גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

וול סטריט ננעלה בעליות קלות; פייסבוק איבדה 4%, טבע נחתכה 7%

מדד דאו ג'ונס ננעל ביציבות, מדד נאסד"ק התחזק 0.1% ומדד S&P 500 עלה 0.2% ● פריון זינקה 31% ● טבע איבדה 7% ● מדד דאקס עלה ב-1%, פוטסי 100 התקדם 0.7% וקאק 40 התחזק ב-0.8% ● בורסות סין ננעלו בירידות, ביפן חברת הדואר זינקה כ-5% במחזור מסחר עצום לאחר התקדמות בהפרטתה

וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock
וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

23:00

יום המסחר בבורסות ניו יורק הסתיים בעליות קלות. מדד דאו ג'ונס ננעל ביציבות, מדד נאסד"ק התחזק 0.1% ומדד S&P 500 עלה 0.2%. מדדי דאו ג'ונס ו-S&P 500 רשמו שיאים חדשים. המסחר נפתח בעליות על רקע שטף דוחות חזקים אך שינה מגמה באמצע היום ומדד נאסד"ק אף עבר לירידות.

מניית פייסבוק העיקה על המדדים, והירידות בה הגיעו ליותר מ-5%, אך התמתנו לקראת הנעילה והיא סיימה בנסיגה של 4%.

לוקהיד מרטין צנחה 12% לאחר שחתכה את תחזית המכירות השנתית.

עוד בלטו, UPS ואנבידיה שקפצו כ-7%, לאחר דוחות חיוביים.

מבין הישראליות, טבע ירדה 7% לאחר דיווחים כי נוברטיס נערכת למכירה של סאנדוז, מתחרה של טבע בשוק הגנרי. פריון זינקה 31% לאחר דוחות חזקים והעלאת תחזית.

22:10

חוזה נפט מסוג ברנט למסירה בדצמבר התחזק ב-0.5%, 48 סנט, וננעל במחיר 86.4 דולר לחבית.

21:40

נפט WTI בשיא מאז אוקטובר 2014. חוזה למסירה בדצמבר עלה ב-1.1%, 89 סנט, וננעל במחיר של 84.65 דולר לחבית.

20:35

הזהב נחלש וירד מתחת ל-1,800 דולר. חוזה למסירה בדצמבר ירד ב-13.4 דולר, 0.7%, וננעל במחיר של 1,793.4 דולר לאונקיה.

20:30

מניית חברת המכשור הרפואי אינספירה טכנולוג'יז ממריאה מעל 200% לאחר שהודיעה על חוזה אסטרטגי באירופה. החברה מרעננה חתמה על הסכם הפצה בלעדי עם קבוצת WAAS הספרדית, לפריסה של לפחות 1,000 מכשירי החברה בספרד ובפורטוגל. החוזה צפוי להכניס לחברה 66 מיליון דולר על פני שבע שנים, בכפוף לאישור רגולטורי.

מניית מיי סייז הישראלית, שפיתחה מערכת למדידת בגדים בקניות ברשת, מזנקת 85% לאחר שהודיעה על חוזה עם דוקרס (טורקיה), מותג ביגוד מבית לוי שטראוס.

19:50

לאחר פתיחה חיובית ושיאים חדשים שנרשמו במדדים המובילים בורסות ניו יורק שינו מגמה. מדד דאו ג'ונס מחק את העליות וחזר לרמת הפתיחה, מדד נסאד"ק יורד ב-0.1% ומדד S&P 500 מתקדם ב-0.1%.

היפוך במניית פייסבוק מעיק על המדדים. המניה שנסחרה ביציבות בתחילת היום מאבדת 5%.

18:50

בורסות אירופה סיימו את יום המסחר בעליות. בפרנקפורט עלה מדד דאקס ב-1%, בלונדון פוטסי 100 התקדם ב-0.7% ובפריז קאק 40 התחזק ב-0.8%. מדד סטוקס 600 הכלל אירופי הוסיף 0.8%.

