גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

וול סטריט ננעלה בעליות קלות; פייסבוק איבדה 4%, טבע נחתכה 7%

מדד דאו ג'ונס ננעל ביציבות, מדד נאסד"ק התחזק 0.1% ומדד S&P 500 עלה 0.2% ● פריון זינקה 31% ● טבע איבדה 7% ● מדד דאקס עלה ב-1%, פוטסי 100 התקדם 0.7% וקאק 40 התחזק ב-0.8% ● בורסות סין ננעלו בירידות, ביפן חברת הדואר זינקה כ-5% במחזור מסחר עצום לאחר התקדמות בהפרטתה

וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock
וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

23:00

יום המסחר בבורסות ניו יורק הסתיים בעליות קלות. מדד דאו ג'ונס ננעל ביציבות, מדד נאסד"ק התחזק 0.1% ומדד S&P 500 עלה 0.2%. מדדי דאו ג'ונס ו-S&P 500 רשמו שיאים חדשים. המסחר נפתח בעליות על רקע שטף דוחות חזקים אך שינה מגמה באמצע היום ומדד נאסד"ק אף עבר לירידות.

מניית פייסבוק העיקה על המדדים, והירידות בה הגיעו ליותר מ-5%, אך התמתנו לקראת הנעילה והיא סיימה בנסיגה של 4%.

לוקהיד מרטין צנחה 12% לאחר שחתכה את תחזית המכירות השנתית.

עוד בלטו, UPS ואנבידיה שקפצו כ-7%, לאחר דוחות חיוביים.

מבין הישראליות, טבע ירדה 7% לאחר דיווחים כי נוברטיס נערכת למכירה של סאנדוז, מתחרה של טבע בשוק הגנרי. פריון זינקה 31% לאחר דוחות חזקים והעלאת תחזית.

22:10

חוזה נפט מסוג ברנט למסירה בדצמבר התחזק ב-0.5%, 48 סנט, וננעל במחיר 86.4 דולר לחבית.

21:40

נפט WTI בשיא מאז אוקטובר 2014. חוזה למסירה בדצמבר עלה ב-1.1%, 89 סנט, וננעל במחיר של 84.65 דולר לחבית.

20:35

הזהב נחלש וירד מתחת ל-1,800 דולר. חוזה למסירה בדצמבר ירד ב-13.4 דולר, 0.7%, וננעל במחיר של 1,793.4 דולר לאונקיה.

20:30

מניית חברת המכשור הרפואי אינספירה טכנולוג'יז ממריאה מעל 200% לאחר שהודיעה על חוזה אסטרטגי באירופה. החברה מרעננה חתמה על הסכם הפצה בלעדי עם קבוצת WAAS הספרדית, לפריסה של לפחות 1,000 מכשירי החברה בספרד ובפורטוגל. החוזה צפוי להכניס לחברה 66 מיליון דולר על פני שבע שנים, בכפוף לאישור רגולטורי.

מניית מיי סייז הישראלית, שפיתחה מערכת למדידת בגדים בקניות ברשת, מזנקת 85% לאחר שהודיעה על חוזה עם דוקרס (טורקיה), מותג ביגוד מבית לוי שטראוס.

19:50

לאחר פתיחה חיובית ושיאים חדשים שנרשמו במדדים המובילים בורסות ניו יורק שינו מגמה. מדד דאו ג'ונס מחק את העליות וחזר לרמת הפתיחה, מדד נסאד"ק יורד ב-0.1% ומדד S&P 500 מתקדם ב-0.1%.

היפוך במניית פייסבוק מעיק על המדדים. המניה שנסחרה ביציבות בתחילת היום מאבדת 5%.

18:50

בורסות אירופה סיימו את יום המסחר בעליות. בפרנקפורט עלה מדד דאקס ב-1%, בלונדון פוטסי 100 התקדם ב-0.7% ובפריז קאק 40 התחזק ב-0.8%. מדד סטוקס 600 הכלל אירופי הוסיף 0.8%.

17:35

מדד נאסד"ק עולה ב-0.9%, הדאו מתחזק ב-0.4% ומדד S&P 500 מתקדם 0.6%.

