גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ארקיע מקימה חברה לקבלת אשראי חוץ בנקאי למימון חופשות

שתי החברות מקימות חברה משותפת שתאפשר קבלת מימון לחופשות בישראל ובעולם, ללא פגיעה במסגרת האשראי ● מדובר על שיתוף פעולה ראשון מסוגו למימון תיירות חוץ ופנים, הנשען על הטכנולוגיה שפיתחה קרדיט 24 למתן אשראי בנקודות מכירה (POS)

אלון סולר וערן הורוביץ, קרדיט 24 / צילום: איל מריליוס, 24
אלון סולר וערן הורוביץ, קרדיט 24 / צילום: איל מריליוס, 24

חברת הפינטק קרדיט 24 וחברת התעופה ארקיע מקימות חברה משותפת שתאפשר קבלת מימון לחופשות בישראל ובעולם, ללא פגיעה במסגרת האשראי. כל לקוח יקבל הצעה מותאמת אישית במהלך ביצוע ההזמנה, והמימון יאפשר הזמנת טיסות, חופשות, חבילות נופש והוצאות נלוות למטרות פנאי במהלך החופשות. כל אחד מהצדדים יחזיק ב-50% מהחברה החדשה.

"הריבית השנתית הממוצעת להלוואה מחברת כרטיסי אשראי היא 9.5%, והמטרה שלנו היא להיות אטרקטיביים יותר עם 6%-8%, תלוי בלקוח", מסביר ערן הורוביץ, מנכ"ל קרדיט 24. "הפריסה לתשלומים מתבצעת בתהליך הרכישה עצמו, כך שזה מימון ממוקד. הלקוח לא צריך לחכות כדי לדעת אם יש לו אפשרות לממן את החופשה או לא".

מדובר על שיתוף פעולה ראשון מסוגו למימון תיירות חוץ ופנים, הנשען על הטכנולוגיה שפיתחה קרדיט 24 למתן אשראי בנקודות מכירה (POS). העבודה על המהלך נמשכה מספר חודשים, ובמסגרתו הצדדים יפעלו גם לפיתוח פעילות בתחום מימון תיירים זרים לחופשות בארץ.

"חופשה היא אחת ההוצאות הכבדות ביותר למשפחות או זוגות. חופשות בחו"ל יכולות להגיע לרמה של עשרות אלפי שקלים למשפחה, וגם חופשה באילת יכולה להגיע ל-15-20 אלף שקל, וזה רק על מלונות", אומר הורוביץ. "ישראלים רבים מחפשים לכך סוג של מימון, כמו הלוואה או תשלומים. האפשרות שאנחנו מציעים מונעת מאנשים 'לסתום' את מסגרת האשראי שלהם.

"על פי הפרסומים של בנק ישראל, הקורונה הובילה אנשים רבים לצמצם את היקף השימוש במסגרת האשראי, ולעבור לפתרונות שלא מכבידים עליה, כדי לא 'להיתקע' עם הוצאה לא צפויה שלא ניתן יהיה לבצע אותה בכרטיס. שיתוף הפעולה עם ארקיע מאפשר לנו להציע להם מימון מלא לחופשה".

על פי נתוני הלמ"ס מ-2019, הישראלים הוציאו 12 מיליארד שקל על תעופה ותיירות. אמנם מאז פרצה הקורונה והכנסות הענף ירדו, אולם בחברה סבורים כי "קיים פוטנציאל בשוק. תיירות הפנים לא קרסה כמו תיירות החוץ. בקיץ היא אף שגשגה יחסית למצב, גם בגלל מגבלת הבידוד של הילדים בטיסות לחו"ל, וזאת למרות שהחופשות כאן היו מאוד יקרות".

הפיתוח שלכם יתאים לעוד ענפים?
"כמובן. כמו שעשינו התאמות לעולם התיירות, נתאים את זה גם לרכישות קמעונאיות אחרות ולעולמות הרכב והמשכנתאות".

