גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שופרסל משיקה מועדון לקוחות משודרג על רקע התחרות הגבוהה בענף

המועדון יאפשר ללקוחות לנצל את הצבירה גם ברשתות מענפים אחרים ● מנכ"ל שופרסל, איציק אברכהן: "המשימה שלנו היא לבנות נאמנות ואהדה"

מנכ''ל שופרסל איציק אברכהן בהשקת מועדון הלקוחות החדש / צילום: סיון פרג'
מנכ''ל שופרסל איציק אברכהן בהשקת מועדון הלקוחות החדש / צילום: סיון פרג'

שופרסל משדרגת את תוכנית מועדון הלקוחות שלה עם מיתוג מחדש ותוכנית משופרת לצבירת כסף למימוש גם ברשתות אחרות.

במועדון שופרסל, הפועל בפורמט חינמי, חברים כ-2 מיליון לקוחות, כ-650 אלף מתוכם מחזיקים בכרטיס אשראי שופרסל (כאל). שופרסל, שפרוסה ב-300 סניפים, היא הרשת הגדולה בישראל ומשכך גם מועדון הלקוחות שלה הוא הגדול בענף. לשם המחשה מספר חברי המועדון של רמי לוי, הרשת השנייה בגודלה, עומד על כ-800 אלף מתוכם כ-260 אלף מחזיקים בכרטיס אשראי.

בשופרסל מדווחים כי 85% מהקונים ברשת הם חברי מועדון ועל בסיס הנאמנות הזו הוחלט להעמיק את פעילות המועדון המחודש, שקיבל את השם Supereme. כעת לצד צבירת כסף למימוש לשופרסל ו-BE, ניתן יהיה לממש אותו גם ברשתות מענפים שונים (אופנה, ספרים, צעצועים וכד'). בנוסף ניתנת צבירה מוגדלת למשלמים בפייבוקס במסגרת שיתוף הפעולה של שופרסל עם אפליקציית התשלומים של בנק דיסקונט. השבוע גם תיכנס האופציה להשתמש באפליקציה כארנק דיגיטלי בקניות בשופרסל על ידי מחזיקי כרטיס האשראי של הרשת.

שינוי בתחשיב הצבירה

ומה השונה במועדון המחודש? תחשיב הצבירה שופר. על כל 133 נקודות שהומרו לשקל למימוש, כעת כל 100 מטבעות (במקום נקודות) שנצברים יומרו לשקל. יחס הצבירה משתנה בין חברים המחזיקים בכרטיס אשראי ובין אלה שלא. כלל החברים צוברים מטבע אחד על כל שקל של קניות, מחזיקי כרטיס האשראי צוברים שני מטבעות על כל שקל קנייה - הטבה שתגדל ל-3 מטבעות על כל שקל בקניית מוצרי המותג הפרטי. אפשר גם להגדיל: המשלמים בפייבוקס בקופות שופרסל יעלו את יחס הצבירה ל-4 מטבעות על כל שקל.

הצבירה וההמרה של המטבעות מותנת בקנייה של מינימום 500 שקל בחודש. כל 100 מטבעות שנצברו מומרים לשקל שניתן לממש ברשתות שנמנות על תו הזהב ובשופרסל. במקביל תשפר שופרסל את הקופונים הפרסונליים שנשלחים לחברים. בשנה האחרונה על פי דיווחיה מומשו כ-17 מיליון קופונים.

למרבית הרשתות הפועלות בתחום בישראל קיים מועדון לקוחות שמשרת את החברות בעיקר לצבירת מידע על החברים ועל הרגלי הקניות לטובת הגדלת סל הקניות (הנחות מותאמות) ולטובת הגברת הנאמנות דרך 'הכסף' שנצבר בקניות אותו ניתן לממש. רוב המועדונים פועלים בפורמט דומה: צבירה על כל קנייה, הנחות בלעדיות לחברי מועדון (בידול), לרבות ימי מכירה מיוחדים.

העובדה שמרבית הרשתות לא גובות כסף על ההצטרפות למועדון מובילה לכך שרבים מהצרכנים חברים בכמה מועדונים. נושא התשלום על המועדון שנוי במחלוקת משום שבאמזון, למשל, הגובה כ-100 דולר לשנה על החברות במועדון הפריים שלה, ענקית הקמעונאות לא רק מרוויחה מעצם התשלום, אלא גם מגבירה את הנאמנות של הלקוחות המשלמים.

