גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  גלובלי ושוקי עולם

וול סטריט ננעלה בעליות קלות; פייסבוק איבדה 4%, טבע נחתכה 7%

מדד דאו ג'ונס ננעל ביציבות, מדד נאסד"ק התחזק 0.1% ומדד S&P 500 עלה 0.2% ● פריון זינקה 31% ● טבע איבדה 7% ● מדד דאקס עלה ב-1%, פוטסי 100 התקדם 0.7% וקאק 40 התחזק ב-0.8% ● בורסות סין ננעלו בירידות, ביפן חברת הדואר זינקה כ-5% במחזור מסחר עצום לאחר התקדמות בהפרטתה

וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock
וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

23:00

יום המסחר בבורסות ניו יורק הסתיים בעליות קלות. מדד דאו ג'ונס ננעל ביציבות, מדד נאסד"ק התחזק 0.1% ומדד S&P 500 עלה 0.2%. מדדי דאו ג'ונס ו-S&P 500 רשמו שיאים חדשים. המסחר נפתח בעליות על רקע שטף דוחות חזקים אך שינה מגמה באמצע היום ומדד נאסד"ק אף עבר לירידות.

מניית פייסבוק העיקה על המדדים, והירידות בה הגיעו ליותר מ-5%, אך התמתנו לקראת הנעילה והיא סיימה בנסיגה של 4%.

לוקהיד מרטין צנחה 12% לאחר שחתכה את תחזית המכירות השנתית.

עוד בלטו, UPS ואנבידיה שקפצו כ-7%, לאחר דוחות חיוביים.

מבין הישראליות, טבע ירדה 7% לאחר דיווחים כי נוברטיס נערכת למכירה של סאנדוז, מתחרה של טבע בשוק הגנרי. פריון זינקה 31% לאחר דוחות חזקים והעלאת תחזית.

22:10

חוזה נפט מסוג ברנט למסירה בדצמבר התחזק ב-0.5%, 48 סנט, וננעל במחיר 86.4 דולר לחבית.

21:40

נפט WTI בשיא מאז אוקטובר 2014. חוזה למסירה בדצמבר עלה ב-1.1%, 89 סנט, וננעל במחיר של 84.65 דולר לחבית.

20:35

הזהב נחלש וירד מתחת ל-1,800 דולר. חוזה למסירה בדצמבר ירד ב-13.4 דולר, 0.7%, וננעל במחיר של 1,793.4 דולר לאונקיה.

20:30

מניית חברת המכשור הרפואי אינספירה טכנולוג'יז ממריאה מעל 200% לאחר שהודיעה על חוזה אסטרטגי באירופה. החברה מרעננה חתמה על הסכם הפצה בלעדי עם קבוצת WAAS הספרדית, לפריסה של לפחות 1,000 מכשירי החברה בספרד ובפורטוגל. החוזה צפוי להכניס לחברה 66 מיליון דולר על פני שבע שנים, בכפוף לאישור רגולטורי.

מניית מיי סייז הישראלית, שפיתחה מערכת למדידת בגדים בקניות ברשת, מזנקת 85% לאחר שהודיעה על חוזה עם דוקרס (טורקיה), מותג ביגוד מבית לוי שטראוס.

19:50

לאחר פתיחה חיובית ושיאים חדשים שנרשמו במדדים המובילים בורסות ניו יורק שינו מגמה. מדד דאו ג'ונס מחק את העליות וחזר לרמת הפתיחה, מדד נסאד"ק יורד ב-0.1% ומדד S&P 500 מתקדם ב-0.1%.

היפוך במניית פייסבוק מעיק על המדדים. המניה שנסחרה ביציבות בתחילת היום מאבדת 5%.

18:50

בורסות אירופה סיימו את יום המסחר בעליות. בפרנקפורט עלה מדד דאקס ב-1%, בלונדון פוטסי 100 התקדם ב-0.7% ובפריז קאק 40 התחזק ב-0.8%. מדד סטוקס 600 הכלל אירופי הוסיף 0.8%.

17:35

מדד נאסד"ק עולה ב-0.9%, הדאו מתחזק ב-0.4% ומדד S&P 500 מתקדם 0.6%.