קרדיט 24 הוקמה ב-2015 על ידי שלושה שותפים - ערן הורוביץ (שמשמש גם כמנכ"ל), אסף יופה וזיו רוזבך. הפלטפורמה שלה מעבדת ומנתחת באופן אוטומטי נתונים פיננסיים ממגוון מקורות, ועל בסיסם מסיקה מסקנות, מקבלת החלטות ומבצעת בזמן אמת את כלל תהליכי חיתום האשראי. אחד היתרונות המרכזיים שלה הוא ביכולת לנהל מאגר לקוחות עצום עם כוח אדם קטן. את 2020 סיימו בהפסד של 5.4 מיליון שקל.

מה הצפי לסיכום 2021?
"לצמוח בלי להכביד על הוצאות. ההוצאה הכי גדולה שלנו היא השיווק, ושיתוף הפעולה הזה יחסוך לנו אותה, כי יש טראפיק שמישהו אחר דואג להביא. צמיחה באפיקים של שיתופי פעולה תאפשר לנו לגדול משמעותית בהיקפי אשראי, בלי להגדיל הוצאות. לכן אנחנו צופים שיפור משמעותי במספרים של 2021 והלאה".

תכננתם להנפיק בסוף 2021. היכן זה עומד?
"פרסמנו טיוטה. הנפקה זו הדרך הטובה ביותר להגדיל את מקורות האשראי שלנו. גם חברות אחרות עושות את זה, ולכן אנחנו בטוחים בתהליך. הטכנולוגיה שלנו כבר הוכיחה את עצמה, אבל בגלל שהאופק העסקי מבוסס ברובו על שיתופי פעולה, אנחנו מחכים לטיימינג הנכון לצאת למהלך. כשנרגיש בנוח לעשות את זה, ננפיק".

ארקיע נמצאת בבעלות האחים נקש (70%) ועובדי החברה (30%). לדברי אלון סולר, סמנכ"ל הכספים של החברה, היא "ממשיכה לחתור ולקדם שיתופי פעולה אסטרטגיים שיתנו ערך נוסף ללקוחותיה, תוך שילוב קידמה וטכנולוגיה. אנו שמחים על שיתוף הפעולה עם קרדיט 24 שיאפשר ללקוחות המעוניינים בכך ליהנות מפריסת תשלומים מותאמת אישית".

עוד כתבות

ידין ענתבי בוועידת ישראל / צילום: רפי קוץ

מנכ"ל בנק הפועלים: "המערכת הבנקאית איבדה את הצעירים הסוחרים בשוק ההון. הגיע הזמן ליזום ולהחזיר אותם אלינו"

מנכ"ל הפועלים ידין ענתבי הזהיר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי המיסוי שהטילה הממשלה אינו פוגע בבנקים אלא בחוסכים ובקרנות הפנסיה וההשתלמות, וטוען שהרווחיות הגבוהה הייתה אמורה לחזור לציבור ● בנוסף הציג ענתבי צעדים חדשים של הבנק שנועדו להחזיר צעירים למסחר בשוק ההון

מנכ''ל בזק, ניר דוד, בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל בזק: "ביטול ההפרדה המבנית יעשה שינוי משמעותי וישפיע על יוקר המחיה"

ניר דוד, מנכ"ל בזק, אמר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי "ישראל יכולה להפוך לצומת תקשורת עולמי, וזו הזדמנות גדולה" ● הוא הוסיף כי המשקיעים הזרים חוזרים לישראל: "הפוטנציאל עומד להתפוצץ"

''כסף על הרצפה'' / צילום: Shutterstock

"כסף על הרצפה": האם גל ההנפקות של תל אביב בדרך להפוך לצונאמי?