בשופרסל אין כוונה לגבות כסף על החברות במועדון, למרות ההשראה לפורמט שנלקחה ממועדוני הלקוחות הגדולים בעולם. התחרות מתחדדת גם לנוכח העובדה כי בעולמות הקמעונאות הנאמנות של הצרכנים לא נמדדת רק על פי תמריצים והנחות. הרגלי הצריכה השתנו וכיום הנאמנות נמדדת גם על פי הקרבה הגיאוגרפית של החנות לבית הלקוח, כשנושא הנוחות, בעיקר בערים, צובר תאוצה בשיקולי הקנייה.

"ביקוש לאונליין שאנחנו לא יכולים לתת לו מענה"

"עברנו שינויים דרמטיים בתפיסת הלקוח", אמר מנכ"ל שופרסל איציק אברכהן בהשקה, "הקמנו אגף מיוחד כדי להסביר לכולם שבעולם החדש הלקוח הוא מהות הביזנס. בכל נקודת זמן בעולם יש בין 2 ל-6 מתחרים על כל לקוח והמשימה שלנו היא לבנות נאמנות ואהדה. מרשת של סופרמרקטים עברנו לקבוצה קמעונאית. אנשים כבר לא נכנסים לשופרסל רק בשביל לקנות חלב. המחיר חשוב, אבל בעולם החדש כשהמחיר הוא הוגן מעטפת המוצרים והשירותים חשובים לא פחות. קפצנו ארבע שנים קדימה באפס זמן כי מאמינים לנו. בפעם הראשונה אנחנו נעים בשני מסלולים של החנויות המסורתיות פיזיות והעולם הדיגיטלי-טכנולוגי. אנחנו קוראים את המפה בשוק הישראלי ורואים מה קורה בעולם ומבינים שצריך לרוץ בשני המסלולים".

למתחרים שדומיננטיים הרבה פחות בעולמות האונליין והדיגיטל, שלח אברכהן עקיצה: "מי שלא מאמין במהלך כזה או אחר יגיעו לזה, אם לא היום אז בעוד שנתיים או חמש שנים. אני מדבר על מי שרוצה להוביל שוק ארצי לא דרך הקמה של 40 חנויות שכונתיות בתל אביב".

שופרסל היא הרשת החזקה ביותר בישראל במכירות אונליין עם כ-21% מהמכירות. נתון ששם את המתחרים הרחק מאחור עם פחות מ-10% מנתח המכירות ועם ממוצע של כ-5% אצל מרביתן. "סיימנו את 2019 עם מחזור של 2 מיליארד שקל באונליין. נחתה עלינו הקורונה וב-2020 הגענו ל-3 מיליארד שקל. לפי קצב המכירות של 2021 אנחנו משמרים את הנתונים של 2020. אנחנו מובילים את עולם המזון והלא מזון באונליין ונמשיך להוביל". לקראת סוף השנה תיכנס הרשת להרצה של מחסן לוגיסטי שיוכל לייצר 40 אלף משלוחים בשבוע.

עקיצה אחרת למתחרים עסקה במותג הפרטי, שאין ברמבית הרשתות המתחרות, דוגמת ויקטורי או רמי לוי, ואילו יוחננוף הודיעה היום על השקת מותג פרטי משלה.

נתח המותג הפרטי בשופרסל טיפס ל-27%, מספר שמעיד על כך שיש קטגוריות שבהם הצרכנים הישראלים מוכנים לשחרר את הנאמנות למותגים מוכרים. אלא שלא בכולם, לאחרונה למשל ביטלה שופרסל את מוצרי המותג הפרטי בתחום המזון לתינוקות ובמשקה קולה, תחומים שבהם יש מותגים מוכרים שמובילים את השוק. "אין רשת מערבית משמעותית שאין לה מותג פרטי, אם הוא יושב על נתח של 25% או 40% או כמו הרשת הספרדית מרקדונה שהמותג הפרטי שלה מהווה 70% מהמכירות. היעד שלנו הוא להגיע ל-35% במותג הפרטי", אמר אברכהן.

אברכהן קושר את השינוי שעברה הרשת למחאה החברתית: "שנת 2014, אחרי המחאה החברתית הייתה פרק מאוד קשה לשופרסל אחרי שהציבו אותנו יחד עם תנובה בכיכר העיר והסבירו שאנחנו האחראים ליוקר המחיה. זו הייתה תקופה לא פשוטה ומאז החלטנו לשנות מקצה לקצה את החברה, לא במכירה של מוצרים אחרים אלא בהתנהגות אחרת. יצרנו אמנה חדשה עם הלקוחות, בנינו תשתיות מתקדמות בשרשרת האספקה, בדאטה ב-IT. ממצב שבו הספקים הפעילו אותנו עברנו למארג יחסים של שיתוף פעולה. התייעלנו, נפרדנו מעובדים כמהלך הכרחי להבראת החברה".