17:35

מדד נאסד"ק עולה ב-0.9%, הדאו מתחזק ב-0.4% ומדד S&P 500 מתקדם 0.6%.

בצמרת הנאסד"ק, אנבידיה קופצת 8%, לאחר העלאת מחיר יעד מצד פייפר סנדלר, מ-225 דולר ל-260 דולר, טסלה עולה 5.5% לאחר שחצתה אתמול את רף שווי טריליון הדולר, ו-AMD מתקדמת מעל 3% לקראת הדוחות היום לאחר סיום המסחר.

לוקהיד מרטין נופלת 10% לאחר שחמיצה את התחזיות והורידה עת תחזית המכירות השנתית. על רקע דוחות חזקים, UPS קופצת 7.6% והסברו עולה 5%.

אמזון קופצת 2.7%, וריזון תשתף פעולה ותשתמש במערכת האינטרנט הלוויני המתוכננת של החברה להרחבת הגישה בפס רחב באזורים כפריים בארה"ב.

עוד מבין ענקיות הטכנולוגיה, מיקרוסופט וגוגל עולות בכ-0.5%-0.6%, לקראת הדוחות לאחר סיום המסחר ואפל מתחזקת בשיעור דומה. בצד השלילי, אינטל מאבדת 2.2% ופייסבוק משילה 2.1%.

16:30

יום המסחר בבורסות ניו יורק נפתח במגמה חיובית לאחר שיאים חדשים שנרשמו אתמול במדדי דאו גו'נס ו-S&P 500. מדד דאו ג'ונס מתקדם ב-0.2%, מדד נאסד"ק עולה 0.5% ומדד S&P 500 מוסיף 0.3%.

תשואת אג"ח ממשלת ארה"ב ל-10 שנים יציבה ברמה של 1.634%. הדולר מתחזק מעט מול סל המטבעות ומול הין היפני לשער של 1114.1 ין לדולר. הליש"ט מתקדמת 0.2% לשער של 1.38 דולר לליש"ט והאירו יציב בשער של 1.16 דולרים לאירו. נפט מסוג WTI יציב במחיר סביב 83.8 דולר לחבית, נפט מסוג ברנט נסוג 0.2% למחיר 85.9 דולר לחבית. הזהב מאבד 0.6% ויורד ל-1,794 דולר לאונקיה.

מבין הישראליות, פריון נטוורק מזנקת 20% לאחר שעקפה את התחזיות, מיי סייז טסה 36%, טבע מאבדת 5% וסיירן יורדת 2.4%.

עונת הדוחות בשיאה עם מבול של דיווחים היום, לאחר סגירת המסחר צפויות לדווח אלפאבית , מיקרוסופט וטוויטר .

בין הדוחות הבולטים היום:

חברת הצעצועים הסברו עקפה את התחזיות ורשמה ברבעון השלישי של 2021 רווח של 1.83 דולרים למניה, לעומת תחזיות שעמדו על 1.73 דולרים למניה, והכנסות שהסתכמו ב-1.97 מיליארד דולר לעומת תחזיות של 1.96 מיליארד דולר.

ענקית התרופות איליי לילי הציגה ירידה ברווח, שהסתכם ברבעון השלישי ב-1.11 מיליארד דולר, 1.21 דולרים למניה, לעומת רווח של 1.21 מיליארד דולר ברבעון המקביל אשתקד. ההכנסות צמחו ב-17.9% לעומת הרבעון המקביל והסתכמו ב-5.74 מיליארד דולר.

חברת המשלוחים UPS מתחזקת לאחר דוחות טובים מהצפוי. ההכנסות ברבעון השלישי צמחו ב-9.2% ל-23.18 מיליארד דולר, מעל התחזיות שעמדו על 22.56 מיליארד דולר. ההכנסות מהפעילות בארה"ב, הסגמנט הגדול ביותר, צמחו ב-7.4% ל-14.21 מיליארד דולר.