בצמרת הנאסד"ק, אנבידיה קופצת 8%, לאחר העלאת מחיר יעד מצד פייפר סנדלר, מ-225 דולר ל-260 דולר, טסלה עולה 5.5% לאחר שחצתה אתמול את רף שווי טריליון הדולר, ו-AMD מתקדמת מעל 3% לקראת הדוחות היום לאחר סיום המסחר.

לוקהיד מרטין נופלת 10% לאחר שחמיצה את התחזיות והורידה עת תחזית המכירות השנתית. על רקע דוחות חזקים, UPS קופצת 7.6% והסברו עולה 5%.

אמזון קופצת 2.7%, וריזון תשתף פעולה ותשתמש במערכת האינטרנט הלוויני המתוכננת של החברה להרחבת הגישה בפס רחב באזורים כפריים בארה"ב.

עוד מבין ענקיות הטכנולוגיה, מיקרוסופט וגוגל עולות בכ-0.5%-0.6%, לקראת הדוחות לאחר סיום המסחר ואפל מתחזקת בשיעור דומה. בצד השלילי, אינטל מאבדת 2.2% ופייסבוק משילה 2.1%.

16:30

יום המסחר בבורסות ניו יורק נפתח במגמה חיובית לאחר שיאים חדשים שנרשמו אתמול במדדי דאו גו'נס ו-S&P 500. מדד דאו ג'ונס מתקדם ב-0.2%, מדד נאסד"ק עולה 0.5% ומדד S&P 500 מוסיף 0.3%.

תשואת אג"ח ממשלת ארה"ב ל-10 שנים יציבה ברמה של 1.634%. הדולר מתחזק מעט מול סל המטבעות ומול הין היפני לשער של 1114.1 ין לדולר. הליש"ט מתקדמת 0.2% לשער של 1.38 דולר לליש"ט והאירו יציב בשער של 1.16 דולרים לאירו. נפט מסוג WTI יציב במחיר סביב 83.8 דולר לחבית, נפט מסוג ברנט נסוג 0.2% למחיר 85.9 דולר לחבית. הזהב מאבד 0.6% ויורד ל-1,794 דולר לאונקיה.

מבין הישראליות, פריון נטוורק מזנקת 20% לאחר שעקפה את התחזיות, מיי סייז טסה 36%, טבע מאבדת 5% וסיירן יורדת 2.4%.

עונת הדוחות בשיאה עם מבול של דיווחים היום, לאחר סגירת המסחר צפויות לדווח אלפאבית , מיקרוסופט וטוויטר .

בין הדוחות הבולטים היום:

חברת הצעצועים הסברו עקפה את התחזיות ורשמה ברבעון השלישי של 2021 רווח של 1.83 דולרים למניה, לעומת תחזיות שעמדו על 1.73 דולרים למניה, והכנסות שהסתכמו ב-1.97 מיליארד דולר לעומת תחזיות של 1.96 מיליארד דולר.

ענקית התרופות איליי לילי הציגה ירידה ברווח, שהסתכם ברבעון השלישי ב-1.11 מיליארד דולר, 1.21 דולרים למניה, לעומת רווח של 1.21 מיליארד דולר ברבעון המקביל אשתקד. ההכנסות צמחו ב-17.9% לעומת הרבעון המקביל והסתכמו ב-5.74 מיליארד דולר.

חברת המשלוחים UPS מתחזקת לאחר דוחות טובים מהצפוי. ההכנסות ברבעון השלישי צמחו ב-9.2% ל-23.18 מיליארד דולר, מעל התחזיות שעמדו על 22.56 מיליארד דולר. ההכנסות מהפעילות בארה"ב, הסגמנט הגדול ביותר, צמחו ב-7.4% ל-14.21 מיליארד דולר.

מניית לוקהיד מרטין מאבדת גובה לאחר שפספסה את תחזית המכירות ברבעון השלישי והורידה את תחזית ההכנסות השנתית. המכירות הסתכמו ב- 16 מיליארד דולר, ירידה מ-16.5 מיליארד דולר ברבעון המקביל אשתקד, ומתחת לתחזיות האנליסטים שעמדו על 17.1 מיליארד דולר. ענקית התעשיות הביטחוניות והתעופה חתכה את תחזית המכירות השנתית ל-67 מיליארד דולר, לעומת טווח קודם של 67.3-68.7 מיליארד דולר. הרווח הסתכם ב-614 מיליון דולר בלבד, לעומת 1.8 מיליארד דולר ברבעון המקביל.