אלא שהיום המצב הפוך: שופרסל, אומר אברכהן מחפשת לגייס עובדים "אומרים שיש גל פיטורים ואני רואה שהעובדים התאדו או שהם לא רוצים לעבוד קשה. מי שיציע לי 50 וגם אלף עובדים לעבודת שטח, אני אקלוט. אנחנו חווים ביקוש לאונליין שאנחנו לא יכולים לתת לו מענה".

עוד כתבות

אילוסטרציה: Shutterstock

לידיעת בעלי חברות ארנק: ביהמ"ש קובע מתי יחול מס שולי של כ-50% ומתי מס חברות של 23%

רו"ח סיפק שירותים לפירמת ראיית חשבון באמצעות חברה בבעלותו ● ביהמ"ש המחוזי קיבל את ערעורו על קביעת פקיד השומה כי הוא בעל "חברת ארנק", ועל כן יש למסותו במס השולי הגבוה משמעותית ממס החברות ● לפסק הדין יש השלכות על בעלי מקצועות חופשיים הפועלים באמצעות שותפויות וחברות בבעלותם

בצלאל סמוטריץ', שר האוצר / צילום: מירי שמעונוביץ

ישלמו 50% מס? נוסח החוק שמדאיג את מנהלי הקרנות האלטרנטיביות

הקרנות האלטרנטיביות לא נכללו ברפורמה להורדת המס על המשקיעות בהייטק, ומחכות להחלטות נפרדות ● גורמים חוששים שמיסוי לא מוסדר עלול להגיע עד 50% על רווחי השותפים הפאסיביים

ניידת שידור של גלי צה''ל / צילום: עינת לברון

העתירות על סגירת גלי צה"ל ידונו בבג"ץ בסוף ינואר, לא הוצא צו להקפאת ההחלטה

השאלה המשפטית שתעלה בבג"ץ נוגעת לעצם ההליך עצמו: האם ישנה חובה לבצע את סגירת גלי צה"ל בחקיקה ראשית - או שמא מספיקה החלטת ממשלה ● עובדי גלי צה"ל: "החלטת הממשלה היא החלטה בלתי חוקית, שנפלו בה פגמים מהותיים בהליך קבלתה, היא התקבלה בחוסר סמכות, מתוך שיקולים זרים ובהיעדר תשתית עובדתית מספקת"

חיילי צה''ל בעזה / צילום: דובר צה''ל

4 רפורמות קריטיות: כלכלנים משרטטים את המפתח לצמיחה בשנים הקרובות

על פי תחזית האוצר, הצמיחה ב־2026 צפויה להיות גבוהה מהרגיל, ולאחר מכן לשוב לקצב של 3.5% מהתוצר ● אלא שבמכון אהרון מציגים תמונה פסימית יותר, וטוענים כי ללא רפורמות מבניות במשק - היא תישחק ● על הפרק: גיוס חרדים וקידום השכלה בחברה הערבית

רכב ותחבורה / צילום: Shutterstock

סוף עידן הנאמנות למותג? איך 70 דגמים חדשים שינו את הכללים בשוק הרכב

עשרות דגמים התווספו לשוק הרכב הישראלי ב־2025, במיוחד של מותגים סינים ● ההיצע הרחב מספק שלל אפשרויות לצרכנים שמחפשים תמורה לכסף, ומוותרים על נאמנות למותגים הוותיקים ●"השוק הפך לטרנדי, כל מותג חדש ומרשים מייצר נהירה קצרה", אומרים בענף

האם אלטשולר עומדים לאבד בקרוב את הבכורה בשוק הגמל? / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

במיטב מגייסים לקוחות בדרך לתואר היוקרתי. ומי מאבדים לקוחות?

מיטב, אנליסט ומור גייסו כל אחד יותר ממיליארד שקל בחודש נובמבר, והם גם שיאני הגיוסים מתחילת השנה: איילון מובילה מתחילת השנה ומיטב ב-3 שנים בפוליסות החיסכון ● מנגד, באלטשולר שחם ממשיכים לאבד כספים בקצב גבוה - 2 מיליארד שקל בחודש - והם בדרך לאבד את תואר "חברת הגמל הגדולה ביותר" ● ילין לפידות רשם שיא חודשי של פידיונות, ומה עשו חברות הביטוח?

