גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  גלובלי ושוקי עולם

וול סטריט ננעלה בעליות קלות; פייסבוק איבדה 4%, טבע נחתכה 7%

מדד דאו ג'ונס ננעל ביציבות, מדד נאסד"ק התחזק 0.1% ומדד S&P 500 עלה 0.2% ● פריון זינקה 31% ● טבע איבדה 7% ● מדד דאקס עלה ב-1%, פוטסי 100 התקדם 0.7% וקאק 40 התחזק ב-0.8% ● בורסות סין ננעלו בירידות, ביפן חברת הדואר זינקה כ-5% במחזור מסחר עצום לאחר התקדמות בהפרטתה

וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock
וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

23:00

יום המסחר בבורסות ניו יורק הסתיים בעליות קלות. מדד דאו ג'ונס ננעל ביציבות, מדד נאסד"ק התחזק 0.1% ומדד S&P 500 עלה 0.2%. מדדי דאו ג'ונס ו-S&P 500 רשמו שיאים חדשים. המסחר נפתח בעליות על רקע שטף דוחות חזקים אך שינה מגמה באמצע היום ומדד נאסד"ק אף עבר לירידות.

מניית פייסבוק העיקה על המדדים, והירידות בה הגיעו ליותר מ-5%, אך התמתנו לקראת הנעילה והיא סיימה בנסיגה של 4%.

לוקהיד מרטין צנחה 12% לאחר שחתכה את תחזית המכירות השנתית.

עוד בלטו, UPS ואנבידיה שקפצו כ-7%, לאחר דוחות חיוביים.

מבין הישראליות, טבע ירדה 7% לאחר דיווחים כי נוברטיס נערכת למכירה של סאנדוז, מתחרה של טבע בשוק הגנרי. פריון זינקה 31% לאחר דוחות חזקים והעלאת תחזית.

22:10

חוזה נפט מסוג ברנט למסירה בדצמבר התחזק ב-0.5%, 48 סנט, וננעל במחיר 86.4 דולר לחבית.

21:40

נפט WTI בשיא מאז אוקטובר 2014. חוזה למסירה בדצמבר עלה ב-1.1%, 89 סנט, וננעל במחיר של 84.65 דולר לחבית.

20:35

הזהב נחלש וירד מתחת ל-1,800 דולר. חוזה למסירה בדצמבר ירד ב-13.4 דולר, 0.7%, וננעל במחיר של 1,793.4 דולר לאונקיה.

20:30

מניית חברת המכשור הרפואי אינספירה טכנולוג'יז ממריאה מעל 200% לאחר שהודיעה על חוזה אסטרטגי באירופה. החברה מרעננה חתמה על הסכם הפצה בלעדי עם קבוצת WAAS הספרדית, לפריסה של לפחות 1,000 מכשירי החברה בספרד ובפורטוגל. החוזה צפוי להכניס לחברה 66 מיליון דולר על פני שבע שנים, בכפוף לאישור רגולטורי.

מניית מיי סייז הישראלית, שפיתחה מערכת למדידת בגדים בקניות ברשת, מזנקת 85% לאחר שהודיעה על חוזה עם דוקרס (טורקיה), מותג ביגוד מבית לוי שטראוס.

19:50

לאחר פתיחה חיובית ושיאים חדשים שנרשמו במדדים המובילים בורסות ניו יורק שינו מגמה. מדד דאו ג'ונס מחק את העליות וחזר לרמת הפתיחה, מדד נסאד"ק יורד ב-0.1% ומדד S&P 500 מתקדם ב-0.1%.

היפוך במניית פייסבוק מעיק על המדדים. המניה שנסחרה ביציבות בתחילת היום מאבדת 5%.

18:50

בורסות אירופה סיימו את יום המסחר בעליות. בפרנקפורט עלה מדד דאקס ב-1%, בלונדון פוטסי 100 התקדם ב-0.7% ובפריז קאק 40 התחזק ב-0.8%. מדד סטוקס 600 הכלל אירופי הוסיף 0.8%.

17:35

מדד נאסד"ק עולה ב-0.9%, הדאו מתחזק ב-0.4% ומדד S&P 500 מתקדם 0.6%.

