בנק UBS השוויצרי דיווח הבוקר על רווח נקי של כ-2.3 מיליארד דולר ברבעון השלישי של השנה, לעומת צפי אנליסטים לרווח של כ-1.6 מיליארד דולר.

היום יפרסמו דוחות, בין השאר, החברות מיקרוסופט, גוגל וטוויטר. חברת פייסבוק דיווחה אמש לאחר סיום המסחר בניו יורק על רווח של 3.22 דולר למניה ברבעון האחרון, השלישי של 2021. הכנסות החברה הסתכמו ב-29.01 מיליארד דולר. האנליסטים המסקרים את החברה העריכו בממוצע כי פייסבוק תציג הכנסות של כ-29.6 מיליארד דולר ורווח של 3.19 דולר למניה ברבעון זה. לרבעון הנוכחי הצפי הוא להכנסות של 34.9 מיליארד דולר ורווח של 4.07 דולר למניה.

בשוק הקריפטו נרשמת יציבות יחסית, כאשר הביטקוין רושם ירידה קלה ונסחר סביב 62,300 דולר. האת'ר נסחר סביב 4,200 דולר.

בזירת הסחורות נסחר חוזה לדצמבר על נפט מסוג ברנט בעלייה קלה סביב 86.2 דולר לחבית.

עוד כתבות

יואב תורג'מן. מנכ''ל רפאל / צילום: רמי זרנגר

מנכ"ל רפאל: "ייסוף השקל וחובות חסרי תקדים של המדינה מאתגרים אותנו"

למרות אתגרי מבצע שאגת הארי, רפאל סגרה את הרבעון הראשון של השנה עם צמיחה של 7% ברמה השנתית, והרווח הנקי ממכירות זינק ● מנכ"ל רפאל יואב תורג'מן אמנם מעודד מהנתונים, אך יש לו גם סיבות לדאגה: "מדינת ישראל פתחה חוב גדול מאוד מול התעשיות. זה שיא כל הזמנים"

אבישי אברהמי, מייסד ומנכ''ל וויקס / צילום: אלן צצקין

מנכ"ל וויקס מודיע רשמית על פיטורי 20% מהעובדים וטוען: "הסיבה הראשונה היא שער הדולר"

השבוע נחשף בגלובס כי וויקס צפויה לפטר בין 800 ל-1,000 עובדים ● המנכ"ל אבישי אברהמי הסביר במכתב לעובדים כי התחזקות השקל מול הדולר, בשעה שהכנסות החברה הן בעיקר בדולרים, יצרה "לחץ מבני" על פעילות החברה ● עוד הוא ציין כי התפתחות תחום הבינה המלאכותית מחייבת את וויקס להפוך ל"חברה מהירה, רזה ושטוחה יותר"

מוחמד דחלאן / צילום: ap, Majdi Mohammed

מוחמד דחלאן חוזר לתמונה: "ישראל חייבת להשאיר עין אחת פקוחה"

מוחמד דחלאן גורש מעזה לפני כעשרים שנה, ומאז הפך למיליונר עם דירות יוקרה באיחוד האמירויות ● כעת, כשישראל מחפשת הנהגה ליום שאחרי חמאס, שמו עולה כחלופה מועדפת - למרות אחריותו לפיגוע באוטובוס הילדים בכפר דרום ● אך המומחים מאמינים: זו פנטזיה

פיטורי בינה מלאכותית וגיוסי עובדים / צילום: Shutterstock

פיטורי ה-AI כבר כאן: ההייטק הישראלי עובר מארגוני ענק לחברות רזות

החברות רווחיות, הכסף זורם והביקוש לא נעלם, אבל רק השבוע מצאו עצמם אלפי עובדים מחוץ למעגל העבודה, והמצטרפות האחרונות הן וויקס ואמדוקס ● הגל האגרסיבי מסמן שינוי עמוק בתעשייה: פחות שכבות ניהול, פחות צוותים גדולים והרבה יותר אוטומציה ובינה מלאכותית

אלי אביסרור, מנכ''ל חברת אביסרור / צילום: כדיה לוי

עם יותר מ-30 דירות לא מכורות: אביסרור רוצה להנפיק לפי שווי של 2.6 מיליארד שקל

בצל ההאטה בשוק הנדל"ן, חברת הייזום הוותיקה שבבעלות בני משפחת אביסרור תבקש לגייס 660 מיליון שקל, כחלק מהנפקת מניותיה בבורסה המקומית ● האם היא תצטרף לתדהר, שנאלצה להתפשר על השווי שלה בדרך לת"א?

