גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה מעורבת בוול סטריט; סולאראדג' קפצה ב-9.1%

בורסות אירופה ננעלו בירידות קלות ● התשואה על אג"ח ממשל ארה"ב ל-10 שנים ירדה  בחדות ל-1.54% ● טבע פספסה את תחזיות האנליסטים - המניה צנחה בכ-5% ● קוקה קולה, גוגל ומקדונלד'ס רשמו עליות חדות לאחר הדוחות שפרסמו אתמול והיום

בורסת וול סטריט בניו יורק / צילום: תמר מצפי
בורסת וול סטריט בניו יורק / צילום: תמר מצפי

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

23:00

החלשות במגמה החיובית בשעתיים האחרונות של המסחר בניו יורק. מדד S&P 500 עבר לטריטוריה שלילית וננעל בירידה של כ-0.4% והנאסד"ק ננעל ביציבות לאחר שבמשך מרבית היום רשם עלייה.

עליות בולטות רשמו מאנדיי, מיקרוסופט, גוגל, סולאראדג' וטסלה. מנגד, סנאפ צנחה בכ-6%. גם טבע ופריון רשמו ירידות חדות.

21:00

התשואה על אג"ח ממשל ארה"ב ל-10 שנים יורדת בחדות ל-1.53%. בזירת הקריפטו, הביטקוין צונח בכ-5% ונסחר סביב 59,000 דולר.

גם הנפט מאבד גובה וחוזה לדצמבר על חבית מסוג WTI יורד ב-2.2% ל-82.8 דולר.

בוול סטריט רושמת ג'נרל מוטורס ירידה חדה לאחר שפרסמה דוחות. אפל עולה קלות לקראת פרסום התוצאות מחר.

18:50

בורסות אירופה ננעלו בירידות קלות. בוול סטריט המגמה מעורבת, כשמדד הנאסד"ק נסחר בעלייה קלה ומנגד הדאו ג'ונס רושם ירידה קלה.

מניית סולאראדג' מזנקת בכ-9% במקביל לעליות חדות בכל סקטור האנרגיות המתחדשות בארה"ב.

לאחר שחברת אינמוד פרסמה אתמול דוחות לרבעון השלישי, מציינים באופנהיימר כי "התוצאות היו אף מעל התחזית המקדימה של החברה שפורסמה ב-12 באוקטובר, עם צמיחה שנתית חזקה במכירות, 58%. פעילות החברה נהנית ממומנטום חיובי מאוד לאור הנטיה הגוברת לביצוע טיפולים אסתטיים לאחר 2020 "שנת הקורונה", ולהיראות טוב יותר גם במציאות וגם על המסך (״אפקט הזום״). הנהלת אינמוד מאמינה כי המומנטום החיובי יישמר גם בהמשך, עם מכירות חזקות בחודש אוקטובר, בהתאם לעונתיות החזקה המאפיינת את הרבעון האחרון של השנה. החברה ממשיכה להרחיב את סל מוצריה לצורך הרחבת שוקי היעד גם מעבר לשוק האסתטיקה. אנו מעלים באופן שמרני את התחזיות לשנת 2021 ולשנת 2022, וחוזרים על המלצת Outperform על מניית INMD עם מחיר יעד של 97 דולר".

17:00

מניות קוקה קולה , אלפאבית ומקדונלד'ס רושמות עליות חדות לאחר הדוחות שפרסמו אתמול והיום. גם טסלה בולטת בעלייה חדה. טוויטר , מנגד, צונחת בכ-7%.

בקרב המניות הישראליות בולטות בעליות מאנדיי , קורנית ופלייטיקה.

16:30

יום המסחר בבורסות של ארה"ב נפתח תוך עליות קלות במדדי המניות המובילים.

מיקרוסופט בולטת בעלייה חדה לאחר הדוחות הטובים שפרסמה. טבע, מנגד, רושמת ירידה קלה.