בצמרת הנאסד"ק, אנבידיה קופצת 8%, לאחר העלאת מחיר יעד מצד פייפר סנדלר, מ-225 דולר ל-260 דולר, טסלה עולה 5.5% לאחר שחצתה אתמול את רף שווי טריליון הדולר, ו-AMD מתקדמת מעל 3% לקראת הדוחות היום לאחר סיום המסחר.

לוקהיד מרטין נופלת 10% לאחר שחמיצה את התחזיות והורידה עת תחזית המכירות השנתית. על רקע דוחות חזקים, UPS קופצת 7.6% והסברו עולה 5%.

אמזון קופצת 2.7%, וריזון תשתף פעולה ותשתמש במערכת האינטרנט הלוויני המתוכננת של החברה להרחבת הגישה בפס רחב באזורים כפריים בארה"ב.

עוד מבין ענקיות הטכנולוגיה, מיקרוסופט וגוגל עולות בכ-0.5%-0.6%, לקראת הדוחות לאחר סיום המסחר ואפל מתחזקת בשיעור דומה. בצד השלילי, אינטל מאבדת 2.2% ופייסבוק משילה 2.1%.

16:30

יום המסחר בבורסות ניו יורק נפתח במגמה חיובית לאחר שיאים חדשים שנרשמו אתמול במדדי דאו גו'נס ו-S&P 500. מדד דאו ג'ונס מתקדם ב-0.2%, מדד נאסד"ק עולה 0.5% ומדד S&P 500 מוסיף 0.3%.

תשואת אג"ח ממשלת ארה"ב ל-10 שנים יציבה ברמה של 1.634%. הדולר מתחזק מעט מול סל המטבעות ומול הין היפני לשער של 1114.1 ין לדולר. הליש"ט מתקדמת 0.2% לשער של 1.38 דולר לליש"ט והאירו יציב בשער של 1.16 דולרים לאירו. נפט מסוג WTI יציב במחיר סביב 83.8 דולר לחבית, נפט מסוג ברנט נסוג 0.2% למחיר 85.9 דולר לחבית. הזהב מאבד 0.6% ויורד ל-1,794 דולר לאונקיה.

מבין הישראליות, פריון נטוורק מזנקת 20% לאחר שעקפה את התחזיות, מיי סייז טסה 36%, טבע מאבדת 5% וסיירן יורדת 2.4%.

עונת הדוחות בשיאה עם מבול של דיווחים היום, לאחר סגירת המסחר צפויות לדווח אלפאבית , מיקרוסופט וטוויטר .

בין הדוחות הבולטים היום:

חברת הצעצועים הסברו עקפה את התחזיות ורשמה ברבעון השלישי של 2021 רווח של 1.83 דולרים למניה, לעומת תחזיות שעמדו על 1.73 דולרים למניה, והכנסות שהסתכמו ב-1.97 מיליארד דולר לעומת תחזיות של 1.96 מיליארד דולר.

ענקית התרופות איליי לילי הציגה ירידה ברווח, שהסתכם ברבעון השלישי ב-1.11 מיליארד דולר, 1.21 דולרים למניה, לעומת רווח של 1.21 מיליארד דולר ברבעון המקביל אשתקד. ההכנסות צמחו ב-17.9% לעומת הרבעון המקביל והסתכמו ב-5.74 מיליארד דולר.

חברת המשלוחים UPS מתחזקת לאחר דוחות טובים מהצפוי. ההכנסות ברבעון השלישי צמחו ב-9.2% ל-23.18 מיליארד דולר, מעל התחזיות שעמדו על 22.56 מיליארד דולר. ההכנסות מהפעילות בארה"ב, הסגמנט הגדול ביותר, צמחו ב-7.4% ל-14.21 מיליארד דולר.

מניית לוקהיד מרטין מאבדת גובה לאחר שפספסה את תחזית המכירות ברבעון השלישי והורידה את תחזית ההכנסות השנתית. המכירות הסתכמו ב- 16 מיליארד דולר, ירידה מ-16.5 מיליארד דולר ברבעון המקביל אשתקד, ומתחת לתחזיות האנליסטים שעמדו על 17.1 מיליארד דולר. ענקית התעשיות הביטחוניות והתעופה חתכה את תחזית המכירות השנתית ל-67 מיליארד דולר, לעומת טווח קודם של 67.3-68.7 מיליארד דולר. הרווח הסתכם ב-614 מיליון דולר בלבד, לעומת 1.8 מיליארד דולר ברבעון המקביל.