אחרי שלוש שנות בצורת, שוק ההנפקות של ת"א התעורר לחיים עם קרוב ל–20 חברות חדשות שהצטרפו לבורסה ● מה השתנה, האם הגל הנוכחי יהפוך לצונאמי, וגם: למה כולם רוצים להחזיק פתאום בחברת חיתום ● גלובס צולל למהפכה של הבורסה: "לא נגיע ל־100 הנפקות כמו ב־2021, אבל יהיו כמה עשרות חברות גדולות שינפיקו"

מצב השווקים השבוע / צילום: Shutterstock

בור ההפסדים שנוצר בגלל הנפילה בקריפטו – ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

הנפילות בשוק הקריפטו חשפו את ריבוי ההימורים המסוכנים בוול סטריט ● האם קרנות הגידור יצדיקו את העליות לאורך זמן ● הסיבה שהמשקיעים הישראלים בקרנות ובמסלולים מחקי מדד ה־S&P 500 פספסו השנה ובגדול ● וגם: כך הפכה אחת מקבוצות המזון הגדולות והמסתוריות בישראל ללהיט בבורסה

הישראליות בוול סטריט / צילום: באדיבות נאייקס, אלן צצקין, נאבן

הישראלית שצנחה במעל 20% בעקבות הדוחות, וזו שהתאוששה מהשפל

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך סוף השבוע ● פלטפורמת בניית האתרים Wix נפלה בכ-24% מאז שפרסמה את דוחותיה, על רקע ירידה שנרשמה בשולי הרווח ● מנגד, נאייקס קפצה בשיעור דו־ספרתי לאחר הדוחות ● נאבן התאוששה מעט, לאחר שנפלה במעל 40% מאז הנפקתה בחודש שעבר

יאן לקון. זכה בפרס טיורינג הנחשב / צילום: Reuters, Ron Sachs - CNP

40 שנה הוא צדק לגבי הבינה המלאכותית. עכשיו הוא חושב שכולם טועים

יאן לקון המציא רכיבי בסיס רבים של ה-AI המודרני ● כעת האיש החריג במטא משוכנע שרוב השחקנים בתחום מסונוורים ממודלי שפה גדולים כמו ChatGPT ושבתוך חמש שנים לכל היותר, הם יעלמו: "אף אדם שפוי לא ישתמש בהם יותר"

אלונה בר און בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: כדיה לוי

אלונה בר און: "גלובס, כמו הכלכלה הישראלית, הוא סיפור של חוסן מול האתגרים"

מו"ל גלובס אלונה בר און דיברה בוועידת ישראל לעסקים של גלובס על ימיו הראשונים של העיתון ב-1983 זמן קצר לאחר קריסת הבורסה, על האתגרים במציאות שמשתנה ללא הרף ועל ההתמקדות בסיקור מקצועי ואמין ● "הכלכלה הישראלית חשובה לנו מאוד, וזו גם התמה של גלובס", אמרה

בנקים בישראל

הבנקים חילקו דיבידנד של 5 מיליארד שקל לציבור – אז מדוע בשוק לא מתלהבים?

הרווח של הבנקים צמח, התשואה על ההון רשמה נתונים מרשימים, וגם בחלוקת הדיבידנדים חלה עלייה חדה ● אך למרות זאת, בשוק מתריעים משינוי המגמה: "יש להיות ערים לשחיקה באיכות הנכסים ולתוצאות חלשות יותר בהמשך" ● ואיך דווקא דעיכת המלחמה עלולה לייצר קשיים כלכליים לבנקים?