יצרנית רכבי הפנאי פולריס נפלה 6% בטרום מסחר לאחר שהחברה קיצצה את התחזית השנתית שלה, וציינה מגבלות של שרשראות אספקה. החברה הציגה רווח של 2.71 דולרים למניה בדומה לתחזיות.

מניית פייסבוק עולה לאחר הדוחות. ענקית המדיה החברתית אומנם החמיצה את התחזיות בשורת ההכנסות, 29.01 מיליארד דולר ברבעון השלישי, לעומת תחזית של 29.57 מיליארד דולר, אבל הרווח למניה הגיע ל-3.22 דולרים, לעומת תחזיות של 3.19 דולרים. פייסבוק הודיעה כי מוסיפה 50 מיליארד דולר לתוכנית הרכישה העצמית של מניותיה.

טסלה חצתה אתמול את רף שויי טריליון דולר, לאחר עסקת הענק עם חברת השכרת הרכב הרץ לרכישת 100 אלף כלי רכב. במורגן סטנלי הקפיצו את מחיר היעד למניה מ-900 דולר ל-1,200 דולר.

16:10

מחירי הבתים בארה"ב עלו באוגוסט בשיעור שנתי של 19.8%, ללא שינוי מחודש יולי, כך לפי מדד קייס שילר. זו הפעם הראשונה מאז תחילת 2020 שלא נרשמה עלייה.

מדד 10 הערים המובילות עלה ב-18.6%, לעומת 19.2% ביולי. מדד 20 הערים עלה ב-19.7%, ירידה מ-20% ביולי. פיניקס, סן דייגו וטמפה הציגו את העליות החדות ביותר, 33.3%, 26.2% ו-25.9%, בהתאמה.

15:05

המגמה החיובית באירופה נמשכת. מדד דאקס עולה ב-0.9%, פוטסי וקאק מתקדמים 0.6%.

חברת ההימורים אנטיין מאבדת בלונדון כמעט 10% לאחר שחברת ההימורים האמריקאית DraftKings הכריזה שלא תגיש הצעה רשמית לרכוש אותה. בחודש שעבר דראפט קינגס הציעה יותר מ-22 מיליארד דולר עבור החברה הבריטית. דראפטקינגס, מנגד, מזנקת בטרום מסחר בתגובה.

ג'נרל אלקטריק מתחזקת קלות בטרום לאחר שעקפה את התחזיות ורשמה רווח רבעוני של 57 סנט למניה - 14 סנט מעל התחזיות. עם זאת, בשורת ההכנסות היא החמיצה את הערכות האנליסטים.

יצרנית רכבי השטח פולריס צוללת בקרוב ל-9% במסחר המוקדם לאחר שחתכה את התחזית שלה לשנה כולה, בעקבות השיבושים בשרשראות האספקה. החברה דיווחה על רווח רבעוני של 1.98 דולר למניה, בהתאם לתחזיות.

13:50

החוזים העתידיים מאותתים על עליות בשיעור של כ-0.3% בפתיחת המסחר בארה"ב בעוד מספר שעות.

בטרום המסחר בולטות לשלילה מניות רדהיל ופלייטיקה הישראליות, שיורדות בכ-5% ו-3% בהתאמה. אייסקיור מדיקל ופריון נטוורק מנגד מזנקות, וגם אינמוד וטרמור עולות. עוד במסחר המוקדם: מניית ביונד מיט יורדת ב-2.6%, טסלה ב-1.2%. מנגד, פייסבוק מתחזקת ב-2.7%.