יצרנית רכבי הפנאי פולריס נפלה 6% בטרום מסחר לאחר שהחברה קיצצה את התחזית השנתית שלה, וציינה מגבלות של שרשראות אספקה. החברה הציגה רווח של 2.71 דולרים למניה בדומה לתחזיות.

מניית פייסבוק עולה לאחר הדוחות. ענקית המדיה החברתית אומנם החמיצה את התחזיות בשורת ההכנסות, 29.01 מיליארד דולר ברבעון השלישי, לעומת תחזית של 29.57 מיליארד דולר, אבל הרווח למניה הגיע ל-3.22 דולרים, לעומת תחזיות של 3.19 דולרים. פייסבוק הודיעה כי מוסיפה 50 מיליארד דולר לתוכנית הרכישה העצמית של מניותיה.

טסלה חצתה אתמול את רף שויי טריליון דולר, לאחר עסקת הענק עם חברת השכרת הרכב הרץ לרכישת 100 אלף כלי רכב. במורגן סטנלי הקפיצו את מחיר היעד למניה מ-900 דולר ל-1,200 דולר.

16:10

מחירי הבתים בארה"ב עלו באוגוסט בשיעור שנתי של 19.8%, ללא שינוי מחודש יולי, כך לפי מדד קייס שילר. זו הפעם הראשונה מאז תחילת 2020 שלא נרשמה עלייה.

מדד 10 הערים המובילות עלה ב-18.6%, לעומת 19.2% ביולי. מדד 20 הערים עלה ב-19.7%, ירידה מ-20% ביולי. פיניקס, סן דייגו וטמפה הציגו את העליות החדות ביותר, 33.3%, 26.2% ו-25.9%, בהתאמה.

15:05

המגמה החיובית באירופה נמשכת. מדד דאקס עולה ב-0.9%, פוטסי וקאק מתקדמים 0.6%.

חברת ההימורים אנטיין מאבדת בלונדון כמעט 10% לאחר שחברת ההימורים האמריקאית DraftKings הכריזה שלא תגיש הצעה רשמית לרכוש אותה. בחודש שעבר דראפט קינגס הציעה יותר מ-22 מיליארד דולר עבור החברה הבריטית. דראפטקינגס, מנגד, מזנקת בטרום מסחר בתגובה.

ג'נרל אלקטריק מתחזקת קלות בטרום לאחר שעקפה את התחזיות ורשמה רווח רבעוני של 57 סנט למניה - 14 סנט מעל התחזיות. עם זאת, בשורת ההכנסות היא החמיצה את הערכות האנליסטים.

יצרנית רכבי השטח פולריס צוללת בקרוב ל-9% במסחר המוקדם לאחר שחתכה את התחזית שלה לשנה כולה, בעקבות השיבושים בשרשראות האספקה. החברה דיווחה על רווח רבעוני של 1.98 דולר למניה, בהתאם לתחזיות.

13:50

החוזים העתידיים מאותתים על עליות בשיעור של כ-0.3% בפתיחת המסחר בארה"ב בעוד מספר שעות.

בטרום המסחר בולטות לשלילה מניות רדהיל ופלייטיקה הישראליות, שיורדות בכ-5% ו-3% בהתאמה. אייסקיור מדיקל ופריון נטוורק מנגד מזנקות, וגם אינמוד וטרמור עולות. עוד במסחר המוקדם: מניית ביונד מיט יורדת ב-2.6%, טסלה ב-1.2%. מנגד, פייסבוק מתחזקת ב-2.7%.

פריון מזנקת בין השאר לאור פרסום דוחותיה לרבעון השלישי שלפיהם עקפה את התחזיות עם תוצאות שיא: ההכנסות גדלו ב-45% ל-121 מיליון דולר, והרווח הנקי זינק פי 5 ל-10.6 מיליון דולר. מהודעת החברה עולה שביקושים לפתרונות וידאו, בעיקר בטלוויזיות חכמות, הזניקו את הכנסות פעילות הפרסום ב-82%. החברה העלתה את התחזיות וצופה הכנסות של כ-460 מיליון דולר ב-2021 ושל כ-590 מיליון דולר ב-2022.