חברת קמטק פרסמה היום את דוחות הרבעון השלישי וסיפקה תחזית חיובית לרבעון הרביעי. החברה עקפה את התחזיות ברבעון השלישי כשרשמה הכנסות של 70.7 מיליון דולר ורווח נקי Non-GAAP למניה בגובה 45 סנט, בעוד שתחזיות האנליסטים היו להכנסות של 70 מיליון דולר ורווח של 40 סנט למניה. ההכנסות ברבעון, 70.7 מיליון דולר, משקפות צמיחה של 76.4% ביחס להכנסות ברבעון המקביל ב-2020.

דריו הלת' הודיעה היום על שותפות עם Virgin Pulse, הספקית העולמית המובילה של פתרונות אנושיים ודיגיטליים בתחומי הבריאות ואיכות חיים (wellbeing). כחלק מהשותפות, דריו תספק באמצעות Virgin Pulse את פתרונות הדור הבא הדיגיטליים שלה למעסיקים ותוכניות בריאות ברחבי העולם.

14:30

טבע פרסמה את דוחותיה לרבעון ולפיהם פספסה את התחזיות הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות. המניה הגיבה תחילה בירידה של 1% בטרום מסחר בוול סטריט, אך כעת היא דווקא מתחזקת ב-0.1%.

החברה דיווחה על הכנסות של 3.9 מיליארד דולר. הרווח למניה על בסיס GAAP עמד על 26 סנט רווח למניה ועל בסיס Non-GAAP הגיע ל-59 סנט. לשנה כולה, החברה צופה 16-16.4 מיליארד דולר הכנסות ורווח נקי למניה של 2.5-2.7 דולר. תזרים המזומנים שלה עמד בסוף הרבעון על 795 מיליון דולר, והצפי שלה לשנה כולה הוא תזרים של 2-2.3 מיליארד דולר.

המסחר על החוזים העתידיים מתקיים במגמה מעורבת, כאשר החוזים על הנאסד"ק יורדים ב-0.1%, החוזה על S&P 500 נסחר ביציבות והחוזים על דאו ג'ונס עולים ב-0.1%.

12:00

ירידות השערים באירופה נמשכות, כאשר מדד דאקס יורד ב-0.4% לאור ירידה חדה של דויטשה בנק , שנופל ב-5%. פוטסי וקאק יורדים בכ-0.3%.

חברת התשלומים הצרפתית וורדליין נחתכת ב-7% לאחר שפרסמה דוחותיה לרבעון השלישי. החברה דיווחה על הכנסות של 960 מיליון אירו - עלייה של 8.3% בהשוואה לאשתקד, אך מתחת לציפיות האנליסטים שחזו 1.3 מיליארד אירו.

בסין ננעלו מוקדם יותר המדדים בירידות. מדד שנחאי איבד 1%, שנזן ירד ב-1.1% והאנג סנג ב-1.7%. חברות הנפט פטרוצ'יינה וצ'יינה פטרוליום בלטו עם ירידות של כ-2%, גם שיאומי, עליבאבא, טנסנט ויצרנית הרכב החשמלי ג'ילי רשמו ירידות.

בשוק המט"ח נרשמת חולשה של הדולר מול רוב המטבעות. שערו נע כעת סביב 3.19 שקלים לדולר.

בשוק הקריפטו גם נרשמות ירידות, והביטקוין מאבד כעת כ-5% ויורד לרמה של 59 אלף דולר. האת'ר איבד כ-200 דולר מאז הבוקר ונסחר תמורת 4,000 דולר. מטבע השיבה אינו ממשיך לזנק בעשרות אחוזים, ולמעשה הכפיל את שוויו בהשוואה לשבוע שעבר.

10:10

הבורסות באירופה נפתחו במגמה שלילית, אך הירידות מתונות. מדד דאקס מאבד 0.1% כאשר דויטשה בנק בולט עם ירידה של כ-2.8%. הבנק הגרמני פירסם תוצאות חיוביות בשורת הרווח הנקי, אך ההכנסות של בנק ההשקעות ירדו ב-6%. בשקלול כלל ההכנסות של הבנק מדובר בעלייה של 2%, אך כאמור זה לא מספיק למשקיעים שהתאכזבו מהתוצאות וכעת המניה נופלת.