בצמרת הנאסד"ק, אנבידיה קופצת 8%, לאחר העלאת מחיר יעד מצד פייפר סנדלר, מ-225 דולר ל-260 דולר, טסלה עולה 5.5% לאחר שחצתה אתמול את רף שווי טריליון הדולר, ו-AMD מתקדמת מעל 3% לקראת הדוחות היום לאחר סיום המסחר.

לוקהיד מרטין נופלת 10% לאחר שחמיצה את התחזיות והורידה עת תחזית המכירות השנתית. על רקע דוחות חזקים, UPS קופצת 7.6% והסברו עולה 5%.

אמזון קופצת 2.7%, וריזון תשתף פעולה ותשתמש במערכת האינטרנט הלוויני המתוכננת של החברה להרחבת הגישה בפס רחב באזורים כפריים בארה"ב.

עוד מבין ענקיות הטכנולוגיה, מיקרוסופט וגוגל עולות בכ-0.5%-0.6%, לקראת הדוחות לאחר סיום המסחר ואפל מתחזקת בשיעור דומה. בצד השלילי, אינטל מאבדת 2.2% ופייסבוק משילה 2.1%.

16:30

יום המסחר בבורסות ניו יורק נפתח במגמה חיובית לאחר שיאים חדשים שנרשמו אתמול במדדי דאו גו'נס ו-S&P 500. מדד דאו ג'ונס מתקדם ב-0.2%, מדד נאסד"ק עולה 0.5% ומדד S&P 500 מוסיף 0.3%.

תשואת אג"ח ממשלת ארה"ב ל-10 שנים יציבה ברמה של 1.634%. הדולר מתחזק מעט מול סל המטבעות ומול הין היפני לשער של 1114.1 ין לדולר. הליש"ט מתקדמת 0.2% לשער של 1.38 דולר לליש"ט והאירו יציב בשער של 1.16 דולרים לאירו. נפט מסוג WTI יציב במחיר סביב 83.8 דולר לחבית, נפט מסוג ברנט נסוג 0.2% למחיר 85.9 דולר לחבית. הזהב מאבד 0.6% ויורד ל-1,794 דולר לאונקיה.

מבין הישראליות, פריון נטוורק מזנקת 20% לאחר שעקפה את התחזיות, מיי סייז טסה 36%, טבע מאבדת 5% וסיירן יורדת 2.4%.

עונת הדוחות בשיאה עם מבול של דיווחים היום, לאחר סגירת המסחר צפויות לדווח אלפאבית , מיקרוסופט וטוויטר .

בין הדוחות הבולטים היום:

חברת הצעצועים הסברו עקפה את התחזיות ורשמה ברבעון השלישי של 2021 רווח של 1.83 דולרים למניה, לעומת תחזיות שעמדו על 1.73 דולרים למניה, והכנסות שהסתכמו ב-1.97 מיליארד דולר לעומת תחזיות של 1.96 מיליארד דולר.

ענקית התרופות איליי לילי הציגה ירידה ברווח, שהסתכם ברבעון השלישי ב-1.11 מיליארד דולר, 1.21 דולרים למניה, לעומת רווח של 1.21 מיליארד דולר ברבעון המקביל אשתקד. ההכנסות צמחו ב-17.9% לעומת הרבעון המקביל והסתכמו ב-5.74 מיליארד דולר.

חברת המשלוחים UPS מתחזקת לאחר דוחות טובים מהצפוי. ההכנסות ברבעון השלישי צמחו ב-9.2% ל-23.18 מיליארד דולר, מעל התחזיות שעמדו על 22.56 מיליארד דולר. ההכנסות מהפעילות בארה"ב, הסגמנט הגדול ביותר, צמחו ב-7.4% ל-14.21 מיליארד דולר.

מניית לוקהיד מרטין מאבדת גובה לאחר שפספסה את תחזית המכירות ברבעון השלישי והורידה את תחזית ההכנסות השנתית. המכירות הסתכמו ב- 16 מיליארד דולר, ירידה מ-16.5 מיליארד דולר ברבעון המקביל אשתקד, ומתחת לתחזיות האנליסטים שעמדו על 17.1 מיליארד דולר. ענקית התעשיות הביטחוניות והתעופה חתכה את תחזית המכירות השנתית ל-67 מיליארד דולר, לעומת טווח קודם של 67.3-68.7 מיליארד דולר. הרווח הסתכם ב-614 מיליון דולר בלבד, לעומת 1.8 מיליארד דולר ברבעון המקביל.