מניית לוקהיד מרטין מאבדת גובה לאחר שפספסה את תחזית המכירות ברבעון השלישי והורידה את תחזית ההכנסות השנתית. המכירות הסתכמו ב- 16 מיליארד דולר, ירידה מ-16.5 מיליארד דולר ברבעון המקביל אשתקד, ומתחת לתחזיות האנליסטים שעמדו על 17.1 מיליארד דולר. ענקית התעשיות הביטחוניות והתעופה חתכה את תחזית המכירות השנתית ל-67 מיליארד דולר, לעומת טווח קודם של 67.3-68.7 מיליארד דולר. הרווח הסתכם ב-614 מיליון דולר בלבד, לעומת 1.8 מיליארד דולר ברבעון המקביל.

יצרנית רכבי הפנאי פולריס נפלה 6% בטרום מסחר לאחר שהחברה קיצצה את התחזית השנתית שלה, וציינה מגבלות של שרשראות אספקה. החברה הציגה רווח של 2.71 דולרים למניה בדומה לתחזיות.

מניית פייסבוק עולה לאחר הדוחות. ענקית המדיה החברתית אומנם החמיצה את התחזיות בשורת ההכנסות, 29.01 מיליארד דולר ברבעון השלישי, לעומת תחזית של 29.57 מיליארד דולר, אבל הרווח למניה הגיע ל-3.22 דולרים, לעומת תחזיות של 3.19 דולרים. פייסבוק הודיעה כי מוסיפה 50 מיליארד דולר לתוכנית הרכישה העצמית של מניותיה.

טסלה חצתה אתמול את רף שויי טריליון דולר, לאחר עסקת הענק עם חברת השכרת הרכב הרץ לרכישת 100 אלף כלי רכב. במורגן סטנלי הקפיצו את מחיר היעד למניה מ-900 דולר ל-1,200 דולר.

16:10

מחירי הבתים בארה"ב עלו באוגוסט בשיעור שנתי של 19.8%, ללא שינוי מחודש יולי, כך לפי מדד קייס שילר. זו הפעם הראשונה מאז תחילת 2020 שלא נרשמה עלייה.

מדד 10 הערים המובילות עלה ב-18.6%, לעומת 19.2% ביולי. מדד 20 הערים עלה ב-19.7%, ירידה מ-20% ביולי. פיניקס, סן דייגו וטמפה הציגו את העליות החדות ביותר, 33.3%, 26.2% ו-25.9%, בהתאמה.

15:05

המגמה החיובית באירופה נמשכת. מדד דאקס עולה ב-0.9%, פוטסי וקאק מתקדמים 0.6%.

חברת ההימורים אנטיין מאבדת בלונדון כמעט 10% לאחר שחברת ההימורים האמריקאית DraftKings הכריזה שלא תגיש הצעה רשמית לרכוש אותה. בחודש שעבר דראפט קינגס הציעה יותר מ-22 מיליארד דולר עבור החברה הבריטית. דראפטקינגס, מנגד, מזנקת בטרום מסחר בתגובה.

ג'נרל אלקטריק מתחזקת קלות בטרום לאחר שעקפה את התחזיות ורשמה רווח רבעוני של 57 סנט למניה - 14 סנט מעל התחזיות. עם זאת, בשורת ההכנסות היא החמיצה את הערכות האנליסטים.

יצרנית רכבי השטח פולריס צוללת בקרוב ל-9% במסחר המוקדם לאחר שחתכה את התחזית שלה לשנה כולה, בעקבות השיבושים בשרשראות האספקה. החברה דיווחה על רווח רבעוני של 1.98 דולר למניה, בהתאם לתחזיות.

13:50

החוזים העתידיים מאותתים על עליות בשיעור של כ-0.3% בפתיחת המסחר בארה"ב בעוד מספר שעות.

בטרום המסחר בולטות לשלילה מניות רדהיל ופלייטיקה הישראליות, שיורדות בכ-5% ו-3% בהתאמה. אייסקיור מדיקל ופריון נטוורק מנגד מזנקות, וגם אינמוד וטרמור עולות. עוד במסחר המוקדם: מניית ביונד מיט יורדת ב-2.6%, טסלה ב-1.2%. מנגד, פייסבוק מתחזקת ב-2.7%.