מדד ניקיי מחק את הירידות שרשם וננעל ללא שינוי מהותי. חברת החשמל של טוקיו נחתכה ביותר מ-6%, קנון איבדה 5.8%. החברה פירסמה אתמול תוצאות מקדמיות לרבעון השלישי, ובהם דיווחה על רווח נקי של 440 מיליון דולר, 42 סנט למניה. הכנסותיה עמדו על 7.4 מיליארד דולר.

בסין נמשכת המגמה השלילית. מדד שנחאי יורד ב-1%, שנזן ב-1.1% והאנג סנג ב-1.7%.

8:30

דויטשה בנק מציג את הרבעון הרווחי החמישי ברציפות למרות הירידה בהכנסות ממסחר. הבנק דיווח על רווח נקי של 194 מיליון יורו ברבעון השלישי, בעוד שהתחזיות בשוק העריכו רווח נקי של 135 מיליון יורו. זאת למרות שהבנק דיווח על ירידה בהכנסות של יחידת ההשקעות שלו.

8:05

הבורסות באסיה נסחרות הבוקר בירידות שערים, כאשר מדד ניקיי בטוקיו יורד ב-0.4%, שנחאי מאבד 0.9% ושנזן 1.1%. בהונג קונג הירידה עומדת על 1.5%, כאשר חברות האנרגיה בעיקר מובילות את הירידות - CNOOC, פטרוצ'יינה וצ'יינה פטרוליום. גם שיאומי ועליבאבא מאבדות גובה. במדד ניקיי מובילות את הירידות חברת החשמל של טוקיו, קנון, סופטבנק וניפון.

מחירי הנפט נחלשים בכ-0.5% הבוקר, לרמה של 84 דולר לחבית נפט WTI ו-85.2 דולר לחבית נפט ברנט. הזהב נסחר גם הוא בירידה קלה סביב 1,790 דולר לאונקיה.

בשוק הקריפטו נרשמת יציבות יחסית במטבעות הגדולים, כאשר ביטקוין נסחר תמורת 61.1 אלף דולר והאת'ר סביב 4.2 אלף דולר. מטבע ה"שיבה אינו" ממשיך להתחזק ומזנק ב-26%, ובכך משלים עלייה של כ-90% בתוך שבוע. המטבע הגיע לשווי שוק של 20 מיליארד דולר, מה שממקם אותו במקום ה-11 בטבלת המטבעות. מחירו עדיין מזערי - 0.00005285 דולר.

יצרנית התרופות הישראלית טבע תפרסם היום את תוצאותיה לרבעון השלישי. אתמול נחתכה מניית החברה ב-7% לאחר דיווחים כי נוברטיס נערכת למכירה של סאנדוז, מתחרה של טבע בשוק הגנרי. בשעות הערב המאוחרות, לאחר סיום המסחר בוול סטריט, הודיעה טבע על שיתוף פעולה אסטרטגי עם חברת MODAG לרישוי ופיתוח תרופה ייעודית למחלות ניווניות של מערכת העצבים.

היום צפויים להתפרסם גם דוחות קוקה-קולה , מקדונלדס , בואינג , ג'נרל מוטורס, פורד מוטורס, איביי, ועוד.

אמש פורסמו בין השאר דוחות אלפאבית (החברה האם של גוגל) ומיקרוסופט, שתיהן עקפו את התחזיות. גוגל הציגה ברבעון השלישי רווח למניה של 27.99 דולר לעומת ציפיות של 23.48 דולר והכנסות של 65.1 מיליארד דולר לעומת תחזיות שעמדו על 63.3 מיליארד דולר. מיקרוסופט דיווחה על הכנסות של 45.3 מיליארד דולר ברבעון האחרון לעומת צפי ל-43.9 מיליארד (קפיצה של 22% בהשוואה לאשתקד), והרווח למניה עמד על 2.71 דולר לעומת תחזית ל-2.08 (48% יותר מהתקופה המקבילה).