יונתן לבנדר בוועידת ישראל לעסקים / צילום: שלומי יוסף

"האמנות האמיתית היא AI, וזה ישנה את עולם הבריאות"

בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, הציג סגן השותף וראש מערך הייעוץ של KPMG, את האופן שבו הטכנולוגיות החדשות, ובעיקר ה-AI, משנים ועתידים לשנות את חוקי המשחק ● לדבריו, ישראל מובילה באימוץ אך מעוכבת בידי רגולציה

מימין: הילה ויסברג, ענבל קרייס, פרופ' אסנת לב ציון קורח, קרן כהן חזן / צילום: כדיה לוי

"הגיים צ'יינג'ר לעתיד": שלוש בכירות מדברות על מנועי הצמיחה של התעשייה

בפאנל "תעשייה, חדשנות ובריאות - האבנים הגדולות של כלכלת ישראל", שהתקיים במסגרת ועידת ישראל לעסקים של גלובס, דיברו שלוש בכירות בתעשייה הישראלית על הצלחה והמנוע להוביל, על מהפכת ה-AI ויישומה, ועל תחזיות לעתיד ● וגם: מה ישמור על העליונות הטכנולוגית שלנו?

ועידת ישראל לעסקים ה-32

ועידת ישראל ה-32 יוצאת לדרך בהשתתפות צמרת המשק

ועידת ישראל לעסקים של גלובס היא הוועידה הוותיקה והחשובה בישראל. במסגרתה מתקיימים מושבים בתחומים: השקעות, תשתיות, הייטק וחדשנות, בריאות ועוד ● בין המשתתפים: ג׳ייסון גרינבלט, שליח הבית הלבן למזרח התיכון לשעבר, יו"ר צ'ק פוינט, מנכ"ל שיבא, מנכ"לי הפועלים, הפניקס, בזק, תנובה, אלקטרה צריכה, תורפז תעשיות, מנכ"ל הבורסה ורבים נוספים ● עוד בין המשתתפים: השחקן והאקטיביסט הפרו-ישראלי מייקל רפפורט והאלוף במיל' ניצן אלון, ראש מפקדת השבויים והנעדרים לשעבר, בהופעה ראשונה

גדי קוניא ושירה ספיר / צילום: גלובס

מנכ"ל תנובה: "ישראל לא יכולה לוותר על ייצור מוצרי המזון הבסיסיים, בטח לא המפוקחים"

ענף החלב ידע לא מעט סערות בשנתיים האחרונות - החל מהמחסורים בתקופות החגים, דרך העלאות המחירים ועד התוכניות החדשות שהוצגו בשבוע שעבר במשרדי הממשלה ● בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, מנכ"ל קבוצת תנובה גדי קוניא פתח את הכול והסביר מהן הבעיות השורשיות של הענף ● וגם: האם בקרוב תנובה תצא להנפקה?

נדב חנין, סמנכ''ל שיווק וחדשנות באל על, בוועידת ישראל / צילום: כדיה לוי

סמנכ"ל אל על: "יש אנומליה בין ביקוש והיצע בעולם התעופה"

נדב חנין, סמנכ"ל השיווק והדיגיטל של אל על, הסביר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי מחסור עולמי במטוסים ובמנועים ● על הביקורת שהופנתה נגד החברה במהלך המלחמה: "שעות הטיסה שלנו טובות יותר, הצוותים כחול־לבן - ויש לזה ערך" ● על הקמת בסיס פעילות מקומי לוויזאייר אמר כי כללי הרגולציה השונים יוצרים אי־שוויון

יו'' אגד אמיר לוי / צילום: שלומי יוסף

יו"ר אגד אמיר לוי על הנפקה אפשרית: "זו חברה קלאסית לשוק ההון"

אמיר  לוי התארח בוועידת ישראל לעסקים של גלובס וקרא למנות בדחיפות ממונה חדש לאגף התקציבים, להימנע מתוספות מוגזמות לתקציב הביטחון - ורמז כי אגד במסלול להנפקה, אחרי השבחתה: "אנחנו מחזקים את הממשל התאגידי" ● על משבר התחבורה בישראל: "צריך לשטוף את המדינה עם נתיבי תחבורה ציבורית ולצאת במכרז אגרות הגודש"