פריון מזנקת בין השאר לאור פרסום דוחותיה לרבעון השלישי שלפיהם עקפה את התחזיות עם תוצאות שיא: ההכנסות גדלו ב-45% ל-121 מיליון דולר, והרווח הנקי זינק פי 5 ל-10.6 מיליון דולר. מהודעת החברה עולה שביקושים לפתרונות וידאו, בעיקר בטלוויזיות חכמות, הזניקו את הכנסות פעילות הפרסום ב-82%. החברה העלתה את התחזיות וצופה הכנסות של כ-460 מיליון דולר ב-2021 ושל כ-590 מיליון דולר ב-2022.

12:00

העליות באירופה נמשכות.

בפרנקפורט בולטת מניות קבוצת הרפואה פרזניוס והחברה הבת FMC (פרזניוס מדיקל קר) עם ירידות במחזורים גבוהים לאור תחזית שלילית של דויטשה בנק. האנליסטים בבנק צופים לחברה, שמתמחה בטיפולי כליות, תוצאות חלשות ברבעון השלישי. החברות יפרסמו תוצאות ב-2 בנובמבר.

באסיה ננעל המסחר בעיקר בירידות שערים. מדדי שנחאי ושנזן ירדו ב-0.3%, האנג סנג איבד 0.5%. Alibaba Health Information צללה מעל 10% לאחר שדיווחה על הפסד במחצית הראשונה של השנה.

10:10

בורסות אירופה נפתחו עם עליות שערים, כאשר העלייה הגבוהה ביותר נרשמת במדד דאקס שמטפס כ-0.6%.

בטוקיו ננעל המסחר בעלייה של 1.7%, כאשר חברת הדואר היפנית זינקה ב-5% במחזור מסחר עצום בגודלו (135 מיליון מניות, כאשר הבאה אחריה - מניית בנק מיצובישי - ריכזה מחזור של 40 מיליון מניות). זאת לאחר שממשלת יפן הודיעה שתמכור כמיליארד מניות של החברה בהיקף של 7.2 מיליארד דולר ארה"ב כחלק מהליך הפרטת שירותי הדואר במדינה, מאז שהונפקו לפני כשש שנים. מחיר המכירה נקבע על 820.6 ין, דיסקאונט של 2% בהשוואה למחיר הנעילה אתמול - 837.4 ין.

אודיוקודס הדואלית פרסמה את תוצאותיה לרבעון השלישי, שלפיהן הכנסותיה גדלו ב-12% בהשוואה לאשתקד והסתכמו ב-63.4 מיליון דולר - מעט יותר מהתחזיות בשוק שצפו הכנסות של 62.5 מיליון דולר. הרווח הנקי (Non-GAAP) הסתכם ב-12.9 מיליון דולר (38 סנט למניה בדילול מלא, בהתאם לתחזית קונצנזוס האנליסטים), לעומת 13.3 מיליון דולר או 38 סנט למניה בדילול מלא ברבעון השלישי של שנת 2020.

08:00

מרבית הבורסות באסיה רושמות עליות היום, כאשר מדד ניקיי בטוקיו מטפס ב-1.8%. במסחר בחוזים על מדדי וול סטריט נרשמות עליות קלות, לקראת עוד יום עמוס בדוחות כספיים.

יום המסחר בוול סטריט הסתיים אמש במגמה חיובית, בהובלת מדד הנאסד"ק שעלה בכ-0.9%. מדד S&P 500 טיפס בכ-0.5% לשיא חדש של 4,566 נק' בהובלת מניות הטכנולוגיה.

בנק UBS השוויצרי דיווח הבוקר על רווח נקי של כ-2.3 מיליארד דולר ברבעון השלישי של השנה, לעומת צפי אנליסטים לרווח של כ-1.6 מיליארד דולר.

היום יפרסמו דוחות, בין השאר, החברות מיקרוסופט, גוגל וטוויטר. חברת פייסבוק דיווחה אמש לאחר סיום המסחר בניו יורק על רווח של 3.22 דולר למניה ברבעון האחרון, השלישי של 2021. הכנסות החברה הסתכמו ב-29.01 מיליארד דולר. האנליסטים המסקרים את החברה העריכו בממוצע כי פייסבוק תציג הכנסות של כ-29.6 מיליארד דולר ורווח של 3.19 דולר למניה ברבעון זה. לרבעון הנוכחי הצפי הוא להכנסות של 34.9 מיליארד דולר ורווח של 4.07 דולר למניה.