12:00

העליות באירופה נמשכות.

בפרנקפורט בולטת מניות קבוצת הרפואה פרזניוס והחברה הבת FMC (פרזניוס מדיקל קר) עם ירידות במחזורים גבוהים לאור תחזית שלילית של דויטשה בנק. האנליסטים בבנק צופים לחברה, שמתמחה בטיפולי כליות, תוצאות חלשות ברבעון השלישי. החברות יפרסמו תוצאות ב-2 בנובמבר.

באסיה ננעל המסחר בעיקר בירידות שערים. מדדי שנחאי ושנזן ירדו ב-0.3%, האנג סנג איבד 0.5%. Alibaba Health Information צללה מעל 10% לאחר שדיווחה על הפסד במחצית הראשונה של השנה.

10:10

בורסות אירופה נפתחו עם עליות שערים, כאשר העלייה הגבוהה ביותר נרשמת במדד דאקס שמטפס כ-0.6%.

בטוקיו ננעל המסחר בעלייה של 1.7%, כאשר חברת הדואר היפנית זינקה ב-5% במחזור מסחר עצום בגודלו (135 מיליון מניות, כאשר הבאה אחריה - מניית בנק מיצובישי - ריכזה מחזור של 40 מיליון מניות). זאת לאחר שממשלת יפן הודיעה שתמכור כמיליארד מניות של החברה בהיקף של 7.2 מיליארד דולר ארה"ב כחלק מהליך הפרטת שירותי הדואר במדינה, מאז שהונפקו לפני כשש שנים. מחיר המכירה נקבע על 820.6 ין, דיסקאונט של 2% בהשוואה למחיר הנעילה אתמול - 837.4 ין.

אודיוקודס הדואלית פרסמה את תוצאותיה לרבעון השלישי, שלפיהן הכנסותיה גדלו ב-12% בהשוואה לאשתקד והסתכמו ב-63.4 מיליון דולר - מעט יותר מהתחזיות בשוק שצפו הכנסות של 62.5 מיליון דולר. הרווח הנקי (Non-GAAP) הסתכם ב-12.9 מיליון דולר (38 סנט למניה בדילול מלא, בהתאם לתחזית קונצנזוס האנליסטים), לעומת 13.3 מיליון דולר או 38 סנט למניה בדילול מלא ברבעון השלישי של שנת 2020.

08:00

מרבית הבורסות באסיה רושמות עליות היום, כאשר מדד ניקיי בטוקיו מטפס ב-1.8%. במסחר בחוזים על מדדי וול סטריט נרשמות עליות קלות, לקראת עוד יום עמוס בדוחות כספיים.

יום המסחר בוול סטריט הסתיים אמש במגמה חיובית, בהובלת מדד הנאסד"ק שעלה בכ-0.9%. מדד S&P 500 טיפס בכ-0.5% לשיא חדש של 4,566 נק' בהובלת מניות הטכנולוגיה.

בנק UBS השוויצרי דיווח הבוקר על רווח נקי של כ-2.3 מיליארד דולר ברבעון השלישי של השנה, לעומת צפי אנליסטים לרווח של כ-1.6 מיליארד דולר.

היום יפרסמו דוחות, בין השאר, החברות מיקרוסופט, גוגל וטוויטר. חברת פייסבוק דיווחה אמש לאחר סיום המסחר בניו יורק על רווח של 3.22 דולר למניה ברבעון האחרון, השלישי של 2021. הכנסות החברה הסתכמו ב-29.01 מיליארד דולר. האנליסטים המסקרים את החברה העריכו בממוצע כי פייסבוק תציג הכנסות של כ-29.6 מיליארד דולר ורווח של 3.19 דולר למניה ברבעון זה. לרבעון הנוכחי הצפי הוא להכנסות של 34.9 מיליארד דולר ורווח של 4.07 דולר למניה.

בשוק הקריפטו נרשמת יציבות יחסית, כאשר הביטקוין רושם ירידה קלה ונסחר סביב 62,300 דולר. האת'ר נסחר סביב 4,200 דולר.