מנכ''ל שיכון ובינוי, עמית בירמן, בוועידת ישראל לעסקים 2025

מנכ"ל שיכון ובינוי: "אסור להכניס חברות בבעלות ממשלה זרה לפרויקטי תשתית אסטרטגיים"

עמית בירמן, מנכ"ל שיכון ובינוי, הזהיר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי "אנחנו ב-6 באוקטובר של השתלטות מדינות זרות על התשתיות הלאומיות האסטרטגיות של המדינה. אסור לתת לזה לקרות"

גיל שויד בוועידת ישראל לעסקים / צילום: שלומי יוסף

האזהרה של גיל שויד: "שוק הסייבר מנותק"

בצל התמחור הגבוה של חברות סייבר והעניין מצד ענקיות הטכנולוגיה, יו"ר צ'ק פוינט גיל שויד מספר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, על האתגרים שמספקת הבינה המלאכותית לתחום, ועונה לשאלה האם הוא מתכנן לשוב לקדמת הבמה ● "בשנת 2001 הייתה בועה בעקבות מהפכת האינטרנט, אבל 20 שנה אחרי האינטרנט עדיין חי ובועט"

צילום: Shutterstock, Pixels Hunter

המניות שייפלו היום בתל אביב, ובכיר הפד שהקפיץ את וול סטריט

יום המסחר בתל אביב ייפתח בירידות שערים, על רקע הסנטימנט השלילי בוול סטריט והמתיחות הביטחונית בצפון ובדרום ● בעיצומם של ימים תנודתיים במיוחד בוול סטריט, דברים שנשא נשיא הפד בניו יורק הזניקו את ההסתברות להורדת ריבית בארה"ב בשיעור של עשרות אחוזים ● ביום שני הקרוב, בנק ישראל צפוי לבצע הפחתת ריבית ● וגם: המיליארדר הפרו־ישראלי ששוקל ללכת להנפקה בוול סטריט

חזי חאלאויה בוועידת ישראל לעסקים / צילום: כדיה לוי

יו"ר נמלי ישראל: "ישראל צריכה להיות שער לאירופה. אסור לפספס את ההזדמנות"

חזי חאלאויה דיבר בועידת ישראל לעסקים של גלובס על ההזדמנות הטמונה במסדרון הכלכלי IMEC בין הודו לאירופה, שישראל טרם הצטרפה אליו ● "מדובר במצפן גיאו־אסטרטגי. אם נקבל את ההחלטות הנכונות, זו תהיה זכייה לדורות. ואם לא נקבל את ההחלטות הנכונות, זו תהיה בכייה לדורות"

פרופ' יצחק קרייס בוועידת ישראל לעסקים / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל שיבא: "זו המהפכה הכי גדולה בבריאות מאז ימי היפוקרטס"

במסגרת ועידת ישראל לעסקים של גלובס אמר פרופ' יצחק קרייס כי הבינה המלאכותית יכולה "לשנות את כל הדרך שבה תחום הבריאות פועל" • לדבריו, אחוזי הצלת החיים בבתי החולים בישראל עומדים על יותר מ־99% • על השת"פ עם אנבידיה אמר: "פרויקט שיאפשר לנו לפצח 98% מה־DNA"

ספי זינגר, יו''ר רשות ניירות ערך, עמית גל, הממונה על שוק ההון ובצלאל סמוטריץ שר האוצר / צילומים: יוסי כהן, מארק ניימן(לע''מ), עמית שאבי(ידיעות אחרונות). עיבוד: טלי בוגדנובסקי

השינוי במודל קופות הגמל להשקעה יחכה? המהפכה בתחום החיסכון יצאה מחוק ההסדרים

באוצר פרסמו את תזכיר חוק ההסדרים עם כניסת השבת, וממנו עולה כי המהלך להקמת חשבון השקעות שיאגד שורה של מוצרי חיסכון יחכה בינתיים ● בענף עוד מחכים לפרסום ההמלצות הסופיות של הצוות שמגבש את המהלך