יצרנית רכבי הפנאי פולריס נפלה 6% בטרום מסחר לאחר שהחברה קיצצה את התחזית השנתית שלה, וציינה מגבלות של שרשראות אספקה. החברה הציגה רווח של 2.71 דולרים למניה בדומה לתחזיות.

מניית פייסבוק עולה לאחר הדוחות. ענקית המדיה החברתית אומנם החמיצה את התחזיות בשורת ההכנסות, 29.01 מיליארד דולר ברבעון השלישי, לעומת תחזית של 29.57 מיליארד דולר, אבל הרווח למניה הגיע ל-3.22 דולרים, לעומת תחזיות של 3.19 דולרים. פייסבוק הודיעה כי מוסיפה 50 מיליארד דולר לתוכנית הרכישה העצמית של מניותיה.

טסלה חצתה אתמול את רף שויי טריליון דולר, לאחר עסקת הענק עם חברת השכרת הרכב הרץ לרכישת 100 אלף כלי רכב. במורגן סטנלי הקפיצו את מחיר היעד למניה מ-900 דולר ל-1,200 דולר.

16:10

מחירי הבתים בארה"ב עלו באוגוסט בשיעור שנתי של 19.8%, ללא שינוי מחודש יולי, כך לפי מדד קייס שילר. זו הפעם הראשונה מאז תחילת 2020 שלא נרשמה עלייה.

מדד 10 הערים המובילות עלה ב-18.6%, לעומת 19.2% ביולי. מדד 20 הערים עלה ב-19.7%, ירידה מ-20% ביולי. פיניקס, סן דייגו וטמפה הציגו את העליות החדות ביותר, 33.3%, 26.2% ו-25.9%, בהתאמה.

15:05

המגמה החיובית באירופה נמשכת. מדד דאקס עולה ב-0.9%, פוטסי וקאק מתקדמים 0.6%.

חברת ההימורים אנטיין מאבדת בלונדון כמעט 10% לאחר שחברת ההימורים האמריקאית DraftKings הכריזה שלא תגיש הצעה רשמית לרכוש אותה. בחודש שעבר דראפט קינגס הציעה יותר מ-22 מיליארד דולר עבור החברה הבריטית. דראפטקינגס, מנגד, מזנקת בטרום מסחר בתגובה.

ג'נרל אלקטריק מתחזקת קלות בטרום לאחר שעקפה את התחזיות ורשמה רווח רבעוני של 57 סנט למניה - 14 סנט מעל התחזיות. עם זאת, בשורת ההכנסות היא החמיצה את הערכות האנליסטים.

יצרנית רכבי השטח פולריס צוללת בקרוב ל-9% במסחר המוקדם לאחר שחתכה את התחזית שלה לשנה כולה, בעקבות השיבושים בשרשראות האספקה. החברה דיווחה על רווח רבעוני של 1.98 דולר למניה, בהתאם לתחזיות.

13:50

החוזים העתידיים מאותתים על עליות בשיעור של כ-0.3% בפתיחת המסחר בארה"ב בעוד מספר שעות.

בטרום המסחר בולטות לשלילה מניות רדהיל ופלייטיקה הישראליות, שיורדות בכ-5% ו-3% בהתאמה. אייסקיור מדיקל ופריון נטוורק מנגד מזנקות, וגם אינמוד וטרמור עולות. עוד במסחר המוקדם: מניית ביונד מיט יורדת ב-2.6%, טסלה ב-1.2%. מנגד, פייסבוק מתחזקת ב-2.7%.

פריון מזנקת בין השאר לאור פרסום דוחותיה לרבעון השלישי שלפיהם עקפה את התחזיות עם תוצאות שיא: ההכנסות גדלו ב-45% ל-121 מיליון דולר, והרווח הנקי זינק פי 5 ל-10.6 מיליון דולר. מהודעת החברה עולה שביקושים לפתרונות וידאו, בעיקר בטלוויזיות חכמות, הזניקו את הכנסות פעילות הפרסום ב-82%. החברה העלתה את התחזיות וצופה הכנסות של כ-460 מיליון דולר ב-2021 ושל כ-590 מיליון דולר ב-2022.