בשוק הקריפטו נרשמת יציבות יחסית, כאשר הביטקוין רושם ירידה קלה ונסחר סביב 62,300 דולר. האת'ר נסחר סביב 4,200 דולר.

בזירת הסחורות נסחר חוזה לדצמבר על נפט מסוג ברנט בעלייה קלה סביב 86.2 דולר לחבית.

עוד כתבות

בית בצפון שנפגע ממטח של חיזבאללה / צילום: ap, Baz Ratner

כמה רקטות נותרו לחיזבאללה - וכמה מהן בכלל מגיעות לישראל

בדיקת מרכז עלמא מעלה כי למרות שמרבית מלאי הטילים של חיזבאללה הושמד במערכות הקודמות, עוד נותרו בידיו כ-25 אלף רקטות ● הארגון שומר על קצב ירי יציב של עשרות גלים ביום, ואף יכול להתמיד בו לאורך זמן, אך כ-60% מהרקטות ששוגרו נפלו בשטח לבנון

בצלאל סמוטריץ' וארנון בר דוד / צילום: נועם מושקוביץ'- דוברות הכנסת, דוברות ההסתדרות

ארנון בר-דוד לסמוטריץ': מתווה החל"ת מפקיר את העובדים

בעקבות פרסום המתווה של האוצר בנוגע לחל"ת, יו"ר ההסתדרות פנה לשר האוצר ודרש לבצע שינויים שיעזרו לציבור העובדים ● "לא נשלים עם מתווה המפקיר עובדים", ציין בדבריו

מטוס של יונייטד / צילום: Shutterstock, Felix Tchvertkin

מנכ"ל חברת התעופה הפופולרית מזהיר מתרחיש בלהות

מנכ"ל יונייטד סקוט קירבי חשף במכתב לעובדים שחברת התעופה נערכת לתרחיש קיצון של זינוק חד במחיר הנפט, וכבר החלה לצמצם טיסות ● וגם: חברות התעופה האירופיות דורשות מהאיחוד להפחית רגולציה ירוקה

ישראלים יורדים למקלט בזמן אזעקה / צילום: Reuters, Paulina Patimer

בסוף מתרגלים להכול? מחקרים חדשים משנים את מה שחשבנו

מחקרי כלכלה התנהגותית מתחילת המאה הראו שאחרי שינויים גדולים בחיים, טובים ורעים, רובנו נחזור ונתייצב פחות או יותר על רמת האושר הבסיסית שלנו ● אלא שבשנים האחרונות מתרבים המחקרים שמציירים תמונה מורכבת יותר ● מהם האירועים שהאבולוציה השאירה לנו "זנב של חוסר התרגלות"?

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

אחות העבירה מידע לרשות המסים על אחיה ותפצה אותו ב-100 אלף שקל

באילו מקרים מתווך זכאי לדמי תיווך גם לאחר תום הבלעדיות? ● מתי מסירת פרטים לרשות המסים נחשבת להפרת חובת אמונים? ● והאם פלטפורמת ההזמנות בוקינג תחויב להשיב תשלום כפול שנעשה בטעות? ● 3 פסקי דין בשבוע 

צבי זיו / צילום: מכלול

"נכנסנו לקריפטו מוקדם מדי": צבי זיו על הכישלון של סילבר קסטל

צבי זיו, בעבר מנכ"ל בנק הפועלים וכיום יו"ר חברת האשראי החוץ־בנקאי מכלול מימון, סבור כי יוזמת האוצר למסות את רווחי הבנקים מיותרת ומהווה "מס עקיף על הציבור" ● מי שבעבר היה שיאן השכר במשק, טוען היום כי הגבלת שכר הבנקאים גרמה לכך ש"בתור מנכ"ל בנק הידיים שלך כבולות" ● וגם: כיצד הוא מציע להגביר את התחרות על כספי הציבור, ומדוע הוא לא מודאג מהמצב בשוק הנדל"ן שבו פועלת מכלול?