ולסיכום, בית ההשקעות אופנהיימר החל לסקר את מניית ולנס הישראלית (VLN), יצרנית שבבי תקשורת מהירה לשוקי אודיו/וידאו ורכב, בהמלצת Outperform עם מחיר יעד של 12 דולר. "החברה מניבה כעת למעלה מ-90% מהכנסותיה משוקי אודיו/וידאו (AV) המסורתיים, אך צופה את פוטנציאל הצמיחה המשמעותי בשוק הרכב, שצפוי להציג צמיחה שנתית ממוצעת של מעל 100% בשנים הקרובות, ולהגיע לנתח של כ-40% מסך מכירות החברה עד לשנת 2024", נכתב בסקירת המניה.

עוד כתבות

ניר בר-דעה

התשואה הגבוהה בתולדותיה: קרן ברידג'ווטר מסכמת שנה

ברידג'ווטר שוברת שיא ומסכמת את 2025 עם תשואה של 33% בקרן המרכזית שלה, Pure Alpha ● הקרן שמנוהלת ע"י ניר בר-דעה נהנתה מהעליות במניות הקשורות לתחום ה-AI וגם מהתנודתיות שנוצרה כשהנשיא טראמפ הטיל מכסים ● מייסד הקרן, ריי דליו מכר השנה את מניותיו בקרן ונפרד, "זה היה מסע מדהים"

בית החולים מדיקה רפאל בפארק עתידים בתל אביב. רכישה שאפשרה את המהלך של הרשת / צילום: עמית גרון

מתחרה באסותא: רשת בתי חולים פרטית חדשה יוצאת לדרך

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מינואר 2026 יחלו ארבעה מרכזים רפואיים לפעול רשמית כרשת אחת תחת השם "מדיקה", בשאיפה להיות שחקן משמעותי במערכת הבריאות ולהתרחב בהמשך ● בין הבעלים: קופות החולים לאומית ומאוחדת ● מנכ"ל הרשת: "יש לנו אתגר להיתפס כספק לרפואה הציבורית ולא כאויב"

איי פוקלנד / צילום: Shutterstock

32 אלף חביות ביום: החברה הישראלית שמצאה נפט באוקיינוס האטלנטי

15 שנה עברו מאז התגלה נפט באיי פוקלנד שבאוקיינוס האטלנטי ● אלא שמאז המאגר עבר בין חברות, שנקלעו לקשיים, ונשאר על הנייר ● בחודש שעבר נאוויטס הישראלית רשמה פריצת דרך - והחל מ־2028 תפיק ממנו 32 אלף חביות ביום ● המהלך צפוי להזרים מיליארדי דולרים לטריטוריה הקטנה, שעד היום התבססה בעיקר על דיג ● איך היא תשרוד את הצמיחה הדרמטית?

זום גלובלי / צילום: Reuters

בנגלדש הכריזה על יום אבל לאומי, והאיומים של סין מחריפים

נשיא סין מחריף טונים מול טייוואן ● אבל לאומי בבנגלדש על מות של ראש הממשלה הראשונה ● בארה"ב חוקרים פרסום על הונאת ענק של מעונות יום סומליים ● ובשווייץ השנה החדשה נפתחה בטרגדיה ● זום גלובלי, מדור חדש 

טיל L-SPIKE 4X / אילוסטרציה: דוברות רפאל

נגמ"שים וטילים: הרכישה הגדולה של גרמניה, והקשר לרפאל

צבא גרמניה ברכישת ענק של 200 נגמ"שים עם משגרים מתוצרת רפאל ● חברת האוזניות מנתניה, שנסחרת בבורסה בניו יורק, החלה במכירת מערכות שמע טקטיות ללקוחה ביבשת אסיה ● וגם: הודו השלימה את המשלוח הראשון לצבא מרוקו של משוריינים במסגרת עסקה רחבה בין הצדדים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

יו''ר רב-בריח, שמואל דונרשטיין, והמנכ''ל לשעבר עידן זו-ארץ / צילום: אייל טואג

המלכוד של התביעות הייצוגיות: המוסדיים נותרים בחוץ, וההליך נכשל

ביהמ"ש הכלכלי דחה בקשה לאישור תביעה ייצוגית שהגישה עמותה בעקבות הנפקת רב-בריח, בנימוק כי המוסדיים שהשתתפו בהנפקה בחרו שלא לתבוע את החברה ● מומחים מצביעים על שוק רווי ניגודי עניינים ועל חסמים כלכליים שמרתיעים את המוסדיים מלפעול

שוק הסטרימינג / צילום: Shutterstock

HBO Max יעלה לישראל ב-13 בינואר. כמה זה יעלה?