12:00

העליות באירופה נמשכות.

בפרנקפורט בולטת מניות קבוצת הרפואה פרזניוס והחברה הבת FMC (פרזניוס מדיקל קר) עם ירידות במחזורים גבוהים לאור תחזית שלילית של דויטשה בנק. האנליסטים בבנק צופים לחברה, שמתמחה בטיפולי כליות, תוצאות חלשות ברבעון השלישי. החברות יפרסמו תוצאות ב-2 בנובמבר.

באסיה ננעל המסחר בעיקר בירידות שערים. מדדי שנחאי ושנזן ירדו ב-0.3%, האנג סנג איבד 0.5%. Alibaba Health Information צללה מעל 10% לאחר שדיווחה על הפסד במחצית הראשונה של השנה.

10:10

בורסות אירופה נפתחו עם עליות שערים, כאשר העלייה הגבוהה ביותר נרשמת במדד דאקס שמטפס כ-0.6%.

בטוקיו ננעל המסחר בעלייה של 1.7%, כאשר חברת הדואר היפנית זינקה ב-5% במחזור מסחר עצום בגודלו (135 מיליון מניות, כאשר הבאה אחריה - מניית בנק מיצובישי - ריכזה מחזור של 40 מיליון מניות). זאת לאחר שממשלת יפן הודיעה שתמכור כמיליארד מניות של החברה בהיקף של 7.2 מיליארד דולר ארה"ב כחלק מהליך הפרטת שירותי הדואר במדינה, מאז שהונפקו לפני כשש שנים. מחיר המכירה נקבע על 820.6 ין, דיסקאונט של 2% בהשוואה למחיר הנעילה אתמול - 837.4 ין.

אודיוקודס הדואלית פרסמה את תוצאותיה לרבעון השלישי, שלפיהן הכנסותיה גדלו ב-12% בהשוואה לאשתקד והסתכמו ב-63.4 מיליון דולר - מעט יותר מהתחזיות בשוק שצפו הכנסות של 62.5 מיליון דולר. הרווח הנקי (Non-GAAP) הסתכם ב-12.9 מיליון דולר (38 סנט למניה בדילול מלא, בהתאם לתחזית קונצנזוס האנליסטים), לעומת 13.3 מיליון דולר או 38 סנט למניה בדילול מלא ברבעון השלישי של שנת 2020.

08:00

מרבית הבורסות באסיה רושמות עליות היום, כאשר מדד ניקיי בטוקיו מטפס ב-1.8%. במסחר בחוזים על מדדי וול סטריט נרשמות עליות קלות, לקראת עוד יום עמוס בדוחות כספיים.

יום המסחר בוול סטריט הסתיים אמש במגמה חיובית, בהובלת מדד הנאסד"ק שעלה בכ-0.9%. מדד S&P 500 טיפס בכ-0.5% לשיא חדש של 4,566 נק' בהובלת מניות הטכנולוגיה.

בנק UBS השוויצרי דיווח הבוקר על רווח נקי של כ-2.3 מיליארד דולר ברבעון השלישי של השנה, לעומת צפי אנליסטים לרווח של כ-1.6 מיליארד דולר.

היום יפרסמו דוחות, בין השאר, החברות מיקרוסופט, גוגל וטוויטר. חברת פייסבוק דיווחה אמש לאחר סיום המסחר בניו יורק על רווח של 3.22 דולר למניה ברבעון האחרון, השלישי של 2021. הכנסות החברה הסתכמו ב-29.01 מיליארד דולר. האנליסטים המסקרים את החברה העריכו בממוצע כי פייסבוק תציג הכנסות של כ-29.6 מיליארד דולר ורווח של 3.19 דולר למניה ברבעון זה. לרבעון הנוכחי הצפי הוא להכנסות של 34.9 מיליארד דולר ורווח של 4.07 דולר למניה.