שליח של אובר איטס / צילום: Shutterstock

תחרות לוולט: אובר איטס מחפשת שליחים ומאיצה כניסה לארץ

שירות המשלוחים האמריקאי מתכנן להתחיל את פעילותו בישראל זמן קצר לאחר שתסתיים המלחמה - כך נודע לגלובס ● המודל העסקי, שנועד לתת "קונטרה" למתחרה החזקה וולט, מבוסס על פחות עמלות למסעדות - וגם פחות דמי משלוח ועלויות תפעול ללקוחות

פנקייקים / צילום: Shutterstock

מייפל אמיתי? בתי המשפט צריכים להתמודד עם "הטרמפיסטים" של הייצוגיות

יומיים לפני פרוץ מבצע "שאגת הארי" נחתה על שולחנה של רשת "בית הפנקייק" תביעת ענק: האם המייפל שלה הוא אכן מייפל? ● הצצה לתעשיית התביעות הייצוגיות שהפכה סכסוכי שוקולד ו"אובדן נוחות" בשל נוזל שמשות למרדף אחר הון - והשופטים שמחזירים את השכל הישר למדף

בודקים את המיתוס. ח'ומייני שב לטהרן, 1979 / צילום: ויקישיתוף

שמים סוף למיתוס: המהפכה האסלאמית באיראן - לא הייתה אסלאמית

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והשבוע: אנו מכירים את המהפכה של 1979 באיראן כעניין דתי־אסלאמיסטי. המציאות יותר מורכבת

מבצעי מוצרי חשמל השבוע ברשת ''אושר עד'' / צילום: תמונה פרטית

במקום קניונים וטיסות, עברנו לרכישות לבית. הכירו את כלכלת ההתבצרות

לפי נתוני שב"א, מרכז טאוב והלמ"ס, מתחילת המלחמה נרשמה קפיצה בהוצאות על מוצרי חשמל, טקסטיל והיגיינה ● מומחים משייכים זאת למעבר מכלכלת חוויה לכלכלת מוצר, שבה הבית הופך למרכזי ולעוגן רגשי ● "בעת איום אנחנו מתבצרים דרך רכישה כדי להרגיש בשליטה"

קנצלר גרמניה פרידריך מרץ וראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר / צילום: ap, Toby Melville

באירופה מופתעים: האם אנחנו בעצם בטווח הטילים האיראנים?

שיגור הטילים האיראניים לעבר דייגו גרסיה והסימנים להארכת טווחם מעבר ל-3,000 ק"מ מתחילים לערער את תחושת החסינות האירופית ● כלי תקשורת בגרמניה ובבריטניה בוחנים תרחישי פגיעה בבסיסים ובערים - בעוד גורמים רשמיים מנסים להציג את האיום כבלתי סביר בשלב זה ● בינתיים מתחדד פער ההגנה: גרמניה מסתמכת על מערכת "חץ 3", בעוד בריטניה נותרת תלויה במטריית ההגנה האמריקאית

אילן רביב מנכ''ל מיטב / צילום: איל יצהר

שיאים חדשים למיטב, אז למה המניה צנחה ביום שישי?

בית ההשקעות מיטב הציג תוצאות שיא מרשימות לשנת 2025, אך למרות זאת המניה צללה ב-9% ביום שישי האחרון ● ההנחה היא שהמכפיל הגבוה שאליו הגיעה המניה (25), עם שווי של 11 מיליארד שקל לפני הירידות, הוא עיקר הסיבה לכך

תמ''א 38 בראשון לציון / אילוסטרציה: ארן הרשלג

ירשתם דירה בבניין שמיועד לתמ"א? ההחלטה של רשות המסים שכדאי להכיר

לפי נייר עמדה שפרסמה היום רשות המסים, בעלי דירות מגורים המזכות בפטור ממס שהתקבלו בירושה, יוכלו לשמור על זכאותם לפטור ממס שבח גם במכירת הדירה החלופית החדשה בפרויקטים של התחדשות עירונית

נתב''ג / צילום: מיכל אלוני

במשרד התחבורה בוחנים צמצום חד במספר הטיסות בנתב"ג

לפי המתווה הקיים, הפעילות בנתב"ג מוגבלת לעד שתי נחיתות בשעה של מטוסים צרי-גוף או נחיתה אחת בשעה של מטוס רחב-גוף ● ברקע הדיונים, שרת התחבורה מירי רגב דוחפת להמשך פעילות רחבה ככל האפשר ולשמירה על שגרה תעופתית

זירת נפילה בדימונה / צילום: ap, Ariel Schalit

המומחית שמסבירה: למה איראן משגרת לאזור דימונה?