בזירת הסחורות נסחר חוזה לדצמבר על נפט מסוג ברנט בעלייה קלה סביב 86.2 דולר לחבית.

עוד כתבות

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Julia Demaree Nikhinson

חזרה למלחמה עם איראן? המלכוד של טראמפ והתאריך המסתמן

טראמפ מוצא כל סיבה למסיבה, מהמונדיאל דרך חגיגות 250 שנה לעצמאות ארה"ב ועד יום הולדתו ה-80 - וכך הוא הגיע לטעות האסטרטגית של הסכם המסגרת עם איראן ● עם סיום המונדיאל ייאלץ טראמפ להחליט כיצד לנהוג, כי במקרה שמלחמת ההתשה במרחב הורמוז תימשך עד בחירות האמצע – הוא לא רק יפסיד את הרוב בבית הנבחרים

ספינה של גורדון על נהר הריין / צילום: יחצ

3,500 אירו לשבוע: הצצה לצד הפחות מוכר של עולם הקרוזים

הפלגה בספינת נהר שונה לחלוטין מספינת יוקרה בים - לא רק בגלל המסלול אלא גם בשל מספר הנוסעים המצומצם ● האחים שירי וגיא גורדון, שהפכו השנה לישראלים הראשונים שחוכרים ספינות כאלה, חושפים את העלויות מאחורי ההנאות, ומסבירים למה חשובים הקשרים עם קרנות פרייבט אקוויטי

יבגני ודרינה בל / צילום: פרטי

הזוג שמחזיק כבר 4 דירות להשקעה ועדיין חולם על דירה משלו למגורים

כשיבגני ודרינה בל התחתנו, כל אחד מהם החזיק בדירה. מאז הם הספיקו לרכוש עוד שתי דירות - ואת כולן הם משכירים ● למרות הרצון לרכוש בית מגורים משלהם, הם מכוונים כעת דווקא להשקעה חדשה ואחרת

השבוע בשווקים / אילוסטרציה: Shutterstock

מנהל ההשקעות שממליץ על מניות שחובה להחזיק – ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

"אל תקנו מניה רק כי המליצו עליה בטיקטוק": הטיפים של מנהל ההשקעות ● מדד ● המדד שקפץ 220% בשנה וחצי ומסתמך רק על שתי מניות ● שתי המצטרפות החדשות לת"א ואלו שתקועות בדרך ● וגם: הסלמה באיראן? הכוח האמיתי שמניע את שער הדולר

שר התקשורת שלמה קרעי / צילום: עמית שאבי - ידיעות אחרונות

לחוק השידורים מצאו זמן: בדרך להצבעה, ההטבה לציבור ולחיילים התפוגגה

מאבקי כוח בקואליציה, לחץ חרדי ושינויים של הרגע האחרון מאיימים לטרוף את הקלפים בשוק השידורים ● מה הרפורמה מבקשת לעשות, ומי צפוי להרוויח ממנה? ● המשרוקית עושה סדר

משכנתא / אילוסטרציה: Shutterstock

זינוק בהיקף המשכנתאות בחודש יוני; גידול בביקושים למסלולי הפריים

לפי בנק ישראל, ביוני 2026 נלקחו משכנתאות בהיקף של 11.1 מיליארד שקל, החודש הרביעי בגובהו בארבע השנים האחרונות ● הורדות הריבית האחרונות תורמות לחיזוק מסלולי הפריים במשכנתאות

השקעתם בבורסה? כך המס על הרווחים יכול לרדת אפילו לאפס

אם חציתם את גיל 60, ייתכן שאתם זכאים לשלם רק 10% על הרווחים בחשבון המסחר שלכם ● גם במוצרים פיננסים אחרים מסתתרות הטבות שעשויות לחסוך סכומים גבוהים ● ומהן הטעויות הנפוצות לקראת הפרישה? ● מומחי פרישה עונים במדור חדש על השאלות הקריטיות כשיוצאים לפנסיה