מימין: אבי אורטל, אר פי אופטיקל; ריצ'י הנטר, מחלבות גד; חיים דנון, UMI; ארז דהבני, בלדי / איור: גיל ג'יבלי

מאטליז בשוק הכרמל לשווי של מיליארדים: ההנפקות הגדולות של 2025

התשואות הגבוהות שהניבו הנפקות ראשוניות בבורסה השנה, יצרו הון לבעלי מניות מרכזיים באותן חברות ● ארז דהבני חולש על מניות בלדי ב־1.3 מיליארד שקל, ואילו קרן מנור אוורגרין מחזיקה מניות אר פי אופטיקל ב־465 מיליון שקל ● וכמה הרוויח מייסד מחלבות גד, עזרא כהן

נושאת המטוסים ''שארל דה גול'', שתוחלף ע''י הספינה החדשה / צילום: Shutterstock

נושאת מטוסים גרעינית ב-10 מיליארד אירו: הפרויקט השנוי במחלוקת של מקרון

ממשלת צרפת נאבקת במשבר חוב מתמשך ונכשלת בהעברת תקציב כבר שלוש שנים, אך דווקא כעת מכריז הנשיא עמנואל מקרון על פרויקט גרנדיוזי: בניית נושאת מטוסים גרעינית חדשה בעלות של יותר מ־10 מיליארד אירו ● התזמון מעורר שאלות על סדרי העדיפויות של המדינה

ינקי קוינט, מנהל רשות מקרקעי ישראל / צילום: תמר מצפי

בצעד חריג, רמ"י רכשה קרקע בירושלים ב־30 מיליון שקל

רשות מקרקעי ישראל רכשה זכויות בקרקע פנויה בת 17.2 דונם בצפון רמות במכרז של כונסי נכסים, בסכום של 30 מיליון שקל ● הצעד יוצא הדופן מאפשר לקדם תוכניות בניין עיר ולשווק את השטח במכרזים

ביל אקמן ואילון מאסק / צילום: Richard Brian, Evan Vucci

ביל אקמן מציע לאילון מאסק להנפיק יחד את SpaceX בדרך לא שגרתית

מייסד קרן הגידור פרשינג סקוור מציע לאיש העשיר בעולם לצרף את חברת החלל שלו לבורסה במודל ייחודי - SPARC ● המודל, לפי אקמן, כולל מיזוג לחברה ציבורית ללא עלויות חתמים או תיווך, ועם תגמול למשקיעי טסלה ● וגם: המיליארדר היהודי שהגיב לאקמן: "תעמוד בתור"

וול סטריט, תמשיך להיות ירוקה? / צילום: ap, Mary Altaffer

S&P 500 ננעל ביום שלישי ברציפות של עליות; הזהב בשיא חדש

המאבק על וורנר ברדרס עולה הילוך והמניה עלתה ● בורסות אירופה ננעלו בירידות ● הבנק המרכזי של סין הותיר ביום שני את הריבית ללא שינוי ● שוק החוב העולמי: כוחות רבים לוחצים לעליית התשואות הארוכות • אלפאבית מודיעה על רכישה תמורת 4.75 מיליארד דולר ● מחירי הקקאו צנחו השנה בשיעור שיא, למה לא מחירי השוקולד? • לקראת 2026 בוול סטריט: הרבה דברים עלולים להשתבש, זו רשימת הסיכונים

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

בורסת ת"א לחברות הציבוריות: כך תוכלו לממש את הפוטנציאל של מסחר בשישי

לקראת המעבר לימי מסחר גלובליים בתחילת ינואר, הבורסה בת"א פנתה למנכ"לי החברות הציבוריות במטרה לנצל את השינוי ולהגדיל את חשיפתן למשקיעים זרים ● בין ההמלצות: לחזק פעילות באנגלית, להעמיק קשרי משקיעים בינלאומיים וליישר קו עם סטנדרט הדיווח המקובל בעולם

יבגני דיברוב ונדיר יזרעאל, מייסדי ארמיס / צילום: ארמיס

האקזיט הרביעי בגודלו אי פעם: ארמיס הישראלית נמכרת

חברת ניהול התהליכים האמריקאית ServiceNow תרכוש את ארמיס הישראלית ב-7.75 מיליארד דולר במזומן ● זוהי עסקת ההייטק הרביעית בגודלה אי פעם בישראל ● קרן אינסייט פרטנרס צפויה לגרוף תשואה של מיליארדים, ובמקביל המייסדים והעובדים יהנו מחבילות שימור נדיבות

עמית גל, הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון / צילום: מארק ניימן, לע''מ