פריון מזנקת בין השאר לאור פרסום דוחותיה לרבעון השלישי שלפיהם עקפה את התחזיות עם תוצאות שיא: ההכנסות גדלו ב-45% ל-121 מיליון דולר, והרווח הנקי זינק פי 5 ל-10.6 מיליון דולר. מהודעת החברה עולה שביקושים לפתרונות וידאו, בעיקר בטלוויזיות חכמות, הזניקו את הכנסות פעילות הפרסום ב-82%. החברה העלתה את התחזיות וצופה הכנסות של כ-460 מיליון דולר ב-2021 ושל כ-590 מיליון דולר ב-2022.

12:00

העליות באירופה נמשכות.

בפרנקפורט בולטת מניות קבוצת הרפואה פרזניוס והחברה הבת FMC (פרזניוס מדיקל קר) עם ירידות במחזורים גבוהים לאור תחזית שלילית של דויטשה בנק. האנליסטים בבנק צופים לחברה, שמתמחה בטיפולי כליות, תוצאות חלשות ברבעון השלישי. החברות יפרסמו תוצאות ב-2 בנובמבר.

באסיה ננעל המסחר בעיקר בירידות שערים. מדדי שנחאי ושנזן ירדו ב-0.3%, האנג סנג איבד 0.5%. Alibaba Health Information צללה מעל 10% לאחר שדיווחה על הפסד במחצית הראשונה של השנה.

10:10

בורסות אירופה נפתחו עם עליות שערים, כאשר העלייה הגבוהה ביותר נרשמת במדד דאקס שמטפס כ-0.6%.

בטוקיו ננעל המסחר בעלייה של 1.7%, כאשר חברת הדואר היפנית זינקה ב-5% במחזור מסחר עצום בגודלו (135 מיליון מניות, כאשר הבאה אחריה - מניית בנק מיצובישי - ריכזה מחזור של 40 מיליון מניות). זאת לאחר שממשלת יפן הודיעה שתמכור כמיליארד מניות של החברה בהיקף של 7.2 מיליארד דולר ארה"ב כחלק מהליך הפרטת שירותי הדואר במדינה, מאז שהונפקו לפני כשש שנים. מחיר המכירה נקבע על 820.6 ין, דיסקאונט של 2% בהשוואה למחיר הנעילה אתמול - 837.4 ין.

אודיוקודס הדואלית פרסמה את תוצאותיה לרבעון השלישי, שלפיהן הכנסותיה גדלו ב-12% בהשוואה לאשתקד והסתכמו ב-63.4 מיליון דולר - מעט יותר מהתחזיות בשוק שצפו הכנסות של 62.5 מיליון דולר. הרווח הנקי (Non-GAAP) הסתכם ב-12.9 מיליון דולר (38 סנט למניה בדילול מלא, בהתאם לתחזית קונצנזוס האנליסטים), לעומת 13.3 מיליון דולר או 38 סנט למניה בדילול מלא ברבעון השלישי של שנת 2020.

08:00

מרבית הבורסות באסיה רושמות עליות היום, כאשר מדד ניקיי בטוקיו מטפס ב-1.8%. במסחר בחוזים על מדדי וול סטריט נרשמות עליות קלות, לקראת עוד יום עמוס בדוחות כספיים.

יום המסחר בוול סטריט הסתיים אמש במגמה חיובית, בהובלת מדד הנאסד"ק שעלה בכ-0.9%. מדד S&P 500 טיפס בכ-0.5% לשיא חדש של 4,566 נק' בהובלת מניות הטכנולוגיה.

בנק UBS השוויצרי דיווח הבוקר על רווח נקי של כ-2.3 מיליארד דולר ברבעון השלישי של השנה, לעומת צפי אנליסטים לרווח של כ-1.6 מיליארד דולר.