יריב גרינברג / צילום: שלומי יוסף

שנים הוא לא משך משכורת. עכשיו הוא מוביל את אחד הקיבוצים העשירים בישראל

מעברות החל את דרכו העסקית עם הקמת מפעל מטרנה המיתולוגי, שנמכר בהמשך לאסם ● מאז יצא לסדרת רכישות, שהפכו אותו לבעלי שבע חברות - ומיצבו אותו בעשיריית הקיבוצים העשירים בישראל ● המנכ"ל יריב גרינברג מספר איך מקבלים החלטות כשבעלי המניות הם גם החברים במשק, ומה עומד מאחורי היציאה מהבורסה

פרויקט התחדשות עירונית / צילום: Shutterstock

“יביא לטלטלה בשוק”: הוגש ערעור על פסק הדין שעורר סערה בענף ההתחדשות העירונית

בית המשפט המחוזי קבע כי חלוקת תמורות אחידה בין דירות בגדלים שונים אינה שוויונית, וחייב את היזם לשלם דמי איזון לבעלת דירה גדולה ● בעלי הדירות בפרויקט מערערים לעליון ומזהירים מפני השלכות רוחב על ענף ההתחדשות העירונית

שר האוצר בצלאל סמוטריץ', ראש הממשלה בנימין נתניהו ויו''ר ש''ס אריה דרעי / צילום: נועם מושקוביץ - דוברות הכנסת, אוליביה פיטוסי - ''הארץ''

בליץ החקיקה האחרון: ביטול מעצרי עריקים בפנים, הכלכלה נשכחת מאחור

יש תאריך: הבחירות ייערכו ב־27 באוקטובר, והשבוע הקרוב יהיה קריטי לאישור סופי של חוקים ● שורת רפורמות כלכליות ומבניות שהוגדרו ע"י הדרג המקצועי כחיוניות נותרו מחוץ לסדר היום ● במקומן מאיצה הממשלה חקיקה שמקורה בדילים פוליטיים - מחוקי דת וגיוס ועד לשינוי מעמד הייעוץ המשפטי והסדרת שוק התקשורת

ליאור פרנקל בשיחה עם בילי רובין / צילום: פרטי

ההצעה מיצחק תשובה, החברה שהוציאה מהפסד: בילי רובין - אשת הנדל"ן הכי לא שגרתית שיש

עם מי מדברים? בילי רובין, קבלנית ביצוע מהבודדות בישראל ● על מה מדברים? ההצעה המפתיעה מיצחק תשובה, איך הביאה חברה מהפסד לאיזון ואז נשלחה הביתה, הישיבה שבה 20 גברים חשבו שהיא המזכירה והתוכנית המקורית לשיקום אסירים ● פופקורן

להשקיע בנדל''ן כשהריבית יורדת - המדריך למשקיע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

איפה כדאי להשקיע כשהריבית יורדת: טיפ הזהב שעדיין עומד במבחן הזמן

מניות הנדל"ן אולי מנצחות לאורך זמן את העלייה במחירי הדיור בישראל, אך לאחרונה הן הציגו תשואות חסר משמעותית בת"א ● האם ירידת הריבית, שנחשבת לגורם העיקרי שמזיז את הענף, מבשרת על שינוי במגמה? "אחת הטעויות הנפוצות היא להתייחס לכל מניות הנדל"ן כמקשה אחת" ● אנליסטים מסמנים: החברות שצפויות ליהנות מהריבית היורדת, ומאילו עדיף בינתיים לשמור מרחק

סם אלטמן מנכ''ל OpenAI וטים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Go Nakamura/Pool

הברחת רכיבי אייפון במזוודות ומדריך ל"עריקים": הטענות של אפל נגד OpenAI

בתביעה שהגישה בסוף השבוע מאשימה אפל את המתחרה בניהול מבצע שיטתי להשגת סודותיה המסחריים בגיוס עובדים, איסוף מסמכים פנימיים והברחת רכיבי חומרה ● מעבר לקרב המשפטי, התביעה מסמנת את המעבר של מלחמת ה־AI מהתוכנה אל שוק המכשירים החכמים

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ ומוג'תבא חמינאי, המנהיג העליון של איראן / צילום: AP

דריכות בישראל בצל ההסלמה: "מקווים שיעשו טעות"