סלייס: נשללו הרישיונות של 7 סוכני פינברט שגייסו חוסכים לקרנות האדומות

הממונה על שוק ההון שלל את הרישיונות של 7 סוכני פינברט בתום חקירה שהצביעה על "תמונה חמורה מאוד המעידה על התנהלות שיטתית של הסוכנים שלא בהתאם להוראות הדין" ● פינברט היא אחד מששת המארגנים שגייסו כספי חוסכים לקרנות השקעה אלטרנטיביות בחו"ל, מהן נעלמו 850 מיליון שקל ● בא-כוח הסוכנים: "ההחלטה יוצרת עיוות מוסרי"

תקיפות של חיל האוויר הישראלי בטהרן, ארכיון / צילום: ap

ההיערכות בישראל לעימות עם איראן, והמסר: לא ניקח סיכון

רה"מ קיים פגישה משולשת עם ראש ממשלת יוון ונשיא קפריסין, כחלק מניסיון לבסס ציר אנטי-טורקי ● ארה"ב פועלת לכינוס ועידה לשיקום רצועת עזה ● הבכיר האמריקאי מאיים: "כנראה שאיראן לא הבינה את המסר" ● ניסוי הטילים באיראן והאיומים: "נגיב באופן נחרץ לכל פעולה עוינת" ● ועדת השרים לענייני חקיקה אישרה את הקמת ועדת החקירה הפוליטית לחקר אירועי ה-7 באוקטובר ● עדכונים שוטפים

יו''ר ועדת החוקה ח''כ שמחה רוטמן הבוקר הזה, כאן ב', 30.11.25 / צילום: יונתן בלום

רוטמן מאשים את לפיד שבגללו המחירים עלו בחדות. מה הוא שכח לציין?

טכנית, רוטמן צודק: תחת ממשלת בנט־לפיד נרשמה עליית המחירים השנתית הגבוהה בעשור האחרון ● אבל באותה שנה קרה משהו ששם את הכול בהקשר שונה לגמרי ● המשרוקית של גלובס

צ'רלי ג'ביס

כך שכר הטרחה המשפטי של צ'ארלי ג'ביס הגיע ל־74 מיליון דולר: החל מסוכריות גומי ועד עורכי הדין המפורסמים בעולם

צ'ארלי ג'ביס, היזמת שהונתה את ג'יי.פי מורגן וניפחה את מספר המשתמשים בסטארט-אפ שלה "פרנק", נידונה ל-7 שנות מאסר ● כעת חשף ג'יי.פי מורגן את רשימת ההוצאות המשפטיות של עורכי דינה: 530 דולר על סוכריות גומי, מגדל פירות ים ואלפי דולרים על שדרוגי מלונות

אוניית תובלה של צים / צילום: Craig Cooper

צים שוב דחתה הצעת רכישה של גליקמן: "מעריכה בחסר משמעותי"

בד בבד מדווחת חברת התובלה הימית כי קיבלה "הצעות תחרותיות ממספר גורמים אסטרטגיים לרכישת כל מניות החברה,הנבחנות תוך התמקדות בהשאת ערך משמעותי לבעלי המניות"

מירי מיכאלי, מגישת המהדורה המרכזית ב-i24news / צילום: צילום מסך מערוץ i24news

מענק של עד 20 אלף שקל: תוכנית הפרישה מרצון של i24NEWS נחשפת

בהנהלת i24NEWS מציעים תוכנית פרישה מרצון לעובדים ● עובדים בעלי ותק של בין ארבעה חודשים לשנה יקבלו 10,000 שקל אם יחליטו לפרוש; עובדים בעלי ותק של מעל לשנתיים יקבלו 20 אלף שקל ● בוועד העובדים ציינו כי "למרות שמדובר בפעולה מאוד לא טבעית בעבורנו, אנו מציעים לכם לשקול בחיוב אופציה להיעתר להצעת ההנהלה"

וול סטריט, תמשיך להיות ירוקה? / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות; S&P 500 שבר שיא סגירה חדש

הממדים המרכזיים בוול סטריט רשמו עליות קלות, אך נפח המסחר נמוך - לקראת היציאה לחופש ● הפתעה לטובה בצמיחה בארה"ב: הקצב השנתי עלה ל-4.3% ברבעון השלישי ● לאחר שהביטקוין צנח ב-30% מהשיא, מייקל סיילור מכין את סטרטג'י ל"חורף קריפטו" • המדד שעקף את מדדי וול סטריט, ובשוק צופים לו אפסייד נוסף ב-2006