היום יפרסמו דוחות, בין השאר, החברות מיקרוסופט, גוגל וטוויטר. חברת פייסבוק דיווחה אמש לאחר סיום המסחר בניו יורק על רווח של 3.22 דולר למניה ברבעון האחרון, השלישי של 2021. הכנסות החברה הסתכמו ב-29.01 מיליארד דולר. האנליסטים המסקרים את החברה העריכו בממוצע כי פייסבוק תציג הכנסות של כ-29.6 מיליארד דולר ורווח של 3.19 דולר למניה ברבעון זה. לרבעון הנוכחי הצפי הוא להכנסות של 34.9 מיליארד דולר ורווח של 4.07 דולר למניה.

בשוק הקריפטו נרשמת יציבות יחסית, כאשר הביטקוין רושם ירידה קלה ונסחר סביב 62,300 דולר. האת'ר נסחר סביב 4,200 דולר.

בזירת הסחורות נסחר חוזה לדצמבר על נפט מסוג ברנט בעלייה קלה סביב 86.2 דולר לחבית.

עוד כתבות

זום גלובלי / צילום: AP-Alex Brandon, ויקיפדיה-defenseimagery,

עוד מלחמה בדרך לסיום? המסר המפויס של פוטין לזלנסקי

פוטין מציב תנאי לסיום המלחמה עם אוקראינה: לחתום על הסכם • יפן חוזרת לייצא נשק ויש כבר עסקאות על הפרק • ומדוע משבר האקלים מאיים על ההליך הדמוקרטי?

ישראייר / צילום: מוני שפיר

בעקבות התייקרות הדלק: ישראייר מעלה את מחירי הטיסות

בתוך כך, ישראייר נערכת להפעלת הטיסות לארה"ב, כאשר טיסת ניסוי שבוצעה למטוס החברה במקסיקו מקרבת את כניסתה לשוק הטיסות ארוכות-הטווח ● הקו לניו יורק צפוי להתחיל כבר בסוף חודש יולי, בכפוף לאישורי רשות התעופה האזרחית ● כמה זה יעלה?

טפסי הגרלת ווינר של הטוטו / צילום: איל יצהר

אחרי 17 שנים: בטוטו נפרדים מיהושע TBWA. מי יחליף אותו?

גליקמן-שמיר-סמסונוב PUBLICIS וגיתם BBDO זכו בתקציב הפרסום של הטוטו, העומד על עשרות מיליוני שקלים בשנה ● במסגרת החלוקה בין המשרדים הזוכים, גיתם BBDO ינהל את תקציב הווינר, וגליקמן-שמיר-סמסונוב ינהל את תקציב הטוטו - הפן התדמיתי ומשחקים באחריות

ניקאש ארורה, מנכ''ל פאלו אלטו נטוורקס שנכנסה לבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

בגלל איחור של שבוע: פאלו אלטו לא תיכנס במאי למדדי בורסה

לפי רשימת השינויים במדדים שפורסמה הערב, מגה אור, קנון ומניית הבורסה עצמה מצטרפות למדד ת"א 35 ● פאלו אלטו נשארה מחוץ למדדים בגלל שהחלה להיסחר בת"א לפני פחות מ-60 יום ותיכנס כנראה בעדכון המדדים הבא

מצעד המניות הכי פופולאריות בת''א / צילום: Shutterstock

בדקנו אילו מניות כבר לא ממש מעניינות את המשקיעים

בשנת השיא של שוק ההון בת"א, תפסו מניותיהן של אלביט ונקסט ויז'ן את צמרת חיפושי המשקיעים באתר הבורסה, בעוד שמניות נדל"ן נדחקו מהרשימה ● עוד ברשימת המבוקשות: אל על, רמי לוי, דלק ומניות בנקים ● בפורטל הפיננסי של גלובס חיפשו הקוראים גם את טבע, ארית ומיטרוניקס ● ואיזה מניות מעדיפים המוסדיים?