בשוק הקריפטו נרשמת יציבות יחסית, כאשר הביטקוין רושם ירידה קלה ונסחר סביב 62,300 דולר. האת'ר נסחר סביב 4,200 דולר.

בזירת הסחורות נסחר חוזה לדצמבר על נפט מסוג ברנט בעלייה קלה סביב 86.2 דולר לחבית.

עוד כתבות

צבי סטפק, גילעד אלטשולר, שמואל לב, דייב לובצקי, יוסי לוי / צילום: אילן בשור, איל יצהר, כדיה לוי, יח''צ

מחצית של שיאים בבתי ההשקעות: ההכנסות צמחו, שורת הרווח טסה – ומי נשאר מאחור?

בזכות הפקדות אוטומטיות, גאות בשווקים ומינוף תפעולי חזק - חמשת בתי ההשקעות הנסחרים רשמו זינוק של 52% ברווח הנקי המצרפי ל־651 מיליון שקל ● מיטב ואי.בי.אי מובילים בזכות פעילות המסחר העצמאי והשירותים להייטק, בעוד אלטשולר שחם נותר הרחק מאחור

סעד שרידה אל־כעבי, שר האנרגיה הקטארי במסיבת עיתונאים / צילום: Reuters, Noushad Thekkayil

קטאר מצמצמת את התקציב השנתי, ואת גלי ההדף ירגישו בכל העולם

קיצוץ של 30% בתקציב השנתי של קטאר עשוי להיות רק ההתחלה להתמודדות הנסיכות עם פגיעות המלחמה עם איראן ● המדינה עשויה להקטין את ההשקעות שלה בעולם, שכלל הבטחה של חצי טריליון לארה"ב, כמו גם ביטול חוזי סחר בעקבות "כוח עליון"

פרופ’ אברהם (אבי) דגני ז''ל / צילום: מתוך אתר גאוקרטוגרפיה

מייסד ונשיא קבוצת גיאוקרטוגרפיה פרופ’ אבי דגני הלך לעולמו בגיל 88

פרופ’ אבי דגני, ממייסדי תחום מחקרי השוק והסקרים בישראל ומי שייסד עם רעייתו ד"ר רינה דגני את קבוצת גיאוקרטוגרפיה, הלך לעולמו בגיל 88 ● לאורך יותר מחמישה עשורים שילב בין מחקר אקדמי לעולם העסקי והיה מחלוצי תחום מערכות המידע הגאוגרפיות בישראל ● הוא היה מעורב בשורה של פרויקטים שעיצבו את תל אביב, ואף מיוחסת לו טביעת האצבע על הסיסמה "עיר ללא הפסקה"

מייסדי ALICE  (נועם שוורץ, אייל דיקן, יפתח אור ואלון פורת) / צילום: גדי סיארה

אחרי המהפך ושינוי השם, הסטארט-אפ שמגייס 140 מיליון דולר

אליס, לשעבר אקטיבפנס, השלימה סבב גיוס בהובלת אפקס דיגיטל ● לגלובס נודע כי הגיוס נעשה לפי שווי של כ-800 מיליון דולר ● החברה מתקרבת לקצב הכנסות שנתיות חוזרות של 100 מיליון דולר, כשברשימת הלוקחות שלה גוגל, אנתרופיק, אנבידיה, מטא, טיקטוק ואמזון

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הפניקס צמחה בפעילות ניהול הנכסים בכ-50% ומאותתת על התאמת יעדים

עלייה ברווחי הליבה וגידול בנכסים המנוהלים: הפניקס מסכמת את המחצית הראשונה של 2026 עם רווח כולל של 1.57 מיליארד שקל והעלאת יעדים עסקיים ● חברת המסחר העצמאי אקסלנס טרייד חצתה את רף 100 אלף הלקוחות ● החברה תחלק דיבידנד של 400 מיליון שקל ותגדיל את תוכנית הרכישה העצמית

נתב''ג בשעת עומס / צילום: Ken Whitman

"משבר תעופתי חמור ביותר": האזהרה של האוצר והמתקפה על רש"ת

משרד האוצר מזהיר כי ללא הקמת שדות תעופה משלימים בתוך עשור, ישראל תעמוד בפני משבר תעופתי חמור ● כמו כן, האוצר תוקף את רשות שדות התעופה על חוסר יעילות, שכר מנופח והתנגדות להפרטת השדות החדשים באמצעות זכיינים פרטיים