חברת וורנר ברדרס דיסקברי הודיעה היום על תאריך ההשקה בישראל של HBO Max, שירות הסטרימינג הגלובלי שלה, וחשפה גם את המחירים לקהל המקומי ● מספר שעות לאחר הודעת HBO, הספקיות yes והוט הודיעו על שיתוף-פעולה אסטרטגי עם החברה, אך לא ציינו בהודעתן את המחירים המוצעים

OnePlus 15 / צילום: יח''צ

המכשיר שמביס את האייפון באחד המאפיינים הכי חשובים

סמארטפון הדגל הסיני החדש, OnePlus 15, מביא בשורה ענקית בסוללה שמחזיקה מעמד לפחות יום וחצי ומציג ביצועים טובים ● לעומת זאת, מערך הצילום לא מתחרה בענקיות השוק

שנה מצוינת בבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

שיא של 16 שנה: אלו התשואות של קרנות ההשתלמות וקופות הגמל ב-2025

חודש דצמבר הסתכם בתשואה של כ-1% במסלולים הכלליים, כך לפי בית ההשקעות מיטב ● כפי שהוערך בגלובס, בשנה כולה החוסכים במסלולים הכלליים צפויים ליהנות מתשואה של 15% ובמסלולי המניות מ-25% ● מנגד, מסלולי ה-S&P 500 אכזבו עם תשואה של פחות מ-4%. הסיבה העיקרית: זינוק של מעל 50% בבורסה בת"א

שגיא דקל חן בקמפיין מזרחי טפחות / צילום: צילום מסך יוטיוב

איש לא נותר אדיש לשגיא דקל חן, והפרסומת של מזרחי טפחות היא הזכורה ביותר

הפרסומת האהובה ביותר זה השבוע השני ברציפות שייכת לפרטנר, שלישיית "מה קשור" וסטטיק, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● לפי נתוני יפעת בקרת פרסום, ההשקעה הגדולה ביותר שייכת ל–HOT, כ–3 מיליון שקל

מיכל עבאדי-בויאנג'ו / צילום: איליה מלינקוב

ועדת המינויים אישרה: מיכל עבאדי-בויאנג'ו חוזרת לתפקיד החשבת הכללית

ועדת המינויים בנציבות שירות המדינה אישרה את בחירתה של מיכל עבאדי-בויאנג’ו לתפקיד החשבת הכללית במשרד האוצר ● במקביל, בכוונת שר האוצר להביא לאישור הממשלה גם את מהרן פרוזנפר לתפקיד ראש אגף התקציבים

אנילוטי / צילום: אפיק גבאי

20 שנה של אוכל טוב ואירוח מספק לא הולכות ברגל

"גוצ'ה" התל אביבית עומדת היטב במבחן הזמן, ויש לה תפקיד חשוב שכמעט ונעלם: מסעדה שהיא חלק מהחיים, לא אירוע חד-פעמי

עצות פרקטיות מכתבות חזית המדע / צילום: Shutterstock

איך להישאר חדים בגיל 80 ומה כדאי להכניס לחוזים: 15 עצות שקיבלנו מחוקרים השנה

חוקר המוח שהסביר מה מכשיל בני אדם במלחמות, המומחית שהזהירה מקבלת החלטות תחת לחץ, החוקרת שגילתה מה נותן לנו משמעות בחיים, זוכה הנובל שרוצה לשנות את כללי המשחק בכלכלה, והתובנה האופטימית שכדאי להפנים ● אלה העצות שאספנו השנה מהמרואיינים שלנו במדור "חזית המדע"