שי אהרונוביץ', מנהל רשות המסים / צילום: יוסי זמיר

העיכוב שעולה לבעלי העסקים 1.5 מיליארד שקל בשנה

הצעת החוק שתתמסמס בלי סיבה ● היוזמה שהסעירה את עולם ההייטק ● וההתרעה שהיא חלק מחיינו ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

שלט של חברת KEYZ

הצעד החדש של הבכיר שנפרד מיד2 והקים חברה מתחרה

המתחרה החדשה של יד2 שהוקמה ע"י המשנה למנכ"ל החברה לשעבר עולה בקמפיין ראשון בהשקעה של מיליונים ● ישראל קנדה מקימה מועדון לקוחות פרימיום בהובלת מנכ"ל אמריקן אקספרס ישראל ● וגם: חברת שילוט החוצות "מבט ראשון" מרחיבה את פעילותה לבת ים ולנתניה ● אירועים ומינויים

פרוייקט Rainbow של ישראל קנדה בשדה דב בתל אביב / הדמיה: 3DIVISION

קצב מכירות הדירות של ישראל קנדה עלה ברבעון. מה קרה בשדה דב?

ברבעון הראשון מכרה ישראל קנדה 86 דירות, עלייה לעומת 76 ברבעון הקודם ● עם זאת, קצב המכירות בשדה דב נחתך ל-4 דירות בלבד ● ומה קרה למחיר הממוצע לדירה?

צחי אבו / צילום: יונתן בלום

שווי החברה צנח מאז ההנפקה: צחי אבו רוצה לרכוש את השליטה באנשי העיר

חברת ההתחדשות העירונית גפן, שבשליטת אבו, מציעה לרכוש את השליטה באנשי העיר שהונפקה בשנה שעברה, תמורת 100 מיליון שקל, המשקפים לחברה שווי הגבוה בכ-50% מזה שלפיו היא נסחרת כיום

להמשיך לעבוד, לקבל פנסיה וגם לשלם פחות מס: כך תעשו את זה

"פרישה מדומה" מאפשרת להישאר בשוק העבודה, ליהנות מהכנסה נוספת מהפנסיה כבר מגיל 60 ולאבד כמה שפחות לרשות המסים ● אך לפני שיוצאים לדרך, כדאי לבדוק את ההשלכות בעתיד ולבצע עוד כמה תהליכים במקביל ● מומחי פרישה עונים במדור חדש על השאלות הקריטיות כשיוצאים לפנסיה

מתחם חסן עראפה בתל אביב / צילום: Shutterstock

הנכס הכי לוהט במגדלי המשרדים הוא בכלל מתחת לאדמה: מחירי החניה ממשיכים לטפס

נתוני דוח Natam חושפים: למרות מהפכת הקורקינטים, מגמת העבודה מהבית ופעילות הרכבת הקלה, הביקוש לחניה בתל אביב רותח ● דמי השכירות לחניה בעיר עלו ב־4%, ובמתחם הבורסה ב־15%

אילוסטרציה: Shutterstock

המחקר שחושף: המקצוע שיקפיץ לכם את השכר ב-60%

מחקר שיוצג לראשונה בכנס אלי הורביץ הקרוב בדק את המתאם בין סוג התואר ורמת המיומנויות לשכר הבוגרים ● איזה מקצוע יקפיץ את השכר ב־60% והאם מהפכת המכללות השתלמה? ● ירדן קידר, שהוביל את המחקר במסגרת המכון הישראלי לדמוקרטיה, מציע לתקצב אותן בהתאם לתוצאות

דריו אמודיי מנכ''ל אנתרופיק / צילום: ap, Don Feria

אנתרופיק עקפה את OpenAI בדרך לשווי של טריליון דולר

חברת הבינה המלאכותית השלימה סבב גיוס ענק של 65 מיליארד דולר בתוך שבועות ספורים בלבד, לפי שווי של 965 מיליארד דולר ● החברה, שמפתחת את מודל השפה קלוד, נערכת להנפקה אפשרית כבר במהלך הסתיו הקרוב

מייקל דל ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Jacquelyn Martin

"לא נראה דבר כזה": המניה שקופצת 30% בדרך ליום הטוב בתולדותיה

מניית דל מזנקת בחדות לאחר תוצאות פנומנליות שהציגה אמש ● עוד ברקע - רוח גבית משמעותית מהנשיא טראמפ ● איך מגיבים האנליסטים?