אחרי הפגיעות בערד ובדימונה אתמול, נשאלת השאלה האם מדובר בכשל נקודתי או בשינוי בדפוסי הירי מאיראן ● הילה חדד-חמלניק, מנכ"לית Moonshot ולשעבר מצוות הפיתוח של כיפת ברזל, מנסה להסביר מה השתבש ובטוחה: "אין חור בהגנה"

חלקות ניסוי לדו שימוש בקרקע חקלאית / צילום: הדמיות דוראל

פטור מהיטל השבחה: המתווה שיאפשר לחקלאים לנצל את שדותיהם להקמת פאנלים סולאריים

הקמת מתקנים סולאריים מעל שדות חקלאיים נחשבת לפתרון למחסור בקרקע, אך דרישת היטל השבחה על עליית שווי הקרקע איימה לפגוע בכדאיות הכלכלית ● כעת הוסכם על פטור מלא לחקלאים, כאשר רשות מקרקעי ישראל תפצה את הרשויות המקומיות בכעשירית מגובה המס ● ההסדר יוחל לשנה בלבד, ויעלה לאישור בכנסת במושב הבא

לאה פרמינגר, סמנכ''לית השקעות יאיר לוינשטיין, מנכ''ל אלטשולר שחם גמל ופנסיה / צילום: סם יצחקוב

שאלנו את בכירי אלטשולר שחם למה התשואות לא משתפרות: "להיות ב'אובר' על ישראל זה לקחת סיכון ולקחת פינה"

בית ההשקעות איבד בשנים האחרונות סכום עצום של 120 מיליארד שקל למתחריו בגמל, בשל חולשה בתשואות שנבעה מהעדפת שוק המניות האמריקאי ● בכירי אלטשולר שחם אומרים לגלובס כי הם עדיין מאמינים בארה"ב, אך מודים: "בדיעבד היינו עושים טוב יותר אם היינו מחזירים כסף לישראל" ● וגם, מדוע הם לא "מתיישרים" עם המתחרים: "לרדוף אחרי טרנדים זו הדרך הבטוחה להגיע לפנסיה עם פחות כסף"

בתי הזיקוק של בז''ן בחיפה / צילום: שלומי יוסף

ישראל כבר הייתה אמורה להיפרד מהנפט - אולי השנה זה יקרה?

חסימת מצר הורמוז והמלחמה עם איראן חושפות את התלות העמוקה של הכלכלה העולמית בנפט, אך מומחים מעריכים כי המשבר הנוכחי עשוי להפוך לנקודת מפנה היסטורית ● ישראל מצידה נדרשת להכריע: האם להסתפק בגז המקומי, להסתער על תחבורה חשמלית או להמר על הקמת כורים גרעיניים אזרחיים ראשונים

מצב השווקים השבוע / צילום: Shutterstock

האזהרה של משקיע העל – ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

המניות הביטחוניות של הבורסה המקומית לא מפסיקות לזנק, ומשקפות לחלקן מכפילי רווח דמיוניים ויותר ● משקיע העל מזהיר מפני נפילה חדה בוול סטריט ● שינוי המשטר באיראן עשוי לפתוח את אחת הכלכלות הגדולות והמבודדות בעולם להשקעות עתק ● וגם: תרחיש האימים של יו"ר בית ההשקעות

תקיפת חיל האוויר בטהרן / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

האם ארה"ב בדרך ל"מבצע המסוכן ביותר בהיסטוריה"?

לארה"ב יהיה קשה להשיג שליטה על האורניום המועשר של איראן, אך החלופה של להשאיר אותו שם מסוכנת מאוד ● בהיעדר שינוי משטר או לפחות עסקה למסירת האורניום המועשר, אולי לא תיוותר לה ברירה, והיא תידרש למבצע גדול ומורכב