בצלאל סמוטריץ', שר האוצר / צילום: מירי שמעונוביץ

המדינה לבג"ץ: אין עילה להתערבות בהחלטה להרחיב את הפטור ממע"מ על יבוא אישי

לאחר עתירת איגוד לשכות המסחר נגד העלאת תקרת הפטור ממע"מ על יבוא אישי, המדינה משיבה לבג"ץ וטוענת כי אין לו סמכות להתערב בחקיקה מסוג זה ● בין היתר נכתב כי שר האוצר סמוטריץ' "בחן מגוון של שיקולים מקצועיים" בטרם קיבל את ההחלטה

''הלוטוס הלבן'' של HBO / צילום: באדיבות YES ו-סטינג+

לא מתחשבים ביוקר המחיה: HBO נכנסת לישראל, והמחירים עולים

המהלך של HBO מייצר לא מעט חששות בשוק ● כמה שווה המכונית שקיבל השבוע ערן זהבי? ● יו"ר מליסרון רכש שתי יצירות וידאו ארט תמורת כ-40 אלף דולר ● רשת מלונות פתאל יוצאת במהלך לחיילי וחיילות המילואים ● וזה העו"ד שמצטרף כשותף לפירמת עורכי הדין גורניצקי GNY ● אירועים ומינויים

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Yuki Iwamura

טראמפ: "אם המשטר באיראן ימשיך לירות על המוחים - נבוא להצלתם"

ההסלמה באיראן: המהומות התפשטו כבר ל-27 מוקדים ומתרחשות גם באור יום ●  טראמפ בהתייחסות חריגה למחאות באיראן: "אם המשטר ימשיך לירות על המוחים - נבוא להצלתם" ● נתניהו ופמלייתו המריאו אמש מפלורידה לישראל ● דיווחים שוטפים

דיפאל S05 חשמלית / צילום: יח''צ

הקרוס-אובר שמציג ממדים רחבים במחיר של 150 אלף שקל

לקרוס־אובר החשמלי החדש מבית שנגאן הסינית יש ממדים של רכב עם מיצוב ותמחור הרבה יותר גבוהים ● הוא מרווח, זריז ומאובזר היטב בגרסה הבכירה - אבל יש בפלח מכוניות עם התנהגות כביש יותר מלוטשת

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

חשיפה: המדריך של מטא להורדת לחץ הרגולטורים בסוגיית ההונאות הפיננסיות

מסמכים פנימיים שנחשפים ברויטרס הלילה מראים את הטקטיקות של מטא - כולל מאמצים להעלים מודעות ולא להסירן כדי שמשתמשים לא ייפלו בפח, אלא לפי התחקיר – איך לגרום להן להיות "בלתי ניתנו למציאה" כשהרשויות מחפשות אותן ● המסמכים חושפים איך מטא מגנה על מיליארדי דולרים מהכנסות מפרסומים

יוסי אבו, מנכ''ל ניו-מד אנרג'י / צילום: כדיה לוי

רשות המסים נגד ענקית הגז הישראלית: שלמו עוד 198 מיליון דולר

חברת הגז הישראלית ניו-מד אנרג'י, השותפה הגדולה ביותר במאגר לוויתן, נדרשת לשלם תוספת מס בשיעור כ-198 מיליון דולר לשנות המס 2019-2020 ● רשות המסים קבעה כי ההכנסה החייבת של החברה גבוה במאות מיליוני דולרים מההכנסות עליהן דיווחה

מוריס קאהן. 1930-2026 / צילום: תמר מצפי

יזם כושל בתחילת הדרך, חלוץ הייטק ופילנתרופ: פרידה ממוריס קאהן

מוריס קאהן שהלך לעולמו בגיל 96, נטל חלק פעיל בתעשייה, שהפכה ברבות הימים להייטק הישראלי ● קבוצת עורק שהיה ממייסדיה, אחראית למיזם "דפי זהב" ולהקמת אמדוקס ● את מרבית הונו עשה עם הנפקת אמדוקס, ומאז תרם רבות לפעילות פילנתרופית