איור: גיל ג'יבלי

לווי המשכנתא נחנקים: 15% מהממחזרים מאריכים את תקופת ההחזר - ומשלמים יותר

נתוני בנק ישראל מגלים כי בשנת 2025 מוחזרו כ־69 אלף משכנתאות בהיקף מצטבר של כ־44 מיליארד שקל ● יותר מ־10,000 מהם בחרו להאריך את תקופת הפריסה, מה שיקפיץ להם את ההחזר הכולל ● "רוב הלווים מעדיפים לא למכור את הדירה"

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

הבורסה בתל אביב ננעלה בעליות, בהובלת מניות הקלינטק

מדד ת"א 35 טיפס בכ-0.6% ● המסחר התנהל בצל הדיווחים על הסכם מסתמן בין ארה"ב ואיראן להארכת הפסקת האש ● וול סטריט שברה אתמול שיאים חדשים, בהובלת מניות השבבים ● בית ההשקעות שמזהה סקטורים שיכולים לצבור תאוצה במשבר הנפט ● וגם: בתמיכת קדחת ה-AI - מניית המחשוב דל טסה במסחר המאוחר בקרוב ל-40%

פרופ' יוסי שחם־דיאמנד / צילום: אלון גלבוע

"בואו נגרום לחיידקים לייצר נפט": החוקר שרוצה להפוך את ישראל למעצמה של הנדסה וביולוגיה

במעבדה של פרופ' יוסי שחם־דיאמנד, ראש המכון לביולוגיה סינתטית באוניברסיטת רייכמן, מפתחים שבבים שמנטרים צמחים, מזהים סכנות במי שתייה ומסייעים לאנשי רפואה לטפל בחיילים פצועים בשטח ● לאחרונה הוא קיבל פרס יוקרתי על תרומתו לצמיחתה של תעשיית השבבים בארץ, ועכשיו יש לו חזון חדש

צילומים: AP-Sergei Bobylev,Julia Demaree Nikhinson, Business Wire

מחקר חדש: סין וארה"ב קרובות מאי־פעם למלחמת גרעין

חוק חדש ברוסיה מתיר לבנקים לפתוח באש על כטב"מים ● נשיא ארה"ב במסר לעומאן: "אם לא תתנהגו כמו שצריך – נפציץ אתכם" ● והנשיא שמקצץ מחצית משכרו בגלל הפגנות ענק ● זום גלובלי

רשות המסים לא תאהב לשמוע את זה: הצעד ששווה לכם עד מיליון שקל בפנסיה

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● הכסף הגדול של הפנסיה לא נמצא רק בחיסכון, אלא בניהול נכון מול רשות המסים ● הליך "קיבוע זכויות" מאפשר לכם להחליט איך לנצל את סל הפטורים שמעניקה המדינה - שמגיע השנה ל־976 אלף שקל ● מומחי פרישה עונים במדור חדש על השאלות הקריטיות כשיוצאים לפנסיה

משרדי אמדוקס ישראל / צילום: מיכה לובטון

פיטורי ענק באמדוקס, 3,000 עובדים הולכים הביתה. הערכות: מאות מהם בישראל

לגלובס נודע כי חברת הטכנולוגיה אמדוקס נערכת לסבב פיטורים רחב מהרגיל שיכלול אלפי עובדים ברחבי העולם, בהם כנראה גם מאות עובדים בישראל ● המהלך מגיע כחלק מאסטרטגיית ההתייעלות שמוביל המנכ”ל החדש שמעי הורטיג, על רקע הטמעת כלי AI ושינוי מבנה הפעילות בחברה