נושאת המטוסים הבריטית המלכה אליזבת' / צילום: ap, Ana Brigida

המדינה שיוצאת מובכת מההתמודדות מול הצבא האיראני

המלחמה עם איראן הביכה מאוד את בריטניה מבחינת יכולותיה הצבאיות ● המערכת של חברת סנטריקס הישראלית, שנרכשה ע"י אונדס האמריקאית, תאבטח את המונדיאל ● אוסטרליה מתכננת להגדיל באופן משמעותי את תקציבי הביטחון ● וחברת JISDA היפנית מציעה כטב"ם במחיר של 450 דולר בלבד ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

פאונד / צילום: Shutterstock

האם מטבע נוסף "יחליף קידומת" בקרוב מול השקל?

הלירה שטרלינג מתקרבת לרמה של 4 שקלים, בה הייתה לאחרונה בשנת 2022 ולפני כן רק בתחילת שנות ה-90 ● וגם: האם ידעתם שבנק ישראל מחזיק בליש"ט כחלק מיתרות המט"ח העצומות שלו?

הפנטהאוז בקריית מלאכי / הדמיה: קבוצת מיי טאון

הפנטהאוז היקר בקריית מלאכי נמכר ב-3.4 מיליון שקל

הפנטהאוז בקריית מלאכי, נמכר במיי טאון סנטר, והוא פרויקט ההתחדשות העירונית הראשון בעיר; תוכנית חדשה שאושרה בעיר אשדוד תהווה חלופה עירונית לתמ"א 38; הוועדה המחוזית צפון אישרה תוכנית להשבחת כ-3,500 בתים צמודי קרקע בשכונות הוותיקות של קריית שמונה • חדשות השבוע בנדל"ן

רועי ורמוס / צילום:  רמי זרנגר

רועי ורמוס בראיון בלעדי: "בכל הקשור למניות, אני על גבול הנאיבי"

רועי ורמוס, שותף מנהל ומייסד קרן נוקד, שמר על שתיקה כמעט מוחלטת במשך יותר מעשור ● בראיון בלעדי לפודקאסט "כוחות השוק", הוא מדבר על הכול: מהפרשה ששינתה את מסלול חייו והכאב על דעיכת המותג פסגות, דרך השותפים שהקימו איתו את קרן הגידור הגדולה בישראל, ועד לאסטרטגיית ההשקעה הייחודית והסיבה שהוא נשאר אופטימי "על גבול הנאיבי"

איתן זינגר, מנכ''ל סיבוס / צילום: רמי זרנגר

"ראינו גם מקרים של 2,500 שקל": מנכ"ל סיבוס חושף כמה מקבלים בכל ענף

כשאיתן זינגר נכנס לכיסא מנכ"ל חברת ההטבות לעובדים סיבוס, היא נחשבה לשחקן משני ולא מאוד רלוונטי. היום הוא חולש על 60% מהשוק, ולדבריו הקפיץ את ההכנסות פי שלושה ● בראיון לגלובס הוא מתייחס לתחרות החדשה מכיוון וולט בנפיטס, הטלפון מרותי ברודו, מה הישראלים מזמינים הכי הרבה, ולמה המוסדיים פתאום משקיעים מאות מיליוני שקלים במסעדות

תערוכת הרכב בבייג'ינג לפני שנתיים / צילום: ap, Tatan Syuflana

הבשורה מתערוכת הענק: רכבים סינים שיעלו 25 אלף דולר ופי 3 בישראל

תערוכת הרכב הענקית שתיפתח מחר עתידה להציג מאות דגמים חדשים, טכנולוגיות פורצות דרך וטרנדים שיווקיים חדשים ● אלה צפויים להרחיב עוד יותר את הדומיננטיות הסינית בשוק הרכב בישראל, שכבר כעת מתבטאת בנתח שוק של 41%, ולעצב במידה רבה את פניו בעתיד

אילוסטרציה: Shutterstock

מרץ האדום בתשואות הפנסיה: אלו בתי ההשקעות שנפגעו הכי פחות

החוסכים סבלו מירידות חדות של 2.3% במסלולים הכלליים, ופי שניים מכך במסלולי המניות ובמסלולים מחקי מדד ה-S&P 500 ● הגופים שבלטו לטובה במסלולים הכלליים הם בית ההשקעות אנליסט, אחריו מור ובמקום השלישי נמצא אינפיניטי ● ומי בתחתית?