נבות בר, מנכ''ל ומייסד קרן קיסטון / צילום: דודי מוסקוביץ'

"כבר לא על הנייר": שיחת המשקיעים שחושפת את הנפקת הענק הבאה

מנכ"ל קיסטון נבות בר סיפר בשיחה לאחר הדוחות הכספיים כי הנפקת אגד מתוכננת לשנת 2027: "אפשר להעריך שזה יקרה בשנה הקרובה, זה בהחלט כבר בעבודה" ● חברת התשתיות העלתה ב-50% את יעד ההון העצמי שלה ל-2030 ל-6 מיליארד שקל

ד''ר קובי ברדה / איור: גיל ג'יבלי

מבט עולמי: יפן עוברת להתקפה, וארה"ב מציבה אולטימטום לעולם

סין מחזקת את עוצמתה בתחום הבינה המלאכותית, בזמן שארה"ב פועלת למנוע ממנה גישה למשאבים קריטיים ● רשתות הדור השישי (6G) צפויות להיפרס רק ב־2030, אבל כבר מעסיקות את הרגולטורים ● ונקודת המפנה ההיסטורית בגישה הביטחונית של יפן

שטר כתובה / צילום: אייל פישר

הרבנות מגבילה את סכום הכתובה. כמה באמת שווה ההתחייבות?

360 אלף שקל - זו התקרה החדשה שקבעה הרבנות הראשית לכתובה, שטר שלעתים הופך במעמד הגירושים למוקד של מאבק ● מתי האישה זכאית לקבל את הסכום, באילו מקרים היא עלולה לאבד אותו, ומה יקרה לכתובות המנופחות שנחתמו עד היום? ● גלובס עושה סדר

מייקל סיילור / צילום: ap, Rebecca Blackwell

זינקו בעשרות אחוזים: האם להשקיע בביטקוין או בחברות שאוגרות אותו?

זינוק של כ־26% בביטקוין בעשרת הימים האחרונים, הוביל לעליות חדות במניות חברות האוגרות מטבעות קריפטו ובראשן סטרטג'י ● פעילי השוק אופטימיים: "ניתן לראות את המגמה ממשיכה"

יוגב גרדוס / צילום: עודד קרני

מאגף התקציבים לשפיר: הג'וב החדש של יוגב גרדוס

גרדוס, לשעבר הממונה על התקציבים במשרד האוצר, יצטרף לשפיר הנדסה כחבר הנהלה בכיר וימונה לתפקיד ראש חטיבת הכספים והפיתוח העסקי ● אתמול פרסמה שפיר את דוחות הרבעון השני, כאשר הכנסותיה זינקו בכ-21% לכ-1.7 מיליארד שקל; שיפור מיוחד נרשם במגזר הנדל"ן ● אירועים ומינויים

דני איילון / צילום: משרד החוץ

ההנפקה נדחתה, והשגריר לשעבר פספס עמלה של מיליונים

בעקבות הצטננות השוק מאז פרשת סימד, חברת הנדל"ן האמריקאית איגל פרופרטיז דחתה גיוס אג"ח של 500 מיליון שקל ● הדחייה השאירה את יועץ ההנפקה ואת החתמים, שהיו צפויים לקבל יחד 10 מיליון שקל, בידיים ריקות

מיכאל קלמן, מנכ''ל מנורה מבטחים ביטוח / צילום: נטי לוי

מנורה מציבה יעדים חדשים: צמיחה של 73% בנכסים עד סוף העשור

במקביל לדוחות חזקים, חברת הביטוח מנורה מבטחים היא הראשונה להעלות את היעדים שלה באופן רשמי ● הרוויחה 785 מיליון שקל ברבעון השני עם תשואה להון של 34%, הגבוהה מחברות הביטוח ● צופה היקף נכסים מנוהלים של 750 מליארד שקל ב-2030, זינוק של 73% ביחס לסוף השנה שעברה, זינוק דומה ברווח ל-3 מיליארד שקל ותשואה להון של מעל 20%