צבא ארה"ב: "מצר הורמוז פתוח, כוחות צבא ארה"ב פרוסים ומוכנים להבטיח שחופש הניווט יישאר" ● אחרי התקיפה האמריקאית: אזעקות נשמעו במדינות המפרץ • בכיר אמריקאי: משמרות המהפכה שיגרו טיל לעבר אוניית סוחר שעברה במצר הורמוז. האונייה נפגעה • שר ההגנה של ארה"ב: "איראן עשתה בחירה גרועה, עכשיו היא משלמת" ● עדכונים שוטפים

תעמולה אנטי־ישראלית בטהרן. אבל בלי תקיפה (כרגע) / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

איראן מכוונת לבטן הרכה של האמריקאים, וזאת לא ישראל

סבב התקיפות האחרון של איראן לא כולל את ישראל ● הסיבות לכך רבות, בהן הפגיעה ביכולות התקיפה של הרפובליקה האיסלמית והיקף הנזק מהמלחמה, שמוערך בכ־270 מיליארד דולר ● אבירם בלאיש: החישוב של האיראנים הוא "מה זול לנו ומה יקר לאמריקאים"

לנדמרק מגדל B / הדמיה: ישר אדריכלים

בכמה נמכרה דירה בקומה ה-33 בתל אביב?

שתי עסקאות בוצעו לאחרונה בפרויקט לנדמרק בשרונה: הבניין שבו בוצעו העסקאות נמצא עדיין בבנייה ויכלול שתי קומות מסחר, מעליהן 27 קומות משרדים, ומקומה 31 ואילך - מגורים ● הדירה בקומה ה־33 נמכרה ב־3.85 מיליון שקל, מחיר מהגבוהים באזור

בר רפאלי, ד''ר ענבל גת, ד''ר שירה אור / צילומים: אייל נבו, אלון שפרנסקי, יחצ

מיזם הלונג'ביטי החדש שגייס את בר רפאלי

חברת המד-טק והקוסמטיקה החדשה שתחזיר לתאי העור תפקוד ביולוגי צעיר וחיוניות ● וגם: לוריאל ישראל עברה למשרדים חדשים בנתניה, ובזק שלחה משלחת עובדים לפולין כחלק ממסורת החברה ● אירועים ומינויים

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

סכסוך ירושה: האם הבת זכאית לפירוט החשבונות של האם המנוחה?

דירה בנתניה הוגדרה כמפוצלת אף שבאחת היחידות לא היה מטבח, יורשת קיבלה גישה לחשבונות אמה המנוחה חרף התנגדות אחותה, ובעלי זכויות בקבוצת רכישה חויבו בהוצאות של כ־280 אלף שקל לאחר שמחקו תביעה ● 3 פסקי דין בשבוע

שי ליפמן / צילום: רוני שיצר

אנליסט הנדל"ן שי ליפמן הורשע בהסדר טיעון; הצדדים מבקשים 18 חודשי מאסר

ליפמן, שהיה אנליסט בולט בתחום הנדל"ן בבית ההשקעות ווליו בייס, נאשם כי ניצל את מעמדו ואת האמון שניתן בו וסחר בניירות ערך על בסיס מידע פנים, באופן שהניב לו 225 אלף שקל ● במקור הואשם ליפמן בכך שקיבל 400 אלף שקל ● בא-כוחו: "שי לוקח אחריות לטעויות שנפלו בהתנהלותו, ומבקש לשים את הפרשה מאחוריו ולהמשיך בחייו"

דן ברמי, אור עופר, עומר כילף / צילום: יח''צ, איל יצהר

סיטי הקפיץ את מחיר היעד, והחברה השלימה טיסה של 186% מהתחתית

במדור הישראליות בוול סטריט של גלובס, בדקנו את התנועות הבולטות של סוף השבוע: ● החברה שרשמה זינוק של 186% מהשפל וזכתה להקפצת מחיר היעד מצד בנק ההשקעות סיטי ● מניית חברת ה-AI למלחמה בפייק ניוז שקרסה ב-21% נוספים בעקבות דיווח על גיוס הון מופחת ● וגם: חברת האוטוטק אינוויז מסתערת על שוק הרחפנים ומצרפת לדירקטוריון את מנכ"ל רפאל לשעבר