השר מיקי זוהר / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

בפעם השנייה: השר מיקי זוהר נחקר במשטרה בפרשת ההסתדרות

זוהר נחקר בפעם השנייה במשרדי להב 433 בחשד לעבירות מתחום השחיתות הציבורית, ובהן שוחד, מרמה והפרת אמונים

מייסדי Ryft. מימין: גיא גדון, יובל יוגב ויוסי רייטבלט / צילום: עומר הכהן

הסטארט-אפ הישראלי שנמכר ביותר מ-100 מיליון דולר, אחרי שגייס 8 מיליון בלבד

הסטארט-אפ Ryft, שהוקם לפני כשנה וחצי בלבד, נמכר לחברת אבטחת הדאטה Cyera ● החברה הנרכשת מפתחת פתרונות לניהול דאטה עבור סוכני AI

הפגנה פרו־פלסטינית בגרמניה / צילום: ap, Michael Probst

מותג בסיכון גבוה: הכשל הניהולי שמאחורי ההסברה הישראלית

יהודים וישראלים כבר התרגלו לכך שעליהם להסתיר את זהותם בחו"ל - סימן לכישלון ההסברה של מדינת ישראל ● יש להתייחס למשבר האנטישמיות כמו למשבר תאגידי, לשנס מותניים ולהעביר את הניהול לגוף אחד מקצועי ויעיל

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב־מיארה / צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

בדרך לרבנות עוצרים ברשות המסים: הדרישה החדשה של היועמ"שית והמחלוקת

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● חוות דעת שהגישה היועצת המשפטית לממשלה לבג"ץ מאיימת להפוך הליכי גירושים רבים לאירוע מס ● בלשכת עורכי הדין טוענים: "דרישה שגויה ומרחיקת לכת של היועמש"ית, שמבקשת להפוך את רשות המסים לחלק בלתי נפרד מהליכי הגירושים"

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה מעורבת בת"א; מדדי הקלינטק ונפט וגז זינקו במעל 3%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.2%, ת"א 90 עלה ב-0.8% ● מניות האנרגיה עלו בשל העלייה במחירי הנפט בעולם ● טאואר נפלה בכ-9% ● היום לאחר סיום המסחר בת"א, הבורסה תפרסם את הרכב המדדים שייכנס לתוקף בעדכון מאי

נתב''ג / צילום: ap, Matias Delacroix

חברות התעופה יחזרו? הרגולטור האירופי יחליט בקרוב

הנחיות הרגולטור האירופי ממשיכות לעצב את מפת הטיסות לישראל, אך לא כל חברות התעופה פועלות לפיהן ● חברות עם זיקה לשוק המקומי כבר חידשו פעילות, בשעה שהרוב המוחלט בוחרות להמתין ● אילו חברות כבר חזרו למרות ההנחיה להימנע מטיסות לישראל, ואילו עדיין רחוקות?

בנייה בישראל / צילום: Shutterstock

ענף הבנייה לא יוצא מהמשבר. איך הממשלה מתמודדת איתו?

הפערים היו ידועים, מבקר המדינה התריע - ואז באה המלחמה והחמירה עוד יותר את המשבר בענף הבנייה ● אומנם הממשלה ביצעה צעדים משמעותיים, אבל המהלכים המורכבים נותרו מאחור ● מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחרי התוכנית להאצת ענף הנדל"ן

יוני חנציס, מנכ''ל דוראל / צילום: תמר מצפי

עסקת זפירוס הושלמה: דוראל קונה במיליארד שקל, קרן תש"י תרוויח 700 מיליון

דוראל אנרגיה מרחיבה דרמטית את פעילותה באירופה ע"י רכישת חברת זפירוס, המחזיקה בתשתיות ייצור חשמל ברוח ובשמש באירופה ובפולין בפרט ● העסקה, במסגרתה דוראל תקנה 56% ממניות זפירוס בתמורה למעל מיליארד שקל, מגלמת רווח של כ-700 מיליון שקל לקרן תש"י, לאחר שהחזיקה בחברה במשך כ-8 שנים