רקטות חלל, מוצגות בהאיקואו שבמחוז האינאן בדרום סין, היום / צילום: ap, Ng Han Gua

חימוש לוויינים: הלחימה העתידית עשויה להתרחש מחוץ לאטמוספירה

בארה"ב שמים את נושא החלל ההתקפי בראש סדר העדיפויות של וושינגטון, וגם בישראל יש מי ששואף שנהיה מדינה "מובילה בתחום החלל ההתקפי" ● על מי מאיים ראש נפץ גרעיני בחלל, ולמה סין יותר מפחידה את ארה"ב מאשר רוסיה?

איתמר דויטשר, מנכ''ל קבוצת אלקטרה / צילום: טל גבעוני

זינוק של 60% ברווח ומגזר אחד שבולט לרעה: אלקטרה מסכמת רבעון

זינוק ברווח הנקי: אלקטרה מסכמת רבעון עם הכנסות של 4 מיליארד שקל וקפיצה של 60% ברווח ל-109 מיליון ● הצמיחה נתמכה בעלייה חדה במגזרי התשתיות, הנדל"ן והזכיינות בישראל, שקיזזו שחיקה בפעילות בחו"ל ● החברה תחלק דיבידנד של 41 מיליון שקל ברקע זכייה במגה-פרויקטים והכנסת תש"י כשותפה בתחבורה

צילום: באדיבות אנבידיה

"השוק טועה לחלוטין": האנליסט שקורא להמר בגדול על אנבידיה

אנבידיה מגיעה מחר לדיווח התוצאות לאחר רצף ירידות חריג, כשברקע האנליסט סי.ג'יי מיוז קורא "לעצום עיניים ולהמר בגדול" ● למרות חששות המשקיעים ורף הציפיות הגבוה, בקנטור פיצג'רלד משוכנעים שהאסטרטגיה וההנדסה הפיננסית של ענקית השבבים יזניקו את המניה

אילוסטרציה: Shutterstock

מה עושים כשהנוכל נשמע כמו הבן? הפיתוח שיגן על קשישים מעוקץ AI

נוכלים משתמשים ב־AI כדי לשכפל קול של בני משפחה, ולשכנע קשישים להעביר להם כסף ● אחרי שניסו לעקוץ את אבא של בת זוגו, היזם ירון שמש פיתח יישומון שמנסה להיאבק בתופעה

מייסדי פאפאיה גיימינג, אוריאל בכר, אלכס ליאחובצקי ואנדריי בירמן / צילום: ניב קנטור

ביהמ"ש המחוזי: יש לשפר את הסדר החוב המוצע של פאפאיה גיימינג

כשפיצוי של 719 מיליון דולר מרחף מעל החברה, השופטת איריס לושי-עבודי נעתרה לבקשת פאפיה גיימינג למנות מנהל הסדר, אך הורתה לשפר את הסדר החוב המוצע ● השופטת שלחה מסר גם לתובעת סקילז, ציינה כי היא אינה יכולה להתנגד באופן נחרץ לכל הסדר, והודיעה כי תיתן צו הקפאת הליכים ל-45 יום בכפוף להסכמת סקילז

מתקן ההפקה המיועד למאגר סי ליון של נאוויטס

נאוויטס עוברת לרבעון שיא ורוכשת מתקן הפקה שני לפרויקט סי ליון בפוקלנד

שותפות חיפושי הנפט והגז נאוויטס רשמה זינוק חד בהכנסות ברבעון השני של 2026, לנוכח התחלת הפקת מלאה בפרויקט הדגל שלה - מאגר שננדואה במפרץ מקסיקו ● הרווח הנקי עמד על 77 מיליון דולר, מול הפסד של 56 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

בלי עיכוב של 15 דקות: הבורסה עוקפת את הדיליי ההיסטורי

הבורסה בת"א משיקה אפליקציה שתאפשר לראשונה לכל הציבור לצפות ישירות בנתוני זמן אמת של תנועות כל המניות בבורסה ובחינם - במקום בעיכוב של 15 דקות ● האפליקציה תכלול גם את נתוני "כסף חכם", שעד היום היו נגישים רק למי ששילם על כך